казано от Elle ea на 08.12.12, 18:36:
Тренировка:
10 кръга
1.50 слуинга с 10 кг дъмбел
2.100 скока на въже високи колене
Време: 28:49
Пирамида:5000
Леле..след толкова суинг - как е дупето? (giggle)
Боли...много :Д
Нищо, утре ще приложим стандартното лечение-клекове или тяга и новата мускулна треска ще измести старата. :Д
Ей, много хубав 8-ми декември си изкарах и определено виждам огромна полза в забраната за тютюнопушенето на обществени места.Силно се надявам да не я отменят.
Иначе днес се чувствам изключително добре-имам енергия,не ми се спи,не чувствам умора.Не мога да разбера защо когато спя по 8-9 часа се чувствам доста по-уморена, отколкото ако спя по 4-5 часа.
И йогата мина добре, успях да се поразтегна повече от обикновено, разучих 1-2 нови асана.
Храната-не ми се ядеше, тъй като вчера и без това попрекалих.
Храна:
Закуска-5-6 броя мандарини, 3 кивита
Обяд- 3 варени яйца, чушки,китайско зеле,сирене
Следобед-капучино,1 фпх с масло и хайвер
Вечеря-парче пъстърва,салата зеле и моркови
По-късно-ако огладнея-лешници
Йога:
-сутринта-обичайното
-вечерта-70 минути Ащанга
казано от Elle ea на 09.12.12, 11:07:
Боли...много :Д
Нищо, утре ще приложим стандартното лечение-клекове или тяга и новата мускулна треска ще измести старата. :Д
Браво, браво. Добре, че ме подсети за любимите ми суингове. От коооолко време не ги бях правила, а колко ги обичам всъщност! Е, днес ги включих в тренировката, та се подсетих защо толкова ги обичам (whew) (nhappy2)
Ами радвам се,че съм те подсетила.Слуинговете наистина са чудесно упражнение, но се убедих,че ако ги правиш с грешна техника са почти безполезни т.е товарят кръста и ръцете главно.
Храна:
Закуска-овесени ядки,цедено кисело мляко,канела,чиа
След тренировка-протеин,ябълка
Обяд-салата,2 фпх 3 яйца на очи,към 150 гр сирене общо
Ранна вечеря-2 котлета от пъстърва,печени зеленчуци,салата зеле и моркови
Преди лягане-остатъка от вечерята, няколко лешника
Тренировка:
Понеделник май традиционно ще ми се превърне в ден за клекове.Днес опитах нов подход т.е щангата беше по-надолу от обикновено и определено усетих разлика-тежестта изведнъж ми стана доста по-лека.Недостатък е обаче,че трябва да съм многооо хубаво изправена, а и ръцете доста бързо се уморяват, но като за първи път съм доволна.
Клек:1x30@20;1x5@30;1x3@35;1x2@45;3x1@50;3x3@40;4x15@25;3x3@40;4x15@25
И после един комплекс, който е 25 секунди максимален брой повторения,без почивка, 2 рунда
военна преса@20
набиране с ластик
напади с бг торба@20
отпади с бг торба@20
лицеви на гума
хвърляне на медицинска топка@5
слуинг@8
Куфар тяга-4 минути, по 30 сек на страна,16 кг пудовка
Разучаване на: слуингове
Пирамида:6936
Йогата днес беше скромно представена, около 30 минути пози само от седеж, дишах си, почивах си главно.
Храна:
След тренировка-една филия пълнозърнест хляб
Обяд-пълнозърнести макарони на фурна с броколи,3 яйца, малко пилешко и сирене;салата от чушки,китайско зеле и сирене
Вечеря-пъстърва,салата зеле и моркови,лешници
Тренировка:
5 rounds for time
1) (5 jump lunges + burpee) - 8 sets
2) dumbbell swing @10kg - 40 reps
3) side crunch - 20 reps each
~25 min
За пореден път си доказах,че скачащите напади са само за мазохисти! :D
Йога:
-сутринта-обичайното
-след тренировка-30 минути free style
Мнението беше редактирано от Елизабет на 12.12.12 20:29.
