Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

04.08.17
20:30

Движение:
- йога, малко над час
- контузих се много тъпо. Дълго за обяснение, но като цяло демонстрирах неправилна техника (за да я отлича от това, което искам да се изпълни), и очевидно не е ок да се изпълняват нещата неправилно.
- 2-3 часа слънце

Храна и добавки:
- вит. Ц
- шейк от какао*, рейши*, шилажит*, кокосово масло*, мед*, кайен*
- домашен шоколад* със спирулина*
- спирулина 6х334
- диня
- мохито с тинктура от боров полен*
- салата от кейл*, оцет, зехтин*, конопено семе*; домашна пърленка* от просо и грахам с половин авокадо; 2 с.л. кисело мляко*; шоколад
- домашен домат* с крекери*

Вода:
- към 2.5 л, 1 чаша от които със сол*
- 1 чаша с въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 05.08.17 13:48.

05.08.17
14:35

казано от Margi на 04.08.17, 20:30:

- контузих се много тъпо. Дълго за обяснение, но като цяло демонстрирах неправилна техника (за да я отлича от това, което искам да се изпълни), и очевидно не е ок да се изпълняват нещата неправилно.

На практики, които са ми водили индийци, никой не е показвал, седят си и дават наставления - кой както ги рабере. Никакъв шанс - да говорят докато демонстрират или пък да визуализират грешната техника. Разглезени сме в това отношение 🙂 Дано бързо се оправиш и да не си се контузила сериозно.

05.08.17
15:16

Не е сериозно, някакво нервче около шията, но вече ме поотпусна.
Методиката, по която се обучавам има доста демонстрации, включително и на това как не се прави. По принцип никога не демонстрирам така че да се контузя, но вчерашния случай беше по-различен, тъй като клиента е с доста специфики, и усета му за движенията е коренно различен от този на обичайните ми клиенти, вероятно съм се поувлякла или поизнервила в многократните си обяснения.
Иначе има и случаи когато не показвам всичко, но никога не седя на стол. Олга би ме изгонила от курса си ако разбере за подобно нещо. 😂 В Айенгар йога, преподавателя винаги е активен ако не показва, значи наблюдава и коригира. Не знам на какво може да те научи човек седнал на стол...освен да седиш на стол. 🙂
Виждала съм класове на Гита Айенгар, в които тя седи на стол, но преподава на 50-60 човека и подвиква на 5-те си асистента да ходят и да коригират някого. 😄

Мнението беше редактирано от Margi на 05.08.17 15:18.

05.08.17
18:01

Движение:
- йога,час
- слънце, почти цял ден
- малко събиране на окосена трева

Храна и добавки:
- шейк от какао*, рейши*, червена мака*, спирулина*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- известно количество не съвсем узрели лешници* от градината
- диня
- мохито, домашно
- топла, но сурова доматена крем супа* с прясна куркума*, по-малко от половин авокадо, 2 варени яйца*; малко от вчерашния хляб от просо*; кисело мляко* с конооено семе*, спирулина*, кафява захар*; шоколад; още малко лешници*
- крекери*

Вода:
- над 2 л, 2 чаши от които със сол*
- 1 чаша с акт. въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 05.08.17 18:25.

06.08.17
18:35

Движение:
- йога, час
- слънце, почти цял ден
- разходка по реката, срещнахме златотърсачи, след което и ние си намерихме златни песъчинки 🤗
- къпане на извора с черна вода 👧🏽

Храна и добавки:
- шейк от какао*, спирулина*, червена мака*, рейши*, кокксово масло*, мед*, кайен*
- спирунада* 🙂
- диня
- тинктура от боров полен*
- млади лешници*, малко пресен кантарион*
- мохито* с прясна мащерка*
- топла (сурова) доматена супа* с конопено семе*, лук*, чесън*, джинджифил*, дафинов лист*; варена царевица; 3 парчета домашна баница* с мед*
- млечно кисел десерт, две редчета шоколад
- още малко лешници*

Вода:
- над 2.5 л, 1 чаша със сол
- 1 чаша с акт.въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 06.08.17 20:38.

07.08.17
21:12

Движение:
- йога - 40 минути (след ставане) - поздрави, пози от стоеж, стойки на ръце
- йога - 45 минути (следобед) - ресторативни и пранаяма

Храна и добавки:
- шейк от какао*, червена мака*, спирулина, рейши*, кокосово масло*, мед*, кайен*
- смес от мед*, какао*, шатавари*, млади лешници*
- още една доза от сутрешния шейк*
- домашен шоколад със спирулина*
- млади лешници*
- кейл чипс*, кисело мляко*, половин парче домашна баница*

Мислех от обяд натам да започна гладуване, но се оказа че седмицата ще е пак натоварена с пътувания и задачи и се отказах. 😀

Вода:
- около 2 л
- 1 чаша с акт.въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.17 21:24.

08.08.17
18:30

Движение:
- йога, 70 мин

Храна и добавки:
- МСМ и вит. Ц
- шейк от какао*, спирулина*, червена мака*, рейши*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- домашен суров шоколад* със спирулина*; малко млади лешници*
- шейк от какао*, шилажит*, кайен*, рейши*, кок.масло*, мед*
- домашен суров шоколад* с мака*, млади лешници* и подправки*
- крилово масло
- спирулина 6х334
- салата от цвекло*(корен и листа, от градината) с конопено семе*, зехтин*, дом. оцет*; 2 варени яйца; малко басмати* с кок.масло* и подправки*
- пресовани смокини с бадеми и парче домашна баница*
- коктейл* от лайм, кафява захар*, хавана клуб, кокосова вода*

Вода:
- ок. 2 л
- 1 чаша с морска сол*
- 1 чаша с акт. въглен
- 1 чаша кокосова вода

Мнението беше редактирано от Margi на 08.08.17 21:08.

09.08.17
17:47

Движение:
- йога, час
- носене на дърва
- разходка по ски пътя над Кемпински и малко бягане
- колело, към 12 км, с висока скорост 😄

Храна и добавки:
- крилово масло
- мед* с клеева тинктура*
- шейк от кокосова вода* с какао*, гуарана*, мед*, тинктура чага*, кайен*, мака*
- шейк от какао*, спирулина*, червена мака*, рейши*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- малини
- домашен шоколад* с мака* и млади лешници*; шейк от какао*, гуарана*, мед*, кокосово амсло*, кайен*
- спирулина 6х334
- варена царевица; басмати* с подправки* и малко зехтин*; пресовани смокини с бадеми, половин хапка вафла хармоника*
- половин кисело мляко*, млади лешници*

Вода:
- 2 л
- 1 чаша с акт. въглен
- 1 чаша кокосова вода
- 1 чаша с морска сол*

Мнението беше редактирано от Margi на 10.08.17 08:56.

10.08.17
20:46

Движение:
- йога, 70 минути

Храна и добавки:
- МСМ + вит. Ц
- лимонов сок с джинджифил, гуарана* и мед*
- шейк от какао*, мед*, гуарана*, червена мака*, рейши*,кайен*, кокосово масло*
- суров домашен шоколад* с малди лешници*
- кисело мляко* с малини, чиа*, малко брезов ксилитол*
- спирунада*
- спирулина 6х334
- цвекло*; сурови крекери* с хумус*; плодово млечен десерт; шаоколад*
- 3 с.л. кисело мляко*
- крилово масло

Вода:
- малко над 2 л, 500 мл от които с морска сол*
- ч чаша с акт. въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 10.08.17 21:57.

11.08.17
18:56

Движение:
- йога, 60 мин, вяла практика, силите ми трябваха за после
- водих семинар пред треньорите на Инес, и понеже ми е първото занятие в този формат, пред такава публика, ми беше доста притеснено,но като цяло се получи добре, в позитивна атмосфера. 🙂

Храна и добавки:
- лимонов сок с джинджифил, гуарана*, мед*
- шейк от какао*, гуарана*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- суров шоколад*, шейк от коноп*, конопен протеин*, микс зелени храни*, мед*
- две хапки кокосов чили чипс*
- коктейл от хавана клуб, ломон, кафява захар*
- топла, сурова доматена крем супа* с домат от градината и босилек от градината; остатъка от вчерашния хумус*, маслини; 2-3 курабийки, 2 редчета шоколад
- домашна баница*

Вода:
- над 2 л, 0.5 с морска сол*
- 1 чаша с въглен
- 0.5 л кпкосова вода

12.08.17
18:18

Движение:
- суингове с 24-ката
- йога, 45 минути
- разходка в реката
- следобедна дрямка
- почти цял ден слънце

Храна и добавки:
- шейк от какао*, гуарана*, рейши*, червена мака*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- къпини* (докато ориключа с йогата, бригадата бяха понабрали 🙂 )
- спирунада*
- къпини*
- крилово масло
- пиперки* и краставица* (от градината) със зехтин, червена леща с прясна куркума*, джинджифил и зехтин; чесън* (от градината); половин люта чушка*; доста домашна баница* с мед*; 2-3 курабийки

Вода:
- вероятно към и над 2 л
- 1 чаша с въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 13.08.17 12:08.

13.08.17
16:32

Движение:
- ако не броя брането на къпини, клони към абсолютна 0
- следобедна дрямка

Храна и добавки:
- шейк от копи луак* с мака*, кокосово масло*, мед*, тинктура от боров полен*, джинджифил
- шепа млади лешници*
- къпини*
- коктейл от лимон, кафява захар*, Bombay sapphire
- домати* и пиперки* със зехтин; пресован боб адзуки* с подправки, зехтин и лук*; кисело мляко* с къпини*; шоколад; млади лешници*
- пълн. крекери

Вода:
- към 2 л
- 1 чаша с въглен

Готин уикенд с готини хора. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 13.08.17 18:28.

13.08.17
17:05

Здравей! С каква цел пиеш активния въглен и през коя част на деня? Наскоро четох за ползите му, но ще се радвам да споделиш и твоето мнение, тъй като бих искала още малко да се информирам.

13.08.17
18:31

казано от Believer на 13.08.17, 17:05:

Здравей! С каква цел пиеш активния въглен и през коя част на деня? Наскоро четох за ползите му, но ще се радвам да споделиш и твоето мнение, тъй като бих искала още малко да се информирам.

Пия го с цел ежедневна детоксикация, сутрин веднага след ставане, понякога е една чаша вечер преди лягане.

14.08.17
18:46

Движение:
- МЦ йога, 30 мин
- 5-10 мин Дви Пада Випарита Дандасана и Супта Вирасана, да се възстановя малко след 250 км път

Храна и добавки:
- шейк от копи луак*, какао*, гуарана*, рейши*, червена мака*, мед*, кокосово масло*
- къпини*
- млади лешници*
- шейк*, като сутрешния, но без кафето
- крем супа от домати*, босилек*, пиперка*, коноп*, зехтин*; 3 яйца на очи (дойде ми ужасно много като количество); плодово-млечен десерт; 2 редчета черен шоколад*
- 1 с.л. кисело мляко*; 2 ч.л. сладко от къпини* с кафява захар*; 2 пълн. крекера

Вода:
- ок. 2 л
- 1 чаша с въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 14.08.17 21:13.

15.08.17
11:01

Здравей, Марги,
Интересно ми е, като човек с доста познания в областта на храненето, посещаващ различни семинари, какво мнение и какъв опит имаш относно комбинацията на плодове и ядки(некиснати). Определено е вкусна и засищаща, но как се метаболизира? В няколко рецепти на Дейвид Улф от книгата “Суперхрани” той прави точно такива комбинации.
Лично аз усещам, че стомахът ми благоприятства комбинацията плодове + какаови продукти(масло,паста)+ кокос, докато плодове с тахан/ядки му идва по-тежка, но сякаш я възприема и нея.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 15.08.17 11:02.

15.08.17
11:28

казано от TheVikk на 15.08.17, 11:01:

Здравей, Марги,
Интересно ми е, като човек с доста познания в областта на храненето, посещаващ различни семинари, какво мнение и какъв опит имаш относно комбинацията на плодове и ядки(некиснати). Определено е вкусна и засищаща, но как се метаболизира? В няколко рецепти на Дейвид Улф от книгата “Суперхрани” той прави точно такива комбинации.
Лично аз усещам, че стомахът ми благоприятства комбинацията плодове + какаови продукти(масло,паста)+ кокос, докато плодове с тахан/ядки му идва по-тежка, но сякаш я възприема и нея.

Няма комбинация от плодове с ядки. Има комбинация от конкретен плод с конретен вид ядка. Освен от вида на смесените продукти, начина по който ще се обработи/усвои, зависи и от индивидуалните ти особености.
Тахана не е ядка. Той е обработен по специален начин сусам, съответно и усвояването му вече не е както на сусамовото семе.
Степента на усвояване на храните зависи от организма, от вида в който се консумират, от комбинацията и от температурата на приготвяне и консумация...така че, не само че не може да се сравнят ядките като цяло, а не може дори да се каже за различните варианти на един и същи продукт. 🙂

15.08.17
19:12

Движение:
- МЦ йога, 50 минути
- няколко ресторативни пози преди работа

Храна и добавки:
- шейк от какао*, кокосово-конопено мляко*, гуарана*, мед*, кайен*; облизах си остатъка по купичката в която правя шоколада* 🙂
- настъргана ябълка* с чиа*, пчелен прашец*, мед*
- таханово бъркало* с какаови зърна*
- спирулина 6х334
- голям домат*, пиперка*, 90 гр овче сирене*; ацидофилно кисело мляко* с дом.сладко от къпини*; вафла хармоника*; 2 хапки домашен суров шоколад* с рейши*
- кейл чипс*
- шепа млади лешници*

Вода:
- над 2 л, 2 чаши с м.сол
- 1 чаша с въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 16.08.17 08:30.

16.08.17
16:43

Движение:
- МЦ йога, час...не че ми е нещо тежко МЦ-то, но използвам дните да се полигавя и да си почина 🙂

Храна и добавки:
- шейк от какао*, гуарана*,червена мака*, рейши*, мед*,кокосово масло*,кайен*; домашен суров шоколад*
- шейк от чага чай*,какао*, шилажит*, ашваганда*, кайен*, мед*, кокосово масло*, кейен*
- сурова крем супа от домат*, пиперка*, босилек*, зехтин*, кимион; басмати* с подправки* и тиквено чатни*; млечно кисело десерт; вафла хармоника*, шепа млади лешници*
- крекери

Вода:
- към 2 л, 2 чаши от които с м.сол
- 500мл кокосова вода*
- 1 чаша с въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 16.08.17 21:00.

18.08.17
07:05

За вчера:
Движение:
- йога, 49 мин
- после ходих на фестивала Удая в Правец, защото ми бяха подарили пропуск, и се включих на половин клас, в който почти не даваха инструкции, а казваха да правя каквото си искам (със същия успех можеше да остана на шезлонга); втория беше core work, а третия - ин йога

Храна и добавки:
- крилово масло
- тинктура от боров полен*
- шейк от чага чай*, какао*, шилажит*, червена мака*, гуарана*, мед*, кокосово масло*, кайен*; домашен суров шоколад*
- какаови зърна*
- на два пъти през деня - по 2-3 хапки смес от млади лешници*, какаови зърна*, мед*, пч.прашец*
- салата Д*К*, омлет от 2 яйца*; няколко макадамии, дом.бяло вино*; вафла хармоника* - вечерята беше с няколко идеи по-късна отколкото ми е комфортно, но така се получи

Вода:
- към 2 л сигурно се е събрала
- 1 чаша с въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 18.08.17 07:35.

18.08.17
08:39

Имам си подарък. ❤🌶🌶

Мнението беше редактирано от Margi на 18.08.17 08:41.

18.08.17
18:34

Движение:
- йога, час
- носене на дърва - не знам дали на време или на количество се отчита, но доста 🙂

Храна и добавки:
- крилово масло
- шейк от чага чай*, какао*, гуарана*, червена мака*, кокосово масло*, мед*, кайен*
- спирулина 6 х 334
- таханово бъркало* с какаови зърна*
- половин голяма праскова
- малко бадеми*
- 2 домашни мохитота
- салата от домати* и пиперки* със зехтин*; 2 люти чушки; червен ори* с подправки*; кисело мляко* с шипков мармалад*; шоколад
- малко пълнозърнести крекери

Вода:
- мисля че ще събера 2 л до края на деня, 2-3 чаши от които с м.сол
- 2 чаши с акт. въглен

Ето на тази гледка се натъкнахме на мястото, на което често спираме да си пълним вода. Не знам какво да кажа, гледката говори сама за себе си, но все още не ми се иска да повярвам че подобни неща са човешко дело - какво, по дяволите, очакват да се случи с този боклук след тях? Вярно че няколко пъти сме обирали това-онова от същото място, но смрадта се трупа със смущаващи темпове, няма как да се смогне. :(

Мнението беше редактирано от Margi на 19.08.17 19:27.

Иван

18.08.17
22:03

По повод на снимката - изроди, най-вероятно, българи...

19.08.17
06:26

казано от Иван на 18.08.17, 22:03:

По повод на снимката - изроди, най-вероятно, българи...

