Има време за крака. Като посвикнеш с начина на трениране може да пробваш различни програми. За пек дека, не се чуди. Смени го с кросоувъра. Ето едно видео за мотиваця и перфекциониране на техника де :)
02.06.12
17:48
2-ри Юни 2012г. (Събота)
Меню:
1. 10:00 - 3 препечени сандвича с кашкавал + някакво щруделче или от сорта (i.e. захар)
2. 14:30 - Пилешко филе + овесени ядки + сирене
3. 17:00 - Малко сладки, соленки и жито
4. 20:00 - Пилешка супа + 3 филии хляб
5. 22:30 - Бъркани яйца - 5 яйца + сирене
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 40 грама в 10:00.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №1 и 5.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета с хранене №2.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods Витамин D-3 - 1 драже с хранене №1.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с хранене №1.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка с хранене №1.
Калций - 600мг. с хранене №4.
Вода - 3-4л.
Тренировка: ///
Размисли: Макар че и днес натрупах на сметката си още 4 фаса, се чувствам...like a boss. Не знам какво беше това последните 4-5 дни. Каквото и да е било, радвам се че замина. :)
Имам треска в гърдите (главно горните)(party) и горната част на гърба. Ще ми се да изпитам поне още веднъж треска и в латисимусите. Откак тренирам само 1 път се е случвало. Сигурно затова и не ми е много широка гърбината. Трябва да махна това привеждане с прави ръце. Яко куцо е, но към момента не се сещам с какво изолиращо да го сменя.
Интересно, но имам треска и в дясното странично рамо. И мога да се закълна, че е по-голямо от преди 1-2 дни. Или съм го hit-нал както трябва (дано разбера как съм успял), или просто е порастнало (дай Боже). :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.06.12 20:26.
казано от Тихомир Велев на 02.06.12, 17:48:
Трябва да махна това привеждане с прави ръце. Яко куцо е, но към момента не се сещам с какво изолиращо да го сменя.
Щях да те посъветвам. Много е неудобно и влиза основно в тересите и трицепса. Пулоувър на машина е перфектно за случая, но и това би свършило работа.
Интересно, но имам треска и в дясното странично рамо. И мога да се закълна, че е по-голямо от преди 1-2 дни. Или съм го hit-нал както трябва (дано разбера как съм успял), или просто е порастнало (дай Боже). :)
Или и двете...
след 30-та секунда...
03.06.12
09:33
То и това е едно...но ще опитам, може пък да е по-добре.
Проблемът ми с привеждането с прави ръце е по-скоро, че не мога да го изпълнявам с достатъчна интензивност. Ако го правя, че да го усещам с гърба, то използвам супер леки тежести и мога да направя прекалено много повторения. Увелича ли тежестите, започвам да губя и баланс, трудно е да спазвам бавно темпо, а същевременно вече не използвам чак толкова много гърба, а цялата горна част на тялото си. А номерът е да изолирам и изцедя гърба, като запазя ръцете свежи.
Една пулоувър машина ще свърши перфектна работа, но за съжаление няма такава и в 5-те фитнеса, в които имам възможност да ходя. Ще опитам другия път да го карам с ниска интензивност и ще се стремя усещам гърба. Целта ми ще е да го изцедя независимо от темпото на изпълнение и повторенията, които ще направя. Ще гледам да не са повече от 15. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.06.12 09:35.
За да изолираш гърба, трябва да си представяш, че дърпането става с лактите. Дърпай с лактите, това е! Иначе има едно приспособление, което може да ползваш за олеснение. С него са възможни всякакви гребания и придърпвания. Единственият проблем според мен е, че примерно придърпването на горен скрипец не може да се изпълнява с пълна амплитуда, но за сметка на това с доста по-големи тежести.
Мнението беше редактирано от default на 03.06.12 17:31.
03.06.12
18:00
3-ти Юни 2012г. (Неделя)
Меню:
1. 12:00 - Бъркани яйца - 4бр. яйца + сирене + салам
2. 15:30 - Пилешко филе + сирене + краставица полята със зехтин
3. 16:00 - Слънчогледово семе
4. 20:00 - Грах (манджа) + пилешко филе
Добавки:
Вода - 3л.
