Здравейте :)
Нищо не помръдва от сутринта днес .... горещичко ще е (sun)
01/07
Вчера разходки обичайните с дребната, по обяд обаче у дома. И тъй както мислех да си почивам, тъй изчистих цялата къща, че и прозорците метнах (whew) Надвечер бягах.
Разходка 3К с пазаруване ;)
Бягане 12К за 01:12:48 мин. (sun)
Храната :
- филия квасен хляб с мед и тахан
- банан и кайсии
- домат със сирене, 3 яйца в масло, препечена филия
- 5 бисквити РК с кафе
- нектарина и кайсии
- салата шопска без сирене, маслини, скумрия печена, картофи с лук, бира
- 1/2 тоблерон
Днес крачката ще почиват, че утре ме чакат 8К в гората :) След обед се каним на плаж да идем и те така (sun)
Хубава събота дами и господа 8-)
Мнението беше редактирано от Vess на 02.07.16 09:02.
Добро утро :)
Днес дребната от 6:30 ме е вдигнала :@ ще й дърпам ушите аз на нея (dull)
02/07
Иначе съботата съвсем нормална и почивна ;) само малко разходка около 3К с пазаруване, и после у дома, че много мор пак ....
Шетане, пранета, бебешки истории, обичайните за мен неща :D След обед и плаж, ама то с двете чудеса един плаж (wasntme)
Храната :
- филия с мед и тахан
- кайсии
- салата домат и краставица, 3 яйца в масло, няколко маслини
- банан и пак кайсии
- шопска салата без сирене, маслини, тиквички печени на фурна, кисело мляко с мн.чесън, бира
- 3-4 парченца Тоблерон.....
Прекрасна неделя Ви желая (F)
Аз отивам в гората (sun)
Добро утро 8-)
Неделя с много слънце, гората, тенис, разходка,готвене и шетане из нас :) Ей такава шарена беше (sun)
03/07
Сутринта оставихме бебка с баща й и газ към Златните да тренираме с баткото. Той на тенис, аз в гората. Тръгнах за 8К ама станаха 9К ;)
Бягане пресечен терен 9,300К зa 59:38 мин. (sun)
Обем за седмицата 41К само от бягане :)
Храната :
- овесени ядки с кисело мляко и банан
- салата домат и краставица, 3 яйца в масло, филия квасен хляб
- кайсии, праскова, пепъш, банан - цял следобед нещо ръбам
- салата шопска без сирене, маслини, чиния боб, филия квасен хляб, бира
- 2 реда шоколад
Ето малко картинки от трасето, което въртя в гората и бебето беглец :D
Мнението беше редактирано от Vess на 04.07.16 08:42.
Хоп-троп, добро утро (makeup)
Активен понеделник беше моя :) Но днес вече ще почивам, искам нищо да не правяяяя, ни щи чко :D
04/07
По обяд у дома :
Набирания - 3, 3, 2, 3, 2, 2
Лицеви опори - 10, 12, 11, 13, 11, 11
Клекове - 22, 25, 20, 25, 23, 25
Набиранията чисти, ма много трагични ...
Надвечер бягане 8К за 48:11 мин. (sun)
Бягах пак, щото не знам дали в сряда ще мога да бягам а днес и четвъртък със сигурност не мога, щото мъжо тренира. Евентуално чак петък (dull) Може и да успея сряда, но ... едва ли ...
Храната :
- кисело мляко с овес и банан
- 1 банан, филия с мед и тахан
- пъпеш, праскова
- няколко оризовки и 3-4 бисквити РК с мед
- салата обичайната, маслини, чиния боб с 2 кюфтета от плешка, филия квасен хляб, бира
Ставам, че дребното замириса :D
Добро утрооо :)
Както исках, така стана, почивах вчера активно ;) Само малко готвене, малко чистене, то всеки ден чистене, че с пълзящо бебе няма начин .... и така. И докато спеше дребната даже и книжка четох (blush) кеф, кеф, кеф :)
05/07
Храната :
- банан и 1/2 филия с мед и тахан
- домат, маслинки, малко боб
- бисквити РК с мед и тахан
- праскова и сини сливи
- пъпеш
- салата обичайната, маслини, 2 кюфтета от мляно месо, елда със зеленчуци, бира
- ред шоколад
И имам въпрос към Вас. Вие можете ли да заспивате в движение, с вдигнат нагоре крак? :D М?
Мнението беше редактирано от Vess на 06.07.16 08:49.
