казано от Мила на 14.05.13, 10:03:
Да се говори за чисто био производство, чиста храна на село в днешно време е абсурдно лично за мен.
Не е съвсем така...виждала съм места почти непокътнати от човека, виждала съм био-ферми, работещи по всички правила за съвместно отглеждане на видовете (а не големи полета край магистралата с табели “био”)...
За съжаление са изключително малко и са основно в труднодостъпни райони на географията (обяснимо), и за още по-голямо съжаление като че ли си права, че от тук нататък ще става по-зле...
Що бе, в спора се ражда истината :) не че е имало спор де ;)
Мила, аз не съм толкова черногледа, малко си падам оптимист :) имам си село с огромна градина, лозе и огромен парник. За жалост ходя там веднъж месечно, но когато каквото може, татко ми носи, или ние си вземаме като отидем там. И искам да ти кажа, че там въздуха няма нищо общо с този във Варна, а от към земеделието смея да твърдя, че всичко се гледа абсолютно чисто и само с естествени торове, и смятам че мога да го нарека еколочигно чисто.
На мъжо баба му и дядо му също са на село, и имат градинка с най-необходимото, там пък на 200% съм сигурна, че всичко се гледа без добавки, което стане :) Та лятото е добре, имаме продукти.
П.П. В неделя ходихме на стадиона на кв. Владиславово ( който е от Варна сигурно го знае ) е няма да Ви казвам какъв чист въздух и колко е зелено там. Няма нищо общо с лудницата, трафика и всичките мизерии на града. Може да са далеко, но със сигурност дишат по-хубав въздух там Варненците ;)
П.П2. Но както го разглеждате така мащабно, за човечеството като цяло, да....за жалост това е истината. Хората са тези, които унищожават планетата.
Мнението беше редактирано от Vess на 14.05.13 10:13.
14.05.13
10:12
Водата, водята е змърсена - от азотните торове. Казват, че водата тече в кръг и единствено човекът нарушава този цикъл.
Мнението беше редактирано от Мила на 14.05.13 10:13.
казано от Мила на 14.05.13, 10:12:
Водата, водята е змърсена - от азотните торове. Казват, че водата тече в кръг и единствено човекът нарушава този цикъл.
Мда....ние ще избутаме, но децата ни ще страдат заради нашите мизерии.
Според мен си зависи от целите, увеличаването на протеина в храната, за да се постигне по-бързо възстановяване и да се гради чиста мускулна маса, не е отживелица.
Всеки действа според целите си, може да е странно, за някои неприемливо, но аз ям по 40 яйца средно на седмица във всякаква форма, най -вече с мляко на водна баня, че ми е по-лесно.
И на следващия ден се чувствам перфектно за вдигане.
Ако искаш да си як, протеинът си е неизменна част от менюто, това е личното ми мнение и не ангажирам никого с това, но аз се възстановявам перфектно само от храната си, нито аминокиселини пия, нито прахове и пудри, но ям яко яйца, яко, оня ден 10 яйца с литър мляко, ставам сутринта и нищо не ме боли, е как да ги сменя ;)
казано от Мила на 14.05.13, 10:12:
Както казах - останали са чисти места с чиста вода. Нямаше да си позволявам да говоря, ако не ги бях виждала. За мое огромно съжаление обаче аз не живея на едно от тях (въпреки, че имаме едно относително чисто място, където от време на време забягваме).
казано от Наталья Заболотная на 14.05.13, 10:18:
Всеки действа според целите си, може да е странно, за някои неприемливо, но аз ям по 40 яйца средно на седмица във всякаква форма, най -вече с мляко на водна баня, че ми е по-лесно.
Да - по-лесно, по-евтино, но не и по-качествено. Както вчера писах високомазнинното веган-суровоядство съвсем не излиза евтино да се прилага както трябва за нормален човек, камо ли атлет, готвещ се за състезание. Затова и никой не го прилага.