Размисли: Треската в гърдите до утре сигурно ще мине, вече е доста слаба, но тази в дясното средно рамо си е все така шит. С какво така съм го hit-нал нямам идея, но съм 50/50 дали да не прескоча утрешната тренировка и му дам възможност да се възстанови преди да го товаря отново. Адски ми се тренира, та сигурно ще пренебрегна вътрешния си глас.
Има нещо съмнително в цялата работа. При 3-4 тренировки седмично почти не съм имал моменти нещо да ме спъва да тренирам, но сега 2 тренировки седмично с двойно, че и тройно по-малък обем ме карат да мъкна мускулна треска с дни.
Приключих днес и книгата на Lyle McDonald - “The protein book”. Добро четиво, макар да не научих особено нови неща. Препоръчвам го. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.06.12 18:21.
казано от Тихомир Велев на 03.06.12, 18:00:
Има нещо съмнително в цялата работа. При 3-4 тренировки седмично почти не съм имал моменти нещо да ме спъва да тренирам, но сега 2 тренировки седмично с двойно, че и тройно по-малък обем ме карат да мъкна мускулна треска с дни.
Нищо съмнително няма, напълно нормално си е според мен ;)
04.06.12
22:03
4-ти Юни 2012г. (Понеделник)
Меню:
1. 14:30 - Грах (манджа) с кисело мляко + хляб + 2 препечени сандвича с кайма
Тренировка
2. 21:30 - Пилешко месо + Ориз (бял) + Кисело мляко
3. 00:00 - 2 банана
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 40 грама след тренировка и в 00:00.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета с хранене №3.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Витамин D-3 - 1 драже с хранене №2.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с хранене №2.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка с хранене №2.
Калций - 600мг. с хранене №1.
Глюкоза на прах - 50гр. след тренировката.
Вода - около 3л (+/-).
Тренировка: Рамене, ръце, задни бедра, прасци
A. Повдигане встрани (дъмбели) - 1х5-6 @4кг. + 4-5 негативни, 1х4-5 @3кг.
B. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред (от седеж) - 1х5-6 @5кг., 1х4-5 @3кг.
C. Бицепсово сгъване с щанга - 1х5 @30кг. + 1х3 @20кг.
D1. Трицепсово разгъване на горен скрипец - 1х7-8 @30; 1х 5-6 @20кг. (след кофичките)
D2. Кофички - 1х5
E. Бедрено сгъване - 1х6-7 @45кг.
F. Повдигане на пръсти (лег преса) - 2-3 серии от по 8-9 повторения на 80, 100 и 130кг.
Размисли: Добре, днес си давам оценка 9/10. Ако бях успял да си тренирам и прасците щеше да е 10/10. :)
На рамото подходих с дъмбели. Изглеждах като женчо с тия 3-4 килограмови тежести, но чупеното рамо не ми позволяваше повече с това темпо. За сметка на това така имах възможност тактично да чийтна и да направя още 4-5 негативни повторения, които тотално ме изцедиха. Ще видя как ще се чувствам следващите дни и ще видя дали да правя упражнението с дъмбели или на машина. Предимството при дъмбелите е възможността за изпълняване на негативни, но пък рамото ме наболява. При машината пак ми е куцо, но поне не усещам болка.
Бицепсът и трицепсът...смачках ги стабилно. При бицепса вкарах и дроп серия. При трицепса също поизцедих накрая като се върнах отново на скрипеца, щото повече кофички едва ли можех да направя без да се утрепам.
Бедреното сгъване...добре е. Машината е малко шит - седяща е, не е от онези на които лягаш, та усещам напрежението в частта на задното бедро от към коляното, а не от към задника.
На смит машината се редуваха двама с нищожни кила и нямаше как да се вредя да си направя прасеца. Опитах на лег пресата, но там не става добре. Стигнах до 130кг. и пак имах сили. Ба, аз с толкова не правя за бедрата. :D
Броенето на повторенията...направо се отказвам, ебаси. Няма начин, ще трябва да наема някой да идва с мен и да записва...за 2лв. все някой ще се навие. 2лв. за 30мин. кой ти ги дава?! :D
Доволен съм!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.06.12 22:06.
Хехе, това някой да ти брои повторенията направо си го представих... Докато помпаш бицарата с 20 кила и някои отстрани с бележник и химикалка в ръцете да те надъхва. :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 04.06.12 22:45.
