Това разглеждам сега. 10х10 или мах-от...
на мах-от не ми харесва, че прекалено малко серии се правят, аз досега съм тренирал така и съм забелязал, че с повече серии имам повече гейнс и като сила и като мускулна маса. Ако е в рамките на 4-6 повторения и 10 серии ще е идеално. А може би 10х10 да се приложи за други упражнения, като набирания и кофички, гледам, че момчетата имат бая гейнс с тая програма 10х10 макар че бих променил упражненията...Сигурно ще направя някакъв хибрид, но със сигурност ще увелича броя на сериите, без значение дали ще правя 3-ки или 4-6 или единици.
Мнението беше редактирано от Valleri на 29.07.13 09:48.
Гърди и корем:
Широка лежанка:
10х5 @ 80 кг
Кофички: 70 броя в различни серии
Флоор флайс: 3 х 10 @ 12.5 кг
в суперсерия с сгъване за бицепс
Повдигане на краката от вис на лост:
5х10
Малко страничен планк.
Храна вечер, след 20 часа фаст) : 500 грама пилешко, 150 гр. телешко, червено цвекло с сметана.
После ще има и разни плодове и зеленчуци. Айде лека :)
Това ми е от леките дни, с пилешко и такива истории. Иначе се е стигало до 800 грама свинско и 10 яйца и хляб и масло. Ама ся малко по-малко калории, повече плодое и айна.
Раменна преса с щанга прав:
2х5 @ 55
8х3 @ 55 кг
Набирания (широк хват):
10х5 @ СТ
Мъртва тяга:
10х5 @ 120 кг
Бягане: 1600 метра
Храната:
Пилешки филета (500 г), свински шницел ( 150 г.), Чушки и домати на филия с масло, овче мляко 6.5 процента на Елби с мед.
Баси тренировката....толкова под не съм фъргал от бърпи майл : )))
Ае даге приатен ден!
от бърпи майл : )))
Трябва да я повторим скоро:) Да видим бате Вик с колко ще го затворим:))
от бърпи майл : )))
Трябва да я повторим скоро:) Да видим бате Вик с колко ще го затворим:))
“Вълкът като остарее, става за подигравка на кутретата.”
Само да не се изненадате накрая. ;)
Малко ще се оплача. Бях на плаж преди 4-5 дни и си натъртих (предполагам) ребрата. Сигурно от боричкане или от една топка дето ме шибна там ама не мога да стана на лявата страна и да се сгъвам, да тичам също, свит съм целия в торса и не мога да се разгъна или поема дълбоко въздух. Какво да правя? Направих и 2 тежки тренировки след това и допълнително го раздразних.
От същия ден и врата ми се беше схванал и след тренировките още повече, пак отляво, трапеца и врата и като ставам на лявата страна става огромен гипс. Няма да тренирам докато не се оправи, но кво друго да направя? И добре ли е да продължа цикличното, знам че помага за възпаленията обаче няма ли да забави възтановяването?
Малко ще се оплача. Бях на плаж преди 4-5 дни и си натъртих (предполагам) ребрата. Сигурно от боричкане или от една топка дето ме шибна там ама не мога да стана на лявата страна и да се сгъвам, да тичам също, свит съм целия в торса и не мога да се разгъна или поема дълбоко въздух. Какво да правя? Направих и 2 тежки тренировки след това и допълнително го раздразних.
От същия ден и врата ми се беше схванал и след тренировките още повече, пак отляво, трапеца и врата и като ставам на лявата страна става огромен гипс. Няма да тренирам докато не се оправи, но кво друго да направя? И добре ли е да продължа цикличното, знам че помага за възпаленията обаче няма ли да забави възтановяването?
Може и да е от удар, но малко прилича и на разтеглени междуребрени мускули... Почивка му е лечението. А за схващането - масаж.