Точно така Блага, всеки прави нещата според целите си. А моите цели на този етап са здравословно хранене и тренировки за удоволстие и здраве, без изнасилвания и с цената на всичко. Запазване на сегашната мускулна маса, нямам нужда от повече ;)
Планираме живот и здраве още едно детенце след време, така че трябва да съм здрава (sun) И в този ред на мисли, на скоро гледах едно предаване, как здравето и бъдещите заболявания в детска възраст до голяма степен се дължали на начина на живот и най-вече на хранене на майката ( както и на бащата разбира се )- говоря за заболявания продиктувани от генни изменения. За пример беше посочен аутизма, как се предавал през няколко поколенния и е генно заложено. Примерно децата на детето на майка, която не се е хранила здравословно, може да е обременнено от това коварно заболяване.
Ми нямам работа и....се разприказвах :)
Да, то попрницип, ако имаш време да планираш нещата, е най-добре да се изчистиш яко от всичко, което някога си взимал като добавки, всички тея пресилени двойни тройни, десеторни дози на добавки помагат в спорта, но надали ще са много cool за бъдещето дето. На сестра ми примерно, докторът и беше казал, тъй като тя е дългогодишна пушачка, да пуши по 1-2 цигари на ден, защото ако изведнъж ги спре, всичкия тоя катран ще се стече надолу към плода. ( говорим за човек с една кутия и половина на ден)
...
Човешката вреда е навсякъде вече и е необратима...
Земята се самопочиства. Просто трябва да я оставим на мира (което не знам как ще се получи...)
А като стана въпрос за “био” :D…
Чета сега разни тъпни изпомежду работните тъпни. На жените с естествен бюст им викали “био-жени”...:) Смятай...
А тва с био-псевдо-производство БГ вариант...е поредната ни “българска” работа...Нищо био няма, защото контрола е трагичен, първоначалния-последващия...всеки си тори и пръска и пише “био”...това, разбира се отива на родния пазар.
Има и сериозни производители, с високо качество, но те изнасят продукцията си, не е за плебеите като нас...твърде скъпа е за нашите ограничени до не знам си къде възможности за купуване на качествена храна...
Ще си бухаме яйца и т’ва е...че и тях като гледам как ги хранят...
Трагедия.
Хххмммм....сега срещнах една статия, че годжи берито не било подходящо да се консумира от деца под 5 год. .... Марги, какво мислиш по въпроса ? (blush) Аз давам на моя младеж по една малка негова шепичква всеки ден (wasntme)
казано от Веселина Иванова на 14.05.13, 11:09:
Хххмммм....сега срещнах една статия, че годжи берито не било подходящо да се консумира от деца под 5 год. .... Марги, какво мислиш по въпроса ? (blush) Аз давам на моя младеж по една малка негова шепичква всеки ден (wasntme)
Мисля, че не би трябвало да е проблем, въпреки че може би няма реална необходимост на тази възраст. Годжито стимулира производството на HGH, който при него в момента и така изобилства. Във всеки случай не виждам нищо лошо да приема повечко антиоксиданти и витамини. И при всеки случай е несравнимо по-добре, отколкото 1 кроасан. :)
...и като сте заговорили за силикона, не съм съгласна с твърдението. Всеки (мъж или жена) би следвало да съдържа порядъчни количества от него в тялото си...ето малко бегли факти по въпроса: http://strgrace.blogspot.com/ :)
Мнението беше редактирано от Margi на 14.05.13 12:32.
казано от Vic на 14.05.13, 10:42:
...
Човешката вреда е навсякъде вече и е необратима...Земята се самопочиства. Просто трябва да я оставим на мира (което не знам как ще се получи...)
.
Вик, земята има нужда да се пречисти от една голяма част от хората...както и да звучи това. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 14.05.13 13:40.
14.05.13
12:40
Според мен само една ледена епоха или някой аСТЕРОИД ще ни оправи...(черен хумор хихи) :Д
Мнението беше редактирано от Мила на 14.05.13 12:40.
казано от Маргарита Манева на 14.05.13, 12:37:
...
Човешката вреда е навсякъде вече и е необратима...Земята се самопочиства. Просто трябва да я оставим на мира (което не знам как ще се получи...)
