Keep running !

Прескочи до:

05.01.11
18:17

Здравейте и Честита Нова Година :) Нека бъде по - здрава и по - силна :)

Започвам новото си дневниче с надеждата да си върна старата спортна форма, да се храня здравословно и да си създам режим на хранене и спортуване.

Равносметка за изминалата 2010 г.

1.Спрях да тренирам от месец март 2010. Разбрах че съм бременна :) - ГРЕШКА
2.Хранех се що годе здравословно, но и джънка не ми беше чужд.....
3.Спортувах по малко, и по леко у дома, но по лекърско предписание трябваше да спра.
4.Резултата от цялата бременност бе с 17 кг. отгоре.... :(
5.Станах майка, няма по невероятно чувство от това :)
6.Равносметка след раждане - останали 10 кг. :( лоша работа. - ВЕЧЕ СА МИТ

ЦЕЛ НА ТОЗИ ДНЕВНИК : сваляне на 10 кг. стягане и възвръщане на миналогодишната ми форма :) - ПОСТИГНАТО

НОВА ЦЕЛ НА ДНЕВНИКА - здрав дух в здраво тяло !!!

Днес храната беше :

9:30 - питка от трици ( 1 яйце, 2 с.л.кис.мляко, сирене, трици )
13:00 - Тае Бо тренировка - 55 минути
14:00 - ябълка, картофено пюре, кис.мляко Активия, 1 филия Вита със сирене
( това предстои ) 19:00 - салата шопска, леща, печена телешка наденица

Това е от мен, приемам всякакви съвети относно това как да се храня, све пак съм кърмачка :)

Темата беше редактирана от Vess на 14.01.17 12:42.

05.01.11
18:22

Добре дошла отново, Веси!

Ще си върнеш формата за нула време, сигурен съм. Успех!

05.01.11
18:27

Благодаря Vic :)

Само да вмъкна че смятам и ще се старая да се храня по РБД, днес менюто ми е много зле, знам, но утре ще презаредя хладилника че днес.....е доста празничък.....

05.01.11
18:29

Лелееее, супер новина. Честито Веси! Да ти е живо и здраво момченцето!!! Много се радвам, че пак си на линия. Точно пък ти ли няма да свалиш 10 кг??? И аз качих точно толкова и свалих много повече. Всичко се оправя.
Храната ти ми се вижда доста мъничко за кърмеща жена, но ако не ти се яде повече не се насилвай. Радвай се на бебето и на майчинството и не се втелявай в сметки. Просто спортувай и не яж джънк. Малкият ще свърши останалото:P
Успех

fire.is.my.nature

05.01.11
18:33

Веси , добре дошла ! Честито бебче и успех със свалянето ! Ще успееш :)

05.01.11
18:46

Здравей и от мен. Честито бебИ и чак после и дневник :) И аз съм сигурна, че ще се справиш със свалянето.
Ще те следя с интерес!
ПоЗдрави!

05.01.11
18:49

Добре дошла отново и да ти е живо и здраво бебчето и от мен :)
За 10-те килограма поне имаш добро извинение ;) Защо си спряла да тренираш - проблемна бременност или...?

05.01.11
18:56

Да ти е жив и здрав малкия юнак.Нищо,че регистрацията ми е от сравнително скоро,чета тук от години.Предишният ти дневник беше един от любимите ми.Ще следя с интерес. :)

05.01.11
19:28

Веси, да ти е жива и здрава рожбата!
Много да я слушаш и много да те радва! Екстра си с тия САМО 17кг.! Ще влезеш супер бързо във форма!

05.01.11
20:19

Хорааа, благодаря ви много за топлото посрещане, Дива, да, малко ми е храната днес но това ще се поправи :)
Не спортувах по време на бременността заради контракции, доктора ме посъветва да спра със спорта и затова.

05.01.11
21:28

Е, Веси, честито! Още един спортист във фамилията :)
Точно днес си мислех да пиша на Дива, че сме започнали да се събираме обратно във форума, и ако и Веси се появи...така и не го написах, но явно си ме чула!
Добре дошла пак!

