Дребната е все така зле .... ужасно висока Т. Само лежи, едвам гледа, нищо не яде, поне вода пие по малко ... Много тежко го кара тоя грип, много ....
От колко време е така? Дадохте ли антивирусен препарат (Тамифлу в частност)?
Следете я за усложнения.
Благодаря, Блага. Ще мине, сигурна съм.
Боби, изписаха й Авирон за деца, сиропчето. Давам от вчера 3х5 мл.
Вдига висока Т от неделя вечерта.
Мен ме стряска много, че я поддържа много висока. Вдига до 39,8 и едвам след два часа е свалила на 39,3 примерно. И то след Нурофен. И с Деалгин редувам, но и той толкова сваля ....
Правя компреси с вода и оцет, мазах стапалата с белтък, хеле свалих до 38,2 и заспахме снощи ....
Ей сега пак е с 39 :(
Мнението беше редактирано от Vess на 29.01.19 12:15.
Веси, аз бях така като малка и майка ми казва, че не е било веднъж-дваж и знам, че пиех нещо Фенобарбитал мисля, че се казваше и то го пиех май доста време.... и то това лекарство май не е и много “friendly”, но предполагам, че в днешно време фармацията трябва доста да е напреднала. На деца не може да се дава Хексалгин на капки, нали?
Благодаря, Блага. Ще мине, сигурна съм.
Боби, изписаха й Авирон за деца, сиропчето. Давам от вчера 3х5 мл.
Вдига висока Т от неделя вечерта.
Мен ме стряска много, че я поддържа много висока. Вдига до 39,8 и едвам след два часа е свалила на 39,3 примерно. И то след Нурофен. И с Деалгин редувам, но и той толкова сваля ....
Правя компреси с вода и оцет, мазах стапалата с белтък, хеле свалих до 38,2 и заспахме снощи ....
Ей сега пак е с 39 :(
Този Авирон не е антивирусен препарат, а имуностимулант. Дори не е лекарство, а хранителна добавка. Каквото с него, такова и без него.
Не знам защо българските лекари рядко изписват Тамифлу или Ремантадин - това са единствените два антивирусни препарата, които вършат работа при грип. Нито са кой знае колко скъпи, нито пък крият особени рискове или странични ефекти. Проблемът при тях е, че за да има ефект, трябва да се започнат възможно най-рано - за предпочитане при поява на първите симптоми, като има смисъл най-много до 48 часа след тях. След това вече ползата става минимална.
Няма да навреди, ако звъннете на GP-то един телефон и го питате какво мисли за Тамифлу в случая, при положение, че температурата не спада.
Веси, аз бях така като малка и майка ми казва, че не е било веднъж-дваж и знам, че пиех нещо Фенобарбитал мисля, че се казваше и то го пиех май доста време.... и то това лекарство май не е и много “friendly”, но предполагам, че в днешно време фармацията трябва доста да е напреднала. На деца не може да се дава Хексалгин на капки, нали?
Фенобарбитал при грип?!?! WTF!!!!
Колкото до Хексалгин (метамизол), може да се дава на деца и наистина е от добрите стари изпитани антипиретични средства. Само дето е адски горчив и е много трудно да ги излъжеш да го вземат.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.01.19 12:31.
Да, ще се консултирам с джипката, днес е следобед просто.
Иначе хексалгина го има в детски вариант, Деалгин се казва. Това си е точно течния аналгин.
Свали я сега до 38 и живна малко....даже малко супа яде, което е направо супер.
Благодаря Ви още веднъж.
Мнението беше редактирано от Vess на 29.01.19 13:38.
То аз на доктор ходих един път ме държа някакъв вирус 10-на дни на крак и ми изписа антибиотик. Не го пих и май оттогава и на доктори не ходя. Минаха доста години оттогава, но и вирус не ме е държал повече от 2 дни.
Аз също не разбирам защо изписват антибиотици, все едно като не си се оправил за 3-4 дни, ще мреш и изследвания не искат да направят.