05.06.12
21:22
5-ти Юни 2012г. (Вторник)
Меню:
1. 10:00 - Спагети със сирене и домати
2. 14:30 - Пилешко месо + Ориз (бял) + Кисело мляко
3. 16:30 - Пилешко месо + Ориз (бял) + Кисело мляко
4. 20:30 - Кюфтета + една филия хляб + малко салата домати и краставици + 2 банана
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 40 грама в 10:00.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 13:00.
Калций - 600мг. с хранене №4.
Вода - около 3л (+/-).
Размисли: Мислих да направя малко стречинг днес, но съм ужасно изтощен. Послушах тялото си, а то крещеше “Rest, man, rest!”.
Пак се чувствам като парцал и сякаш в понеделнишката тренировка се крие причината. Миналата седмица пак по същото време се чувствах много отпаднал, макар днес да е доста по-добре от тогава. Явно изтощението на нервната система не е шега работа.
Мускулна треска имам само в бицепсите, а и не е чак толкова сериозна. В раменете няма грам, както и в трицепсите. И въпреки че липсата на мускулна треска не е гаранция за нищо, винаги съм предпочитал да я имам пред това да нямам.
Също забелязвам и омазняване. Вярно, че доста си соля ястията в последно време и може да съм задържал и доста вода, но пък може и да прекалявам с въглените. Смятам утре да погладувам малко и да ям чак вечерта или късния следобед. Всъщност смятам отново да се върна на принципите на периодичното гладуване. Откакто спрях да го практикувам и да се храня на равни интервали през целия ден, не се чувствам много добре...не и толкова добре, колкото се чувствах по време на leangains.
И пак малко самонавиване - мисля, че вече виждам резултати от този начин на трениране. Знам, че само 4 тренировки са минали и знам, че това, което виждам може да е заради качването на малко мазнини, но наистина вярвам, че това, което правя в момента работи.
Започнах и книгата “Body by science” на Doug McGuff. Той също споделя принципите на Mike Mentzer и Arthur Jones. Още съм в началото, но се очертава добро четиво. Още малко да си поразмътя мозъчето! :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.06.12 21:24.
Забравяш да закусваш някои дни... за тези тренировки си има нужда от енергия, освен това закуската събужда метаболизма ;)
06.06.12
08:30
Не забравям, по-скоро нарочно пропускам да закусвам. Преди бях върл защитник на закуската, но науката зад периодичното гладуване ми промени възгледите и вече закусвам само, когато наистина ми се яде (което е рядкост сутрин).
Не съм сигурен какво точно означава да ти се събуди метаболизмът. Той не е заспивал, че да бъде буден. Евентуално малко се е позабавил, заради ниската активност докато спим, но при ставането ми от сън и той вече е на крак. И да не е, двойното кафе, което пия сутрин със сигурност го събужда. :)
06.06.12
09:07
Скоро си мислех за закусването... Може би е наистина задължително за хората които нямат никакъв опит с храненето или имат минимален такъв, т.е. тези, които тепърва опипват какво е добро за тях. Много хора не закусват, но почти всички от тях правят груби грешки в храненето и нататък през деня. Човек, който се познава достатъчно, може точно да прецени дали да закусва, ако да - с какво и колко.
Аз не се чувствам добре, когато не закусвам - общият тонус е мек. Ако тренирам сутрин на гладно, резултатите като правило не са особено добри, дори когато съм добре стимулиран - губя мощност и умората идва сравнително бързичко. Може да е нещо малко, но хапвам дори тогава. Нещото, в което се убедих през последните малко над 2 месеца - няма нужда от въглехидрати на закуска. Добри дози белтъчини и мазнини са чудесен избор за това хранене.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.06.12 09:08.
06.06.12
09:14
И аз преди мислех, че закуската е най-важното хранене и закусвах буквално на сила. Откакто се помня нямам никакъв апетит сутрин. Сега и аз ям, когато огладнея: ако това е сутрин закусвам, но в повечето случаи е чак на обяд. :)
06.06.12
09:20
казано от Кольо Пияндето на 06.06.12, 09:07:
Скоро си мислех за закусването... Може би е наистина задължително за хората които нямат никакъв опит с храненето или имат минимален такъв, т.е. тези, които тепърва опипват какво е добро за тях. Много хора не закусват, но почти всички от тях правят груби грешки в храненето и нататък през деня. Човек, който се познава достатъчно, може точно да прецени дали да закусва, ако да - с какво и колко.
