И моето е синьо :) Много е добро, яд ме е, че го взех, а в момента прасците, и по-точно десни е на камък и не мога да мръдна....и като се замисля единствената възможна причина са 2-те обиколки по часовниковата стрелка, които направих с цел да не създавам някакви дисбаланси, цял живот тичам по-един начин, сменил съм и не е издържал на напрежението...то това вече е 4-ти ден...баси мускулната треска...
Днес е почивен ден, ще хапна умерено иии повече вода ще пийна, лежане, учене малко и това е :)
Иначе за кросфитъри цинка и дхеа не са лош вариант щото от тия огромни натоварвания хормоните малко се разбалансират...Цинка си е ок и сега, но си осигурявам и от храната и не ми тряя....То всичко около тестостерона и добавките се върти около чепа и дали ти става или не...ем да ама не е критерий, щото можеш да видиш няква мацка и понеже спортуваш и кръвообръщението ти е мощно и да дигнеш или пък да си мн уморен и да не моеш..ей такива ти работи..просто разсъждавам, не съм взимал подобни добавки, но не е толкова просто - дигаш ли го - не взимаш, не дигаш ли го - зимаш...то не стаа въпрос за него изобщо : )))
Ся....ако ми е почивен ден и съм се наял с месо предната вечер, няма да пия цинк щото се ще избие от някъде тая енергия...ама сутрин ако удариш един смолов, надали ще имаш проблеми с панталоните : )))
Мнението беше редактирано от Valleri на 08.12.12 12:33.
Ех, ако ги знаеше тия неща преди 1 година, нямаше да ги има тия драми в USA и щяха да помнят “русата чурка” от България :D
Туше, мускетарю : ))) Е тогава имах нужда от неква мака+цинг, че да надмогна срама....тогава бях млад и глупав : )))
п.с. Сега колко спомени ми върна...
Мнението беше редактирано от Valleri на 08.12.12 17:01.
Днес тренировка с групата в дъжда :)
50 набирания до гърди с пускане от лоста след всяко набиране
200 метра ходещи напади
На всеки 30 секунди по 3 лицеви опори по време на набиранията и нападите.
Моето време е 15 мин и 20 сек.
Набиранията горе долу добре, лицевите гледах да са с отлепяне, но по едно време превключих заради локвите на нормални лицеви.
Напади не съм правил от много време, освен на десен крак от ножица при джърка : )) Напомпах се много, въздух има, но краката се надъха яко иии движенията станаха трудни.
Сега хапнах пържоли малко...яденето ми свърши, но не ми се ходи в дъжда за още :( Няма ли да спира...
Много харебийски сайт с полезни статии....ето ви една linkchec
http://www.slowtwitch.com
Силачите да не бъдат отблъснати от домейна плс : ))
Мнението беше редактирано от Valleri на 10.12.12 14:21.
Вчера отидох до МАХ-фитнеса да видим колко са “страшни” цените..е найстина са страшнички, но залата е добра и работи до 11 вечерта, което ме устройва много и има КОНЦЕПТ 2 - гребен тренажор!! Има и коледни промоции за 45 лева картата, а в предния е 40…..така че ще е тука, докато Вик не ни викне “на топло” : )))
Самата тренировка:
Опити за дъбъл ъндърс - направих 3-4 ама малко кривички, но е хубаво, че започнах
Full snatch from hang - 2х3 на 40, 2 на 40
Clean from hand - 3x3 @ 60, 3x4 @ 50
Power Jerk - 2x2 @ 60, 2 @ 50
Front squat - 2 @ 80, 3x3 @ 70, 2 @ 70 - всичките серии за под 10 минути, защото вече беше 10 и 30
Гребане на CONCEPT 2 !!!
реших да направя отсечки по 500 метра.
Първата за 2 и 12 някъде да се вработя..
Втората реших да натисна за да усетя, какво е баш : ))
1.51 мин
И третата пак лекичко 2 и 15 мин
И това е ...беше станало късно вече, хапнах малко и легнах.
Много добра тренировка, доволен съм от клиина и джърка, дъбълите и гребния тренажор, макар, че ми се струва, че все още съм некоординиран на всички изброени движения :) Айде, приятен ден!
Power Jerk с подклек ли се прави,или с изпънати крака?В ютубе намирам само клипове с подклек,като пуш преса.