.Вик, земята има да се пречисти от една голяма част от хората...както и да звучи това. :)
Звучи съвсем на място. Човекът е единственият вид, който ако бъде отстранен от веригата, всички останали видове ще процъфтят.
А за самопочистването - миналата година карах курсове към Международната Морска Организация (IMO) във връзка с нашия специализиран кораб за събиране на нефтени разливи. В процеса на обучението, зададох логичен въпрос, на който получих... хм... многозначен отговор. Причината да го задам, бяха доклади за екокатастрофи, причинени от потъване на танкери по целия свят. Грозна картинка. Дотук добре, всичко е логично, но... Изведнъж ми щукна да поразпитам за други такива разливи - тези през 2-рата Световна Война. Както може би знаете, през по-голяма част от войната е имало потопени танкери почти всеки (!) ден. НИКОЙ не е събирал разливите, а все пак говорим за товара на цели кораби. Как тогава не сме стигнали до пълна екологична катастрофа?
Лекторът, много интелигентен мъж (финландец) не отговори пряко. По-късно, след часовете, отново дискутирахме по темата, този път насаме. Оказва се, че земята и морето се самопочистват и самолекуват в пъти по-бързо, отколкото се твърди. Това, което хората правят за да оправят пораженията не е напълно безмислено, но... и без него резултата явно е същия.
Та така...
купувайте си яйца от домални кокошки, само дето бабите вече ги хранят с готови смески с неясно съдържание, че е по-лесно ;)
Да да...ама аз все като пътувам,виждам тук-таме останали на свободна паша...остава да ги изчакам до сутринта да се изакат и да сбирам протеини и мазнини:)
Но там е проблема...всеки иска да изкяри някой лев, като използва псевдо наименования и се надява на сляпото доверие на хората...
Така давам пример...почти всички зареждат бадеми от борсите...но едни ги продават като обикновени сурови бадеми на 20лв. килото, а в “био” магазина се вече “био” на 30…
Няма как да знаем...:)
казано от Vic на 14.05.13, 13:22:
казано от Маргарита Манева на 14.05.13, 12:37:
казано от МиВсичко това звучи ла на 14.05.13, 10:03:
...
.Вик, земята има да се пречисти от една голяма част от хората...както и да звучи това. :)
Звучи съвсем на място. Човекът е единственият вид, който ако бъде отстранен от веригата, всички останали видове ще процъфтят.
А за самопочистването - миналата година карах курсове към Международната Морска Организация (IMO) във връзка с нашия специализиран кораб за събиране на нефтени разливи. В процеса на обучението, зададох логичен въпрос, на който получих... хм... многозначен отговор. Причината да го задам, бяха доклади за екокатастрофи, причинени от потъване на танкери по целия свят. Грозна картинка. Дотук добре, всичко е логично, но... Изведнъж ми щукна да поразпитам за други такива разливи - тези през 2-рата Световна Война. Както може би знаете, през по-голяма част от войната е имало потопени танкери почти всеки (!) ден. НИКОЙ не е събирал разливите, а все пак говорим за товара на цели кораби. Как тогава не сме стигнали до пълна екологична катастрофа?
Лекторът, много интелигентен мъж (финландец) не отговори пряко. По-късно, след часовете, отново дискутирахме по темата, този път насаме. Оказва се, че земята и морето се самопочистват и самолекуват в пъти по-бързо, отколкото се твърди. Това, което хората правят за да оправят пораженията не е напълно безмислено, но... и без него резултата явно е същия.Та така...
Има логика, въпреки че това не отменя задължението на всеки да прави каквото е по силите му, за да не причинява екологични катастрофи, пък били те и на ниво градинката пред блока.
Земята се самопречиства, но ние я цапаме с чудовищни темпове, на които трудно ще смогне.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.05.13 13:50.
Всеки сам си избира и се доверява на това, което сметне за добре за него самия (sun) и за семейството му. Шарлатани винаги ще има, трябва да се научим да ги избягваме колкото е възможно. И повярвайте ми, някой ден когато станете родители ( тези, които още не са :) ) ще започнете да мислите по доста по-различен начин.
