03/02/2019 Неделя
Сън: 8 часа
Крачки: 9500
Храна:
- 200г кварг малина и мед, шепа малини, гранола
- Fibre One Bar
- голяма порция талиателе болонезе и карбонара (50:50)
- още 1Fibre One, 1 блокче McVities, 1 оризовка покрита с шоколад и портокалови корички
- айсберг с краставици и пармезан, пилешко, ориз със зеленчуци
- 2 парченца домашен кекс, мандаринка
Кафе за деня: 2 нес с мляко
ТРЕНИРОВКА - Долна част
1. Мъртва тяга
10@40кг / 5@45кг / 5@50кг / 2@55кг
6@60кг
3х4@65кг
2. Ходещи напади с диск над глава
4х20@15кг
3. Тяга на един крак, опорния на пейка
3х12@16кг
4. Бедрена екстензия
3x15
5. Добро утро
3x15@20кг
Шести подред тренировъчен ден... Тягата много добре, но все пак с фитили. Не че ме притеснява нещо 😅 Пейките в този фитнес са много високи и тягата на един крак не беше хич удобна, затова я правих от стоеж с опорния крак назад.
05/02/2019 Понеделник
Сън: 9 часа
Крачки: 21 600
Храна:
- 300г kvarg, пакетче porridge с ябълка и стафиди, малко банан
- Fibre One Bar salted caramel
- 4 телешки кюфтета (5%) с чушка и лук, айсберг с чери, 2 филии пълноз.хляб, 2 слайса ементал
- протеинова бисквита
- телешко със зеленчуци на тиган, сладки и обикновени картофи на фурна
- купичка Halo Top сладолед с малко гранола
Вече беше ред да почина от фитнес, защото ми се събраха 6 последователни тренировки. Не че не ям като разпрана 😅, но си дадох почивка. За сметка на това пък какво ходене му ударих. Времето днес беше страхотно в Бирмингам и се разходихме по каналите и из града. Последна вечер и вторник си тръгваме.
05/02/2019 Вторник
Крачки: 10 100
Храна:
- 200г кварг, шепа малини, гранола
- шепа топчета черен шоколад с боровинки
- печена ципура, басмати ориз, задушено брюкселско зеле в масло
- 1 поничка криспи крийм, fibre one bar
- 1/2 пакет шам фъстък, 2 лимонени кейкчета
- протеинов бар Granade
ТРЕНИРОВКА - Горна част
1. Лежанка
10@20кг / 6@25кг / 3@27.5кг / 1@30кг
4х5@32.5кг
2. Гребане с дъмбел, унилатерано
3х10@18
3. Флор преса
3х12@2х12кг
4. Изнасяне встрани с два дъмбела
3х20 @2х4кг
5. Молитва за корем
3х12
Лежанката вървя по-добре от предната тренировка. Не ми трябваше дори спотър.
Пътувахме си за България. Винаги се чувствам Meh, с приземяването не се разбираме. Не че ме е страх, но ми иде да си махна главата. Опитах се да поспя ама то един сън... Защо е необходимо постоянно да бърборят някакви глупости, да ти предлагат да си купиш 100 неща и единствения начин да спиш е със слушалки.
Абе хубаво е накрая да си си вкъщи 😊 И днес ще си взема животинчето, което между другото супер много се разбира с другото коте и си били играели (похвално след като той е на 14г вече)
06/02/2019 Сряда
Сън: 5 часа
Крачки: 7200
Храна:
- кофичка извара пилос, няколко бадема, една бисквитка
- 200мл лимонада с цвят бъз и мед
- крем супа от тиква, салата асйберг, печени зеленчуци, варено цвекло и козе сирене, с дресинг
- портокал, шепа бадеми
- св.пържола, варени картофи, таратор, 2 парчета кекс
- 200г скир ванилия, горски плодове, малко корнфлейкс и кокосов чипс
Дадох си почивка, тялото ми крещи от умора. Ходих и да си взема животното. Много е хубаво да си е вкъщи!
Едит: Кафетата за деня бяха 3 сингъл и едно двойно, тоест общо 5… Затова и малко трудно заспах и се будих през нощта.
Мнението беше редактирано от Sanya на 07.02.19 09:45.
