http://www.wattpad.com/101764-burn-the-fat-feed-the-muscle?p=106
http://www.ion.ac.uk/information/onarchives/peakperformance
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11126336
Те ще се нормализират нещата амаа без въглехидрати винаги ще са ти по-слаби лифтовете...
Защо? Важен е калорийният баланс, не източникът на калориите.
Не мога да повярвам че има още хора, които го вярват...както и че ти си един от тях. ;)
Единственото, което ми се случва, когато увелича въглехидратите, е по-лесно и бързо омазняване.
.
А няма ли значение какви са въглехидратите? С какви други храни са съчетани? Кога са приети? Присъства ли алкохола в ежедневието?
Мнението беше редактирано от Juls на 13.12.13 10:10.
А няма ли значение какви са въглехидратите? С какви други храни са съчетани? Кога са приети?
Има значение какви са, разбира се, но не чак толкова голямо, колкото си мислиш. :) Всеки въглехидрат в крайна сметка се разгражда до монозахариди. Скоростта на процеса варира според източника на въглехидратите, така че има известно значение с какво са съчетани, но общото им количество е по-важно. Времето на приемане също играе роля, но и тя е силно надценявана според мен.
Алкохолът няма нищо общо - той е част от “равните други условия” и действието му не се променя от количеството въглехидрати в храната. Отделно от това е клетъчна отрова, разбира се, но това няма връзка с темата. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.13 10:18.
Действието му не се променя от количеството ВХ в храната. Променя се действието на самите ВХ,както и на другите макро и микронутриенти. И това ли не е от значение? : ))
Зависи
какви, колко, кога въглехидрати
кога, колко, какъв спорт
кога, колко, какви други храни
кога, колко вода
и т.н.
Аз ям много въглехидрати, всякакви...тренирам сериозно за мен си, за профитата смешно като обем и интензивност, работя на компютър, работя на нивата, имам си работа и в семейството, която се надявам да се увеличи...
Е на, а преценете и сравнете с живота на Боби, на Веси, на Драган, Петкан...а да им видим метаболитния профил, ми ензимите, ми кога си лягат, ми има ли прекален стрес на работа, ми, ми, ми...
Сега, престанете с това ВМ и адапрацията, това става след 7-8 месеца стриктно ВМ бе хорам това че няколко пъти, айде СЕДМИЦИ, не сте си угаждали не значи НИЩО. Никаква адаптация не е станала, просто не сте яли въглехидрати.
Юле, ти колко двуразови дни направи, от колко месеца тренираш, колко време си яла въглехидрати, а кога почна да вдигаш тежко, а защо, а какви мазнини ядеш, а защо...
Темата е архаична и е тъпа. Всички кросфитъри се спукват от въглехидрати, просто жените взимат по-малко химии и се омазняват повече (справка Камил ЛеБланк), има и такива дето взимат повече Саманта Бригс и имат преса на ренде. И двете ги чета по блогове и файсбуци, през ден шерват сники с мъфини и вафли...да да...
Борците тъпчат сладко, леко атлетите...
За един нормален човек със слаба двигателна активност, разбира се, нещата са съвсем други и тогава е НАЛОЖИЕЛНО да ограничиш въглехидратите.
Действието му не се променя от количеството ВХ в храната. Променя се действието на самите ВХ,както и на другите макро и микронутриенти. И това ли не е от значение? : ))
Разбира се, че има значение бе Боби...
Ама не, пак зависи...умереното количество качествено вино подобрява усвояването на храната.
Малко бира е полезна за възстановителните процеси.
Вече твърдия алкохол в дози, айде да речем над 250-300гр.(то пък за някои това е малко), ти нарушават много сериозно усвояването на храната. Най-общо, но е така.
Аз исках да кажа,че всяко нещо си има своя принос и значение и просто е безмислено да се казва,че от въглехидратите се пълнее или че при ограничаването им се отслабва.
Everything affects everything else. :)
Сменяш темата. Говорим за връзката между въглехидратите и силата, а не за алкохола. Явно обаче искаш да кажеш нещо, макар още да не разбирам кавко точно. :)
Ето пример, за да изясним нещата - така ще имаш възможност да изложиш тезата си. Да вземем трима души. Единият пие много, вторият пие умерено, третият не пие изобщо. Как ще се отрази на всеки един от тях нисковъглехидратното хранене, високовъглехидратното хранене, каква ще е разликата в действието на въглехидратите при тримата и каква - по отношение на силата?
