Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

:D :D :D Страхотни йога пози!

17.10.13
14:09

Четвъртък, 17.10
Движение:
след ставане
поздрави А х 5
поздрави Б х 3

по обед
Ащанга 2
за пръв път усетих доста добре Пашасана, т.е. не ме мачкаше както мобикновено, и за пръв път изправих двата крана едновременно в Бада хаста Ширшасана С, задържах за около 2 секунди, което не е зле, защото по принцип ме е страх от тази поза :D

след малко отивам да разпусна с Ащанга 1 с компания

Добавки:
вит. Д3, А
вит. Ц, Б6, Б9
крилово масло, бетаин
цинк, силиций
ниацин

Храна до момента;
08.00 - таханово бъркало* с мака*
10.30 - чай от йохимбе, какао, зелено кафе с мед*
14.30 - С§Г пауър шейк*

Мнението беше редактирано от Margi на 17.10.13 23:26.

17.10.13
14:22

(party)

17.10.13
19:42

Още за днес:
18.15 - вино*; салата от цвекло, моркв, ябълка, целина, кълнове от люцерна*, чеснов сос*; 2 фпх с маслинова паста и авокадо; малко ладу*

Следобедната йога, която беше обявена за Ащанга имаше толкова общо с описаното, колкото аз разбирам от квантова механика. Нямам нищо против да си водят каквото им харесва, но ЗАЩО го кръщават толкова подвеждащо? Аз съм ОК, ще отида веднъж и няма да се върна повече, но има хора, които за пръв път се срещат с този вид практика, и представата, която добиват за нея се оказва пълна заблуда и абсолютно погрешна. От уважение останах до края. Единствено финалната половинчасова релаксация пропуснах, като се извиних че бързам. Ако обаче посоча къде са грешките и се опитам да дам съвет, най-вероятно е да бъда разбрана съвсем погрешно. (dull) Единственото полжително нещо беше че ме натиснаха в главоколянна и можех да си седя така още половин час.
Та така. Поредното разочароващо посещение на йога клас.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.10.13 19:51.

17.10.13
21:43

хейтър :D :D :D Не завиждай, ей! :D :D :D

17.10.13
22:08

Не хейтвам, бе. ;)
Ама ме е яд че подвеждат. Все едно да си купя билет за волейболен мач, а пък да се окаже че футбол било. И двете са спорт с топка, ама не е същото.
Нещо като северния елен - той знае най-добре. :D

17.10.13
22:23

Лавандулата се оказва по-силна от мен...не издържах и си направих един чай за “лека нощ”.
Вече съм официално зависима. (shake)

18.10.13
11:16

Петък, 18.10
Движение:
Въпреки че е новолуние, днес практиките ще са две, тъй като не се знае дли изобщо ще успея да направя нещо в събота и неделя.
Ащанга 2 - днешните 100% бяха по-малко от вчерашните 100%
вечерта - Ащанга 1 - въведение, с някои пропуснати пози

Добавки:
вит. Ц, Б6, Б9, Б12, МСМ
антиоксиданти

Храната после.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.10.13 15:20.

18.10.13
11:30

Наркоманизира семейството с тази лавандула...спя като труп!

18.10.13
11:32

казано от slavko на 18.10.13, 11:30:

Наркоманизира семейството с тази лавандула...спя като труп!

Да, само да не бяха адските иглички от ниацина снощи... (giggle)
ПП: Ама кой те кара да ми пиеш от чая? ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.10.13 11:33.

18.10.13
11:36

Ето какво ще давам на детето да не обикаля по нощите :D
Марги, как го правиш този чай ?

18.10.13
11:43

Купих си от бабичките в Банско връзка лавандула и за всеки чай откъсвам по едно-едно и половина стръкчета. Слагам го във водата, изчаквам да заври и запарвам за 5-10 мин и слагам мед.
За малкия обаче не съм сигурна че чая е добра идея.
Преди съм приемала смес от билки, между които И лавандула по предписание на природолечителка. Спрях ги защото след двуседмичен прием започнах да ставам много летаргична. Затова и сега гледам да не го пия ежедневно, въпреки че като знам как спя след това ми е трудно да се сдържа, още повече че и на вкус е неустоим.
На малкото животинче можеш обаче да капваш по една-две капки етерично масло от лавандула на възглавницата, доста по-леко е като вариант. Друг вариант е да вземеш изпарител (арома лампа), и да я запалиш в спалнята му около половин час преди време за сън.
Етеричното масло можеш да намериш по-голямата част от аптеките.

