Keep running !

Прескочи до:

12.08.15
18:53

Всъщност, тежестта при стойка на глава не пада  върху главата...ако е изпълнена правилно. В случай че има тежест на главата, има голщм риск отконтузии, не само при бременни. ;)

12.08.15
20:32

Теди, Марги е казала всичко. В стойка на глава хващам МТ на рамената, но главата изобщо не участва ;) е, участва де, но никаква тежест не се пренася на нея ;)
Последните няколко пъти даже се опитвам леко да отлепя главата и оставам тежестта само на ръцете :) но това за кратко успявам само ...

13.08.15
08:50

12/08

Тъй, обсъдихме стойката на глава, днес няма да има йога, но утре ще се опитам да се снимам ... макар, че рискувам да Ви оплаша (wasntme) корема ми ще погълне цялата снимка :D

Вчера движението :
Разходка с малък Петьо 5, 480 км. за 1 час и 17 мин.
Йога след обяд 75 мин. (sun)

Доволна съм от активността вчера, днес няма да имам кой знае каква, че ще ходя да чакам да се видя с доктора, който искам да ме изражда ... а там се чака здраво (dull)

Храната :
- 3 яйца, бъркани с банан
- диня
- салата домат и корнишони, 3 яйца с кисело мляко
- сини сливи 3 -4
- салата обичайната ( домат, краставица, лук, магданоз) печени картофки на фурна, чаша безалкохолна бира :P

Хайде, хубав ден мили хора :) Аз отивам да приготвя багажа на дребен, ще гостува два дни на свекито ;)

14.08.15
09:01

13/08

Както казах този ден активност нямаше, само кратка разходка по обяд ...
Чаках 2 часа и половина докато вляза при доктора, еми ... няма да намеря доктор, който да се съгласи на нормално раждане, като веднъж вече е имало секцио. Но здраве да е само, аз оплаквания нямам от предното ми раждане, дано и сега е така :)
Бебка е добре, нещо околоплодните води каза, че са леко намалели ... и ме вика в началото на септември да видим как са и ако още са намалели, събитието ще е по-рано ... Миналия четвъртък точно водите ми гледа моя доктор, и каза че са ОК, защо така различно виждат тези доктори не знам ... пппффффф......

Храната :
- банан с тахан
- пилешка домашна супичка, домат и малко краставичка, 50 гр. сурово кашу
- 3-4 бисквитки някакви Белвита май бяха...
- 4 сини сливи
- салата домат, краставица, лук и магданоз, 3 яйца с кисело мляко, маслини, овче сиренче, чаша айрян
- сладолед

Това мисля беше за вчера, нов ден нов късмет (sun)

14.08.15
21:23

14/08

Ден за йога и среща с още бременни мами :D
Сутринта Ащанга около 70 мин. (sun)
После среща с бременни жени ( голям ужас ) и приказки на салатка с айрян ;)

Храната :
- 3 яйца бъркани с банан
- 2 яйца с кисело мляко, салата зелена с риба тон, царевица и млечен сос, чаша айрян
- 5 фурми с тахан
- салата домати, краставици и лук, маслини, печени тиквички на фурна с млечен чеснов сос, чаша безалкохолна бира

И сега едно клипче спешъл за Теди, ама не ми се смейте моля Ви, ще дойдете и Вие на моята и ще се убедите какво е да качваш килограми и да носиш корем две педи пред носа си :D
Мама - хипопотама прави стойка на глава ;)

Ширшасана в средата на 8-ми месец на бременността

Теди Илиева

14.08.15
23:12

Благодаря за клипчето, Веси! Сега ми е доста по-спокойно. Между другото в отлична форма си!

15.08.15
01:34

Веси,
за мен това е уникално, което направи! Всичко е мисъл, “Аз мога”, “Аз мога и още малко”. Направо ти се възхищавам (F)

15.08.15
11:55

Веси, уникална си просто :) Шапка ти свалям (F)

15.08.15
13:04

Благодаря много дами (F)
Теди, доооста съм далеко от добра форма, но ще се стремим към нея на есен живот и здраве. Все пак + 9,5 кг. няма как да съм във форма ... а и стартово тръгнах с +3 кг. от нормалните за мен. Но това са бели кахъри :)
Правя това, което мога и ме прави щастлива, пък да става каквото ще :)

Мнението беше редактирано от Vess на 15.08.15 13:05.