Не знам какво беше това, Боби, не исках да изпадам в подробности, но ще ти го кажа с няколко думи : Ядях течен шоколад на масата на обяд, това помня толкова ясно, все едно беше вчера, Шоко се казваше с оранжева капачка, другото, което помня - събуждането в бърза помощ след 3 дни, изпаднала съм в кома в следствие на вдигната 41 градуса температура и знам, че после дълго време пиех фенобарбитал. Изобщо не знам какво е това лекарство, лекарите казваха, че е да ми свалят температурата, по-скоро да си вържат гащите.
Хексалгин, Панадол, Нурофен (или различните им производни) сме редували (до 4 приема от вид за 24 часа) при подобна упорита температура. Това плюс много леко облекло и изброените от теб (като чорапите напоени с белтък са най-предпочитани, че е най-лесно да ги сложиш) методи са помагали безотказно. Хексалгина задължително в сладък компот или друг сладък сок (не сме знаели че има и овкусен за деца). Бързо оздравяване!
Не знам какво беше това, Боби, не исках да изпадам в подробности, но ще ти го кажа с няколко думи : Ядях течен шоколад на масата на обяд, това помня толкова ясно, все едно беше вчера, Шоко се казваше с оранжева капачка, другото, което помня - събуждането в бърза помощ след 3 дни, изпаднала съм в кома в следствие на вдигната 41 градуса температура и знам, че после дълго време пиех фенобарбитал. Изобщо не знам какво е това лекарство, лекарите казваха, че е да ми свалят температурата, по-скоро да си вържат гащите.
Виж сама за какво се използва фенобарбитал. Ако намериш температура, ще те черпя бира, като си идвам в България. Ако не намериш, пак може да те черпя, но няма да е задължително. 🙂
П. П. Възможно е да са искали да предотвратят евентуален фебрилен гърч, предизвикан от високата температура, ама чак пък фенобарбитал...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.01.19 16:43.
Виж сама за какво се използва фенобарбитал. Ако намериш температура, ще те черпя бира, като си идвам в България. Ако не намериш, пак може да те черпя, но няма да е задължително. 🙂
Питах майка ми сега, Боби, каза, че не е искала да пия фенобарбитал, но докчетата са казали, че съм имала гърчове в следствие на висока температура и съм била на 5 годинки все пак... загубила е битката.
Нали ти казах да си вържат гащите, защото не са установили причината на високата температура ( което е било вирус, естествено, но няма как да са ме хванали навреме, защото аз и като дете си бях куче и се криех като съм болна, да не ме бият, на 5 вече бях обиграна актриса). Така че, ако обичаш ме черпи бира, и без това скоро никой не ме е черпил бира ( много драматично стана) 😄
Благодаря на всички за съветите.
За сега положението започна да се подобрява. Последно на обяд с 39, дадох Нурофен, свали я, спа и от тогава не е вдигала. Започна по малко и да се храни, да има апетит.
Не ни подмина грипа. Както бързо и рязко започна, така и ще приключи.
29/01
7К сутринта, преди мъжо да замине за работа.
Бубата само вечерта вдигна 38,2, нищо не съм давала, сама я свали посреднощ.
30/01
5К днес сутринта.
+ 13 пъти:
5 лицеви опори
10 ходещи напада
- кафе със сметана и кокосово масло
- омлет от 3 яйца и козе сирене, салата зеле с розов домат
- шепа ядки микс (бадеми и лешници)
- мандарини
- вечерята ще е зелена салата с лук и розов домат, чесън, скумрия на фурна, чаша и 1/2 🍷
Днес вече детето е добре. Пу пу 🙂
Мнението беше редактирано от Vess на 30.01.19 17:59.
31/01
Сутринта 8К тичах.
Храната:
- кафе със сметана, две варени яйца със сол и масълце.
- два мини домата, три варени яйца и резен козе сирене
- ябълка и шепа печени ядки
- вечерята ще е зелена салата с лук и краставици, маслини, печен свински врат и чаша и 1/2 🍷
Дребната пак е нещо вкисната следобед днес.
Утре смятам да се наспя и да не ставам да бягам.
Весе,моите и двете минаха през този грип в рамките на една седмица,много странно на единия директно изписаха Тамифлу,а на мъничкия Авирон и както казва Боби,той понеже не лекува симптомите тоя малкия се измъчи-три-четири дни сваля и качва температура до почти 40 градуса. Защо не изписаха и на него Тамифлу така и не разбрах. Би трябвало и твоето мъниче вече да е по-добре,ама ме е яд,че ги мъчат.