Същия принцип като ножицата само дето скачаш и се приземяваш в лек клек, както каза - подклек, всичко е с подема. При пуш пресата вече са прави краката, там добутваш - това го знаеш де, но за да разгранича...пауър джърка помага на ножицата, защото изисква повече изминато разстояние на щангата и по-силен подем. И не трябва да прибираш краката след всяко повторение като при ножицата. Може да направя клип.
Ааа, да се похваля, че клякам спокойно овърхед със захват за раменна преса :) Не че ми върши работа, но все пак ;) ))) не мога да се похваля на наще за това, така че...
Защо си мислиш, че не ти върши работа ;)
Според мен помага за намиране на центъра на тежестта и стабилноста при изхвърляне да се упражняваш 1-2 пъти седмично.
Имам проблем с бутането на колената при разножка и това най-ясно се забелязва, когато хвана с две ръце лоста посредата и тръгна да клякям надолу.
E, клякам си, обаче вместо задника ми да е назад и краката да са разкрачени в разножка, започвам да бутам колената напред и да повдигам леко петите. Това се случва, защото и на мен ми липсва мобилност в раменете и започвам да се навеждам напред.
Оправям стойката и започвам леко да пружинирам, за да мога да си усетя центъра на тежестта.
След това обаче, когато си хвана с хват за изхвърляне и започна тренировка се заковавам в правилната позиция, без да отлепям или хварча напред.
Иначе казано - служи ми за стабилизация.
В момента се опитвам да ‘мобилизирам’ долната си част така, че разножката ми да е възможно най-дълбока, така се усещам най-стабилна на голяма тежест.
Ясно, ем няма да го правя, може и да е полезно, то списъка нали знаеш, че е огромен, ако тръгна да правя всичко........иначе е хубаво да работиш над мобилността в пълен клек :)
Перфектната receiving position-страхотен кадър, Блажке. Благодарим!!!
И ти така да падаш при изхвърлянето:)
казано от slavko на 11.12.12, 13:22:
Перфектната receiving position-страхотен кадър, Блажке. Благодарим!!!
И ти така да падаш при изхвърлянето:)
Ахаха - на 40 кила -да, на 50 падам как си знам (giggle)
Малко размишления:
Гледах си дневника от игла до конец и установих, че най-голям прогрес имам с по-големи почивки. Ето за пример - тренирах 2 месеца при щангистите с 6-7 тренировки седмично и с 5—-прогреса ми е мн малък...всъщност бих го оценил на 5 кг при изхвърлянето и 10 при тласкането. На предния клек прогреса е 15.
В америка, с смотания лост и тежести и без да мога да хвърлям, стигнах 60 изхвърляне и 70 тласкане с 3-4 тренировки на седмица по една готова програма.......и това за месец, така че ще си давам повече почивка, ще гледам везните да са към олимпийските лифтове и да уча движения, засега. Планирал съм да слагам определени кила всеки 2 седмици, вместо инстинктивно да ги избирам всяка тренировка и да следвам програмата. Възтановяването ще е проблем ииии ще гледам да тренирам 4 макс 5 пъти на седмица.
И още нещо - най-добре тренирам когато съм абсолютно сам а най-добре се представям на състезание или някакъв такъв евент или голямо събиране - то това мисля, че важи за всички ;)
Мнението беше редактирано от Valleri на 11.12.12 19:07.
Не мислиш ли, че е по-добре да тренираш с някой който е на около твоето ниво и може да се коригирате един друг за опитите и да се дърпате в кондициите.
Аз съм сигурен, че ако тренирам с теб, Вик, Ивовците, Илия, Витан...ще ми е доста по-добре.
Да не ти обяснявам в Пловдив с Животното, какъв е гърч:)
Има и друго - ти като си тренирал в щангистката зала, предполагам в “Титан”, треньорът обръщал ли ти е внимание, както на другите момчета, които се подготвят да стават щангисти или си бил свободен електрон?
Това е важно за прогреса, треньорът е много важен, нали затова е треньор, за да знае от какво имаш нужда лично ти, за да си повишиш постиженията от една страна и от друга, все пак, знае по каква схема трябва да се тренира.
Ако не са ти дали програма, по която да тренираш, ако не са ти обяснили защо помощните движения за изключетелно важни за увеличаване на постиженията на двете основни движения, няма как да очакваш да имаш прогрес.
Когато тренираш сам - Хамалуваш и съответно дигаш повече, защото не дигаш правилно, а се научаваш грешно на движението.