Общо взето и аз съм на това мнение. За хората с ниска или никаква хранителна култура и знания е добре да започнат с най-елементарните закуска, обяд и вечеря. Именно липсата на режим при тях е причината за лошите залитания по junk в следващата част на деня. Липсата на някаква периодичност, която да програмира точното време за отделяне на грелина ги кара да не знаят кога, какво и как, а се случва по-скоро когато-тогава и каквото има.
казано от Кольо Пияндето на 06.06.12, 09:07:
Аз не се чувствам добре, когато не закусвам - общият тонус е мек. Ако тренирам сутрин на гладно, резултатите като правило не са особено добри, дори когато съм добре стимулиран - губя мощност и умората идва сравнително бързичко. Може да е нещо малко, но хапвам дори тогава. Нещото, в което се убедих през последните малко над 2 месеца - няма нужда от въглехидрати на закуска. Добри дози белтъчини и мазнини са чудесен избор за това хранене.
Разбира се, тук всичко си е индивидуално, но от личен опит мога да кажа, че тази липса на тонус и енергия е само докато тялото не се приспособи към новият еталон на хранене. Тялото си свиква да си разпределя енергията, да си секретира хормоните и другите му чудесии според образецът ни на хранене. Ако си свикнал да закусваш, тялото ти знае, че сутрин трябва да поеме нещо и ако не му го дадеш, то се сърди. С времето обаче се научава на новия принцип и спира да се сърди и се научава да работи ефективно според новите обстоятелства.
На тренировките на гладно и аз не съм фен. Не съм се опитвал да се приспособя, но от преди време знам, че при усилено физическо натоварване, ако не съм ял преди това, ми призлява и общо взето...no power.
За въглехидартите сутрин съм съгласен. Те са според активността, която ти предстои. Ако ти предстои тренировка, може би (според вярванията на човека за правилният начин на хранене) е добра идея да присъстват въглехидрати, но ако ти предстои да отидеш на работа, особено ако е такава с ниска физическа активност, мазнините и белтъчините са в пъти по-добър избор. Все пак това е основното гориво при ниска интензивност.
06.06.12
10:13
казано от Тихомир Велев на 06.06.12, 09:20:
Разбира се, тук всичко си е индивидуално, но от личен опит мога да кажа, че тази липса на тонус и енергия е само докато тялото не се приспособи към новият еталон на хранене. Тялото си свиква да си разпределя енергията, да си секретира хормоните и другите му чудесии според образецът ни на хранене. Ако си свикнал да закусваш, тялото ти знае, че сутрин трябва да поеме нещо и ако не му го дадеш, то се сърди. С времето обаче се научава на новия принцип и спира да се сърди и се научава да работи ефективно според новите обстоятелства.
Съгласен съм - човешкият организъм не е нито толкова инертен при промени, нито толкова линейна е зависимостта между дадена промяна в храненето и тонуса, както много хора си мислят. Тялото е доста адаптивно, стига сумарно да получава онова, което му трябва. Аз направих следното - след близо 2 години с 6 хранения дневно минах на 4 хранения, без да променям качествено и количествено храната. Няколко дни тялото си “търсеше” междинните хранения, които елиминирах, но не особено настойчиво и скоро съвсем “забрави” за тях. :)
Без да чета всичките колеви писания(той си знае неговото):), ти казвам, че от незакусването няма да ти стане нищо...даже като свикнеш ще се чувстваш в пъти по-енергичен и деен...просто трябва да вечеряш качествено и да си лягаш навреме.
Оная поговорка-мъдрост, дето са ни я набивали в главите “закуската изяж сам, обяда раздели с приятеля, вечерята дай на врага си” е уникалната тъпня:)
Тишо, според мен, си на прав път:)
06.06.12
10:58
Тъй като аз винаги чета писанията Славкови, ще си позволя да отделя част от думите му, за да се видят още по-ясно: :P
казано от slavko на 06.06.12, 10:18:
Оная поговорка-мъдрост, дето са ни я набивали в главите “закуската изяж сам, обяда раздели с приятеля, вечерята дай на врага си” е уникалната тъпня :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.06.12 11:17.
07.06.12
08:36
6-ти Юни 2012г. (Сряда)
Меню:
1. 19:00 - Пилешко филе + Пица
2. 22:30 - Пилешко бутче + Ориз (бял) + Банан
Добавки:
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №1 и 2.
