Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

25.04.21
07:34

казано от nervak на 24.04.21, 22:56:

Ползваш захар ли?

Да, тръстикова.

25.04.21
21:27

Движение:
- напади, тяга с пудовката + гребане на TRX, лицеви опори + гребане с пудовката
- разходки
- прибрахме се в София, пак няколко дена сами ще сме. Малкия го тормозят кътниците, всичко се дъвче, удря, хвърля, главата също се блъска, но вече установи че в твърди повърхности боли, така че - на меко. Мен постоянно ме щипе и удря. Дано скоро премине.

Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе Африка с кафява захар и мляко
- същото
- половин банан, черен шоколад
- половин банан
- лайм, сироп от кафява захар, бял ром
- салата от запарена коприва, левурда, 1.5 белтъци от варени яйца, 3 жълтъка (общо бяха 3 сварени, останалото изяде Виктор, не че бройката е нещо специално), квасена сметана с “мед” от глухарчета. Събрах цвят за още една доза. Дано не стане същото както предния път.

Вода:
- 1.3

Сън:
- събуждане към 5 и нещо, ставане към 7 без нещо

Заготовката:

Мнението беше редактирано от Margi на 25.04.21 21:28.

25.04.21
22:45

Марги, честит имен ден :)
Много здраве и всичко най-добро желая!!!

26.04.21
00:46

казано от Margi на 25.04.21, 07:34:

казано от nervak на 24.04.21, 22:56:

Ползваш захар ли?

Да, тръстикова.

Се тая...цвекло или тръстика.

26.04.21
21:46

Благодаря за пожеланието. ☺️

За захарта - да, все е захар, но тръстиковата повече ми харесва, но пък по-трудно се сгъстява с нея. Ако някой има идеи как без захар да се сгъсти и да стане вкусно, приемам, иначе коментара остава безсмислен.

Движение:
- пудовки (уж мижави раздвижвания, но още следобед имах мускулна треска)
- йога, малко над час и половина (семинар с Елена Улмасбаева, онлайн, разбира се)
- 13 000+ крачки

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, Б6 + 12, вигантол, CBD
- кафе Африка с мака, кокосово масло, кафява захар
- 2 хапни банан
- ябълка
- котидж сирене с поници рукола, левурда; хрупкав течен шоколад
- кисело мляко с чиа, пш.зародиш, “мед” от глухарче
- сок от глухарчета с лайм, кафява захар, бял ром ?
- крем супа от коприва, левурда, морков и лук, квасен хляб, резен кашкавал, шоколад

Вода:
- 1.6

Сън:
- към 6.40 станахме, събудих се 15 минути преди това

Мнението беше редактирано от Margi на 27.04.21 09:43.

27.04.21
21:23

Движение:
- 10 000 крачки
- йога, час

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, Б6 + 12, вигантол
- кафе Африка с мака, кокосово масло, кафява захар
- тахан с банан
- зелената крем супа от вчера с квасен хляб; сметана с “мед” от глухарче, хрупкав течен шоколад
- банан
- малко киви, шепа боровинки
- солети хармоника
- като вчерашния коктейл
- салата от коприва (сурова), левурда, краставица, чери домати, шарлан, дом.я.оцет, 3 малки палачинки (с квасена сметана вместо прясно мляко), ементал, една с “мед” от глухарчета, шоколад

Вода:
- 1.6

Сън:
- малкия се събуди към 2.30, до към 3 се въртя и мрънка, съответно, малко ми беше уморено през деня

Мнението беше редактирано от Margi на 27.04.21 21:54.

28.04.21
21:26

Движение:
- пудовки
- йога, час
- 11 000 крачки

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, Б6 + 12, вигнтол
- кафе Африка с кокосово масло, кафява захар и ванилия (взех спортен извлек от Зоя, но е доста слаб)
- манго, банан
- котидж сирене с кокосов нектар, шоколад
- спелтово брауни с кокосова захат с малко мед от глухарчета
- мохито без мента
- салата от коприва, левурда, домат, дом.я.оцет, шарлан; преоепен квасен хляб с маски и ементал, шоколад

Вода:
- 1.5

Сън:
- събудих се за кратко, станах в 7.15

Къртенето на долния етаж продължава. Днес започнаха в 13, малкия се разплака истерично, много го е страх от този звук. Към 13.30 затихна и той се беше изморил да реве, сложих го да спи. В 13.50 започнаха отново и го сънудиха. С малко зор, заспа.

