Дневникът на Елизабет

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.03.12
20:51

Ето ме отново...
Храна:
Закуска-омлет от спанак, сирене и “Котидж”
Преди обяд-чаша мляко, 1 мандарина
Обяд-салата от пилешко,сирене,извара, моркови,няколко крутона
Вечеря-скумрия на скара, салата
Преди малко-доста ядки/бадеми, фъстици, кашу/

Движение:
20 минути, интервали 30:10
1. Burpees
2. Side Jump Lunge
3. Jump Rope Jacks
4. Обратни лицеви опори
5.  Leg Raises
6. Ninja Jump Tucks
12 минути:
1-ва част-4 минути, интервали 20:20 без почивка, 3 вида клек:
20 seconds of regular squats (all the way down), 20 seconds of half squats (get your thighs parallel to the ground) and 20 seconds of short pulses with your thighs parallel to the ground.
2-ра част-4 минути 5/работен/:10/почивка/
L-Sit - накрая вече не можех дори да се повдигна...имам още доста да раотя върху това упражнение, но мисля,че го усетих там,където трябваше
3-та част-4 минути 50:10
Pick Up Jumps с 10 кг дъмбел

-50 клека с 10 кг дъмбел
-3 минути планк
-15 минути стречинг

И последните ми кулинарни вдъхновения-бисквитена торта и мъфини-дъга

13.03.12
20:10

Обзор на последните няколко дни...трениране- доста натоварващо за долната част, хапване- стабилно, но за сметка на това качествено.Изкарах една седмица без капучино...исках да видя как ще се чувствам, имам някакви подозрения,че влия зле на кръвната ми захар.Установих,че чистото кафе ми влие още по-зле, така че или капучино или чай...поне няма да имам рязка промяна в енергийните нива.
Купих си ето това:  http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_14882.htm
Взех го заради таймера и хронометъра... силно се надявам и да мери пулса горе-долу точно...иначе не вярвам,че ще измери броя на изгорените калории, мазнини, пък и не ми трябва тази информация.

Храна:
Закуска-100 гр цедено кис.мляко, 1 филия с дом.пюре, пуешко и моцарела
Преди обяд-капучино
Обяд-спаначен омлет с извара и сирене, салата, малко ядки/това последното беше голяма грешка/
След тренировка-1 киви,1ч.л.мед
Вечеря-котлет от сьомга, салата, карфиол на фурна

Движение:
18 минути, 50:10, 3 кръга от
Wood Chops - Left Side@6kg
Wood Chops - Right Side
Burpees with 6 kg
Climbers
Toss and Catch the Swiss Ball
12 минути 50:10, 4 кръга от:
Pike Press – Pike Jump – Jump Up
Forward – Backward Lunge (left leg)
Forward – Backward Lunge (right leg)
-20 минути йога
-обикаляне 2-3 часа

Участта на завършваща средното си образование ученичка ме зове.....

Мнението беше редактирано от Елизабет на 14.03.12 21:03.

14.03.12
21:18

Най-сетне си набавих нужния сън...поне до утре.

Храна:
Закуска-омлети от 2 яйца, пуешко,моцарела;100-200гтр кис.мляко
Обяд-салата от марули,краставици,1морков,пилешко/80гр/,сирене и извара
Следобед-опити да пия черен чай с мляко
Вечеря-лаврак на фурна, зеленчици
Преди малко-1 грейпфрут и малко слънчогледови семки

Движение:
Оригиналният вариант на тренировката е в 4 части от по 5 минути,като няма време за почивка, интервали 40:20.Аз, обаче реших да обединя първите 3 части и така да стане 15 минути без почивка, след това да си поема дъх, да пия вода и да приключа и с последната част от 5 минути.Следващия път ще пробвам 20 минути без почивка, о мисля,че ще ми дойде множко.
Skipping 40 seconds
Bicycle- 20 seconds
Skipping – 40 seconds
Push Ups – 20 seconds
Skipping – 40 seconds
Reversed Push Ups – 20 seconds
Skipping – 40 seconds
Hanging Knee Raises – 20 seconds
10 минути предизвикателство-:
Упражнението е следното :burpee with 2 reptile knee tucks,push up,jump forward,2 jump squats and jump backward.
-20 минути йога