казано от Elle ea на 12.12.12, 20:28:
това е самата истина, ужасни са...а как ме болят колената после
казано от diva 97 на 13.12.12, 08:35:
казано от Elle ea на 12.12.12, 20:28:
това е самата истина, ужасни са...а как ме болят колената после
Мен пък еректорите ме болят след тях (dull)
Мен пък винаги започва да ме боли предната част на бедрата...особено като мина определена бройка.Първите 50 винаги са ми леки и приятни и после започва да става сложно....
Днешният ден,макар и мразовит ми беше доста хубав!Най-сетне се наспах, но и успах. :Д
Храна:
Обяд-1 фпх, 3 яйца на очи,към 150 гр сирене общо,салата от китайско зеле и чушки
Ранна вечеря-сьомга, печени гъби
Преди лягане-зеле
Тренировка-мина много добре, имах сили, единствето военна преса ме затрудни, но там е въпрос на техника.
Пуш преса-1x10@12,5
Военна преса-1x3@20;1x3@22,5;1x3@25;1x3@27,5;1x3@30
Пуш преса-1x3@30;1x3@32,5
Тръстър-1x3@20;1x3@25;1x3@27;1x3@30;1x3@32,5
Румънска тяга-1x5@20;1x5@25;1x5@30;1x5@35;1x5@40;
Мъртва тяга-1x5@40;1x5@45;1x5@50;1x3@55; 1x1@60
Хип тръстър-1x5@60;1x5@65;1x5@70; 1x5@75/можеше и повече, но нещо ме хвана шубето/
3х
Обратни хиперекстензии-x15@5
Колене до лакти-x15
Прилеп-x8@3kg
Пирамида:4457
Йога:
-сутринта-обичайното
-следобед-към 24 минути само разтягане
Храна:
Закуска-овесени ядки,3 ябълки,канела,чиа
След тренировка-1 портокал,протеин
Обяд-запеканка от картофи,броколи,3 яйца, сирене;салата от чушки и сирене
Слеодбед-капучино 1-2 мандарини
Ранна вечеря-пъстърва, печени гъби,салата зеле и моркови
Тренировка:
Lunge Back & Press Up @10kg 50 reps
Super Girl Plank 50 reps
Sumo Squat@10kg 50 reps
Reptile Plank 50 reps
Jump Lunge 50 reps
Santana Plank 50 reps
Jump Forward and 2 jumps bac k50 reps
Mini Squats@10kg 50 reps
19:34
6 min 30:10 3 rounds
Swings@10
Burpees
Side jump lunges
Йога:
-сутринта-тибетци,вакумки,дишане,масажиране
след тренировка-към 35 минути Ащанга
Част от обяда...
Храна:
Закуска-2 яйца,моркови,китайско зеле
Преди обяд-фреш от портокал
Обяд-пилешко със спанак,сирене;картофено пюре/няколко лъжици/
Следобед-капичуно,няколко мандарини, лешници/доста/
Вечеря-бяла риба, салата зеле и моркови
Йога:
-сутринта-тибетци,вакумки,дишане,масомасаж
-преди обяд - 75 минути.Много трудно загрях и през цялото време пуках,особено прешлените на гръбнака, но след това се почувствах толкова добре... дори успях да си помедитирам, което рядко ми се отдава.
Днес беше един от най-изненадващите ми дни в живота...но поне получих ценен урок.Сутринта настроението ми беше ужасно, а в момента се усмихвам и смея....човек не бива да си прави прибързани изводи,защото те много лесно могат да се променят.