18.10.13
11:45

Аз съм капала етерично масло близо до леглото на дребното като беше по-мъничък.Действа :)

18.10.13
11:53

Може и добра идея да е( в кръга на шегата) - бясен е колкото си иска, сега като няма решетки на леглото(защото взе да ги прескача с главата напред, а други деца на три години не могат да ги прескочат) иска да спи в спалнята и периодично го намираме заспал на пода, домъкнал възглавницата, одеалото и чаршафа и спи върху тях като кученце :D
Да не говорим, че ходене не същестува като начин на придвижване - всичко е на бегом...
Иначе си спи, не реве, спокоен е, но това обикаляне и спане на студения под не ми харесва...Явно скучае :)
Ще му сложа малко масло да пробвам какво ще стане.

18.10.13
11:55

казано от James Hinks на 18.10.13, 11:53:

Може и добра идея да е( в кръга на шегата) - бясен е колкото си иска, сега като няма решетки на леглото(защото взе да ги прескача с главата напред, а други деца на три години не могат да ги прескочат) иска да спи в спалнята и периодично го намираме заспал на пода, домъкнал възглавницата, одеалото и чаршафа и спи върху тях като кученце :D
Да не говорим, че ходене не същестува като начин на придвижване - всичко е на бегом...
Иначе си спи, не реве, спокоен е, но това обикаляне и спане на студения под не ми харесва...Явно скучае :)
Ще му сложа малко масло да пробвам какво ще стане.

Все едно аз съм го писала :D :D :D

18.10.13
11:56

казано от Маргарита Манева на 18.10.13, 11:16:

Въпреки че е новолуние, днес практиките ще са две, тъй като не се знае дли изобщо ще успея да направя нещо в събота и неделя.

Марги, трябва да е пълнолуние, защото през нощта от детската виждах пълната Луна, беше много красива, заобиколена от облаци.

18.10.13
11:57

казано от James Hinks на 18.10.13, 11:36:

Едно време, знаеш, са им давали попарка с вино :) Иначе на малката слагах етерични масла във водата на овлажнителя за въздух и се получаваше доста добре.

18.10.13
12:00

казано от maria на 18.10.13, 11:56:

Марги, трябва да е пълнолуние, защото през нощта от детската виждах пълната Луна, беше много красива, заобиколена от облаци.

Пълнолунието е утре, но то се вижда по активността на д-р Костадинов във Форума :D

казано от Storm на 18.10.13, 11:57:

казано от James Hinks на 18.10.13, 11:36:

Едно време, знаеш, са им давали попарка с вино :) Иначе на малката слагах етерични масла във водата на овлажнителя за въздух и се получаваше доста добре.

Ние сме на ракия...от чашата, без мезе. Кръвта вода не става :D

18.10.13
12:33

казано от maria на 18.10.13, 11:56:

Да, права си. Грешката е моя, но така или иначе и на пълнолуние, и на новолуние е прието да не се практикува, нещо, което никак не се вписва в моя календар за сега.
ПП: Щом е утре обаче, значи съм по график. Идеално. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.10.13 12:40.

18.10.13
15:24

Храната:
08.30 - шейк* от кокосово мляко, какаови зърна*, мака*, мед*
12.00 - грейпфрут
13.00 - 2 малки ябълки
13.30 - 60-70 гр бри с орехи*; 3 парчета ладу*
19.00 - 200 гр бри с орехи*, краставица, 2 парчета ладу*

Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.13 19:56.

20.10.13
20:02

Събота, 19.10
Движение:
сутринта:
поздрави А х 5
поздрави Б х 3
пози от стоеж
следобед:
4 пъти по 30 сек стойка на ръце, в почивките - кучешко протягане

Добавки:
витамин Ц - 1 грам
антиоксиданти, хром

Храна:
сутринта - чай мащерка с мед*
по-късно сутринта - орехи*
още по-късно сутринта - сурови ядки микс
следобед - печени зеленчуци, сусамена пъркенка, бисквитена торта
вечерта - хумус*, чери домати, броколи, малко хляб, брауни*, вино

Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.13 22:44.

