27.02.15
17:06
Веси, честито от сърце... :)
Наслаждавай се с цялото си същество на най- прекрасния период от живота на всяка жена!
Честно, силно ти се възхищавам! :) :) :)
27/02
Само хапване днес, един ден бивам, на другия съм като цапната с мокър парцал.... и за капак петъците в нашат служба винаги са супер напрегнати, винаги се случват най-важните и неотложни неща и не на последно място всичко на куп става в последната секунда от работното време (punch)
Корема ми расте със скоростта на светлината (dull) доста е рано да ми проличава, но на мен си ми личи вече, повярвайте ми ;) Може би защото е втора бременност и матката вече е по-отпусната....знам ли (wasntme) така поне срещам и чувам навсякъде да казват. Иначе нищо не ми е отесняло още, но в талията съм като.....окръжност :D
Утре планирам да тичам, но не знам дали ще е с Irun в Морската или ще ида самосиндикално да потичам, защото ми се ще да се наспя и да се събудя сама, а не с будилник :) После следобед заминаваме да се видим с родата и два дни малко извън града :)
Храната :
- овесени ядки с банан, кокосови стърготини, какао и мед
- няколко сурови ореха
- 2 корнишона, домашна печена наденичка, 2 фх Вита
- сусамка
- салата домати, краставица, лук и магданоз, малко овче сирене, купичка бял боб
Надявам се повече да няма добавки към храната ;)
28/02
Честит празник на всички именници днес :)
Потичах днес в Морската с Irun 5 km. за 29:11 мин. Бива :)
Храната :
- овесени ядки, банан, какао и мед
- 5 фурми с тахан след бягането
- салата домат, краставица и овче сирене, 2 яйца на очи, 1 фпх Вита
- вечерята ще е на село с родата, нямам идея какво ще е, но се съобразявам де ;)
Утре ще почивам със сигурност, за понеделник не знам, зависи как ще се чувствам :)
Приятни празници пожелавам на всички !!!
Здравейте :)
Честит Баба Марта на всички !!!
Два дни почивка от спорт, но не и от хапване :D
01/03
Храната по спомен :
- парче домашна баница, домашни печени камби, ципура, мандарини, салата домати, краставици, печен пипер, толостолоб, домашна сиренка малка с маслини и това май беше.... (wasntme)
02/03
5 - 6 км. разходка в Морската градина (sun)
храната :
- 3 палачинки, една със домашно сладко от кайсии, 2 със сирене
- 1 банан, 2 шепи сурови ядки микс
- 5 фурми с тахан, 3 бисквити РК
- салата червено цвекло с лимон, няколко маслини, пилешко бутче печено, варена елда със зеленчуци, 1 фпх Вита с кълнове
Това мисля беше :)
Мирише ми на пролет (F)(sun)
Олееее, честито и от мееен!!! :)
Желая лека бременност и ще чета с голямо нетърпение (от сега) :)
03/03
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИЯ !!!
Човек като си почине два дни, още повече пък като се наспи и му идва една енергия Ви казваааааммммм :D
Закусих сутринта и след около 3 часа реших да отскоча до кварталния фитнес да се разкърша :) То пък купили и сложили там пътека, много готина, та напук на дъжда навън взех, че и потичах 8-)
5 кръга :
10 тръстъра @ 25 кг.
3 набирания подхват
4 кръга :
20 напада @ 20 кг. ( х 10 на крак )
10 лицеви опори
21 мин. пътека постоянно умерено темпо :)
Естествено на тръстъра не ми тежеше изобщо, но гледам да не се задъхвам заради човечето в мен. На набиранията, мислех първо по 5 да ги правя ама....на, не можах.... много стягам корема като се набирам и ме достраша. На лицевите същата работа (shake)
На пътеката....абе не е като навън, то е ясно, нищо общо няма, но когато ходя в залата, ще се възползвам.
