Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

25.08.20
22:22

Движение:
- йога, 50 мин

Храна и добавки:
- йод, пробиотик, масло от дроб на треска
- кафе Конго с кокосово мляко и кафява захар
- банан
- няколко къпини
- варена царевица, 2 хапки тирамису
- 2 палачинки с течен шоколад
- пъпеш
- няколко къпини
- малко (30 мл) бяло вино, краставица, домат, омлет от белтъци с печена пиперка, домат, сирене, кашкавал; шоколад

Вода:
- 1.2

Сън:
- будувахме между 1.30 и 2.30 някъде, после към 8 се събудихме

26.08.20
22:38

Движение:
- редторативна йога, 50 мин - нещо нямам сили за нищо последните 2-3 дни
- разходки за къпини и с Малчо на ръце като се умори да ходи. Вече нямам такива дрехи, които да не са в петна от къпини - малкия яде и като го взема на ръце - маже където свари. ?

Храна и добавки:
- йод, пробиотик, масло от дроб на треска
- какао в чага чай с кокосово масло и мед
- малко овес с warrior, кокосово масло, чиа, мед
- лъжичка течен шоколад
- шепа къпини
- варена царевица
- парче домашна баница с резенче кашкавал; шоколад
- пъпеш
- шепа къпини
- няколко глътки бяло вино; краставица; червена леща в кокосово мляко с подправки, лук, домат, няколко хапки от омлета с пиперка на Малчо; вафла
- малко оризов чипс

Вода:
- 1.2

Сън:
- събуждане 4, 6, ставане 8.30 + следобеден сън

27.08.20
22:14

Движение:
- раздвижване: подскоци + лицеви опори, хоризонтално набиране на TRX + тяга с 24-ката, разтягане на TRX
- йога, 50 мин
- разходки

Храна и добавки:
- Б9 + Б12, пробиотик, масло от дроб на треска
- кафе Конго с кафява захар
- овес с чиа, какао, warrior, лешниково-конопен тахан, мед
- сини сливи
- диня
- домашен шоколад с кокосово сухо мляко
- малибу с ананасов сок
- червена леща в кокосово масло с подправки, печена пиперка, лук и домат; шоколадова вафла

Вода:
- 1.3

Сън:
- събуждане 5.20, ставане 8

Днес си видяхме изравнителната сметка от топкофикация, беше нещо от рода: надвзети суми -135; сметка юли 77; изравнителна сметка 748; общо дължима сума 957. ??
Това за 60 квм апартамент, на който се ползва само един радиатор, защото и без друго е вътрешен и доста топъл.

Мнението беше редактирано от Margi на 27.08.20 22:18.

На нас миналата година ни искаха 600лв да доплащаме, заради радиатор в кухнята, който цяла зима беше изключен. Коментарът им беше - Еми уреда е отчел, значи сте ползвали.

Проблема при нас е, че сме на последен етаж, постоянно се запушват радиаторите и почти никога не са работили като хората. Това с радиатора в кухнята беше капката, която преля чашата и им платих всичко и свалих радиаторите и повече с топлофикация не искам да се занимавам. С 1 маслен радиатор и 1 конвектор с терморегулатор топлим хол, детска стая и спалня и излиза по-евтино, отколкото на парно.

Dydo

28.08.20
11:04

Е, Кръстев-инсталационна такса не плащате ли. При нас, преди да се нанесем в по-големия ни апартамент не ползвахме парното в него, радиаторите бяха на 0, но идваха сметки по около 70 лв.. Звъня им аз, казвам, че не се живее там и 4-четирите радиатора са на дистанционно отчитане. Човека ми каза: точно така, потреблението и на четирите радиатора е 0, но тези 70 лв. са инсталационната ви такса. И така едната зима си плащахме само за тръбите всеки месец.

