27.03.11
22:22
На някой може да му се стори странно защо избрах да правя ревю точно на протеинова пудра, затова първо ще обясня това.
Причините са няколко:
1. Това е непопулярен продукт (не протеина като добавка, а конкретната марка).
2. Може да бъде оценен по много критерии
3. Няма други ревюта за продукта
4. Омръзнало ми е да чета стотици мнения, в които се прехвалват няколко опредлени марки и начинаещите остават с впечатление, че изборът на добри продукти е силно ограничен. Има и алтернативи на разумна цена.
Причини да избера да приемам този протеин:
1. Съотношение цена/качество (естествено, преди да почна да го пия, за качеството можех да съдя само по етикета)
2. Алтернативен и нов за мен продукт. Обичам да експериментирам и както вече казах - не се хвърлям на прехвалените продукти.
Предварителни очаквания
Предварителните очаквания бяха добри - най-вече заради препоръките на адаша Valdis :)
Kакво количество е прието от продукта преди пускането на ревюто
Около 480гр за 4 дни прием.
Цена - 9/10
5кг разфасовка ми излезе 150лв, което прави по 30лв за килограм 90% WPI, което е повече от добре.
Не давам 10/10 само защото поръчахме само двама човека партия. Ако бяхме се събрали повече, шипинга щеше да е съвсем без пари.
Вкус - 7/10
Това е неовкусен протеин. Вкусът е неутрален и в никакъв случай не е неприятен.
Ако го сравнявам с останалиет неовкусени протеини, които съм пил - оценката е 10/10.
Но понеже го сравнявам с протеиновите пудри по принцип, пада до 7/10
Разтворимост - 5/10
Тук бях малко неприятно изненадан.
Въпреки, че е инстантизиран, разтворяемостта е добра само в блендер.
Когато го разбирам в шейкъра, залепва по решетката и дори е трудно после да се измие. С лъжица не съм пробвал и не смятам .
Допълнително затруднение за разтворяемостта е може би и това, че го пия в двойна доза (60гр) при 250мл вода.
Другото неприятно нещо е, че много се пени. От една чаша вода и две мерителни лъжици пудра се получават три чаши протеинов шейк. Сами се сещате, че това създава стомашен дискомфорт.
Ефект - 8/10
Тъй като това е протеин, а не енергетик или прохормон не можем да говорим за осезаеми ефекти върху сила, маса, издръжливост и т.н.
Единствените ефекти, които пряко наблюдаваме са засищането и възстановяването. По тези критерии бих дал 10/10, ако не беше стомашния дискомфорт, заради прекаленото разпенване.
Качество - 9/10
Получава висока оценка заради 90%-овото съдържание и заради това, че пристигна в перфектно състояние (в срок на годност и перфектно сух, неовлажнен)
Опаковка 9/10
На някой може и да му се стори странен този критерии, но всеки, който е пресипвал протеинова пудра от найлонова торба 10lb ще разбере защо оценявам и по него.
Протеина пристига в удобна бака с дръжка, което е рядкост и дори лукс за такава разфасовка. Още повече, баката може да бъде използвана за други цели, след приключване на протеина (например за боядисване с латекс и валяк :D)
Не получава 10/10, защото англичаните са си спестили мерителната лъжичка, което е неудобство за хората, които не разполагат с такава.
Съотношение цена качество - 10/10
Тук коментарът е излишен.
ОБЩА ОЦЕНКА - 8/10
Един отличен избор за хората, които пият протеинови шейкове заради съдържанието им, а не заради вкуса им.
Оптимално съотношение цена/качество.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.03.11 00:52.
Крайно време беше някой да напише ревю за продукт на BulkPowders, чак се чувствам виновен. :D Адаш това за пененето го бях забравил иначе щях да го спомена, във мляко разпенването е още по-силно, но има решение за този проблем, една лъжица Нескуик решава напълно проблема с разпенването а и от там с разтворимостта, протеина не се разтваря защото когато се образува въпросната пяна вече е невъзможно да се бърка, пробвай и съм сигурен, че ще промениш оценката след това, нормално е този продукт да се държи така защото не съдържа никакви допълнителни пълнители. При концентрата този проблем го няма, независимо дали го разтваряш във вода или мляко не се пени.