Храната :
- овесени ядки с банан, кокосови стърготини, какао и мед
- салата домат и краставица, 3 яйца бъркани с овче сирене, 2 пфх Вита с кълнове
- 3-4 мандарини супер кисели
- чай билков с мед
- вечерята след малко : салата шопска, маслини, пиле печено с варена елда със зеленчуци за гарнитура, крем от авокадо, кокос, какао и мед (inlove)
Мисля да тренирам 2 пъти с тежести и бягането ще видим как, йогата малко по натам като ми дотежи. Искам докато мога да поддържам някакъв по сериозен енергоразход, че много вода задържам и съм се окръглила здраво.... е, само аз си се виждам, никой още не забелязва ама....то ми стига :)
04/03
Само хапване, цялата съм в МТ от тренировката предния ден (dull)
- овесени ядки с банан, кокосови стърготини, какао и мед, киснати във вода
- шепа сурови ядки микс
- 1 краставица, варена елда със зеленчуци, малко пилешко бутче печено, 1 фх Вита с кълнове
- по-малко от шепа от ядките
- салата домат, краставица, лук, маслини, 2 печени кюфтета от мляно месо, кафяв ориз варен
Това беше мисля :)
Имам на разположение 2х7,5 кг. дъмбели, благодаря за което много на Злати :*, и довечера според времето или ще тичам навън или у дома с дъмбелите нещо :) А от Злати чакам в най скоро време тръстъри с 2х16 кг. (muscle)
Хубав и усмихнат ден от мен (sun)
05/03
Опи 8-)
След работа бягах едни 5 км. - 31:09 мин. Бавно пак, но няма как....трябва да не качвам пулса и затова бавно, бавно....но поне излязох :)
Храната :
- овесена питка с овче сиренце
- шепа сурови ядки микс
- 1 домат, 1 кюфте от мляно месо, варен ориз, 1 фх Вита
- портокал
- зелена салата с лук и домат, маслини, 2 кюфтенца и ориз за гарнитура, 1 фх с квас
Имахме днес тържество за мама в градината (makeup) емиииии, няма какво да си кривя душата, моя дечко беше най-хубав (inlove)
03/03
5 кръга :
10 тръстъра @ 25 кг.
3 набирания подхват
Абе жена, как ги правиш тези тръстъри ;) Без да съм бременна, това е супер уморително упражнение
03/03
5 кръга :
10 тръстъра @ 25 кг.
3 набирания подхватАбе жена, как ги правиш тези тръстъри ;) Без да съм бременна, това е супер уморително упражнение
Ааааааа, що бе :) ако не ме беше шубе и 30 кг. слагам, но...бебчо е на първо място :)
[
Корема ми расте със скоростта на светлината (dull) доста е рано да ми проличава, но на мен си ми личи вече, повярвайте ми ;) Може би защото е втора бременност и матката вече е по-отпусната....знам ли (wasntme) така поне срещам и чувам навсякъде да казват.
Ц, моята като беше първа, ми личеше още в началото на третия месец, по мое лично мнение дори в началото на втория се бях понадула, първият (и единствен всъщност) бременен панталон си го купих в края на втория месец! В петия месец твърдяха, че съм в седмия-осмия, като през цялото време ме питаха колко са вътре. Първа, втора, трета, все тая :D
[
Корема ми расте със скоростта на светлината (dull) доста е рано да ми проличава, но на мен си ми личи вече, повярвайте ми ;) Може би защото е втора бременност и матката вече е по-отпусната....знам ли (wasntme) така поне срещам и чувам навсякъде да казват.Ц, моята като беше първа, ми личеше още в началото на третия месец, по мое лично мнение дори в началото на втория се бях понадула, първият (и единствен всъщност) бременен панталон си го купих в края на втория месец! В петия месец твърдяха, че съм в седмия-осмия, като през цялото време ме питаха колко са вътре. Първа, втора, трета, все тая :D
Аз с първата бременност “получих” корем в 7 месец :), а сега от третия....но за щастие още си влизам в панталоните. Мисля да не влизам в разход за нови а да мина направо на летни рокли както изкарах и първата бременност.