01/02
Без спорт днес. Наспах се хубаво 🙂
Храната:
- 1 банан
- печен пипер + печен врат на фурна, резен сирене Качота
- вечерята предстои.... Не зная още каква ще е, но 🍷 ще има Хахаха
Стегна ни шапката и се озовахме на Узана. Чист въздух и сняг. Да сменим малко, дано децата да са добре тук и да разпуснем 🙂
Ще тичам тук със сигурност 🙂
Мнението беше редактирано от Vess на 01.02.19 18:44.
Ех вие варненците много обичате да ходите по този район, Узана, Беклемето. Толкова ли е близо като пътуване ?
Ех вие варненците много обичате да ходите по този район, Узана, Беклемето. Толкова ли е близо като пътуване ?
290км, колко му е 🙂
Привет!
Прибрахме се от Узана. Багажа разфасовах, прането пуснах, но ще се пазарува и готви, така че тренировка няма да има днес.
Иначе на Узана чудесно беше. Малката калпазанка е супер вече, пу пу, времето беше супер а големия калпазан се представи блестящо на ските.
Много ми се караше и на мен, но .... догодина 🙂
Тичах три пъти.
На 02/02 и 03/02 х 5К
На 04/02 избягах 7К
Всеки ден доста разходки и игра в снега. Всички доволни 😊
06/02
Бягане 5К сутринта 🏃🏃🏃
Приятно и освежаващо беше. Исках още, но времето ме притиска...
07/02
Днес реших да се наспя, защото се уговорих за бягане утре от 05:30 в гората над нас, и сметнах, че три дни ставане толкова рано и после на работа ще ми дойдат в повече ...
Тренирах у дома обаче, докато готвех вечерята.
7 пъти:
5 обръщане и пуш преса @ 16 кг ( х 5 с всяка ръка )
10 лицеви опори
Мнението беше редактирано от Vess на 07.02.19 22:22.
08/02
Страхотно бягане днес.
9К с 300 D+ в 05:30 сутринта. Добре, че си намерих други луди другарчета та да мога да осъщесвявам такива бягания 😀 Така хубаво бягане на тоя баир над нас скоро не беше се случвало.
Храната, доста според мен, но ....
- Банан и 1/2 с малко тахан, два шоколадови бонбона
- пилешка пържола от бут със гръцка салата
- ябълка
- шепа лешници, половин шепа по скоро беше
- зелена салата с домат, маслини, скумрия печена на фурна
Утре плана е за бягане в Морската+нещо домашно после. Дано не ме домързи за домашната тренировка 😜
Плана малко се промени 🙂
09/02
Бягане 11К - 1ч и 05 мин. в Морската докато чаках детето от школа.
10/02
Домашно 11 кръга:
6 лицеви опори
12 скачащи напада
+100 суинга @ 16 кг. за 3 мин и 51 сек.
Планк 3*1 мин.с 30 сек.почивка по между им.
Храната:
- парче и 1/2 домашен кекс
- 4 яйца на очи, малко салата краставици и домат
- ябълка
- вечерята ще е зелена салата с лук и краставици, маслини, свинско печено с кисело зеле, чаша и 1/2 🍷
Утре сутрин, бягане 🏃🏃🏃
Мнението беше редактирано от Vess на 10.02.19 21:54.
11/02
Сутринта, супер готини 7,100К 🏃🏃🏃
Храната:
- банан с тахан
- шоколадов бонбон
- салата червено цвекло и морков, свинско печено месо
- ябълка
- резен сирене Чикота
- вечерята ще е зелена салата с домат, маслини, кисело зеле със свинско на фурна, задължителното 🍷 разбира се 😊
Лека вечер!
За утре не съм измислила още какви ще са спортните ми активности 😜
12/02
Сутринта 10К бягане.
Страхотно начало на деня 🙂
Храната:
- банан с тахан, шепа сурови орехи
- 4 варени яйца, салата зеле с розов домат
- ябълка, малко кайсиев тахан ( не е моя тахан ... )
- зелена салата с лук и розови домати, маслини, пиле печено, чаша червено вино 🙂
- 3 фурми с кокосови стърготини и малко кисело мляко
Днес се наспах сутринта. Пих кафе и се наслаждавах на тишината хахахаха, докато дойде време да събуждам децата 😄
Ще тренирам довечера след работа нещо със СТ или с пудовката.
Хубав и усмихнат ден!
Мнението беше редактирано от Vess на 13.02.19 09:34.
13/02
Домашно раздвижване след работа:
5 кръга:
5 обръщане и пуш преса @ 16 кг. ( х 5 с всяка ръка )
10 гоблет клека @ 16 кг.
+ още 5 кръга:
10 лицеви опори
12 скачащи напада
Храната:
- банан с тахан, шепа сурови орехи
- салата Цезар, 3 варени яйца
- още една шепа орехи
- салата зеле, маслини, печено пилешко бутче, червено вино
14/02
Тая сутрин 7К в парка до нас 🙂
Още не съм яла, но храната ще е следната:
- банан с тахан и печени ядки и лешници
- зелева салата, 1 варено яйца, маслини, сирене Качота
- след обед ябълка и ядки ( и тахан и банан имам, ще видим какво ще ми се дояде следобед 🙂 )
- вечерята ще е задушени зеленчуци, домашна наденица и зелена салата, чаша червено вино.
Мнението беше редактирано от Vess на 14.02.19 08:32.
Привет!
16/02
Бягане сутринта 10К
+ 10 кръга:
6 лицеви опори
12 скачащи напада
17/02
Бягане 21,500К с D+1000m
В събота, бягането на гладно. После през деня ВМ-НВХ основно. Яйца, зеленчуци, свинска вратна.
В неделя преди бягането 1 банан. После пак изцяло ВМ-НВХ. По спомен: след бягането 2 варени яйца, резен кашкавал, зелева салата с вратна пържола и вечерята зелена салата пак със свинско ( на гости бяхме ).
Хубава и усмихната седмица 🙂
18/02
Почивах основно. От спорт де, от работа не 😄
19/02
Сутринта 6К в парка до нас.
20/02
7К сутринта.
Довечера по план:
Обръщане и пуш преса @ 16 кг.
4х10 с всяка ръка
Бяганията на гладно. После храната : банан с тахан, печени ядки, яйца варени 2 със салата домати и сирене, резен кашкавал, зелена салата с черита, маслини, скумрия печена, чаша червено вино.
21/02
Днес без спорт. Наспах се сутринта.
Храната:
- банан с тахан и кокосови стърготини, 2 шоколадови бонбони
- салата зеле с домат, 150 гр. бекон
- ябълка
- вечерята по план: зелева салата, маслини, пълнозърнести спагети Болонезе ( домашно ще ги приготвям, да видим какво ще се получи ), чаша червено вино.
Отдавна ме врънкат за тия спагети и вече тая вечер ще взема да ги направя .....
П.П.
Към вчерашните домашни активности след работа, добавих и 4х10 лицеви опори.
Мнението беше редактирано от Vess на 21.02.19 14:38.
22/02
Сутринта 11,250К бягах.
Добре стана, че като гледам днес няма да се бяга в Морската. Някакви сериозни ветрове се гонят навън бббрррр.....Ще чакам хлапето в кафенето с книжка и чаша нещо топло 🙂
Храната:
- банан с тахан и кокосови стърготини
- два домата розови, бекон и малко кашкавал
- ябълка
- чопнах малко ядки преди вечерята
- зелена салата с домат и лук, маслини, пълнозърнести спагети с лук, кайма, домат и подправки задушени на тиган. Останаха за снощи спагетите. Оная вечер имахме разни други неща да дояждаме.
Мнението беше редактирано от Vess на 23.02.19 07:31.
23/02
Днес домашно 🙂
11 пъти:
5 лицеви опори
10 скачащи напада
+ 3 пъти:
8 лицеви опори
12 тръстъра @ 16 кг.
Храната: кафе със сметана и кокосово масло, резен кашкавал, зелева салата с домат, омлет от 4 яйца и козе сирене, 3 кафени лъжички кайсиев тахан, вечерята ще е зелена салата с лук и домат, маслини, пилешка пържола и разбира се чаша и 1/2 🍷
Не намирам тема във форума Купувам, продавам. Има ли такава? Продавам си часовника Suunto Ambit 3 run, може някой тук да има интерес. В перфектно състояние е, никакви следи от употреба. Няма да качвам обявата, да не ми се скарат 🙂 Ако някой има желание, най-добре на лични 🙂
И малко актуално фото 🙂
Не съм за тая работа с позирането и дък-фейса, ще ме прощавате 😄
Мнението беше редактирано от Vess на 23.02.19 19:07.