Храна:
Обяд-2 фпх, 3 яйца на очи,към 150 гр сирене общо,задушен в масло спанак
Ранна вечеря-пъстърва, салата зеле и моркови
Преди лягане-остатъка от вечерята
Тренировка:
лежанка-1х15@20;1x6@25;1x6@30;3x6@32,5
лежанката на Милко-3x5@10;
Гребане с една ръка на халки 3х8/ръка
Пул овър -2x10@10
Гребане с една ръка 3x10@10/ръка
Прилеп-1x8@3;1x8@7;
Клек-1x20@20;1x10@30;1x20@40;
Хиперекстензии-3x15@10
Куфар тяга- 3 пъти 30:10 с 24-кг пудовка
Пирамида:3615
Йога:
-сутринта-обичайното
-слеобед-слънчеви поздрави и пози от седеж
П.П.Дясната ръка започна да ме боли преди няколко часа...болката идва от китката, надявам се до утре поне да утихне, защото тези дни основното ми занимание е явяване на изпити...
Храна:
Закуска-3 варени яйца, салата,моркови,малко горчица
Към 12.00-няколко бадема
Към 14.00-тост с кашкавал,сирене,домати
Към 18.00-няколко манадарини
Вечеря-пилешко с гъби,домати и моркови;салата от китайско зеле и сирене
Йога:
-сутринта-първите 3 тибетеца, дишане,вакумки
-вечерта-Ащанга,като я направих една идея по-лека,заради китката.
Ръката се оправя..вече мога да пиша, да готвя, да си отварям бутилката вода...утре ще е като нова.
И нещо,което ме накара да се засмея, и което определено ще бъде оценено тук.От последния кадър си извадих извода,че лежанката се прави по абсолютни различен начин...трябва да си поправя “грешната” техника.
http://www.vbox7.com/play:8380e94390
Мнението беше редактирано от Елизабет на 18.12.12 22:14.
Равносметката от последните 4 дни - 3 изпита, два, от които взети с шестица, малко и недостатъчно сън, не особено добри тренировки,излекувана дясна ръка и горе-долу добро хранене...но всичко приключи и съм много щастлива!Утре вече ще се наспя, ще си потренирам качествено и разточително,а следващите няколко дни ще се отдам на четене за йогата, нутрициология,мъфини,среща със скъпи хора и избиране на подаръци...
Вчера...храненето е стандартно,което ще рече овесени ядки за закуска,яйца за обяд и риба за вечеря.Тренировката избрах да е кратка, но супер интензивна и не се справих.Наложи се да си спра таймера по средата, да си поема дъх и после да продължа.Кофти ми е, но по-добре да слушам сигналите на тялото си, отколкото да се мъча излишно...да не говорим,че и китката още ме наболяваше, но въпреки това при някои от упражненията имам подобрение.
20 Rounds: 50/10 sec intervals
50 sec: Forward Sandbag Lunge (L)
10 sec: REST
50 sec: Sandbag Squat
50 sec: Forward Sandbag Lunge (R)
50 sec: Reverse Pushup
50 sec: Knee Raises
50 sec: Sandbag (Shin) Weighted Crunch
Клековете и нападите бяха с 12.5кг дъмбел, който го поставих като да преден клек.