28.08.20
11:26

Аз доколкото разбирам, тази година са дали на някаква външна фирма да изчислява изравнителните сметки и е станало някакво грандиозно мазало. Освен това, 2/3 от София не са си получили фактурите, което прави обжалването до 31.08 доста трудно...
Не знам, ние живеем под наем, дано хазяина да успее да се пребори. Каза, че не му е за пръв път да пуска жалби там, но в 5-те години, в които живеем там, не ни се е случвало. Зимните сметки винаги са били 70-80 лв, както писах, апартамента е доста топъл. Парно се пуска само при -10 градуса навън.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.08.20 11:36.

казано от Dydo на 28.08.20, 11:04:

Е, Кръстев-инсталационна такса не плащате ли. При нас, преди да се нанесем в по-големия ни апартамент не ползвахме парното в него, радиаторите бяха на 0, но идваха сметки по около 70 лв.. Звъня им аз, казвам, че не се живее там и 4-четирите радиатора са на дистанционно отчитане. Човека ми каза: точно така, потреблението и на четирите радиатора е 0, но тези 70 лв. са инсталационната ви такса. И така едната зима си плащахме само за тръбите всеки месец.

Плащаме си за общите части - както казах, ние сме на последен етаж ( единствен апартамент ) и общите части са около 2лв/месец. Другото е топлата вода, но там поне водомера е обективен. Иначе уж бях взел некви модерни уреди с радио отчитане, сметките съм ги плащал електронно винаги, за да е точно всичко, ала - бала.

А услугата отсреща е меко казано посредствена - там комунизма не си е тръгвал. Всеки път, като се запушат радиаторите и трябва да се обезвъздуши системата, няма кой да го свърши това - техника го няма, не било тяхна работа, нямало ключ, дрън-дрън.

Да фалират и да се приключва - да ги приватизират и да дойде някой по-добър доставчик. И без това цялата държава ги субсидира - задълженията им към държавната газова компания май гонеха 700 млн. лева за да имат софиянци “евтино” парно.

29.08.20
21:33

Вчера
Движение:
- раздвижване: напади + клекове с 10 кг Вики + планкове
- йога - Суря намаскар, колкото да се раздвижа - 10-15 мин макс.

Храна и добавки:
- не помня много добре, но имаше кафе, плодове, шоколад, сладолед, басмати с коприва, салата. Общо не беше много като количество.

Вода:
- можеше и повече

Сън:
- малкия се уплаши вечерта от една сова, която се чуваше близо до нас, а след това имаше малко падане точно преди да легне, та беше неспокоен, проплакваше на 3-4 пъти поне

Днес
Движение:
- пак само 10-15 мин Суря намаскар, малко стойка на глава

Храна и добавки:
- масло от дроб на треска, пробиотик
- малко от на Малчо овеса
- сини сливи
- редче домашен шоколад
- недомашен шоколад
- смокини
- няколко глътки кафе
- сини сливи
- домат със зехтин, бял квасен хляб с делишу, сладолед

Вода:
- 1.5 някъде

Сън:
- няколко събуждания

Приключи нашето морско - планинско - над месец дълго - царство и се върнахме в София. Спряхме в Плевен за един ден - забравила съм адската жега - нито аз успях да спя, нито Вики. Чакаме пак да отидем в планината да де разхладим. ? Въпреки, че в София темоературата беше чувствително по-поносима от Плевен.

Мнението беше редактирано от Margi на 29.08.20 21:33.

30.08.20
22:23

Движение:
- сутринта 30 минути ресторативна йога, следобед още час

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, пробиотик, масло от дроб на треска
- кафе с мака, кокосово масло и мед
- малко от на Малчо овеса
- редче домашен шоколад, пак споделено с малкия
- 1-2 сини сливи
- 1 смокиня
- киноа със зеленчуци; локум с розов цвят, сникърс
- диня
- малко бяло вино, бри
- басмати с подправки и зеленчуци; сладолед с петмез от рожков

Вода:
- 1.5

Сън:
- 2 събуждания

Галата ❤

Мнението беше редактирано от Margi на 30.08.20 23:49.