16.08.15
08:33

15/08

Ден без движение, само излизане и малко работа с колата, после цял ден у дома, домашни разни дейности, и след обед вече не издържах толкова лежане и станах да се раздвижа леко :
Слънчеви поздрави А+Б - 20 мин. Малко, но върши чудеса :)

Храната :
- резен пъпеш
- банан с тахан
- салата домати и корнишони, 3 яйца в масло, резен кашкавал
- диня
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслини, купичка варена леща
- диня

Нормална събота :)
Много почва да ми писва вече от тая жега, искам есен вече ...

17.08.15
07:34

16/08

Привет народе ;)
Вчера сутринта Ащанга йога 45 мин. Само толкова, че наистина много почва да ми пречи корема вече .... огромен ееееее.... Слънчеви поздрави + позите от стоеж + стойка на глава. От сега нататък до раждането така ще е мисля (wasntme)

После на кръщене, мъжо кръщава едно малко сладко момченце (inlove) След това с родителите на детето се почерпихме в един ресторант. Обяда беше там.

Храната :
- попара от овес, кр.масълце лъжичка и натрошено сирене
- салата домати, краставици, пресен пипер и лук, свинска пържола на сач
- диня
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслини, няколко хапки кашкавал, купичка варена леща
- домашно сладко ( кокосови стърготини, какао, мед )

И малко картинки от кръщенето днес, мама - хипопотама в рокля :D

18.08.15
07:08

17/08

Охххх ще мрънкам ... голямо кокорене нощем значи, така искам да спя а как не могааааа.....откачам :@

Вчера сутринта 5 км. разходка нормален ход за 59:01 мин.
Веднага след това Слънчеви поздрави А+Б х 5 повторения - 20 мин.

След обед преди да взема дребен от градина чистих основно из нас ... пппффф...как се изморявам вече, не е истина (dull)

Храната :
- 3 яйца, бъркани с 1 банан
- 2 домата с натрошено сирене, резен кашкавал намазан с кр.масло :P
- 2 топки сладолед и 250 мл. кокосова вода от млад кокос
- салата домат, краставица, лук и магданоз, 1 филийка с квас домашен хляб, 4 пукани пиперки с доматен сос и чесън ааауууууу обожавам ( оставих си 2 за днес да обядвам :) )
- диня

Днес май ще си почивам активно, че и времето обещава да е по-хладно :)

Мнението беше редактирано от Vess на 18.08.15 07:09.

18.08.15
20:54

18/08

Наканих се и така стана, почивах си днес активно ... от единия диван на другия, това до към 14 часа ;) После естествено не издържах и айде да попивам една локва на площадката в блока, следствие от пороя снощи, после що да не отида да купя 3 бутилки по 11 л. вода за вкъщи, диня и още куп други неща, които имах да купувам :) Не ме свърта и това е ....
А не е като да нямах болки днес (dull) по едно време бая се изплаших, обядвах, пих си магнезия и Ношпа и беж в леглото докато отминат (shake)

Храната :
- палачинка от 3 яйца, банан и кокосови стърготини
- домат с натрошено сирене, две пукани пиперки с доматен сос, 2 фпх Вита с кълнове
- 4 фурми с тахан, 250 мл. вода от млад кокос
- 50 гр. сладолед (tmi)
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслини, скумрия печена, чаша айрян
- ще има диня

Утре ще ходя малко за последни покупки за бебка и сме готови да я посрещнем (inlove)

Мнението беше редактирано от Vess на 18.08.15 20:55.

