Малообемни,интензивни тренировки за чистене

15.03.11
23:32

Здравейте!
Може би ви ставам малко досаден,но пък какво със всяка тема разбирам нещо ново.
Та след като си изготвих менюто сега се опитвам да си направя и качествена тренировка.До колкото разбрах няма смисъл от тези прочути много повторения с леки тежести тренировки.Също така и че ще е най-добре да тренирам с всички упражнения които включват няколко мускулни групи (клек,лег,тяга etc… ) и да ги правя в повече серии с повечко тежести,но с малко повторения (нещо от типа 5x5).Та ето тук започвам да се чудя как да ги съчетая.За ръцете какви упражнения да включа,като цяло не съм много запознат с този начин на трениране.Ако знаете дайте линк ще си прочета.
П.П. Темата на Oranje съм я чел за 5x5 тренировките,но нещо не ми се нрави.
П.П.2 Правя интервално кардио в нетренировъчните дни.

Темата беше редактирана от Daniel Dimitrov на 15.03.11 23:35.

Принципно ръцете можеш и да не ги включваш в тренировките. Ако изпълняваш многоставни упражнения като клек, тяга, военна преса, набирания и т.н., те ще се натоварват достатъчно. Номера при “чистенето” е да изразходваш повече енергия, като това става най-добре с базови многоставни упражнения. Иначе ако държиш да вкараш упражнения, то нека са бицепсово сгъване с щанга, сгъване на скрипец. За трицепс - лег с тесен хват, кофички, френско. Избери си от тези, но пак ти казвам, че главния приоритет е горенето на калории с базови движения, а можеш да включиш по 1 упражнение за бицепс и трицепс колкото да им поддържаш тонуса :)

16.03.11
13:29

еми колко дни в седмицата да тренирам с тези упражнения.Ако избера 4 пъти седмично тренировки,какво,да правя всеки път базовите упражнения.

3-4 пъти е добре. И да, можеш да правиш едни и същи упражнения всеки път. То ще се получат тренировки за цялото тяло, които горят най-много калории. Просто прави по 2 до 3 серии, за да не прекрачваш определен обем за седмицата. Може и леко кардио след тренировка или в свободните дни.

16.03.11
19:28

да кажем тренирам с базовите упражнения всяка тренировка.Тежеста да я намаля ли да кажем 80% от макса да правя с по-малки почивки м/у сериите.

Ми да...примерно 10 повторения с тежест, с която можеш да направиш 12….или 8 повторения с тежест за 10 и т.н. Почивките около минута :)

Здравейте ! искам да ви попитам целя да кача маса, сила.. или поне само сила и да изгоря ненужните килограми, http://liftinglarge.eu/periodizacia-po-silni-godina-sled-godina Препоръки при тренировка за сила БЕЗ маса Според вас, това става ли за моите цели ?примерно ще тренирам 5 пъти в седмицата като ще правя тяга 2 сер. 5 повт. 3 сер. по 3 повт.
Военна преса 2 сер. 5 повт. 3 сер. по 3 повт.
Набиранията 5 сер. 15-20 повт.
и Коремни преси + тежест 4 сер по 10 - 15 повт.

и така примерно във вторник ще правя пак същите, но вместо тяга клек и вместо военната преса лежанка... и така ще ги редувам ?
Според вас ще ми даде ли резултата, който искам
Благодаря за вниманието !

10.08.15
16:11

Мощта и масата вървят ръка за ръка!Не може да отслабваш ,а силата да расте значително ,освен ако не си абсолютно начинаещ и започваш от нулата.Яж и блъскай тежко ,останалото само ще се нареди!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1