24/02
Бягах, но следобед чак с надеждата да се постопли малко 🙂
10К на -2 градуса.
Храната:
- банан с тахан
- зелена салата с домат, омлет 3 яйца и сирене
- ябълка
- зелена салата с лук и домати, маслини, пилешка пържола от бут с малко гъбки, чаша и половина червено вино.
Иначе нормална неделя. Изцяло у дома.
25/02
Не съм тренирала. Нормален понеделник.
26/02
Сутринта 7,200К
Приятно бягане, студено но без вятър 🙂
Храната, колкото я помня: Банан с тахан, шепа печени ядки ( лешник, бадем и орехи ), салата зеле с домат, 3 варени яйца, резен кашкавал, ябълка, зелена салата с лук и розови домати, маслини, 2 кюфтета от плешка, ред шоколад млечен и червено вино разбира се 🙂
Голям апетит тия дни ....
27/02
Днес .... станах, погледнах през прозореца и пак легнах 😄
Много ми се спеше, мно-гооо.
И довечера няма да мога да тренирам, че съм на родителска среща .... дано поне храната да е по-малко 🙂
Не съм писала от доста време май ...
Тая седмица съм в почивка от домашни тренировки, само бягам. Така се случи просто.
28/02
7К бягане.
01/03
Само 5К
02/03
Днес 11К в Морската докато чакам детето.
Храната обичайната за мен. Нещо не ми се пише ....
Към родината
Не съм те никога избирал на земята.
Родих се просто в теб на юнски ден във зноя.
Аз те обичам не защото си богата,
а само за това, че си родина моя.
И българин съм не заради твойта слава
и твойте подвизи и твойта бранна сила,
а зарад туй, че съм безсилен да забравя
за ослепелите бойци на Самуила.
Да търсим, който ще, във теб сполука бърза
и почести и власт със страст една и съща,
страданието мен по-силно с теб ме свързва
и нашата любов в една съдба превръща.
Атанас Далчев
Честит празник ! 141 години свободна България !
03/03
Ще пътуваме малко днес по обяд, и сега сутринта да се разсъня, спретнах много набързо малко лицеви опори и клекове.
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 - лицеви опори
2-4-6-8-10-12-14-16-18-20 - клекове
Мнението беше редактирано от Vess на 03.03.19 10:16.
05/03
Сутринта 10К с другарче 🙂
06/03
Домашна тренировка:
13 пъти:
6 лицеви опори
12 скачащи напада
07/03
Днес, 5,300К сутринта.
Храната, обичайната за мен. Зеленчуци, плодове по 2 на ден поне, ядки, месце, яйца, шоколад и вино 🙂
Мнението беше редактирано от Vess на 07.03.19 09:34.
08.03.19
08:02
Честит 8 март!
Честит 8 март!
Благодаря много 🙂
Честит празник на всички дами 🙂 Бъдете здрави, силни, обичани не само днес а 365 дни в годината 🙂
08/03
Домашно в къщи.
5, 6, 7, 8, 9 и 10 лицеви опори
6*10 СДХП @ 16 кг.пудовка
3*20 суинг @ 16 кг.
09/03
11К в Морската докато чакам детето от школата.
10/03
15,300К днес : 6,300К стълбите на Паметника и 9К в Морската.
+ 6К разходка с децата нагоре над нас към гората 🙂
Каталясах ...
Хелоуууу 🙂
12/03
Станах рано, но силния вятър и дъжд ме отказаха от бягане, та домашно бързо раздвижване:
Слънчеви поздрави А+Б
11 пъти:
6 лицеви опори
12 скачащи напада
13/03
Днес, 6,300К бягах 🙂
Храната до момента:
- Кафе със сметана, банан със сусамов тахан и шепа печени лешници
- обяда ще е салата домати с козе сирене и варени яйца
- вечерята не съм я измислила още 🙂