Има ли значение в колко вода се разтваря, защото съм забелязъл, че колкото повече е водата, толкова по-малко се пени и се разтваря по-добре? Не трябва и да е много студена.
казано от Anthony на 28.03.11, 00:12:
Има ли значение в колко вода се разтваря, защото съм забелязъл, че колкото повече е водата, толкова по-малко се пени и се разтваря по-добре? Не трябва и да е много студена.
Няма значение колко слагаш, просто трябва да се прибави нещо което спомага за по-лесно “разкъсване” на молекулните връзки и Нескуика перфектно се справя със задачата.
ПП Споменах вече, че концентрата няма нужда от добавяне на подобни подобрители, но и на вкус някак си не става добре с Нескуик, докато изолата разтворен в мляко с Нескуик може да съперничи по вкус на едни от най-вкусните протеини на пазара ;)
Мнението беше редактирано от Valdis на 28.03.11 00:19.
28.03.11
00:44
казано от Valdis на 28.03.11, 00:16:
казано от Anthony на 28.03.11, 00:12:
Няма значение колко слагаш, просто трябва да се прибави нещо което спомага за по-лесно “разкъсване” на молекулните връзки и Нескуика перфектно се справя със задачата.
Молекулни връзки не се разкъсват, защото това е предпоставка за ферментативни процеси, а само междумолекулни. Става по-добро омокряне - т.е. намалява се повърхностното напрежение. Това се постига лесно чрез прибавянето на ПАВ (Повърхностно Активни Вещества) известни със страшното име surfactants. Такова вещество е лецитина и затова той често присъства в инстантизираните протеини.
Нормално е по-големите количества вода да увеличат разтворимостта в случая.
Грешката е неволна, по-големи количества вода не са решение защото обемът на разбития протеин надвишава двойно тройно обема на съставните продукти .
28.03.11
06:47
При мене въпроса с пяната почти го няма,но аз разтварям 2 лъжици 2 чаши вода.Блендера го настройвам на по ниски обороти и го разбърквам равномерно.Верно пенисе,но чак пък толкова,колкото го пишете при мен не се случи.
П.П. Валдис би трябвало да ти дадат допълнително отстъпка,защото повечето,които го използват се навиха от тебе(а като чета форума гледам,че са доста ) :D
Само това, че е неовкусен ме отказва автоматично да го пробвам. За мен напитката трябва да достава удоволствие, особено за тези на диети, където сладкия вкус е силно лимитиран.
Далаверата в цената не е кой знае какво.
казано от emzo на 28.03.11, 09:57:
Само това, че е неовкусен ме отказва автоматично да го пробвам. За мен напитката трябва да достава удоволствие, особено за тези на диети, където сладкия вкус е силно лимитиран.
Далаверата в цената не е кой знае какво.
emzo, а аз противно на теб търся точно обратното, натурален продукт, който не е бъкан със всевъзможни оцветители, подсладители, консерванти, фибри и всевъзможни други подобрители, чиято цел в повечето случаи е да заместят протеина в протеиновите пудри :D
И да далаверата в цената е достатъчно голяма ;) кажи ми откъде можеш да си купиш овкусен протеин концентрат със 82% протеиново съдържание на цена близка от 20лв. килограма, за изолата положението е подобно.
Мнението беше редактирано от Valdis на 28.03.11 10:43.
28.03.11
11:01
Емо, за хубав вкус - пържени картофи със сирене и бира :D
казано от Владимир8507 на 28.03.11, 11:01:
Емо, за хубав вкус - пържени картофи със сирене и бира :D
И пРъжола х 2 :D
Не, сериозно точно на вкуса държа в един протеин.
За подсладителите изобщо не ми пука.
Ако имат овкусени може да се замисли човек :)
казано от emzo на 28.03.11, 11:23:
Не, сериозно точно на вкуса държа в един протеин.