18.08.15
23:15

казано от Веселина Иванова на 18.08.15, 20:54:

А не е като да нямах болки днес (dull) по едно време бая се изплаших, обядвах, пих си магнезия и Ношпа и беж в леглото докато отминат (shake)

Ти направо си луда калинка, признавам те! Ама да сте живи и здрави и двете, и да не е толкова луда като теб :D, че в чудо ще се видиш :D

19.08.15
20:47

казано от Zozo на 18.08.15, 23:15:

казано от Веселина Иванова на 18.08.15, 20:54:

Ти направо си луда калинка, признавам те! Ама да сте живи и здрави и двете, и да не е толкова луда като теб :D, че в чудо ще се видиш :D

Че съм луда калинка, луда съм, ама дребното ще е послушна, кротка, ще спи и ще слуша майка си ;) Казах !!! :D Батко й беше от неспящите и ревящите, второ такова ще ми дойде в повече ;)

19/08

Днес пак много ходене, пазаруване и т.н.
Общо разходка 2 часа, колко км. е не знам но със сигурност поне 5км. има.
После у дома :
Слънчеви поздрави А+Б х 5 повторения - 20 минути
5 кръга :
5 лицеви опори
15 клека СТ

Лицевите опори чисти, забележете х 5 ;) а клековете широк разкрач, че то корем ли бе да го опиша :D

Храната :
- 3 пфх малки с домат и кашкавал
- 1 корни, стана 14 часа и много прегладнях
- 2 домата със сирене, 1 половин пфх
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслинки, скумрия на фурна, чаша безалкохолна бира
- умирам за шоколад (tmi) ще пращам мъжо до магазина май ....

Приятна и прохладна вечер (wave)

20.08.15
21:59

20/08

Днес Ащанга йога 45 мин. Поздрави+пози от стоеж+стойка на глава и позите след нея.

Храната:
- попара от овес и натрошено сирене
- домат, половин печена скумрия
- 3 бисквити РК
- салата обичайната, маслини, тиквички на фурна с кисело мляко с чесън, чаша айрян
- диня

Нормален четвъртък. Пазаруване, готвене на кафе с една позната и мина деня :)

22.08.15
06:50

21/08

Петък обикновен. Сутринта с приятелка на кафе, после до работа да си занеса последния болничен ( не остана, на финала съм ), после за дребен, пазаруване, готвене и минаааа.
Движение НЕ.

Храната :
- банан с тахан
- два домата с натрошено сирене, маслини
- 1 праскова, 250 мл. вода от млад кокос
- 3-4 сини сливи
- салата обичайната, няколко хапки кашкавал, варен кафяв ориз, пил.бутче печено, чаша айрян
- диня

Бях и на ЖК сутринта. Кръвно 100/60, кръв и урина перфектни, тонове на бебка и те. Килограмите все още + 9,5. В понеделник ще ходя на запис на тонове.
Днес съм се ококорила от 6 часа сутринта ... пак ...

Мнението беше редактирано от Vess на 22.08.15 06:52.

22.08.15
22:45

22/08

Ащанга 55 мин. днес :)

Ходене семейно по разни магазини, времето кофти к после из нас основно.

Храната:
- палачинка от 3 яйца, банан и кокосови стърготини
- салата домати и краставица, 3 яйца в масло
- 3 сини сливи
- 3 фурми с малко тахан
- обичайната вечерна салата, пил.бутче печено и варен кафяв ориз

Умирам за сън, лягам да видим утре кога ще се излюпя ;)

Мнението беше редактирано от Vess на 22.08.15 22:46.

23.08.15
22:44

23/08

Днес на вън с дребен на блъскащите колички, и на нещо като детска формула, ей побърка се от кеф (inlove)
После на тенис с баща си и едвам се наяде, баня и отнесе плувката на секундата :)
Аз докато бяха на тенис мъжете:
Йога 40 мин. (sun)
Утре планирам разходка ;)

Храната:
- попара от овес със сирене и малко кр.масло
- салата домат и краставица, малко кафяв ориз, маслинки
- 3 сини сливи
- вечерната салата, маслинки, запечени зеленчуци с просо, 2 варени яйца
- сладолед

Иииии старт на 9-ти месец, на финалната права съм :)

Мнението беше редактирано от Vess на 23.08.15 22:47.

25.08.15
06:57

24/08

Сутринта 5,5 км. разходка за 1 час и 07 мин.
След обед 20 пъти :
3 лицеви опори
6 напада ( х 3 на крак )
Лицевите опори х 3 ама чистииии :D
Общо 60 лицеви опори и х 60 напада на крак, това за около 20 мин. (muscle)

Храната :
- 1 банан, резен диня
- два домата с натрошено сирене, пържен сафрид 200 гр.
- 2-3 ч.л. тахан с мед
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслини, печена 1/2 скумрия, и малко от снощните печени зеленчуци с просо
- тахан халва

Много ми тежи вече, имам си и някой екстри от бременността. С Петьо нямах такива но сега ... имам доста напукани капиляри на десния крак и разширена вена пак на него (dull) Не ме боли, но към края на деня или ако съм стояла права или вървяла по-дълго време се подува ... пппфффф...тия хормони ще ме побъркат ааааааааааааааааааааа..............................