Вода - около 4л (+/-).
Размисли: Охаа! Гладуването вчера ми се отрази невероятно. Усещах аз, че трябва да го направя и се оказа страхотно. Първо, че въобще не се чувствах гладен, но пък за сметка на това имах енергия да следя и върша по петнадесет неща едновременно. :)
Вече малко след 20-тия час започнах да поогладнявам, а същевременно с това трупах още енергия в себе си. Дей този инстинкт за самосъхранение. Имах готовност да скоча през балкона и да започна да си търся плячка. Добре че не го направих де, живея на 8-ми етаж. Набарах някакъв микс в youtube и не се спрях. Уникален е миксът, ще го постна долу.
В края на работния ден тъкмо започнах да се нагласям психически за един добър стречинг и тренировка за ротаторите, но в последния момент ми се обадиха с предложение за пицария. След 22 часа fasting, думата “пица” сякаш магически ми обу дънките и тениската и в следващия момент бях поръчал една голяма...с пилешко филе на скара, за гарнитура. :)
Между другото, вчера и миналите дни като цяло бях останал с впечатлението, че съм омазнил бая, но се оказа, че въобще не е толкова много. Гладуването изцеди ужасно много вода от мен и всичко, което изглеждаше като мазнина изчезна. Трябва да внимавам повечко с тая сол, че ми вкарва губещи мисли.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.06.12 22:27.
07.06.12
22:18
7-ти Юни 2012г. (Четвъртък)
Меню:
1. 14:30 - Гювеч + пилешко филе + филия хляб (бял)
2. 19:00 - Пилешки бонфиленца + гювече “калабрия” + 1 бира
3. 23:00- Бъркани яйца - 5бр. яйца + сирене
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 40 грама в 17:30.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №3.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета с протеина.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №1 и 3.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка с хранене №1 и в 22:30.
Вода - около 3л. (+/-).
Размисли: Повтори се вчерашната случка. Каних се да започвам да се разтягам и пак се озовах в кварталната пицария по покана на приятелите. Този път пропуснах пицата и накацах някакви бонфиленца и уникално гювече.
Другото е ок. Нещо стомаха не ми е на 100%. Надявам се да не съм лепнал стомашния вирус, който върлува. Ако и утре имам неразположение, може и да пропусна изследванията в събота от съображения за достоверност на тестовете.
Иначе съм тип-топ! 8-)
08.06.12
13:16
Тука направо разбивате всички мои представи за храненето, които мислих, че са правилни и напълно задължителни. Като започнем от гладуването, което знам, че е неприемливо за един трениращ, минем през липсата на закуска и завършим с това, че в закуската не е нужно да има въглехидрати.
И въпреки всичко, за пореден път се убеждавам, че при храненето всичко е строго индивидуално - при едни може да се отрази добре липсата на закуска, при други зле...
Тихомир, гладуването ти на 6ти продиктувано ли е от някаква цел? Да се пречистиш или нещо друго, или е просто ти се е прияло чак към 19:00.
08.06.12
13:43
То е хубаво да се прави разлика между гладуване и период без храна. Поне аз мисля, че има и трябва да се прави разлика между fasting и starving. Първото е контролирано и обикновено е за кратки периоди - 10, 12, 18, 24 часа примерно, а второто общо взето се случва в екстремни ситуации, когато нямаш никакъв избор и нямаш достъп до храна с дни, седмици, месеци...
Гладуването не е никакъв проблем, когато е за кратко. Преди време попаднах на изследвания, които показват, че мускулите ти започват да страдат едва след 30-тия час без храна.
Иначе гладуването ми на 6-ти беше направено единствено с цел малко да ми се “отпуши” тялото, че бях задържал много вода и се чувствах като балон. По принцип гледам винаги да имам минимум 12 часа без храна от последното ми хранене миналия ден и първото на следващия. Най-добре ми влияят към 14-16 часа без храна. Общо взето и точно тогава огладнявам наистина, но пък и огладняването зависи според това как приучиш организма. По-горе си говорихме, че ако си се приучил всяка сутрин да закусваш, всяка сутрин ще умираш от глад. Ако си се приучил всеки ден да ядеш в 14:00, в 13:30 ще започваш да огладняваш. Хормончето отговорно за това е грелинът. То се секретира според еталонът ти на хранене. И не само де.
