Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

01.04.21
10:34

Вчера:
Успях да се събудя час преди малчото и си спечелих време за сутрешна йога.
Храната през деня беше плодове, кефир и кокосов орех, вечерта - салата и запеканка с тиквичка, спанак, рикота и яйца. Редче шоколад и 1 вафла.
Добавки - бентонит, магнезий. Имаше и едно кафе с мака по някое време.
Водата - ок, съня - ок.

01.04.21
22:04

Движение:
- пак успях да стана в 7 и пак сколасах за 30 мин сутрешна йога. С нея си и останах - пътувахме до Банско и следобед се припичахме на една поляна.

Храна и добавки:
- пробиотик
- папая
- банан
- кокосов орех
- квасен хляб с хумус, шоколад
- капириня
- от вчерашната запеканка със спанак и тиквички, 2 бисквити с крем

Вода:
- 1.5

Сън:
- малкия реши да се премести при мен към 2.30 и от тогава започна едно въртене и щипане по ръцете, може да се каже че едва дочаках 7 за да стана. През деня също беше много труден за изтърпяване - постоянно пищи и ме щипе или дърпа, и да хвърля предмети, явно последните кътници започват да го тормозят.
За капак, в апартамента до нас довършват ремонт, който се точи от към ноември, в апартамента под нас от вчера започнаха да къртят стените на банята, тъкмо спрха и след 30 секунди от съседния двор пуснаха някаква резачка, това точно след като ушите ми спряха да пищят от сирените. ?? Добре че се махнахме.

Мнението беше редактирано от Margi на 01.04.21 22:06.

02.04.21
21:54

Движение:
- 20 мин йога на поляната, където разцъква малкия
- качих не се двамата с лифта до Бъндеришка поляна, после надолу пеш, малчо в раницата за следобед е сън, за деня навъртях 19 000 крачки, или 13 км
- 20 мин йога

Храна и добавки:
- кафе Бурунди с кафява захар
- папая, манго
- допих си кафето
- хапка банан
- кокосов орех, банан, редче шоколад
- киви, малко манго
- половин шоколад
- половин смути от coconut
- хумус, спанак с чесън и рикота, половин вафла, 1 бисквита белвита

Вода:
- 1.6, от нея 0.5 със сол

Сън:
- събудих се по едно време защото ме болеше корема. Не разбрах защо бяха болките. На сутринта и главата ме наболяваше, но като излязохме навън спря. Вероятно е и двете да са от нерви. Малкия много го мъчат зъбите и на моменти не мога да го позная - изобщо не е неговото държание.

Мнението беше редактирано от Margi на 02.04.21 21:56.

03.04.21
20:08

Движение:
- подскоци, лицеви опори
- малко упражнения за раменете - лявото рамо не се подобрява, а и дясното от време на време се обажда. Явно докато малчо стане съвсем самостоятелен, така ще е. Прибрахме се в София.

Храна и добавки:
- Б12, пробиотик, магнезий
- киви
- кафе Конго + Бурунди (последните останали) с кафява захар
- тахан с мед, тиквено брашно и лимонов сок, редче шоколад
- 1/2 ябълка
- 2 сурови бонбона с маки бери
- капириня
- хумус, спанак задушен с чесън, крем сирене, шоколадов крем, още ред шоколад
- 1/2 ябълка

Вода:
- 1.7

Сън:
- 1 събуждане. Писна ми да се будя по навик. Явно година и половина създаван навик трудно се забравя.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.04.21 21:54.

казано от Margi на 03.04.21, 20:08:

Движение:
Писна ми да се будя по навик. Явно година и половина създаван навик трудно се забравя.

Да не те отчайвам, ама аз 24 години все още така се будя ?
После и да задрямаш свършила тя ?

03.04.21
20:22

Аз като стар про геймър, доста дълго продължавах да ставам на презокеанско време. Има как да се променят навиците, но си трябва известно упорство и изтърпяване на неудобства. Двадесет и четири години сякаш не е оферта, да се будиш без причина ...

П.П. Иначе покрай малката нямаше проблем с буденето, просто не спяхме изобщо, къде година-две :)

Мнението беше редактирано от Splash на 03.04.21 20:27.

