Lifting The Dream *Intuitive eating & Girly Gains**

Прескочи до:

06.05.16
21:44

ХРАНА
1. овесено-протеинов мъфин

Хей, как си го правиш този мъфин, изглежда много апетитно.

06.05.16
21:53

казано от Теодора Желязкова на 06.05.16, 21:44:

ХРАНА
1. овесено-протеинов мъфин

Хей, как си го правиш този мъфин, изглежда много апетитно.

Мъфинът в микровълнова, с който половината форум закусва :D
В чаша за чай чуквам едно яйце, доза протеин, 20г овес, лъжица кис.мляко или прясно, малко вода, бакуплвер, канела, малко нес кафе. Разбърквам до хомогенност.Покривам чашата със стреч фолио и слагам за 2мин на макс мощност. После не се получава особено красив мъфин и си го режа на филийки ;)

П.П. Видеото  и отчета ми останаха на предната страница

07.05.16
13:48

Благодаря, Саня. Ще го пробвам със сигурност. От по-малко от месец съм тук, още не съм гледала рецепти, голям пропуск явно. :D

07.05.16
17:44

Хей, за да не ви липсвам съвсем реших да драсна няколко реда :)
В Доспат съм, уникално тихо и спокойно място. Времето за сега е на наша страна, но се разминаваме на косъм хах
Храната до сега:
- протеинов мъфин, овче кисело мляко; кафе
- доза протеин
- 2 кюфтета с дом.пържени картофи и малка бира
- 3 оризовки
- св.пържола, много салата (зелена, краст и дом), кашкавал, малко луканка, бая фъстъци, много вино (към 9 пълни чашки за ракия :D)
Активност -  занижена :D Разходки малко, но предимно висене на балкона с тази гледка:

Мнението беше редактирано от Sanya на 08.05.16 08:20.

08.05.16
23:11

Леле днес беше брутален ден! Сън -  5 часа и не знам как го изкарах тоя ден. От сутринта обаче тръгна добре всичко с хубаво време. Закуска -  мекички на балкончето на едно заведение с изглед към язовира (снимка 1 и 2). После стегнахме багажа и към Ягодинската пещера. Само че както винаги плановете се промениха и се оказахме на Оф-роуд пътешествие към Орлово око (връх Свети Илия), при което ни пука град, дъжд, имаше гръмотевици, Но! Бях на покрива на Света едва ли не - нереално преживяване (снимка 3). За първи път мисля бях в Родопите (шейм он ме), но вече ми е любимата част от България - толкова красиво!
Но се върнах тотално изцедена... И вместо да почивам, отидох да гледам Civil war :D Филмът е супер, но едва не заспах, умората направо ме повали!
Храната беше на тва ниво:
- 2 мекици с пудра захар, мляко с мед
- гювече с телешко и картофи, яйце и зеленчуци; чеснова пърленка
- овче кис.мляко, извара, доза протеин и шепа ядки; 2 оризовки
- 3 кафета
Лягам и умирам, утре първи работен ден след  10 дни почивка... Тежко ще е. Ще тренирам също така!

Мекицииииииииииииииииии (inlove) (inlove) (inlove) (inlove) (inlove) (inlove) (inlove) (inlove) (inlove) (inlove)

Обожавам Родопите...  (inlove)
Това е най-красивата планина за мен . Заслужава си да се обиколи и определено има какво да се види  :)
А гледката от Орлово око е просто неповторимаа ........ (F)

Мнението беше редактирано от Plamena Polihronova на 09.05.16 09:28.

09.05.16
19:34

Back on track.. :)
Абе понаспах се, като за първи работен ден след почивка се чувствах добре, храна и тренировки си идват на мястото....Прайслес!