Планирал съм една програма, ще видим как ще я подредя само с почивните дни. Ся ще поразгледам дневниците да крадна някоя идея :))
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/69599
Пуснах тема аз - ако имате идей дали да го мажа, кво да прая с тва , и с какво да го мажа
Абе не е Невралгия тфа чудо ми е натъртване или разтягане, чудя се дали да тренирам.....Много ми се тренира деа, поне един клек на гръб, то друго няма как.
От лявата страна напипвам като възглавничка върху ребрата, явно отток...Емммм сигурно утре ще тренирам, днес ще взема мазилото
Мнението беше редактирано от Valleri на 02.08.13 15:50.
Реброто уж се стабилизира, ноо сякаш е рано да почна с баш програмата, ще правя рамо и ръце с бягане докато отшуми напълно.
06.08.13
22:18
Почвай ДАГЕ :p
Начи, хора, гледайте ся...ходих на лекар, за пръв път от 2 години и то ония път беше за кокоши трън : ))) Каза ми, че никак не е сериозно а просто съм натъртил и не му давам покой. Изписа ми противовъзпалително с странно име иии почнах да го пия. Сега съм като надрусан, някакъв спокоен такъв : ))) нищо не ме бърка. Ииии найстина усети се ефекта, дано скоро мине, че тъкмо се надъхах и това ме преспъна :)
Приветик! ))
Ем, бат Вики, опитах се да се сдържа да не тренирам след телефонния ни разговор ама нямаше как : ))) не успях...четох в един форум за сериозни момчета и силачи и викат, че то ще си мине паралелно (от личен опит) ии че ако няма болка при вдигане е ОК. Само това ми трябваше и се запътих към залата : ))
Да си контузен е добре, защото се спираш и почваш да четеш и да учиш. ДОста разглеждах Т-нейшън - лично за мен най-съвременния портал за силови спортове и бодибилдинг. Разгледах програмата “Аз, бодибилдър”, но не ми допадна специализацията по 2-4 седмици на една група. Но взаймствах няколко тактики от тях. Като цяло броя повторения е от 2-ки на всички движения, до 6 повторения + максималки опити + откази. Доста разнообразно. В допълнение има и олимпийски движения :)
Ще въртя следната схема:
Гърди + ръце
Гръб + рамо
Крака
х2
почивка
Което ще рече една почивка на седмица. Ще вкарам бягане, спринтове.
Реших да не почвам от понеделник, тъй като събота и неделя са ми свободни дни и няма смисъл да ги пропилявам.
Гърди и ръце ( 10.08.2013 )
Лежанка:
6х3 @ 80 (1 мин почивка)
Флайс с дъмбели на пейка:
6х3 @ 17.5 кг ( 1 мин почивка)
Горна лежанка с дъмбели:
до 2х3 @ 30 кг дъмбел ( 1 мин почивка )
Кофички ( тук с по-големи почивки вече, 2 мин някъде)
3 @ 15
1 @ 25
3 @ 20
1 @ 30
3 @ 25
1 @ 35
3 @ 30
20 @ СТ
Лицеви опори ( широки):
3 х Отказ @ СТ
Раменна лежанка / Сгъване с ЕЗ лост:
3 @ 70/ 36
3 @ 65/ 41
3 @ 65 / 46
3 @ 70 / 46
3 @ 70 / 46
3 @ 75 / 51
Да кажем - “френско с дъмбели” или разгъване от хоризонтален лег за трицепс с дъмбели : ))) в комбинация с чуково
4 серии общо по три повторения, килата са незначителни
Направих и малко измервания:
Кела: 85
Ръст: 178-179
Ръка: дясна - 41 , лява - 40 - напомпани
предмишница - 36 / 35
китка - 19/18
врат - 40
талия - 82
ханш - 96
гръдна обиколка - 110 някъде , отпуснат, без въздух или перки
раменна обиколка - 120 и нещо
бедра - 57/56 през средата
Прасец - 41 / 40
Храната: преди тренировка: 5 яйца, домати, сирене . СЛед тренка - 5 яйца, домати и сирене, кисело мляко и банан.