31.08.20
21:38

Движение:
- йога, час
- разходка в жегата

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, пробиотик, масло от дроб на треска + CBD
- 2 сини сливи
- кафе с мака, кокосово масло и кокосова захар
- овес, както вчера
- диня със сирене
- домашен шоколад
- няколко глътки бяло вино и бри
- домати, краставица съснзехтин, доядох вчерашния ориз; сладолед, шоколад

Вода:
- 1.5

Сън:
- 2 събуждания

А, да - адски ме боли под лявата лопатка, това е страната на която вдигам и нося малкия, предполагам, от това е. Схвана се днес от някакво елементарно движение, но вече и към врата се разпространи. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 31.08.20 22:42.

01.09.20
22:23

Движение:
- йога, 70-80 мин
- разходки в жегата

Храна и добавки:
- Б9 + Б12, пробиотик, масло от дроб на треска
- синя сливи
- кафе с мака, кокосово масло и мед
- овес с какао, warrior, кокосово масло, мед
- квасен бял хляб с бри, домат; кисело мляко с пшеничен зародиш и кокосова захар, шоколадови бисквити
- диня
- домати със зехтин и магданоз; гуакамоле; сладолед олд тайм и петмез от рожков
- бри

Вода:
- 1.4

Сън:
- събуждане в 4.30, ставане 7.30

Изкуство било това, че и на изложба го сложили ?

Мнението беше редактирано от Margi на 01.09.20 22:25.

02.09.20
22:14

Движение:
- йога, час
- разходка - досега не съм осъзнавала колко стресираща може да е разходка в 17 южен парк с бягащо бебе - отвсякъде хвърчат колелета, ел.тротинетки с бясна скорост. Понеже е много трудно да предвидя накъде ще реши да завие в следващия момент, просто го взех и го изнесох от там...с рев... ?

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, масло от дроб на треска
- кафе с кокосово масло, канела и мед
- 2 редчета черен шоколад Гайо
- басмати с коприва и кисело мляко; сладолед олд тайм с петмез от рожков
- кисело мляко с пш.зародиш и кокосов петмез
- редче шок. Гайо
- домат със зехтин; квасен бял хляб с марокански хумус; хрупкав течем шоколад ? - пак имам килограмова опаковка, макар да знам колко лесно се “подхлъзвам”

Вода:
- 1.8

Сън:
- 2 събуждания

03.09.20
22:09

Движение:
- разходка - с кабинковия лифт до Бъндеришла поляна и обратно - пеша по ски пътя, около час ходихме, 5 км. Страшна радост за Малчо да гледа през прозореца ?
- около 40 мин Суря намаскар и ресторативни пози. Малчо идваше да ми дава праскови и да прави позите с мен. ?

Храна и добавки:
- кафе с кокосово масло, хрупкав течен шоколад
- овес с warrior, боровинки, кокосово масло, мед
- 2-3 лъжички басмати с коприва и кисело мляко; хрупкав течен шоколад, вафла
- розе; домат, краставица, каперси, 2-3 маслини; 1.5 яйца с кашкавал; 1/2 филийка квасен хляб с масло и кашкавал; 3 бисквити с крем, малко бял шоколад

Вода:
- 1.3

Сън:
- неспокоен със събуждания

04.09.20
21:54

Движение:
- суря намаскар + няколко пози от стоеж, ок. 20 мин
- разходка - х. Демяница - втората половина на маршрута - по час и половина в посока. Доста поседяхме там, за да си поиграе малчото ибда може да спи и на връщане. Кончетата, които ходят до Тевно езеро бяха там и ходихме да ги черпим с на Малчо почерпките. ?
- малко обърнати и ресторативни пози - ок. 20 мин

Храна и добавки:
- кафе Конго с кафява захар; хрупкав течен шоколад
- 2 лъжички от овеса на Вики
- на хижата - 1 и 1/2 пържени филии и кисело мляко
- 1 и 1/2 филийки царевичен хляб, препечен с масло и кашкавал; вафли, редче бял шоколад
- банан
- малини
- домати, краставица, 1 яйце на очо, остатъка от обяда на Вики - варени сладки картофи, морков, пиперки, каперси; резен кашкавал; бисквити с крем