Следобед пък се карах с някаква майка на площадката. Детето и дойде, и след малко започна да кашля в продължение на 10 минути без да спре, очите червени и текат, накрая явно се изтощи и легна и се сви на пързалката, продължавайки влажната кашлица. Казах и да си води болното дете в гората (която е на 10 мин от площадката) или другаде където няма деца, щом иска да е на въздух, а тя ми се разкрещя... Отидохме на следващата площадка, след малко се преместиха и останалите деца. Не знам защо на някои хора им е странно това че останалите не желаят децата им да боледуват.

Докато Вики спа, освен йога, оползотворих времето и за чистене на прозорци. После, разбира се, заваля.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.04.21 21:36.

29.04.21
22:09

Движение:
- пудовки
- йога, семинар с Елена Улмасбаева
- 10 000 крачки

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, Б12, вигантол
- кафе, както вчера
- тахан с мед и конопено семе
- капучино в Балев, няколко глътки смути с малини, пак там
- смути от папая и банан
- от вчерашното брауни
- мохито без мента
- салата домати, краставици, левурда, шарлан; варено яйце, квасен хляб с маслинови паста, 2 вафли

Вода:
- 1.4

Сън:
- събуждане към 6.20, ставане 7

Голяма игра на чешмата, до нея имаше локва, накрая падна и си накисна дупето в нея.

Мнението беше редактирано от Margi на 29.04.21 22:11.

30.04.21
22:02

Движение:
- сутринта малко разтягане, за около 10 мин
- йога, час
- 13 000 крачки

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, вигантол
- кафе, както предните дни
- тахан с мед
- скир с мед от глухарче
- веган кекс с лайм и кокос за проба, направих го заради приятелка, която очаквах на гости, и не яде яйца, хареса се, изяде се ☺️
- банан
- салата домати, краставици, квасен хляб с маслинови паста, резен кашкавал, шоколад, вафла

Вода:
- 1.5

Сън:
- малчото има навика около 5.30 да идва на нашето легло, да се гушка в мен и да ме щипе по ръката в съня си. Съответно, моят сън приключва. Днес го върнах на неговото легло, поспа известно време, и се върна при нас. Не издържах и в 6.40 бях станала и изнервена.
Но пък йогата и тренировките му вървят.

Мнението беше редактирано от Margi на 30.04.21 22:04.

02.05.21
21:53

Весел празник!
Вчера писах, после без да искам затворих прозореца и всичко отиде по дяволите. Накратко - йогата - малко, храната - също, водата - ок, пътувахме към Банско и се разхождаме в гората.
Днес

Движение:
- на 2-3 пъти по 15 минути йога
- иначе цял ден навън, в планината, без цел, обикаляхме така, че на малкия да му е интересно. 9+ часа навън му се събрах, едва го прибрахме вкъщи
- малко плаж на двора

Храна и добавки:
- хлорела и спирулина
- кафе мока (някакъв микс от Зоя, но предишното “Африка” определено повече ми хареса”) с кафява захар
- тахан с мед и конопено семе
- шоколад
- банан
- сандвич с масло и кашкавал
- ягоди
- сайдер, малко солети
- на яз. Кринец - бяло вино, шопска салата, омлет, няколко пържени картофчета, 2 домашни мини еклерчета (не съм ги правила аз)

Вода:
- предполагам, че се събраха 1.5

Сън:
- непробудно от 11 до 7, без да ме щипят ?

Мнението беше редактирано от Margi на 02.05.21 21:57.

03.05.21
20:57

Движение:
- сутринта станах първа, и имах 15-20 мин за йога, следобед - още 30
- разходки - от Байкушева мура (заведението) до х. Вихрен и обратно. Следобед по центъра, повечето време малчото беше на гърба ми. Телефона отчита 17 500 крачки, но се усещат като 30 000 ? по баирите, през снега и през купчини кал, камъни и лед от паднали лавини. Опитахме да хванем туристическата пряка пътека до хижата, още след първите 20 м ми стана ясно, че не сме за там, но продължихме докато не затънах в сняг до кръста...

