Лицеви опори - повече повторения

08.10.10
20:36

По ФВС се очаква да изпълняваме норматив за силова издръжливост и ще правим лицеви опори. Въпроса ми е каква техника/методика да използвам за да си подобря бройката. Досега съм правил по 6-7 серии до отказ с леко по-широк от раменния хват. До преди месец правех така само мизерните 20. Веднъж постигнах рекорд от 32, но се разболях(настинка) и сега правя по 28. Но не съм сигурен, че подохда ми е от най-ефикасните заради това се допитвам до широката аудитория, също така да отбележа че това го правя на всеки 3 дена и във фитнеса спрях да тренирам гърдите, понеже си мисля че това ще ми опозори резултатите.

08.10.10
21:26

aз лично качих бройката след като почнах да правя кофички, също така и 2 седмици правех всяка вечер по една серия до отказ, като рабирай на последната бройка се размавах напода :). Имаше ефект, преди правех по 40 след 2 седмици скочих на 70 :). Пробвай така.

09.10.10
08:57

http://www.hundredpushups.com/

09.10.10
09:03

http://hundredpushups.com/
Едит:
Не бях видял поста над моя.

Мнението беше редактирано от fam0us на 09.10.10 09:03.

09.10.10
09:48

Много Ви благодаря на всички, ще пробвам показаните методики, дано да имат ефект

като бях млад нямаше нормативи за лицеви бе..... сега има само на 30кг лежанка ?! wtf..

http://www.hundredpushups.com/

От този сайт не мога да разбера къде да гледам за програмата?

16.10.10
14:30

Първо правиш колкото можеш правилно лицеви и според броя им цъкаш на week 3 примерно и гледаш как стоят нещата. Това не е всичко,но ако не знаеш английски може изцяло да ти го обясня. Всъщност ти е нужно елементарно познание, понеже всичко добре организирано и обяснено с прости думи.

Ами ако имаш свободно време обясни ми не, че не знам английски просто искам да ми го каже някой, който го е правил...

18.10.10
12:08

За начало гръдната ти мускулатура трябва да е възстановена от предишно натоварване.

1.Тест. Правиш колкото можеш лицеви опори с перфектна техиника. И наистина отдавай огромно внимание на техниката, не повтаряй моята грешка, защото е от много важно значение да знаеш точната бройка напълно чисти лицеви опори, които можеш да направиш за да можеш реално да правиш повече, не да мамиш.

-Дори и да знаеш как се правят, аз ти препоръчвам все пак да хвърлиш един поглед на темата за лицеви опори. Важно е да усмислиш всяка дума. Моята грешка бе, че не обърнах сериозно внимание на “стегнете крака”. Но след като го направих, усетих как само и единствено гърдите ми се напрягат. Чувството е много приятно, когато правиш упражнението правилно.

2.Сега вече след като си знаеш максималната бройка, ако тя е над 20 лицеви направо минавай на седмица 3 (week3) Ако правиш по-малко от 20 започваш от седмица 1. Тук е малко и борба с егото. Някои хора го приемат остро, че трябва да започват от самото начало и не са привилигировани, но ако спазваш изискванията ще прогресираш, иначе - надали.

3.В седмицата трябва 3 пъти през ден да правиш лицеви опори и в зависимост от бройката, която си постигнал гледаш съответната колона. Забележи че за ден 1 (Понеделник примерно) почивката м/у сериите е 60 секунди, за ден 2 е 90 сек и т.н. След като минеш едната седмица, продължаваш към другата.

4. В края на всяка втора седмица правиш отново теста и според бройката продължаваш нататък по таблиците докато не стигнеш заветните 100. Т.е. в края на втората,четвъртата и шестата седмица правиш теста за да знаеш съответно в коя колона от трета, петата или седмата таблица попадаш.

Дано всичко е ясно и точно, защото не съм от най-активните(от гледна точка на коментирането, не и на четенето) и най-компетентните във форума.

Пожелавам на теб и на всички, които  ще започват тази система, успех !

Мнението беше редактирано от Overlord на 20.10.10 13:06.

казано от Overlord на 18.10.10, 12:08:

За начало гръдната ти мускулатура трябва да е възстановена от предишно натоварване.

1.Тест. Правиш колкото можеш лицеви опори с перфектна техиника. И наистина отдавай огромно внимание на техниката, не повтаряй моята грешка, защото е от много важно значение да знаеш точната бройка напълно чисти лицеви опори, които можеш да направиш за да можеш реално да правиш повече, не да мамиш.