Вода:
- 1.3

Сън:
- събуждане към 2, после към 4, след което не успях да заспя поне още час, нещо ми пристърга корема от глад, вероятно затова, станахме в 7 без малко

Много мухоморки по пътя. Единствената земна гъба, която разпознавам със сигурност. Жалко, че не се ползва. ? Въпреки, че имах познати, които супа правеха с тях...(имах е в смисъл, че нямам контакт с тях, не че самите тях ги няма ?)

Мнението беше редактирано от Margi на 04.09.20 22:28.

И Виктор ли се  роди с мускули ??или бързо изкопирва телосложението на Слави. ?

04.09.20
22:31

казано от Деница Малковска на 04.09.20, 22:15:

И Виктор ли се  роди с мускули ??или бързо изкопирва телосложението на Слави. ?

Тренира много. ???

05.09.20
22:17

Движение:
- няколко пози от стоеж, 10-тина мин
- разходка от началото на пътеката за Демяница до почти там, където вчера спряхме с колата. Останахме известно време до реката, на една полянка, малкия да си играе, ние се топнахме в р. Демяница - лед! ?Отне ми доста време и убеждаване (на самата себе си) да се потопя.
- ресторативна йога, 40-45 мин

Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе Конго с кафява захар и хрупкав течен шоколад
- остатъка от овеса на Малчо
- 2-3 лъжички и от обяда му (коприва с басмати и кисело мляко)
- черен шоколад; кашкавал с масло; две бисквити с крем
- малко (4-5 глътки) розе
- шопска салата, варени картофи, омлет, на яз. Кринец; половин шоколадова вафла

Вода:
- 1.5

Сън:
- няколко събуждания

Вики извървя първите си няколкостотин самостоятелни метри горски преход.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.20 09:43.

06.09.20
21:30

Движение:
- суря намаскар, стоящи и стойка ма ръце, 20 мин
- разходка: с лифта до х. Безбог (Вики не успя да заспи преди да се качим, не знам дали заради това, че му се спеше, или го хвана страх от лифта, но плака до междинна станция. После заспа и си се довозихме спокойно. ?) От лифта, малко нагоре по “ренегадската” (немаркираната пряка) пътека към вр. Безбог, но не се качихме, хванахме я колкото да избягаме от огромната тълпа около езерото. Поседяхме на една полянка с много боровинки, преядохме с тях, и после обратно надолу пеша. Тръгнахме по пътеката, която върви точно под лифта ( която криеше няколко препятствия), после отидохме на черния път, после уж на маркираната пътека към х. Гоце Делчев, хванахме разни горски пътеки, които пресичаха черния път, но после се оказахме около 30 минути в гората, без никакъв черен път и без маркировка. Не знам дали това е официалната пътека между двете хижи, но по едно време бях сигурна че сме се изгубили и ще излезем след няколко часа в Добринище. ? Може да е бил някакъв пряк път, защото разстоянието го дават 2.5 часа, ние бяхме долу за 1.5. Вярно, че и по едно време много газ давахме, таза и коленете ми за малко не изпадаха, а и пътеката ппд лифта вероятно много съкрати времето. Пътеката под лифта беше цялата в боровинки, сърцето мибсе късаше, че оставяме толкова много. ?
- малко ресторативна йога, към 30 мин

Храна и добавки:
- масло от дроб на треска
- кафе Конго с кафява захар и хрупкав течен шоколад
- малини
- боровинки
- 2 лъжички от ориза с коприва на Вики
- шоколад Джаз на Гайо
- боровинки
- сайдер
- крем супа от манатарки, салата ДК, 2 филии препечен хляб със семена с масло и кашкавал; шоколадова вафла
- 2 бисквити с крем

Вода:
- 1.3

Сън:
- 2-3 събуждания

Тате бере, Виктор яде. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 06.09.20 21:50.