ХРАНА
1. 3 оризовки с извара; 40г суджук; 1 варено яйце; кафе
2. омлет от 2 яйца и 50г прясно сирене; 100г нахут (буркан); салата зеле и морков
3. протеинова бисквита - ядох я в продължение на час :D
4. 120г св. контра филе (печено); салата айсберг, морков и семена, с дресинг от маслинова паста, зехтин и лимонов сок
5. to be - 150г овче кис.мляко с 25г ядки микс
1554 ккал = В 65г / М 77г / П 145г - пффф ударих, че даже и задминах протеина си за деня :D Иска ми се да го карам на по-леки въглехидрати тези дни, че се чувствам зверски оводнена и подута от храната и виното през уикенда. Беше яко фън, ама не се отрази толкова добре на формите ми :D

ТРЕНИРОВКА - Гърди, рамо, трицепс
Скачане на въже
1. Лежанка - 8х30кг; 3х35кг ; 4х32.5кг; 6х30кг
2. Избутване на дъмбели от полулег - 12,12,10 х7.5кг на ръка
3. Кофи на успоредка - 5, 5, 6, 4
4. Арнолд преси - 12, 12, 12 х5кг на ръка
5. Изнасяне на лост напред - 3х15х7.5кг
6. Френско с диск - 15, 12, 12 х10кг
7. Суинг - 20,20,20,25х12.5кг; 25,22х10кг

Бутнах 35кг на лежанката, ноооо бая зор, едвам избутах последното повторение. Реших да намаля малко, обаче още ми тежеше. Накрая си разцъках пак една по-лека серия. На избутването тия дъмбели са ми леки вече, но мисля че 10-ките пък ще тежат доста. Ще пробвам следващия път. Мислих да правя интервали накрая на пътеката, но беше заета и се заиграх със суинговете. Нямаме пудовки в залата и все с дъмбели ги правя. Неудобно е ама това е положението...за сега.
Ми тва е май за днес :) Избутахме го понеделник (sun)
П.П. Никой нищо не каза за клипа с тягата, приемам че сте съгласни с моите си забележки :D

10.05.16
09:59

Адски благородно ти завиждам за Орлово око! (nlove4)
Ноември мин.година с моя Митко почнахме да обикаляме по страната и да събираме печати от националните обекти - Ягодинската и Дяволското гърло бяха първите 2 печата. Въпреки, че беше ноември - времето беше повече от перфе, просто часът ни притисна и не остана време за Орлово око. :(

Мнението беше редактирано от Andreeva1948 на 10.05.16 10:00.

10.05.16
10:51

казано от Andreeva1948 на 10.05.16, 09:59:

Адски благородно ти завиждам за Орлово око! (nlove4)
Въпреки, че беше ноември - времето беше повече от перфе, просто часът ни притисна и не остана време за Орлово око. :(

Това просто трябва да не го пропускате следващия път! Въпреки че ни би градушка, джипът караше в повечето време по ръба на пропасти :D, калта и гръмотевиците... Заскужаваше си всяка минута :) Ние пък не можахме за Ягодинската пещера... Oh well ще се ходи пак явно (sun)

10.05.16
11:37

Оле оле.. и аз ще ходя там :) На 22-ри заминавам към Триград. Ягодинската пещера, Дяволското гърло и Орлово око са ми 3-те задължителни места, на които ще отида! :) Саня, как седи въпроса с джипките? Предварително ли си бяхте намерили или като отидохте там? Четох, че около входа на Ягодинската седят няколко джипки и чакат туристи, но се чудя дали да не се свържа с някой предварително :)

10.05.16
11:44

На входа винаги те чака все някоя джипка - то тва им е местния бизнес :D Ще ти пратя на лично визитката на нашия шофьор, защото останахме доволни от него и стигнахме живи :D

10.05.16
11:50

Не ви ли дразни това ,което се случва в планината от тези джипки,та ги поощрявате като ги ползвате?

10.05.16
11:58

Мързи ги да ходят.