Оооо и аз карам със старите си дрехи все още. Дънките ми стават, добре че са с ниска талия, та не пречи на коремчето (giggle)
Моята най-близка приятелка проима корем от втори месец. Колко се дължи на водна задръжка, колко на подуването от киселините, не знам, ни е факт.
06/03
Петък, края на работната седмица, почивка от спортни занимания :) Щото много съм се преуморила де :D Започва да ми се възвръща енергията май май, и дано ми се получават по - добре тренировките вече :)
Храната :
- овесени ядки с банан, мед, какао и чиа, киснати във вода
- 1 краставица, 1 кюфте от мляно месо, малко варен кафяв ориз, 1 пълнозърнестта бисквита с джинджифил и белгийски шоколад
- 3-4 ч.л.фъстъчен тахан
- селска салата, пилешко филе със зеленчуци ( хапвах навън с колеги ), 3-4 фурми с цял бадем, поляти с шоколад ( на мъжО брат му ги донесе от Дубай )
Това беше мисля, днес ще видим какви ще ги къдря, мислех да бягам в Морската, но времето е отвратително, дъжда не е спрял от вчера преди обед, излезе чудничък вятър, та активностите ще са или у дома или в залата до нас :)
Мнението беше редактирано от Vess на 07.03.15 09:50.
07/03
Раздвижих се днес 8-)
Сутринта : Слънчеви поздрави А+В ( 5+5 )
След обед :
10 мин. кардио дейност, скачане на въже, клек скоци, ръце обща загрявка
4 кръга :
15 тръстъра @ 2х7,5 кг.
20 Руски суинга @ 16 кг.
4 кръга :
10 гребане едновременно @ 2х7,5 кг.
10 клека @ 2х7,5 кг.
10 бицепс @ 2х7,5 кг. 8-)
10 раменна преса @ 2х7,5 кг.
От колянна опора махове в страни за странична част на бедрото 4х20 на крак
Пак от колянна опора махове назад за задна част на бедрото и дупе 4х20 на крак
Ей сега ако не напрвя бицепс, няма кога ;)
Храната :
- палачинка от 4 яйца и 1 банан с мъъъъничко манов мед
- салата домати и краставица, 3 яйца и малко кашкавал с маслини ( пазарувахме днес с дребчо от съботния фермерския пазар )
- 2 кивита, малко портокал, 5 натурални фурми с тахан
- зелена салата с лук и домат, малко варени картофки, скумрия на фурна, няколко от снощните фурми с бадем и шоколад (blush)
Отвратително време и днес, чудехме се какво да правим с дребен, че подивява само из нас цял ден, та реших да го заведа за първи път на 3D кино. Купихме си очила и отидохме на прожекцията Спондж Боб гъба на сухо :D Забавно беше, малкия остана със смесени чувства... уж му хареса, ама май не чак толкова....малко дълъг му дойде филма....абе не е мрънкал, но не беше и чак толкова впечатлен, колкото очаквах аз.
Та така, мина половината уикенд :)
Мнението беше редактирано от Vess на 07.03.15 20:40.
07/03
Отвратително време и днес, чудехме се какво да правим с дребен, че подивява само из нас цял ден, та реших да го заведа за първи път на 3D кино. Купихме си очила и отидохме на прожекцията Спондж Боб гъба на сухо :D Забавно беше, малкия остана със смесени чувства... уж му хареса, ама май не чак толкова....малко дълъг му дойде филма....абе не е мрънкал, но не беше и чак толкова впечатлен, колкото очаквах аз.