Да бе, Славко, естествено, че има връзка между алкохол и усвояване на храната. Само дето Juls измества темата - какво общо има алкохолът с това дали от високовъглехидратно хранене се покачва сила и колко точно? :D Отговорът е нищо - съвсем отделен разговор е това.
Веси, извинявай за спама. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.13 10:39.
Зависи
какви, колко, кога въглехидрати
кога, колко, какъв спорт
кога, колко, какви други храни
кога, колко вода
и т.н.Аз ям много въглехидрати, всякакви...тренирам сериозно за мен си, за профитата смешно като обем и интензивност, работя на компютър, работя на нивата, имам си работа и в семейството, която се надявам да се увеличи...
Е на, а преценете и сравнете с живота на Боби, на Веси, на Драган, Петкан...а да им видим метаболитния профил, ми ензимите, ми кога си лягат, ми има ли прекален стрес на работа, ми, ми, ми...
Сега, престанете с това ВМ и адапрацията, това става след 7-8 месеца стриктно ВМ бе хорам това че няколко пъти, айде СЕДМИЦИ, не сте си угаждали не значи НИЩО. Никаква адаптация не е станала, просто не сте яли въглехидрати.
Юле, ти колко двуразови дни направи, от колко месеца тренираш, колко време си яла въглехидрати, а кога почна да вдигаш тежко, а защо, а какви мазнини ядеш, а защо...
Темата е архаична и е тъпа. Всички кросфитъри се спукват от въглехидрати, просто жените взимат по-малко химии и се омазняват повече (справка Камил ЛеБланк), има и такива дето взимат повече Саманта Бригс и имат преса на ренде. И двете ги чета по блогове и файсбуци, през ден шерват сники с мъфини и вафли...да да...
Борците тъпчат сладко, леко атлетите...
За един нормален човек със слаба двигателна активност, разбира се, нещата са съвсем други и тогава е НАЛОЖИЕЛНО да ограничиш въглехидратите.
Славко, въглехидратите са бърз източник на клетъчно гориво. Разковничето е БЪРЗ. В динамични спортове като кросфита, който даваш за пример, не само силата има значение. Не можеш да каже, че кросфитърите ядат мъфини, за да са по-силни - просто няма как да се изолират различните влияния. За това си много прав.
Аз говорех за съвсем друго, ама май само Веси ме разбра. :)
Не сравнявам Веси с Камил ЛеБланк или себе си със Зидрунас Савицкас. Сравнявам Веси на НВД с Веси на високовъглехидратна храна, Боби на НВД с Боби на високовъглехидратна храна и разсъждавам как се отразяват двата варианта върху силата при трениращ за кеф човек със заседнал начин на живот. Изобщо не се опитвам да правя генерални обобщения. :) Казах, че при мен увеличаването на въглехидратите не води до увеличаване на сила и обратно - орязването на въглехидратите не води до намаляване на силата. Нищо повече от това.
Благодаря много за мненията Ви, за мен са много ценни.
Определено няма как да се сравнявам с Камила, както казва Боби. Аз може да тренирам и да харесвам кросфит, но съм далеееееекоооо от нейното ежедневие.
Аз работя на бюро 8 часа 5/7, тренирам максимум 5 пъти седмично, по-скоро 4 май (wasntme) не двуразово, нямам време просто, не суплементирам с нищо. С кола се предвижвам навсякъде :D така, че...при мен ВХ влияят на визията ми, въпреки тренировките.
Така, че за сега ще се храня така :) да видим до кога и как ще се получат нещата. Аз все си мисля, че ще мине един период докато организма ми превключи ;) така, че....експеримента продължава :)
Боби, не е спам :) На мен такива дискусии ми дават много :)
Мнението беше редактирано от Vess на 13.12.13 10:53.
13.12.13
10:56
Ей, не се научихте, че най-общо казано при хората им два типа, които различно реагират на двата енергийни източника в храната - мазнини и въглехидрати...Не ми се търси, но Solomon Kane беше написал едно изключително ясно и просто обяснено мнение някъде из форума :)
А колкото до химията - че то и тук има зобнати(или поне зобнали по някое време) жени, разликите във физиката със и без са ясни :)
Той организма превключва рано или късно, ама мозъка е номера да превключи, мен лично такива дълги залитания по НВД са ме изтощавали главно психически. Въпрос на психика и ест. вкус, на Боби не му е проблем, ма аз без сладко и тесто не издържам много, за това прибягвам повече към ЦХ, което ме подържа в по-дългосрочен план с някакво прилично тегло като за мен...