Днес реших да си пробвам новата джаджа и да видя дали мери точно пулса.По време на тренировката пулсът ми се движеше между 170-185, което доста ме усъмни...вярно беше интензивна, имаше скачане на въже, но това е висока стойност.Вече в покой отново си измерих пулса,този път с апарат за кръвно налягане и паралелно с това гледах какво ще покаже и новата джаджа.Нямаше абсолютно никаква разлика в стойностите,което ме навежда на мисълта, че явно часовникът мери точно.Любопитно ми стана и за изгорените калори-показа 400.И тук се питам:Възможно ли е човек за 30 минути да изгори толкова много?Аз лично съм скептик, но явно ползите от ХИИТ не са само празни приказки.

14.03.12
21:35

По принцип и най-евтините джажи мерят доста точно. Понякога се случва да покажат някакви невероятни стойности за няколко секунди, но като цяло са точни. Калориите ги смятат на база пулс и лично тегло, което няма как да е особено точно, но е добър ориентир. 400 калории за 40 мин хиит ми звучи нормално :) Тук можеш да свериш резултата :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 14.03.12 21:37.

15.03.12
19:41

Пак излязоха почти същите стойности.Благодаря ти за линка...ще го ползвам и занапред.

Храна:
Закуска-запеканка от спанак,карфиол, моркови,2яйца и пуешко/така е, като се сетшх в 22.30 вечерта, че нямам никакви зеленила за салата и трябваше да измисля нещо светкавично за другата сутрин..получи се странно, но все пак вкусно/
Преди обяд-1 грейпфрут,1 киви
Обяд-риба тон/140гр/, карфиол, гъби и моркови на фурна
Следобед-капучино
Вечеря-котлет от сьомга, салата

Движение:
30 минути йога

16.03.12
21:13

Храна:
Закуска-омлет от 2 яйца,спанаки,сирене;цедено кисело мляко
Обяд-филет от треса, домашна салата “Снежанка”, зеленила
Следобед-1 портокал, малко мед
Вечеря-филе от треска, гриловани зеленчуци
Преди малко-1 ябълка

Движение:
-12 минути,50:10
High Knees
Reverse Push Ups
Jump squat
Swiss ball Squeeze & Hip Thrust
-12 минути
Първите 8 минути интервали 15:15, без почивка от mountan climbers/jump lunges.
8 минути,а толкова дълги...първоначално смятах да правя скачащите напади с 6кг тежест/ентусиаст/, но бързо се отказах...и така ми беше достатъчно мъчително.
4 минути-максимален брой сета от:
Sumo Squat & Knee Tuck 10 reps (alternating legs)
One Leg Squat 5 reps each leg
-10 минути - Ninja Jump-Jump Up- Push Up-1 сет, максимален брой сетове
-20 минути йога

Мнението беше редактирано от Елизабет на 16.03.12 21:13.

17.03.12
20:24

Днес определено синтезирах витамин Д, достатъчен за следващите няколко седмици....
Храна:
Закуска-2 палачинки от 1 яйце, пр.мляко и пълнозърнесто брашно.Пълнежът-сирене;200гр цедено кисело мляко
След тренировка-1 киви,1 портокал
Обяд-7 изварено-спаначени кюфтенца, салата с пуешко и “Гауда”
Следобед-1 киви, капучино
Вечеря-котлет от сьомга,печени зеленчуци, салата

Движение:
-тренировки:
5x
1. toe touches-30
2. 5 reps of Reptile Push Ups-each side
3. toe touches-30
4.10 reps of One Leg Dead Lift with 5 little pulses – each leg
5. toe touches-30
6.20 reps of Laying Scissors and Toe Touches
12 минути 50:10, 2 рунда от:
1) Surfer
2) Beach Scissors – Left Leg
3) Beach Scissors – Right Leg
4) Fighter Lunges – Left Leg
5) Fighter Lunges – Right Leg
6) 1-2-3 Push Up
-разходки
-йога
И ето най-новото ми кулинарно усмотрение, дойде ми наум, докато тренирах.Получиха се много вкусни, щом дори брат ми ги оцени...