За подсладителите изобщо не ми пука.Ако имат овкусени може да се замисли човек :)
Имат и са доста добри, можеш да си поръчаш мостри по пощата (срещу заплащане)
28.03.11
11:48
Всъщност, предлагат и овкусители, които са сравнително изгодни: http://www.bulkpowders.co.uk/section.php/20/1/flavouring_systems
Единствената оферта е да сте 3-4 души и да си разделите шипинга, при големи количества протеин всяка бг фирма ще направи добър дискаунт.
И ако сте фенове на “натуралното”, което не случайно е в кавички :D
И все пак положителен е моя глас
казано от Valdis на 28.03.11, 10:39:
Далаверата в цената не е кой знае какво.emzo, а аз противно на теб търся точно обратното, натурален продукт, който не е бъкан със всевъзможни оцветители, подсладители, консерванти, фибри и всевъзможни други подобрители, чиято цел в повечето случаи е да заместят протеина в протеиновите пудри :D
И да далаверата в цената е достатъчно голяма ;) кажи ми откъде можеш да си купиш овкусен протеин концентрат със 82% протеиново съдържание на цена близка от 20лв. килограма, за изолата положението е подобно.
А по-горе казваш, че протеина го думкаш яко с Nesquik, който е... и аз не знам :D но май имаше бая шекер вътре и още Бог знае какви неща. Иначе и аз съм твърдо за неовкусен!
казано от VEGATA на 28.03.11, 14:30:
казано от Valdis на 28.03.11, 10:39:
Далаверата в цената не е кой знае какво.emzo, а аз противно на теб търся точно обратното, натурален продукт, който не е бъкан със всевъзможни оцветители, подсладители, консерванти, фибри и всевъзможни други подобрители, чиято цел в повечето случаи е да заместят протеина в протеиновите пудри :D
И да далаверата в цената е достатъчно голяма ;) кажи ми откъде можеш да си купиш овкусен протеин концентрат със 82% протеиново съдържание на цена близка от 20лв. килограма, за изолата положението е подобно.А по-горе казваш, че протеина го думкаш яко с Nesquik, който е... и аз не знам :D но май имаше бая шекер вътре и още Бог знае какви неща. Иначе и аз съм твърдо за неовкусен!
Абе човек ти “горе” прочете ли за какво изобщо иде реч? Откъде знаеш как го “думкам”??? Като ти се пени и не можеш да го разбъркаш не нескуик а сол ще сипваш вътре, аз пия само концентрат със прясно мляко без да добавям каквото и да е било вътре, изолат съм взимал само веднъж и споделям как съм се справил с проблема.
С такова впечатление съм останал, съжалявам. Както казах и аз съм за неовкусените пудри.
казано от emzo на 28.03.11, 11:23:
Ако имат овкусени може да се замисли човек :)
Абе не са зле овкусените, даже сравнение със Scivation ми са по-вкусни
Днес получих отговор на един мой въпрос, който изпратих на Bulk Powders. Попитах ги дали кравите, от които взимат млякото са третирани с хормони на растежа (rBGH). Отговорът дойде в съшия ден:
Hello Stanislav,
Thank you for your email.
The cows are not fed any growth hormones of any kind.
Kind regards,
Robert Brickman
www.BulkPowders.co.uk
sales@BulkPowders.co.uk
Поздрави.
06.10.11
08:47
Интересно ревю, но и аз имам “притеснения” относно вкуса ;) - пък и като се замисля 150лв за 10lbs не е чак толкова оферта-взимам 100% Whey Gold на ON на 160 и не ми се налага да добавям нескуик или какъвто и да е друг подсладител-като разделя 10 лв. на 150 дози се пада, че Gold е с няма и 7 стотинки по-скъп на доза ;).
Естествено както пише и в ревюто - Bulk Powders явно е чудесен протеин на съотношение цена/качество(за мен най-важния показател), а и дава възможност за разнообразяване.
казано от Imam Ime на 05.10.11, 23:39:
Днес получих отговор на един мой въпрос, който изпратих на Bulk Powders. Попитах ги дали кравите, от които взимат млякото са третирани с хормони на растежа (rBGH). Отговорът дойде в съшия ден:
Hello Stanislav,
Kind regards,
Robert Brickman
www.BulkPowders.co.uk
sales@BulkPowders.co.ukПоздрави.