10.05.16
12:20

При мен лично - не е от мързел! Имаме един ден, в който ще трябва да обиколим двете пещери и Орлово око. Ако не е дъждовно и ако преценим, че времето ще ни стигне да отидем и да се върнем - ще се разходим пеш. Но има много фактори, от които зависим... така че няма как да не обмислим варианта да се качим с джипка. Все пак не се знае дали ще мога да отида втори път там.

10.05.16
12:57

казано от James Hinks на 10.05.16, 11:58:

Мързи ги да ходят.

Ти да видиш :D

Предвид факта, че нито знаех къде отивам, нито как ще стигна,  пък да не говорим, че не беше част от плана... Няма как да си правите изводите, че поощрявам каквото и да е. Ако някой смята, че е грешно да си споделя емоцията - не ми дреме ;)

П. П. Айде не искам да звуча грубо, че аз не съм такава. Последните думи не ги мисля толкова :D

Мнението беше редактирано от Sanya на 10.05.16 13:30.

10.05.16
14:56

Саня, много красива гледка, за което ти завиждам благородно.
Миналото лято бяпхме там, беше много, много приятно. Спахме в Триград, ядохме вкусна родопска храна, а до орлово око се качихме пеша. Само един час в посока е, не е много. Неприятно е, че сте ходили в дъждовно време и друг вариант не сте имали освен с джип, но зареждането, което получаваш изкачвайки се пеша до горе не мисля, че може да се сравни с джипа.

10.05.16
15:07

Сигурна съм, че при хубаво време качването до горе пеша е супер преживяване. Предстсвям си какво е чувството, когато най-сетне стигнеш до горе и ти се открие ТАЗИ гледка (inlove)
За съжаление бяхме с човек, който е голям карък с времето и ни се стовари Апокалипсис направо :D
Мен да изкачвам със  сигурност не ме мързи, но нито бяхме се подготвили с подходящо облекло, нито моите хора щяха да са 100% За, при положение че могат да ги “метнат”... та те до магазина не ходят без кола :) 
Здраве да е, някога ще се кача сама :D

10.05.16
15:18

Много ясно, че ходенето из природата пеш няма как да се сравнява с каквото и да е било. Но не винаги имаш възможност и време за това. Да не говорим, че ако си с хора, които не го разбират по този начин - става още по-зле.

Теди Илиева

10.05.16
19:23

А аз най обичам да ходя по равно, в планината, но по равно :) Преди три години катерих с група едно езеро в Родопите и щях да си изплюя дроба.

П.П. Саня, сега ще ти погледна клипа с тягата.

10.05.16
19:39

Йеее Теди, някой да го отрази, бях почнала да си мисля, че е перфектен :D (сарказъм!)

ХРАНА
1. 3 оризовки с тахан; 1 банан; кафе
2. 220г (сс) пилешки гърди на тиган; 1 тиквичка; 1 домат с босилек и зехтин; кафе
3. преди трен - 30г лешници; 3 бонбона; кафе
4. омлет от 2 яйца, 40г прясно сирене, ч.чушка; 1 домат с маслинена паста
5. мъфин от 1 яйце, доза протеин и “подправки”
1350ккал = В 99г / М 59г / П 111г - без бонбоните :D

ТРЕНИРОВКА - Гръб + Рамо (дърпащи)
1. Набирания с ластик - у.п. 7, 6, 6, 6, ш.н. 2, у.п. 2
2. Хай пул - 10, 10, 8, 10 х17.5кг
3. Гребане с дъмбел - 10, 10, 10, 8 х12.5кг на ръка
4. Изнасяне на дъмбели в страни - 10, 10, 10, 10 х5кг на ръка
5. Чуково за бицепс - 7х7.5кг 10, 10 х5кг - на ръка
6. Табата на въже - 10мин

Тъй, от днес сменям малко трениворкитe. Пак ще ги карам дърпащи-бутащи, но няма да ги деля долна-горна. Хай пул-а определено ме измори, а после гребането беше с доста пуфтене, но се чувствах доста добре. Като цяло тренировката ме смаза приятно ;)
Утре мисля да правя интервално кардио и да подхвана корема, че мина време... Видях, че са купили колелце за корем и ми стана много приятно (sun)
Днес бил ден на химика, та поздравявам форума :D

казано от Sanya на 10.05.16, 19:39:

Йеее Теди, някой да го отрази, бях почнала да си мисля, че е перфектен :D (сарказъм!)