Интересен ден беше сряда. В крайна сметка си имам златен мъж, остана у дома с бебка и гостенчето ни ( имаме си гостенче, на сестра ми средното дете :D ) а аз заведох Петьо на тенис и бягах в горатааа (sun) Та през деня и у дома тренирах докато готвех, защото не знаех дали ще се получи това с бягането, та активности отвсякъде ;)
06/07
У дома :
5 кръга :
5 изхвърляния @ 16 кг. дясна ръка
5 с лява
10 лицеви опори
+ още 3 кръга :
5 обръщане @ 16 кг. дясна ръка
5 пуш преса @ 16 кг. дясна ръка
същото с лява, първо обръщане, после пуш
10 лицеви опори
Бягане 9,300К за 57:21 мин. :)
Храната :
- банан и малка филия с мед и тахан
- домат, малко сиренце, маслини, филия с масло
- кайсии, пъпеш
- 1 варена млечна царевица
- салата домати и краставици, маслини, тиквички печени с кисело мляко и чесън, филия хляб квасен, бира
Днес лудницата продължава с тримата дребчовци у дома ;)
Хубав и шарен четвъртък (F)
07/07
Хелоу, хелоу 8-)
Замотах се нещо днес....ма то няма кой знае какво да описвам. Само храна. С децата до обяд по площадки и игрища, после из нас и никаква спортна активност ;)
Храната :
- овесена питка с тахан и мед
- банан, малко елда със зеленчуци
- сушен банан доста
- пъпеш, 1/2 кочан варена царевица
- пак от сушения банан
- салата домати и краставици, маслини, 3 яйца в масло, филия препечен квасен хляб, бира
Следобед вчера взеха племенника ми, Петьо днес на градина и аз ще разпускам само с дребната ;) Излизаме сега на около 5-6 километрова разходка :)
Усмихнат, слънчев петък (sun)
08/07
Днес и утре бягам 8-) Вчера раздвижих нещо леко у дома, ей тъй....между другото. И преди обед се и разходихме добре с Мимка (sun)
Разходка 7К с количката :)
Набирания - 3, 3, 3, 3, 3, 3
Лицеви опори - 11, 11, 11, 11, 11, 11
Клекове - 22, 22, 22, 22, 22, 22
Храната :
- овесена питка с мед и тахан
- банан с тахан, фурми
- кайсии, сини сливи, пъпеш
- банан
- салата домати и краставици, маслини, пилешко бутче печено с картофки, бира
- ред черен шоколад
Ставам, слънчев уикенд Ви желая (F)(sun) 8-)
Мнението беше редактирано от Vess на 09.07.16 16:25.
Много ми харесва такова лято, сутрин и вечер хладно и приятно, през деня топло (sun)
Бягах вчера иначе в гората :)
09/07
Бягане 8К за 49:27 мин. :)
Днес ми се ще по-дълго бягане да направя, и другата седмица вече две леки, че в събота съм на Трявна на 23К :)
Храната :
- овесени ядки с чиа, фурми и кокосово мляко
- салата домати и краставица, 4 яйца в масло, филия квасен хляб
- кайсии, сини сливи
- 3-4 оризовки с мед и тахан
- шопска салата без сирене, маслини, пиле печ.с картофки, бира
- сладолед (blush)
Доста е ветровито днес, плаж няма да има....нещо не ми се ходи, но разходка да :)
Хубава и слънчева неделя (sun)
казано от kaloyan на 10.07.16, 12:00:
Супер :) Имаш ли някакви цели ?
Да имам, да завърша в контролно време ;) Това в кръга на шегата разбира се, ще завърша, как не :)
Участията ми дават опит в пресечена местност, комуникация с готини хора, свобода сред природата .... абе друго си е, емоцията, тръпката. Искам да натрупам повече полумаратони горски, защото на есен съм на 42,195К :) Т.е. целта ми е маратон в пресечена местност септември.
10/07
Добро утро :) Бягах вчера само, и малко се разхождах с пазаруване и толкова активност за деня.
Обичайното шетане из нас, мислихме и за плаж, но се отказахме .... и те така :)
Разходка 2,200K с количката и пазаравуне ;)
Бягане 15К за 01:31:48 мин. (sun)
Храната :
- овес с чиа, банан и кокосово мляко
- домат със сирене, малко остатъци от пилето и картофки
- варена царевица, банан
- кайсия, нектарина, пъпеш
- салата обичайната, маслини, купичка леща, филия квасен хляб
- 2 редчета черен шоколад
Днес почивка, няма да тренирам....малко йога ми се ще да има обаче :) Ще има и дълга разходка, че имам да ходя по задачки по надалеко....