20.10.13
20:08

Неделя, 20.10
Движение:
Ащанга 1 - малко сковано

Добавки:
витамин Ц - 1 грам
МСМ, магнезиев аспартат, силиций
вит. Б9, А

Храна:
сутринта - йоги чай от подправки* с мед* (inlove)
15.30 - 150 гр бри с орехи* и какаови зърна*, по половинка от два RooBar-a (общо 50 гр)
19.00 - грейпфрут
20.00 - 2 малки ябълки* с орехи* и захаросан джинджифил
преди лягане - чай* от лавандула и подправки с мед* (за който обикаляхме цял следобед с Игличето :D )

Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.13 22:44.

21.10.13
18:51

Понеделник, 21.10
Движение:
Ащанга 1 - малко над час
Ащанга 2 - само най-лесните наклони назад - час

Храна:
08.00 - С§Г пауър шейк*
11.30 - орехов крем*
14.30 - голяма ябълка*
15.00 - шепа и половина бадеми
18.30 - чаша вино; зеле в зехтин, маслинова паста и черен пипер; 1/2 краставица; няколко чери домата; пълнозърнести спагети* с песто*; две лъжички крем от фурми, какаови зърна* и други*; 3 парченца ладуууу (inlove) , 3 шоколаови бонбона

Добавки:
витамин Д3 (3200), А (500)
крилово масло, бетаин
МСМ, антиоксиданти

Мнението беше редактирано от Margi на 21.10.13 18:54.

22.10.13
15:37

Вторник, 22.10
Движение:
Ащанга 2 - като загрях и ме напече слънцето доста добре се получи

Добавки:
вит. Ц
крилово масло, ензими
МСМ, силиций
магнезий

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с мака*
11.00 - 2-3 парченца ананас
13.00 - шейк* от ананас, годжи бери* и мед*
14.00 - още ананас
15.45 - ябълка
вечерята - после.

Малко помощ, и нещата се получават:
(естествено, има още доста работа)

Мнението беше редактирано от Margi на 22.10.13 22:08.

22.10.13
15:55

Йога спотър биах малку Ас:)))

22.10.13
18:46

Добавям вечеря:
18.30 - чаша вино; зеле в зехтин и маслинова паста; карфиол на пара с много подправки; 2 пълноз. сухара с крем сирене от кашу* (inlove) ; 2-3 сухара със сладко от къпини*; 4 шоколадови бонбона
преди лягане - чай* от лавандула, мента, и още неща с мед*

Мнението беше редактирано от Margi на 23.10.13 21:28.

22.10.13
22:06

Марги, какви подправки слагаш на карфиола?

22.10.13
22:09

В соса - куркума, морска сол, чубрица, мащерка
Отгоре - още чубрица в големи количества

22.10.13
22:13

Не съм му слагала мащерка и чубрица досега, утре ще пробвам, тъкмо съм заредила карфиол :D

22.10.13
22:15

И аз не бях му слагала, но доста добре се получи, особено със сиренето от кашу....само докато го напиша - пак огладнях. :D

22.10.13
22:18

казано от Маргарита Манева на 22.10.13, 22:15:

И аз не бях му слагала, но доста добре се получи, особено със сиренето от кашу....само докато го напиша - пак огладнях. :D

А днеска си бях взела за работа бри, броколи и сирене от орехи, и едни колежки ме питаха дали с такива гадости ще си храня децата (аз топях броколите в крема сиренето) :D

23.10.13
08:20

казано от karfi4ka на 22.10.13, 22:18:

А днеска си бях взела за работа бри, броколи и сирене от орехи, и едни колежки ме питаха дали с такива гадости ще си храня децата (аз топях броколите в крема сиренето) :D

Не - с кроасани и макдоналдс!!! Що за хора?

23.10.13
09:23

казано от karfi4ka на 22.10.13, 22:18:

“Гадост” е най-употребяваното определение по адрес на храната ми от хората в офиса, докато си дъвчат с кеф мазната баничка и, много важно, обезмасленото мляко (?) (tmi) ! Да не говорим, че 12 месеца в годината са все настинали или алергични или каквото се сетиш....
Ама пък поне съм спокойна за сигурността на храната ми! Никой не ми пипа “гадостта” :D

бри, броколи и сирене от орехи

А това звучи ужасно вкусно! (inlove)

23.10.13
10:38

Остави ги да се гърчат в агония Съни...ще страдат, ама ще е късно. Като почнат да серат всеки път с клизма, издуят им се глезените и им прилупва сърцето през 20 дена.