Малките деца не обичат киното, за сметка на това обожават рекламите. Това съм го установила неколкократно. :)
Лошото време наистина е кошмар за родителите :D Добре че днес комшията изведе сина си на пързалката, та му пробутах и малката щерка (party) - 2 часа заминаха. Следобяд организирах кино у нас - изтеглих Смърфовете 2. Накрая я запратих в детската стая със съседското дете, та малко мир да има и да не ни е на главата.
Да, да ... с нетърпение чакаме хубавото слънце, пролетта, птичките, зелените дървета и....кеф, но...зимата още малко ще я изтраем ;)
08/03
След обед по някое време : Ащанга йога 1 - около 70 мин. Направих цялата първа серия, което мога разбира се....почва да ми пречи корема на доста от позите, но...колкото - толкова (blush), не толкова да пречи ами мен ме е страх да притисна и да се наведа както си е позата ;)
Храната :
- овесени ядки с банан, фурми, какао и кокосово стърготини, киснати във вода
- зелена салата с домат, печен пипер, киноа и бяла риба, пилешко филе с броколи, карфиол и бейби моркови, 3 топки сладолед (blush) - обядвах навън с приятелки
- 1 киви, 1 ябълка, няколко парчета портокал
- салата домат, краставица, лук и магданоз, скумрия на скара, мъничко печен картоф, домашен шоколадов крем ( банан, фурми, кокосови стърготини, какао )
И така, ден като всички останали. До обяд из нас, реших след обед малко йога а не сутринта, че сутрин на гладно ми е невъзможно да правя каквото и да е вече.....гади ми се на гладно....ще отмине сигурно с времето. По обед излязох да се видя с приятелки, после пак у дома с дребсън и деня минаааааа (makeup)
08/03
След обед по някое време : Ащанга йога 1 - около 70 мин. Направих цялата първа серия, което мога разбира се....почва да ми пречи корема на доста от позите, но...колкото - толкова (blush), не толкова да пречи ами мен ме е страх да притисна и да се наведа както си е позата ;)
Ащанга йога по време на бременност е само за дългогодишни практикуващи, при това с доста ограничения. На твое място бих била внимателна. :) Практиката е специфична, асаните имат специфични ефекти, които трябва да се познават много добре. По време на бременност, тялото ти има нужда от по-релаксираща практика. И преди съм ти препоръчвала Айенгар центъра във Варна, можеш да се консултираш с Наталия (собственичката) какво може да правиш докато си бременна. Тя е наистина добър специалист.
Йога практиката не е шега работа, колкото и да се приема като вид спортно занимание.
Мнението беше редактирано от Margi на 08.03.15 21:47.
08/03
Ащанга йога по време на бременност е само за дългогодишни практикуващи, при това с доста ограничения. На твое място бих била внимателна. :) Практиката е специфична, асаните имат специфични ефекти, които трябва да се познават много добре. По време на бременност, тялото ти има нужда от по-релаксираща практика. И преди съм ти препоръчвала Айенгар центъра във Варна, можеш да се консултираш с Наталия (собственичката) какво може да правиш докато си бременна. Тя е наистина добър специалист.
Йога практиката не е шега работа, колкото и да се приема като вид спортно занимание.
Да, и аз усещам, че е време малко да оставя назад Ащангата, вчера реших да видя как ще ми се отрази....ами не беше както преди да забременея разбира се.
В по-напреднал етап може би ще видя йогата за бременни, но за сега мисля да тренирам леки тежести и кардио дейност за да поддържам тонус на мускулите а и някакво прилично тегло доколкото ми е възможно :) Чувствам се по-сигурна с тежестите и кардиото какво и как да правя докато бременея, защото тялото ми е тренирано доста време, и мога да разгадая различните усещания и кога трябва да спра, а с йога едва 2 месеца нищо не съм научила.
Мнението беше редактирано от Vess на 09.03.15 10:21.