казано от Splash на 03.04.21, 20:22:

Двадесет и четири години сякаш не е оферта, да се будиш без причина ...

П.П. Иначе покрай малката нямаше проблем с буденето, просто не спяхме изобщо, къде година-две :)

На 24 е големият ми син. С две думи появи ли се дете, сънят изчезва ?

03.04.21
22:19

Децата са яко подли.

04.04.21
22:07

Движение:
- пудовки
- йога, час

Храна и добавки:
- Б6, пробиотик, магнезий
- кафе Етиопия в чага чай с кокосово мляко, мака, кафява захар
- тахан с мед и конопено семе
- ябълка
- крем от кокосово мляко, кокосова захар и лайм
- шоколад, остатъка от вчерашния спанак
- още от кокосови крем
- зелена салата с репички, краставица, дом.оцет, Шарлан, зеленчуков кекс, шоколадов крем

Вода:
- малко над 2

Сън:
- пак се събудих без причина по тъмно, после заспах, станах към 8

Мнението беше редактирано от Margi на 04.04.21 22:12.

06.04.21
21:37

Вчера успях да стана с час и нещо преди малчо и направих 30-тина минутна йога, после още 30-40 мин по време на следобедния му сън, както всеки ден.
Храната беше ок, водата - също. Съня не съвсем - от 2 нататък дойде при мен, въртя се, рита ме, бута ме докато най-накрая започна да съмва, и станах.

Днес
Движение:
- пудовки
- йога, час
- 15 000 крачки, голяма част от тях с малкия в раницата, понякога отказва да се движо самостоятелно и това е, но пък следобед направи голяма разходка за сметка на сутринта

Храна и добавки:
- шатавари, Б6 + 12, пробиотик, магнезий
- манго
- кафе Етиопия с кокосово мляко и кафява захар
- половин банан
- зеленчуков кекс с авокадо, 2-3 лъж. тахан с банан
- кафе както сутринта
- 2-3 лъжички от на малкия закуската - крем от авокадо с банан и конопено семе
- капириня
-  зелена салата с репичка, зелен лук, краставица, нахутени палачинки със зеленчуци, шоколад

Вода:
- 1.4

Сън:
- горе - долу бива. Събудих се в 6.45, свърших някои неща

06.04.21
21:53

Значи, специално заради теб съм проверил какви са разликите между сорта “Арабика” отгледани в различни региони, за да разбера защо пишеш “Етиопия”, “Бурунди”, “Конго” и т.н. ...  само “Коста рика” има кисела жилка. Пий чай от шипка - най богатото нещо на витамин C, което съществува изобщо. Чуждиците не са по-добри, само защото звучат “модерно” - има си данни за всичко, питай “нет”-а

Мнението беше редактирано от Dymag на 06.04.21 22:09.

06.04.21
22:47

казано от Dymag на 06.04.21, 21:53:

Значи, специално заради теб съм проверил какви са разликите между сорта “Арабика” отгледани в различни региони, за да разбера защо пишеш “Етиопия”, “Бурунди”, “Конго” и т.н. ...  само “Коста рика” има кисела жилка. Пий чай от шипка - най богатото нещо на витамин C, което съществува изобщо. Чуждиците не са по-добри, само защото звучат “модерно” - има си данни за всичко, питай “нет”-а

Пиша го, защото винаги купувам single origin кафе. Не обичам лаваци и други подобни марки, по-важно ми е откъде идва, а не каква марка е. Лично аз предпочитам африканските кафета. Южноамериканските не ми допадат. Има и логика африканските сортове да са най-добри, все пак от там произхожда растението. Също така и предпочитам други методи на приготвяне, вместо еспресо, които са по-близки до традиционните (въпреки че рядко пия чисто кафе без кокосово масло или мляко).
Кенийското кафе е кисело. Бурунди също го водят с по-висока киселинност.
Това с чая от шипка не го разбрах, но съм склонна да не се съглася за съдържанието на витамин Ц - той не издържа на топлинна обработка, как се задържа в чая?

Мнението беше редактирано от Margi на 06.04.21 22:51.