В пречистване на организма чрез 10 днвни, месечни и други гладувания и лунни фази не вярвам. Вярвам, че тялото ни се справя достатъчно добре с пречистването на организма. Черния дроб и бъбреците си знаят работата. Вече ако те не са в ред е кофти и трябва да се лекуват, защото тогава става баш “замърсяването” на тялото.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.06.12 13:45.
08.06.12
17:40
Интересно ми е как ще се отрази при повечето хора системното пропускане и на обяд, освен закуска. Аз вече пробвах едно такова. По 2 дни(почивни) на седмица. Резултатът при мен беше 3-4кг. надолу за месец. Изненадващото беше, че стана и без спад в силовите постижения. Струва ми се един доста по-лесен начин да се ограничат седмичните калории, без сметки и без вманиачаване в порциите. И един голям стимулатор на сетивата и апетита. :)
08.06.12
17:49
И аз смятам, че при повечето хора резултатът ще е смъкване на тегло, просто защото ако не смяташ калории, а разчиташ само на чувството си за ситост, то на вечеря ще се натъпчеш като прасе. Обаче е малко вероятно да изядеш повече от 2000 калории на едно хранене, освена ако не се натъпчеш с боклуци от сорта на бонбони, шоколад или нещо от сорта.
Натъпкването на вечеря вероятно ще те държи сит часове наред и ще си легнеш само с едно хранене за деня и около 2000 калории, което в повечето случаи ще доведе до смъкване на някакво тегло.
Но си е индивидуално де, хора с нарушена лептинова чувствителност, разширени стомаси, лакомии нялбягащи на кофти junk и други, нещата може да седят различно т.е. трудно можеш да предвидиш какво ще се случи при някой преди да го направи.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.06.12 17:50.
08.06.12
22:03
8-ми Юни 2012г. (Петък)
Меню:
1. 13:30 - Бъркани яйца - 5бр. яйца + сирене
2. 16:30 - Пилешко филе + ориз (бял) + кисело мляко
3. 19:00 - Пилешко бутче
Добавки:
NOW Foods Omega 3 - 8 дражета с хранене №2.
Калций - 600мг. с хранене №3
Вода - около 3л. (+/-).
Размисли: Днес релакс. Без излизания, без тренировки, без нищо. Само работа, четене на книжки и ТВ сериали.
Нямам проблем със стомаха, но не се чувствам много добре. То кой ли пушач се чувства добре?! :D
До последно се двоумях дали утре да ходя на изследвания, но реших да отида пък каквото сабя покаже. Утре ще си напрявя днешната тренировка. Така или иначе имам идея да сменя дните на вторник и събота. По-свободно е в залата, което е по-удобно при изпълняването на едноминутни серии и суперсерии.
Велев, много яйца много нещо... :))) Какви сериали по-точно?!... да не са турски, че пречат на тренировките :)) Добре си решил с дните, искам да намеря зала, в която малко хора ходят, че ми се обърква тренировката от това чакане и редуване.
Само веднъж бях влизал в дневника ти и това ми е втори път... попрочети 2-3-4 страници назад и ми направи впечатление, че имаш повече размисли, отколкото тренировки. Мускули не се правят само с мислене, понапъни се малко.
Горното го казвам с най-добри чувства, без капка заяждане, ако си помислиш нещо.
09.06.12
09:49
казано от Ramon Dekkers на 08.06.12, 22:32:
Пушач в смисъл? Аз си пуша по време на фаста и нямам проблеми ;)
Пушач в смисъл, че от последните 10 дни няма как да се нарека непушач, защото вече дори си купувам кутии и си пафкам и вкъщи. |-)
казано от Mucunka на 08.06.12, 23:30:
Велев, много яйца много нещо... :))) Какви сериали по-точно?!... да не са турски, че пречат на тренировките :)) Добре си решил с дните, искам да намеря зала, в която малко хора ходят, че ми се обърква тренировката от това чакане и редуване.
Много, много...колко да са много? 5 яйца си е нормална доза. Има къде-къде по-яйцеядни от мен. :)
Сериали...опази Боже, не и турски. Разни комедийки като “Женени с деца” и криминални като “От местопрестъплението”. ТВ не гледам от ужасно много време. Само вечер пускам за по 1 час да ме приспят и това е.