Храна и добавки:
- хлорела, спирулина
- кафе мола с кафява захар и кокосово мляко
- тахан с мед
- пълн. сандвич с масло и кашкавал, брауни с тиквено и лимецово брашно и кокосова захар
- 1 ягода, течен шоколад
- половин смути с розов дракони плод, малини и др.
- бял ром с лимонова сода
- шопска салата, тиквичка на скара, 2 лъжици басмати с коприва, 1 фпх с масло и кашкавал, препечена, бисквити с крем

Вода:
- вероятно 1.5 и повече

Сън:
- Вики се събуди в 1 и в 3, съответно и аз

Мнението беше редактирано от Margi на 03.05.21 21:48.

04.05.21
21:06

Движение:
- йога навън, 30 мин
- плаж и разходки в гората
- следобед - чистене на прозорци, основно чистене на студиото и др. подобни - накрая бях скапана
А, и н батут скачах малко

Храна и добавки:
- хлорела, спирулина
- ментов чай с мед
- кафе с кокосово мляко и кафява захар
- тахан с мед, две хапки банан
- киви
- 2 бъркан яйца с куркума, сирене и масло, овче кисело мляко с мед от глухарчета
- парче от вчерашното брауни
- коктейл лайм, лимон, кафява захар, бял ром
- шопска салата, макарони с масло и козе сирене, бисквити с крем, половин баклава
- чай лавандула с мед (от вчера го давам и на Вики преди заспиване, да спи по-добре)

Вода:
- над 1.5

Сън:
- в 7. 03 ме събуди малчото

Мнението беше редактирано от Margi на 04.05.21 22:11.

05.05.21
21:34

Движение:
- йога - 15 мин сутринта + 30 следобед
- лежерни разходки. Тръгнахме към х. Вихрен, но запръска дъжд. Не беше силен, но не ни се мокреше, а и малкия в раницата на гърба ми. Слязохме на Бъндеришка поляна. Там печеше слънце, валя и малко дъжд, но пак печеше. През цялото време ме гонеше някаква миризма на плесен и когато слязохме надолу, започнаха да ме болят синусите и да ми тече носа. Продължи около час и нещо. Подозирам, че може да е от химикалите, които поддържат изкуствения сняг да не се точи дълго време и сега всичко е в земята, която е топла и се изпарява.

Храна и добавки:
- хлорела, спирулина, Б12
- ментов чай с мед
- кафе с кокосово мляко и кафява захар
- тахан с банан + половин банан
- 2 сандвича с масло и кашкавал
- овче мляко с мед от глухарчета
- половин смути с авокадо, манго, портокал, пчелен пршец, годжи бери
- шоколад
- салата домати, краставици, тиквичка, шарлан, козе сирене, половин парче баклава

Вода:
- може и да не се събра 1.5

Сън:
- в 5.30 запична да ме бута малчото

Мнението беше редактирано от Margi на 05.05.21 21:37.

06.05.21
11:07

казано от Margi на 05.05.21, 21:34:

През цялото време ме гонеше някаква миризма на плесен

Чисти плесени са си, напълно естествено си се развиват при такива условия.

06.05.21
21:55

Движение:
- йога, 15 мин сутринта, още 20 следобед
- 30 000 крачки. През повечето време с Вики на гръб. До Демяница и обратно. Голям зор с тоя мек сняг. Обаче ни е любимата хижа. Заведохме го тук за пръв път като беше на по-малко от 3 месеца.
Престраших се да се топна в река Демяница, много скоростно.

Храна и добавки:
- хлорела, спирулина
- мурсалски чай и кантарион с мед
- кафе с кокосово масло, кафява захар и гуарана
- тахан с мед, банан
- на Демяница - овче мляко със сладко от боровинки, половин пържена филия с хапка сирене, няколко глътки кафе
- банан
- сайдер
- крекери
- на Кринец - бяло вино, шопсла салата, омлет, няколко бисквити с крем

Вода:
- към 1.8

Сън:
- до към 6, после малкия зпона да ме буди

ПП: Не знам, ама тези 21 км на крачкомера множко ми се виждат. Въпреки че си бяха 4+ часа ходене. Очаквах заради снега и това, че преките пътеки са непроходими да се забавим повече, но за 2 часа и 10 мин бяхме горе, след много псувни, разбира се. Надолу точно 2 часа.