Страхотно:) Да ти е жив и здрав и много, много да ви радва:)
Добре дошла отново!

06.01.11
02:27

Честито бебче и от мен! Успех с дневничето, Веси! И теб ще следя с интерес :)
П.С. Вече форума е в пълен състав!

06.01.11
09:06

Здрасти Веси, от фейсбука знам, че си имаш бебенце. И аз като Инис, вчера се сетих за тебе и си мислех точно колко свежарски ти беше предния дневник и как си обсъждахме всички неща и изпробвахме режими. Радвам се, че си тук отново. Цунки.

06.01.11
12:16

Благодаря на всички на топлото посрещане :)

Днес към момента храната е добре, така съм я замислила и до края на деня :)
Но проблема ми е утре какво да тренирам (wasntme) мисля да скачам на въже, какво ще кажете, и после отделно ръце и корем ?
Приемам всякакви предложения :) Мисля си много за Кросфит-тренировка, но не смея че родих с оперция и ми се ще още време да мине за да покарам тежки тренировки .....трябва да внимавам доста, затова стартирам с три тренировки в седмица, постепенно да вляза в час.....все пак не съм тренирала от март 2010 :)

Хайде, хубав ден ви желая, ще се отчитам довечера :)

06.01.11
15:25

Хей, здрасти и от мен :)
Много се радвам на завръщането!
И аз съм сигурна, че мнг бързо ще си върнеш формата :)

06.01.11
16:04

казано от Limka на 06.01.11, 15:25:

Хей, здрасти и от мен :)
Много се радвам на завръщането!
И аз съм сигурна, че мнг бързо ще си върнеш формата :)

Ох, дано Лимка, може би е е по бавно, но по добре така, че да не докарам някой йо йо ефект. Диета ми е трудно да спазвам заради кърменето, ще се старая да се храня качествено.......

06.01.11
16:44

Здравей, честито бебе! Да сте живи и здрави, а килограмите много бързо ще си отидат.
На мен като кърмех много ми се пиеха течности, изпивах тонове сок (много обичах грейпфрут), чай, мляко, вода. Яденето ти наистина сякаш е малко за кърмачка, но като заредиш хладилника ще хапваш повече. Може да наваксваш калориите с ядки ако не ти се яде много.
А скачането на въже не ми се вижда удачен вариант за човек, претърпял операция скоро. По-добре някакви по-спокойни движения докато се възстановиш напълно. Недей да бързаш, за всичко има време. Сега животът ти с малкото човече ти е достатъчен енергоразход, включително кърменето.
Много прекрасни мигове ти желая!

06.01.11
17:34

Aneliq благодаря ти за пожеланията, работата е там че аз съм много енергичен човек и леки и спокойни движения от рода на йога, пилатес, каланетика не ми се оттдават.....просто не са за мен. Аз преди да забременея тичах, тренирах Тае Бо, фитнес.....това обичам аз, аеробни натоварвания и тежести. Изрично съм се консултирала с доктора си и той каза, че след 2 месеца от раждането мога да започна да спортувам, а и се чувствам идеално да стартирам със спорта :) Минаха два месеца и половина и мисля, че момента настъпи, а и какво по хубаво от начало на Новата 2011г  (y)

Та така :)

07.01.11
00:22

Сигурен съм, че бързо ще свалиш излишните килограми и настоящият дневник ще бъде поне толкова интересен колкото предишните. Ще следя с интерес :)

07.01.11
11:38

Здравейте драги ми смехурковци :)

Минавам да се отчета за вчерашния нетренировъчен ден :) Първоначално ще я карам три пъти седмично тренировки, за да вляза плавно в ритъм и форма, и после ще увелича :)
Така че :

ЧЕТВЪРТЪК - 06.01.2010 - Не тренировъчен, само храна :)
9:00 - питка от 3с.л.овесени трици, 1 яйце, 2с.л.кис.мляко, натрошено сирене
11:00 - 1 ябълка, 1 Активия с мюсли
13:00 - 1 крставица, пилешки гърди печени около 150 гр., малко сиренце, филия Вита, картофено пюре ( 2с.л.) толкова беше останало, 1 ябълка
17:00 - Филия Вита с малко кашкавал
19:00 - Шопска салата, порция леща, малко кашкавал

Вода - мнооооогоооо, над 3 л.