Дори да е така, смяташ ли, че точно ти си човека пред който ще си го признаят? Сигурен съм, че дори те нямат представа за това, суровината идва от Австралия и Нова Зенландия и от Bulkpowders едва ли са виждали кравите на живо. Другото което веднага и идва на ум, е това с каква идея някой би давал хормони на растежа на зряла крава, която дори се ползва за разплод и млекодобив, а не заради месото?
казано от Toma Tomov на 06.10.11, 08:47:
Интересно ревю, но и аз имам “притеснения” относно вкуса ;) - пък и като се замисля 150лв за 10lbs не е чак толкова оферта-взимам 100% Whey Gold на ON на 160 и не ми се налага да добавям нескуик или какъвто и да е друг подсладител-като разделя 10 лв. на 150 дози се пада, че Gold е с няма и 7 стотинки по-скъп на доза ;).
Естествено както пише и в ревюто - Bulk Powders явно е чудесен протеин на съотношение цена/качество(за мен най-важния показател), а и дава възможност за разнообразяване.
Аз ще ти дам повод да посмяташ още малко преди да си правиш сметки без кръчмар. Първо - както спомена Скота 10либри не се равняват на пет килограма, второ - съдържанието на протеин при BP е 90% в този на ON колко е, въпроса е съвсем риторичен и мен лично не ме интересува, но на теб ще ти помогне за сметките. Това за нескуика и овкусяването от пръстите ли си го изсмука? Нескуика е споменат със съвсем различна идея. Като те притеснява вкуса това си е твой проблем, бъди си притеснителен, но преди да си пробвал не давай оценка, която може да заблуди някой друг.
ПП По времето когато се поръчвали въпросния протеин цената на GS беше съвсем различна, пък и както спмена адаша, делихме шипинга на двама и от там идва високата му цена, отделно паунда беше с по-висока стойност от сега.
Мнението беше редактирано от Valdis на 06.10.11 09:46.
06.10.11
09:46
Относно грамажа-не знаех, че е 11либри и се извинявам. А за нескуика виждам, че и в по-горен пост обясняваш, че не го ползаваш-спокойно-просто го използвам като вариант за подслаждане, който самият ти ме подсети ;). Аз лично не бих използвал неовкусен протеин и затова и няма как да го пробвам ;).
А мнението ми е по-скоро до цената(пак се извинявам че не прецених, че е 11lbs)-оценки не съм давал!!!
Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 06.10.11 09:46.
Въпросния протеин няма никакъв вкус, когато го разтвориш в мляко дори не се усеща, че има нещо в млякото ;) А причината да избера неувкусен, е точно това че не съдържа излишни овкусители и подладители.
06.10.11
10:08
Това и писах, че доброто му съотношение цена/качество го прави чудесен избор за хора, които пият неовкусени - аз лично не съм от тях.
Радвам се че се разбрахме и no bad feelings ;).
казано от Valdis на 06.10.11, 09:40:
Hello Stanislav,
Kind regards,
Robert Brickman
www.BulkPowders.co.uk
Дори да е така, смяташ ли, че точно ти си човека пред който ще си го признаят? Сигурен съм, че дори те нямат представа за това, суровината идва от Австралия и Нова Зенландия и от Bulkpowders едва ли са виждали кравите на живо. Другото което веднага и идва на ум, е това с каква идея някой би давал хормони на растежа на зряла крава, която дори се ползва за разплод и млекодобив, а не заради месото?
В muscletalk.co.uk четох, че суровината идва от Ирландия. Къде го прочете това за Австралия и Нова Зеландия? В официалния сайт пише, че млякото идва от европейски крави:
It is EURO Whey Isolate sourced entirely from European milk!
(http://www.bulkpowders.co.uk/product.php/277/0/whey_protein_isolate_90___instantised_#.To1eIHK1zTo)
Хормонът на растежа - rBGH - се дава именно на кравата, за да дава повече мляко, а не заради месото, oбаче според някои изследвания това не е безопасно за човека.