Преди и аз не съм се замисляла толкова какво ям, и цигари съм пушила, но живота учи, много и то :)
Сигурно си забелязала как ти се променя вкуса, нали? Мирисът на някои храни става неочаквано отблъскващ :D
Aз напоследък по него се ориентирам безпогрешно.
14/05
Да си опиша и тренировката докато не съм забравила :D
Сутринта за събуждане - 2х10 колелце за корем :)
Вечерта след работа :
загрявка :
3 кръга :
3 набиране
6 лицеви опори
10 напади СТ
Трябваше да правя обръщане и клек 10 х 1 с редуване на упражненията, но тъй като имаше само 1 лост свободен и нямаше как, затова праих първо само обръщане, после кляках.
обръщане :
адаптация - 10х30кг.
3х40кг.
2х3х45кг.
5х50кг. последвано от преден клек
клек на гръб :
5х55кг.
4х3х60кг.
Между сериите на клека - 3х2 набирания
лежанка :
2х3х40кг.
1х4х40кг.
В почивките 3х2 кофички на успоредка
К2Е - 3 пъти до отказ
храната :
6.45 - сока на 1 лимон с малко вода, годжита*, парче кокос
8.30 - сусамов и тиквен тахан* с лимон(не е моя вкус)
13.00 - 1 краставица, скумрия на скара, маслини
15.00 - шепа сурово искиснато кашу, няколко маслини
20.00 - след тренировката - салата домати, краставици, лук* и зехтин, скумрия на скара, задушени броколи и карфиол в кокосово масло*
21.00 - смути от ягоди, кокосово мляко*, малко мед* и рожков* (inlove)
П.П. Само да вметна, мисля си че мога да обърна и 55кг., в залата няма дискове от по 1.25кг. и трябва да вдигам тежеста директно с 5кг. Но първо ще взем да пробвам с 52.5кг. в залата до работа, така някак си плавно да вдигна :D психически така да се настроя хе хе хе. Мисля си просто, 52.5кг. със сигурност ще ги обърна :) ама да не казвам голяма дума :x
15/05
Сутринта 3 х 8 Ab wheel
5 rounds :
3 min. AMRAP
6 Swing ( Russian ) @ 16 kg.
6 Pushups
9 Air Squat
1 min. Rest
1 кръг - 5 рунда + 6 суинга + 5 лицеви опори
2 кръг - 5 рунда + 6 суинга
3 кръг - 5 рунда + 6 суинга + 6 лицеви + 7 клека
4 кръг - 5 рунда + 6 суинга + 6 лицеви + 3 клека
5 кръг - 5 рунда + 6 суинга + 6 лицеви + 2 клека
Не ми стигна в нито един кръг да стигна до 6 пълни рунда значи :@
После 3 х 10 Ab wheel
храна :
6,45 - сока на 1 лимон с малко вода, парче кокос
9.00 - овесени ядки с чиа*, конопено семе* малко годжита* и няколко ягоди и мед*
12,30 - зелена салата с краставици и маслини, 1 варено яйце, тиквен* и слънчогледов тахан*, кокос
15.00 - ягоди поляти с кокосово мляко* и 3 сушени смокини
19.30 - зелена салата с лук, чесън* и краставица, скумрия на скара, кафяв ориз, 5-6 фурми
Ппппффффф....не е като да не съм си хапнала :D
Мнението беше редактирано от Vess на 15.05.13 22:01.
16/05
Само хапвах днес :D
8.00 - овесени ядки с чиа* коноп.семе*, рожков* и стафиди и парче кокос :)
13.00 - 1 домат, малко леща, слънчогледови кълнове*, сусамов тахан*, 1/2 банан
19.30 - салата зелена, зеле, домат, маслини, кълнове*, парче печена скумрия, няколко стафидки
През деня 1 нес кафе с лъжичка мед* и кокосово мляко*
Движението днес - 2 часа разходка с малчо с колелото ( което бутах през цялото време :D ).
