02/08
Нищо интересно за отбелязване, активна почивка. Крака, ръце, рамене, трапец, гръб - всичко в МТ (dull)
Готвим се за разходка сега с дребен и племенницата ми из Морската градина, следобед евентуално плаж (sun)
Харесали сте ми поста с описване на почивка, и на мен ми хареса, МНОГО 2 цели дни без никакви активности, даже и домашни набирания нямаше :D Трябва повечко да си почивам, така отчитам по-голям напредък. Така си мисля поне.
Днес, 04/08 с Вик и тайфата (rock) в двора на Богоров :
Стандартна загрявка стави, ротации разни
Совалки
Техника:
Суинг и СДХП
основен комплекс :
AMRAP in 12 min. :
6 СДХП @ 24 кг.
3 Бърпи/колене към лакти
Аз - 15 рунда без 2 Бърпи накрая (whew)
Голям зор с тая 24-ка, ама голям пък кеФ (rock)
Цели 90 СДХП-а с 24-ката (muscle)
Из между цялата тая работа няколко набирания надхват без залюляване - единички, доста бавно вдигане, но пък чисто :)
Техника на Т2Б, на която за финал скъсах мазол на лявата ръка ;( мноооогоооо дълбоко ги дълбая като късам, и сега ме боли каквото и да правя с тази ръка :( пппфффф....пак ще трябва да се правя на мъж и да не мрънкам (dull)
До момента хапнах :
- овесени ядки със стафиди и слънчогл.семе, какао и мед*
- след трен. няколко какаови зърна* с малко мед*
- 5 яйца* в кокосово масло*, маслини, 1 домат*, и тъъъъничко резенче от кафявата халва ( още има )
- вечерята ще е пак яйца*, салата и маслини :)
Дребен се събуди, може и да направим някой плаж (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 04.08.13 15:19.
05/08
Никаква активност днес, само храна :
- овесени ядки с мед*, какао, стафиди и слънчогл.семки сурови
- 1 краставица*, 1 домат*, 4 яйца* в кокосово масло*, няколко какаови зърна* с малко мед*
- сини сливи
- 1 хапка кафява халва ( още 1 цял пакет има ) с 1 лъжичка тиквен тахан*
- салата домати*, краставици, лук и магданоз, маслини, 3 варени яйца*, парче арменски хляб ( без мая, прилича на палачинка)
Нещо не е наред (dull) вече втора седмица от както съм на работа и всеки ден следобед съм с някакво отвратително главоболие, което днес до вечерта не минава и не минава....мерих кръвно - ОК, по принцип си поддържам 110/75-80
Ще ми се да променя нещо и в тренировъчен план, но не знам какво да е....имам нужда да понамаля тренировките май, но пък не искам да ми падат постиженията, а напротив, искам да ги вдигам. Не искам да раста повече ( мускулно :D ) а само да чистя маз... ама пусто като ми се яде :D Мисля си просто и споделям ....
06/08
Днес в залата :
20 min, each minute:
5 Thuck Jump
1 Power Clean @ 45 kg
1 Bench Press @ 40 kg
Knees to elbow 4 пъти до отказ
Страхотна тренировка. Загрях с набиране надхват 2х4 - все по - малко залюлявам, гледам да клонят към чисти надхват набирания. Малко клекове и кофи СТ.
Обръщане и бенч преса с по-ниски кила за вработка.
На комплекса са ми разписани 45 кг. и за бенч пресата, но тъй като много рядко съм я правела преди, реших днес да го правя с 40 кг. а следващия път ще вдигна на разписаните 45кг.
След като ми изтекоха 20-те минути, сложих още 5 кг. на лоста на лега, викнах едно момче да ме пази и бутнах 3х45кг. Определено следващия път ще си сложа 45 кг. :)
храницата :
- кoкосов орех, какаови зърна* и малко мед*
- 1 краставица*, 1 домат*, пъстърва на скара цяла, маслини
- няколко какаови зърна* с мед*
- салата домати, краставици*, лук и магданоз, 5 яйца* в кокосово масло*, 1/2 фпх, малко остатъци от лещата* на дребен ;)
Днес махнах следобедното кафе, замених със зелен чай с мента, нямам главоболие.