Ами, маи това е, и май съм прекалила с храната, тази филия в 17 можеше да я пропусна май ;)

Хайде, чао за сега и до скиф ;)

Независимо по какъв начин си родила, 2 месеца след това трябва да почиваш - вярно, но когато възобновиш тренировките, в началото те трябва да бъдат по-леки, да няма много подскоци :)
И все пак най-важно е ти как се чувстваш и лекуващият те лекар какво препоръчва според състоянието ти :)

07.01.11
12:17

Taм е работата че се чувствам перфектно и за тежки интензивни тренировки, но.....лека полека, затова я карам сега с аеробни леки тренировки, три пъти седмично :)

07.01.11
18:23

Такаааа, ще се отчета сега за днес, защото weekend-а няма да ме има у дома, и не знам дали ще имам нет :)

ПЕТЪК – 07.01.2011

8:30 - питка от овесени трици, 1 яйце, кис.мляко, натрошено сирене, 1 ябълка
11:30 - кис.мляко Активия с мюсли

12:45 - ТРЕНИРОВКА

25 мин. кардио Тае Бо ( исцяло с подскоци, ритници )
упражнения за ръце с дъмбели - рамо, бицепс, трицепс, военни преси
упражнения на земя - външна част на бедро, вътрешна част, дупе и корем
Стречинг
Всичко - 45 минути.

14:30 - порция леща, пил.филе 150 гр., филия Вита, 1 ябълка
18:00 - кис.мляко Активия
Някъде около 20:00 - 21:00 - Скумрия на фурна, салата някаква ( няма да сме си у дома, каквато ни предложат :) )

Вода - отново много, над 3 л. със сигурност :)

Ами това е от мен, и аз като Аxi мисля че беше момичето обичам градивна критика, така че действайте ;)

10.01.11
09:59

Здравейте хораааа :)

Събота и неделя не бяха за пример, бях на детски рожден ден с бебчо, ядох торта и сандвичи и разни други сладки :( кофти но......от днес ще поправям всичко, I promise (blush)

Днес е ден за тренировка, кефффф, само бебчо да заспи :)

Ще се отчитам утре :) хубава седмица, Чао :)

11.01.11
08:56

Добро да ви е утрото :)

Отчет за вчерашния ден :)

ПОНЕДЕЛНИК - 10.01.2011г

9:00 - питка от овесени трици, 1 кис.мляко Активия
12:00 - ТРЕНИРОВКА
14:00 - 1 филия Вита, картофена салата-100 гр., пил.филе, 1 ябълка
16:30 - Активия с мюсли с 50 гр. белен слънчоглед
19:00 - шопска салата, пиле с ориз

Вода- отново мноооогооооо

ТРЕНИРОВКАТА:
3 кръга от следното ( краднах малко от Дива идея за тренировката )

х50 подскока с високо коляно на крак
20 тръстъра с дълбели
20 суинга с дъмбели
10 лицеви опори на колене
20 напади ( х 10 на крак )
20 пълни коремни преси
И след като прикл. с 3 кръка бебчо се събуди, и тук 10 мин. преспиване на ново

После : 10 мин. карддио, скачане на въже
10 мин. упражнения за ръце с дъмбели
Стречинг

Ощо всичко, като изключим прекъсването за преспиване, 45 мин. Кратко но качествено.....:) С мускулна треска съм......ппппфффффф....скопосах се пак....

Ами това е от мен, днес няма да тренирам, ще има само храна и разходка :)

Хайде :)

Мнението беше редактирано от Vess на 11.01.11 08:58.

11.01.11
09:29

Здравей първо. Само да попитам две неща - първо - защо имаш разлика от 5 часа между хранения между които има и тренировка и второ - защо последното ти хранене е едва в 19:00?