18.03.12
20:10

Храна:
Закуска-бъркани яйца със сирене и извара
След тренировка-фреш от портокал
Обяд-салата с пълнозърнести макарони,октопод,риба тон и марула;малко сирене
Следобед-2 кивита,орехи
Вечеря-котлет от сьомга, малко октопод, зеленчуци

Движение:
-тренировка
1.2 мин.скачане на въже
2.комбо-10 reps santana push ups,30 reps grab toe,20 reps low jacks,10 repsx3 plyo jump tucks
3.2 мин.скачане на въже
4.комбо-10 reps santana push ups,30 reps grab toe,20 reps low jacks,10 repsx3 plyo jump tucks
5.2 мин.скачане на въже
6.комбо-10 reps santana push ups,30 reps grab toe,20 reps low jacks,10 repsx3 plyo jump tucks
7.2 мин.скачане на въже
8.комбо-10 reps santana push ups,30 reps grab toe,20 reps low jacks,10 repsx3 plyo jump tucks
-20 минути йога
-3-4часа разходки

И днешния обяд...беше страшно вкусен:

20.03.12
20:08

Храна:
Закуска-2 бъркани яйца със сирене,спанак;малко кисело мляко
Преди обяд-капучино,смути от киви
Обяд-салато от пилешко,марули,краставици,сирене на тиган и извара
След тренировка-2 кивита,малко орехи
Вечеря-салата с риба тон, скариди
Движение:
15 минути 50:10

1. Plank Jumps over the Sandbag
2. Get Up @7.5
3. Elevated Push Up with Knee Tucks
4. Side Step Up@7.5 – Left Side
5. Side Step Up@7.5 – Right Side

12 минути 30:10
Pike Jump /Squat Jump
Strong Core Exercise
Plank Jump Push Up
Side Lunge Jump with Oblique Twist L
Side Lunge Jump with Oblique Twist R
Elbow Plank Hops
3 минути 50:10
1) Plank – Reach Hands
2) Plank – Tap Away Legs
3) Plank – Opposite Hand Reach & Tap Away Legs
-20 минути йога

20.03.12
22:41

Това последното и аз мисля утре да го добавя към тренировката :).

21.03.12
09:10

Аз очаквах да е по-натоварващо,но са много приятни,изометрични упражнения..особено,ако имаш проблеми с кординацията.

21.03.12
09:13

Тази салата с октопода ти ли си я приготвя? Ако да би ли споделила как точно приготвяш октопода, защото наскоро ядох и съм се зарибил да си взимам по често.

21.03.12
09:18

казано от NeDD на 21.03.12, 09:13:

Тази салата с октопода ти ли си я приготвя? Ако да би ли споделила как точно приготвяш октопода, защото наскоро ядох и съм се зарибил да си взимам по често.

Оказаха се бланширани пипала на калмар.Иначе и с октопод съм я правила, но когато купуваш морски дарове гледай да са бланширани, защото в противен случай започва едно продължително варене, а миризмата не е от най-приятните.Когато са бланширани е необходимо само да ги обърнеш за 5-6 минути в тигана и са готови!Надявам се да съм била полезна!

21.03.12
09:25

Благодаря ти, ще го имам предвид. Иначе салатата изглежда супер апетитно ;)

21.03.12
20:08

Храна:
Закуска-1 филия с домат,моцарела/90-100 гр/  и пуешко, салата от марули и краставицимняколко лъжици кисело мляко
Преди обяд-половин чаша фрапе
Обяд-салата от сирене на тиган, краставици,1 яйце,извара
След тренировка-1 киви
Вечеря-ципура на скара, печени зелечуци, много орехи
Движение:

1. 3 One Leg Half Squats & Press Up 10 sets on each leg
2. 4 minutes of interval skipping- set timer for 8 rounds of 10/20 intervals
Отне ми 45 минути,20 от които в скачане
-25 minutes yoga

22.03.12
15:39

Здравей (wave)
Как точно направи изварено- спаначените кюфтенца? С яйце ли? Изглеждат много вкусни.