Мнението беше редактирано от Vess на 07.08.13 10:27.
казано от Веселина Иванова на 07.08.13, 15:42:
Аааааа Вик, и аз искам такава картинка пък :D
...
(wasntme)
Ееееее, Вик направо ме разби с тази снимка значи :D Това е от миналото лято, и се сещам че много мрънкаше хлапето и се гърчеше като червей в ръцете ми :D затова е в такава странна поза а аз се опитвам да го държа за да си завърша нападите хахахахха, че готино беше (rock)
По същество, 07/08
загрявка стави
вработване :
тръстъри с 16кг. и 2х16кг.
набирания - х единички надхват и х 3 подхват
КФ компекс
12-9-6 reps for time:
Thruster @ 2x16 kg (пудовки)
Pullup
мое време - отчайващите 6:07 мин. (dull)
После :
5 интервала планкове 40/20
в последните 2 - + 3кг. гира на гърба Толкова ми беше трудно да я задържа че....исках да сложа и другата, но нямаше как да стоят на гърба ми 2х3кг. гири от овалните (dull)
3х10 - колелце от колена
Мъчителни тръстъри. От съвсем скоро си имам 2х16кг. и от още по-скоро мъча тръстърите с пудовки. Е няма нищо общо отколкото с щангаааа ааааааааааа много трудно, мъчно, криво....лудница. 12 и 9-те броя накъсвах няма начин да ги направя в серия (whew)Но съм убедена, че много ще ми дадът ако мъча така тръстърите, много :)
Набиранията с леко повдигане и така - всичките бяха единички - с пускане на лоста след всяко повторение (whew)
Добре е добре е, ще се получат нещата.
храната :
- овесни ядки с мед*, рожков*, слънчогл.семки и стафиди
- домат*, маслини, 4 варени яйца*, 1 с.л.тиквен тахан*
- шепа сурови бадеми
- 1 банан след тренировката
- салата домати*, краставици*, лук и магданоз, маслини, скумрия на фурна, резен кафява халва (tmi)
Кафе само сутринта, след обед зелен чай с мента. И днес нямам главоболие. Спирам следобедното кафе.
Аре, до скиф ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.08.13 14:55.
казано от Веселина Иванова на 07.08.13, 21:46:
...
Мъчителни тръстъри. От съвсем скоро си имам 2х16кг. и от още по-скоро мъча тръстърите с пудовки. Е няма нищо общо отколкото с щангаааа ааааааааааа много трудно, мъчно, криво....лудница. 12 и 9-те броя накъсвах няма начин да ги направя в серия (whew)Но съм убедена, че много ще ми дадът ако мъча така тръстърите, много :)
Набиранията с леко повдигане и така - всичките бяха единички - с пускане на лоста след всяко повторение (whew)
Добре е добре е, ще се получат нещата.
...
Като завъртиш 3 пъти схемата пак ще си говорим :)
казано от StefanR на 08.08.13, 09:55:
Можеш да опиташ тръстър и с една пудовка само.
Така е, това го правех преди 1 година някъде, но сега при наличието на 2х16кг. ;) и при положение, че правя тръстъри с 40кг. щанга, как да се върна на тръстър с 16 кг. ;) хехехех А и протокола е 12-9-6 т.е. малко бройки по високи кила :)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.08.13 16:31.
08/08
Почивах вчера аз :D
Хапнах ( по спомен ще я карам ) :
- сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*
- салата зеле и краставици, скумрия на скара цяла :P, 1 с.л.от тахана*
- сини сливи
- салата домати, краставици, печен пипет, лук имагданоз, скумрия
Мнението беше редактирано от Vess на 09.08.13 13:17.
09/08
Такааа, днес много ангажименти след работа. Вземах племенницата ми, нямах никаква храна за вечеря, мъжо искаше да тренира и той, та първоначално мислех да почивам пак. Нооооооо ( Вик правилно предположи ) не се сдържах и реших, че може да разменя тренировките, днес да направя тази в домашни условия а утре - зала 8-)
КФ тренировка :
загрвка стандартна
малко суинг @ 14 кг.