Йогата:
-сутринта-обичайното
-след тренировка-пози от стоеж и седеж,без слънчеви поздрави
Храна:
Закуска-3 варени яйца, салата,моркови
Обяд-пилешко с броколи и сирене/доста/
Ранна вечеря-ципура,гъби задушени в масло
По-късно-салата зеле и моркови
Йога:
-сутринта-тибетци, дишане,вакумки
-вечерта-63 минути Ащанга
Вчера-тренировъчен ден
Закуска-1 банан, 2 ябълки, чиа, няколко лъжици кисело мляко
Обяд-3 яйца 1 и половина фпх, задушен спанак с масло и сирене/180 гр/
След тренировка-ябълка, протеин
Вечеря-скумрия,зеленчуци,гъби
Тренировка:
Борба с военната преса 1x6@20;1x6@22,5;1x3@25;1x3@27;1x3@30;3x5@20
Румънска тяга 1x15@20;3x10@30;1x10@35;1x10@40
Мъртва тяга-1x2@50;1x2@60;
Хип тръст-1x4@60;1x4@70
Лежанка-1x15@20;1x10@25;1x5@30;1x2@35;1x1@40;
Пирамида:4380
Йога:
-сутринта-тибетци,дишане,вакумки
-следобед-40 минути Ащанга
Днес-без тренировка
Закуска-цедено кисело мляко с малко мед и канела
Обяд-3 бъркани яйца със спанак,150-180гр сирене, 1 филия хляб
Следобед-капучино, фреш от портокал
Вечеря-филе от бяла риба,гъби,китайско зеле с моркови
По-късно-сурови бадеми
Йога:
-сутринта-обичайното
-преди обяд-73 минути Ащанга
Мнението беше редактирано от Елизабет на 22.12.12 21:47.
Днес е най-щастливият ми ден!!!!!ЦИКЪЛЪТ МИ СЕ ВЪРНА......след 3 години и 7 месеца, след десетки прегледи, ходене по лекари,ендокринолози,диетолози,изследвания, след толкова много рев,съзли,надежда и отчаяние.Не мога да го повярвам все още..най-голямото ми желание в последните няколко години се сбъдна и вече съм напълно здрава.
Тези дни се чудех защо все ме избива на сълзи,а това е било ПМС...за пръв път от толкова години и аз да се оплача от него. :D :D :D
Марина, по-хубав коледен подарък от този няма!!! :)
Днес бях планирала да правя Барбара, но предвид обстоятелствата реших да не пресирам нещата,затова направих една хубава разточителна Ащанга, поразходих се и утре ще я направя вече напълно отпочинала.
Храна:
Закуска-1 банан,цедено кисело мляко,чиа,канела
Обяд-3 бъркани яйца със спанак и сирене
Следобед-капучино, някакви цитруси
Вечеря-октопод,салата зеле и моркови, сурови бадеми
Йога:
-сутринта-обичайното
-преди обяд-73 минути, отделно отделих време за разучаване и подобравяне на асаните.Трябва да започна да прилагам нещата, които днес прочетох в статията на Марги, защото релаксацията сериозно ми куца, а йога без релаксация е като мъфъни без глазура. :Д
Весела Коледа на всички! :) :) :)
Вчера направих Барбара(31:55), ядох на закуска и обяд стандартно, омесих питката и й се насладих на вечеря.Обичам ги тези моменти на семеен уют!
За днес-ден без тренировка
Закуска-3 варени яйца с китайско зеле и моркови
Обяд-цирура, салата зеле и моркови
Следобед-сирене, кафе,малко домашен ябълков крамбъл(не успях да го снимам, защото беше изяден светкавично) мандарини
Вечеря-пилешко със спанак и сирене
По-късно-печени бадеми
Йога:
-сутринта си направих супер разточителна Ащанга йога(близо 90 минути),за която бях мечтала от доста време-направих си всички асани,подобрих техниката на някои и накрая си и помедитирах!Кеф!
Храна:
Закуска-овесени ядки, кисело мляко,мед, канела,чиа
След тренировка-2 кивита , протеин
Обяд-запеканка от варени картофи,броколи,3 яйца, сирене
Вечеря-ципура,салата зеле и моркови,бадеми
По-късно-печена ябълка с канела и кафява захар
Тренировка:
С 10 кг дъмбел...доста интензивна, следващия път ще увелича тежеста
Part 1: 10 Get Ups
Part 2: 10 Get Ups
20 Backward Lunge & Sandbag Press
Part 3: 10 Get Ups
20 Sandbag Squat
Part 4: 10 Get Ups
20 Sandbag Squat
10 Burpees
Part 5: 10 Get Ups
20 Sandbag Squat
10 Burpees
40 One Leg Toe Touch
Part 6: 10 Get Ups
20 Sandbag Squat
10 Burpees
40 One Leg Toe Touch
Part 7: 10 Get Ups
20 Sandbag Squat
10 Burpees
Part 8: 10 Get Ups
20 Sandbag Squat
Part 9: 10 Get Ups
Part 10: 10 Get Ups
Време:35:11
Йога-само сутринта около 10 минути
И днес много хубав ден...още 2 успешно взети изпита!Остана само още един и първата сесия е вече зад гърба ми!