Мнението беше редактирано от Margi на 06.05.21 22:43.

07.05.21
21:54

Движение:
- малко разтягане докато бяхме в гората, най-вече за горната част на гърба, която и без това си е на камък, а след ходенето с 12-13 кила жив товар по баирите е малко по-зле ?
- прибрахме се в София, успях да си и ходя 10-те хиляди крачки

Храна и добавки:
- хлорела, спорулина
- чай мента, кантарион, мед
- кафе мока с кокосово масло, кафява захар и гуарана
- банан
- шоколад
- скир с мед, кашу
- по пътя към вкъщи начупих хляба, който купих
- салата докато, краставици, шарлан, сирене, басмати с подправки и зеленчуци, 2 филийки квасен хляб с масло и мед, шоколад

Вода:
- 1.6

Сън:
- малкия нещо се буди и плака, но бях толкова пребита, че не помня как сме заспал после

И още снимки от вчера:

Мнението беше редактирано от Margi на 07.05.21 21:55.

08.05.21
21:50

Движение:
- йога, почти час
- 11 000 крачки

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, спирулуна, хлорела, Б12
- кафе мока с кокосово масло, ванилия, кафява захар
- шоколад
- банан
- хрупкав течен шоколад
- сайдер
- салата, както вчера, с малко поници рукола, 2 филии квасен хляб с хумус, вабилов крем, шоколад

Вода:
- 1.7

Сън:
- непробудно от 11 и нещо до 8! Но за сметка на това сънувах някакви кошмари.
...всъщност, може и да съм се събудила по някое време, но съвсем за кратко.

10.05.21
22:04

Вчера - пудовки и йога, нормалните добавки, храната беше често по хапка - две. Водата - около 1.5, събудих се по едно време, беше ми топло.

Днес
Движение:
- йога, час
- 10 000 крачки

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, хлорела
- кафе Танзания в чага чай с кокосово мляко, ванилия, кафява захар
- сурова торта (от снимката)
- леща, няколко хапки сурова торта
- хапка торта
- салата (обичайната), омлет с много масло и моцарела, 2 хапки шоколад

Вода:
- малко над литър

Сън:
- пак се събудих по едно време, по навик

Днес малкото човече стана на две. Хареса си суровата торта, доста изяде. ?Да ни е здрав и все така усмихнато дете. ❤️?

Мнението беше редактирано от Margi на 10.05.21 22:05.

11.05.21
22:00

Движение:
- сутринта, 25 мин йога
- следобед - още час
- 8000 крачки

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, хлорела, спирулина, Б12
- кафе, както вчера
- половин киви
- капучино
- ябълка
- хрупкав течен шоколад
- ябълка
- малко парче брауни с кокосова захар
- бяло вино, салата, омлет като вчера, маслинови паста; още 2-3 хапки от браунито

Вода:
- 1.4

Сън:
- не помня да съм се будила, станах в 6.40 - преди Вики

Мнението беше редактирано от Margi на 11.05.21 23:34.

12.05.21

Движение:
- пудовки
- възстановителна йога, 50 мин

Храна и добавки:
- ментов чай с мед
- капучино от Балев - много е вкусно, но много силно го правят, стана ми зле и ми се въртеше главата около час след него
- конопено семе, шоколад
- 2 лъжици басмати с коприва
- резен Браун и с кокосова захар
- бяло вино, салата ДК, 2 яйца на очи, сладолед, малко шоколад

Вода:
- 1.5

Сън:
- малко преди да съмне нещо се разбудих, доспах си и станах в 6.50 някъде

Сапунените балони са най-якото нещо.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.05.21 21:51.

13.05.21
22:05

Движение:
- 11 000 крачки
- йога, час, тъпа практика, защото ходих да се разправям с майстори, които в 14.40 все още вдигнаха шум точно под стаята, където спи малкия...всъщност, навсякъде вдигнаха шум. Писна ми, вече повече от месец, няма да свърши скоро.