От личен опит го казвам.
Мнението беше редактирано от Блажка на 12.12.12 10:58.
Е..много ясно Слави. Не съм се изразил правилно - ако е с приятели, особено с сериозно трениращи като вас, много ясно, че е по-добре...като сме тренирали в займов, ако си спомняш на ония широки и тесни тяги, направо се счупихме :)))
Яко е много, мисълта ми беше ако има някакви странични хора, специално в залите, в които тренирам сега, некфи зяпат гледат...не мога да се концентрирам както трябва :) Иначе скоро се надявам ад дойда на Плевен и да се раздвижим :)
Блага, ясно ми е тренирал съм по всякъв възможен начин и мога да кажа, че най-добре ще ми е с приятели в щангистка зала :) Движението ми е ясно вече, знам къде бъркам, само трябва практика и добра среда....проблем при щангистите беше, че аз съм 22 годишен коч...тренера отделяше внимание на младите - в тях е хляба и е прав човека...и на мен ми помагаше, кефеше се кат напраа макс ама намираше техниката ми за добра, те там ен са много техничари, просто дигат много :) Ииии на обръщането като техника бях малко над тях, да не говорим за Мишо, той ги изуми. нооо на изхвърлянето не, но знам къде ми куца...и работя. Да ти кажа честно не знам дали ми се работи баш с треньор, защото съм с някаква позиция по нещата и трудно я променям, по-скоро бих работил с хора като вас, които са на същия път и се сблъскват с същите трудности :) Определено съм нетърпелив пролетта и лятото да се срещем и да потренираме, състезания да има .....защото знаете как е с работа-къщи-работа...малко си губиш устрема, мотивацията.
Валери, то всичко добре си го казал, но не забравяй и психологическата и емоцианалната страна на нещата. Докато си бил в Америка, ами ОК, но кажи ми как си се чувствал, какво ти е било на главата тогава и какво сега, малко са хората, които могат преди да влязат в залата, да забравят за живота отвън нея и да се раздадат на макс. Аз немога, като съм психически затормозен, стресиран и сдухан - ами и в залата не вървят нещата. Всичко е навързано, живота е един микс и низ от цялостната картинка, като всеки елемент влияе на останалите, така че не изключвай нито един фактор. Винаги съм бил на мнение, че дори хубава тренировка + достатъчна почивка + добра храна и суплементация да са на лице, не е гарант за прогрес. Както и обратното, понякога може нищо от горепосочените неща да не е налице и пак да има прогрес, човешкото тяло и ум са изключително сложни и адаптивни природни постижения.
Давай напред, дали с малко, дали с много, важното е духом да не падаш !
Много правилно, Владо, важното е да не спирам. Съжалявам за случайте, в които съм прекъсвал за месец и съм си променял приоритетите, но всичко се случва с причина.
В Америка като си спомня сега, се чувствах много добре в залата, свободен, с цел, всичко се случваше както трябва...по цял ден бях на крак и ходех пеш 7 километра отиване и връщане, но бях настроен положително. При щангистите беше обратното...много се пренавих, и стана като рутина, мислех само за това, но някакси не ми хареса живота ми тогава...абе важното е да не се спира!
Здравейте,
Вчера направих една тренировка, по-кратка от планираното заради малък инцидент :)
Почнах с пълни клиинове 2х3 на 60 кг
Пауър снач от под коляно - 3х3 на 45, 4х3 на 40
И гледайте какво става сега.......
След това трябваше по-програма да правя снач баланс...но без да искам почнах с клиин пула, които трябваше да е следващ...направих 3х3 на 80 иии гледам, че съм пропуснал баланса....чудих се да го правя ли да не го правя ли, викам “ае, няма да пропускам от програмата” Почвам, дигам си сичко е наред, оставям лоста и хоп, прещипа ми се някаф нерв до лопатката (между лопатката и гръбнака..) слабичко се усещаше, и знаех че след тренировка ще се усети яко, но реших да направя и предния клек - 4х3 на 70 и си тръгнах, размачках с топката и горе долу е ок - сутринта пълен гипс...то тфа е че не е постоянно ми само леко като се свия в горната част на гърба....бях планирал - бягане, гребане и въже ама викам....ае няма да праа глупости...ииии сега е Ок, горе долу, рядко се усеща, но няма да тренирам до събота :) Ем случва се...макар че моето е от глупост - натегнах на пуловете от земя и после експлозивния снач баланс разтегли рязко и ет ти............моеше да е по-зле ;)
Айде приятен ден!