22.03.12
20:01

Здрасти!Ще гледам да ти обясна накратко..необходими са ти:

500 грама спанак
250 гр.кремообразна извара
няколко супени лъжици галета
1-2 с.лъжици кокосови стърготини
1 яйце
Задушаваш спанака хубаво...трябва да отдели цялата вода, съответно обема му ще намалее 2 пъти и така ще стае 250 гр спанак.
Смесваш спанака, изварата,яйцето/добре е да е разбито преди това/, добавяш галетата и косовите стърготини, подправки по желание и разбъркваш докато не се получи хомогенна смес.Върху тавичка слагаш хартия за печене и с лъжица загребваш от сместа, като я оформяш както пожелаеш.Печеш до готовност, или както на теб ти харесва-по-препечено или не толкова..Стават бързо и наистина са вкусни!Надявам се и на теб да ти харесат!!!

Храна:
Закуска- 2 варени яйца ,пуешко, марули, краставици
Преди обяд-кивита и орехи
Обяд-салата от пилешко с гъби и краставици
Следобед -капучино
Вечеря-котлет от сьомга, тиквички и карфиол на фурна
30 минути йога

Миналата седмица правих брауни..това се оказа най-вкусният десерт, който някога съм опитвала...бях готова да изям и хартията за печене.Пускам снимки...не е много красив,но вкуса си заслужава!

22.03.12
21:33

Ох, страхотно вдъхновение са тия твои рецепти, ако споделиш и тази за браунито, ще съм ти супер благодарна :)

22.03.12
21:44

Ооо тези браунита са най-страхотния сладкиш <3

22.03.12
21:52

казано от Nora B на 22.03.12, 21:33:

Ох, страхотно вдъхновение са тия твои рецепти, ако споделиш и тази за браунито, ще съм ти супер благодарна :)

Веднага пускам рецептата:
http://ivaneivane.blogspot.com/2011/02/blog-post_21.html

Според мен захарта идва прекалено много, така че смело може да я намалиш :)

Мнението беше редактирано от Елизабет на 22.03.12 21:52.

22.03.12
21:54

супер, благодаря :)

22.03.12
21:54

или може да използваш течен подсладител,става същото :)

24.03.12
09:57

Благодаря за рецептата :)

24.03.12
20:18

Единственият течен подсладител,който позволявам е медът.Всякакви други продукти на химическата промишленост не са опция.

Храна:
Закуска-филия немски хляб с пуешко и кашкавал, допълнвително количество и от двете;200гр кис.мляко и една краставица
След тренировка-фреш от портокал
Обяд-салата с 2 яйца,сирене и пуешко
Следобед-1 киви, 100мл прясно мляко, орехи
Вечеря-салата от риба тон, марули,краставици;тиквичка на фурна

Движение:

Rolling Jump Tuck-12
Oblique V-Ups-25 на страна
Jump Lunges-20
One Leg Bridge To Crunch-20 на крак

Многооо ми хареса тази тренировка...все любими упражнения

-25 минути йога
-разходки разни

30.03.12
21:17

Тук съм!Тези дни нещо нямах желание да пиша...иначе в чисто физически и хранителен план всичко си е нормално.Радвам се,че има по-голямо разнообразие от зеленчуци,експериментирам, за пръв път от доста време и млечните не ме влекат-всъщност последната седмица съм само на кисело мляко и сирене и го усещам като напълно достатъчно.Това,което съм решила е да се проборя с навика си да ограничавам въглехидратите/тук веднага в съзнанието ми изплува някоя статия на Поликин за това как зърнените храни ще те направят болен,нещастени и уморен/,но съвсем без въглехидрати не става или поне при мен не става, особено ако искам да имам повече енергия за тренировките.Тук се надявам и вие да помагате, съвети, както винаги ще приемам.

Храна:
Закуска-2 бъркани яйца със спанак, сирене,100гр цедено кис.мляко
Преди обяд-1 ябълка
Обяд-салата с доста пилешко/120-160гр/, сирене, краставици;200 гр кис.мляко
Вечеря-сьомга, печени тиквички, салата
Преди малко-орехи

Тренировка:

10 high knees (each jump counts as 1 rep)
10 explosive push ups
8 минути, 2 кръга, 50:10:
1.Elevated Push Up with Knee Tucks
2. Step Up – left leg
3. Step Up – right leg
4. Reverse Knee Tucks

10 Mountain Climbers (2 jumps count as 1 rep)
10 Jump Lunges
2-ра тренировка:
4 минути, максимален брой сетове от:
6 reps of Side to Side Push Ups followed by 6 reps of Side to Side Jump Tucks
4 минути табата 20:10
High Knees
Mountain Climbers
4 минути,максимален брой сетове от:
5 reps of Sandbag swing followed immediately by 5 reps of Sandbag Front Squat
-20 минути йога

Много катерачи,голямо подскачане, но сега се чувствам супер.Няма да се дам на пролетната умора.