но Solomon Kane беше написал едно изключително ясно и просто обяснено мнение някъде из форума :)
Сетих се за темата, сега ще видя.
Малко наспамихме.
Аз спирам.
но Solomon Kane беше написал едно изключително ясно и просто обяснено мнение някъде из форума :)
Сетих се за темата, сега ще видя.
Малко наспамихме.
Аз спирам.
И аз спирам. Само с ето това ще завърша:
Дебел мъж (да кажем американец) го осъдили на смърт на електрическия стол. Да, ама бил толкова дебел, че не успели да го натъпчат в стола. Сложили го на НВД с ОКБ. Пичът качил 10 кг за една седмица. Сложили го на въглехидратна ротация. Още 10 килограма отгоре. Оставили го само на вода. Нови 10 кила нагоре. Накрая единият надзирател го попитал:
- Абе човек, как става тая работа?!?
- Всичко идва от правилната мотивация!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.13 13:19.
много ме кефи как “адаптацията” се използва за оправдание. Реално такава няма като явление. Ние сме адаптирани от раждането си. Когато се говори за мастна или въглехидратна адаптация, всъщност се касае за калорийна. Разковниче обаче е глюкозата и кр захар.
На ВМ НВХ се яде повече протеин за повече глюкоза от него. Крайно неефективно. Адаптацията от фенвете на ВМ се използва за оправдание на падналите нива на енергия. Успех имат тези които ядат повече протеин = повече глюкоза.
За целите на спорта - въглехидратите са задължителни, мазнините също. По важно е кой ще ги задейства и как? - отговор тренировката.
Ори Хофмеклер дори го каза - въглехидрати за сила, мазнини за издръжливост и хормонален баланс.
Ори много си е повервал, това беше първият такъв протокол, който спазвах и не случайно не му вярвам толкова...
Не съм чувал за маратонец на високомазнинна диета...
Абе тука квото и да напишеме ще има несъгласни, особено тези, които са залитнали към крайност, но то пък така се намира пътя, поне за мен, за това и правя често и много глупости :)
Ори много си е повервал, това беше първият такъв протокол, който спазвах и не случайно не му вярвам толкова...
Не вярвам да си спазил протокола му. Всъщност бих казал, че е невъзможно. Не съм срещал някой, който да практикува Warrior diet, както Ори я препоръчва. Лично аз не съм я правил според неговия метод, но е работещо дори на 50%.
За да не сработи правиш компромис или пропуск някъде.
О, не сработи, дори много добре, свалих едно 5кг хранейки се дори с джънк и пиейки до сутринта :D но това беше по-скоро “адаптация” на организма към ЦХ. Реално съм го спазвал на 80% не повече от месец, два. Въпроса е, че ми е невъзможно да ъндърийтвам, аз или фастя или не, нема такива неща като похапване и тн., та, ако следя неговата логика тря ям по един леген зеленчуци на ден, което не ме кефеше :)
Има по мое мнение някои алабалистики, чел съм му всичките книги не един път, дори бях мега зарибен, но както всеки “нутриционист” иска да си продаде продукта, та няма начин без тия работи :)
Пробвах ЦХ и установих, че не е за мен.
Другото, което ми се върти в главата е Carb-back-louding-а. Но за целта, трябва да мина 10 дни само на ВМ-НВХ и чак след това да зареждам с ВХ след тежки тренировки, и там номера е зареждане с бързи ВХ, защото на мен проблема ми е в тях (dull) аз боклучави сладости рядко ям, много рядко, но......се омазвам с меда (blush) не ме блазнят ВХ като тестени, оризища и картоф, но един домашно приготвен шоколад примерно или фурми или тиква с мед....нямам спирка просто ;)
Когато си се хранил по един начин 15-ина години и решиш да го смениш генерално, си е нужна ‘“адаптация” или каквато друга дума се сетиш да използваш. Прекалено много количество протеин, е опасно защото е по-трудно за тялото да го отработи пълноценно
Примера с маратонците е много, ама много краен, защото тези които са на сериозн състезателно ниво са много болни хора и не въглехидратите ги поддържат, ами други работи.
Warrior diet, както Ори я препоръчва.
Жоржи, я дай линк да зачета, моля те.
Примера с маратонците е много, ама много краен, защото тези които са на сериозно състезателно ниво са много болни хора и не въглехидратите ги поддържат, ами други работи.
Точно !!!