Мнението беше редактирано от Vess на 25.08.15 06:58.

26.08.15
07:04

25/08

Вчера сутринта Йога около 40 мин. (sun)
После през деня разни дейности домашни из нас. Друго кой знае какво движение нямам ;) Почивка !

Храната :
- банан с тахан
- два домата с натрошено сирене, 1/2 скумрия печена, парченце тахан халва
- резен диня
- сладолед
- салата домат, краставица, лук и магданоз, скумрия печена
- диня

Голям апетит напоследък (dull) почнаха и разни боклуци в менюто ми да присъстват ... не съм доволна, трябва да променя това ... Днес имам ходене до центъра по работа и ще има разходка (sun) А как ми се бяга хораааа....умирам направо ...

Мнението беше редактирано от Vess на 26.08.15 07:05.

27.08.15
07:19

26/08

Вчера нищо особено като движение, разходка из града, малко на пазар.
Храната :
- филия и половина печен сандвич с домат и кашкавал
- 150 гр. някакви био соленки със сусам, кокосова вода
- диня, няколко сини сливи
- обичайната салата вечер,  няколко маслини, тиквички печени на фурна с кисело мляко с чесън
- домашен крем от варено просо, какао, кокосово мляко и мед ( днес мисля да закуся с това ;) )

Е нямаше такова будуване като тази нощ (dull) Събудих се в 2:00 часа и край, откарах до 5:00 часа ... кога съм заспала не знам, може би 5 и нещо, и тази сутрин не мога да отлепя ... ще гледам да поспя през деня, но ... дали ще стане, че пак имам ходене насам - натам (shake)

Мнението беше редактирано от Vess на 27.08.15 07:20.

27.08.15
08:02

казано от Веселина Иванова на 27.08.15, 07:19:

Е нямаше такова будуване като тази нощ (dull) Събудих се в 2:00 часа и край, откарах до 5:00 часа ... кога съм заспала не знам, може би 5 и нещо, и тази сутрин не мога да отлепя ...

Както винаги съм казвала, с изключение на нормалните неприятни първи три месеца и половина, и някои неприятни случки, предизвикани от външни субекти, имах прекрасна бременност до самия й край - не съм имала проблеми със съня, само дето ставах да пишкам често. И точно последните две седмици, това, което ме измъчи, беше, че не можех да си намеря място, което повлия на съня. Колко се местех, ама моят корем беше наистина, наистина гигантски (за моите 154см), пречеше ми, не можех да намеря накъде да спя, на всички страни ме притискаше и ми се заиваше свят. Иииии най-, най- прекрасното, като изключим, естествено, получаването на Дамянеца в ръце, бяха две неща - как коремът ми шльопна навътре, когато го извадиха, а после извадиха и там другите неща отвътре, иииииииииииииииииииииии - да легнеш по гръб! Безценно! И да си завържеш халата! Станаха три! Дръж, Веси, още малко и ще се понаспиш! И понеже ти е ред за мирно бебе, ще спиш още! (sun)

27.08.15
08:44

казано от karfi4ka на 27.08.15, 08:02:

казано от Веселина Иванова на 27.08.15, 07:19:

Е нямаше такова будуване като тази нощ (dull) Събудих се в 2:00 часа и край, откарах до 5:00 часа ... кога съм заспала не знам, може би 5 и нещо, и тази сутрин не мога да отлепя ...