Струвами се, че хубави и празни зали в София е трудно да се намерят. Ако намериш празна зала, вероятно ще е някоя дупка или ще липсват уреди.
казано от Андриан К на 09.06.12, 00:08:
Само веднъж бях влизал в дневника ти и това ми е втори път... попрочети 2-3-4 страници назад и ми направи впечатление, че имаш повече размисли, отколкото тренировки. Мускули не се правят само с мислене, понапъни се малко.
Горното го казвам с най-добри чувства, без капка заяждане, ако си помислиш нещо.
Да, знам че в момента тренирам доста малко. Промених някои неща относно храненето и тренировките. Яденето вече го карам само на интуиция, а тренировките препрограмирах по методиката на Майк Менцер и Артур Джоунс. И то пак тренирам 2 пъти в седмицата. Оригиналният вариант е тренировка само 1 път на седем дни. :)
Мускули...не, че не искам, но не са ми приоритет и за никъде не бързам. Нито се състезавам с някой, нито ще се състезавам. Само в самото начало имах амбиции да ставам голям като Ронито, но бързо разбрах как стоят нещата. Тренирам си за здраве и за лично удоволствие. Това колко голям ще стана и колко мускулест не ме бърка особено. По-важното за мен е, че не съм разплут като преди.
Иначе мерси за съвета и включването. Не приемам коментара ти за нападка. :)
Направих преди 1 час изследванията. Ба, основната работа отне не повече от 15мин. Отидох, изръсих 220лв., взеха ми 5 шишенца кръв и ме пратиха по живо, по здраво. Само дето пътувах близо 2 часа на отиване и връщане. :)
Спестих от общия тестостерон. Недружелюбната жена на регистратурата каза, че се включва в теста на свободния тестостерон. Май не трябваше да пускам тест на глюкозата, защото бая си попътувах и походих. Заедно с притеснението съм почти сигурен, че стойността ще е висока, но няма да го взимам под внимание. Кръвната захар ще си я тествам лично, когато баба ми ми върне глюкомера.
След 2-3 часа би трябвало да са готови резултатите. Ще се похваля (надявам се) след като ги получа. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.06.12 09:51.
09.06.12
14:27
Ето и резултатите. За желаещите да ги видят и дадат мнение - http://dox.bg/files/dw?a=4080a288d9
Здрав съм като бик...почти. Има някои притеснителни резултати.
Кръвната захар учудващо ми е с чудесен резултат след цялото ходене до там и леко притеснение.
Триглицеридите са ми под долната граница, но това не мисля, че е проблем. Даже по-добре.
Висока урея - явно трябва да намаля протеина. А и вчера изядох към 300гр. месо, а се препоръчва преди теста да не се яде много. Както и да е, това не ме притеснява.
Йонизиран калций - под долната граница, но пък общия калций ми е в нормата. Не съм сигурен добре или зле е това и как да го разбирам.
TSH освен, че ми е в норма, мисля че си е с напълно нормална стойност. Ако бъркам нека някой ме поправи.
Тестостеронът уж ми е в нормата, но имам усещането, че е нисък като цяло.
Естрадиол - 181.0 pmol/l при долна граница 28.0 и горна 156. Те това ми е*а мамицата. Усещах аз, че тези мазни крака и гъз, неподдаващи се на изчистване на подкожните мазнини, не са случайни.
За естрадиола ще търся консултация да видим как да процедирам за установяване на причината. Като цяло хвърлих едно 5 минутно търсене в Гугъл, но ми стана още по-зле. Говори се за някакви тумори на тестисите... :x
Хем съм доволен, хем не. Явно сагата ще продължи още малко. :@
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.06.12 14:28.
Не знаех какви са ти целита, по презумция приемам големите мускули като такава... хаха :D . Щом се чувстваш добре: keep it up.
09.06.12
21:12
9-ти Юни 2012г. (Събота)
Меню:
1. 10:00 - Два сандвича с кебапче
Тренировка
2. 15:00 - Пилешко бутче с домат и три филии хляб
3. 18:00 - Бъркани яйца - 5бр. яйца + сирене
4. 21:30 - Боб чорба с 2 филии хляб
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 40 грама в 10:00 и след тренировка.
NOW Foods Creatine - 5гр. в 09:00, след тренировка, в 17:00 и 21:00.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №3.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета с хранене №3.
Калций - 600мг. с хранене №3.