Примера с маратонците е много, ама много краен, защото тези които са на сериозн състезателно ниво са много болни хора и не въглехидратите ги поддържат, ами други работи.
То тоя пример може да се каже за всеки профи спорт, ама ние не коментираме за пореден път тази група хора. Исках да кажа, че като цяло атлетите на дълги разстояния, наблягат на въглехидратите, а не на пръжките :)
13.12.13
14:44
Ще се намеся и аз, макар да имам задръжки заради високата компетенция на хората, участващи в разговора и моето скромно ниво на познания по биохимия, но..
Адаптацията при промяна на хранителен режим настъпва след 5 до 7 дни, защото храната е ЖИЗНЕНОВАЖНА за човешкият организъм. Механизмите чрез които се обработват хранителните вещества имат много алтернативни пътища и “вратички” за преминаване от един в друг. Тялото ни изключително бързо се научава да работи с каквото му внасяме.
За да работи на “пълни обороти” и да тренираме и трупаме сила не е нужна адаптация към хранителният режим, а адекватен хранителен режим.
Когато си се хранил по един начин 15-ина години и решиш да го смениш генерално, си е нужна ‘“адаптация” или каквато друга дума се сетиш да използваш.
Само че веднага тръгват поредица от въпроси - какъв е бил режима и т.н. Аз затова в моя дневник, поне си признах, че тъпча сладко и се чувствам зле - това адаптация ли е? Не, това е борба за оцеляване.
Повечето хора ядат за да умрат! Само че тялото е толкова силно, че не позволява това да се случи. Общо взето всеки спорт води до пресилване на тялото и всеки режим адаптиран към спорта е нездравословен. Ако живеехме - палео, нямаше нито да ядем както досега, нито да мислим за мазнини и въглехидрати, понеже нямаше да ги намерим във формата им с която разполагаме сега. Обаче фастинг, овъриитинг и другите технически тъпни, щяхме да ги правим инстинктивно и непринудено. Накратко за да не ставам философски - ядем повече отколкото имаме нужда.
Протеин, въглехидрат и мазнини са макронутриенти без стойност. По важни са микроелементите. На първично градивно и енергийно ниво най важни са аминокиселините, глюкозата и мастните киселини. Приоритет за оцеляване е глюкозата. Тялото всичко ще направи на глюкоза за да оцелее. Затова храната трбява да съдържа “достатъчно” глюкоза и съпътстващите я микроелементи на метаболизма. и на ВМНВХ и на ВВХ може да се постигне и то веднага. Няма адаптация - има храна. Ние просто не се храним, а се мъчим енергийно.
13.12.13
15:19
Аз се храня равно балансирано и да ви кажа честно, ако не ям боклуци за дълго време, мазнини не хващам. Но все пак аз съм и такъв генотип, а и тренирам много като за аматиор със заседнал начин на живот :)
Когато си се хранил по един начин 15-ина години и решиш да го смениш генерално, си е нужна ‘“адаптация” или каквато друга дума се сетиш да използваш.
Само че веднага тръгват поредица от въпроси - какъв е бил режима и т.н. Аз затова в моя дневник, поне си признах, че тъпча сладко и се чувствам зле - това адаптация ли е? Не, това е борба за оцеляване.
Повечето хора ядат за да умрат! Само че тялото е толкова силно, че не позволява това да се случи. Общо взето всеки спорт води до пресилване на тялото и всеки режим адаптиран към спорта е нездравословен. Ако живеехме - палео, нямаше нито да ядем както досега, нито да мислим за мазнини и въглехидрати, понеже нямаше да ги намерим във формата им с която разполагаме сега. Обаче фастинг, овъриитинг и другите технически тъпни, щяхме да ги правим инстинктивно и непринудено. Накратко за да не ставам философски - ядем повече отколкото имаме нужда.
Протеин, въглехидрат и мазнини са макронутриенти без стойност. По важни са микроелементите. На първично градивно и енергийно ниво най важни са аминокиселините, глюкозата и мастните киселини. Приоритет за оцеляване е глюкозата. Тялото всичко ще направи на глюкоза за да оцелее. Затова храната трбява да съдържа “достатъчно” глюкоза и съпътстващите я микроелементи на метаболизма. и на ВМНВХ и на ВВХ може да се постигне и то веднага. Няма адаптация - има храна. Ние просто не се храним, а се мъчим енергийно.