06.04.21
22:59

Имах в предвид чая от сибирската гъба, която според мен с нищо не е по-добра от родните алтернативи, освен за дистрибутора й, по отношение на цената

06.04.21
23:06

казано от Dymag на 06.04.21, 22:59:

Имах в предвид чая от сибирската гъба, която според мен с нищо не е по-добра от родните алтернативи, освен за дистрибутора й, по отношение на цената

Ценното в чагата не е витамин Ц, дори няма такъв в съдържанието си. Не обичам сравненията на несравними неща. Чага има и у нас много, но е с по-ниска ценност от сибирската. Не виждам какво е високото на цената и. Колко струва на дребно кило билки расли у нас? Добави и транспорта от Русия и сметката не голяма. Всеки си има любими добавки, които за него работят и си ги ползва с години. Такава е чага за мен след десетките добавки, храни и билки, които съм ползвала. Просто ми харесва. Шипките не са моето.

Мнението беше редактирано от Margi на 06.04.21 23:11.

06.04.21
23:27

Замисли се, проучвала ли си съдържанието, например, на чай от лайка - най-простия, български чай. Или корен от глухарче (не го пий вечер). Чуждиците не винаги са по-доброто. Проучи нещата, сигурен съм, че чая от чага е добър за региона си, където друго не расте, но нашите билки не са по-лоши, само защото са обичайни за региона

07.04.21
08:09

Да, проучвала съм билките доста добре. Региона на чага е северното полукълбо, навсякъде където има брезови гори, вкл. у нас. Просто в Сибир е най-много и най-използвана. “Царят на медицинските гъби” не е случайна титла. Прочети изследвания за чага, и повече не би я сравнявал с лайка и шипка.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.04.21 09:33.

07.04.21
12:04

Чагата е нещо много хубаво, но шипката не бива да се подценява...Даже е добре ако можеш да ги ядеш пресни. Много ползи имат.

07.04.21
12:08

казано от James Hinks на 07.04.21, 12:04:

Чагата е нещо много хубаво, но шипката не бива да се подценява...Даже е добре ако можеш да ги ядеш пресни. Много ползи имат.

Да, шипки единствено пресни от храста съм яла. Аз не подценявам нищо. Просто имам предпочитания.
Беше малко тъпо да се подхваща въпроса защо пиша произхода на кафето си, за да се стигне до там защо пия чай от чага, а не от шипка.

07.04.21
20:47

Margi, мило момиче, исках да кажа че малко в повече идва “парфюма” в дневника ти, Перу (между другото не си написала каква е маката - жълта, червена, черна или розова ... аз залагам на розова), Аюрведа, Сибир, Индия, Бразилия (кайпириня се пише). Супер си - железна, извинявай, искрен съм, просто провокирах нетактично, за което се извинявам. Не спирай - това си е твоя стайлинг, со все парфюма :)
Респект

Мнението беше редактирано от Dymag на 07.04.21 20:55.

07.04.21
20:58

Димаг, да ти кажа, ти нищо не написа, по-добре да си беше замълчал :)

07.04.21
21:33

Да, нищо не написа.
Маката е черна.
Като ти е в повече, не чети. Ама да пишеш само защото те дразни какво ям и пия е нелепо.
Да не говорим че никак не ме е грижа какво ти е в повече или в по-малко от начина ми на живот и изборите ми.

Мнението беше редактирано от Margi на 08.04.21 22:40.

07.04.21
21:35

Огън :)

07.04.21
21:40

казано от Dymag на 07.04.21, 21:35:

Огън :)

Аз имах предвид, че четох и не ми стана ясно нищо и само си загубих времето :) Ако беше писал по-точно, щеше да е добре.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 07.04.21 21:40.

07.04.21
22:46

Много се дразня когато се включи някой без информация по темата, която коментира само за да си начеше езика и да ме прати да чета “из нета”.
Винаги съм била “за” някаква градивна дискусия, но подобни селски заяждания нямат място в дневника ми.

Движение:
- пудовки
- йога, час

Храна и добавки:
- кафе, както вчера
- манго
- останалата нахутена палачинка от снощи с авокадо, шоколад
- брауни от спелтово и кокосово брашно с кокосова захар
- няколко листа зелена салата, останалите 2-3 лъжици леща от обяда на малкия, 2 филийки препечени с моцрела и грана падано, сметана с кокосова захар

Вода:
- 1.4, 0.5 от които бяха със сол

Сън:
- легнах си страшно изморена и замаяна, станах в 8 и нещо, малчото ме вдигна

...и когато вечер седна да си гледам научно популярната поредица и се появи черната версия на Милко Калайджиев в ролята на историк... ?