Хубав понеделник дами и господа 8-)
Успех на бягането, Веси.
Трасето ви вече е маркирано, частично се припокрива с нашето трасе за горско бягане. :)
Дано тази година организаторите минат след събитието да си оберат маркировката, миналата вися докато не я изчистихме ние от дърветата.
казано от Маргарита Манева на 11.07.16, 18:40:
Успех на бягането, Веси.
Трасето ви вече е маркирано, частично се припокрива с нашето трасе за горско бягане. :)
Дано тази година организаторите минат след събитието да си оберат маркировката, миналата вися докато не я изчистихме ние от дърветата.
Благодаря Марги (sun), за трасето честно казано се учудвам. По принцип организаторите на Трявна Ултра гледат да изпипат всичко.....и не вярвам да са пропуснали маркировка, но пък може и така да е, все пак в маркирането и размаркирането участват доста доброволци, възможно е пропуска да е техен.....
Мнението беше редактирано от Vess на 11.07.16 18:54.
Ауу аз погледнах сайта и видях дистанциите. 140 км 76 км 23 км. Като гледам има доста участници, видях денивeлацията на 23 км е ок. Обаче 140 km е доста трудна. 76 е ок.
Като цяло обаче 140 е прекалено, дори се учудвам какъв е профила на хората които участват и въобще как се готвят за такива бягания.Аз като знам за маратон за какво натоварване става на въпрос, не ми се мисли за тези. Предполагам повечето го ползват като лично изпитание, не толкова да гонят резултати и да се състезават :) лошо няма.
казано от kaloyan на 11.07.16, 21:04:
Ауу аз погледнах сайта и видях дистанциите. 140 км 76 км 23 км. Като гледам има доста участници, видях денивeлацията на 23 км е ок. Обаче 140 km е доста трудна. 76 е ок.
Като цяло обаче 140 е прекалено, дори се учудвам какъв е профила на хората които участват и въобще как се готвят за такива бягания.Аз като знам за маратон за какво натоварване става на въпрос, не ми се мисли за тези. Предполагам повечето го ползват като лично изпитание, не толкова да гонят резултати и да се състезават :) лошо няма.
Тези, които аз познавам точно това целят, лично изпитание, всъщност може и за победа да бягат, кой знае (wasntme) Но има и доста, които знам, че участват за победа....като Антония Григорова при жените например. Тя спечели Витоша100, и за 2017 готви Ком-Емине за 6 дни. Миналата година на 65км. спечели Андрей Гридин при мъжете, тая година не съм гледала дали ще участва, но ако да, той е фаворита, спор няма :)
А за подготовка....ми то няма подготовка за такава дистанция според мен :D, по някой маратон всяка седмица и туй то....
Аз съм на най-късата дистанция, въпреки че не съм бременна :D
Изключително голяма част са неподготвените, спасява ги характера на състезанието - наличие на множество пунктове и възможност да ходиш по всяко време(изключително ниска интензивност) и вече и разноцветни калфи и кинезиоленти. :D
А състезателно могат да бягат много малко хора, предимно мъже, предимно до 10-15 място.
Дани, айде догодина да го направим на 65 км ? Какво ще кажеш :)
П.С Още докато го постнах и се отказах. Трябва 1 година да прекарам в подготовка. А съм си казал че дълги дистанции няма да бягам особено на съревнование.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.07.16 22:10.
Мен най-ме изкефи идеята и трасетата на Пирин скайрън. Ей това вече е за най-яките. Терена няма нищо общо с никой друг терен.
КОйто смята че е здрав и издържлив - догодина да ходи да бяга там. Там е тегаво дори за ходене. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 11.07.16 22:17.
казано от Маргарита Манева на 11.07.16, 22:14:
Мен най-ме изкефи идеята и трасетата на Пирин скайрън. Ей това вече е за най-яките. Терена няма нищо общо с никой друг терен.
КОйто смята че е здрав и издържлив - догодина да ходи да бяга там. Там е тегаво дори за ходене. :)
То е бягане, но там наистина не е бягане е едно средно положение между ходене и прибягване, все пак човешките възможности не са неограничени. :)
казано от kaloyan на 11.07.16, 22:18:
казано от Маргарита Манева на 11.07.16, 22:14:
КОйто смята че е здрав и издържлив - догодина да ходи да бяга там. Там е тегаво дори за ходене. :)То е бягане, но там наистина не е бягане е едно средно положение между ходене и прибягване, все пак човешките възможности не са неограничени. :)
На места си е направо катерене. Много от местата не позволяват бягане, особено на “вертикалния километър” (който всъщност отиваше към два вертикални километра). Както казах - за подготвени.