Толкоз за днес 8-)
17/05
Движението днес е домашно пак, няма как да съм в залата, с дребен сме си вкъщи.
15 кръга :
х 2 набиране
х 2 кофички
5 рунда за време :
10 лицеви опори
10 СДХП @ 16 кг.
време - 4:38 мин.
3 рунда за време :
10 напад/отпад @ 16 кг. пред гърди ( напад/отпад ляв = 1 повторение, х 5 на крак )
10 планк длани/планк лакти
10 повдигания на таз от страничен планк ляво
10 повдигания на таз от страничен планк дясно
време - 7:29 мин.
хапнах :
9.00 - слънчогледов и тиквен тахан*, парче кокос, 4 натурални фурми
14.30 - зелена салата, 2 варени яйца*, морков, броколи и карфиол, 4 фурми с какаови зърна*
Ще ям още :D то е ясно. Ще дописвам.
Мнението беше редактирано от Vess на 17.05.13 15:06.
Дописване :
17.00 - 1 лимон, нарязан наситно с 1л.мед, шепа ягоди, 1 какао с мед и кокосово мляко*
19.00 - зелена салата с лук, краставица, магданоз и слънчогл.кълнове*, 1 морков, парче скумрия на скара
21.00 - 3 фурми с какаови зърна*
След обеда малко стречинг, свещ, мост и стойка на глава на стената 3 - 4 пъти по около 30 секунди
Здравейте !
Вчерашния 18/05 започна добре, игра с малчо в Богоров, и едни 23 набирания разпределени така - 1х2 и 7х3 набирания надхват.
Храната също добре, основно тахани*, годжита*, фурми и какаови зърна*, зелена салата, кълнове*, вечерта имаше варени картофки, салата домат и краставица и лук*, чесън*.
Плановете бяха следобеда да ходя в залата, но непредвидени и много скръбни новини за мой много близък роднина ни преинудиха да тръгнем веднага към село, погребение, пътуване.... в такива моменти човек се замисля за важните неща, и как докато си ял и пил и си спял в един момент всичко свършва.....
Днес 19/05 обратно във Варна. Не ми е никак до зала, раздвижих се у дома, за да се поразсея малко :
5 кръга :
10 Тръстъра @ 14 кг. дясна ръка
5 Бърпи чиста лицева
10 Тръстъра @ 14 кг. лява ръка
5 Бърпи чиста лицева
време - 12:48 мин.
3 х 20 повдигания на таз от лег с 14 кг. тежест
3 кръга :
10 колекце за корем от колена
10 повдигания на таз от страничен планк дясно
10 повдигания на таз от страничен планк ляво
Доста стреч и два щпагата, женски разбира се, далеч съм от мъжкия ;)
Храната до момента :
Непредвиден фаст от 17 часа, не знам даже дали е фаст ама.....
15.00 - зелена салата с лук*, слънчогледови кълнове* и домат, скумрия на скара, 3 фурми с какаови зърна*
Мнението беше редактирано от Vess на 19.05.13 16:15.
19.05.13
16:26
Моите съболезнования, Веси (F) !
Благодаря Натали, и на всички останали, които сте подкрепили мнението й (bow)
Дописвам останалата храна за днес :
18.00 - 1 ябълка, сусамов и тиквен тахан*
19.30 - салата домат, връзка магданоз, лук, слънчогледови кълнове*, конопено семе*; овесени и ръжени ядки с чиа*, рожков* и стафиди
Лека |-)
Мнението беше редактирано от Vess на 19.05.13 23:12.
20/05
Днес вече в залата след работа. Изгубих му края на схемата с тренировки, и вообще не знам коя трябваше да правя. Затова правех, каквото ми се правеше ;)
5 кръга :
3 набиране надхват
2 кофички на успоредка
вработване :
тяга - 15 х 20 кг.
тръстър - 15 х 20 кг. ( не че после правех тръстъри :D )
тяга :
3х60кг., 3х60кг., 3х65кг., 3х70 кг., 3х75кг., 3х70кг.
обръщане с преден клек :
5х30кг., 5х35кг., 5х40кг., 5х45кг., 3х50кг.