07.09.20
21:22

Движение:
- суря намаскар + стоящи, 20 мин
- разходка по пътеката към Демяница, в ниската и част. Пак пикник до реката, къпане и пак беше лед. От вчера май съм прегряла и стм се преуморила пети пореден ден преходи с 10 кила на гърба, и днес от сутринта стомаха ми е зле, следобед ме забиля глава, може и температура да съм вдигнала. На малкия вземам всичко по две, но на себе си забравям шапка да взема.
Следобедната йога я пропуснах за сметка на лежане.

Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе Конго с кафява захар, хрупкав течен шоколад
- малко овес
- 2 фпх с масло и сминдух
- шоколадова вафла
- сайдер, пълн.керкери
- половин печена пиперка, варено яйце

Вода:
- 1.2

Сън:
- Малчо спа непробуден до 6.30, после си доспа до към 8, аз се събудих в 3 ?

Мнението беше редактирано от Margi на 07.09.20 21:30.

08.09.20
22:55

Движение:
- йога, 30-40 мин
- разходка от вкъщи до бетоновите пътеки в гората (15-20 мин ходене) и обратно
- следобед се качихме с колата до х. Вихрен, от там слязох сама до Байкушева мура, по пътеката, за да събера коприва. Някой също знае за копривената полянка там, защото повечето връхчета бяха обрани. Не знам дали човек или коза, защото и боровинковите храсти бяха подкастрени. Успях да събера за едно ядене. После реших да се направя на хитра и да съкратя пътя като изляза през пътеките зад ресторанта, откъм къмпинга, но хванах грешен завой и трябваше да се върна обратно. ? Поне набрах една шепа малини и една ягода. Иначе, днес състоянието ми беше значително по-добре от вчера, но все още нямах сили за дълго обикаляне.

Храна и добавки:
- овес, както предните дни
- хрупкав течен шоколад
- кисело мляко с боровинки
- хрупкав течен шоколад
- праскова
- банан
- сайдер, няколко крекера
- краставица, киноа със зеленчуци, варено яйце, резенче кашкавал; шоколадова вафла

Вода:
- 1.2

Сън:
- Малчо се събуди в 5.30, срана в 8, аз продължавам да си се будя в 3

Мнението беше редактирано от Margi на 08.09.20 22:56.

08.09.20
23:01

Много хубаво :) това си е почивка.

08.09.20
23:10

казано от kaloyan на 08.09.20, 23:01:

Много хубаво :) това си е почивка.

Почивка, ама се скапах. Седмица обикаляне из баирите с 10 кила на гръб...ама си е хубаво. ?

09.09.20
21:48

Движение:
- 20 мин йога в гората
- разходка в гората, около час, после се прибрахме в София, малкия ни е сърдит за което, цял следобед

Храна и добавки:
- пробиотик
- овес, както предните дни
- хрупкав течен шоколад
- половин праскова
- две фпх, препечени с масло и кашкавал; мини вафла с редче бял шоколад
- пъпеш
- две глътки бяли вино; зелен боб с масло и чесън; квасен хляб със сушени домати с масло и кашкавал; сладолед олд тайм с петмез от рожков; шоколад

Вода:
- 1.6

Сън:
- събуждане 2.30, 6.30, ставане 8

Я здраве, я безсимптомен коронавирус...?

Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.20 23:13.

