Щангьие

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.11.12
23:24

Така....начи..тренирах днес
Първо - отидох в 8 и 30 за да избегна бабанките и други, докато отида, разгрея, и други, стана 9 - значи имах 1 час...а аз много не мога да се вместя в някакво време...ако трябваше да правя само клек щях да го правя до 10:01..та..
Забравих да загрея врата - голяма грешка....

Почнах с сначове - пауър от хенг - до 2-ка на 45 и после 3х3 на 40 - леки са деба ама в тая зала....огледала и по земята има....
После Клиин от хенг и пауър джърк 3х3 на 50
после преден клек:
3х75
2х3х70 веднага 3х60
Клиин пул - почти без почивки - слагам и вдигам:
3х60
3х80
3х100
3х110
И това е...разтягането за вкъщи остана....
Като цяло много малки почивки ми се сториха..как мина тоя час не знам.,,Малко съм загубил увереност на движенията.
Добре се чувствам, яка тренировка, храненето е добро - свински гулаш, ориз, яйца, вино
През деня: пилешка супа, мляко с ориз...свински гулаш и такива...
Начиии прасците никви ги няма при лифта, а могат да са много силни - усещам го, затова реших да направя пуловете от земя...таза е станал бавен - повечко преден клек ще трябва, за заден - мисля да не правя...иии трапеца е бавен от многото тяга..еммм тфа е
Иначе силата много дава на лифтовете..техниката си е техника...то аз на 40 кила съм мн бърз ама после....ей такива бързи тренировки ми харесват...верно е, казват че трябва да се почива кат праиш сила...но не се дава възможност на мускукла да възтанови и да го товариш още - ще го научиш да възтановява по-бързо между сериите, тряя се променя натоварването, поне всяка седмица..

21.11.12
23:34

Ееееххх къде се разчетох и аз в дневника ти назад - като ги гледам тея клипчета и залата съвсем започна да ми липсва. Направо уредите ми изкрещяха, че и аз на тях :D

21.11.12
23:39

Ем да ама аз предпочитам да тренирам сам в мазата...не издържам там..но си има тежести, много лостове и така.... :) Зимата наближава и все по-рядко има момичета от нежния пол.

22.11.12
08:24

Ахахаха щото ме няма мен там :D То май аз бях и единствената, тренираща редовно  :D

То пък зимата и за какво ли да тренират - кой ще ги гледа под катовете дрехи :D

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 22.11.12 08:26.

22.11.12
08:33

А за коя зала говорите, ако мога да попитам (blush)

22.11.12
08:54

казано от valerious на 21.11.12, 23:39:

все по-рядко има момичета от нежния пол.

А, какви други момичета идват и честно срещано явление ли са? :))))

22.11.12
09:20

И в нашата зала рядко има момичета от нежния пол :D 8-)

Валерка, за да си забързаш движението на дадена тежест, трябва да я минаваш често и да я превърнеш в работна, и аз на 40 кила съм като Златан Ванев, на 60 съм поочти като Златан Ванев, а вчера на 70 бях супер изморена и изтощена и ако не беше мааалкото ми развита бързина, нямаше и един път да ги обърна.
В тоя ред на мисли, не залагай толкова на силата, когато съм на силна, тогава се чувствам like a boss и бързината изчезва за сметка на силата.

Мнението беше редактирано от Блажка на 22.11.12 09:51.

22.11.12
09:49

Vessi, Херкулес в Левски

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 22.11.12 09:59.

22.11.12
09:53

Абе само ние с Вито ли забелязваме, че нещо не е в ред в словосъчетанието - Момичета от нежния пол :D

Absolut Ilusion - не си честна да си редактираш поста :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 22.11.12 10:35.

22.11.12
10:06

А само ти ли забелязваш профилната си снимка:))))

Валери, що не ходиш в онази зала, дето тренирахме ние с Марги. Тя също отваря раничко.

22.11.12
17:08

казано от Блага на 22.11.12, 09:53:

Абе само ние с Вито ли забелязваме, че нещо не е в ред в словосъчетанието - Момичета от нежния пол :D

Absolut Ilusion - не си честна да си редактираш поста :D

Редактирах го, защото не видях, че Витан е цитирал (малко избирателно четене прилагам понякога) изречението на Валери и реших, че просто си пита какви ходят :)

22.11.12
19:02

Грешката е вярна :) Имах впредвид момичета, а не, да речем, чукове и такива.. :))) )
Не бе, аз даже нямам нищо против тес щенгистки, просто се включвам към всеобщия майтап.
Начи за работните тежести и тия е вярно...Но има много тренировъчни методики - едни разчитат на суперкомпенсацията, други на изграждането на някви полурефлекси...сякви истории.
Днес съм почивка...нямам много апетит, ама хапвам :)

Хелт енд Бюти - залата е по-калпава от тая и по-тясна...пък и мен не ми трябва по-рано, а по-късно :) Сутрин не мога да ходя в 7 защото почвам от 8 ииии като съм втора смяна ( след още 1 седмица ) ще отида при щангите..

Мнението беше редактирано от Valleri на 22.11.12 19:04.

25.11.12
16:06

Днес играхме карти с групата от Варна  :) И сега поспах 3 часа.
Храната е: яйца, масло, мляко, ориз, една много яка лютеница, едросмляна, бисквити, и 3 котлета.

26.11.12
22:51

Днес една бърза тренировка, притиснат от времето - 1 час до затварянето на фитнеса.
Първо започнах с снатч преса и овърхед клек
5 преси - 5 клека
на 40 кила на 50 - само с преси
и после на 40 още 3 серии по 5..

Раменна преса: 4х5 на 40

Преден клек и клиин пул
3 повторения преден на 60 - 3 на 80
3 на 70 преден - 3 на 90
3 на 80 - отново 3 на 90

Скачане на въже - 5-7 минути но нямаше пауър вече в прасците.
Пуловете станаха добре...всичко с горна част и рамене много тегаво....не съм правил тежка раменна от година сигурно, а само джъркове и пуш преса...зор е...Овърхеда е зор също, пресите са ОК...Почивките бяха много малки на всички упражнения, може да е имало някоя по-дълга пауза, защото фитнеса беше претъпкан до края...

Забелязах на снимките от съботно-неделните тренировки, че много се гърбя и попринцип и в някои движения и това ме притеснява много и искам да го променя, ще почна да се опитвам да ходя по изправен, да прибера плешките и да прибера брадичката назад...:(

26.11.12
23:43

Туй последното и аз го правя... заплесна се и па се изгърбя и смия раменете...

27.11.12
18:27

Гадно е, деа...то раменете са ми много надолу, врата ми е дълъг, трапеца голям...и направо още повече си личи, ама ще го оригирам с спорт и добра поза...
Днес е почивка. Няма да мога да дойда на състезанието, но ще го направим тук в Варна...поне, които комплекси позволяват. :)

29.11.12
10:24

Начи, да...вчера бая тренировка направих, въпреки че не исках да е няква тежка:
Почнах с сначове до единица на 45 и после на 40 малко помятах, пауър...леко ми е ама в тоя фитнес не стаа.
После клиин енд джърк малко на 40 кила колкото да си припомня джърка
После едно такова:
3 предни клека, 4 тяги, 5 пуш преси
Първата серия бяха 50/60/40
после 60/ 100 / 50
70 / 120 / 50
80 / 130 / 50
с 1-2 минути почивка между тях, задъхах се доста......

След това направих следното.
1 широка тяга на 100 и една тясна
10 набирания, 10 бърпита
1 широка тяга и една тясна на 100
8 набирания 8 бърпита
1 широка и една тясна
6…........и т.н. до 2

Отдавна не съм имал това чувство на умора...мн тежко беше с малките почивки...после бая храна изядох.

30.11.12
22:14

Марабаааааааа :)
Начи днес не исках щанги ми нещо по-свободно и реших да побягам, но не тъпите кръгове на стадиона дето левия ми крак поема 99% от 80-те ми кила а десния 0.1 и реших да излеза от нас и да почна да тичам дето видя...начи Маргито и Славко знаят от ОМВ-то до доло рапонгите колко е разстоянието е тфа беше....байри, нанадолнища - мн по-гадни от байрите...гръмнаха ми вмо-тата :)))
На рапонгите направих набирания - не знам колко, малко раменни преси от стойка на ръце и 5 силови възлизания :Д:Д както в началото не можех да набера височина, в края на тренировката направо се качвах горе с подема :)) Начиии после връщането много зор, но не съм спирал и за секунда. Много яко е чувството, по-свободен се чувстваш, по-жизнен...щангите те мачкат малко и депресират :) Друго си е....после в нас малко йога - свободно съчетание, лазих с крака по стените лежах си на врата..абе чудо. И след умората едно хапване много добре идва...ся ще изчисля разстоянието в гугъл мапс да видим...3 км отиване, 3 връщане...доооре е, утре очаквам да не мога да се мръдна ://// Това е ...ся малко компютърни игри...попринцип е хубаво да легна да спя и възтановявам ама ...

01.12.12
17:26

Днес е почивка и ден за размисъл:
Don`t you hate those дебели чички или па бизнес-дами или некви пишлемета, включително и като се возите при такива, да дават газ, да искат да се дърпат на светофара и подобни....На мен ми е мъчно за тях, усеща се, че и при тях, както при всеки човек има желание за състезание, за надмощие, но са затворени в тела от лой и маз, причинени, разбира се, от собствените им действия. Найстина жалко./...да слезе въпросният човек и да направим едни 400 метра на писта и после малко муау тай :))))))) Мда....и на работа забелязвам...всеки се опитва да бъде по-напред, къде с приказки, къде с действия....всеки е състезател...това мислене помага да разбера ( и вече знам ) мотивите на един спортист. Има доста хора, които ме питат...ама няма ли този атлет да се почупи, да не може да ходи като остарее...ем да, така е, това е цената...но за да стигнеш до всяка една позиция се искат жертви от различно естество...например за телефонистките...ОК, седят си там и си говорят по телефона по 8 часа и това е....мдааа, но се появяват страшни проблеми с вестибуларния апарат от постоянния звук от слушалките, хернии по гръбнака от вертикалното напрежение върху гръбнака с дълги часове.....разбира се има “easy way out of it” - да не си даваш много зор, да се пазиш и т.н. В крайна сметка стигаш една възраст в която цялата тая натрупана енергия и жажда да се докажеш ще избие...може да изкачиш еверест на 80 или Ф-кноус УАт....Така че всеки трябва да направи избор ииии още нещо....всичко е леко преувеличено....вижте как тренират нашите щангисти и други спортисти...В спортното училище където трябва да се създаде основата на всичко, ги напъват яко и не обръщат никакво внимание на хранене или техника...ей затова стават всички контузии и инвалидизиране в най-ранна възраст....ДА, в спорта има контузии, но може да се намалят наполовина ако всичко е изпипано...то това според мен ще е бъдещата цел на СПОРТА, така да се каже, на треньорите, на учителите...да създават здрави и силни атлети, без компромиси....И още една цел ще е създаването на универсален атлет, каквато е и целта на кросфита....да речем да вземе медал на олимпиада в 2-3 спорта, нещо такова...Приятна вечер...ииии гледах листовете от състезанието...много здрави момчета имало в България и момичета, разбира се :) Много се кефя!

02.12.12
14:45

:):):):)
Много яка тренировка с групата - направо състезание. Правихме комплекса ЦЕПО и Т-800 :) Не можахме да дойдем до София, но стана супер и тук.
Започнахме с обръщането, исках да загрея хубаво, за да ги клиинвам с клек, но някъде на 80-85 се поуплаших да клекна хубаво, направих на 90, с полуклякане и на 95 блокирах...обаче ми се е случвало и преди и сложих 70 кг, минах ги с хубав дълбок клек, веднага сложихме 95 и ги обърнах :) Личен рекорд ! Пробвах и на 100, но ме предаде подема - нещо което мислех че ми е силно. Ще се работи....и техниката не ми хареса особено като цяло, трябва да си припомня :)
Та така - тук 95 кг

После раменната преса. Ами слаба работа - стигнах до 60 кг На 65, се гипсирах и опита беше до половината.
Тук имаме 60

Овърхед клек не съм правил от поне година сериозно, за макс, без да преувеличавам и приятно се изненадах - 75 доста добре ги станах, но вече на 80 срещнах технически проблеми.
Тук - 75
Общо стават  -  230 кг.

След това на комплекса с 12 суинга до вертикала, 5 бърпита с отлепяне и скок на 70 санта и 84 подскока на въже, макс рундове за 19 мин, направих 9 рунда, 12 суинга, 2 скока....Можеше да натисна за поне 11 рунда тук, нооо не можах да си поставя добро темпо в началото, и всъщност не знаех какво трябва да е за дадените 19 минути. Но съм доволен от суинговете и въжето, без прекъсвания.

Много съм доволен...при щангистите съм обръщал 80-85, а сега ми бяха доста по-леки при положение, че правя предния клек с 80-90 кила е ОК, значи това е знак че трябва да увелича работните тежести с поне 10 кг от другата тренировка.

Благодарности на Вик за организацията - Много добре се представи и на Цепо и на Т-800 и можеше да изблъска някои от стълбичката в София ;)
Трифон показа, че ако има свободен достъп до щанги ще прогресира много....а за комплекса..знаете ;)
Мишо запази техниката на клиина до макса, които стигна днес...евала
Венци вече ми диша сериозно във врата, но няма да му се дам :Д
Дидо и Филип - трябват им повече щанги, имат нужда от щанги :))))
И разбира се, комплименти за единствената дама в състезанието :)
Всички се справиха страхотно, айде...това е от  мен, ще си дам 1-2 дни почивка и пак съм на пътя.

02.12.12
15:33

Какво става лек,дге?

02.12.12
17:14

Да, става ми леко :)))
п.с. А ако е бургаското Лек, трябва да има запетая преди него ;)

04.12.12
14:38

Малко REHAB след състезанието в неделя...малко си бях премазал китката при клиина, но сега е ОК

Преден клек 3х3 на 80
Раменна преса на 40-45 кг по 5 повторения
Малко щангистка тяга на 60 кг - 4х3
Скачане на въже и опити за дъбъл ъндърс и малко набирания
Разтягане и това е :)
Храната, салата от чушки, домати, яйца, масло
2 пържоли, банани
Взех и един корен джинджифил да видим какво ще го правя
Взимам заплатата и ще се стакна с някакви добавки : )))

04.12.12
17:56

Издай де, издай какво си намислил, каква е тая мистика :P :D

04.12.12
20:33

Освен обичайните - метан и винстрол - Омега 3, ЗМА, Б-комплекс и може би ДХЕА или бета аланин, чудя се...трябва да питам СЛавко :))))))))))) Който ми дължи 1 кило витамин Ц де...Ако имаш предложения Влади, казвай, че си по-напред с химията :)

05.12.12
15:50

Стакнах се малко с неща, които мисля че ще ми свършат работа за периода, в които съм в момента - омега 3, бцаа, б-комплекс :)
Днес направих едно бягане—- леле, леле...много зле, много куцо...засякох си първата обиколка на 400, опитах се да е свободно и лекичко с хубави крачки - минута и 30 : ))) И всичко е на камък само от 4х400 метра и една по 800…а си мислех че съм добре в бягането...може би не съм подредил правилно силовата и бегова част в седмицата, или по-скоро с 1 бягане на седмица няма да стане...но засега е ОК, зима е, по му отива да се дигат щанги :)
Взех си баси якия спиид роуп за 7 лева...на кетлер...викам си ...пф - спиид роуд друг път...ама като го развъртях не мога да му смогна...лудница е....яд ме е че в тая кутийка е много тясно иначе сутрин и вечер Дъбъл ъндърси ще праскам...ще намеря място де...хех. Голям гипс на бягането...аз като правех по 5 щанги на седмица бягах по-добре ..баси...ама тфа сичкото е от котешките ми прасци, няма как да стане работата, трябва да им се влее сила. :) Айде приятен ден, след малко тръгвам за работа.

05.12.12
16:06

казано от valerious на 04.12.12, 20:33:

може би ДХЕА

Може би след като навършиш поне 30 ;)

05.12.12
16:15

Аз не виждам какво ще се жабуриш с ДХЕА, направо тестостерон пропионат, със сигурност ще спреш производството на собствен :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 05.12.12 16:16.

05.12.12
16:37

За известно време:)))
И почвате да злоупотребявате с правилата на форума, смятам аз.

Валка, бягането знаеш, че няма как да стане по първия път, ако не си излизал на пистата скоро. Прасци, глезени трябва малко да живнат.
За Витамин Ц-то и за Омега-та съм ти длъжник...ама нали ми знаеш късата памет:)

Стака, може и да го променим. Остави ДХЕА-та засега.

Другите неща не ги обсъждаме, те са като станеш първи на регионалните и тръгнеш да си редиш русата чурка при големите паламарки в Америка:)

05.12.12
18:38

Пич, дай инфо за това бързо въже, направо линк, ако може.

05.12.12
20:36

После ще ви отговоря, хора, сега пускам линк към въжето на Готча : link

Джеймс, трябва да прочета повече за ДХЕА, но найстина може и да не ми трябва, аз затова и не взех днес.
Блага, ти ли ше ми помагаш с памука и спирта? :Д
Слави, ем аз исках да ти звънна днес, но викам айде няма да го тревожа, ще взема квото ми трябва, от тия основните и после при състезателните добавки от рода на бета-аланин и тия направо ти звъня : )) Иначе за бягането...ем след тоя бегови анимъл преди месец си викам, че съм Ок, тогава 400 метра ми бяха към 1 и 40 секунди някъде, то това ми е на мене особеността, че мога да поддържам сравнително високо темпо дълго време, но за 400 метра да натисна не мога....ти мее знаеш, че съм темповик...макар че с щангите се разчупих де, но то си остава от дългите кикбокс, кйокушин тренировки и т.н. :) Айде поздрави, и отбора Кросфит дге да се стяга ;)

Мнението беше редактирано от Valleri на 05.12.12 20:44.