Грешиш генерално. Има огромно значение от какъв източник са калориите. Разликата в “пътя” на една калория от мазнини, въглехидрати и белтъчини е огромна. Накрая всичко свършва на едно място, това е вярно, но между тези две точки има страшно много процеси. Особено важни са тези, свързани с нивата на инсулина, където идват огромните практически разлики между различните макронутриенти.
А това, че храната непременно трябва да съдържа глюкоза, е напълно невярно. Човешкият организъм се справя чудесно със синтезирането на глюкоза от други източници (аминокиселини, млечна киселина, глицерин и др.) Единственото, от което не може да си “направи” глюкоза, са свободните мастни киселини, но пък самите те могат да служат за енергия на клетките.
Разбира се, че и микроелементите са важни. Но малко бъркаш понятията - аминокиселините, глюкозата и мастните киселини НЕ са микроелементи. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.13 15:22.
Протеин, въглехидрат и мазнини са макронутриенти без стойност. По важни са микроелементите. На първично градивно и енергийно ниво най важни са аминокиселините, глюкозата и мастните киселини. Приоритет за оцеляване е глюкозата. Тялото всичко ще направи на глюкоза за да оцелее. Затова храната трбява да съдържа “достатъчно” глюкоза и съпътстващите я микроелементи на метаболизма. и на ВМНВХ и на ВВХ може да се постигне и то веднага. Няма адаптация - има храна. Ние просто не се храним, а се мъчим енергийно.Грешиш генерално. Има огромно значение от какъв източник са калориите. Разликата в “пътя” на една калория от мазнини, въглехидрати и белтъчини е огромна. Накрая всичко свършва на едно място, това е вярно, но между тези две точки има страшно много процеси. Особено важни са тези, свързани с нивата на инсулина, където идват огромните практически разлики между различните макронутриенти.
А това, че храната непременно трябва да съдържа глюкоза, е напълно невярно. Човешкият организъм се справя чудесно със синтезирането на глюкоза от други източници (аминокиселини, млечна киселина, глицерин и др.) Единственото, от което не може да си “направи” глюкоза, са свободните мастни киселини, но пък самите те могат да служат за енергия на клетките.
Разбира се, че и микроелементите са важни. Но малко бъркаш понятията - аминокиселините, глюкозата и мастните киселини НЕ са микроелементи. :D
Грешиш генерално. Има огромно значение от какъв източник са калориите.
- Ами това казвам и аз!
Разликата в “пътя” на една калория от мазнини, въглехидрати и белтъчини е огромна. Накрая всичко свършва на едно място, това е вярно, но между тези две точки има страшно много процеси.
- Е не виждам какво друго съм писал.
Особено важни са тези, свързани с нивата на инсулина, където идват огромните практически разлики между различните макронутриенти.
- Инсулина си е инсулин. С подходяща храна няма да се прецака.
А това, че храната непременно трябва да съдържа глюкоза, е напълно невярно.
- Неточно от моя страна. Идеята ми беше че не трябва да се орязват въглехидратите и че са жизнено-важни. Например на картофи и ориз можеш да имаш всичко необходимо и глюкоза и микроелементи и микроНутриенти.
Човешкият организъм се справя чудесно със синтезирането на глюкоза от други източници (аминокиселини, млечна киселина, глицерин и др.) Единственото, от което не може да си “направи” глюкоза, са свободните мастни киселини, но пък самите те могат да служат за енергия на клетките.
- Ами има някаква връзка при метаболизма на мастните киселини чрез бетаоскидация и съпътстващия ацетон и накрая пак излизат глюкозни молекули, но това не е важно(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC371996/?tools=bot)
-
Разбира се, че и микроелементите са важни. Но малко бъркаш понятията - аминокиселините, глюкозата и мастните киселини НЕ са микроелементи.
- Правилно. Ако си забелязал ги разграничавам по нататък. „Затова храната трбява да съдържа “достатъчно” глюкоза и съпътстващите я микроелементи на метаболизма“. Проблема е, че не работя в сферата на медицината, биохимията, химията – дори, или дори не съм диетолог за да боравя правилно с понятията. Не ми е ежедневие(диетологията, биологията, биохимията или физиологията) и пиша бързо, докато правя кафе паузи. Мен ме интересуват причинно-следствените връзки, а за грешките ще ми прощавате, а и да ме поправяте – няма проблем.