Храна:
Закуска-3 яйца,китайско зеле,моркови
Обяд-тост с кашкавал, домат, сирене и песто
Следобед-4 кивита, кафе
След тренировка-протеин
Вечеря-много храна-пилешко със сирене/минимум 100 гр/, запеканка от картофи и спанак/2 порции/,бадеми
Тренировка-реших,че отдавна не съм правила нищо на myomy и затова поправих грешката си.Много добре мина тренировката, имах си достатъчно сили и енергия,пък и като човек е в добро настроение нещата вървят по-леко.
18 минути 45:15
1.Two-Sumo Jump Burpee (minus Push Up)
2.Bulgarian Squat from chair or bench (right)
3.Bulgarian Squat from chair or bench (left)
4.Stability Ball Jacknife -техниката трябва да се оправи
5.Kettlebell Bent Over Alternating Row с 10 кг
6.Dynamic Squats
И след това 5 кръга от:
1.Слуингове с 12.5 кг-20
2.Elevated knee tucks-20
Йога:
-сутринта-обичайното
-след тренировка-45 минути Ащанга
27.12.12
20:43
Хвала на всички, които тренират вкъщи. Аз никога не мога да се събера, дори 2 лицеви да направя :)
Е, така е,но си крие и разни рискове…ако например по погрешка си изпусна дъмбела с паркета, а и с мен самата е свършено :D ...пък и ако питаш съседите отдолу, те никак не се радват на ентусиазма ми да живея активно.За мен най-приемливо е да си имам зала на 5 минути път, но уви най-близката е на 40 минути. :)
То в София 40 минути са все едно 5. Добре, че сега по празниците малко се е пооправил трафика и се диша. Вкъщи не си е работа да тренираш, то аз вече и в обикновен фитнес няма какво да правя или ако ида ме гледат особено странно и с недоумение. Понеделник нямаш ли 3х8 лег и бицепсово си отлъчен :)
Хахаха, вие сте поне малко или много пощадени, на вас ви е разрешено да вдигате и повече от 20 кг, докато аз хвана ли големия лост с надеждата да си направя тягата,винаги се появява някой загрижен инструктор,който да подхване рецитала за жените,тежестите и мускулите...представям си какво ще е, ако реша да правя някой кросфит комплекс....всъщност може и да си направя такъв експеримент.
Храна:
Закуска-имаше цедено кисело мляко и канела и още нещо,което в момента не мога да се сетя
Обяд-запеканка от спанак,картофи,3 яйца, сирен
Вечеря-ципура,салата зеле и моркови,бадеми
Йога:
-сутринта-тибетци,дишане,вакумки
-предо обяд-74 минути Ащанга...много трудно загрях,мускулната треска се обаждаше,явно вчера съм потренила добре.
И едни кифленски мъфини за финал
Що бе хора, яко си е у дома тренировка, аз свикнах и ми е кеф ;)
А за КФ комплекс в обикновена фитнес зала си е предизвикателство ;) но в тази, в която аз ходя, вече ме научиха ха ха ха :D
един път падне ли ми пердето, и хич не ми пука какво ще си кажат за мен ;) хе хе
казано от Vessi-barabesi на 28.12.12, 20:43:
Що бе хора, яко си е у дома тренировка, аз свикнах и ми е кеф ;)
А за КФ комплекс в обикновена фитнес зала си е предизвикателство ;) но в тази, в която аз ходя, вече ме научиха ха ха ха :D
един път падне ли ми пердето, и хич не ми пука какво ще си кажат за мен ;) хе хе
Веси, така е тренирането вкъщи има своите плюсове-поне на мен ми спестява 2 часа пътуване, пари за карта и треньор,пък и не се съобразявам с времето навън.Лошото е,че човек малко или много е ограничен,пък и на мен вкъщи пространството ми е малко,да не говорим,че има и други хора,които трябва да се съобразяват с мен.