Малко несериозна, гей-храна ама ще го оправя тфа.
Мнението беше редактирано от Valleri на 10.08.13 17:00.
10.08.13
18:30
Натисни малко бря :)
ооо това ми харесва! гд и аз имам същите идеи..
напред и нагоре дге
Мнението беше редактирано от Дока на 10.08.13 18:50.
Ще натискам бре, все пак имах някакъв страх, че мога да раздразня нерва и затова.
Мерси Пешо, следващата тренка за гърди ще гледам да я разнообразя за да набавя и обема.
Валка, това е добро , но по ми харесваше да те гледам всеки ден на тягата :)
ЕМ мен пък не ми харесваше щот ми са мамата : )))
1600 метра бягане - с широка, хубава крачка :)
Мислиш да тренираш ръце и на следващия ден гръб и рамене? Аз бих ги разменил. А друг вариант е гърди и гръб първи ден, рамене и ръце втори и крака трети.
Амии попринцип може и така да ги направя, не мисля че ще е проблем, Петко. Ще завъртя обаче няколко седмици така.
Рамо + гръб
Раменна преса с дъмбел / повдигане на дъмбел напред за предно рамо
3 @ 20/10
3х3 @ 25 / 12.5
2х3 @ 22.5 / 10 кг
Пауър хай пулл с щанга / хеликоптер с дъмбели
5х3 @ 56 / 20 кг дъмбел
6 @ 56 / 17.5
едностранен флайс за задно рамо: 3 серии по 12 повторения с 7.5
Гръб:
Снач тяга от над коляно:
3 @ 110
3 @ 130
2х3 @ 150
3 @ 160
Набирания с тежест, широк хват:
5х3 @ 15 кг
Широка тяга / конвенционална тяга
3 @ 110 / 2 @ 130
3 @ 110 / 2 @ 130
Нещо ми спря тока след това ии реших да си одя. Храната е: 2 пържоли, 10 яйца, грозде, грейпфрути. Ще видим как ще я разпределя.
След тая тренировка, вечерта малко футбол с колеги. Един час яко бягане, интервално :)
Хахахах бат Вики, като го писам си викам ” Ся бат Вики ще каже оооо кви са тия мачове момче” Но получих лайк : ))) (sun)
Хахахах бат Вики, като го писам си викам ” Ся бат Вики ще каже оооо кви са тия мачове момче” Но получих лайк : ))) (sun)
Заради социалната активност, момче, не заради футбола.
Между другото, оказа се, че Гришата има скъсан менискус, както и отчупено парче хрущял. От футбол. (dull)
Заради социалната активност, момче, не заради футбола.
Между другото, оказа се, че Гришата има скъсан менискус, както и отчупено парче хрущял. От футбол. (dull)
А на моя мъж му сменяха връзка на коляното. Пак от футбул (dull)
Еее...тцтц недейте така ся...абеее мен ме кефи да тичам, аз да играя с топката не мога много, но пък това интервално бягане е много добро. Даже се надъхвам да напъвам на някакви 400 метра за време, да видим докъде ще я докарам. Иначе е опасно, спор няма...единия път стъпих накриво, другия пък паднах на прав крак...надявам се да са ми здрави краците, пък и е веднъж седмично.
Днес, бягане:
Загрях с малко некоординирани многоскоци и клекове.
4 по 400 метра с 2-3 минути почивка. Опитах се да са с добра крачка, но това траеше около 200 метра.
След това 1200 метра леко подтичване.