Вчера нищо не усещах от захапания нерв, даже го бях забравил :)
Карам си по програма:
Hang Snatch (squat) : 3 @ 40, 3x3 @ 45
Много добре се получи, повечето ги хващах високо даже, нямаше нужда от клек, но от време на време пробвах с различни дълбочини и сила на пула.
Clean and Jerk:
2 @ 60 , 1 клиин + 2 джърка на 60, 2 @ 60, 1 клиин + 2 джърка на 60, 1 @ 60
Snatch pull:
3 @ 50, 4x3 @ 60
Добре ги дърпам, средоточих се на екстензията, отколкото на бързина.
Преден клек:
до 2 @ 80 и 4х3 на 70 след това.
Времето напредна - 10:45 преобух се и поскачах малко на въже, разтягане и това е :) Исках да направя някакво кратко с въртене на упражненията, но пулса ми без това беше доста висок през тренировката и си беше като кондиция. :)
Събота и неделя - почивни дни.
Мачкам се с една мека топка, правя разни разтяжки ииии някви такиа. Рамената имат нужда от пълно разчекване и сглобяване наново, откривам си разни дисбаланси - левия ми латисимус го няма, десния е 2 метра, и сякви други, нооо балсам ги :) така да се каже.
Вчера бях на банкет/коледно парти на фирмата...пих бяло вино, не ми се пие изобщо ама “Наздраве, наздраве!”....знаете как е. Изядох квото имаше, без пастички и други подобни и много добре си изкарах, силната музика малко ме измори ама добре беше.
Ем това беше за тая седмица - доволен съм, добре се получават нещата. почивките са достатъчни, нито прекалени, нито малки и успявам в всяка тренировка да прогресирам по-малко.
казано от valerious на 16.12.12, 14:33:
...
Вчера бях на банкет/коледно парти на фирмата...
И аз бях на фирмено парти събота вечер, но на тренировката в неделя бях на линия... ;)
Е :) да не си помислите, че съм пропуснал заради партито :P Пропуснах заради времето : ))))
Днес станах към 8 и 15 и докато се оправя в 9 бях в фитнеса. Добре, че тръгнах рано, че към 11 часа е пълно с народ.
Сначове с клек:
3 на 40, 2 на 45, 3 на 40
Power Clean:
3 @ 50
3x3 @ 65
4x3 @ 60
Jerk:
3 @ 50
2 @ 60
3 @ 50
Front squat:
2 @ 80
3x3 @ 70
Планк + страничен планк и малко раменни преси - арнолд
Разтягане
Мнението беше редактирано от Valleri на 17.12.12 15:00.
казано от valerious на 17.12.12, 14:56:
Е :) да не си помислите, че съм пропуснал заради партито :P Пропуснах заради времето : ))))
...
Нъц. Не ти минава номера. Не за друго, ами на предната тренировка беше още по-проливен дъжда, а ти беше първа пушка на комплекса (rain) (wait)
И мен две недели ме спира времето да му се не види (muscle)
Много ме е яд, до събота всичко ОК, сухо , ставам в неделя и бам (rain)
Нямам подходящи дрехи....може би е време да се сдобия, че от сега нататък....често ще е така времето ;)
Еххх, всичко е под контрол тука, няма измъкване : ))
Ей нека да е -30 само да не вали.... :)
А Веси, ти в коя зала тренираш?
Гаси вечерята - Пилешка супа -450 грама, шкембе чорба - 450 грама - почти литър течности :) Днес със сигурност си набавих водата, това рядко се случва при мен. Гледам сега да намаля въглехидратите и да сваля малко килца, че има откъде, бая сланина има по краката и корема, гърба, гърдите - не ми трябват ненужни тежести :) Ся зимата трудно ще сваля, но поне ще гледам да държа 78-79 .
казано от valerious на 17.12.12, 17:12:
Еххх, всичко е под контрол тука, няма измъкване : ))
Ей нека да е -30 само да не вали.... :)
А Веси, ти в коя зала тренираш?
Валери, тренирам във фитнеса на ТЦ Явор. Гетото ми е по-близо, но зимата е голям кучан там, та затова....
A мислил ли си обратното - да качиш малко маса - 82-83 кила и после към март/април да изчистиш до 78?