Предвид местоположението, вероятно да, но не мисля че е от значение в случая.

Т. Тодорова

19.08.17
09:17

Еми като няма санкции, които да спомогнат за изграждането на необходимата култура... Отвратително е. Из родопските гори също имаше такива сметища, плюс, че си бяха натъпквали опаковките от чипсовете в цепнатините на дърветата. ☹️

Искам да ги пръсна от глоби. И ритници.

19.08.17
17:41

казано от Т. Тодорова на 19.08.17, 09:17:

Еми като няма санкции, които да спомогнат за изграждането на необходимата култура... Отвратително е. Из родопските гори също имаше такива сметища, плюс, че си бяха натъпквали опаковките от чипсовете в цепнатините на дърветата. ️

Искам да ги пръсна от глоби. И ритници.

С теб съм и за глобите, и за ритниците. 🙂
То културата не можеш да я натресеш на никой, но дисциплината може, при това относително лесно - глобите и ритниците биха свършили работа. Проблема е, че хората могат да правят каквото си поискат, а това често са съвсем нерационални хрумвания. Живото доказателство е Еверест - толкова много безделници с пари, които само могат да искат, че се налага да организират експедиции да им изнасят труповете и да ограничат достъпа. В Бутан има дисциплина - там върховете са забранени за изкачване и пропусквателния режим в страната е много строг, затова са  една от страните където хората живеят най-добре.

Т. Тодорова

19.08.17
18:08

казано от Margi на 19.08.17, 17:41:

С теб съм и за глобите, и за ритниците.
То културата не можеш да я натресеш на никой, но дисциплината може, при това относително лесно - глобите и ритниците биха свършили работа. Проблема е, че хората могат да правят каквото си поискат, а това често са съвсем нерационални хрумвания.

Разбира се, че не можеш. Но, както при децата, като наложиш дисциплина, културата с времето сама покълва. Въпрос на няколко поколения е, според мен, да се приеме за нормално да не живеем като прасета, ако се вземат правилни (и строги) мерки. Извинявам се на прасетата, де, но такъв е изразът.

Друг проблем е, че хората са супер “толерантни” и даже да ги дразни, си траят, когато станат свидетели на подобна простотия. Аз, примерно, съм обявена за конфликтна от маса хора по тоя повод. Не се смятам за такава, но както каза Иван веднъж: толерантност към тъпанари - нулева.

Да, де, идеята ми беше, че като няма кой да им навре носа в л*йното, както се прави с кучетата, докато се учат да не акат там, където живеят, няма как да стане различно. Най-просто казано. 🙂

Извини ме, че понаспамих леко, но ми кипна, защото по пътищата из Родопите днес пак се нагледах на сметища. На уникално красиви места.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.08.17 18:09.

19.08.17
18:18

Движение:
- без йога. Значи, легнах си снощи към 20.30, поспах. После се събудих за около час и ме тресеше, вероятно имах висока температура. До към сутринта ми беше трудно да заспя, защото кожата ми гореше, а краката ми бяха замръзнали. Вероятно попрегрях в четвъртък в Правец и в момента в който ми свършиха часовете за седмицата, просто приключих.
- за днес плана беше връх Джано, аз се търкалях в леглото до последно и не бях решила дали ще мога да стигна до там или не. В крайна сметка се измъкнах и си походихме 5.30 часа. Вероятно ще си изпатя за това си решение утре, ще видим. Главата ме цепи цял ден, по пътя нагоре имах чувството че дробовете ми са станали на стафиди, добре че беше полегато. 🙂 Гледката си струваше мъките. 🙂
За пръв път си вземаме щеките през лятото...ами, няма нищо общо ходенето с и без тях, не знам защо сме се тормозили досега.

Храна и добавки:
- бързо връщане в съзнание с лимонов сок, джинджифил, клеева тинктура, гуарана*, мед*
- шейк от чага чай*, какао*, гуарана*, готу кола*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- 1 с.л.таханово бъркало*, на върха - искаше ми се да хапна нещо по пътя, но бях на косъм да ми стане зле и реших че тахана само ще влоши нещата
- малко боровинки от храстите покрай пътя
- крилово масло
- кисело мляко с чиа*, спирулина*, малко мед*
- половин праскова
- малко салата домат*, пиперка*, зехтин*; 2 ръжени филийки препечени с кашкавал*; 2 редчета шоколад

Вода:
- към 2 л
- 1 чаша с акт.въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 19.08.17 20:46.