Не ми върви тая тяга нещо и това е... може би защото не ми е любимо упражнение. На леки килограми и много бройки в комплекси ОК, ама така да вдигам килограмите, тежки тяги - хич...
храната :
6.45 - сока на 1 лимон с малко вода
9.00 - овес. и ръжени ядки, мед*, чиа*, какао, слънчогл.семки, стафиди
12.30 - зелена салата с лук, краставица, маслини, 1 варено яйце*, слънчогледов тахан* с мед*= халва :)
15.00 - шепа сурово кашу, 4 сушени смокини, 1 зелен чай с мента (h)
20.00 - салата домат, краставица, лук и кълнове от елда*, 2 яйца* в кокосово масло*, 1 банан, шепа ягоди поляти с мед* и няколко какаови зърна*
Никакви добавки не приемам от доста време, магнезия свърши отдавна....
Ти откога тренираш и колко килограма си? Питам във връзка с тягата...(dull) И на мен ми е трудно да прескоча 60-65кг... А ми е едно от любимите упражнения.
казано от JulsaVena на 20.05.13, 21:53:
Ти откога тренираш и колко килограма си? Питам във връзка с тягата...(dull) И на мен ми е трудно да прескоча 60-65кг... А ми е едно от любимите упражнения.
По начина по който тренирам в момента - 1 година стана април месец, преди имам стаж над 10 год. Тае Бо ;)
Макса на тягата ми е 80 кг., но на мен не ми е любимо, рядко го правя и затова и не вдигам килограми....Инъче аз съм 64 кг. към то 172-173 см. :)
Мнението беше редактирано от Vess на 20.05.13 21:58.
Боже - съжалявам за оффтопика, ама съм много зле, чета мнението на JulsaVena:
“Ти откога тренираш и на КОЛКО ГОДИНИ СИ?”
И си викам: “Абе какво значение има на колко си години да дъпраш тяга, освен ако не си на 70, ама той Абаджията и на 70 години изхвърля по 30 кила, че и в разножка” :D
Иначе тягата е коварно упражнение, ако не си загрял достатъчно, може и на 40 кила да те заболи кръста, затова мили дами - be careful. JulsaVena, защо ти е да дърпаш много тяга, след като като цяло в началото е по-добре докато свикнеш с каквото и да било натоварване, да правиш по много повторения на малка тежест. Оттам нататък увеличаването на макса става по-лесно, в крайна сметка трябва да оставиш тялото ти да се адаптира.
Хе хе, споко Блага :) Аз минавам към дъртичките вече .... като гледам какви млади девойки тук на по 15-16 години, ама напъвам се още ;) кво да правя :D
Хех, те тези малките не могат да ти стъпят и на малкият пръст на силата, функционалността и двигателната култура, която притежаваш.
казано от Miyu на 21.05.13, 13:24:
Хех, те тези малките не могат да ти стъпят и на малкият пръст на силата, функционалността и двигателната култура, която притежаваш.
Ееееее, страхотна както винаги значи (F)
казано от Веселина Иванова на 21.05.13, 13:10:
Хе хе, споко Блага :) Аз минавам към дъртичките вече .... като гледам какви млади девойки тук на по 15-16 години, ама напъвам се още ;) кво да правя :D
Абе Веси ;) ...понеже влизам в твоята възрастова категория, само да вметна, че аз не се напъвам “още”, а тепърва смятам да започвам да напъвам и да надминавам това, което съм смятала за възможно...не точно тяги, де, но кой с каквото се е захванал да прави. :)
21.05.13
15:25
сори за спама -искрено :)
ама какъв е този “рожков”, дето го ядете - ти, Марги и т.н.
тук наричаме рожкови дърветата с едни дълги големи шушулки със семенца-храна за козите :) и едва ли е това :)
и относно годжи-берито-купувала съм си- едни сухи червенки “стафидки” с неприятен вкус-по-колко хапвате от тях и мислите ли, че с няколко бройки ще си набавите полезните вещества, които пише, че съдържат
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече