Отново в залата,въпрос за програма

08.01.11
23:42

Първо да си кажа хилка съм на 17 години ,174-5 см висок, 62 кг.
Миналата година (2010) тренирах около 2 месеца и половина (юли,август,септември) с програма тридневен сплит с по 12 упражнения на всяка тренировка (програмата я има в сайта - цък ).Сега се наемам отново да тренирам с намерението да е по-продължително и по-сериозно поне до юли докато не започна работа лятото.Докато тренирах бях вдигнал 2-3 кг.,но след като спрях отслабнах отново.Въпроса ми е на каква програма да се мятам сега.4 дневен сплит ? Защо си мисля,че тази по която тренирах 2 месеца ми идваше малко тежка и не можах да напълнея много при положение,че тя е пригодена за маса .. не разбирам много затова се допитвам до по-опитните да ми кажат какво да направя в стремежа си, в залата да покача маса и да развия като големина ръце,крака,гръден кош :)

Едит: оправих линка към тренировката,която бях сбъркал ..

Темата беше редактирана от MozyX на 09.01.11 15:56.

09.01.11
06:27

Понеделник - Сряда - Петък

Гърди / Бицепс - Гръб / Трицепс - Крака / Рамо
Корем - Сряда

Тежки базови упражнения - Клек, Лег, Тяга, Военна преса, набиране, Кофички, Гребане стига да не си физически ограничен за изпълнението на някое от тях.
Увеличаваш си храната двойно и задължитлено закусваш.

Мнението беше редактирано от Timon на 09.01.11 06:28.

09.01.11
13:12

Кръгови тренировки, потърси в сайта.

09.01.11
22:46

Вместо кръгова тренировка ,ТАЗИ не би ли ми била по-подходяща при положение,че имам някакъв стаж все пак.И да вметна само нещо - имам готова направена програма от финтес инструктор специално за мене от миналата година още,4 дневен сплит 1 ден гърди/бицепс,2 ден - крака,3 ден - почивка,4 ден - гръб/трицепс,5 ден - рамо,6 и 7 ден почивка ..по тази програма съм тренирал като започнах фитнес за първи път и ми направи впечатление,че по нея за 2 седмици и половина някъде бях дигнал около ~3,5-4 (за 4 кг. не съм сигурен,но със сигурност 3 кг имах отгоре)килограма.И все пак съм отворен към съвети от по-опитните към стремежа си да избера най-подходящата за мен програма и да започвам тренировки :)

Мнението беше редактирано от MozyX на 09.01.11 22:47.

13.01.11
11:24

Помогнете хора :) съвети от опитни бодибилдъри са добре дошли за мен :)

На етапа, на който се намираш, имаш следните опции:
- търсиш перфектната програма и си седиш хилав;
- започваш да тренираш по сплит, качваш няколко кила отначалото, което става с всяка програма при начинаещите и...удряш плато;
- започваш да тренираш като начинаещ, което освен това е хилав. И започваш да ядеш. И започваш да растеш.
Има хора, които умират да се хвалят къде са били уикенда и колко звезди е бил хотелът и т.н. Има други, които носят телефон за над 1000лв, но кликат, защото нямат пари да си заредят ваучера... Може би си фитнес вариант на хвалковците, т.е. искаш не да си силен, здрав и голям, а да се хвалиш, че програмата ти е написана от Арни с помощта на древен египетски жрец, шаман от неоткрито още племе и Стивън Хокинг... А всъщност дори и да имаш такава програма, пак ще се провалиш, ако не се храниш както трябва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1