вработване :
сначове @ 14 кг.
клекове с вдигната пудовка в една ръка горе
и малко сначове с 16кг.
6 rounds for max total reps:
30 sec max reps KB Snatch @ 16 kg
30 sec OHS isometric (down position) работната ръка изпъната над главата
60 sec Rest
Редувах ръцете всеки рунд.
1 рунд дясна - 13 снача
1 рунд лява - 11 снача
2 рунд дясна - 13 снача
2 рунд лява - 13 снача
3 рунд дясна - 13 снача
3 рунд лява - 13 снача
След това планкове 40/20
преден - 3 интервала
странични - х 2
Доста пот изтече (whew) трудна работа задържането долу с 16 кг. над глава и то в едната ръка (whew) Вик, що псувни изяде докато изтекоха и последните 30 работни секунди (tmi)
Манджорето :
- оввесени ядки с мед*, какао, слънчогл.семки и стафиди
- 4 варени яйца*, 2 домата, маслини,1 с.л.тахан* с мед*
- сурови ядки микс около 80 гр.
- салата домати, краставици, лук и магданоз, пилешко печено, маслини, варен кафяв ориз с моркови и подправки
Утре чакам гости, да видим как ще съчетая и залата (wasntme)
Мнението беше редактирано от Vess на 09.08.13 22:01.
10/08
Днес ни дойдоха гостите, сутринта плаж, след обеда зала (muscle) Утре не знам дали ще мога да отида на тренировката с Вик и компания (dull)
загрявка стави, разни ротации
да вдигна пулса 3 кръга :
набиране надхват кипинг - 5, 4, 5
лицеви опори - 3х10
клек СТ - 3х15
вработване :
Power clean - с нарастване на тежестта - 25кг., 30кг. 35кг.,40кг.
Кофи
КФ комплекс :
10 rounds for time:
3 x Power Clean @ 45 kg
7 x Dips @ 10кг.
време - 11:07 мин.
5 интервала преден планк + 5 кг. диск в интервали 30/15
Обръщането добре, през цялото време си мислех Hang ли трябваше да е или само Power clean (tmi), обаче ми беше доста тежко да е ханг, ама нали не се сетих и компромисен вариант на всеки рунд по едно повторение ханг (tmi) другите две от земя.
Кофите прецених, че няма как да направя 10 рунда х 7 чисти кофи, затова правих кофи между две пейки, дупето до долу + 10 кг. тежест (muscle)
Та така, времето май много ама....толкова (whew)
Отивам да правя салатата :P
Мнението беше редактирано от Vess на 10.08.13 20:00.
(wave)
11/08
Днес почивка от към спорт, но не и от домашни ангажименти и занимания ;)
Изпратих си почти към обяд гостите и пропуснах тренировката с Вик. И още повече ме е яд, като разбрах че и Радост Неземна е била (dull)
Инъче вчера и днес храната беше долу-горе така :
- много варени яйца*, много домати*, краставици*, печен пипер*, патладжан*, маслини, тахани*, мед*, диня, пъпеш, сини сливи и днес за да мирясам изядох последната останала кафява халва (tmi) Край, няма повече, едновременно ми е тъжно и радостно. Тъжно че свърши, и радостно че повече няма да имам такова сладко изкушение в хладилника си :D
По принцип и утре трябва да почивам, но то само по принцип ;)
И така драги ми смехурковци, отива в банята и после в леглото |-)
Лека и спокойна прохладна нощ :)
казано от Веселина Иванова на 11.08.13, 21:40:
за да мирясам изядох последната останала кафява халва (tmi) Край, няма повече, едновременно ми е тъжно и радостно. Тъжно че свърши, и радостно че повече няма да имам такова сладко изкушение в хладилника си :D
Май не трябваше да ти казвам за нея. :D
11.08.13
21:57
казано от Веселина Иванова на 11.08.13, 21:40:
(wave)
Днес почивка от към спорт, но не и от домашни ангажименти и занимания ;)
Изпратих си почти към обяд гостите и пропуснах тренировката с Вик. И още повече ме е яд, като разбрах че и Радост Неземна е била (dull))
Ооо, аз пак ще дойда :D
Марги, има нещо такова :x Но край вече, мирясах :D
Радост, надявам се да се засечем :)
12/08
Тъй, както казах вчера май и днес ми беше ден за почивка, но...поразмислих. Размених пак тренировка С1 със С2, защото утре ще имам възможност за зала, днес домашна тренировка :)
загрявка стави, разни подскоци
вработване:
клекове СТ
преден клек @ 14 кг.