Мнението беше редактирано от Margi на 07.04.21 22:56.

08.04.21
21:39

Движение:
- станах с час преди малчото и успях да направя 20тина минути сутрешна йога, следобед още час. Повече време гледам да отделям на горната част на гърба и раменете, защото покрай ежедневните движения, които разбираемо, извършвам приведена напред, те страдат най-много.
- крачките и вчера и днес, с над 10 000, голяма част от тх са с малкия в раницата, като се умори или трябва по-бързо да стигнем някъде...

Храна и добавки:
- Б6 + 12 (и вчера ги пих, но забравих да ги впиша), масло от дроб на треска (бях напълнила лъжичка, но Вики отказа да си го изпие), вигантол, пробиотик
- няколко ягоди
- кафе Етиопия в чага чай с кокосово мляко, кафява захар и мака
- киноа с амарант и зеленчуци в кокосово мляко (които Вики също не пожела да яде на обяд, а принципно обича това ядене, изяде двойна доза тахан с банан на закуска, вероятно му натежа), хрупкав течен шоколад
- малко краставица, маслинови палачинки от спелтово брашно  с кашкавал (немалко), кисело мляко с ягоди, 3 сурови бонбона

Вода:
- вероятно към 1.4

Сън:
- добре, мисля че не се будих до към 6.40

Мнението беше редактирано от Margi на 08.04.21 21:57.

09.04.21
23:03

Движение:
- пудовки
- йога, час
- без да сме ходили кой знае къде, навъртях ях 13 500 крачки, само да бягам след малкия. Изумително бърз е станал.

Храна и добавки:
- Б6+12, магнезий
- кафе, както вчера
- капучино от Балев
- папая, банан, “кисело мляко” от кашу с манго
- сурови бонбони с баобаб и лимон
- коктейл от какаов сок, лайм, кафява захар и бял ром
- зелена салата с лук, краставица, овкусена, басмати с куркума с малко настърган грана падано, половин туикс, 2 бисквити
- резен кашкавал и 2 маслини в 22.30

Вода:
- 1.8 + 0.250 със сол

Сън:
- пак се събудих без причина, но за малко

10.04.21
19:51

Движение:
- сутрешна йога, 20 мин
- възстановителна йога, час. Нямах сили за нищо.

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, Б6+12, магнезий
- кафе Африка (някакво сборно от Зоя, много приятно и силно) в чага чай с кокосово масло и кафява захар
- 2 лъжици овесени ядки с пш.зародиш, чия, конопено семена, ягоди, кокосово масло, мед
- хрупкав течен шоколад
- папая
- сметана с кокосова захар, зеленчуков кекс
- зеленчуков кекс, лъжичка масло с мед
- коктейл, както вчера
- зелена салата, както вчера, резен кашкавал, басмати с кашу, семки от папая, мейс, куркума, чили, шоколадови вафли
Голям глад днес

Вода:
- малко, дано към 1.4 се съберат

Сън:
- малчото ме събуди

Мнението беше редактирано от Margi на 10.04.21 20:03.

11.04.21
21:38

Движение:
- йога, час
- 12 000+ крачки

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, Б6 + 12, шатавари, вигантол, магнезий
- кафе Африка с индийско орехче, кокосово масло, кафява захар
- хрупкав течен шоколад
- зеленчуков кекс, сирене с масло, хрупкав течен шоколад
- коктейл, като вчерашния
- няколко чери домата, малко краставица, омлет с козе крем сирене, бяло сирене и чубрица, няколко хапки от кекса, плодово кисело мляко

Вода:
- 1.6

Сън:
- супер недоспала се събудих, можех да си легна в 10, но загубих 2 часа да догледам От другата страна, чак ме хвана яд колко тъпо свърши, а можех да спя... ?‍♀️