Иначе за фитнеса..аз гледам да действам пацифично-да не се карам, да се държа мило...и съответно ми се качват на главата.
Храна:
Закуска-3 яйца, китайско зеле, моркови
Обяд-скумрия на скара,задушени зеленчуци, малко картофи с масло и копър
След тренировка-ябълка,протеин
Вечеря-пилешко с броколи,карфиол и многооооооо сирене
Тренировка-днес с помощта на Надя си спретнах чудесна тренировка от любими упражнения.Не чувствах никаква умора, имах много сили и енергия,което май се дължи на злоупотребата ми вчера с голямо количество сурови бадеми....
Лежанка-1x15@20;1x10@25;1x5@30;
Тяга-1x15@20;1x10@30;1x10@35;1x8@40;
В 20 минути, максимален брой рундове от:
Тяга-5@40
Лежанка-3@30
Рундове:16
Преден клек-1x10@20;1x5@25
В 20 минути, максимален брой рундове от:
Преден клек-5@25
Box jumps-5
Рундове:13
Планк-3х30 секунди
Ренегадско-3x8@7/ръка
Пирамида:8896- нов личен рекорд
Йога:
-само сутринта 10 минути
Днес-нетренировъчен ден
Храна:
Закуска-цедено кисело мляко с 2 печени ябълки
Обяд-3 яйца на очи, спанак със сирене, 1 и 1/2 фпх
Следобед-няколко мандарини; лешници
Вечеря-сьомга,салата зеле и моркови,лешници
По-късно-1-2 лъжици заквасена сметана
Йога:
-сутринта-обичайното
-към обяд-73 минути Ащанга...после се чувствах толкова добре!
Време е за равносметка...
Изминалата 2012 година се оказа изключително повратна в живота ми до момента, но и всички промени бяха за добро.Завърших успешно, имах страхотен абитурентски бал, влязох в специалността, която исках, прекалах едно безгрижно лято, отдадено на тренировки, немски и йога, пътувах 1 месец сред едни от най-красивите кътчетата в Европа,участвах за пръв път на истинско състезание и възвърнах здравето си.Като се върна една година назад и имам чувстото,че човекът тогава е съвсем различен, със съвсем различни мисли,идеи и проблеми.Чувствам се пораснала.Всичко това ме мотивира да продължа напред,защото мечтите и целите ми са още доста далеч, но аз вярвам,че ще ги постигна.
В тренировъчен и хранителен план:
Първите 3 месеца-5 кондиционни тренировки на седмица,по 30 минути, хранителен режим,който не отговаряше на целите ми-въглехидратите бяха сведени до 2 с.лъжици брашно в някоя и друга палачинка за закуска.Често се чувствах уморена, не си почивах достатъчно, не се наспивах, понякога се чувствах ужасно по време на тренировките.
Следващите 3 месеца-бях обвинена в “въглехидратофобство”, затова бавно по бавно започнах да включвам въглехидратите.Проблемите по време на тренировките изчезнаха.