Глюкоза на прах - 50гр. след тренировка.
Вода - 4л.
Тренировка: H.I.T. - Гърди, гръб, квадрицепс
A1. Пек-дек - 1х5 @40кг.
A2. Избутване на дъмбели от полулег - 1х3 @20кг.; 1х2 @12,5кг.
B1. Привеждане на горен скрипец с прави ръце (въже) - 1х5 @45кг.
B2. Придърпване на вертикален скрипец (тесен подхват) - 1х5 @45кг.; 1х3 @35кг.
C. Тяга - 1х8 @85кг.
D. Бедрено разгъване - 1х8 @50кг.
Размисли: Потренирах днес...баш у най-голямата жега. Нещо тая тренировка я пиша като регрес. Нямах сила и даже на моменти адски ми призляваше. Все пак взимам под внимание и факта, че сутринта ми точиха кръв.
През останалото време днес дълбаех в резултатите от изследванията ми, главно чета за тестостерона и естрогена. Просто подушвам мириса на нещо от сорта на тамоксифен или най-малкото суплементация с цинк. Ще трябва да я бориме таз ароматаза, няма как...стига това да е проблемът, а не нещо по-сериозно.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.06.12 21:22.
Велев, щом си успял да си преброиш повторенията днес, значи не си тренирал :)
Мисля, че ъкъла ти е другаде. Не си вкарвай филми с тези изследвания, момче! А да ползваш интернет за консултант е меко казано безсмислено. Два пъти съм си правил (безплатни и препоръчителни от работата) и ми казаха първия път, че имам захар. Вторият път, че имам камъни в бъбреците. Нали се сещаш... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!
Мнението беше редактирано от default на 10.06.12 08:58.
09.06.12
21:31
казано от default на 09.06.12, 21:26:
Велев, щом си успял да си преброиш повторенията днес, значи не си тренирал :)
Мисля, че ъкъла ти е другаде. Не си вкарвай филми с тези изследвания, момче! А да ползваш интернет за консултант е меко казано безсмислено. Два пъти съм си правил (безплатни и препоръчителни от работата) и ми казаха първия път, че имам захар. Вторият път, че имам камъни в бъбриците. Нали се сещаш... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!
Ха-ха...да, наистина този път стриктно си записвах. :D
Знам, знам...аз само си чета, то си ми е интересно. Иначе ще си насроча консултация с ендокринолог, а изследванията на половите хормони ще ги пусна задължително втори път, вероятно дори в друга лаборатория, за по-сигурно. Не съм се отчаял още и не съм си вадил негативни изводи...макар да съм почти сигурен, че наистина имам завишен естрадиол...съдя по долната част на тялото си. :D
Дайте пауза на 59-та секунда: :x
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.06.12 21:33.
10.06.12
16:18
Така между другото ми е попадало като информация,че Milk Thistle редуцира естрадиола и влияе на ароматази разни,но не съм проверявал достоверността на твърдението.
10.06.12
16:23
Май е обратното - milk thistle увеличава естрогена. Но към момента е все тая. Има бая суплементи, които помагат за блокиране на ароматазата, но първо трябва да се установи какво, къде и дали въобще има нещо проблемно.
Иначе идната събота ще ходя и ще си изследвам отново естрадиола и тестостерона, като ще включа и изследване на цинка. Макар към момента да ми се събират към 20мг. дневно от храна и суплементи, знае ли човек, може да имам дефицит. Ако имам дефицит, нещата ще се подредят чудесно. :)
Докато не пусна втори тестове обаче само гадая дали не е било нещо временно или грешка на лабораторията (вторите тестове ще са в друга лаборатория - военно медицинска акадамия).
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.06.12 16:24.
Най-добре си пусни още едни тестове. Доста странно, според мене не е от цинка, защото 10мг/дневно го дават като 100% RDA* .
*както обикновено диета 2000ккал и не спортуващи :)
10.06.12
16:34
То освен какво количество приемам е важно и какво количество усвоявам. Различни храни и приемането на цинк заедно с други минерали намаляват абсорбцията. Отделно уж трениращите имат по-голяма нужда.
Не знам. Само тестът ще покаже, затова и ще го включа.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.06.12 16:35.
10.06.12
16:35
Тука все повече бие на хипохондрия. Диабет, тумори, само СПИН не видях да се самодиагностицираш, ама не бих се учудил.