07/02/2019 Четвъртък
Сън: 7.5 часа
Крачки:??? (нямах батерии на гривната)
Храна:
- кофичка извара пилос, шепа бадеми, 1 ябълка
- 100г пилешки гърди, 50г ориз със зеленчуци
- протеинов бар (14г протеин), шепа бадеми
- 100г пил.гърди, 150г картофи на фурна с кокосово масло, 50г сирене
- 100г сладкарска извара, поръска екзотик микс плодове, горски плодове и 10г фъст.масло
Пак почивен. Имах за цел да седна да си разпиша новата програма. Харесах една от книгата на Jim Wendler 5/3/1 Forever. Хареса ми това, че освен запазване/вдигане на силата се работи и доста върху кондицията, а аз въобще не съм в кондиция 😂. 6 седмици е, та ще й дам шанс. Мислех и да е фул боди с 2 основни лифта на тренировка, но то и тази се доближава до фул боди. Общо взето след всяка серия на основния лифт (дори на загряващите) се прави една серия упражнение собствено тегло (леко с повече повторения). Ще почна и ще видя дали ще ми хареса.
Мнението беше редактирано от Sanya на 08.02.19 10:02.
Добър маркетинг от страна на Джим Уендлър - 6 седмична програма, пък я представя като “завинаги” 😄
Добър маркетинг от страна на Джим Уендлър - 6 седмична програма, пък я представя като “завинаги” 😄
Хахах съмнява ме това да е идеята, Димо 😁
В книгата се разискват много варианти на 5/3/1 повярвай ми, аз просто избрах една.
08/02/2019 Петък
Сън: 7 часа
Крачки: 9500
Храна:
- 200г сладкарска извара, екзотик микс плодове, ягоди
- 1 пил.бутче печено, ч.цвекло, морков и бучка сирене с балсамико и зехтин, 1 бонбон мерси
- зелена ябълка, протеинова бисквита
- 100г пилешки гърди, 250г картофи на фурна, малко кетчуп, ч.цвекло с морков и сирене, балсамико и зехтин
кафе: 4 еспресо и малко cupping
ТРЕНИРОВКА
Ден 1 - Военна преса
Загрявка/Мобилност - ДеФранко Agile 8
Скок на кутия 3х5
1. Загряващи
5х11кг / 5х13.5кг / 5х16.5кг
2. Военна 5’s PRO
5х20кг
5х21.8кг
5х25кг
3. Суплементиращи серии Военна преса
5х5@20кг
4. Асистиращи упражнения
Фейс пулл 2х25
Бг клек собствено тегло 2х15
Набирания с ластик 12,11,10
Гребане с дъмбел 2х20@10кг
Суинг с пудовка 16кг 2х25
5. Стеърмастер 15 минути 5 степен
Правя следното уточнение, че асистиращите серии се вмъкват между всяка една серия на основния лифт, от загряващите до суплементиращите: Военна - Фейс пулл - Военна - Фейс пул - Военна - Бг клек - Военна - Бг клек - Военна - Набирания... и т.н. Почивка между 60-90 секунди след всяка серия. Може би започнах да си губя въздухът след гребането и суинга 😄 Първа тренировка мина супер, харесва ми. Единственият проблем, който ще трябва да се справям е как да заемам една станция в продължение на 45 мин като в същото време успявам да правя асистиращите близо до станцията, за да не ми я вземат 🙂)) Ако това го съумея, ще съм много доволна. Ще видим де.
Асистиращите за военната и лежанката са едни и същи, както и тези за клек и тяга.
We got this!!!