Аз го гледах и си мислех, дали би могла да дръпнеш още малко седалището назад в момента на сваляне на щангата, но от ъгъла на камерата не съм сигурен, дали има резон в това. Останалото сама си си го написала.

Теди Илиева

10.05.16
19:53

При тягата торса ти е наведен напред и подозирам натоварване на кръста.

На мен ми е обяснено, че трябва да се клекне, все едно сядаш на стол с дупето изнесено назад, даже чупка в кръста. Да клякам на такава дълбочина, докато не хвана лоста. Стягам корема, врата в неутрална позиция, не въртиш наляво-надясно главата. Не гледаш към стената пред теб, а по-скоро надолу и напред. Като клякаш да хванеш лоста трябва да си стъпила плътно до него т.е. подбедриците да се опрели в него. Освен лек разкрач и пръстите при мен сочат навън някъде към 30 градуса. При теб не виждам от диска как са долу.
Всъщност още го уча движението. Херцога да каже нещо, стига точи лиги по мекиците :)

А, Митко ме изпревари :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.05.16 19:54.

10.05.16
20:02

Мисля, че със сигурност трябва да сваля седалището още и това за подбедриците определно ще го поправя, защото усещам че не са плътно до щангата. Теди, права си, понякога го усещам натоварването в кръста.  Има мегдан за корекции, ще снимам пак в петък!
Блаходаря и на двама ви,  че му отделихте внимание :)

Теди Илиева

10.05.16
20:05

Сетих се още нещо. Като писах да стегнеш корема - не се има предвид да го глътнеш, а да го напълниш като балон и така да стегнеш. Помага за да не се получи флексия на кръста.

10.05.16
21:03

казано от Sanya на 10.05.16, 19:39:

Днес бил ден на химика, та поздравявам форума :D

Не съм точно химик, но специалността ми беше тясно свързана с химията. След толкова време в лабораториите, се чувствам поздравена.
П.с още си пазя престилката от студентските години, написана с химикал- Др. Ауекс. :D

Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 10.05.16 21:03.

казано от Теди Илиева на 10.05.16, 19:53:

Всъщност още го уча движението. Херцога да каже нещо, стига точи лиги по мекиците :)

Защо да не точа лиги по мекиците??? МЕКИЦИ = ЛЮБОВ! (inlove)

Иначе за клипа какво да кажа...добре си е :) За главата сама си си го казала :) Иначе ще си позволя да отбележа, че това, което казваш Теди е по-скоро за клек, а тягата и клека се различават :) Ъгълът при Саня си ми изглежда чудесен, по-ниско ако свали таза ще измести повече натоварване в краката, а и ще изисква повече мобилност в задната верига основно. Колкото до подбедриците - когато застанеш прав до лоста, трябва да има малко разстояние - при самото навеждане, подбедриците ще се наклонят леко напред и ще се допрат. Ако ги допреш докато си прав ще се получи бутане на щангата от краката при хващането на лоста, донаместване и т.н. :) А колкото до корема, да, точно напълване и опъване, не гълтане. Колкото повече въздух поемеш и стегнеш корема, толкова повече налягане в коремната кухина и по-добра стабилизация :)

Поздрави.