Идеални са за БИГ ФАРМА, тя на тях разчита:)

23.10.13
11:35

Не искам да си приписвам заслуги, ама тука няколко човека от блока вече ги храня с кафяво оризче и кокосово масло, салатки кълцам-мълцам... ако има съмнения развивам теории за целулита и дължината на ерекцията :D
Има надежда в студентски! :D

23.10.13
12:13

казано от slavko на 23.10.13, 10:38:

Идеални са за БИГ ФАРМА, тя на тях разчита:)

Ей, тая биг фарма много зла! Направо им тъпче в устата на дебелаците лайната, които ядат!

Истината е, че повечето хора сами се качват на “въртележката” и дори не осъзнават, че са на нея, докато не стане много късно. Това, че се опитваме чак в последствие да се лекуваме с вълшебни хапчета/инжекции/прахчета, е само поредният симптом на същата болест, която ни кара например да гласуваме за следващия популист, който да ни “оправи”.
Факт е, че отношението на големите корпорации, били те фармацевтични, хранително-вкусови или други, задълбочава проблема, но и те действат под натиск - натиска на фондовите борси. Цените на акциите трябва да растат, трябва да се изплащат дивиденти, за да са щастливи акционерите. А в “белите” страни една немалка част от тези акционери са същите онези дебелаци от въртележката.
Проблем има, но той не е световен заговор на фармацевтичните фирми/петролните компании/илюминатите, а (колкото и да звучи смешно) протестантската трудова етика и калвинизма, довели до формирането на сегашната капиталистическа ценностна система. 
За съжаление аз лично не се сещам за по-справедлив и същевременно работещ икономически модел. Сигурно има, но още не сме узрели за него.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.10.13 12:17.

23.10.13
12:21

казано от karfi4ka на 22.10.13, 22:13:

Не съм му слагала мащерка и чубрица досега, утре ще пробвам, тъкмо съм заредила карфиол :D

Пробвай да добавиш кимион.Аз понякога слагам джиндфил,къри и съвсем малко канела и се получава също доста добре.
П.П.Марги,гледам че често комбинираш сирената с куркума.Има ли някаква причина да го правиш или е само заради добрия вкус?Питам,защото напоследък се появи доста информация за ползата от консумацията на куркума и може да ми е обягнало нещо.:)

Мнението беше редактирано от Елизабет на 23.10.13 12:25.

23.10.13
12:43

казано от Елизабет на 23.10.13, 12:21:

П.П.Марги,гледам че често комбинираш сирената с куркума.Има ли някаква причина да го правиш или е само заради добрия вкус?Питам,защото напоследък се появи доста информация за ползата от консумацията на куркума и може да ми е обягнало нещо.:)

Няма конкретна причина, просто прецених че си подхождат. Куркума консумирам в големи количества от повече от 10 години, и комбинацията и с млечни или други продукти няма нищо общо с писаното напоследък из интернет пространството. :)

23.10.13
16:46

Стига издава семейните тайни бе ей...сега всички ще станат здрави:)

23.10.13
19:25

Сряда, 23.10
Движение:
Ащанга 2 - час...много плахо и всички пози ги изпълнявах на половина. Спирам я за известно време, оставям първа серия, с леки модификации и добавяне на някои пози. Във всеки случай следващия месец ще сведа движението до санитарния минимум, само най-основното.

Добавки:
вит. Д3, А
Б9, Б6
цинк

Храна’:
08.00 - таханово бъркало*
12.30 - крем Пина колада*
13.00 - греш грейпфрут + портокал
18.30 - 1/2 чаша вино; зеле в зехтин, маслинова паста, карфиол от вчерашния, 4 пълноз. сухара със сирене от кашу*; 4-5 топчета ладу*
21.00 - сок* от лимон, морски зърнастец*, алое*, мед*

Мнението беше редактирано от Margi на 23.10.13 22:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1