В края на юни за пръв път отидох в Залата на Юли, като моята първоначална идея беше да подобря техниката на бърпитата, клековете и т.н.Там открих,че имам възможност отново да се захвана със силови тренировки и рискувах-имах повече свободно време, пък и винаги можех да се върна на кондициите,ако не ми харесат.Първоначално изпитвах някакъв страх, но любопитството надделя и силовите тренировки започнаха да ми доставят огромно удоволствие.Чувствах се заредена с енергия, а и ми харесваше момента, в който сменях дисковете с по-тежки, усвоявах нови умения, усещах тялото си по нов начин.Винаги съм се чудила защо всички толкова обичат тягата..за мен си изглеждаше като съвсем обикновено упражнение, но сега вече разбирам.
ОСЪЗНАХ още,че кондициите не се съчетават никак успешно с моите цели.Намалих ги на 2 пъти седмично по 40 минути.
През септември ги намалих още-2 пъти седмично по 20-25 минути.Оттогава тренирам по този начин.В храненето-увеличих още малко въглехидратите,оставих си едно хранене на ден без млечни, намалих пилешкото за сметка на рибата,увеличих консумацията на яйца, от млечните вече консумирам само сирене и кисело мляко-без извара, прясно мляко, които не ми влият особено добре.
Йогата:
-до средата на годината йогата се изчерпваше с 30 минути всеки ден йога за начинаещи...мислех си,че не бива да рискувам и да навлизам по-навътре без намесета на учител.През лятото,обаче реших да взема нещата в свои ръце-прочетох няколко книги, доста видео материал изгледах и реших да се пробвам на по-високо ниво...и не мисля,че сгреших.През септември за пръв път имах досег с Ащанга,който постепенно надделя над всякакви други стилове и в момента правя само него...мисля,че открих своя стил йога.
През 2013 г.:
Постепенно се увличам по кросфит, но съм наясно,че съм още доста далеч.Пътят е дълъг, но животът е пред мен, пък и аз нямам някакви професионални цели...единствената ми цел е да се наслаждавам на чувството след поредния комплекс, но всяка ново придобито умение, не силата било то физическа или психическа.Тук си правя кратък списък на упражненията,които за момента искам да увладея или подобря, като разбира се,ще го допълвам.Не вярвам,че ще се справя с всички за една година, но все пак обичам да имам цели:
Да науча:
Double unders
Pull ups
Clean
Катерене по въже
Стойка на ръце
Снач
Да подобря:
Military press
Squat
Swing
Планк
Преден клек
За храненето-мисля да го оптимизирам още малко, ще експериментирам, ще подходя по-сериозно със суплементацията
За йогата-иска ми се да акцентирам повече върху дишането и релаксацията,защото и двете ми куцат, за асаните е необходимо единствено практика,търпение и концентрация.
Знаех си,че ще се окаже километричен пост....
Храна:
Закуска-смути от 2 кивита,овесени ядки,чиа,пшеничен зародиш
След тренировка-протеин
Обяд-3 забулени яйца, 1 и половина фпх,задушени броколи и карфиол със сирене
Вечеря-сьомгова пъстърва, салата зеле и моркови
По-късно-няколко лъжици кисело мляко
Тренировка:
В 12 минути, максимален брой рундове от:
1) jump squat @6kg - 10
2) break-dance push-ups - 10
3) jump squat@ 6kg - 10
4) leg & butt lifts - 10
След 3 минути почивка, повторих цялата тренировка още един път.Резултатът и при двете повторения е 6 рунда/или общо за 24 минути-12 рунда/.Доволна съм, не предполагах,че мога да се справя с толкова много лицеви опори.
Йога:
-сутринта-обичайното
-след тренировка-поздрави,пози от стоеж и седеж и пак никакво време за медитация.
Разписвам се за днес...