11.01.11
09:36

Абе, Веси, всичко добре, ама...к’ви са тия Активии??? Що ти е на теб, че и на бебока, да ядете химиите на Данон?
Идея: в Пикадили продават замразени ягоди, малини, горски плодове....не са никак скъпи... Дай поне кисело мляко с някакви там замразени горски плодове/ ягоди + мед и овес. ядки... Накисваш от предната вечер,  на другата сутрин вече имаш ‘активия’

11.01.11
17:46

Привет, ами първо паузата между храненията е станала сучайно...не е нарочно, и се старая вечерята ми да е по рано и после да нямам хранене.

Лим, абе знам че са пълна боза тия Активии ама съм ги метнала нещо......ще ги спирам, имам още няколко в хладилника и мисля да ги спирам (y)

12.01.11
10:28

Хелоууууу :)

ВТОРНИК - 11.01.2011

храна :
9:00 - питка от овесени трици, яйце, кис.мляко и сирене
11:30 - Активия закуска
14:00 - 1 бисквита с фъстъчен крем
16:00 - 2 кюфтета, 2 филийки Вита, 1 домат, 1 ябълка
19:00 - шопска салата, пиле с ориз, кис.мляко 200 гр.

Туй то :)

13.01.11
09:41

Хопала :)

Нещо вчерашния ден мнооогооо шантав.....храната много зле, тренировката ОК !

СРЯДА – 12.01.2011

9:00 - питка от овесени трици, яйце, кис.мляко и сирене
11:30 - кис.мляко, 50 гр. белен слънчоглед
16:00 - кардио Тае Бо
18:45 - шопска салата, пиле с ориз, шепа сурово кашу
20:00 - 2 ябълки

Не ми се карайте, знам че имам голяма пауза между храненията, но не ми се ядеше, от обяд до 16 часа се боря с бебчо да заспи та да си направя тренировката и вообще не ми беше до ядене.....трудна работа е това да тренираш с бебе в къщи (wait)

Еми туй то :)

13.01.11
12:55

казано от Vessi на 13.01.11, 09:41:

Хопала :)

.....трудна работа е това да тренираш с бебе в къщи (wait)

Еми туй то :)

Ама е весело...Правиш малко упражнения, дундуркаш бебето, пак упражнения, пак бебето. Помня го това :D Тренирах на една КАСЕТА на С - блок. Синът ми сиугурно и до ден днешен я помни. Всеки ден я слушаше от бебе

13.01.11
16:10

Дива, какво да ти разправям, ама не е хубаво така да се накъсва тренировката бе.....ама няма друг начин :) Да ми е живо и здраво само, прощавам му ;)

14.01.11
10:06

Хоп, тук съм :)

вчера ЧЕТВЪРТЪК – 13.01.2011

8:30 - кис.мляко с мюсли
11:00 - ябълка
12:30 - филия Вита, домат, сирене, кашкавал
16:30 - филия Вита намазана обилно с Ескуизия, ябълка

17:10 - ТРЕНИРОВКА - 40 мин. комплекс от упражнения за крака, ръце и корем на Синди Крофорд ( това е пълна боза ама за успокоение на съвеста че си накъсах предния ден тренировката )

19:00 - салата, пиле с ориз ( ейййй не свърши това ядене бе....ппппффффф) кашкавалче малко
22:00 - тиквени семки ( не знам колко но не бяха много )

Хайде, днес ако имам късмета бебчо да е добър с мен ще тренирам пак :)

15.01.11
10:37

Опи ;)

ПЕТЪК – 14.01.2011 - Банго Васил

9:30 - овесена питка
12:00 - пиле, филия Вита, Ескуизия, краставица
15:00 - кафе нес с мляко

16:00 - кардио ТАЕ БО

19:00 - шопска салата, бъркани яйца със сирене, ябълки 2
22:00 - тиквени семки

Супер, зареждащ ден със супер зареждаща тренировка :)

Мнението беше редактирано от Vess на 15.01.11 10:38.