10.09.20
21:52

Движение:
- йога, час
- разходка

Храна и добавки:
- хрупкав течен шоколад
- пъпеш
- коприва с басмати и кисело мляко, шоколад
- кисело мляко с пш.зародиш и кокосова захар
- 2-3 глътки бяло вино; домат; крем супа от манатарки, квасен хляб; сладолед олд тайм с петмез от рожков, сникърс

Вода:
- 1.3

Сън:
- много се въртя и премята Малчо

11.09.20
21:50

Движение:
- разходки
- йога, час

Храна и добавки:
- овес с пш.зародиш, амарант, кокосово масло, мед, warrior
- кафе с кафява захар
- хрупкав течен шоколад
- пъпеш
- тахан с шоколадови пробиотични перлички
- кисело мляко с пш.зародиш, лимонова вафла хармоника
- половин домат, половин пиперка, малко сирене, филия квасен хляб със зехтин; малко от омлета на Малчо; сладолед олд тайм с петмез от рожков, редче шоколад

Вода:
- 1.4

Сън:
- събуждане 1.30, 5.30, ставане 7

Снимки от преди два-три дни, върнахме се онзи ден, вече пак ми се ходи. Обичам Пирин! ❤

Мнението беше редактирано от Margi на 11.09.20 22:18.

12.09.20
21:32

Движение:
- кратки разходки
- МЦ йога

Храна и добавки:
- Б9 + 12
- кафе с кафява захар
- овес с пш.зародиш, годжи бери, кокосово масло и мед
- домашна баница
- шоколадови пробиотични перлички, доста
- цедено козе кисело мляко
- пъпеш
- солети хармоника, половин сайдер
- малко домат, 3 филийки квасен хляб с хумус; сладолеф олд тайм с петмез от рожков, шоколад

Вода:
- 1.3

Сън:
- пак се въртя Малчо. Най- добре спи в Банско и Варна - непробудно до 5.30-6.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.09.20 21:34.

13.09.20
21:55

Движение:
- МЦ йога

Храна и добавки:
- масло от дроб на треска, пробиотик
- овес с амарант, годжи бери, кокосово масло и мед
- хрупкав течен шоколад
- шоколад
- хумус с малко квасен хляб и домат; шоколад
- синя слива
- кисело мляко с кокосова захар
- ръжено - пшенични палачинки с кашкавал и една с хрупкав течен шоколад; сникърс

Вода:
- 1.6

Сън:
- събуждане 0.30, 5.30, ставане 7

14.09.20
21:57

Движение:
- МЦ йога
- разходка

Храна и добавки:
- кафе с кокосово сухо мляко, кафява захар
- тахан с мед
- хрупкав течен шоколад
- пъпеш
- киноа с пиперка, домат, лук, подправки, кокосово масло; половин банан
- половин парче торта от Роули
- няколко глътки бяло вино, домат, сирене, филийка квасен ръжен хляб, малко от омлета на Малчо; сладолед олд тайм, шоколад

Вода:
- 1.6

Сън:
- труден - много въртене и будене, зъб май някакъв расте, но няма как да видя, защото Вики хапе много лошо ?

15.09.20
22:55

Движение:
- МЦ йога, 30 Мин
- пак пътувахме

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, пробиотик
- пъпеш
- кафе с кокосово сухо мляко, кокосова захар
- малко тайна с банан
- хрупкав течен шоколад
- няколко къпини
- сайдер, малко кашкавал
- крем супа от домати, пиперки, лук, чесън; сирене; малко квасен ръжен хляб; сладки неща

Вода:
- 1.5

Сън:
- труден, Малчо е със запушен нос и постоянно се върти. Взех го при мен, за да е по-спокоен. Днес следобед за пръв път за година и 4 месеца вдигна малко (37.6) температура. Мисля, че се дължи на зъб, но за всеки случай му дадох ударна доза витамин Ц и до вечерта живна. Дано утре да е по-добре.

16.09.20
22:32

Движение:
- МЦ йога
- кратка разходка

Храна и добавки:
- вит. Ц, прибиотик
- шоколад
- 2 лъжички овес с чиа, warrior, какао, мед, кокосово масло
- пъпеш
- басмати с коприва и кисело мляко; “протеинови” бисквити с мед
- сайдер, солети
- домат, макарони с дом.доматен сос, малко козе сирене; шоколадова вафла
- млечно кисел десерт

Вода:
- 1.3

Сън:
- малчо се събуди с рев, вероятно около 0-0.30, не заспа докато не го взех при мен, но дори и тогава се въртя и проплакваше често. В 5.30 се промъкна на неговото си легло и всички заспахме. Иначе, днес нямаше температура, а сополите почти ги нямше.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.09.20 22:37.