Закуска-въобще не ми се ядеше, пък и знаех,че ще обядвам рано, но все пак... 2 запечини ябълки, кисело мляко, канела
Обяд-макарони на фурна/броколи, карфиол,пълнозърнести макарони,3 яйца, сирене/
Следобед-фреш от портокал
Вечеря-пъстърва с розмарин, голяма салата от зеле, моркови и кимион
Йога:
-сутринта-вакумки, диафрагмено дишане,тибетци,мачкане
-за деня ми се събирам към 90 минути Ащанга+Виняса...големи експерименти паднаха,много се забавлявах, пък и бях толкова спокойна през целия ден! :)
Храна:
Закуска-овесени ядки, пшеничен зародиш,ябълка,чиа, канела
След тренировка-фреш от портокал, протеин
Обяд-3 забулени яйца,1 и 1/2 филия хляб, броколи и карфиол,задушени в масло;сирене/около 100 гр/
Следобед-кафе, мляко с какао
Вечеря-пъстърва, салата зеле и моркови
Тренировка- не се сдържах да не я направя, като постоянно я виждам в чуждите дневници
1) dumbbell swing @10 - 20
2) competition burpees - 10
3) dumbbell swing @10 - 20 (other arm)
4) reptile push-ups - 20
5) competition burpees - 10
6) side crunch - 20 (right side)
7) competition burpees - 10
8) side crunch - 20 (left side)
9) competition burpees - 10
10) strict mountain climbers - 20
11) competition burpees - 10
12) dragon backward lunge@10 - 20 (with dumbbells, alt sides)
13) competition burpees - 10
14) side to side squat - 20 (with dumbbells)
15) competition burpees - 10
16) knee hugs - 20
17) competition burpees - 10
18) spider - 20
19) competition burpees - 10
20) lunge press @6 - 20 (with dumbbells)
21) competition burpees - 10
22) lunge press @6 - 20 (with dumbbells, the other side)
23) competition burpees - 10
24) jump squats - 5
Време: 25:33
Йога:
-сутринта-тибетци,вакумки,диафрагмено дишане
-след тренировка-30 минути лежерна йога,само пози от седеж и стоеж, диафрагмено и алтернативно дишане
Закуска-3 варени яйца,китайско зеле,моркови
Обяд-пилешко със задушени зеленчуци, 1 фпх, сирене
Вечеря-котлет от сьомгова пъстърва с розмарин и мащарка,зеле
Йога:
-сутринта- диафрагмено дишане, тибетци, вакумки,размачкване
-вечерта-90 минути Ащанга с акцент върху слънцевите поздрави, накрая завърших с няколко баланса на ръце и кратка медитация
Храна:
Закуска-овесени ядки,пшеничен зародиш,1-2 лъжици кисело мляко, канела,чиа
След тренировка-ябълка, протеин
Обяд-3 яйца на очи, 2 фпх, сирене,задушени зеленчуци
Ранна вечеря-пилешко,гъби,зеле
По-късно-остатъка от вечерята
Тренировка-днешната тренировка беше много по-различна от онова,което правя по принцип и определено ми хареса.
Загрявката включваше упражнения като стойки на ръце от шведска стена,патешко ходене,чистачки, гребане и лицеви на халки.
След кратка загрявка за клек,направих:
4 кръга от:
1.Скокове върху кутия-6 повторения
2.Клек @ 35 - повторения
3.36 клека с медицинска топка/4кг/за време- 1:15;1:10;1:10;1:05
Да, бавна съм засега, но това не ме притеснява, има светлина в тунела
После имаше 4 кръга от:
1.Скок от място-6 повторения
2.Обратни хиперекстензии-6 повторения
3.Максимален брой бърпита за 36 секунди
И накрая разтяжки разни и стойка на глава.
Йогата днес е представена скромно,т.е правих само сутрешните 10 минути...утре повече. :)
Днес-нетренировъчен ден
Храна:
Закуска-киноа с 2 печени ябълки, 3-4 мандарини
Обяд-омлет от 3 яйца с гъби, задушени зеленчуци, сирене и около 200 гр “Котидж”
Следобед-фреш от портокал
Вечеря-сьомгова пъстърва,зеле,бадеми
Йога:
-сутринта-обичайното+корективни упражнения
-преди обяд-около 90 минути Ащанга