14.04.21
21:27

Нещо нямам сили да пиша. Втора седмица сме сами с малкия от понеделник до петък и ми идва нагорно. Друго е когато знаеш, че в някоя част от деня, някой ще дойде и ще те отмени, дори и за 5 минути.
Гледам да не пропускам йога, през ден и пудовките раздвижвам, колкото да не ръждясат.
Кафетата се увеличиха и не ми се отразява твърде добре.
Храната е ок, с изключение на това, че понеже мразя да се хвърля храна, а Слави не е тук да доизяжда това, което Вики не е изял, го изяждам аз. Това, разбира се, освен моето. Днес се предадох и оставих за птиците на перваза остатъка, щях да се пръсна.
Водата е около 1.5 всеки ден.
Съня е зле. Вики се буди по някое време и се върти поне 40 минути и ме буди. Снощи дойде при мен и ми удари една глава, направо свят ми се зави.
За капак, днес на площадката имаше няколко деца на по 4-5 години, които бягаха и неистово пищяха. Когато се върнахме вкъщи вечерта, Вики започна да прави същото, докато накрая не издържах и се разревах. Рзбра че е сгафил и дойде да се извинява и да се гушка.

Мнението беше редактирано от Margi на 14.04.21 21:32.

15.04.21
21:23

Движение:
- йога, час
- 14 000 крачки, голяма част от тях с 12+ кила отгоре ми

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, Б6 + 12, CBD
- кафе Африка с кокосово масло, кафява захар, индийско орехче
- 2 тънки филийки квасен ръжен хляб, препечен с масло и кашкавал; шоколад
- кафе Африка с мляко и кафчва захар
- резен спелтово брауни с кокосова захар
- краставица, чери домати, моцарела, варено яйце, доста шоколад - пак направих грешка да взема 300 грамов...половината замина

Вода:
- не повече от 1.3

Сън:
- със събуждане

Готин спомен, кога минаха точно 7 години...

Мнението беше редактирано от Margi на 15.04.21 21:50.

15.04.21
21:48

За да не стават грешки, аз си взимам 150-грамови и ги изяждам наведнъж.

16.04.21
23:36

Движение:
- сутринта 10тина минути Суря намаскар
- суингове с 24ката и колелце
- после с малкия тръгнахме на приключение - първото му пътуване с влак (до Плевен), от там с колата до Улеите. Той беше във възторг от “дю-дю” (макар че спа час и половина), аз никак. Имах надежди да не пътуват много хора, но уви. Беше пълно, една леля не ми даде да държа прозореца отворен, защото щели да се секнат от съседното купе, да влезе птица и други подобни. В следствие беше около 30 градуса в купето, а другата жена стоически седеше с маска до челото и ръкавици, под които се стичаше пот.

Храна и добавки:
- добавките са както вчера
- храната се състоя основно от кафе и шоколад, имаше и един жълтък и ръжена био боза, и малко кашкавал. Това е.
Вода:
- 1.3

Сън:
- малчото не се събуди до 6 без 10, така че и аз поспах

Дойде ми няколко дена по-рано, предполагам от умората.

17.04.21
22:18

Движение:
- МЦ йога, 40 мин
- разходки

Храна и добавки:
- без добавки
- кафе Африка с биволско мляко и кафява захар
- манго
- 2 чапати с кашкавал и 1 с хрупкав течен шоколад
- дом. кекс
- домашни “целувки”
- спанак/домати/тиквички/сирене в масло с подправки, чспати, малко кьополу, шоколад

Вода:
- 1.8

Сън:
- почти до 6 без събуждане, после си доспах до 7.20

Цял ден се чувствам като дроб и се местя от легло на диван. Нямам сили и желание за нищо.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.04.21 22:22.

19.04.21
21:27

Вчера беше горе долу както онзи ден - много храна, разходка, МЦ йога.
Днес
Движение:
- МЦ йога, 45 мин

Храна и добавки:
- тахан с мед
- кафе с мляко и кфява захар
- чапати с кашкавал и масло, шоколад
- ръжена био боза
- лилав домат, краставица,, картофено пюре с доста подправки, домашни целувки, шоколад

Вода:
- 1.7

Сън:
- и по - добре е бил

Има много изненади с котките: стопанинът им беше решил, че двете малки са изядени от белка, защото ги нямало 6 дена. Междувременно, другата котка родила. Вчера премести новите две малки на друго място, на което диви животни не биха имали достъп. Няколко часа след това отнякъде изникнаха при тях изчезналите две. Дотук добре. Днес пак така мистериозно се появи още едно малко...явно са били три... ?