Започнах да слушам ASMR видеа и това супер много ме отпуска. Последните месеци чух за този тип видеа, но явно са отдавна познати на света и много хора си борят депресии, неспокойствието и проблемите със съня с тях. Много спокойствие внасят някак 🙂
09/02/2019 Събота
Крачки: 11 000
Храна:
- протеинови овесени ядки с какао, ягоди, киви и фъст.масло
- протеинов бар, 1 голям банан
- 3 фит спо топчета 😃
- макарони с дом.сос и пилешки гърди и бучка сирене
- 1 зелена ябълка, 20г черен шоколад с боровинка
- протеинов шейк с фъст.масло и ксантанова гума за сгъстяване
ТРЕНИРОВКА
Ден 2 - Клек
Загрявка/мобилност
Agile 8 - DeFranco
Скок на кутия 4х5
1. Загряващи серии
5@20кг / 5@25кг / 5@30кг
2. Клек 5’s PRO
5@35кг
5@38кг
5@45кг
3. Суплементиращи серии
Клек 5х5@35кг
4. Асистиращи
Колелце за корем 3х10-12
Кофички 2х10-12 с ластик
Хоризонтални набирания на ТRX 4х12
Лицеви опори 2х12
Изчезнали са единствените 1.25кг дискове от залата. Супер кофти, защото много ги ползвах и не мога да си наглася тежестта. За тази тренировка трябваше много да закръглям нагоре... Накрая ще си купя и ще си ги влача в мен всеки път. Това прави над 4кг в сака отделно от всички други ластици, въжета и аксесоари, които нося 😁
Днес си взех мерки.
Талия 69см
Ханш 97см
Корем под пъпа 78.5см
Бедра д/л 57/56.5см
Ръце д/л 29/29см
Тегло 62.1кг
Кантарът ме изкарва около 28% мазнини 😁 това го ползвам само ориентировъчно, не ми е показателно число. Но, когато пада значи, че все пак мазнините намалят 😉
Мнението беше редактирано от Sanya на 09.02.19 22:12.
10.02.19
09:38
Хах, какви 28% мазнини?!!! Тези ваши показания на кантари, калипери и пр. само внасят смут 🙂
Изглеждаш по-мускулеста и тренирана от когато и да било, имаш много добро бедро, пооформила си раменете, аз лично не виждам колко има да сваляш, може би 1-2 кг максимум. Gainz forever 💪💪😹
Хах, какви 28% мазнини?!!! Тези ваши показания на кантари, калипери и пр. само внасят смут 🙂
Изглеждаш по-мускулеста и тренирана от когато и да било, имаш много добро бедро, пооформила си раменете, аз лично не виждам колко има да сваляш, може би 1-2 кг максимум. Gainz forever 💪💪😹
Хех, благодаря ти Мира!
Да, аз казах, че това че кантара показва някакви измислени стойности не значи, че им се доверявам. Просто гледам дали спадат, това е от значение.
Айде не 1-2,може би към 3 макс 4кг ще са добре дошли да сваля, защото дефиницията не ми е много изразена в момента. Абе колкото дойде - толкова. Нещата стават бавно, което и целя, защото още страдам от последствията от вманиаченото и обсебващо желание да отслабвам нон стоп 😅 Идеята ми е да се храня адекватно на тренировките си, без да изглеждам като биче 😁
Обсебващото желание да отслабвам нонстоп ме грози и мен. Може ли да споделиш някакви идеи как да се справя с него? То всъщност, идеите са си в дневника ти, за който много ти благодаря. Аз съм една тайна почитателка <3
10/02/2019 Неделя
Сън: 8.5 часа
Крачки: 10 300
Храна:
- протеинови овесени ядки като вчера
- 200г сладкарска извара с корнфлейкс и екзотик микс плодове
- порция паста от вчера
- пилешко филе и криле, салата айсберг с цвекло и дресинг (горчица, зехтин, балсамико, чесън, сол)
- 2 бисквитки и 1 ябълка
АКТИВНА ПОЧИВКА
3х100 скока на въже
20 мин вървене на пътека с макс наклон
Стречинг, мобилност, фоумролер
Поодпочинах си, такива си ги обичам неделите.