Както винаги съм казвала, с изключение на нормалните неприятни първи три месеца и половина, и някои неприятни случки, предизвикани от външни субекти, имах прекрасна бременност до самия й край - не съм имала проблеми със съня, само дето ставах да пишкам често. И точно последните две седмици, това, което ме измъчи, беше, че не можех да си намеря място, което повлия на съня. Колко се местех, ама моят корем беше наистина, наистина гигантски (за моите 154см), пречеше ми, не можех да намеря накъде да спя, на всички страни ме притискаше и ми се заиваше свят. Иииии най-, най- прекрасното, като изключим, естествено, получаването на Дамянеца в ръце, бяха две неща - как коремът ми шльопна навътре, когато го извадиха, а после извадиха и там другите неща отвътре, иииииииииииииииииииииии - да легнеш по гръб! Безценно! И да си завържеш халата! Станаха три! Дръж, Веси, още малко и ще се понаспиш! И понеже ти е ред за мирно бебе, ще спиш още! (sun)

Хахахахаха, Иги и аз още си спомням момента, в който се събудих от упойка след секциото с Петьо и как ” нямах корем ” Това е чудо направо :) голям кеф. А втория кеф за мен си беше да легна по корем, умирам си ама.....още малко, не остана :)

27.08.15
22:13

27/08

И днес движението бе сведено до минимум ... От два дни съм яко с контракции, болки в кръста и ниско долу, като менструални ... и леко взе да ме обхваща паника. Ама леко де, ще полежа повече тия дни, пия Нош па дано отминат и се окажат лъжлива тревога. Дано устискам до към 05-06.09. после вече няма проблем :)
Та ще прекратя активностите за извесно време...дано има ефект.

Храната:
- каша просо с какао, кокосово мляко и мед
- зелева салата, пилешка пържола бут
- 3 сини сливи, праскова
- обичайната салата, маслини, пил.дробчета с лук и дом.сос, безалкохолна бира
- парче тахан халва

И така, как ще изтрайвам с това лежане не знам ... не е за мен това, но ще направя каквото е нужно още малко с бебка да сме 2 в 1 :)

27.08.15
22:32

казано от Веселина Иванова на 27.08.15, 22:13:

27/08

И днес движението бе сведено до минимум ... От два дни съм яко с контракции, болки в кръста и ниско долу, като менструални ... и леко взе да ме обхваща паникатова, но ще направя каквото е нужно още малко с бебка да сме 2 в 1 :)

Да не те плаша ама аз няколко дни след подобни оплаквания родих. Ама и не спрях с вървенето, мъкненето на кво ли не че и плаж. Веси изтегли си една папка филми и не мърдай по далеч от магазина.

28.08.15
07:35

казано от diva 97 на 27.08.15, 22:32:

казано от Веселина Иванова на 27.08.15, 22:13:

27/08

И днес движението бе сведено до минимум ... От два дни съм яко с контракции, болки в кръста и ниско долу, като менструални ... и леко взе да ме обхваща паникатова, но ще направя каквото е нужно още малко с бебка да сме 2 в 1 :)

Да не те плаша ама аз няколко дни след подобни оплаквания родих. Ама и не спрях с вървенето, мъкненето на кво ли не че и плаж. Веси изтегли си една папка филми и не мърдай по далеч от магазина.

Дени за теб се сетих и аз тия дни като ме почнаха болките и контракциите и се кротнах малко...колкото и да искам движение и спорт, мъжо каза ...наказана си, поне 2 седмици изтрай ... :D
Другата седмица имам ходене до доктора, който ще ми прави операцията и ще видим какво и как ще действаме :)

28.08.15
09:28

Леле, ами то дошло, няма и 2 седмици! Само най-хубави пожелания, Веси!
Понеже и покрай мен има млади майки, ми е интересно защо някои след раждане нямат никакъв корем, хлътва, както казвате, а има жени, които остават с подут корем- една позната видях наскоро - 2 месеца мисля след раждане, ами тя е една слаба, слаба, а е останала с корема...

28.08.15
09:34

казано от Queen Cobra на 28.08.15, 09:28:

Леле, ами то дошло, няма и 2 седмици! Само най-хубави пожелания, Веси!
Понеже и покрай мен има млади майки, ми е интересно защо някои след раждане нямат никакъв корем, хлътва, както казвате, а има жени, които остават с подут корем- една позната видях наскоро - 2 месеца мисля след раждане, ами тя е една слаба, слаба, а е останала с корема...