09/03
Днес почивка от към спорт, само храница (blush)
- палачинка от 3 яйца и 1 банан
- 2 корнишона, кашкавал, 2 фх Вита ръжен, овче мляко
- няколко пълнозърнести някакви бисквити от био магазинчето до работа
- 2 резена ябълка, 1 портокал
- зелена салата с лук и домат, няколко маслини, 3 варени яйца, задушени броколи
Откачам за млечни, много ми се ядът .... идея си нямам защо, но с тази бременност неща, които съм обичала и яла, сега не ми се поглеждат и отвращават при мисълта да ги хапна, а такива които преди не съм яла....много ми се ядът (blush) Всеки ден мога да ям кашкавал, сирене а овче мляко лелеееее.....умирам. Откачена работа....
09/03
Откачам за млечни, много ми се ядът .... идея си нямам защо, но с тази бременност неща, които съм обичала и яла, сега не ми се поглеждат и отвращават при мисълта да ги хапна, а такива които преди не съм яла....много ми се ядът (blush) Всеки ден мога да ям кашкавал, сирене а овче мляко лелеееее.....умирам. Откачена работа....
бе и аз не можех да си помисля за свинско камо ли за наденица или пък портокали от които ПРЕДИ бременността имах ужасни киселини ама сега ги ям като семки. Да не говорим че тия дни мисля за един печен дроб...нещо съм се повредила или ми липсва нещо си. Че и ми е вкусно. Иначе и предишните неща ми се ядат.
09/03
Откачам за млечни, много ми се ядът .... идея си нямам защо, но с тази бременност неща, които съм обичала и яла, сега не ми се поглеждат и отвращават при мисълта да ги хапна, а такива които преди не съм яла....много ми се ядът (blush) Всеки ден мога да ям кашкавал, сирене а овче мляко лелеееее.....умирам. Откачена работа....бе и аз не можех да си помисля за свинско камо ли за наденица или пък портокали от които ПРЕДИ бременността имах ужасни киселини ама сега ги ям като семки. Да не говорим че тия дни мисля за един печен дроб...нещо съм се повредила или ми липсва нещо си. Че и ми е вкусно. Иначе и предишните неща ми се ядат.
За себе си мога да кажа лично, че съм се повредила :D щото да ми липсва нещо от млечните не мисля ...
10/03
Бяга ми се, много ми с бяга....но нямах манджорно, та трябваше да готвя и затова тренировка по домашно му ;)
Слънчеви поздрави А+В
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
Лицеви опори
СДХП @ 16 кг.
Тръстъри @ 2х7,5 кг.
Хапнах :
- домашна питка от 3 яйца, овесени трици и натрошено овче сирене
- салата зеле с моркови, пилешки крилца печени, 2 пънозърнести бисквити от вчерашните
- 1 ябълка и още 3-4 от бисквитите
- салата домати, краставици и лук, овче сирене, пилешка супичка ( стана превъзходна ), 1 филия от домашния хляб с лимец и домашен квас
Леееека нощ :) Дано утре съм в кондиция и времето и то, та да потичам малко :)
11/03
Хубаво време днес, нямаше вятър, чудесно за бягане, аз бях малко сдухана....легнах си много късно снощи, едвам изкарах на работа, така да ми се спиииииии.....заспивам права Ви казвам, ама....на пък излязох да взема въздух. А и трябваше, че днес прекалих с манджорното....
Бягане 5 км. тип джогинг :D - за 30:48 мин. Най-удобния ми клин за бягане вече ми стяга на шкембата (dull) и скоро ще трябва да почна да се оглеждам за нови спортни и не само спортни одежди (makeup)
И на преглед бях днес, шава здраво човечето (inlove)
Храната :
- овесени и ръжени ядки с кисело мляко и мед
- 2 малки хапки от домашен кекс ( РД на работа )
- 2 корнишона, 2 варени яйца, задушени броколи, резен кашкавал
- 1 портокал
- няколко от ония пълнозърнести бисквити от био магазинчето ( свършиха поне )
- шопска салата, няколко маслини гигански, купичка пилешка супа, 1 фпх от домашния с квас
За сега на дребосъчко му харесва да спортувам, дано още доста време се спогаждаме така 8-) оххххх и дано това отпаднало състояние и липса на енергия ме остави, че..... (punch)
Мнението беше редактирано от Vess на 11.03.15 20:48.