преден клек @ 16 кг.
преден клек с 2х16кг.
набирания подхват - няколко х 2 и 3 чисти
Основен комплекс :
AMRAP in 12 min.
6 Front Squat 2x16kg.
6 Pullups
total : 10 rounds + 4 Front squat 2x16kg.
Колене към лакти - 4 пъти до отказ
Не, не стават чистите ми набирания за комплекси още. В билдърски тренировки с почивки между сериите - да, но в Кросфит комплекси - не. И то има си и други причини освен това, че още я нямам силата. Едната причина за това, че днес набиранията в комплекса бяха с лек отскок е, че у дома на лоста не смея да правя кипинг и другата причина е, че ми липсва магнезий за ръцете....много ми липсва. Но рано или късно, като си имаме зала тези пречки ще се отстранят ;) знам си аз.
Предния клек с двете пудовки х 16 кг. все по добре става. Не ми треперят толкова мартинките вече ;)
Абееее...доволна съм от днес, целих се в 10 рунда, то взех че добавих и още 4 предни клека :)
Храната :
- бразилски орехи, годжита*, стафиди
- 2 домата*, 5 варени яйца*, маслини, 2ч.л.слънчогледов тахан* с мед*
- още малко бразилски ореха :)
- салата домати* и краставици*, маслини, кафяв ориз*, 5 бъркани яйца* с малко сирене ( имаше малко останало от гостито, та да го премахна от хладилника, че ми мирише :D )
- преди малко грозде*
Мнението беше редактирано от Vess на 13.08.13 09:07.
13/08
Така, днес мъжо каза - отивам аз в залата, стига само ти си тренирала :D та се смелих над него и направих компромис - ще тренирам в зала утре :)
Леко раздвижване у дома :
21 - 15 - 9
Push ups
Tuck jump
време - 03:13 мин. (rock)
Лицевите с отлепяне на длани в долното положение, скоците тези http://www.youtube.com/watch?v=zh1v8jINBZ0
Приключих с ТАБАТА планк + 3кг. гира на гърба :)
Хапнах :
- бразилски орехи, годжита*, мед*
- 1 домат*, 1/2 краставица, маслини, 1 скумрия на скара
- тахан* с мед*
- салата домати*, краставици, лук, скумрия на скара, печен пипер* и чесън*
А най съм доволна, че успях да натикам няколко скилидки чесън* в устата на малкия ;) че му и хареса (makeup)
От градината на баба ми е и вообще не е лют, може би затова.
П.П. В мъжките дневници срещнах думата бомбок :) И аз често я използвам а нямам нищо общо с Пловдив и околията ;)
Май не съм качвала гръбче ;) то малко към гърбище отива ама....и малко криво съм застанала, но на самоснемачкс толкова ;)
14/08
Тадааааам (mooning)
Днес в залата :
загрях добре
После вдигане малко на пулса 3 врътки :
набиране надхват кип - 5, 4, 4
кофи чисти - 3х4
клек СТ - 3х10
вработване :
тяга - 20кг., 25кг., 30кг., 35кг.
Ханк Клийн - 20кг., 25кг., 30кг., 35кг.
Пуш Жерк - 20кг., 25кг., 30кг., 35кг.
Всичко по 4-5 повторения, първо започвам с тягата, после обръщането и накрая жерка.