31.03.12
22:09

И след “Часът на Земята” е време за “Часът на дневника в bb-team”

Закуска-150 гр цедено кис.мляко,3 с.лъжици овесени ядки,1 ч. лъжичка чия,щипка какао
След тренировка-3 кивита
Обяд-салата с пилешко и сирене;спаначено-изварени кюфтенца-7 броя
Следобед-капучино, малко орехи
Вечеря-салата с риба тон,много домашна снежанка/може би към 200гр/

Тренировка:

One Leg Jump Touch Down (10 reps on each leg)
One Arm Push Ups (5 reps on each arm)
Mountain Climber Kick Ups ( 20 reps total)
Maltese Sit Ups ( 20 reps total)
Около 22 минути
Side Lunge Jump - 500 reps за време, около 8 минути
+20 минути йога

02.04.12
19:59

Закуска-салата от краставици, моркови, 2 варени яйца,пуешко, малко горчица
Преди обяд-фреш от портокал
Обяд-пилешко със спанак, гъби и доматено пюре; зеленчуци
Следобед- 1 киви
Вечеря-котлет от сьомга/300 гр/,печени тиквички и карфиол, салата

35 минути йога

Отчитам се с един крем карамел, който направих вчера:

03.04.12
08:08

казано от Elle ea на 02.04.12, 19:59:

Закуска-салата от краставици, моркови, 2 варени яйца,пуешко, малко горчица
Преди обяд-фреш от портокал
Обяд-пилешко със спанак, гъби и доматено пюре; зеленчуци
Следобед- 1 киви
Вечеря-котлет от сьомга/300 гр/,печени тиквички и карфиол, салата

35 минути йога

Отчитам се с един крем карамел, който направих вчера:

Все се каня да те питам, защо не ядеш нещата които правиш и защо изобщо ги правиш? Това е анорексично поведение, което аз практикувах доста време. И честно не си струва самобичуването...

03.04.12
14:43

Дива, предполагам,че отстрани изглежда като мазохизъм, но в действителност не е така-не се чувстам психически натоварена по никакъв начин.Просто за мен сладкото не е нещо чак толкова приклекателно, дори не го приемам като изкушение.За мен изкушение е котлета от сьомга, сиренето, сандвичът с моцерела, и както виждаш почти всеки ден те присъстват в менюто ми.Почти всеки ден ям и нещо сладко/рожденни дни, почерпки/, да, може да е нещо малко, но когато ми предложат не го отказвам,не че нямам волята, а по-скоро не виждам смисъл в отказ.Тези неща не ги описвам в дневника, защото целта ми не е да издребнявам до хиляди подробности, аз не си смятам калориите, нямам идея колко протеин съм изяла днес и какво е отношението спрямо въглехидратите, нямам фобии от храни ...за мен важното е храната да е качествена.Целта ми е по-скоро да видя с какво се храня, коя храна как ми се е отразила.Почти винаги си опитвам кулинарните произведения, но на мен истинко удоволствие ми доставят самият процес на проготвяне и усмивките по лицата на хората след това.Сигурно се чудиш защо тогава ги публикувам тук,какъв е смисълът?Защото това е дневникът ми и той не само разкрива баналности като храна и трениране, но и мен самата и това,което ме вълнува.Ако утрешен ден започна да пиша стихове и тях ще публикувам...