Благодаря на всички за страхотната дискусия, която се получи :) Ще я препрочитам пак и ще видим колко са ми силни или слаби ангелите по повод увлечението ми по въглехидратите :D
13/12
клек СТ - 35, 37, 36, 40, 39 = 189
лицеви опори - 15, 14, 14, 12, 13 = 68
хапнах :
- 2 яйца* в резен масло*
- салата зеле и скумрия на фурна
- 3 ч.л.тахан
- салата зеле и магданоз, пилешко и резен сланина*, чесън*
Утре е ден за пазар ( как мразя да ходя по магазиниииии :@ ) а за дребен е работен ден :) т.е. учебен :) т.е. градински :D Най вероятно и ще тренирам в зала :)
Мнението беше редактирано от Vess на 13.12.13 21:08.
14/12
(wave)
Отидох до залата днес.... голям студ в нея, 11 градуса (shake) а на вън 6 градуса (wasntme)
Загрях с 2*10 Бърпи + набиране комбо
5 кръга с минимални почивки :
5 обръщане от земя 40 кг.
5 заден клек лоу бар 60кг.
4 кръга с минимални почивки :
5 тяга 70кг.
5 тръстър 40 кг.
Повдигане на таз от успоредка 4*10
После посвърших това онова, купихме подарък за дребен за градинката :) ходих за домашен мед и разни други неща :)
храната :
- 2 яйца* и резен масло*
- салата зеле и магданоз, цяла скумрия на скара
- няколко сурови ореха
- салата зеле и моркови, маслини, свински дроб печен със много лук и целина глави :)
Туй то :) Утре ще има тренировка в Богоров (muscle) най-накрая 8-)
Мнението беше редактирано от Vess на 14.12.13 21:35.
Не яденето на въглехидрати не води до нищо добро и в краткосрочен и в дългосрочен план, без значение от физическа активност, %ПМТ и т.н. Също така води до затъпяване, което за щастие е обратимо като се включат отново въглехидратни източници на енергия.
15/12
Тренировка в Богоров с Вик и тайфата (rock)
Т-800
Възможно повече рундове за 19 минути от:
12 суинга с пудовка @ 24кг.
5 бърпита със скок върху кутия 61см.
84 скока на въже
8 пълни рунда + 12 Руски суинга 24 кг. + 2 бърпи със скок
Бонус след комплекса :
кипинг набирания - 10, 5, 5, 5
Не съм доволна, макар че тренираме на въздух, въздух не ми стигаше....а и тия суингове с 24-ката направо ми вземаха....силиците. Кво се тикам и аз с нея (wasntme) другия път си вземам 16-ката и ще летяяяяя......:D
Храната до момента :
- кафе с 1ч.л.кокосово масло*, 3-4 ч.л.тиквен тахан
- салата зеле и магданоз, свински дроб печен с много лук, моркови и глави целина, няколко маслини
- вечерята по план : зелена салата с лук и репички, маслини, пилешко с гъби, моркови и лук :)
Ами...това е май (wasntme)
Мнението беше редактирано от Vess на 16.12.13 16:10.
15.12.13
17:31
Добре си Вес :) стой си с 24 .... аз още се срамя с 16-ка, че то не стига, че е 16 ами и руски суингове правехме (facepalm), много съм разочарована :( ... следващият път и аз ще взема повечето килограми :)
Добре си Вес :) стой си с 24 .... аз още се срамя с 16-ка, че то не стига, че е 16 ами и руски суингове правехме (facepalm), много съм разочарована :( ... следващият път и аз ще взема повечето килограми :)
Какво му е срамното? Прогреса в много килограми ли се измерва само?
15.12.13
19:18
Ха, тъкмо и аз се зачудих, особено за кросфита :)
15.12.13
19:27
Какво му е срамното? Прогреса в много килограми ли се измерва само?
Не не се измерва в многото килограми, но просто усещам, че вече са ми мн леки .... особено за суинг до хоризонтал ... до вертикал е друго нещо :D ... аз преди тренирвока загрявам със 100-150 суинга ... разочарована съм, защото знам, че мога повече и по-добре, затова :)
Ами, прави ги до вертикала тогава, аз лично виждам много повече полза от суингове до вертикала с малко по-малка тежест, отколкото руски суингове с голяма тежест. ;)
Ами, прави ги до вертикала тогава, аз лично виждам много повече полза от суингове до вертикала с малко по-малка тежест, отколкото руски суингове с голяма тежест. ;)
Всъщност е обратното, поне според доста специалисти.
Колкото до прогреса на Мимито, тя си знае защо ще и дърпам ушите. Което не значи, че не я поздравявам за постигнатото - има ОГРОМЕН напредък.
Всъщност е обратното, поне според доста специалисти.
Защо?