5 rounds for time:
12 Deadlift @ 35 kg
9 Hang Power Clean @ 35 kg
6 Push Jerks @ 35 kg
време - 10:47 мин. (whew)
Гръмнаха ми предмишниците (dull)
Ако можеше да хвърлям щангата, щях да сваля още от секундите, ама....на....
Knees to elbow - 3 пъти до отказ ( тук усещам заякване на ядрото, но хвата ме изпуска м*ка му )
Луда работа. Не знам добре ли е времето или зле, нооооо много як комплекс. Така на пръв поглед нищо и никакви кила, но.....като го почнеш не е така. Определено ме гледат от далеко момите в залата, не смеят да ме доближат, камо ли да ме питат нещо :D Има едно девойче, има супер дълга права коса, до кръста, и всеки път тренира с пусната коса (tmi) Не мога да си го обясня просто....
След като свърших и спрях таймера, от несвяст легнах и лежах на пода и пръхтях като кон, е няма Ви кажа тогава как ме гледаше това момиченце....милото :D
храната :
- овес с мед*, какао, слънчогл.семки и годжита*
- 4 варени яйца*, домат*, 3 печени пиперки*, маслини
- малко тахан* с мед*
- салата домати*, краставици, и лук, маслини, 5 яйца* в кокосово масло*, маслини
- бонбони от ленено семе*, мед*, какао и кокосово мляко* мляс :P
Мнението беше редактирано от Vess на 14.08.13 21:50.
казано от BGcmex на 14.08.13, 22:30:
Какво е бомбок и лом? В мъжките дневници го пазят в тайна (giggle) !
Бомбок аз използвам като искам да кажа, че нещо е в голям безпорядък, бъркотия ей такива неща :D а за лом не знам какво е (wasntme)
15.08.13
09:06
Значи - снощи бях до късно на работа, след това до късно пих и днес съм лом* направо...
Снощи пихме едни ракии, уискита и мастики, след това едни сини хапчета - бяхме бомбок*...
Мнението беше редактирано от Мила на 15.08.13 09:07.
15.08.13
09:22
хубав гръб
“Лицевите с отлепяне на длани в долното положение”-какво значи това?
казано от Queen Cobra на 15.08.13, 09:22:
хубав гръб
“Лицевите с отлепяне на длани в долното положение”-какво значи това?
Ами като спуснеш долу, лягаш и отлепяш длани от пода и после пак длани на пода и изправяне :)
15.08.13
09:49
Лом е леш. А отлепянето на дланите се получава при по-експлозивни лицеви опори - олекотен вариант на лицеви с пляскане.
15.08.13
10:03
да де, но защо в долно положение? не се ли отлепят при експлозивното избутване нагоре?
казано от Queen Cobra на 15.08.13, 10:03:
да де, но защо в долно положение? не се ли отлепят при експлозивното избутване нагоре?
Не. Пускаш долу и лягаш на гърди и тогава просто отлепяш дланите 1 см от пода и пак правиш лицева...доста е неприятно :)
Мне, Гого не такива лицеви а лицеви опори с отлепяне на длани в долното положение
При тях длани се отлепят, когато гърдите са долу и лактите са свити, а не в горното положение, когато лактите са заключени ;)
Такива лицеви има например в ей този комплекс ;) http://www.bb-team.org/crossfit/4148_severin
Надявам се сега да сте ме разбрали :)
15.08.13
10:16
Ъ.. и каква е идеята на отлепянето в долно положение? Току-що направих една в офиса. Усетих дискомфорт в лактите. :>
Е с 1 какво очакваш да усетиш? :)
На същите лицеви им викат кросфитски лицеви, защото са се наложили по разни състезания по кросфит....а май основно са избрали този модел, защото е по-различен от стандартния и нали обичат да са нестандартни.
При мен лично ефектът е че ми се разпъват гърдите като вдигна ръцете, а до преди това съм ги свивал в усилие да се смъкна до пода или вдигна от него.
Също така, при движението с лактите назад има стягане и на гърба....нещо като back extensions.
Това са моите впечатления.