03.04.12
16:15

казано от Elle ea на 03.04.12, 14:43:

Дива, предполагам,че отстрани изглежда като мазохизъм, но в действителност не е така-не се чувстам психически натоварена по никакъв начин.Просто за мен сладкото не е нещо чак толкова приклекателно, дори не го приемам като изкушение.За мен изкушение е котлета от сьомга, сиренето, сандвичът с моцерела, и както виждаш почти всеки ден те присъстват в менюто ми.Почти всеки ден ям и нещо сладко/рожденни дни, почерпки/, да, може да е нещо малко, но когато ми предложат не го отказвам,не че нямам волята, а по-скоро не виждам смисъл в отказ.Тези неща не ги описвам в дневника, защото целта ми не е да издребнявам до хиляди подробности, аз не си смятам калориите, нямам идея колко протеин съм изяла днес и какво е отношението спрямо въглехидратите, нямам фобии от храни ...за мен важното е храната да е качествена.Целта ми е по-скоро да видя с какво се храня, коя храна как ми се е отразила.Почти винаги си опитвам кулинарните произведения, но на мен истинко удоволствие ми доставят самият процес на проготвяне и усмивките по лицата на хората след това.Сигурно се чудиш защо тогава ги публикувам тук,какъв е смисълът?Защото това е дневникът ми и той не само разкрива баналности като храна и трениране, но и мен самата и това,което ме вълнува.Ако утрешен ден започна да пиша стихове и тях ще публикувам...

разбира се че затова е дневника, но ти зададох тези въпроси, провокирана от поста  в който споменаваш за страха си от въглехидратите, а някак нелогично за нормален човек да прави десерти при все че го е страх да ги яде. На пръв поглед изглежда така, че това което хапваш ти доставя удоволствие, но дали не е самозаблуда, щом имаш страх от каквото и да е било...Аз преди купувах на моите мъже всички най-хубави храни от които изпитвах страх, готвех непрекъснато и ги гледах с възхищение как си хапват, без да ям с тях. Това не е ОК, определено

03.04.12
20:20

Предишният ми пост беше свързан с факта,че напоследък много фитнес авторитети/тук визирам Поликин и T nation/ препоръчват Палео режима или диети,които изключват въглехидратите от зърнените храни и плодове със среден и висок ГИ, т.е оставаш само от тези на зеленчуците и от тези на плодовете с нисък ГИ.Обусловката им определено беше солидна, така че реших за известно време да пробвам този вариант...и онзи ден установих,че при мен не работи, което за пореден път доказва,че няма общовалидно правило,когато става въпрос за хранене и трениране.Признавам,че имам склоност да  ограничавам въглехидратите, това даже си е вече навик, но точно защото на мен не ми носи кой знае какви позитиви, смятам да го променя.

Храна:
Закуска-салата с бъркани яйца, сирене;200 гр кис.мляко
Преди обяд0капучино, 1 ябълка
Обяд-салата с пуешко,сирене и  краставици
След тренировка-2-3 кивита
Вечеря-котлет от сьомга/300гр/,тиквички си кисело мляко, зеленчуци разни

Движение:
3 кръга от:
1. Dive Bomber Push Ups 5 reps
2. Гребане 5/ръка@10 kg
3.  6 rounds of two 20 second intervals (4 minutes total)
first 20 second interval – Squats
second 20 second interval – Air Chair
10-минутно предизвикателство
Максимален брой сетове от:2 jump lunges-plank-walking push up-jump up
-25 минути йога

Днес за пръв път се опитах да направя челна стойка и съответно като за първи път направих само позата за начинаещи, която е с пръсти, опрени на пода.Постоях така 7-8 минути,около 4-5 краката ми започнаха да се схващат, но с малко по-дълбоко дишане и леко свиване в колене, успях да го преодолея и ми стана страшно приятно.След края на позата се чувствах невероятно-сякаш се събуждам от 9 часов дълбок сън-отпочинала,концетрирана, свежа....чак не ми се вярва,че една поза може да доведе до такава промяна..

04.04.12
20:11

Храна:
Закуска-200 мл. прясно мляко,3с. лъжици овесини ядки, семена от чия,150гр ягоди
Преди обяд-50-60 гр пуешко
Обяд-салата от марули, краставици,2 варени яйца, солидно количество сирене/>100гр/
След тренировка-1 киви
Вечеря-сьомга, цяла тава  с печени зеленчуци