17.01.11
10:52

Хелоууууу :)

Така, на кратко за уикенда, не съм водила статистика какво и кога съм яла, но беше здравословна храна, с мярка и на време. Имахме гости, имаше и много разходки, и за капак сме болни всички в къщи, включително и малчо :(

Така че, днес тренировка най вероятно няма да има.....много съм хремава, и адски ме боли гърло :(....сккопосахме се....

Сега отиваме до педиатърката, че малчо много ме притеснява...хубава и спорна седмица на всички :)

18.01.11
19:44

Привет :)

покрай грижите за малчо храна не съм описвала, но е добра, днес до 16 часа само мляко и плодове съм яла, но тоа ми се ядеше, затова....не е нарочно. После сурови ядки асорти ( бадеми, лешници, кашу, стафиди ) и така.
Вечерята предстои :)

Инъче днес заради мъглата не излизахме на разходка, но имаше тренировка :)

ТРЕНИРОВКА :

5 кръга от следното :
х50 подскока с високо коляно ( бягане на място )
х10 напади
х10 клакане плие
х10 клек с широка разкрачка
х10 мъртва тяга с дъмбели
х10 клек с прибрани един до друг крака

после, упражнения за ръце, коремни преси на земя, стречинг

Всичко ми отне 40 мин. мисля че се получи добре ;)

Айде, до скиф ;)

22.01.11
17:46

Привет :) Не съм писъла отдавна....но малчо беше болен, а аз още съм :( Вече съм на антибиотик, отвратителна работа......не съм описвала храната си тия дни, а спорт имаше вчера. Яко динамично Тае Бо :)

Не знам до колко ще успявам да водя този дневник, но до колкото мога ще пиша. От днес ще опитам един нов режим на хранене, казва се Режима на д-р Папе. Изразявасе в следното, то предполагам няма да е непознато за много от вас, според мен е хубаво всеки да се храни така.....в едно се различава от останалите методи на хранене, ще разберете къде :)
Значи, закуската е винаги въглехирати, само въглехидрати, никакви белтъци или мазнини. Силна закузка с въглехидрат.
Обяд- смесено хранене, може въглехидрати с белтъчини.
Вечеря - белтъчини и салати. Само това, никакви въглехидрати.
В общи линии това е, само три хранения ( това е различното от друНгите режими на хранене, където порциите са разделени на повече и по малки, докато тук храненията са само три ).
Никакви междинни хранения, само три, като между тях трябва да има поне 5 - 6 часа.

Не знам дали ще успея, ще пробвам. Аз съм превърженик на честото и по малко хранене и затова не знам дали ще се справя.

Та така :)

04.02.11
14:08

Хоп - троп :) Хорааа от колко време не съм писълаааа, ама не става бе хора :( няма как с малко дете, бебоче, не сварвам да си водя записки кога какво съм яла, кога какво тренирам и т.н.
Съжелявам, че ви подведох за дневника, ама.....нека попорастнем малко и ще се завърна отново на ринга ;) прекалено са ми ангажимените покрай него, та така.....кога на разходка, кога тренировка и т.н.

Пожелавам на всички ви да бъдете по - здрави, и по - силни :) ДО СКОРО :)

24.07.11
14:08

Здравейте отново, обещах да се завърна скоро и ето ме :)

Реших да подновя дневника си, бебето е вече голям и силен 9 месечен мъж ;) и не е пречка мама да тренира и спазва хранителен режим :)

Завръщам се в редиците на любимия ми ББ-тийм, дано не ви подведа и бъда сериозна и редовна :)

Така, на кратко за изминалите няколко месеца :

От месец и нещо тренирам усилено, три пъти седмично, ако това може да се каже усилено де ;) но спазвам мин. три пъти тренировка седмично. Два пъти фитнес, веднъж Тае Бо и ако има време тичам и на близкия стадион до нас, вече Морския парк ми идва доста далеко :( но...задоволявам се и със стадиона, има и плюсове, така меря пробягано разстояние по лесно ;) Мисля, че съм на 90 % влязла в спортен тонус и форма, остават ми малко килограми да сваля - някъде 3- 4кг. Последната седмица си дадох почивка, тъй - като бяхме на семейна почивка с бебчо, но пък започнах корекция на режима си на хранене и мисля, че постигнах резултати, доста плувах също. Преди седмица нямах възможност да огранича храната поради кърмене, но тази одисея завърши, без драми от страна на малкия мъж и сега вече хранителния режим е на лице :)
От седмица спазвам НВД, вчера ми беше зареждащия ден, заредих с пълнозърнест хляб за закуска, варени картофи през останалата част от деня и друга храна разбира се, но не помня кога кое точно.....