Храна и добавки:
- МСМ + Ц, хлорела, спирулина, вигнтол
- какао в чага чай с ванилия, кокосово масло, мед
- половин банан
- тахан с мед,, конопено семе
- половин ябълка
- хапка банан
- кекс направен от каквото имах в шкафа - кокосово и ръжено брашно, последните две яйца, последната кокосова захар, която беше половината от нужното, масло и бакпулвер...учудващо, но стана вкусен
- половин соленка (за да не я изяде цялата Вики - дадоха му я на площадката, голям рев като му я изядох, въпреки че доброволно ми я даде. Не знам как да се разправям с храната по площадките. След като той се разрева за соленката, го заобиколиха две деца да гледат защо плаче, хрупайки орео... ? Там не издържах и ги пратих да ядат другаде. На много хора им е странно, но аз не давам той да яде това, което аз категоризирам като джънк и дори и аз не бих изяла, и което няма положителен принос за растежа и развитието му. Вкъщи много добре знае, че шоколада и кафето са на мама, не му ги навираю в лицето, но не ги и крия. Досега не е проявявал интерес към гризки и други боклуци, които се ядат около него.)
- салата ДК авокадо, пълнозърнести макарони с моцарела и маслинови паста, резен кекс с хрупкав течен шоколад

Вода:
- 1.5

Сън:
- 7 и нещо станахме, не успях да стана преди малчо днес

Помрънках си. ?‍♀️

Камъни, кестени, пръчки...

Мнението беше редактирано от Margi на 13.05.21 22:15.

14.05.21
23:04

Движение:
- пудвки и разтягане, после трябваше да пътуваме с няколко превозни средства ?, та половин ден път с камили
- крачките са почти 8000

Храна и добавки:
- тахан с мед и малко лимонов сок
- киви
- половин ябълка
- половин лъжичка тахан и една лъжичка хрупкав течен шоколад
- после след 5 часа друсане, на завоите след Габрово ми стана зле,  а главата ме болеше още от следобед, та до 9. 30 вечерта не ядох нищо друго, пих един аспирин, после 2 банана и се поосвестих

Вода:
- няма и литър, нещо и от водата ми призляваше

Сън:
- по някое време на нощта, малчото проплака и се събудих, но за кратко

Мнението беше редактирано от Margi на 14.05.21 23:05.

14.05.21
23:54

И как точно гониш малки деца,без да те изядат с парцалите?

15.05.21
07:16

казано от nervak на 14.05.21, 23:54:

И как точно гониш малки деца,без да те изядат с парцалите?

Е, родителите им, разбира се. Децата не са виновни, че родителите им не съобразяват.

15.05.21
14:55

Какво да съобразяват?,че има вегани на площадката ли?

Мнението беше редактирано от nervak на 15.05.21 14:56.

15.05.21
15:29

Че някои родители не хранят децата си с боклуци и к’вот дойде, само за да тъпчат нещо и търбусите да са пълни, и за да се чудят защо през седмица децата им са болни.
Ама точно на теб няма смисъл да обяснявам. Предполагам, че храната според теб няма касателство към болестите.
Предпочитам да не отговаряш.

15.05.21
15:36

казано от nervak на 15.05.21, 14:55:

Какво да съобразяват?,че има вегани на площадката ли?

Стига троли де :)

... и аз не давам на дъщерята зрънчо и солети, без да съм веган, еле пък по площадките и то в пандемия.

Мнението беше редактирано от Splash на 15.05.21 15:37.

15.05.21
19:54

Кво пък им е на солетите?
Само си представям ,кво бих казал на някоя майка,дошла да ми казва да си махна детето,щот ядяло нещо,което тя не дава на нейното. ...

15.05.21
20:27

казано от nervak на 15.05.21, 19:54:

Кво пък им е на солетите?
Само си представям ,кво бих казал на някоя майка,дошла да ми казва да си махна детето,щот ядяло нещо,което тя не дава на нейното. ...

Чакай сега, на солетите, принципно нищо им няма, въпреки че, не смятам пърженото тесто за окей храна за двугодишно. Темите, за затлъстяването при най-малките, алергиите и прочие, изобщо не ги отварям. Нещата за мен, са комплексни и не трябва да се гледа еднозначно и да се действа първосигнално. Пре/пандемично, на нашата площадка се ядяха моркови и краставици, вместо зрънчо, бисквити и солети, защото нещата се говорят ... с п@тки-майни, е най-лесно :)

П.П. Тук говоря, за два пъти дневно, всеки ден, не някакви спорадични ситуации.