Не е приятно, да си тежиш, знам, особено ако си момиче се чувстваш още по-тъпо, но те крепи мисълта, че като изчистиш след това 3-4кг и картинката ще е много по-добра.
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.12.12 09:45.
казано от valerious на 18.12.12, 01:12:
... Гледам сега да намаля въглехидратите и да сваля малко килца, че има откъде, бая сланина има по краката и корема, гърба, гърдите - не ми трябват ненужни тежести :) Ся зимата трудно ще сваля, но поне ще гледам да държа 78-79 .
К’ва сланина, момче? (headbang)
Хайде не изпадай в подобни състояния, все едно ти предстои абитуриентски бал и роклята ти е тясна... Нищо нямаш за сваляне, дори няма да е зле да качиш маса.
Хахахахх, леле карате ме да се събличам сега : ))) Не бе аз не съм се насочил сега към това, просто ако може без тия излишни кила ще е ок - тфа да кажем предсъстезателно вече, то ся варирам - 79-80, така че всъщност не е голяма разлика, даже е дребнавост от моя страна, но просто споделям ако някой се интересува. Съгласен съм, Блага, но това си е голяма разлика 5-6 кила не искам да варирам толкова в момента....смисъл, твоя план може да е за по-нататъка и то в по-големи граници ! даже е по-добре за мен всичко да си се качва постепенно без периоди за чистене - тфа ще е най-добрия вариант.
Мнението беше редактирано от Valleri на 18.12.12 14:38.
Аз го пробвах тоя вариант лятото с едновременното, ама нещо не ми се получи. Дано да се получи при теб.
В момента съм 71-72, качих 6кг за 4 месеца, мисля, че мускулна маса, предвид начина, по който изглеждам и постиженията в щангите.
Но не е чиста, естествено, мисля от 25 декември да мина на ЦХ за едни -4кг, но не повече, имам около кило вода най-вероятно, че съм стресирана, не мога да се наспивам и кортизолът ми е скочил до небесата.
За съжаление това горе при мен не вървеше, отслабнах, ама и работните ми тежести паднаха с 10 кила, да не говорим за максовете.
То не е гаранция, че сега ще е по-различно, ама се надявам да стане по план.
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.12.12 15:13.
Попринцип, Вик и Блага са прави за качването....горе долу съм висок иии на 80 имам 57 бедро някъде, може и по-малко да е, ханша е 92 сигурно и “двигателите” са ми малки един вид...пробвал съм се да кача, но се храних с разни тъпотии и качих основно мазно и саркоплазма, защото като спрях да тренирам, свалих мн бързо на 78 някъде...Засега ще се храня нормално, с чисти храни, не съм ял сладки и бисквидки и темподобни полуфабрикати от месец и нещо. То сега стимула за разтеж ми е слаб, всичко ще си дойде с времето.
Clean 3 @ 50 , 2 @ 60, 2 @ 60
Power Snatch 3 @ 40, 3x2 @ 45, 2 @ 40, 2 x 3 @ 40
Snatch Balance 3 @ 40, 3x2 @ 45, 4x3 @ 40
Clean Pull 3 @ 60, 2 @ 80, 2 @ 75, 2 @ 80, 2 x 3 @ 70
Front Squat 3 @ 70, 2 @ 85, 2 @ 80, 2 @ 85, 2 @ 80, 2 x 3 @ 75
Малко разтяганки и тръгнах, че трябваше да пиша една курсова и да я предам на същия ден, но не ми се получи...утре ще се пробвам. Толкова безумни курсови направих тия 4 години, че направо си е загуба на време цялата тая пародия. Ще си представя, че не съм на 22 а на 12 и действам... : )))
Колко са ти килатa за тройка на преден клек?
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.12.12 17:28.
оооо Ф кноус, Блага....нямам предстаа човек, аз съм странен малко. Ония път като обърнах 95 с клек не бях клякал на гърди много време и то с 95…ама ги станах. Ся примерно карам по програмата и гледам да съм изправен като куче, експериментирам с ширината на краката...абе на 85-90 ще направя 3-ка и на 95 ще мога ама ще съм много крив, няма смисъл...гледам върху предния клек като асистиращо в момента, преди се пънех да слагам колемите кела ама сега съм по улегнал. Много е важно да съм прав сега, защото преди бях клякал 115 криво и после на джърка на 80 кела на кантар ги праех,.,а ся при 90 преден клек с хубава форма ще ги джъркна :)