Относно достоверността на информацията - всеки решава сам за себе си. Аз лично съм склонен да вярвам, понеже в края на писмото човекът е сложил и името си, и съответно отговорността е негова. Но пак казвам - всеки решава за себе си. Аз американски суроватки не искам да вземам, защото просто не им вярвам.
Може да са сменили източника, но преди година и половина-две при всяко покачване на цената се оправдаваха с недостига на продукция от посочените от мен места. А това за хормона и млякото е информация, която не ми беше известна и наистина смятам, че тази информация производителя не би я споделил с купувача, какъвто в случая се явяват BP.
06.10.11
11:38
BP си имат овкусител бе, вместо да спорите разгледайте сайта по-обстойно.
Мнението беше редактирано от MultiLevel на 06.10.11 11:39.
казано от Sve на 06.10.11, 11:38:
BP си имат овкусител бе, вместо да спорите разгледайте сайта по-обстойно.
Не думай!
06.10.11
11:58
Не бе, защото гледам, че сте тръгнали да разваляте протеина с НЕСКУИК...затова.
казано от Valdis на 06.10.11, 11:22:
Може да са сменили източника, но преди година и половина-две при всяко покачване на цената се оправдаваха с недостига на продукция от посочените от мен места. А това за хормона и млякото е информация, която не ми беше известна и наистина смятам, че тази информация производителя не би я споделил с купувача, какъвто в случая се явяват BP.
Пратих им още едно писмо:
Hello Stanislav,
Our protein is sources from Western Europe.
Kind regards,
Robert Brickman
www.BulkPowders.co.uk
sales@BulkPowders.co.uk
Дано да е така си казвам аз. :)
Мнението беше редактирано от Imam Ime на 07.10.11 17:39.
По отношение на други фирми ето какво ми отговориха от Optimum Nutrition за rBGH:
Dear Stanislav,
Thank you for your interest in Optimum Nutrition to help you create your bigger picture. We deal with a large number of whey suppliers who buy from an enormous amount of farms, and as such, we cannot state that our products are rBGH, IGF-1, antibiotic, and BST free.
Rebecca JohnsenConsumer Affairs Rep
Optimum Nutrition/American Body Building
1-800-705-5226
Всеки сам да си прави изводите.
Трудно можем да си правим, каквито и да е изводи, защото и по-горе каза някой, че подобно нещо трудно ще го признае някоя фирма. Даже на Optimum отговора ми се вижда доста по-искрен. Крави от “Западна Европа” ми звучи малко, като китайски боклук “Made in EU”, но не е това основното на темата!
Този протеин у нас май не се предлага? Бъркам ли? Аз съм почитател на неовкусените пудри, а щом е изолат, искам да го пробвам! :) Та...само с поръчка ли става?
Няма го. С поръчка от сайта им- обикновено се събираме повече хора и делим куриера, но може да пробваш с посредник. Ако има пак форумна среща може да ти донеса една доза да опиташ : )
казано от Стоянчо на 10.10.11, 21:37:
Този протеин у нас май не се предлага? Бъркам ли? Аз съм почитател на неовкусените пудри, а щом е изолат, искам да го пробвам! :) Та...само с поръчка ли става?
Не се предлага, с поръчка или посредник, виж темата за поръчки от Европа. Скоро мисля да го пробвам Бълк-а.
п.п. Много си бРъз бе Скоте :)
Мнението беше редактирано от FaceOff на 10.10.11 21:49.
Жалко...с поръчка ще ми стъпи на цена, на която тук имам възможност да си взема същото количество изолат първо качество...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.10.11 21:48.
За туй с посредник- имаше и такава тема- или като има повече хора- последната поръчка дето я пуснах доставката легна по 3,5 на човек- в лева...
FaceOff, човек без работа :D
Hello Stanislav,
Kind regards,
Robert Brickman
www.BulkPowders.co.uk
Е, не ми казвай, че си очаквал да ти кажат, че ги тъпчат до козирката с кво ли не...
Момчета, ако има някой от Варна. Обаждайте, като се сбирате за поръчка. Да си поръчам един чувал !
пс. Какво мислите за неовкусения изолат на Нау.