Мнението беше редактирано от Splash на 15.05.21 20:38.

15.05.21
20:50

С патки дошли да ми обясняват техните възгледи за хранене нямам време да се разправям за това:
с п@тки-майни, е най-бързо:)
От кога солетите се пържат?

Мнението беше редактирано от nervak на 15.05.21 21:05.

15.05.21
20:58

На площадките не се ходи да се обясняват възгледи за хранене, а да играят децата. Принципно граната няма място там.
Аз лично водя детето си там наранено и си тръгваме в случай че оглднее. В изключително редките случаи когато е наистина гладен и сме още на площадка, го извежда извън нея за да хапне нещо.
Принципно, не оставам длъжна на хора, които нямат възгледи по въпроса и ми го навират в лицето, без да уважават моите.
С това мисля да приключа темата.

Мнението беше редактирано от Margi на 15.05.21 21:58.

15.05.21

Движение:
- йога, час
- разходи

Храна и добавки:
- Б12
- кафе Танзания в чага чай с кафява захар и кокосово масло
- лъжичка тахан с банан
- банан
- 2 чапати с масло и парено сирене
- хрупкав течен шоколад, сметана
- половин ябълка
- кафе Танзания с кафява захар, парче домашен козунак
- шоколад
- зелена салата с краставица, домат, зелен лук, дом.оцет, шарлан; омлет с рукола и сирене, някакви дребни сладки, малко млечно кисел десерт

Вода:
- 1. 6

Сън:
- аз се будих  по някое време, малко преди да съмне, станах към 7.20, малкия си спа до 8 неоробудно

Мнението беше редактирано от Margi на 15.05.21 21:57.

16.05.21
22:14

Движение:
- МЦ йога, 40 мин. Мислех да се пораздвижа, но и дойде оправдание ?
- разходки

Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе Танзания с кафява захар
- 2 лъжички от остатъка овесени ядки с чиа, кокосово масло и мед, на малчото, лъжичка хрупкав течен шоколад
- 2 чапати с хумус и левурда, шоколад
- солен кекс с парено сирене
- сайдер
- крем супа от коприва, левурда, зелен лук, картоф, сметана, масло, още едно парче солен кекс, 2 лъжици салата, шоколад

Вода:
- 1.4

Сън:
- спах като пън, докато не чух “МАМООО”, в 6.40. Забелязала съм че точно преди да ми дойде и първите дни спя много дълбоко, когато ми позволят, разбира се.

Купихме колелото на Вики за Коледа. От тогава насам, само го буташе. Снощи баба и дядо му някак го убедиха да се качи и днес вече е смел и дава пълна газ. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 16.05.21 22:44.

17.05.21
22:17

Движение:
- МЦ йога, 50 мин
- разходки, крачките от телефона не са актуални, защото не го носих в себе си постоянно

Храна и добавки:
- кафе Танзания в чага чай с кафява захар
- половин банан
- ягоди
- кисело мляко с пчелен прашец, манов мед
- шоколад
- сурови бадеми (доста), малко шоколад
- зелен салата с левурда, зелен лук, краставица, домат, шарлан , дом.оцет; спаначени макарони с домашно песто от левурда, доста боклучави сладки неща

Вода:
- 1.3

Сън:
- будих се за тоалетна

Мнението беше редактирано от Margi на 17.05.21 22:19.

18.05.21
21:41

Движение:
- сутринта около 25 мин йога, доколкото е възможно с Вики буден
- следобед - с колелото до Трявна и обратно, по баира на връщане зор, но не съм спирала. Трети ден МЦ не беше най-добрата идея, но имах работа там и ми се движеше.

Храна и добавки:
- Б12
- кафе Танзания в чага чай с домашно бадемоов мляко, кафява захар
- овесени ядки с пчелен прашец, чиа, кокосово масло, мед
- смути от банан, ягоди, чиа
- басмати с коприва, левурда, спанак, пиперка + от вчерашното песто от левурда, хрупкав течен шоколад
- капучино
- шоколад
- салата - като вчерашната, хумус с 1 чапати и резен солен кекс, бисквити, шоколад

Вода:
- 1.4

Сън:
- май пак се будих малко преди да съмне

Онзи ден открих, че цветовете на глога(на снимката) миришат на мърша, след като миризмата ме преследваше настойчиво където и да отида. ?

Не знам дали от пчелно прашец, но малкия днес сутринта се беше допингирал, не спря да бяга и за секунда от 8.30 до 12 едва спря, защото беше огладнял.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.05.21 21:54.

19.05.21
21:09

Движение:
- МЦ йога, почти час
- разходки, слънце, студен водопад

Храна и добавки:
- Б12
- кафе Танзания в чага чай с бадемово мляко, кафява захар
- смути от банан, бадемово мляко, триците от бадемовото мляко и пчелен прашец
- още едно кафе като горе
- същото ядене като вчера с коприва и левурда, само че с киноа вместо ориз, шоколад
- кисело мляко с пчелен прашец и кокосов нектар
- хрупкав течен шоколад, 2 хапки баница
- малко салата както вчера, крем супа от коприва и левурда със сметана, шоколад, бисквити

Вода:
- 1.7

Сън:
- 6.33 - МАМООО

Вчера видях чапла на реката. Не бях виждала тук преди.

Днес половинката празнува рожден ден. ❤️ Да ни е жив и здрав. Най-яките спомени.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.05.21 21:53.

20.05.21
21:54

Движение:
- много мързелива йога, 30 мин. Не знам дали от дъждовното време, но нямах грам сила. След това спах час и едва се надигнах от леглото.
- нападки и лицеви опори, да успокоя съвестта ?

Храна и добавки:
- Б12, пробиотик
- кафе, както вчера
- смути от авокадо, банан, пчелен прашец, чиа, 1 фурма
- крем от този, с който правих суров чийзкейк (кокосов крем, кашу, манов мед, лайм, кокосов нектар)
- домашна баница с малко песто от левурда
- кафе Танзания в чага чай с кафява захар и малко мляко
- салата, както предните дни, доматена крем супа с пармезан, омлет с левурда и пармезан, домашна грис халва,, тъмен шоколад

Вода:
- 1.6

Сън:
- сигнала беше подаден малко след 6. Полежахме до 7, но не бих казала, че спах повече.

Снимките са от вчера. Днес беше дъждовно.
Вики изпи три чага чая искаше още.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.05.21 22:14.

20.05.21
21:58

казано от Margi на 15.05.21, 20:58:

На площадките не се ходи да се обясняват възгледи за хранене, а да играят децата. Принципно граната няма място там.
Аз лично водя детето си там наранено и си тръгваме в случай че оглднее. В изключително редките случаи когато е наистина гладен и сме още на площадка, го извежда извън нея за да хапне нещо.
Принципно, не оставам длъжна на хора, които нямат възгледи по въпроса и ми го навират в лицето, без да уважават моите.
С това мисля да приключа темата.

Всички деца обичат гризки и сладки и винаги може да се намери компромисен вариант. Тези от снимката не са толкова зле и една шепа веднъж седмично няма да ги увреди повече от крайности като тотална забрана на такива лакомства и храни.

20.05.21
22:05

казано от Brown Bomber на 20.05.21, 21:58:

Всички деца обичат гризки и сладки и винаги може да се намери компромисен вариант. Тези от снимката не са толкова зле и една шепа веднъж седмично няма да ги увреди повече от крайности като тотална забрана на такива лакомства и храни.

Обичат, защото някой им ги е дал. Дете на година - две няма как само да поеме инициативата да яде гризки, ако не е видяло, че някой друг ги яде. Това не са храни, които допринасят пряко за растежа и развитието им. Безсмислено е да се ядат. Аз не съм ги забранила, просто не се купуват и не ги е виждал у нас. От време на време вземам лимецови или ръжени на солети хармоника. Продукти с бяла захар не е ял. Категорично съм против гризането на неща между храненията. Не само защото храните са боклучави, а защото ми саботират основното ядене. Как да очаквам да е гладен за вечеря, след като час по-рано е гризал 100 неща на площадката, от които, както писах, няма полза и смисъл.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.05.21 22:13.

20.05.21
22:16

Крайните убеждения на родителите могат да увредят психиката на децата.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1