Движение:
За време
2 кръга от:
1.Skipping on one leg-60 reps/leg
2.Elevated push ups-5 reps
3.Skipping on one leg-60 reps/leg
4.Elevated push ups-5 reps
5.Jump box and 5 step ups/leg-10 reps
6.Elevated push ups-5 reps
7.Jump lunges with touch down-30 reps
8.One leg pike press-5 reps/leg
и втората тренировка
2 кръга от:
1.One Leg Squat-5 повторения на крак
2.Slow Reverse push ups-5 reps
3.Knee raises-10 reps
4.tabata-skipping, 8 rounds, 20:10,4 minutes
-20 минути йога

06.04.12
21:01

Храна:
Закуска-филия с домат,пуешко и кашкавал,допълнително количество от последните две,200гр кисело мляко, някаква краставица
Преди обяд-капучино
Обяд-2 яйца на очи, 1 филия хляб, сирене/отново доста/
След тренировка-1 киви,4-5 ягоди
Вечеря-2 филета скумрия на скара, тиквички и карфиол на фурна

Движение:
Тренировка-днес през цялата тренировка се чувствах изключително добре, бях изпълнена с енергия имах сили и дадох най-доброто от себе си.Не знам от какво е-от това,че предишния ден не тренирах, това,че поспах малко следобед или това,че днес съм консумирала повече въглехидрати.А може и да от комплексно от трите.

600 step up-300 on each leg for time-20:09
Capoeira grab exercise-60reps-много напомня на онзи прочут комплекс на Тара.При мен проблемът беше кординацията, постоянно си водех монолози:”сега е ред на дясната ръка, после лявата....лявата, не дясната”.Трябва по-често да правя подобни упражнения..
3 min front plank
20 минути йога

07.04.12
19:46

Храна:
Закуска-омлет със спанак и пуешко, 300 гр кис.мляко
Обяд-салата с пилешко, сирене, краставици,моцарела
Следобед-2х капучино, орехи
Вечеря-голяма салата с много калмари,130 гр риба тон,марула,краставици
Тренировка:
Part 1:
Sandbag Diagonal Dead Lift
Reptile Sprints
Sandbag Squat & Front Kick
Kick-Up
Rotational Dead Lift & Jump Tuck
Break-Dance Push-Up

6х:
1. Cross Over Lunges – 10 reps total
2. Santana Zuzana Push Ups – 6 reps
3. Side Lunge Jump – 5 reps on each leg

-20 минути йога

10.04.12
21:03

Храната днес много ми хареса, все любими комбинации...

Закуска-1 филия с моцарела, пуешко и домат;допълнително количество и от трите;няколко лъжици кисело мляко;салата с рукола и краставици
Преди обяд-капучино
Обяд-салата с краставици,рукола,домат, 2 яйца, сирене/доста/; 150 гр “Котидж”
Вечеря-котлет от сьомга,тиквички,моркови,гъби и пащърнак на фурна
Преди малко-няколко ореха

Движение:
1. Climber’s Lunges – 50 reps
2. Pike Jumps-100 reps
3.3. Ab Exercise – 100 reps,пише си 50, но кой да види
4. Leg Switch-100 reps
Тази тренировка ми отне около 20 минути

2-ра тренировка-отново ми отне около 20 минути
4 кръга от:
1.10 reps of Canadian Dips
2.20 reps of Squats and Step Ups
3.10 reps of Lunges and Push Ups Exercise

-20 минути йога

Днес лицевите не само не бях от колене, не само не бяха от пръсти, а бяха от стол.Усещането беше превъзходно...всеки мускул на ръката ти се напрагя, но въпреки това имаш силата и просто броиш повторенията, трудно е, но не е непосилно трудно и си мислиш за това,че наистина се постига прогрес, когато човек дава най-доброто от себе си.За вас това може да е нещо елементарно, но за мен е важна крачка...миналата година по това време въобще не можех да правя лицеви, дори от колене....

11.04.12
20:24

Днес е важен ден за мен,тъй като приключих с абсолютно всички тренировки от bodyrock/с изключение на онази с 400-те бърпита/.По мои изчисления това са над 300 тренировки.Много се радвам,защото това е поредната цел,която си поставих и успях да изпълня навреме.