П.П. И мекици форевааааа! (inlove)

П.П.2 Саня...наближава денят Х! :D Подготвяш ли се? (giggle)

10.05.16
21:52

Ники, готвя се аз, ти готвиш ли се (devil) (sun)
Мнооого ми е полезно мнението ти (както и на другите, тва го отбелязах). Взимам си всичките бележки и тягата ще я бъде в петък! Ще се постарая ;)

казано от Sanya на 10.05.16, 21:52:

Ники, готвя се аз, ти готвиш ли се (devil) (sun)
Мнооого ми е полезно мнението ти (както и на другите, тва го отбелязах). Взимам си всичките бележки и тягата ще я бъде в петък! Ще се постарая ;)

Аз по-готов няма да стана, само по-зареден...депата, депата с гликоген! (devil) (sun) На теб разчитам! (sun) (pizza)

11.05.16
07:54

:)

11.05.16
08:28

казано от Juls на 11.05.16, 07:54:

Very useful! Okay? Thank you darling :* Okay? :D
Тоя пич много ме забавлява, но обяснява много добре  ;)

11.05.16
09:15

казано от Sanya на 11.05.16, 08:28:

казано от Juls на 11.05.16, 07:54:

Very useful! Okay? Thank you darling :* Okay? :D
Тоя пич много ме забавлява, но обяснява много добре  ;)

Като цяло е много навътре в нещата.
Аз се водя по неговите препоръки за тягата,с малки изключения.
С едно от нещата,които казва,не съм напълно съгласна. И то е ,че тягата не е дърпащо,а само бутащо. На 50% е прав и смятам,че ментално наистина трябва да се настроиш като за бутащо,но в движениети си има и елемент на дърпане,няма как еректорите да се изолират- до едно положение са стабилизатори,към локаута вече те са предимно активни заедно със задника.
Аз си го представям като : от дъното към тавана вървят активно участващи,които после стават стабилизатори  и обратното.
Ама как го обясних... само аз си се разбрах.

Мнението беше редактирано от Juls на 11.05.16 09:16.

По-правилното определение за тягата е, че е разгъващо движение. Както и клека, и май всички видове бутания с ръце.

Набирането, коремните преси, бицепсовото сгъване :D са “сгъващи”.

В смисъл, това условно делене на дърпащи и бутащи не е коректно от био-механична гледна точка. Движението в ставите основно е сгъване и разгъване.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 11.05.16 09:25.

11.05.16
09:24

казано от Juls на 11.05.16, 09:15:

Ама как го обясних... само аз си се разбрах.

Не, напълно те разбрах. Аз винаги съм го слагала в тренировките си от  тип “дърпащи” . Все пак хората не казват “отивам да бутна една тяга” :D Но съм наясно, че не спада напълно към бутащите и напълно към дърпащите. Твоето обяснение на нещата е добро, за което благодаря ;)

11.05.16
19:46

ХРАНА
1. 200г дом.кисело мляко, 30г овес, 100г банан, чиа, стевия, канела; кафе
2. 150г телешко със з.зеленчуци и броколи; 1 домат със зехтин; кафе
3. 2 царевични блокчета с 60г авокадо; 30г суджук - преди трен
4. 120г телешко със з.зеленчуци и броколи; 1 морков; 3 царевични блокчета
5. 100г хумус с червена чушка (домашен)
1680 ккал = В 131г / М 72г / П 120г - днес мнооого добре като храна, доволна съм!

ТРЕНИРОВКА - Кардио + корем
1. HIIT на пътека - 20мин
- 2 мин ходене 6км/ч
- 15 мин интервали 40/40 - 7км/ч / 15км/ч , последните 3 интервала 6.5км/ч / 13км/ч
- 3 мин ходене с наклон 8 - 6.5км/ч
2. Суперсерия:
- коремни на пейка с 5кг диск и 5кг тежести на краката - 3х20
- повдигане на краката на стенд с 5кг тежест на краката - 3х12
3. Суперсерия:
- Руско извиване с 5кг диск - 3х30
- Повдигане на таз от тилен лег нагоре с 5кг тежести - 3х15
4. Планк - 3х 1мин
5. Вакуумки - 4х отказ
6. Колелце от колене - 4х10
7. Bicycle crunches - 1х отказ