Мнението беше редактирано от Margi на 19.04.21 21:43.

20.04.21
21:39

Движение:
- МЦ йога, час
- разходки

Храна и добавки:
- кафе Африка с кафява захар
- тахан с банан
- кафе Африка с мляко и кафява захар
- шоколад
- малко кашкавал, просо със зеленчуци и подправки
- хрупкав течен шоколад
- бял ром с лимонова сода
- зелена салата, лилав домат, омлет с масло и козе крем сирене, бисквити с крем, малко шоколад

Вода:
- 1.5

Сън:
- до 5.30, доспах си до 7.20

Мнението беше редактирано от Margi на 20.04.21 21:40.

21.04.21
21:33

Движение:
- напади, тяга с пудовката + гребане на TRX, лицеви опори + гребане с пудовката
- йога, 30 мин
- разходки

Храна и добавки:
- тахан с банан, цялата закуска на малкия изядох, не си я искаше
- кафе Африка с мляко и кафява захар
- просо със зеленчуци, и обяда си не искаше, кашкавал, шоколад
- хрупкав течен шоколад
- круша
- зелена салата, краставица, басмати със зеленчуци и подправки, шоколадова вафла, 2 бисквити с крем

Вода:
- 1.4

Сън:
- както вчера

Малкия днес беше в някакво ужасно настроение, съответно и моето се влоши драстично. Всичко беше скандал, за всичко се ревеше.

Мнението беше редактирано от Margi на 21.04.21 22:18.

22.04.21
21:40

Движение:
- йога, 30 мин
- колело до Трявна и обратно, малко обикаляне из града

Храна и добавки:
- тахан с мед
- кафе Африка с кафгява захар и мляко
- от вчерашния басмати със зеленчуци и подправки, хрупкав течен шоколад
- банан
- кисело мляко с кокосова захар
- бял ром с лимонова сода
- зелена салата, лилав домат, омлет с пиперка, сирене, шоколад
- няколко хапки от зеленчукови кекс, за проба

Вода:
- 1.5

Сън:
- без промяна от предишните дни

Мнението беше редактирано от Margi на 22.04.21 21:51.

23.04.21
21:54

Движение:
- подскоци + лицеви опори + суингове с 24ката
- йога, 45 мин
- разходки, крачките от телефона в момента не са актуални, защото често го оставям докато обикаляме

Храна и добавки:
- тахан с банан
- кафе Африка с мляко и кокосова захар
- зеленчуков кекс, хрупкав течен шоколад
- лимонов сок с кафява захар и малко бял ром
- тиквичка на скара с подправки и шарлан, филийка и половина квасен хляб с масло и кашкавал, препечени, с домат и листа от глухарче, шоколад

Вода:
- 1.4

Сън:
- до 5.30, после до 7

Мнението беше редактирано от Margi на 23.04.21 21:55.

24.04.21
21:44

Движение:
- разходки
- йога, час

Храна и добавки:
- кафе, както предните дни
- шоколад солен карамел
- чай от глухарче с мед
- кафе с мляко и кафява захар
- морков, левурда, козе сирене, зеленчукови кекс, черен шоколад
- биволско мляко с “мед” от глухарчета
- салата домати, краставици, левурда шарлан, картофено пюре с левурда и подправки, вафла

Вода:
- 1.4

Сън:
- събуждане около 5.30 за някакви време, после си доспах както обикновено до към 7.20

Ходихме за левурда. На около 14 км е от нас мястото, въздуха е уникален, горите са стари. Втора година обаче в района върви сеч и не знам как има останало нещо.  Много е тъжно.

Следобед правих мед от глухарчета. Всичко чудесно, вря около 2 и нещо часа на печка с дърва и реших да сложа последно едно малко дърво да се досгъсти. Отидох да сложа малчото да спи и като се върнах - от вратата излизаше пушек, половината се беше разляло по печката...пълна катастрофа. Около литър и нещо се спаси, и дори много вкусно беше.

Мнението беше редактирано от Margi на 24.04.21 21:47.

24.04.21
22:56

Ползваш захар ли?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1