17.09.20
21:57

Движение:
- раздвижване: ускорения; подскоци, лицеви опори, тяга с пудовката (24)
- йога, 45 мин

Храна и добавки:
- Б12
- шоколад
- 2 смокини
- диня
- грозде
- малибу с лимонов сок, кафява захар
- таратор, малко оризов чипс
- онлет с домат, пиперка; пиперка със сирене и яйце; млечно кисел десерт; шоколадова вафла

Вода:
- 1.4

Сън:
- в 1.30 Вики се събуди и заспа в 4 ? ...когато си взех одеалото и отидох в другата стая. Понякога не може да спи без мен, понякога му преча. А баща му не го бърка изобщо. ?

?

Мнението беше редактирано от Margi на 17.09.20 21:58.

18.09.20
21:24

Движение:
- йога, 70 мин
- разходки
- колкото и да са смехотворни раздвижванията ми, днес имах мускулна треска

Храна и добавки:
- синя спирулина, пробиотик
- кафе, както предните дни
- остатъка от овес с баобаб, чиа, кокосово масло, мед
- половин смокиня
- тахан с мед
- няколко зърна грозде
- шоколад
- малко солети
- две глътки бяло вино с малко солети
- крем супа от манатарки с половин филия квасен ръжен хляб; къри от червена леща и зеленчуци; шоколадови кошнички
- млечно кисел десерт

Вода:
- 1.4

Сън:
- 1 събуждане, значително по-добре от предните дни. Следобед също дремнах.

Записах се на онлайн курс на Елана Улмасбаева за женска йога практика. Дано успявам да следя видеата.

Откакто сме дошли на Улеите, всяка вечер в двора ни идват двойка язовци. Вече започнах да им оставям от окапалите ябълки, да се черпят. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.20 21:24.

19.09.20
21:06

Движение:
- йога, 70 мин
- разходки

Храна и добавки:
- Б12, пробиотик
- какао в чага чай с кокосово масло и мед
- овес с баобаб, warrior, кокосово масло и мед
- смокини
- домашен и не-домашен шоколад
- 1 и 1/2 филии ръжен квасен хляб с авокадо; шоколадови дессертчета
- кашкавал
- дом.баница с дом.сладко от смокини; крекери
- зелвн боб с чесън и масло; млечно кисел десерт; малко шоколад

Вода:
- 1.3

Сън:
- 1 събуждане, ставане 8.30, обаче цял ден Малчо е крив и почти няма нещо, за което да не реве. Не знам зъб ли е или не, сополите му един ден си текат, един ги няма, но иначе тича без да спре, няма никаква загуба на тонус, само дето е страшно свадлив. Последните дни спи по веднъж на ден, не както досега - два.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.09.20 21:08.

20.09.20
21:58

Движение:
- раздвижване: хоризонтално набиране на TRX + гребане с пудовката + отсечки
- йога, 70 мин

Храна и добавки:
- вит Ц + пробиотик
- кафе Конго в чага чай с кафява захар
- овес с баобаб, warrior, кокосово масло и мед; дом.шоколад
- половин банан
- смокини
- пресни орехи
- кисело мляко с ябълка, орехи, мед; парче домашна баница
- домат; крем супа от манатарки, домашна баница

Вода:
- 1.2

Сън:
- същото както предните дни

Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.20 22:00.

21.09.20
21:25

Движение:
- йога, час и малко, женска практика
- разходки
- напади

Храна и добавки:
- синя спурулина, пробиотик
- овес, както вчера
- банан
- тахан с мед
- шоколад
- таратор
- домашна баница
- домат, краставица, печена пиперка, омлет от 2 яйца с козе сирене, пиоерка, домат; филия ръжен хляб; десерти
- млечно кисел десерт

Вода:
- 1.6

Сън:
- поне 4 събуждания. Зъбите продължават да ни мъчат - всичко му е криво на малкия човек, постоянно мрънка или крещи, или хвърля, или си гризе целите ръце.