Та това е от мен за сега май.....друго не се сещам. От утре отново съм на тренировка във фитнеса, нещо не ме кефи програмата която са ми направили там, но.....имам още 2 посещения и ще търся друга алтернатива за трениране. Направили са ми я да започвам с 20 мин. пътека, после упражнения за ръце, корем, крака и после завършвам с 20 мин. пак пътека.Нещо не ме кефи, супер дълга и изтощителна програма според мен, общо с малко почивки отива към 1 час и половина.
Обожавам да тичам, но не на пътека а на открито и май ще се отдам на него и на Тае Бото. Обожавам Тае Бо и в момента си търся даже зала където да работя като инструктор, много искам да се занимавам с това, дано реализирам тази си моя мечта :)

Та така, това е от мен, то не излезе много кратко ама имах доста неща да Ви кажа :)

Хайде, утре започвам, ще въвеждам храна и тренировки :)
Чао и до скиф ;)

П.П. Забравих да кажа, че обмислям варианта да спазвам Режима на Аткинс - Кетонна диета. Прочетох, че е доста близка да НВД, само дето са позволени и повече мазнини, като майонези, сметана, семена, масло и т.н. Там също са позволени зеленчуци, нали, и то в прилични дози ??? Само едно не разбрах, защо препоръчват нискомаслени кисели млека а същевременно е позволено сметана и подобни ??? Много ще съм ви благодарна, който има наблюдения върху този режим на хранене да ме поправя и съветва където греша :)
Благодаря :)

Мнението беше редактирано от Vess на 24.07.11 22:21.

25.07.11
17:34

Такаааа, здравейте :)

Днес 25.07.2011

9:30 - овесени ядки с кисело мляко и ленено семе смляно
12:00 - тренировка
15:00 - голяма шопска салата с 3 кюфтета, собственоръчно приготвени от мляно свинско месо и малко майонеза
17:20 - сладкиш от извара, кокосови стърготини, Стевия и малко черно какао, става страхотно, голям фен съм на този сладкиш
19:00 - вечерята ще бъде от салата шопска, пипер с белтъци, сирене, чубрица, червен пипер, всичкото това на фурна.
И след 2 - 3 часа след вечерята пак от изварения сладкиш :)
Вода - много :)

Тренировката :
10 мин. пътека ( трябваше да са 20 мин. по програмата която са ми направили но аз я попромених ;) )
повдигане на краката от вис - 3х20
наклони в страни с дъмбели за талия - х3 х 20 на всяка страна
къси коремни на земя - 3х20
клек с лост - 3х20
външна част бедро - 3х30
избутван от лежанка - 3х20
флайс - 3х20
раменна преса - 3х20
сгъване бицепс - 3х20
пътека - 20 мин.

Сега, много ще се зачудят на тия повторения, МРАЗЯ ГИИИ, но ми направих така програмата защото моите изисквания бяха програма за 2 дни само, тъй като третия ми тренировъчен ден е Тае Бо. И аз го дължа на това, че само 2 дни седмично съм във фитнеса. Имам още веднъж да отида и ще търся друга алтернатива на тренировка, тази не ме кефи, ама никак.....особено тези много повторения....ужас, като папагал......

Другото което ме притеснява, е дългата пауза от храна между закуската и обяда. Но, така се получава, защото водя бебето на баба му по обяд, тогава тренирам, и докато го взема и да се приберем и станало 15 часа....уууффффф трябва да измисля нещо друго.

Това е май, друго не се сещам :)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1