Цялото тяло ме боли, усещам си натегнати мускулите. Днес гледах да се помачкам хубаво, минах и периформиса с топка, което си беше много неприятно изживяване... Това звучи някак перверзно 😂
11/02/2019 Понеделник
Сън: 7 часа (много лош)
Крачки: 8800
Храна:
- 200г извара пилос с подсладител, екзотик микс и горски плодове (на това ще се върна по-късно)
- пил.бутче, зеленчукова крем супа, 2 пълноз.хляб, киви
- протеинов бар
- пил.гърди и 1 крилце, 2 филийки хляб, 1/2 авокадо, купа крем супа, салата айсберг с цвекло, балсамико, зехтин и горчица
- зелена ябълка с фъст.масло и канела
ТРЕНИРОВКА
Седмица 1 - Ден 4
Загрявка/мобилност
Скок напред 3х5
1. Лежанка 5х20кг
Повдигане за задно рамо с 2х2.5 диск х20
2. Лежанка 5х20кг
Повдигане за задно рамо с 2х2.5 диск х20
3. Лежанка 5х20кг
Бг клек СТ х15 на крак
4. Лежанка 5х22кг
Бг клек СТ х15 на крак
5. Лежанка 5х26.8кг
Пул апарт с жълт ластик х20
6. Лежанка 5х30.5кг
7. Лежанка 5х25кг
8. Лежанка 5х25кг
Гребане с дъмбел 20х10кг на ръка
9. Лежанка 5х25кг
Гребане с дъмбел 20х10кг на ръка
10. Лежанка 5х25кг
Хип тръст с черен ластик х25
11. Лежанка 5х25кг
Хип тръст с черен ластик х25
Засега успявам да си опазя станцията само за мен, но трябваше да заменя някои от асистиращите. Много ми е трудно без 1.25кг, закръглям по най-тъпия начин...
А сега за закуската... Сутринта си бях барнала бяла рокличка. Сложих си храната за деня в бяла платняна торбичка, а закуската с боровинките в някаква шано кутия. Вървя си с торбата на рамо инв един момент поглеждам надолу... Роклята ми прилично омазана в розово-лилаво 😭 Кутията беше протекла и понеже торбата е от плат... НалЕ! В работа я прах с препарат за почистване на кафе-машини (който за отрицателно време не остави и следа от петното) и после докато изсъхне... Добре че бяха дрехите за тренировка, но всички в офиса ме гледаха малко странно защо съм се барнала така спортно 😁
Мнението беше редактирано от Sanya на 12.02.19 07:21.
12/02/2019 Вторник
Сън: почти 8 часа
Крачки: 10 180
Храна:
- протеинови овесени ядки, екзотик микс и ягоди
- крем супа с малки пилешко, 2 филийки с 1/2 авокадо и бучка сирене
- 1/2 кофичка извара пилос, 1 ябълка
- басмати ориз със зеленчуци, дивечова кайма, малко кетчуп, айсберг с ч.цвекло,балсамико,зехтин и горчица
- 2 бисквитки
Кафе: 5 еспресо
ТРЕНИРОВКА
Седмица 1 - Ден 4
Загрявка/мобилност
Скок напред 3х5
1. Мъртва тяга 5х30кг
Повдигане на крака от вис х12
2. Мъртва тяга 5х35кг
3. Мъртва тяга 5х41кг
4. Мъртва тяга 5х47кг
Кофички, асистирани с ластик х12
5. Мъртва тяга 5х55кг
Горен скрипец 15х25кг
6. Мъртва тяга 5х61кг
7. Мъртва тяга 5х47кг
Хоризонтални набирания х12
8. Мъртва тяга 5х47кг
9. Мъртва тяга 5х47кг
Горен скрипец 15х25кг
10. Мъртва тяга 5х47кг
Лицеви опори х12
11. Мъртва тяга 5х47кг
Горен скрипец 15х25кг
15 мин стълби 5-6 степен
Не знам защо все решавам да правя стълби в ден за клек или тяга 😅 Добре беше тягата, този път без фитили, не ми тежеше крайно, формата мисля, че си беше добра. Но голямо кардио си е тази тренировка (то май това й е целта де, да ти вдигне пулса с всички тези асистиращи между сериите). Забелязвам, че Jim Wendler не е фен на машините и са разписани само уоражнения със собствено тегло, но ако станцията ми позволява да съм близо до машина мисля да я ползвам (както днес със скрипеца).
Мноого голяма умора чувствах цял ден, подпухналост и оводненост. Със сигурност има общо, че съм в мнооого късна лутеална фаза.
13.02.19
10:58
Не знам защо все решавам да правя стълби в ден за клек или тяга 😅
По-интересно е защо ги правиш след тренировка.
Не знам защо все решавам да правя стълби в ден за клек или тяга 😅
По-интересно е защо ги правиш след тренировка.
Сигурно да се довърша 😁 Не, мисля че защото преди това не съм сигурна дали ще имам желанието в този ден, но вчера ми остана време... Имаш предвид, че са по-добре за загрявка преди клек/тяга?
