Рецепти за конско месо

28.12.10
18:34

От август ям само конско и го правя на фурна ,но почна да не ми става вкусно.Кажете ми някои рецепти ,които се опитали и знаете че е вкусно.

29.12.10
15:18

Вчера дочетох книгата “Цар Плъх”. Там размножаваха плъхове и консумираха бутчетата им. Не знам защо ми дойде асоциацията с книгата, след като прочетох заглавието на темата, може би защото конското месо не е толкова разпространено и никога не съм яла такова (а и нямам желание честно казано). Успех.

Брат, обиколих целия ши*ан Добрич и не открих никъде конско |-( ако идем с наще до метро във Варна, ще намеря ли там поне ? :@

Ох, аз съм много против яденето на конско (да, знам колко е полезно, какви са му качествата), но конете са толкова....възхитителни, че заслужават само да им се радваш (докато са живи на поляната) и да ги яздиш.
Знам, че звуча много расистко спрямо прасенцата и пиленцата, ама какво да се прави :)

По въпроса: дай го да ти го смелят, направи си го на кайма за кюфтета (яйца, чубрица), можеш да прибавиш и мляно телешко. Печени са ОК.

А както е смляно, можеш да го свариш с ориз, булгур и тн.

Моя приятел прави такива работи (за нещастие), та съм запозната..

26.01.11
03:16

Някакво ми е супер странно (и гадно) това да се яде конско месо... И на мен хич не ми изглеждат кончетата като нещо което може да послужи за утоляване на глада... :)

Добре.. във Варна, да речем, в метрото или някъде има ли !? И аз искам да кусам ш***ното конско .. SAD ! :D

казано от Калоян Цонев на 26.01.11, 11:06:

Добре.. във Варна, да речем, в метрото или някъде има ли !? И аз искам да кусам ш***ното конско .. SAD ! :D

В метро няма...или поне преди месец нямаше.
Всъщност, аз не съм чувал във Варна да се продава консо в хранителен магазин, супермаркет и т.н.
Източниците са други :)

29.06.11
14:27

Днес си купих от Метро Варна,конско-карета,9,47лв/кг. Та сега се чудя как точно да го приготвим?

29.06.11
14:40

казано от Заро на 29.06.11, 14:27:

Днес си купих от Метро Варна,конско-карета,9,47лв/кг. Та сега се чудя как точно да го приготвим?

Най-добре става на кайма смесено с телешко месо. Ако го направиш на пържоли или нещо подобно, то е доста жилаво и се яде трудно, а и е сухо.

30.06.11
13:00

казано от Petqq на 29.06.11, 14:40:

казано от Заро на 29.06.11, 14:27:

Днес си купих от Метро Варна,конско-карета,9,47лв/кг. Та сега се чудя как точно да го приготвим?

Най-добре става на кайма смесено с телешко месо. Ако го направиш на пържоли или нещо подобно, то е доста жилаво и се яде трудно, а и е сухо.

С телешкото не става ли прекалено сухо?Покрай мене го миксирват със свинско,аз още не се навивам да си взема заради неизвестният произход и липсата на изследвания,а метровското още повече не ми вдъхва доверие.

29.11.11
22:31

Не че много ги обичам конете като животни обаче имам чувството че месото ще е много гадно. СВИНСКО FTW

07.12.11
16:06

Малко след последното ми мнение досега съм само на конско.30-те грама протеин в 100гр. месо ме карат да притъпявам кофти вкуса, още повече след като знам,че ям истинско месо а не мешани кайми или водни пилета:))

07.12.11
16:08

Айде сега и да кажете откъде в София може да се закупи и цена няма да имате ;)?

07.12.11
16:12

Не знам кое му е гадното, ама месото от младо конче си е екстра на вкус. Който не вярва да заповяда да му направя няколко кюфтета.

10.12.11
17:41

Сори за офф-а отново,не знам колко конско си изял досега за да ги съпоставяш,но да нормално е младото месо да е в пъти по вкусно ,но не винаги излизат оферти за младо ,а с месо като това се възползваш където излезе за даване.

Колеги някой знае ли къде в Пловдив се продава конско месце?

03.01.12
22:21

И за София ако може някой да каже ако иска и на Л.С. да сподели ?

Мила

04.01.12
09:45

Казаха в една друга тема, че се продава конско месо в Карфур, но цената не била изгодна.

04.01.12
16:05

14лв е плешката,а бонфилето 17-18лв. в Карфур

И в МЕТРО вече го има, но цената му е убийствена - между 13 и 20лв/кг, в зависимост от разфасовката.
А и не е хубаво.

30.01.12
18:43

Конско месо употребявам в чистият му вид от няколко месеца. Правя го по няколко начина извън споменатите кюфтета, наденици и пастърма. Резултата е повече от задоволителен. На каренца най-често, че става най-бързо. /копирам рецептата от блог-а си, домързя ме да пиша(blush)/


Продукти
1 кг. конско месо - филе
За мариноване:
1 к.ч. балсамов оцет
1-2 к.ч. зехтин
Смес от ситно нарязани билки и подправки:
(розмарин, мащерка,градински чай, канела, индийско орехче, хвойна, черен и червен пипер по около 1 ч.л от всички, без канелата и индийското орехче от тях по 1/2 ч.л.) За предпочитане е зелените подправки да са пресни, аз ползвах сушени.
Измивате, подсушавате  филето нарязвате го на ивици от по 1 см. нареждате го в подходящ съд и го заливате с маринатата. колкото повече престоява толкова по-ароматно става. Според моите наблюдения 12-24 ч. е напълно достатъчно. Останалото е фасулска работа. Включвате скарата, изчаквате добре да загрее. Нареждате каренцата и печете по  1-2 минути от всяка страна. След като са готови, ги завиите плътно с алуминиево фолио и изчакайте месото да се отпусне около 10 минути. Италианоговорящите ги сервират с всякакъв вид паста... аз го направих с ньоки /които забравих да цъкна/ и поръсени с нар.

06.02.12
17:59

Стига де това е гадно. Да ядеш някое конче. Отвратително

14.02.12
10:00

казано от petia p на 06.02.12, 17:59:

Стига де това е гадно. Да ядеш някое конче. Отвратително

Чак пък ...зайчето не ти ли е миличко, то и прасенцата ,като бебенца
са много сладинки...кравата пък такъв влажен човешки поглед има...
За протокола не ми се е случвало да захапя за задния бут някой кон..досега
Ама кой знае какъвто съм хищник ;)

26.03.17
20:10

Ето го моето предложение за конското.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1