Какво следва оттук насетне?Смятам да направя някои от елементарните кросфит комплекси, като тук акцентирам на “елементарни”, защото съм напълно наясно,че ти трябва солидна физическа подготовка.Надявам се да посетя залата на Юли поне няколко пъти,тъй като техниката  е нещо,което винаги ме е притеснявало.Друго новогодишно решение бе да се запиша на танци, засега съм се спряла на народни/срам ме е,че дори едно право хоро не мога да изиграя/ и се надявам скоро да си намеря подходяща група.Иска ми се да посетя и няколко йога часове с учител....планове много, надявам се да се изпълнят.Междувременно ще продължа с интензивните тренировки, но може би ще ги намаля на 4 пъти в седмицата....

Храна:
Закуска-2 с.лъжици киноа, зеленила,домат,краставица, сирене;200гр кис. мляко
Обяд-салата с 2 варени яйца,рукола,домат,краставица,орехи,печено сирене и 100 гр “Котидж”;
Следобед-капучино
След тренировка-1 киви, няколко ягоди
Вечеря-140 гр риба тон,зеленчуци

Движение:
12 минути 20:20, без почивка:
Explosive Star
Plank To Pike Jump
Pike Leg Switch
Seated Bicycle
Monkey Business Push Ups
Flying Scissors

15 минути, максимален брой рундове от:
6 one leg squats total, 6 jump tucks,5 reverse push ups

-55 минути йога

Мнението беше редактирано от Елизабет на 11.04.12 20:27.

11.04.12
21:15

Здравей, имам няколко въпросчета относно тренировките от bodyrock.
Всеки ден ли ги прави? От кое клипче започна, защото и аз много искам да ги започна, но не мога да разбера от къде се започва кое след кое следва. И какви тежести използваш, защото съм забелязала, че те използват някакъв сак, топка, и други неща на които не им знам имената. :D

11.04.12
21:42

Здравей!Тези тренировки се правят максимум 5 пъти в седмицата и то по 20-30минути /като 30 минути даже е предостатъчно/.Причината е ,че разликата между добре трениран и претрениран е много малка.Но гледай времето да е за сметка на качеството-нека да са 20 минути, но в тях да си дала максимума.
Не знам какъв опит имаш до момента, но те съветвам да започнеш  с модификациите за начинаещи и постепенно да навлезеш.Можеш да започнеш, от която пожелаеш тренировка, но тези от 2009г. например са една идея по-лесни от 2011г.
Пращам ти един линк с всички налични тренировка, при голяма част от тях има обяснение на това как се изпълнява даденото упражнение.Не се безпокой, те не са чак толкова много,използват максимум 20 упражнения,които след няколко месеца ще запомниш.http://litealloy.com/workouts/tags
За екипировката-имам си 10-кг дъмбел, с която правя повечето упражнения, в които се изисква сак.Отделно си имам и сак,който използвам понякога, ако реша,че дъмбелът не е удачен вариант.За  dip station-два стола с облегалка  и еднаква височина ми вършат страхотна работа, за ugi/малката топка/-или не използвам нищо, или я заменям с швейцарска топка.Ако си начиенаеща всички тези тежести не ти трябват, тренировките са достатъчно ефективни  и със собствено тегло.Успех!

11.04.12
22:34

Много ти благодаря за изчерпателния отговор! Поразгледах упражненията.. ще се поровя сега и в сайта и повечко, пък да видим  кога ще се престраша да пробвам. : )

13.04.12
21:21

Храна:
Закуска-1 филия с пуешко,домат и моцарела, допълнително количество  от последните три, малка салата
След тренировка-киви,кисело мляко, няколко хапки от една сусамка
Обяд-салата с пилешко, домати,рукола,краставици и сирене на тиган
Следобед-капучино,малко орехи
Вечеря-сьомга,зеленчуци,кофичка кисело мляко

Движение:
12 минути 30:10, 3 кръга от:
1. Skipping (high knees)
2. Ball Chopper
3. Skipping (high Knees)
4. Reverse Push Ups
5. Skipping (high Knees)
6. 123 Sumo Jump

Sumo Jump Knee Up
Sumo Pulse Calve Raise
Reptile on the run
Reptile Push Ups
Knee Hugs
Ab Burn Out

Кондиционен тест:
50 клека
50 лицеви/от колене/
50 бърпита
Време-06:05
Има място за подобрение, но не е зле за човек, който има досег за пръв път с кросфита.Надявам се,че след месец резултатът ще е по-добър

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1