13.02.19
11:23
Имаш предвид, че са по-добре за загрявка преди клек/тяга?
Абсолютно. След тренировка са излишни и дори противопоказани.
Имаш предвид, че са по-добре за загрявка преди клек/тяга?
Абсолютно. След тренировка са излишни и дори противопоказани.
Ок. Понеже и в самата програма conditioning-a е в края на всяка тренировка. Може би е най-добре да си ги изнеса в дните, които нямам тренировка, в дните за active recovery.
13/02/2019 Сряда
Крачки: 9000
Храна:
- протеинови овесени ядки с фъст.масло и ягоди
- басмати ориз със зеленчуци и дивечова кайма, мини десерт туикс
- 1/2 кофичка извара пилос, банан и киви
- 30г оризов чипс, 2 блокчета бял шоколад
- пилешки гърди с лук на тиган, ориз със зеленчуци, айсберг с ч.цвекло, балсамико и зехтин
- бабанов чипс 50г
Цял ден не съм много на себе си след като рано сутринта разбрах, че на моя добра приятелка квартирата им е изгоряла... В такива моменти човек започва много да се замисля. Ужасно ми е тъжно заради нея и се опитвам да помогна.
Друго нищо. Почивах от тренировка.
14/02/2019 Четвъртък
Крачки: 10 700
Храна:
- протеинови овесени ядки с фъст.масло и микс берита
- 2 бонбона, 2 бисквити
- св. шишче (много мазно) с гарнитура печени картофи и салата зеле, 1/2 парче бисквитена торта
- ябълка
- извара със сушени плодове и ядки
- 4 кроасанчета с масло, 3 топкчета fit spo
- 4 парчета пица (pizza lab)
Първи ден фоликулярна фаза и се чувствах и изглеждах като ла*но. Баси хормоналната атака 😅 С това си намерих извинението да се натъпча като прасе, буквално.
Ходихме да гледаме Как да си дресираш дракон 3. Супер готината и разтоварваща анимация!
Подариха ми един ваучер за 3 часово рисуване върху платно в комбинация с пиене на вино 😁 Аз, макар и да имам някакви далечни художествени заложби, усещам че няма да занеса вкъщи шедьовър, особено пък пиейки вино, докато творя 😂 Ама пък готино, не съм очаквала!
Мнението беше редактирано от Sanya на 15.02.19 07:20.
В 99% от случаите, когато искам да пропусна отчет е защото съм се омазала и съм изпаднала в едно от онези състояния, в които искам да лежа, спя и недоволствам за всичко. Но си казах, че ако ще започна да водя дневник отново, ще има пълна прозрачност (доколкото не би отвратило хората хахах).
Вчера след натоварения ден на работа, прибирайки се с метрото и носейки си тежкото сакче с всичко необходимо така ме заболя корема, че ми се гадеше. Реших да бъда разумна, нали какво като предните два дни не тренирах... ще пропусна и днес и ще се прибера да полегна. Да, коремът ми мина след 30 мин лежане, но пък изядох половин пакет бананов чипс, няколко карамелени бонбона, шепа желирани бонбони, още нещо... и всичко това ми развали насторнието. Така, след като знам това какво предвещава се опитах да запазя самообладание и да не се качвам пак на същия влак, на който се возих дълго преди няколко месеца.
Фокусирам се върху хубави неща и така 🙂
Саня, според мен браво, че говориш за тези неща във форума! Искам да ти кажа, че на фона на цялата картинка, тия желирани бонбонки и т.н. са нищо. Ти си едно от вдъхновенията във форума.
Да, коремът ми мина след 30 мин лежане, но пък изядох половин пакет бананов чипс, няколко карамелени бонбона, шепа желирани бонбони, още нещо... и всичко това ми развали насторнието. Така, след като знам това какво предвещава се опитах да запазя самообладание и да не се качвам пак на същия влак, на който се возих дълго
Няма глупав организъм. Не сме роботи, а хора.
Били са щастливци тези, които са живяли спокойно.
При това ежедневие, сблъсъци с различни ситуации, ангажираност и стрес, бих казала ние сме герои.
Така , че аз на тези моменти само се наслаждавам. Та те са едва 10% от начина ти на живот! Дори не си заслужава да се мислят.