Една дружка спечели медал, но не разбрах в коя дисциплина. Ама тя си е местна - бяга там по три пъти седмично...ама пък е 46 години и смята тепърва да става добра. :)
Ее естествено местните винаги имат предимство, те си живеят по нависоко и си тренират нависоко.
казано от kaloyan на 11.07.16, 22:29:
Ее естествено местните винаги имат предимство, те си живеят по нависоко и си тренират нависоко.
Абе, да ти кажа честно, живяла съм общо 3 години в Банско и региона...местните си падат повече по софрите откокото по бягане. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 11.07.16 23:01.
казано от Маргарита Манева на 11.07.16, 22:31:
казано от kaloyan на 11.07.16, 22:29:
Абе, да ти кажа честно, живяла съм общо 3 години в Банско и региона...местните не си падат повече по софрите откокото по бягане. :)
Мани ги тея дървени македонски глави, няма се научат да говорят нормален български, само ме ядосват и само се репчат :)
Извинявам се за спама.
Готини хора са. :) И в най-готиния край на България живеят. :)
За да не е съвсем спам, ето линк към следващото събитие в региона: http://www.pirinultra.com/
ПП: Още малко спам по темата: http://www.dnevnik.bg/sport/2016/06/26/2784376_shaban_mustafa_specheli_shestoto_izdanie_na_pirin_run/
Тези времена не мога изобщо да ги асимилирам. Ходила съм го...знам как изглежда, знам какъв е терена...
Мнението беше редактирано от Margi на 11.07.16 22:41.
казано от kaloyan на 11.07.16, 22:07:
Дани, айде догодина да го направим на 65 км ? Какво ще кажеш :)
П.С Още докато го постнах и се отказах. Трябва 1 година да прекарам в подготовка. А съм си казал че дълги дистанции няма да бягам особено на съревнование.
Когато се завърнеш в България и имаш път към София можем да уредим бягане и състезание.
Аз за дълги в момента не съм ок. Маратон бих пуснал, но планинско дълго не.
Относно Пирин и постижението на Шабан, Шабан е планински бегач от световна величина, както и Дизела, но наистина са профилирани към планинските състезания.
Ама нали виждаш че и Шабан е тичал с недолекувана травма. Те се събират и събират при тези дълги бягания, аз направо им се чудя докога ще изкарат.
Благодаря Ви много за споделеното :)
За себе си мога да кажа само, че участвам там, където знам, че мога да се справя.....все пак не съм професионален състезател та да се пускам на всяко едно състезание.....преценявам къде мога да участвам и къде не. Имам познати две, които не са профита ама въпреки това къде що има състезание са там. Е, сега са с ужасни травми, наколенки, лепенки и там каквото се сетите.... Не благодаря, аз участвам за удоволствие, там където времето и мястото позволяват да отида, тъй като си имам семейство и така :) Все пак те са по-важни от всичко :)
11/07
Вчера само дълга разходка и йога у дома (sun)
Разходка с количката 8К :)
Йога с Кино и Грег 1 час (sun)
Храната :
- попара от овесени ядки, кр.масло и сиренце
- банан, филия с мед и тахан
- варена царевица 1/2 кочан
- кайсия, сливи, 2 круши
- салата обичайната, маслини, леща, 2 яйца, 1/2 филия хляб, бира
Така мина понеделника :) Днес, още не знам, само знам, че ще бягам с баткото надвечер, той с колелото аз бягам :) Обещах му (inlove)
Мнението беше редактирано от Vess на 12.07.16 09:30.
12/07
Движението вчера :
Разходка около 7К с малкото Мими и количката :)
Бягане леко 4К с Петьо за потресаващите 25:58 мин.
Много се бавихме с Петьо, първо падна още на първите 300м. от колелото, после измори се, иска да почиваме, аз исках още малко да тичам, но той беше категоричен, да се прибираме и така....останах си с 4К ;)
Храната :
- 1/2 филия с мед и тахан и 2 яйца с мед
- домати със сирене, варена царевица, маслини, малко тах.халва и кокосови кубчета
- банан и пъпеш
- салата домати, краставици и лук, маслини, тиквички печени на фурна, кисело мляко с чесън, 1 филия квасен хляб, 2 реда черен шоколад, кокосови кубчета
Не ми е приказливо днес нещо....ходя подир лазещото бебе, че пипа навсякъде вече :D
Здравейте (sun)
Да се отчитам за сряда, че да излизаме на разходка :)
13/07
20 мин. ЕМОМ ( Смоки беар мисля беше комплекса ) :
3 изхвърляне @ 16 кг.
