Lifting The Dream *Intuitive eating & Girly Gains**

Прескочи до:

30.03.17
20:57

30.03.2017 - Тренировъчен
Сън: 8 часа

ТРЕНИРОВКА

1. Набирания, р.подхват- 5х4
2. Клек скок върху степер с ластик на бедрата -  3х10
3. 3 суперсерии:
- лицеви, ръце на степер - х10
- коремна преса с 10кг над глава - х12
4. 3 суперсерии:
- колелце от колене - х10
- повдигане на краката с отлепяне на таза -  х10
5. 3 суперсерии:
- ренегатско - х10@2х10кг
- суинг с 10кг пудовка - х20
6. Пътека - наклон, 15 мин

Кардиоооо. Набиранията силни, въпреки допълнителната ми тежест след почивката. Пътеката много тегава, запали ми се задника и задните бедра. Гледах да не се пъна много, че утре ме чака тренировка за крака, на която смятам да избухна 🐥

31.03.17
18:43

31.03.2017 - Тренировъчен
Сън: 6 часа 😕

ТРЕНИРОВКА - Крака

1. Клек - 10@20кг / 10@30кг / 4х8@40кг
2. Сумо тяга - 10@20кг / 8@40кг /4х8@50кг
3. 3 суперсерии:
- Напади с повдигане на коляно, смит машина - х10@+20кг
- Абдуктор от позиция клек с mini band - x10
4. Глутеус мост с щанга и mini band - 3х15@45кг
5. Ритници на машина - 2х10@20кг на крак

Някакъв ужас в тая зала. Жега, печеше ми право в очите... Блякс. Събрах се в малко под час. Задника ми се запали, дори не успях да разтегна, че трябваше да бягам. По-късно ще се ролна и разтегна вкъщи. След малко съм на Escape room 😆

02.04.17
14:12

01.04.2017  - Почивен

Разходка, пазар, сериалче вечерта - починах си.
П. П. Излязохме от Escape room-a за 42 мин 💪

02.04.2017  - Тренировъчен

ТРЕНИРОВКА - 1 час спининг

След това:
3х20сек RKC plank

3х10 Лицева с ръце на степер
3х30 Катерачи

Отидох за някаква друга групова тренировка, но се оказа че ще е спининг. Викам си еми ок, тъкмо ще се подготвя за каране на  колело (избирам си ново от няколко дни). Естествено съм отвикнала на групови кардио тренировки и ми се...такова таковата 😁
Останах да разтегна още малко и реших да направя още нещичко.
1. Моментна “форма” тип картинката от по-предния пост
2. Закуската - овесена питка с сминдух, куркума, копър, сол, намазана с котидж и малко плява отгоре 😄

Мнението беше редактирано от Sanya на 02.04.17 14:12.

03.04.17
15:23

Добре е пролетната форма, Санче, добре е. :)

03.04.17
21:07

Благодаря ти, Боби! Надявам се и занапред все така да мислите, че както съм го подкарала на себеусещане... :D
Всъщност експериментирам, с риска тотално да се омажа. Не смятам калории, не си налагам крайни ограничения с храната. Старая се от здравословна гледна точка да ям максимално чисто, но се опитвам да не се тръшкам, ако кривна с някой еклер, торта, шоколад и прочие. Надявам се да не прекалявам и с количеството... абе търся някакъв баланс. Нали си поставих за цел тази година да го открия. Дано! Има ги лабилните моменти от време на време, особено покрай някои периоди от месеца...
С тренировките нямам проблем, със затоплянето на времето ставам все по-активна и то не защото трябва, а защото така ми идва отвътре.
В тоя ред на мисли скоро ще извадя и колелото. Като казах колело, точно в момента съм набелязала едно, което намерих втора ръка. Все още в гаранция и е карано само около 2 месеца. Днес ходих да го погледна и няма видими забележки, а и карайки го не установих нищо нередно. Човекът ми дава и доста добра цена. Единственият “проблем” (ако може да се счита за проблем) е, че е мъжки тип, 28 цола гуми т.е. височко е. В най-ниско положение на седалката ми е тъкмо за скормните ми размери. В характеристиките на колелото пише, че е около 15кг, но го усетих доста леко (или пък аз съм яка :D ). Показвам модела - колелото е градски тип, но е с 18 скорости. Цената, която ми предлагат е почти 2.5 пъти по-ниска от тази. Ползвам колело до работа и обратно, само в града, така че ми се видя добър избор. Чакам да преспа предложението, но съм на косъм да го взема... Мнения?

03.04.2017 - Почивен
Сън: 7 часа

Първа смяна. Сутринта бях като ударена с нещо тежко. 2 кафета и да кажем, че се разсъних. Много работа, няколко задачи след това, доволно вървене и се прибрах смазана.

03.04.17
22:04

Колелото е най-нисък клас . Не очаквай нищо кой знае какво от него . Но и за парите на които ти го дават , нищо по-добро не можеш да намериш . И ако е само за да ходиш до работа и обратно  , със сигурност ще ти свърши работа .

Единственият “проблем” (ако може да се счита за проблем) е, че е мъжки тип, 28 цола гуми т.е. височко е. В най-ниско положение на седалката ми е тъкмо за скормните ми размери

Проблема не е в размера на гумите , а в размера на рамката . Колелетата имат различни размери рамки , и се избират според ръстта . Рамката на това колело явно ти е доста голяма , щом трява да спуснеш седелката до долу . Голямата рамка означава и по-дълга напречна тръба  , което пък води до по-приведена позиция върху велосипеда , което може да ти причини дискомфорт  особенно при каране в градска среда .
Моят съвет е ако можеш да покараш колелото на по-дълга дистанция , и тогава да решиш .

03.04.17
22:06

За колелото мисля, че имаше някаква зависимост между ръст и размер на рамката...
Тук има хора, които карат редовно, те могат да кажат.
EDIT: Писали сме заедно с колегата!

Мнението беше редактирано от Ilstrong на 03.04.17 22:07.

04.04.17
20:42

Благодаря ви! 😊
04.04.2017  - Тренировъчен

ТРЕНИРОВКА - Бутащи

1. Раменна преса на машина, едностранно - 8@+2.5кг / 2х6@+5кг / 2х6@+6.25кг
2. Кофички - 4х6
3. Лег с дъмбели - 3х10@2х12кг
4. Повдигане напред с въже м/у краката - 3х10
5. Трицепсово с въже, едностранно - 3х12
6. Коремна преса с 10кг над глава - 3х12

Раменната с лице към облегалката. Много я харесвам точно тази машина. Кофичките ги усещам доста добре в гърдите.

Надвечер от очаквана голяма сбирка останахме трио. Пишем неизвинени на другите 😆 Не пропуснах сладоледа обаче 🙃

05.04.17
19:58

05.04.2017  - Тренировъчен
Необяснимо едвам станах сутринта. Не знам точно в коя фаза на съня ме буди алармата, ама знам че тялото ми не одобрява 😥

ТРЕНИРОВКА - Крака
Загрявка с mini band на бедрата
1. Клек - 10@20кг / 8@30кг/ 4х8@40кг
2. Тяга на 1 крак - 12@16кг / 4х8@22кг
3. Напади на смит - 3х10@+2х10кг (добавени)
4. Абдуктор машина - 3х10@45кг + след 3тата 1х15 абдуктор с mini band от клек
5. Бедрено сгъване - 10@30кг / 2х12@25кг
6. Прасец на смит - 3х15@40кг

Мъка си беше на клека, но то кога ли не е. Избутах го де, може би просто вработването ми не е достатъчно. Преди него започнах да правя клекове с ластика, за да загрявам и активирам глутеуса.
Тягата на един крак първоначално правих с дълмбела в с/уположната ръка, но на тежките серии баланса ми играе и смених с тази, на работещия крак.

Разместих малко последователността на тренировките тази седмица, защото в Събота ще пробвам една кондиционна тренировка. Решихме да направим трите тренировки с тежести една след друга, Петък ще почина хубаво и вече в Неделя в зависимост как ще се чувствам след тази в събота ще реша дали да почна пак с бутащи или ще направя леко кардио. Приоритетни са ми 3те тренировки с тежести, ще вмествам една групова и една кардио (в тази последователност).