19.08.17
18:30

казано от Т. Тодорова на 19.08.17, 18:08:

Извини ме, че понаспамих леко, но ми кипна, защото по пътищата из Родопите днес пак се нагледах на сметища. На уникално красиви места.

Не си наспамила, аз повдигнах темата. Изключително много ме разстройват подобни гледки, независимо в коя част на света са и кой ги е сътворил.
Никак, ама никак не съм толерантна към подобно поведение. Преди години дори имах ужасен скандал с един татко, който пред мен научи децата си да си хвърлят хартийките (пластмасите) от сладоледа във входа, където живеем 100-тина апартамента. Мен не ме бърка у тях да си живеят както искат, но в момента, в който посягат на нещо, което се ползва от всички, няма как да покажа толерантност. Вероятно няма да успея да променя много у въпросния съсед, но дано дечицата се замислят следващия път когато си хвърлят боклука, че някоя зла жена може да им се разкрещи. 🙂
ПП: И за да не че упрекнат пак, че уж съм йога, пък не оставям кармата да си свърши работата - днес станахме свидетели на instant karma: Един татко учеше детето си как да свири с тромба, да крещи и да се люлее на седалката на лифта, след 5 минути, телефона му падна в гората и всичко утихна. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 19.08.17 18:39.

19.08.17
18:52

...В Бутан има дисциплина - там върховете са забранени за изкачване и пропусквателния режим в страната е много строг, затова са  една от страните където хората живеят най-добре.

В Бутан, kuga ? 😂

19.08.17
18:59

казано от Splash на 19.08.17, 18:52:

...В Бутан има дисциплина - там върховете са забранени за изкачване и пропусквателния режим в страната е много строг, затова са  една от страните където хората живеят най-добре.

В Бутан, kuga ?

Kugatu изрием всичкото злато ИЗ реката. 🤑
Катарците не летят до там. 🤔

Мнението беше редактирано от Margi на 19.08.17 18:59.

19.08.17
19:11

Катарците не летят до там, в Дели имаше някакви “местни” които предлагат полети Jet-нещо си ... ще ни трябва по голяма река за риене обаче 😅

Мнението беше редактирано от Splash на 19.08.17 19:11.

19.08.17
19:23

По-голяма река не ни трябва, по-големи парченца злато трябват. 🙂

20.08.17
17:15

Писах, но някъде изчена.
Движение:
- йога, час
- йога, 20 мин, слънце
- почивка, днес няма главоболие, няма температура, само мързел

Храна и добавки:
- шейк от какао*, спирулина*, конопено мляко*, кокосово масло*, мед*
- кисело мляко* с прясно годжи бери*, червени и черни боровинки*, малко мед*
- праскова
- дом.мохито
- салата Д*К*, пиоерки*, лук*, зехтин*; 3 мини яйца* на очи; 1-2 филийки ръжен хляб с дом.сладко от малини*; крекери

Вода:
- ок. 2 л
- 1 чаша с въглен

За протокола:
Снощи, разбира се, бях прегряла от цял ден на слънце, но сутринта се събудих без температура или главоболие.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.08.17 19:37.

21.08.17
22:11

Движение:
- йога, към час и половина, но с прекъсвания. Тръгна зле - по едно време дори си бях взела маратонките да ходя да бягам в гората вместо да се мъча на пстелката, но после се оправиха нещата. Малко да помрънкам: от една година не съм си вземала отпуска за да не правя нищо и вече започвам да се задъхвам сериозно. Взе да ми писва да нямам сили за повече от час занимание (а изпита ми наближава и трябва сериозна практика), да не говорим, че не съм излизала да бягам, защото знам че това ще ми изцеди остатъка от силите. Явно обаче нещо са ми изкривени критериите - онзи ден, на Пирин, при все че бях с температура и в полусъзнание, изпреварих маса народ, включително и вървях с 5 минути напред от останалите двама от моята група. И при все изтощението ми, някак стоя в позата и обяснявам, докато видя че половината от групата започват да изпопадат. Знам че това не ми е оптимума обаче...