-Дори и да знаеш как се правят, аз ти препоръчвам все пак да хвърлиш един поглед на темата за лицеви опори. Важно е да усмислиш всяка дума. Моята грешка бе, че не обърнах сериозно внимание на “стегнете крака”. Но след като го направих, усетих как само и единствено гърдите ми се напрягат. Чувството е много приятно, когато правиш упражнението правилно.

2.Сега вече след като си знаеш максималната бройка, ако тя е над 20 лицеви направо минавай на седмица 3 (week3) Ако правиш по-малко от 20 започваш от седмица 1. Тук е малко и борба с егото. Някои хора го приемат остро, че трябва да започват от самото начало и не са привилигировани, но ако спазваш изискванията ще прогресираш, иначе - надали.

3.В седмицата трябва 3 пъти през ден да правиш лицеви опори и в зависимост от бройката, която си постигнал гледаш съответната колона. Забележи че за ден 1 (Понеделник примерно) почивката м/у сериите е 60 секунди, за ден 2 е 90 сек и т.н. След като минеш едната седмица, продължаваш към другата.

4. В края на всяка втора седмица правиш отново теста и според бройката продължаваш нататък по таблиците докато не стигнеш заветните 100. Т.е. в края на втората,четвъртата и шестата седмица правиш теста за да знаеш съответно в коя колона от трета, петата или седмата таблица попадаш.

Дано всичко е ясно и точно, защото не съм от най-активните(от гледна точка на коментирането, не и на четенето) и най-компетентните във форума.

Пожелавам на теб и на всички, които  ще започват тази система, успех !

Някой може ли да ми обясни какво точно искат да ми кажат с таблиците нищо не мога да им разбера!?

А и като правя теста на всяка втора седмица от тренирането си пак ли да гледам къде съм там в коя колана или да си остана в тази с която съм започнал това не ми стана много ясно макар че е написано доста ясно все пак искам да питам да не стани някакво объркване защото такова ми трябва най-малко в момента.

Сега стоя и я гледам да не би да се правят само по 3 серии с колкото повторения са написани в таблицата?

22.10.10
15:44

Ако примерно правиш 28 лицеви опори, гледаш седмица 3,Ден1, 3та колона. Първата серия е от 14 повторения, втората от 18, третата и четвъртата от 14,а на последната правиш колкото можеш и се препоръчва повече поне 20. Почивката м/у всяка серия е 60 секунди или повече ако е нужно.

След това минаваш на ден 2, като пак гледаш 3та колона. Там бройките се увеличават, както и почивката и така докато не стигнеш края на 4та седмица. Тогава правиш пак теста и според резултата пак оглеждаш в коя таблица попадаш.

Питай си на воля, знанието е полезно.

Добре значи аз съм във 2 и сега какво трябва да гледам втората колона от горе на долу да гледам и да правя така ли? И значи правя колкото ми е написано с почивките и последната 5-тата серия си я правя до колкото мога така ли? После като минат 2 седмици пак правя колкото мога и пак гледам в коя попадам така ли? Супер объркано ми е с тази таблица дано да съм го разбрал правилно... Сега чакам да ми починат малко гърдите и ще започвам да я правя тази програма дано да ми донесе нужния ефект от който имам доста голяма нужда. Искам и да питам някой може ли да ми каже за гръб някакво упражнение което мога да правя в домашни условия защото стоя сега в нас и се чудя какво какво мога да правя за гръб и нищо не мога да се сетя...

14.11.11
18:22

Имаше ли ефект от тази програма ? Знам , че темата е стара .  ;)

14.11.11
21:15

казано от Yordan Ivanov на 14.11.11, 18:22:

Имаше ли ефект от тази програма ? Знам , че темата е стара .  ;)

Програмата всъщност е ефективна за ограничен период от време- не изгражда мускулна маса/издръжливост, а просто настройва мускулите за продължителна работа и така по-лесно достигаш по-голяма бройка. НА кратко- докато правиш програмата ще дигаш бройките- престанеш ли спадат :)
Мисля ,че беше дискутирано по интернет :)

10.09.16
01:15

Това с тези таблици и работи него разбрах, ама напълно.
Аз тази година трябва да правя норматив с 40 лицеви, а най-много 20-23 иначе се скапвам и над 25 ги правя наистина трудно, а над 30 с 300 зора

Това което разбрах поне така си мисля е че
1 ден (0-5) лицеви
2 ден (6-14) лицеви
...

така ли е или съм разбрал погрешно

Мнението беше редактирано от Симон Петров на 10.09.16 01:18.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1