Последно време нещо съм фен на солените палачинки. Тази вечер точно това вечерях и утре за обяд съм си приготвила една спаначена. Вкусовите ми предпочитания тези дни ме изненадват 😁

Мнението беше редактирано от Sanya на 05.04.17 20:01.

06.04.17
20:44

06.04.2017  - Тренировъчен

ТРЕНИРОВКА - Дърпащи

Загряваща: Асистирани набирания (усп.хват)  с ластик - 3х6

1. Lat pull - 12@20кг / 10@28кг / 4х6@36кг
2. Едностранно гребане с дъмбел - 10@14кг / 2х8@18кг / 2х8@17.5кг
3.  Задно рамо на машина - 3х10-12@15, 20кг
4. Хоризонтален скрипец, тесен усп.хват - 3х12@20кг
5. Изнасяне встрани с дъмбел, едностранно - 3х12@4кг (без почивка, само смяна на ръката)
6. Бицепсово сгъване с въже - 2х10

Финиш: Стълби - 12 мин 6-10 степен

Не съм изцяло доволна от гребане с дъмбел, нещо доста чийтърско беше. Машината за задно рамо не ме изкефи, ще си го правя както го усещам най добре - повдигане от седеж. 😉
Иначе добра тренировка!

06.04.17
20:47

Това на снимката палачинка с матча ли е? 😃

06.04.17

казано от Margi на 06.04.17, 20:47:

Това на снимката палачинка с матча ли е?

😁 Много прилича, но всъщност е със спанак. Все още не съм убедена, че термичната обработка на матчата не би я съсипала. Но пък ще е много добре да се направи пълнеж за палачинка с матча крем 😉😋

06.04.17
22:09

Ще ме прощаваш, но на пръв поглед ми заприлича на някаква домакинска гъба/бърсалка 😄

08.04.17
16:25

Енев, ще те простя, то ти редовно ме тролваш 😄

07.04.2017 - Почивен

Карах малко колело, но колкото да се прибера, за 15-тина минути, не съм въртяла много. Вечерта глад, който продължава и днес, понеже очаквам нещо специално 😄 Разтегнах и се ролнах хубаво вечерта, защото днес...

08.04.2017 - Тренировъчен
Сън: 7 часа някъде

ТРЕНИРОВКА - Групова

Конвенционална / Кросфит / Табата (дори не мога да определя точното наименование, защото и с трите се разминаваше по някои параграфи)

Всичко в протокол 20/10, затова и уж се водеше табата ама беше само собствено тегло, със степ и с постелка.
Започна естествено с бърпита без лицева 😄 Not surprised at all! Скок-клек, лицеви опори, скокове върху степ, коремни преси, планкове от най-различен вид и те така. 1 час.
В началото още ми идеше да умра, защото много ми куца явно аеробната активност. Дишането ми е твърде учестено, пулса също, бедрата ми ставаха на камък и се гипсираха. Но изкарах всичко геройски, та дори мисля да посещавам често съботните тренировки. Трябва да си излизаме малко и от зоната на комфорт, нали? 🙂

Чакам да се затопли и ще подкарам колелото, защото ми беше толкова кеф вчера за краткото време, в което врътнах педалите. Мда, взех си онова колелце! Вчера се доказа, че си ми е точно по мярка, рамката въобще не ми е дълга и няма да има дискомфорт по време на каране. Само внимавам да не се хвърля през кормилото, че както съм свикнала със старото колело, на което едва му хващаха спирачките... Чиърс ту дат! (Не че пия, последно време усещам лека неприязън към алкохола... Някой бързо да ме полее със светена вода, нещо се е вселило в мен!)

Та така, останалата част от събота - фууд енд чилл 🙂

08.04.17
17:07

Санче, по същия начин се чувствах, като правих за пръв път интервално кардио и заради същата причина смятам да продължавам да го правя. 🙂 Усещананията след кардио и след силова тренировка са съвсем различни и приятни по своему и мисля, че ползите от и двете не са за изпускане. И честито колело! 🙂

Мнението беше редактирано от Диляна на 08.04.17 17:07.

08.04.17
19:29

Благодаря, благодаря 🙂
Съгласявам се веднага, тъкмо имам възможността да постна нещо в духа на деня 😄

09.04.17
21:28

09.04.2017 - Почивен

Честит празник, цветчета! 🌷

Няма много за описване, а всъщност мога да кажа толкова много. Първо положителното - карах колело, колкото да напазарувам от съседния квартал, но все пак карах! Ако не се притеснявах, че горските плодове в раницата ми ще започнат да се размразяват спокойно можех да подмина блока и да отпраша нанякъде. Но уви имах и среща за обяд. Суши, вино и накрая чийзкейк с ягоди 😍
Та... Храненето ми откакто съм се върнала от Бирмингам е скандално. И друг път съм установила, че дам ли пълно YOLO после ми излиза през носа и трудно се връщам по правия път. Все е “от утре” и... Same shit, different day 😕
Почва бавно (но скоро няма да е толкова бавно) да ми проличава. На всичко отгоре закаснението на мц прави нещата още по-тежки. Кофти ми е и все пак нищо не правя по въпроса.
Може би единствената част от себе си, която харесвам в момента е гърбът и все още 🍑 😁 След кратко обмисляне си пускам актуални днешни снимки, че да се връщам след време независимо до къде съм стигнала. То затова е дневник - не може само от хубав ъгъл да се показваме 🙂
1. Стегната (долу горе) ; 2. Отпусната ; 3. Гръбче ; 4. Бекграунд

Мнението беше редактирано от Sanya на 09.04.17 21:29.

10.04.17
20:03

10.04.2017  - Тренировъчен

ТРЕНИРОВКА - Бутащи 

1. Лег с щанга - 12@20кг / 10@25кг / 8@30кг / 4х6@35кг
2. Флор преса - 3х8@2х12кг
3. Раменна преса на машина, едностранно - 8@+5кг / 10, 9, 9@+3.75кг (на ръка)
4. Трицепсово разгъване с въже - 3х12
5. Повдигане на диск напред - 3х10@10кг

Пътека - 25 мин (наклон 7%, 5.5 км/ч)

Малко на раменната не прецених, че ми трябва по-малка тежест, след като е на 3то място в тренировката и стигнах до откази... Но хубаво се получи всичко. Мечтаех си да стигна до залата от сутринта 😊
П. П. Новият ми любим youtube канал - @megsquats 😄

11.04.17

11.04.2017  - Тренировъчен
Сън: почти 7 часа

ТРЕНИРОВКА - Дърпащи

1. Мъртва тяга - 10@40кг / 6@50кг / 4х6@60кг
2. Вертикален скрипец, ш.надхв. - 10@30кг / 4х8@35кг
3. Гребане на машина, усп.хват - 3х12@30кг
4. Задно рамо с дъмбели, седеж - 3х12@2х5кг
5. Бицепсово със завъртане - 3х20@2х6кг (с редуване на ръцете)
6. Изнасяне встрани с два дъмбела - 3х10@2х5кг

13.04.17
07:10

12.04.2017  - Почивен / Кардио
Сън: 8+ часа

КАРДИО - Стълби*
30 минути
7-10 степен
* Пиша го стълби, понеже не е стандартния степер, аз го ползвам на степен, при която движението наподобява много повече изкачване на стълби, с разликата че кракът стои на платформата постоянно. Ръцете ми са в най-горно положение леко подпряни на облегалката.

Набирания:
- раменен подхват - 1х3
- раменен усп. хват - 3х3

Давам лека “почивка” на дневника, поне докато минат празниците, може и малко повече. В момента определено не съм с подредени приоритети и имам нужда да помисля кое точно ме прави щастлива и кое работи в моя полза. Няма да лъжа, че борбата с някакви други мисли в момента е жестока и...както е казал един “велик” наш сънародник - Човек само когато знае какво му е, само аз си знам какво ми е 😄
Тук ще съм си иначе - reading, admiring, judging 😄 И ще тренирам! Това със сигурност.
Айде до скоро <3

13.04.17
12:03

казано от Sanya на 13.04.17, 07:10:

Няма да лъжа, че борбата с някакви други мисли в момента е жестока и...

Бебе на хоризонта? 🙂

13.04.17
12:49

Боби как ме тушира 😅
Не е бебе, просто съм лакома 😄 (Потвърдено)
Все пак съм няколко дни офф, ще се завърна с ясни цели (надявам се!)

13.04.17
12:50

казано от Sanya на 13.04.17, 12:49:

Боби как ме тушира
Не е бебе, просто съм лакома  (Потвърдено)
Все пак съм няколко дни офф, ще се завърна с ясни цели (надявам се!)

🙂 Внимавай с лакомията да не стане тематичен следният виц:

Някакъв чичко виси пред входа на детската градина. Една от възпитателките излиза и го пита:
- Извинете, дете ли чакате?
- А, не, просто съм си дебел.

то и аз уж ям, уж всичко ям,уж съм лаком... пийсе грама не съм качил... #егати

16.04.17
15:30

казано от Кристиянчо на 16.04.17, 14:20:

то и аз уж ям, уж всичко ям,уж съм лаком... пийсе грама не съм качил... #егати

Хвалиш ли се 😔

Скоро се завръщам 🙂

как ще е хваля... оплаквам се... стоя си сух 😄 😄 😄

18.04.17
20:55

18.04.2017  - Тренировъчен
Сън: почти 7 часа

ТРЕНИРОВКА - Дърпащи

1. Вертикален скрипец, ш.надхв. - 10@30кг / 8@40кг / 3х6@45кг
2. Мечка - 10@+10кг / 4х8@+20кг
3. Пулоувър на скрипец - 3х10@15кг
4. Фейс пул - 3х10@15кг
5. Бицепсово сгъване - 3х10-12
6. Изнасяне встрани с дъмбел , едностранно - 3х12@5кг

ХРАНА:
- кафе с кокосово
- овесени ядки с протеин, берита и орехи
- агнешко с ориз, салата кореноплодни
- агнешко с ориз, айсберг с домат, краставица и свежо сирене, 1 пъдпъдъче яйце
- купичка кисело мляко с протеин, берита и орехи

Неописани са една тренировка крака в Петък и едни бутащи вчера. И след двете имам сериозна мускулна треска.
Днес всичко по план, останах доволна.
Фреш старт с храната. Цел номер едно е да се храня възможно най-чисто и интуитивно. Мисля че изчистването ще си дойде от самосебе си. Стартирам 57.2кг от тази сутрин.

Хубаво е да се завърнеш 😊

19.04.17
20:42

19.04.2017  - Тренировъчен
Сън: 6 часа

ТРЕНИРОВКА - Кардио

1. Стълби (Stair Master)
20 min
2100 стъпала
7-8 степен

2. Раздвижване:
- Набиране, тесен усп.хв. - 5х4 (+ 1-2 някъде помежду)
- Повдигане крака от вис - 3х8-10
- Лицеви на степ + коляно към лакът - 3х10
- Ренегатско гребане - 3х12@2х10кг
- Молитва за корем - 3х15 (не знам с каква тежест)

Да живее youtube, защото не знам как щях да издържа тия стълби. Накрая беше меко казано тегаво, след като почнаха да ми трептят зъбите 😄 Aма и аз един ентусиаст днес най-тегавото кардио след като сутринта ми взимаха кръв.
Втората част - пълна импровизация. Нова фитнес зала пробвам и имаше няколко лоста за набиране с най-различен хват, но аз естествено си харесвам успоредния. Има и гребен тренажор, но той ще е някой друг път 🙂

ХРАНА:
- кафе (чисто)
*кръвни изследвания
- 4 оризовки, 2 варени яйца и малко извара
- малка свинска пържолка, обикновени + сладки картофи, салата кореноплодни и една огромна ябълка за десерт
- 1/2 скумрия на скара, микса картофи и салата айсберг с домат и краставица (оцет+зехтин)
- 4 кокосово-оризови бисквитки, чаша прясно мляко

Тия бисквитки си ги измислих в движение, станаха хрупкави и приятни. Използвах оризово брашно, кокосови стърготини, кокосово масло, 1 яйце и малко прясно мляко (пропорции на око). Пекох на хартия, 200 градуса, до златисто.

Мнението беше редактирано от Sanya на 19.04.17 21:11.

20.04.17
21:33

20.04.2017  - Почивен

ХРАНА:
- кафе с лъжичка кокосово масло
- 40-тина г овесени ядки с доза протеин, боровинки и шепичка орехчета
- 3 редчета шоколад със стевия
- 1/2 скумрия на скара, сладки + обикновени картофи на фурна, зелена салата с краставици и репички (балсамико и зехтин), кафе
- 1/2 грейпфрут, 3 оризовки с извара, 1 варено яйце + 1 белтък
- св. пържола с грах в масло, айсберг с краставица и свежо сирене (ябълков оцет и зехтин)

Почивка, ама такава почивка... Ходих на парна баня, солна стая и финландска сауна, като първите две повторих. Накрая полежах на шезлонгите покрай басейна. Пффф как си усетих почивката 😄 Не съм свикнала с топлината в сауната и не издържам много... Но пък кожата ми от всичко това е като бебешка 😄 Няма да казвам как след такъв следобед вечерта нищо не ми се правеше, а не е като да нямам домакинстване. Е, и утре е ден, събота - също 🙂
Ядосвам се на времето, защото вече много ми се кара. Дано другата седмица наистина тръгнат температурите нагоре и валежите да са на минимум. Amen! 😄

22.04.17
07:37

21.04.2017  - Тренировъчен

ТРЕНИРОВКА - Крака

0. Прасец на машина - 3х30
1. Преден клек - 10@20кг / 8@25кг /  7@30кг / 6, 6, 6@35кг
2. Румънска тяга - 10@30кг / 4х6@50кг
3. Бедрена екстензия - 3х10-12
4. Бедрено сгъване с един крак, лицев лег - 3х10 на крак
* Повдигане на крака от стенд (докато  чакам за абдуктор машината) - 2х15
5. Абдуктор машина  - 3х15@40кг + 1х15 с mini band накрая

Щях да получа мини инфаркт след като един “пич” сгъваше за бицепс на стойката за клек. Бързо се разбрахме да ми я отстъпи 😈 Не съм клякала преден от доста време, тежестта е толкова, колкото я оставих последно 😉
Румънската правих с по-бавна негативна, като на последната серия сложих два малки диска под пръстите. Забърках си течен магнезий (магнезиев оксид + пропанол) и хватът се държеше много добре 😄
Друго... Изпържих си задника 👌

ХРАНА:
- кафе с лъжичка кокосово
- киви, ягоди, овесени ядки с доза протеин, шепичка орехи и малко семена
- 2 оризовки от нетърпение
- омлет от 2 яйца, 100г сладки + обикн.картофи на фурна, 50г грах в масло, зелена салата с балсамико и зехтин
- банан (след тренировка)
- (навън) салата с пил.филе,краставици, броколи, пармезан и манго сос, 1/2 кюфте със стафиди и сушен домат.

Хубава петък вечер с тия два образа 🙂

Мнението беше редактирано от Sanya на 22.04.17 07:37.

22.04.17
21:30

22.04.2017  - Тренировъчен

ТРЕНИРОВКА - Групова

1 час Табата - високи колена, спринтове на място, бърпита, скок на степ два вида, лицеви опори, лицеви на степ, планкове много, коремни преси и повдигане на краката анд соу он.
Този път не се чувствах като премазана, добро кардио беше.

Допълнителна активност: 10км колело
Тръгнах на пазар с колелото. Насрещен вятър през цялото трасе 😄 4км от тия 10 са с 8кг раница на гърба.

Прибрах се много изморена, разчиствах и подреждах и накрая окончателно ми паднаха батериите та дремнах 3 часа 😅 Събудих се с вече сериозна мускулна треска в краката и задника, в допълнение на мускулната на задните бедра от сутринта. Утре ще е почивен и ще се разтегна и ролна.

ХРАНА:
- протеинови палачинки (яйце, овес, протеин, кис.мляко), купичка кис.мляко с ягоди и семена
- 1 варено яйце, малко извара, 170г сладки+обикновени картофи на фурна, краставица
- киви, 200г котидж с ягоди и 10г орехи
- омлет от 2 яйца, 40г грах в масло, салата зелении и краставица с оцет и зехтин

За сега няма да ям повече пък да видим 🤔

23.04.17
15:32

1 час Табата?!?!?!?!? Саня, какво е това чудо?

23.04.17
15:35

казано от Sanya на 22.04.17, 07:37:

Хубава петък вечер с тия два образа

‘ба си колко сме готини 😄

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.04.17 15:44.

23.04.17
15:53

казано от Ilstrong на 23.04.17, 15:32:

1 час Табата?!?!?!?!? Саня, какво е това чудо?

Илийка нали знаеш че говоря за групова тренировка дето само се спазва някакъв протокол 20/10, но включва упражнения които не отговарят на истинска табата... Не си мисли, че е както ти би го направил примерно 😅 Просто е достатъчно интензивно и предизвикателно, за да си отхвърля кардиото за седмицата.
Имам забележка за последователността на натоварване на мускулните групи,  защото в повечето случаи не издържам 20те сек не заради друго, а защото примерно раменете ми са се изморили от предходното упражнение. Както и да е де, не е лошо, не ходя на сила 😄

23.04.17
21:04

23.04.2017  - Почивен
Сън: 7 1/2 часа

Малко разтягане и ролер, че задните бедра са ми в агония.

ХРАНА:
- овесени палачинки (2 яйца, 40г овес, лъжица кис.мляко) с малко мед и 5-6 ягоди, ☕
- протеинов бар на DM
- салата зелении с 1/4 авокадо и пилешко, горчичен дресинг, ☕
- пакет кокосов чипс (снимала съм го)
- 1/2 ябълка
- оризови макарони с доматен сос и домашна дивечова кайма, зелении с краставица, оцет и зехтин (аут оф дис уърлд!)

Като че ли това ще е за днес, чувствам се доста сита.
Наумила съм си да започна плавно да вкарвам повече полезни мазнини в менюто за сметка на въглехидратите, за да мога да стоя сита по-дълго. Въглехидратите мисля да са главно преди и след тренировка, в останалите хранения да идват от зеленчуци и плодове (1-2 плода на ден макс).

25.04.17
00:16

24.04.2017  - Тренировъчен
Сън: 7 1/2 часа

ТРЕНИРОВКА - Бутащи

1. Раменна преса - 10@10кг / 10@15кг / 8, 8, 7, 8 @20кг
2. Кофички - 4х7
3. Лег с дъмбели - 3х10@2х10кг
4. Повдигане напред с дъмбели (последовател) - 3х12@5кг на ръка
5. Трицепс с диск зад глава - 3х12@10кг

ХРАНА:
- 1 яйце на око, оризови макарони с дивечово рагу, градинска салата, 1/4 авокадо, ☕
- ☕ с мляко, оризови макарони с дивечово рагу, айсберг и градинска салата с краставица, балсамико и зехтин
- 100г котидж, тънко парче торта (за рд на специален човек)
- салатата от обяд с 1/2 авокадо и 100г котидж
- разделихме си две ястия: задушен телешки език със сотирани зеленчуци и картофено пюре със спанак; телешки бифтек с гъши дроб и печени чушки и 2 чаши розе (на човек 😆)

Всичко беше много вкусно и не съжалявам и за хапка от това 😊

Мнението беше редактирано от Sanya на 25.04.17 22:00.