05.12.12
20:45

Демек това?
Аз си взех подобно, ама явно някъф ментак и хич не е удобно, ще чекна в спортдепото, мерси много :)

05.12.12
22:27

Валери - няма начин, аз изпитвам ужас от игли и спринцовки, но ще ти държа ръката, ама с извърната настрани глава :D

06.12.12
14:05

тръгнеш да си редиш русата чурка при големите паламарки в Америка:)
:Д:Д:Д:Д

Прасците са ми на камък днес...мислех да поскачам на въжето ама ще скъсам някой мускул от зор..начи почивен ден ще е ....не ми се хапва много, ще взема някви плодчета и така . Айде

06.12.12
18:43

Освен обичайните - метан и винстрол - Омега 3, ЗМА, Б-комплекс и може би ДХЕА или бета аланин, чудя се...трябва да питам СЛавко :))))))))))) Който ми дължи 1 кило витамин Ц де...Ако имаш предложения Влади, казвай, че си по-напред с химията :)

Аз ще препоръчам, но препоръката ще ми е субективна, тъй като съставките които ще кажа действат добре на мен, а на теб вече как ще повлияят немога да кажа, индивидуално е...
Вместо ЗМА и Б-комплекс, направо едни хубави мултивитамини, омега 3, бета-аланин, добрия стар монохидрат (ако ти действа добре, ако ли не и друг креатин става), цитрулин малат и ако остане кешовица едни БЦАA по-време на тренировка...Тия ДХЕА-та, тест бустери и бабани зъби, ченета, вдигания на самолета и т.н. нито ще видиш ефект от тях, нито са за възрастта ни - грешни пари...Протеин съм разбрал че по-добре от храна отколкото пудра. Толкова за зобта :D
И пак казвам че мнението ми е субективно спрямо, моя организъм и опит ;)
Успех

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 06.12.12 18:44.

07.12.12
15:04

Аз мултивитамини не взех, щото съм малко скептичен...аз си осигурявам бая витамини с храната и ми трябват само Б-комплекс и зма като по дефицитни в менюто...Иначе за тия тестостеронови истории, няма да взимам...просто съм любопитен. Може по нататъка някакви по Пърформанс дръгс да взема, засега възтановителни. :)
Днес малко щанги направихме с Милен. Ама залата беше тъпа и не можах да се разгърна, не правих каквото трябваше ама се позабавлявахме яко : )))
Малко сначове на 40
Клиин енд джърк на 50
Преден клек на 70 кила и това е, прасците още са на камък иии се надявам да се оправят до неделята, явно съм ги наранил доста деа :(
После малко йога в леглото и заспах като къпан :)
Храната - месо, масло, хляб, кивита, банани, чушки, домати

07.12.12
15:25

казано от Vlado89 на 06.12.12, 18:43:

Тия ДХЕА-та, тест бустери и бабани зъби, ченета, вдигания на самолета и т.н. нито ще видиш ефект от тях, нито са за възрастта ни - грешни пари...

За едното си прав - не са за възрастта ви, но за другото - ефекта от тях е огормен. Не са грешни пари, особено след 30+ ;)

07.12.12
15:31

казано от James Hinks на 07.12.12, 15:25:

Тия ДХЕА-та, тест бустери и бабани зъби, ченета, вдигания на самолета и т.н. нито ще видиш ефект от тях, нито са за възрастта ни - грешни пари...

За едното си прав - не са за възрастта ви, но за другото - ефекта от тях е огормен. Не са грешни пари, особено след 30+ ;)

Не си ме разбрал, имах предвид че за възрастта ни, няма да дадат ефект, а не че по принцип не работят и не помагат. Визирах  образно 18-27 годишна граница, а не като цяло.

07.12.12
15:33

Моя грешка, сори :)

07.12.12
15:34

, цитрулин малат и ако остане кешовица едни БЦАA по-време на тренировка...Тия ДХЕА-та, тест бустери и бабани зъби, ченета, вдигания на самолета и т.н. нито ще видиш ефект от тях, нито са за възрастта ни - грешни пари...Протеин съм разбрал че по-добре от храна отколкото пудра. Толкова за зобта :D
И пак казвам че мнението ми е субективно спрямо, моя организъм и опит ;)
Успех

Аз шъ издам една тайна, от няколко дни бухам 150-180мг цинк дневно и всяка сутрин съм на кокал до следобед не мое ми падне срам  ме е да ходя по улицата, да не ме заглеждат лелките.:Д

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1