3 обръщане и преса @ 16 кг.
6 клека @ 16 кг., пудовка в рак позиция
Смяна на ръцете всяка минута.
Бягане в гората 8,500К за 1 час и 03 мин. :)
Бягах с една жена оринтировачка, най-накрая се уговорихме. Леко, разпускащо бягане, опознаване на пътеки :) И тъй както леко и бавно, така се и пребих (tmi) Обаче така паднах, че докато падах мислех как да падна, че да опазя краката и главата ( че насреща ми имаше дънер ). Успях де, но ожулих здраво дясната ръка (dull)
Храната :
- варена царевица 1/2 кочан и 1и банан
- банан и филия с мед и тахан
- нектарина, пъпеш
- банан
- салата шопска без сирене, маслини, пъстърва печена, елда с картофки и лук, бира
- 2 реда черен шоколад
Днес още не знам, тепърва предстои (sun)
Много слънце Ви желая, не се крийте от него, радвайте му се (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 14.07.16 09:16.
Четвъртък премина в разходки и йога (sun)
14/07
Дълга разходка около 8,300К :)
Йога 40 мин. (sun)
Храната :
- попара от овесени ядки, кр.масло и сиренце
- филия с мед и тахан, банан
- нектарина, пъпеш
- кокосови кубчета и малко бананов чипс
- нектарина
- салата шопска без сирене, маслини, пъстърва печена, елда с картофи и лук, бира
- 2 реда шоколад
И така :) Приготвям последни неща около багажа и към обяд заминаваме за Трявна. Ще пиша евентуално в неделя (sun)
Хубав и усмихнат уикенд :)
казано от Енев на 15.07.16, 10:23:
Успех и весело прекарване ;)
Благодаря (sun)
Хоп, тук съм :)
Прибрахме се още вчера, но нямам време за писане:)
Трявна Ултра 2016 за мен приключи с успешен финал :)
Бягах 21К за 2 часа и 35 мин. :)
В последния момент съкратиха с 2 км. заради колите из града. Три сериозни качвания имаше , вървях си ги като пич ;) Чудесно беше, имах желание и сили за още обаче... Скороо, много скоро ...
Малко снимки от тел. по натам още :)
Мнението беше редактирано от Vess на 17.07.16 15:58.
казано от Vess на 17.07.16, 15:57:
Чудесно беше, имах желание и сили за още обаче... Скороо, много скоро ...:)
Да не си се записала за Пирин ултра през септрмври? :)
казано от Маргарита Манева на 17.07.16, 19:16:
казано от Vess на 17.07.16, 15:57:
Чудесно беше, имах желание и сили за още обаче... Скороо, много скоро ...:)
Да не си се записала за Пирин ултра през септрмври? :)
Хехехе, не :)
Ще бягам покрай морето ;) пак септември но към Румънско. Трансграничен маратон Виа Понтика :)
Браво, браво :)) изкачванията взеха ли ти душицата ? :) Не че слизанията не са по гадни ама :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.07.16 10:55.
казано от kaloyan на 18.07.16, 10:54:
Браво, браво :)) изкачванията взеха ли ти душицата ? :) Не че слизанията не са по гадни ама :)
Така е, еднакво гадни са ...
Единия баир ми отне цели 14 мин. за километър вървейки.. но не спирах за миг, бавно но славно си ги качих. A при спускания не си ли техничен си се пребил от раз...
Мнението беше редактирано от Vess на 18.07.16 21:26.
Тъй като в събота старта на Трявна ултра беше от 6 часа, аз финиширах в 8:35 и реално после цял ден почивка, пътуване и т.н. Починах и в неделя и вчера вече бях готова за едно късо, леко бягане :)
18/07
Бягане 5К за 27:52 мин. (sun)
Храната :
- банан и фурми с тахан, домати и краставица, яйца на очи, пъпеш, нектарини, банан, оризовки, салата пак домати и краставици, маслини, пиле печено с кафяв ориз и гъби, бира, малко шоколад
И още една снимка :) еййййй там в далечината съм с оранжевата рокля ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 19.07.16 09:19.