Храна и добавки:
- шейк от какао*, матча*, конопено мляко*, мед*, кокосово масло*, канела*
- тахан* с мед* (нямаше лимон за традиционната рецепта...гадно е без него - лепи ми се по небцето и зъбите)
- смути от годжи бери* (прясно), червени и черни боровинки*, кисело мляко*, сметана*, малко кафява захар*
- домат*, босилек*, зехтин*; басмати* с подправки* и малко дом. сирене*; малко крекери с домашно (от тази сутрин 🙂 ) сладко от червени и черни боровинки* (с кафява захар*)
- кисело мляко* с черни боровинки*

Вода:
- 2 л
- 1 чаша с акт. въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 21.08.17 22:22.

22.08.17
21:48

Движение:
- йога, 75 минути

Храна и добавки:
- шейк от какао*, шилажит*, ашваганда*, кокосово масло*, мед*
- таханово бъркало*, какаови зърна*
- домат*, босилек*, зехтин*, конопено семе*, пукан амарант*, авокадо; шоколад (от магазина, към 70 гр)
- смути от кисело мляко*, сметана*, прясно годжи бери*, червени и черни боровинки*,кафява захар*
- шепа млади лешници* (замразени), 2 квадратчета шоколад

Вода:
- 2 л, от които 2 чаши с морска сол
- 1 чаша с въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 22.08.17 21:49.

23.08.17
21:12

Движение:
- йога малко над час, пасивни извивки назад, стоящи, обърнати - не в този ред
- колело - 10-тина км
- ходене - 3-4 км

Храна и добавки:
- крилово масло (всеки ден пия, но забравям да го напиша)
- шейк от какао*, ашваганда*, шилажит*, кайен*, кокосово масло*, мед*, гуарана*
- матча*
- спирулина 6 х 334
- кисело мляко* с черни боровинки* и чиа*; облизах си купичката в която правя шоколада 🙂
- nori wrap-чета с авокадо, тиквичка, морков, кълнове, джинджифил, куркума*; шоколад
- кисело мляко*; 2-3 хапки домашна пица за проба

Вода:
- към 2.5 л; 1 чаша от които с морска сол
- 1 чаша с акт. въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 23.08.17 21:37.

24.08.17
18:09

Движение:
- йога, 75 минути, с Кари Оуерко - хората бяха така любезни да ми пратят класа, за който се бях регистрирала на живо, но се оказа в 03 часа наше време, днес получих записа 🙂

Храна и добавки:
- МСМ и вит. Ц
- крилово масло
- шейк от какао*, рейши*, шизандра*, шилажит*, кокосово масло*, мед*, кайен*
- домашен суров шоколад*
- таханово бъркало* с мака*
- шейк от какао*, кокосово мляко*, гуарана*, мед*, джинджифил*
- 4 сурови бонбона* с рожков и овесени ядки
- 3 нори рап-а* с басмати*, кълнове, джинджифил, подправки*; малко парче домашна пица, малко домат*; малко шоколад*

Вода:
- 2 л, 1 чаша с морска сол
- 1 чаша с акт. въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 24.08.17 18:18.

25.08.17
18:23

Движение:
- йога, час - енергична практика, доколкото енергия имаше в 6 сутринта

Храна и добавки:
- шейк от какао*, рейши*, червена мака*, гуарана*, мед*, кокосово масло*, кайен*
- домашен суров шоколад* с шизандра* и подправки*
- половин кисело мляко*
- къпини*; 2 физалиса*, още малко зелени
- сайдер
- коктейл от лайм, кокисова захар*, водка
- домашни спирулинови крекери* с гуакамоле*; шоколад, половин вафла хармоника*
- дом.сирене*

Вода:
- 2 л, 1 чаша с морска сол
- 1 чаша с акт. въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.17 21:40.

26.08.17
17:15

Движение:
- йога, час
- малко бране на лешници и цял ден мързел

Храна и добавки:
- шейк от кокосово-конопено мляко*, матча*, спирулина*, мед*, червена мака*
- шейк от какао*, червена мака*, тинктура чага*, мед*, кокосово мляко*; няколко млади лешника*
- къпини*
- кисело мляко* с кокосова захар*
- коктейл от лимонов сок, кафява захар*, водка
- домат* със зехтин*; няколко домашни нахутени крекера*; червена леша с кокосово мляко* и подправки*; шоколад; млечно-кисел десерт
- още млади лешници*, докато чупя

Вода:
- над 2 л
- 2 с.л. въглен* в зехтин*

Мнението беше редактирано от Margi на 26.08.17 19:06.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1