12/03
Почивах днес, два дни тренирах затова така днес :)
Храната :
- овесени ядки с банан, боровинки, какао и мед
- 1 портокал, 1 киви
- домат, 1 корнишон, резен кашкавал, шунка свинска, половин купичка от пилешката супичка
- 4-5 с.л. кис.мляко с 1 банан
- салата айсберг, лук и чери доматки, порция миш-маш, 1 фпх с квас
Като чета храната на Дива и срам ме хваща да си описвам моята (tmi) Според мен не ям повече от преди, но спорта ми е доста по-малко от преди.....така съм се подула, че.... тия хормони ще ме побъркат, чувствам се като плондер.... (dull)
13/03
Рано по първи петли днес отсъмнахме с висока Т - дребен (dull) Съответно днес по прегледи и после у дома. Лепнал е някаква гад (punch) Докато малчо спеше на обед, аз се раздвижих :
3 кръга :
20 бицепс 2 х 5,5 кг.
20 раменна преса с 2 х 5,5 кг.
20 напада със всеки крак с 2 х 5,5 кг.
20 отпада + бицепс 2 х 5,5 кг. ( с всеки крак х 20 )
20 плие клек с 2х5,5 кг.
20 три пъти пружиниране долу в плие + хай пул горе с 2х5,5 кг.
20 тяга на 1 крак + хай пул с 2х5,5 кг. ( нещо като СДХП но на 1 крак )
Добре се получи мисля, даже на последния кръг накъсвах малко бройките, че много вдигнах пулса.
Храната :
- овесени ядки с кисело мляко и малко манов мед
- чери доматки, сирене, 2 фпх Вита, малко от снощния миш-маш
- 5 фурми с малко тахан
- половин киви и 1 портокал
- салата зеле с краставици, пъстърва печена с елда със морков, лук и червена пиперка, парче пълнозърнести макарони на фурна ( с кокосово мляко, яйца и кафява нерафинирана захар )
Лека и спокойна вечер съфорумци :)
12/03
Като чета храната на Дива и срам ме хваща да си описвам моята (tmi) Според мен не ям повече от преди, но спорта ми е доста по-малко от преди.....така съм се подула, че.... тия хормони ще ме побъркат, чувствам се като плондер.... (dull)
Дива се движи два пъти по малко, не ходи на работа и не гледа малко дете и яде повчеко отколкото трябва и е заслужила :) Затова и се е поокръглила.... Ама толкова добре те разбирам за подуването, че не можеш да си представиш чак. Един ден съм слаба, един ден съм дебела , един ден съм подпухнала. И още 4 месеца така ще е. Лошото е, че трудно се възстановявам от каквото и да било движение, защото краката ми отичат ужасно и практически се мъча повече като се движа. Абсолютно съм сигурна, че с идването на истинската пролет и прясната жива храна всичко ще си дойде на мястото. Веси, не ядеш никак много.
Мнението беше редактирано от diva 97 на 13.03.15 23:15.