22.09.20
21:19

Движение:
- раздвижване: планк + хоризонтално набиране на TRX + стойка на ръце
- йога, 75 мин
- разходка

Храна и добавки:
- Б12, пробиотик
- кафе Конго в чага чай и кафява захар, домашен шоколад
- овес, както вчера, банан
- шоколад
- квасен ръжен хляб с авокадо, делишу и чесън, шоколад
- пресни орехи, ябълка, кисело мляко
- домат, варено яйце, кашкавал, меденка, шоколад, 2 лъжички млечно кисел десерт

Вода:
- 1.8

Сън:
- трагедия

23.09.20
22:25

Движение:
- йога, 70 мин
- разходки
- искаше ми се да се раздвижа, но с няколко поредни дни безсъние, не намерих сили...нито смисъл

Храна и добавки:
- пробиотик
- тахан с мед, няколко пресни ореха
- домашен шоколад
- басмати с коприва и кисело мляко - най-любимото ядене на Вики, през ден го готвя, рядко се сещам да си сипя ?), редче шоколад
- ябълка
- нахутени палачинки - 2 с кашкавал, 1 с мед, 1 съ дом.сладко от смокини
- домат, малко таратор, палачинка  с кашкавал; шоколад, вафла
- млечно кисел десерт

Вода:
- 1.5

Сън:
- с една идея по-добре от предните дни. Стбужданията бяха около 00 часа и после чак в 4, след това спахме до 8 и нещо. Настроението на Малчо също е с идея по-ведро от предходните дни.

Мнението беше редактирано от Margi на 23.09.20 22:26.

24.09.20
21:43

Движение:
- йога, 80 мин. Засега успявам да следя уроците на Елена всеки ден. Добре, че са кратки и с малко упражнения и важни инструкции. Успявам да вмъкна нещата от урока като акцент в орактиката си за деня и експериментирам в други пози. Това, което най-много харесвам у Елена е, че успява да предаде знанията си съвсем достъпно и разбираемо.
- разходки

Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе, овес - както предните дни
- тахан с мед и лимон
- диня
- ябълка
- какао в чага чай с кокосово масло и мед, бисквитки
- домашна баница
- нещо като гуакамоле, нахутена палачинка, млечно кисел десерт, шоколадова вафла

Вода:
- 1.3

Сън:
- събуждане 1.30, 5.30, ставане 8. Без драми.

Нощният ни гост и радостта от дъжда
?

Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.20 21:46.

25.09.20
21:22

Движение:
- раздвижване: подскоци + тяга с пудовката
- йога, 70 мин

Храна и добавки:
- тахан с банан
- банан
- малини
- киноа със зеленчуци и подправки; шоколад
- кисело мляко с мед
- половин парче дом.баница
- две лъжички кисело мляко с ябълка и баобаб
- малибу с лимон и кафява захар
- домат, печена пиперка; басмати с люта чушка и подправки; омлет от 1 яйце; бисквити; млечно кисел десерт

Вода:
- 1.2

Сън:
- спахме непробудно до 6! часа ? След това Малчонсе опита да заспи отново, но се въртя и не успя. Все пак не мога да се оплача - това са 7 часа непрекъснат сън за пръв път от около 8 месеца.

Носталгично ми е днес, пътува ми се.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.09.20 21:48.

26.09.20
21:42

Движение:
- днес само разходка и събиране ма орехите и ябълките, които силния вятър беше обрулил

Храна и добавки:
- пробиотик
- тахан с мед
- цяк ден придъвквах пресни орехи - попрекалих с тях
- ябълка
- дом.баница с дом.сладко от смокини; вафла
- още орехи, ябълка
- доматена крем супа, макарони; бисквити

Вода:
- 1.7

Сън:
- събуждане 3.30, 6.45, ставане малко след това

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1