25.04.17
21:59

25.04.2017  - Тренировъчен
Сън: 5 1/2 часа 😩

ТРЕНИРОВКА - Дърпащи

1. Мъртва тяга - 10@30кг / 8@50кг / 6, 6, 5, 6@60кг
2. Набирания р.подхват - 5, 4, 4, 4 + 8 асистирани накрая
3. Едностранно гребане с дъмбел - 12, 10, 10@15кг
4. Повдигане до брадата - 3х12@10кг
5. Сгъване за бицепс, крив лост - 2х10@10кг
6. Едностранно изнасяне встрани - 3х10@5кг

Допълнителна активност: 15км колело

ХРАНА:
- лъжица био ябълков оцет след ставане
- матча с дом.бадемово мляко, 2 яйца бъркани в кокос.масло, градинска салата, 1/4 авокадо, 1/2 банан
- още малко оризови макарони с кайма, 1 поширано яйце, гъби и други зеленчуци в кокосово, вафла хармоника
- 1 ябълка
- зелена салата, краставица, семена (балсамико+зехтин), 200г котидж, шепа орехчета
- ☕,  суров какаов бар
- зелена  салата, краставица, 1/2 авокадо, консерва риба тон (балсамико+зехтин)

Суровият бар беше в момент на лошо настроение. Напрежението в главата ми беше такова, че какаото просто изкочи в главата ми 😄
Реших да държа няколко по-здравословни снак варианти на работното място, за да не се обръщам към машината за трансмазнини и захар като изпуша някога. По-добре да бинджна с нещо такова...
Пробваме го това интуитивно хранене пък да видим 😆

26.04.17
22:35

26.04.2017 
Сън: 8 часа лайк а босс

Активност: Колоездене - 15км  + още 4 обиколки на Северния парк
На лостовете:
- няколко серии набирания усп.хват  и набиране на халки - х4-5 повторения
- повдигане на краката от вис - 4х10
- лицеви опори и кофички - по 2 серии
и може би още нещо, което не помня

Беше ми ден за кардио, но времето беше толкова хубаво, че предпочетох да покарам по-дълго и да използвам малко собствено тегло на площадката в Северния.

ХРАНА:
- 400мл топла вода с лимон като стартер
- еспресо с бадемово мляко, 6 пъдпъдъчи яйца, зеленчуци и гъби в кокосово, 1/2 авокадо
- 1 малка свинка пържола, печени сладки картофи и зеленчуци на тиган, зелена салата с краставица и семена, двойно еспресо с мляко
- 1 суров бар с кашу, 1 шок.бонбон
- 100г извара с пулпите от бадемовото мляко, боровинки и стевия
- 1 малка свинска, малко сладки картофи, айсберг с краставици и 1/4 авокадо, балсамико и зехтин
- 700мл смути от 1/2 банан, 100г извара, доза протеин, какао, канела, малко бадемово мляко и до горе с вода

Протеинът за деня ми се стори твърде малко (щото в 6 пъдп.яйца има ... 6г протеин.. wtf) и затова след работа наваксах с протеиново смути мляс мляс. Също така пролетния сезон ми влияе много на стомашния дискомфорт, поради което ще пробвам цялата тая “магия” с топла вода с лимон сутрин. А и да не забравя да отбележа, че днес си видях изследванията и хемоглобинът ми е по-нисък от всякога - 96 g/L при минимум за жени 115 g/L. Преди някой незапознат да се е стреснал - аз съм бета-таласемичка, така че да кажем не е нещо неочаквано, но все пак е факт, че май толкова ниско не съм падала. А най-интересното е че холестеролът ми е почти на горна граница...
🙂

Мнението беше редактирано от Sanya на 26.04.17 22:45.

26.04.17
23:16

казано от Sanya на 26.04.17, 22:35:

26.04.2017 
...Също така пролетния сезон ми влияе много на стомашния дискомфорт, поради което ще пробвам цялата тая “магия” с топла вода с лимон сутрин...

Топлата вода сутрин е хубаво нещо.
Аз бих те посъветвал да разкараш изварата от менюто. Тоя казеин, който става на слуз в храносмилателната система е по-добре да си го спестиш. Храниш се разнообразно и не мисля, че отсъствието на прехвалената, като източник на качествен протеин, извара ще доведе до недостиг на белтъчини в менюто ти.

26.04.17
23:50

Ако позволиш да си споделя мнението: Не мисля че пролетта “има пръст” в стомашните проблеми, нито в резултатите от изследванията.
От една страна, почти всяко описано хранене съдържа нещо “тежко” и трудносмилаемо, а от друга страна, рядко съдържа много полезни вещества.

Мнението беше редактирано от Margi на 26.04.17 23:55.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1