Благодаря за включването Дива. Сигурно си права, просто не съм свикнала така да се подувам и се обвинявам, че много ям, а всъщност виновни са хормоните, в момента си устройват пир за моя сметка :D С предната си бременност нямах тази ” екстра “, не и в първите месеци, но сега....страх ме е да си помисля какво ще е към края :) но здрави да сме, дано повече от половината килограми оставим в болницата после :)
14/03
Ден прекаран основно у дома с болно дете, борба с висока Т и....липса на нормален сън (dull) Дано само не прихвана гадния вирус, който е лепнал, че...ще стане гадничко ... цял ден се гуши в мен милото....Освен това съм с ужасна МТ на бедрата, дупето и бицепсите (muscle) ей сега ако не направя бицаги, няма кога :D
Храната :
- 2 запечени филийки Вита с кълнове със свинско филе и кашкавал
- 1 киви, 1 портокал
- салата зеле и краставица, 4 яйца бъркани със сирене
- 5 фурми с тахан
- тук някъде малко преди вечерята 1 лимон с мед ( малко за защита да не се заразя от дребен )
- шопска салата, пъстърва печена, варена елда със зеленчуци, парче от пълнозърнестите макарони на фурна
Пак стабилно хапнах...но може би апетита ми се усили заради липсата на сън....утре ще изляза да бягам, след тези макарони ще имам стабилно гориво за бягане ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 14.03.15 20:41.
15/03
Днес положението е в пъти по-добре с детето от вчера...явно утрепахме гада с Т над 39 градуса (punch)
След обед по някое време активност някаква :
5 кръга по 12 повторения от всяко движение :
Разтваряне в страни с дъмбели 2 х 5,5 кг.
Повдигане напред с дъмбели 2 х 5,5 кг.
Раменна преса с дъмбели 2 х 5,5 кг.
После 6,300 км. бягане в Морската градина за 39:07 мин.
Като за бременна на прага на 4 месец бива :) Поне аз се чувствам освежена и раздвижена. Обаче, подозирам че ще срещам занапред все повече укорителни погледи от случайните минувачи .... не, че ми пука, важното е все пак аз как се чувствам :) и кое е добре за мен и бебето ми :)
Храната :
- овесени ядки с банан в кисело мляко
- салата домати, краставица и натрошено сирене, 3 яйца на очи и малко от варената елда със зеленчуци
- 5 фурми със сусамов тахан ( това след бягането )
- салата зеле с домат, няколко парченца свинско филе, купичка боб ( ммммммм стана превъзходен ) и 1 пфх домашен хляб от лимец с квас
Дребен днес е доста по-добре както казах по-горе, но утре ще го водим на бабин дом за 3 дни, после го поемам аз, пуснала съм си отпуск. Нека оздравее напълно преди следващия сблъсък с поредните гадове виреещи в детските градини .... пппфффф.... цяла седмциа възстановяване един вид ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 15.03.15 21:46.
15/03
Днес положението е в пъти по-добре с детето от вчера...явно утрепахме гада с Т над 39 градуса (punch)
После 6,300 км. бягане в Морската градина за 39:07 мин.
Като за бременна на прага на 4 месец бива :) Поне аз се чувствам освежена и раздвижена. Обаче, подозирам че ще срещам занапред все повече укорителни погледи от случайните минувачи .... не, че ми пука, важното е все пак аз как се чувствам :) и кое е добре за мен и бебето ми :))
над 39 градуса....ужас. Това си е сериозно направо.
За мен пък бягането е възможно най- естественото и ненасилствено движение за бременна. Ако живеех до морската както преди и не ми падаше кръвното до припадък щях да бягам всеки ден. По скоро тежестите са ми някак по травмиращи, но както казваш щом ти се чувстваш добре и бебето е добре. И наистина не трябва да ти пука кой какво приказва. Освен личният ти акушер-гинеколог.
Продължавай в същия дух Веси :)
Хе хе, няма нищо страшно от високата температура Дени. Аз даже давам антипирептици чак над 39 като отиде. Високата Т е сигнал, че имунитета е силен и се бори с вируса. Над 38,4 - 38,5 бактериите умират, а над 38,8-38,9 спира и размножаването на вируса, важното е да се следи да няма гърч и разни други усложнения, и трябва да се пият много течности, ама много. Моя Петърчо основно вода нагъваше, друго каквото и да е отказваше, и нормално разбира се. Гадното е да гледаш как детето ти лежи отпуснато и хленчи само, очичките му са мътни, абе късаше ми се сърцето но.....изпитание и обучение на имунитета.