Благодаря Мира (F)
Това с корема аз си го обяснявам със слаба коремна мускулатура може би (wasntme) Ще видим как ще съм сега, с предното си раждане се прибрах без корем, т.е. не беше такъв все едно съм в 7 месец примерно, щото съм виждала родилки, който на изписването са с корем, както аз бях в 7ми мес. (wasntme)
Освен това знам, че с кърменето матката контрахира и това спомага за по-бързото й прибиране.

28.08.15
09:39

Кобре, доколкото съм инфомирана, това се получава при някои от жените, родили без контракции със секцио. Получава се, защото матката не е започнала да се прибира (коремът е голям, защото матката е голяма), тъй като не й е дошло времето, когато се изважда бебето. Не знам дали така е при всички жени. Сега, зависи и колко кила си качила, де. Не може да очкваш, че като си качил 30 кила, като махнеш бебе, води и други там неща, ще се прибере всичко. Моят корем шльопна, но аз бях качила 13 кила и се прибрах у дома -10. Другите три бяха хормонална водна здръжка и по дневника ми може да се проследи колко бързичко изчезнА.Та, и аз разпитах защо на някои жени коремите не се прибират, това беше отговорът.

Веси, ама ти не си ли в деветия месец? Нали си 37-38-ма седмица? Ако е така, какво има да му лежиш? 36та седмица бебата е готова, здрва и оформена и щом има контракции, значи тялото вече си казва. Или е защото трябва да си чакаш датата за секцио?

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.08.15 23:29.

28.08.15
09:47

казано от karfi4ka на 28.08.15, 09:39:

Веси, ама ти не си ли в деветия месец? Нали си 37-38-ма седмица? Ако е така, какво има да му лежиш? 36та седмица бебата е готова, здрва и оформена и щом има контракции, значи тялото вече си казва. Или е защото трябва да си чакаш датата за секцио?

Иги не, в 35 г.с. съм, затова казвам, че да мине 05 - 06.09. тогава ще приключа 36 г.с. и няма да се притеснявам. Нека е по-голяма и доносена, та си седя на Д-то и кротувам. Пуснала съм си една яка, мега, гига БГ музика от нашето време и й пускам песни а тя салта прави в корема ми дано да е от кеф ;)

28.08.15
09:51

АААААААААААААА! Кротувай, значи! 36-та да мине и сте готови, но сега кротувате! Следим ви!

28.08.15
09:56

казано от karfi4ka на 28.08.15, 09:39:

Кобре, доколкото съм инфомирана, това се получава при някои от жените, родили без контракции със секцио. Получава се, защото матката не е започнала да се прибира (коремът е голям, защото матката е голяма), тъй като не й е дошло времето, когато се изважда бебето. Не знам дали така е при всички жени. Сега, зависи и колко кила си качила, де. Не може да очкваш, че като си качил 30 кила, като махнеш бебе, води и други там неща, ще се прибере всичко. Моят корем шльопна, но аз бях качила 13 кила и се прибрах у дома -10. Другите три бяха хормонална водна здръжка и по дневника ми може да се проследи колко бързичко изчезнА.Та, и аз разпитах защо на някои жени коремите не се прибират, това беше отговорът.

:D

Ама изобщо не е така.....Мисля, че начина на раждане няма нищо общо. По скоро наистина тонуса на коремната мускулатура и разбира се големината на корема/матката/ по време на бременност и натрупаните коремни мазнини. Аз първия път родих нормално, спорт не практикувах никакъв обаче. Прибрах се с корем все едно не съм раждала.Сега след секциото пък все едно не съм била бременна. Нямам корем хич. След секцио матката също контрахира, както при нормално раждане. Всичко е едно и също ,само дето при мен възстановяването след секциото ми беше мигновено.

36 г.с е много, ама много рано за раждане. Аз родих в 37 и 3 дни и си беше рисково. Поне до 38 г.с е добре да се доноси с оглед развитие на белите дробове.

Мнението беше редактирано от diva 97 на 28.08.15 09:58.

28.08.15
09:59

Ама ти нямаше ли контракции, когато отиде да раждаш?

Тъй като имах разкритие в 35та седмица, на мен ми казаха, че до 36 (включително) трябва да задържа. Казвам какво знам аз.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.08.15 10:02.