П.П: Изглеждаш прекрасно 😍
Саня, според мен браво, че говориш за тези неща във форума! Искам да ти кажа, че на фона на цялата картинка, тия желирани бонбонки и т.н. са нищо. Ти си едно от вдъхновенията във форума.
Ели, не ми е за желираните бонбони, гледам да не разделям храната на полезна и вредна. Просто чувството е малко далечно познато, но пътят никога не е прав 🙂
Блгаодаря ти, изключително много значи всичко, което каза, но нека не си слагаме тежки титли 😄 Аз съм си...обикновен човек съм си 😄
:*
Няма глупав организъм. Не сме роботи, а хора.
Били са щастливци тези, които са живяли спокойно.
Възхищавам се на хората, които винаги са над нещата и подобни казуси са маловажни. Но затова хората сме различни и някои свръхемоционални 🙂
Важно е обаче човек да се приема и да не е твърде суров със себе си.
Благодаря ти, Зори :*
П.П. Много хора забравят, че освен физическото здраве е изключително важно да се грижат и за психическото си здраве.
Слагам го като ремайндър 🙂
Саня, човек не може да избяга напълно от “демоните” си, но може много успешно да им държи “устите” затворени. 🙂 (образно казано 😄) Мисля, че ти правиш това успешно. 🙂
Още веднъж те поздравявам за това, че говориш за тези неща и за целия пример, който даваш.
Мнението беше редактирано от Елена на 16.02.19 13:40.
С риск да разъсрдя Саня, малко ще продължа спама, защото темата ми е интересна от доста време. От много време и в много аспекти на живота, се чудя кое е средното между това да правиш здрави, полезни за теб избори и да се чувстваш ок в момента, когато ги правиш. Причините ми да не си водя съвестно дневника са сходни с изброените горе. И се чудя дали точно фактът, че осъзнаваш и разбираш уважителните причини да (не) правиш нещо, не са самото доказателство, че се офлянкваш и отлагаш, както и признак, че е време да се стегнеш. От друга страна, всичко, което правиш само заради дисциплината и пътеката, която си си предначертал, се превръща в мъчение ужасно бързо. От друга гледна точка пък самата физическа активност по подрежда хормоните...
П. П. Не съм на медикаменти, просто малко се заплетох в мислите си. 😄
В крайна сметка всичко стига до това какви са ти най-вероятните подбуди да правиш всичко това. В началото всеки тръгва с целта да свали или качи някой килограм. Да е готов за лятото, бала, почивката... Знаем ги всички, все пак има Лятно предизвикателство, за бога 😁 После след като дойдат резултатите се появава нова цел. Казваш си “Всичко чудесно, ама искам да мина на следващо ниво, искам да съм още по-добра!” И това е чудесно, хубаво е човек винаги да има цел и да иска да е по-добър от вчера. Това е една от концепциите на ББ тийм, която много харесвам и подкрепям с две ръце. Проблемът идва, когато стремежа да си по-добър от вчера започне да се превръща в нещо съвсем различно. Един ден не си по-добър от вчерашния, а напротив, нещо те е върнало назад. Почваш да се обвиняваш, че си се провалил, че всички се трудят и постигат целите си, а ти нямаш волята, слаб си... Тогава изпадаш от първоначалната идея и отиваш в много грешна посока.
Всеки трябва да спре в такъв момент и да се замисли какво обича в това, което прави и кое е било нещото, което го е накарало да се влюби в процеса.
Долу горе така се измъкнах и аз 🙂 Защото, ако наистина трябва да сме прозрачни хранителните разстройства не са никак далечни за мен и особено булимията. Ако всеки си мисли, че е застрахован, трябва да си помисли пак. Та грижете се за себе си ❤
Мнението беше редактирано от Sanya на 16.02.19 15:19.
16/02/2019 Събота
Крачки: под 8000
Храна:
- протеинови овесени ядки с горски плодове, киви и фъст.масло
- протеинов бар, микс ядки и суш.плодове
- пилешки гърди и нахит със зеленчуци, спанак, 1/2 авокадо и бучка сирене
- ябълка
- 2 пълноз.филийки, 2 яйца на очи, малко спанак
- сладкарска извара с корнфлейкс, сушени банани
ТРЕНИРОВКА
Седмица 2 - Ден 1
Загрявка/мобилност
Скокове на кутия 3х5
1. Военна преса 3х5 с незнайни кг, защото малкия лост не знам колко е
2. Военна преса
5х18кг?
5х20.5кг
5х25кг
3. Асистиращи
Фейс пул 2х25
Бг клек СТ 2х15 на крак
Хоризонтални набирания 3х12
Гребане с дъмбел 2х20@10кг
Суинг 2х25@16кг
Повдигане на крака 4х20
17/02/2019 Неделя
Крачки: 4800
Храна:
- палачинки от овесени ядки, кокосово брашно, 2 яйца, намазани съм подсладена сладкарска извара и горски плодове, 1 портокал
- 1/2 протеинов бар
- пилешко с ориз и зеленчуци, другата 1/2 от бара
- 3 тънки пълнозър.филийки с 1/2 авокадо, бучка сирене, 3 яйца (едноти беше с двоен жълтък) и бейби спанак
Кафе: 2 еспресо
ТРЕНИРОВКА
Седмица 2 - Ден 2 Клек
Загрявка/мобилност
Скок на кутия 4х5
1. Загряващи серии
Клек 5@20кг
5@25кг
5@30кг
2. Клек 5’s PRO
5@31.5кг
5@36.5кг
5@41.3кг
3. Суплементиращи
Клек 5х5@31.5кг
4. Асистиращи упражнения
Повдигане на крака от вис 3х10
Кофички 2х20 (машина)
Набирания 4х10 (машина)
Лицеви опори 2х20 (10 стандартни + 10 от колене)
Повдигане на крака от лег 3х20
Ходихме да тестваме нова зала Next Level. Мислех си, че поне в тази ще има 1.25кг, но няма... Това почва да ми е малко проблем. Удобното тук е, че стойката за клек е точно до машината за набирания и кофи (а в тоя протокол ми е доста полезна). Неудобството е, че стойката е единствена за залата и като е пълно, надали ще се намери свободна за цели 45 мин 😁 Още в началото почна да ме наболява корема и накрая на тренировката вече леко ми се гадеше от болка. Блях!
Уикенда определено се мина с излежаване. Не помня кога последно съм била толкова неактивна, а всъщност времето беле прекрасно... Би трябвало да съм си починала, но дали? 😅
17.02.19
22:59
Тоя кот е женски, нали?
По мнението на моя ветеринар, мъжки трицветни се раждат 1 на млн.
И каза, че всички са откачалки. Даже направи крачка назад, като вкарах моята. : Д
Кучето гледа уплашено и не мърда, щото ще яде шамари...
Тоя кот е женски, нали?
По мнението на моя ветеринар, мъжки трицветни се раждат 1 на млн.
Хахахахах абсолютно. Женска е. Аз също знам, че няма мъжки трицветни котки и въпреки това всеки, дори ветеринари, първоначално й говори в мъжки род (може би защото я кръстих Пепър).
Дивак е голям, наистина си е откачена, ама по някакъв добър начин. Не е никак злобна, супер приятелски настроена е и с непознати. Обаче скача и бяга и се катери нависоко като изтървана. На най-високото място в къщи или в чиято и да е чужда къща 😂
Мислех си, че след кастрацията ще е пълен мързел, но дори 2 дни след нея още с шевове скачаше и бягаше. Много я обичам тази луда глава, на фона на лудостта си тя е изключително обичлива също и понася всякакво мачкане 😁
Мнението беше редактирано от Sanya на 18.02.19 07:11.
Обсебващото желание да отслабвам нонстоп ме грози и мен. Може ли да споделиш някакви идеи как да се справя с него? То всъщност, идеите са си в дневника ти, за който много ти благодаря. Аз съм една тайна почитателка <3
Кико, извинявай, някак този твой коментар ми е убягнал... Връщайки се назад го съзрях. Ами мисля че обсъдихме някои от нещата, човек трябва да се грижи за себе си, да е здрав физически, психически, а амбициите да изглеждаме един как си трябва да не се превръщат във фикс идея. Поне аз така си мисля.
Баш)))
Тук ,кой ли е отгоре също)))?Само забележете презрителния поглед)))
Мнението беше редактирано от nervak на 18.02.19 14:16.