15.08.13
11:09
:)
При положение, че още с първата усетих дискомфорт, не мисля, че ако направя още 10, ще ми стане по-добре:))
Може пък аз да не го правя правилно. Дали му се намира на някой видео на изпълнението?
Нещо ми се разминават обясненията. Как в долно положение да вдигна толкова ръцете, че да ми се разпънат гърдите, да ми се стегне гърба и в същото време да не си забия главата в пода.
Според мен няма смисъл от тези лицеви. Правят ги по кросфитските състезания, за да уеднаквят изпълнението, за да няма чийтване и за по-лесно преброяване.
15.08.13
11:24
:D Благодаря! Това искрено ме разсмя!:))))) Усетил съм дискомфорт в лактите, защото и през ум не ми е минавало, че трябва да лежа на земята, за да си вдигна дланите от пода :D ... Аз го направих в почти опряно положение, за да може под напрежение да отлепя дланите си и да ги думна обратно на земята:)))
Мнението беше редактирано от Gogo на 15.08.13 11:25.
Толкова си прочел как сме ти го обяснили с Веси ;)
Ползи:
In CrossFit, we often do a hand-release variation of push ups. Have you ever wondered what the benefit of doing push ups this way is?
- Ensures full range of motion by requiring your chest come all the way to the floor
- Works your chest muscles in a slightly different way at the bottom because you have to re-engage to push back off of the floor
- Allows for a greater performance volume with slower burnout since you are disengaging at the bottom
Мнението беше редактирано от Redalex на 15.08.13 11:35.
Червения Алекс хубаво е обяснил за лицевите с отлепяне ;) Благодаря за което :)
15/08
Днес деня на Варна, ние почиваме и утре сме почивка, пуснахме си отпуск и ще се съберат 4 почивни дни (sun)
Почивка съм и от към тренировка :) само няколко набирания подхват - общо 15 докато ми се пекоха пържолите на новата ни скара (rock) най накрая се сдобих с такава ;)
Храната :
- овес с мед*, какао и стафиди
- много домати* и краставици*, 3 яйца* в кокосово масло
- салата домати*, краставици*, лук, зехтин, маслини, 3 печени зелени пиперки*, вратна на скарата ;), чаша червено вино :)
Понаспах се сутринта, следобед пак с дребния, добре е :) Възстановявам качествено ;) хехех
Мнението беше редактирано от Vess на 15.08.13 22:05.
16/08
Вик, ти наистина си ме взел за киборг ;) което няма лошо де, ама днешната тренировка беше направооо.... (rock) Голям зор, много трудно, многооо.... изцяло нови движения за мен, усещах много в предно рамо, трицепс, бедрата...дано съм ги изпълнявала правилно.
Та :
стандартното ставно загряване
малко напади СТ
3 кръга :
набирания надхвад кип - 4, 4, 3
кофи - 3х4
клек СТ - 3х12
вработване :
тръстъри стандартни
Landmine тръстъри - с 5кг., 10кг., 15кг.
Landmine раменни преси - с 5кг., 10кг., 15кг.
Landmine клекове - с 5кг., 10кг., 15кг.
Основен комплекс :
10 rounds for time:
6 Landmine Thrusters
6 Landmine Squats
6 Landmine Military Press
20 kg at the loaded end of the barbell.
време - 21:16мин.
След като поуспоих пулса, дишането, малко планкове, нямах сили да вися за колене към лакти (dull)
ТАБАТА планк преден @ 5 кг. на гърба
Кошмарно беше просто, до 5 рунд без накъсване никъде, но след това до 3-то повторение клек, спирах, раздишвах и продължавах с останалите клекове и преси (whew)
Важното е, че оцелях, ураааа (rock) Бях с мъжо в залата и като ме видя и ми вика, абе спри като не можеш хахахаха, ама той от къде да знае, че умиране има ама спиране - не :D Животното си е животно, и точно така се чувствах днес сред дечицата трениращи в залата ....ппппффффф......
След това плаж (sun) и преоткрих едни лостове и успоредка на плажа на Кабаком, та като си тръгвахме още 3 набирания подхват с раница 2кг. (makeup)
Ай, отивам да вземам дребен от яслата :)