28.08.15
10:15

казано от karfi4ka на 28.08.15, 09:59:

Тъй като имах разкритие в 35та седмица, на мен ми казаха, че до 36 (включително) трябва да задържа. Казвам какво знам аз.

И при моето първо секцио съм нямала контракции, то си беше планирано 10 дни преди термин и въпреки това се прибрах без корем :)
А за седмиците и на мен доктора, който ще ме оперира, каза 36 г.с. да минеш, после вече е ОК. не знам...така ми каза.

28.08.15
10:32

казано от karfi4ka на 28.08.15, 09:59:

Иги как да нямах........ бяха на 3 минути и до болницата почти ме почнаха напъните. Буквално щях да родя у нас. Казват 36 защото според книгите влизаш в девети месец, но за детето е рано. Това ми го каза една акушерка и няколко неутрални доктора. При доста бебета белите дробчета се развиват в последната минута, тоест в 9 месец. Опасно си е. Пък и тия кислородни палатки са толкова вредни че думи нямам, добре че Алек само превантивно го подържаха за малко. Настръхвам чак. Ама сега го осмислям и осъзнавам. Природата си знае работата. Ама и преносено не е добре де.Аз на двете крайности :)

28.08.15
13:00

Да, де, знам, че имаше, зтова питам ти “нямаше ли” :D
Както и да е :)
За кислородните палатки не знаех, че са толкова врдени, Дамяни се задуши, докато раждах и беше 12 часа на кислород...

П.п. Дивичке, твоят корем не е като да беше голям, та не е имало кой знае какво да се свива :D А и вс епак при теб контракциите бяха започнали, затова попитах ти “нямаше ли контракции” :Д

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.08.15 23:34.

28.08.15
20:38

28/08

Днес уж си почивам а имах две излизания на пазар с доста солиден товар после, готвене, гладене и разни други неща и деня мина. Но като усетя леко неразположение и си полягвах ;) Определено съм по-добре от към болки и контракции.

Храната:
- палачинка от 3 яйца и банан
- домат, 2 зелени пиперки, резен кашкавал, няколко маслини.
- сини сливи, 1 праскова
- 3 бисквити РК
- вечерната лятна салата, 2 кюфтета от мляно месце, печени гъбки в масло, 2 печени червени пиперки

Скучни ще са ми отчетите тия дни, но това е положението :)

Мнението беше редактирано от Vess на 28.08.15 20:39.

29.08.15
20:31

29/08

Такаааа, днес имаше раздвижване :D Ами не мога седя само бе хора....лекичко беше :)
С дребен в Богоров, той да кара колело а аз походих ;)
15 обиколки ходом на пистата в Богоров общо 3 км.
После като се прибрахме чистих двете стаи ( другите две утре ;) ), чистене на терасата и ... край за днес, да не направя беля :)

Храната :
- банан с тахан
- салата от домат и краставица, 4 яйца в масло, няколко парченца кашкавал
- чепка грозде
- салата домат, краставица, лук и магданоз, маслинки, 2 кюфтета от мляно месо, малко гъбки, 2 печени червени пиперки
- има един скрит шоколад в хладилника и ще го налазя (tmi)

Иииии пак стана горещо значи, искам есен, искам да ми е приятно хладно, нито студено, нито горещо, малко в повече ми дойдоха тези горещини това лято ....

30.08.15
21:38

30/08

Днес вече имаше активност, ми кокалите ме заболяват само от кълка на кълка ...

Слънчеви поздрави А + Б х 5 повторения
5
кръга х 15 повторения с леките гири
- бицепс
- раменна преса
- рамо в страни
- повдигане пред гърди гири
- трицрпс
4 кръга х 20 повторения упражнения за крака и дупе от колянна опора общо 5 упражнения

Добре се раздвижих, леко но пак е нещо. Много ми тежи вече и ако не мърдам през деня, ставам нервна ...

Храната:
- овесени ядки с банан, сл.семе, какао и мед
- салата домат и краставица, 2 кюфтета, 2 печени пиперки
- грозде
- шопска салата, няколко маслини, купичка бял боб

Нормална неделя, мъжете ходиха на плаж, но аз вече отказвам плажа, че никак не ми е удобно да се търкалям с тумбака по пясъка ... пппфффф...
И така :)

Мнението беше редактирано от Vess на 31.08.15 08:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1