Котките аа изключително симпатични психопати 😁
18/02/2019 Понеделник
Крачки: 11 000
Храна:
- протеинови овесени ядки 2 горски плодове и фъст.масло
- крем супа карфиол, салата със спанака, рукола и мента, малко батат, сирене и варени цвекло с таханов сос, малка чабата
- портокал, 1/2 кофичка извара пилос
- пилешко, спанак, 1/2 авокадо, бучка сирене и 3 тънки пълн.филийки, 2 парчета шоколад линдт с карамел и сол
ТРЕНИРОВКА
15 мин HIIT
Повдигане на крака от лег 4х20
Разтягане и мачкане
Не бях правила хиит доста време. Подбрах си 5 упражнения и ги завъртях 4 пъти, 30сек он /30 сек офф. Уъркк бейбу уърккк.
Весел понеделник! Кафетата стигнаха до 4 само 😅 Нямаше напрежение.
Баш)))
Тук ,кой ли е отгоре също)))?Само забележете презрителния поглед)))
И котките си намират майстора понякога, пък нека са диваци 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 19.02.19 14:40.
Splash този им е най-големия майстор 😂
19/02/2019 Вторник
Крачки: 10 600
Храна:
- протеинови овесени ядки с фъст.масло и ягоди
- ябълка
- 200г кашкавал на фурна, топка катък, сурово барче с кокос
- протеинов бар и банан
- нудъли с китайски микс зеленчуци и пилешко, зехтин и соев сос
- малко сладкарска извара, 1 киви
ТРЕНИРОВКА
Седмица 2 - Ден 3 Лег
Загрявка/мобилност
1. Лежанка - загряващи серии
3х5@20кг
2. Лежанка - 5’s PRO
5@22.5кг
5@27.5кг
5@30кг
3. FSL
Лежанка 5х5@22.5кг
4. Асистиращи упражнения
Фейс пул 2х25 зелен ластик
БГ клек СТ 2х15 на крак
Хоризонтални набирания 3х12
Гребане с дъмбел 2х20@10кг на ръка
Румънска тяга с дъмбели 2х20@25кг общо
Повдигане на крака от лег 3х20
Отидох в зала, където има 1.25 и си забравих микротежестите 😅 Абе малко не ми беше ден, но го преживяхме 😁
Мнението беше редактирано от Sanya на 20.02.19 08:12.
20/02/2019 Вторник
Крачки: 12 600
Храна:
- 150г скир с боровинки, поръска екзотик микс, 1/2 банан
- 2 мини кроасанчета с масло
- салата зелении с пилешко, овкусена, зеленчукова крем супа
- ябълка
- протеинов бар
- нудъли с китайски микс зеленчуци и 3 яйца, зехтин и соев сос, парче черен шоколад с карамел и сол
ТРЕНИРОВКА
Седмица 2 - Ден 4 Мъртва тяга
Загрявка/мобилност
1. Мъртва тяга - загряващи серии
5,5,5@27.5, 35, 45кг
2. Мъртва тяга - 5’s PRO
5@47.5кг
5@50кг
5@57.5кг
3. Суплементиращи серии (First Set Last a.k.a FSL)
Мъртва тяга 5x5@50кг
4. Асистиращи упражнения
Колелце за корем 3х10-12
Кофички, асистирани 2х15
Набирания, асистирани 4х10
Лицеви опори 2х12
Повдигане на крака от лег 4х20
Ухууууу появиха се 1.25 😁 Добре беше всичко, но като цяло тази седмица е по-лесно, понеже работя с 65, 75 и 85% и то от 85%1ТМ... Другата седмица обаче иде 5@95% и ще е по-интересно.
Со фар со гууд бая пот се лее в тренировките и накрая си се задъхвам, което си е показателно, че пулса се вдига, може и енергоразходът да се вдигне и взема сваля ей така някор кило без да усетя 😅 Дали?!
Цял ден на обучение по безопасност на храните и НАССР... И все пак имах движение щом минах 10к крачки!
20.02.19
21:17
Санче, какъв е замисълът на толкова загряващи серии на много ниска тежест, след като после също правиш пирамида в работните? А и ужасно многото повторения на пренебрежителна тежест на асистиращите?
Доста от енергията и силата се губи така...