За бягането - да, чувствам се прекрасно докато бягам. Дано така да е и за напред :)
Мнението беше редактирано от Vess на 16.03.15 15:20.
Хе хе, няма нищо страшно от високата температура Дени. Аз даже давам антипирептици чак над 39 като отиде. Високата Т е сигнал, че имунитета е силен и се бори с вируса. Над 38,4 - 38,5 бактериите умират, а над 38,8-38,9 спира и размножаването на вируса, важното е да се следи да няма гърч и разни други усложнения, и трябва да се пият много течности, ама много. Моя Петърчо основно вода нагъваше, друго каквото и да е отказваше, и нормално разбира се. Гадното е да гледаш как детето ти лежи отпуснато и хленчи само, очичките му са мътни, абе късаше ми се сърцето но.....изпитание и обучение на имунитета.
:)
о да, напълно съм съгласна , че температурата си е съвсем нормална защитна реакция. Аз точно за детето имах предвид, че е ужасно мъчение да го гледаш. Нали ме знаеш, че съм по алтернативните методи и аз и такива разни антибиотици и хапове за щяло и нещяло не давам. Парцала в оцета и содата до дупка.
16/03
Бърз отчет за вчера, че снощи не остана време за компютър :) от пазаруване, шетане, вечеря и т.н.
Само храна, почивка от спортни занимания :
- овесени ядки със стафиди, банан и кисело мляко
- 2 домата, кашкавал, пилешко филе, половин ръжена земелка
- 1 бисквита от пълнозърнесто брашно, рожков и белгийски шоколад
- 1 ябълка, 1 киви
- зелена салата с лук и домат, купичка бял боб, 1 пфх домашен с квас
Дребчо е на бабин дом и ми беше доста странно снощи без него....едно такова скучно и пусто. И тази вечер ще е там, съвсем ще ми доскучае без него, но утре вече си го вземам :)
Вчера му викам на мъжо, какво ли сме правили докато бяхме сами без дете (wasntme) егати скуката честно :)
Мнението беше редактирано от Vess на 17.03.15 09:02.
17/03
Снощи пак не съм пускала компютъра, но съм супер така :) Отчета :
След работа бягах 4,650 км. за 29:24 мин. Ами...колкото-толкова :)
Храната :
- овесени ядки с банан и кисело мляко
- 1 ябълка и 1 киви
- 2 домата, кашкавал, пилешко филе, половин пълнозърнеста земелка ( остатъка от предния ден )
- шепа печени фъстъци и малко сурови бадеми
- зелена салата с лук и краставица, маслини, 3 яйца на очи, 1 пфх домашен с квас
Това беше мисля (wasntme) Дребчо днес отивам да си го вземам след работа (inlove) много ми домъчня вече :)
18.03.15
12:55
Веси, длъжна съм да ти кажа колко мноооого, наистина безкрайно мнооого ти се радвам! :) :) :) :) :)
Бъди здрава и успешна!
Веси, длъжна съм да ти кажа колко мноооого, наистина безкрайно мнооого ти се радвам! :) :) :) :) :)
Бъди здрава и успешна!
Хе хе, сладурана (sun) Благодаря ти много Рени, много мило (F)
18/03
Днес само хапване :) След работа веднага тръгнах към свекито да си вземам малкото момченце (inlove) Прибрахме се късночко и направо седнахме за вечеря.
- овесени ядки с банан и кисело мляко с 1 ч.л.мед
- чери доматчета, пилешко филе, маслини, 1 мъфин от рожков, пълнозърнесто брашно, ядки и стевия
- шепа сурови бадеми и 5 бразилски ореха
- зелена салата с лук и доматки, маслини, пилешко бутче печено и зеленчуци на барбекю
И сега малко фотки след вчерашното бягане, да ми видите бягащия тумбак (blush)