Повдигания на пръсти на един крак
Многоскоци на един крак - 20-30 метра
И два пистолета на крак : ))
Гърди + ръце
Широка лежанка :
3 @ 80
3 @ 85
2 @ 90
1 @ 100
Кофички с тежест :
3 @ 15
3 @ 20 кг
3 @ 30
3 @ 35
Флайс :
3 @ 12.5
3 @ 15
4х3 @ 17.5
Широка лежанка до отказ:
10 @ 70
7 @ 70
4 @ 70
Кофички:
3х10 @ СТ
Флайс:
3 х 10 @ 12.5
Бицепсово сгъване с ЕЗ-лост :
3 @ 36
3 @ 46
3 @ 51
2х3 @ 56
10 @ 46 кг
Тясна лежанка / френско с дъмбели
8 @ 60 / 8 @ 12.5
3 х (8 @ 60 / 8 @ 10)
Чуково сгъване: 4х6 на ръка с 17.5 кг.
Храната:
7:30 - две яйца с филия хляб
10:30 - пилешка супа, тахан халва
12:30 - дроб сърма - 150 г., пилешка пържола - 100 г.
15:30 - дроб сърма - 150 г., пилешка пържола - 100 г.
Тренировка - 18:00
19:30 - 2 яйца с филия хляб, 2 пържоли
После ще видим - някакви плодове, кисело мляко
Рамо и гръб:
Раменна преса с дъмбели / повдигане на дъмбел напред
5 х 3 @ 25/10
ПОвдигане на дъмбели встрани:
15 @ 5 кг
3 @ 10
15 @ 5 кг
3 @ 10
15 @ 5
3 @ 10
Набирания с тежест:
до единица на 30 кг (успореден хват)
Набирания с собствено тегло 5х5 (широк хват)
Широка тяга:
3 @ 120
2х3 @ 130
Много яко нацепва гърба това чудо, бахго.
Храната:
Яйца, масло, черен хляб, домати, пилешка пържола, ориз, грозде, кроасан, кисело мляко.
Ххоохохо, накупих кроасани, меденки, ядки : )))) ще се пръсна ся на работа
От утре вкарвам олимпийски и клекове.
Бях си малко на Плевен, но не съм тренирал там. Последната тренка беше в петък:
Пауър снач от хенг:
5х3 @ 50
Пауър клийн:
5х3 @ 70
Заден клек:
5х3 @ 105 кг.
После 1600 метра бягане
Мнението беше редактирано от Valleri на 20.08.13 14:45.
Вчера: 6 км с леко темпо, исках за 10 ама направо прасците не издържат, бедрата са свежи много ама деба..
Такааа...да записвам аз..
Вчера - гръб и рамо
Започнах с гърба с следната гиганска серия:
5 рунда от:
Набирания до отказ успореден
Широка тяга : 5 повторения на 100
Набирания до отказ широк хват
Рамо:
4 рунда от:
раменна преса с дъмбели - до отказ
Едностранно Разтваряне на дъмбели встрани
Флайс за задно рамо
После 2 км с леко темпо и 400 метра на макс.
Днес:
Гърди и ръце:
5 рунда от:
Лежанка в 3 повторения на 80
флайс с 15 кг до отказ
кофички с 15 кг тежест - 5 повт.
Ръце:
4 рунда от:
Тесен лег в 3 повторения
Сгъване на ЕЗ лост - 3 повторения
френско с дъмбели - 12 повт.
чуково сгъване - до отказ
После корем малко
За вчера и днес:
Неделя - рамо и гръб (не гръб и рамо както предния път)
5 рунда от:
раменна преса на 20 кг, до отказ
странично разтваряне с дъмбел на 5 кг до отказ
с дъмбел за задно рамо до отказ с 5 кг
За гръп:
5 рунда от:
Успоредния набирания до отказ
Широки набирания до отказ
гребане на вертикален скрипец до отказ
днес:
Гърди и ръце:
Широка лежанка:
3 @ 80, 3 @ 90, 2 @ 95
Горна лежанка с дъмбели / флайс на горна лежанка
20 / 15 кг по 5-8 повторения
Тясна лежанка / сгъване с ЕЗ лост
3-ки до 90 / 56
Френско с дъмбели / чуково сгъване
няколко серии до отказ
Корем малко
Мнението беше редактирано от Valleri на 26.08.13 17:47.