Днес бях с най-неподходящите маратонки за бягане и ми беше изключително тегаво. Пръстите ми се набиха, връзките ми се развързваха на всеки интервал - полудях. Исках дори повече от 20мин, ама не си е работа с неудобни маратонки. После като преминах към корема направо шупнах :D Много пот, пусла си го усещах висок през цялата тренировка. Смазах го тоз корем (muscle)

П.П. Тия дни трябва да направя едно малко обобщение, напомням си тук, за да не забравя :)

12.05.16
19:33

Хоп!
Снощи ми паднаха рано рано батериите и в 10ч вече бях заспала. Сутринта в 6:30 едвам отлепих - явно много умора ми се беше насъбрала. Днес през по-голямата част от деня ме мъчеше голям мързел, нищо не ми се правеше, а работа бол. Мислих, че на тренировката ще съм голяма мърда, но съм грешала. Получи се зверска!

ХРАНА
1. палачинки от 2 яйца, банан, 1/2 доза протеин; 15г лешници, 300г кис.мляко
2. 150г пилешки гърди; тиквичка; салата домати със сирене
3. 3 царевични блокчета; 60г авокадо; 1 варено яйце - преди трен
4. 110г пил.гърди, 60г (сс) пълноз.макарони, 1 домат, 1/2 краставица и ч.чушка, няколко капки зехтин и босилек - всичко в купа
5. 100г кашкавалена извара
1650ккал = В 138г / М 62г / П 133г - пак много доволна от храната, от закуската ми стана малко тежко, но не усетих как изядох буркана с мляко... Стабилно и на вечерята, която беше след тренировка.

ТРЕНИРОВКА - Бедра + Глутеус + Рамо
Няколко загряващи клека собствено тегло, усукани напади, сумо клекове и т.н.
1. Клек - 15х25кг / 10х30кг / 7х35кг / 4,4 х37.5кг
2. Ходещи напади - 16,20,20,20 х20кг
3. Хип тръст - 8,8,10,10 х30кг
4. Раменна преса, седеж - 10,10,10 х7.5кг
5. Изнасяне напред с лост - 12, 12, 12 х10кг

Тооолкова яка тренировка се получи, много сила имах на всичко, качих килограми почти навсякъде. Имах лека мускулна на бедрата от вчерашните интервали, но това не ми попречи. Накрая се усещах много приятно смазана (тия думи в едно изречение :D ). Накрая разтегнах много хубаво. Много внимавах със слизането от трамвая, защото усещах как краката ми ще се подкосят всеки момент :D
Тонизирана се чувствам много, за разлика от вчера ;)

Мнението беше редактирано от Sanya на 12.05.16 19:34.

13.05.16
19:34

Сутринта станах свежа като репичка. Явно 7 часа сън са ми перфе, при 8 и нагоре се чувствам смазана, на 6 живея ама след някой друг ден тотално рухвам. 7 ми е числото ;)

ХРАНА
1. 200г дом.кис.мляко с чиа, 30г тахан, 100г ягоди, канела, стевия; кафе
2. бонбон; 3 кюфтета от диво месо; 100г хумус с червена чушка (домашен); салата зеле с моркови; кафе
3. доза протеин; 1 банан; 1 рафаело; нес кафе - преди трен
4. 2 кюфтета диво месо; киноа със зеленчуци (към 30г сурово съст.); домати, краставици, чушка с малко зехтин и балсамико
5. не съм го измилила, нещо забих
1430ккал = В 86г / М 55г / П 140г - храната днес супер, ама все някой бонбон изкача от някъде. Решавам аз да го скатая за по-добри дни и накрая става така, че изяждам всички наведнъж. Като гледам мога по-късно да добавя още въглен и мазнина като огладнея.
Едит: някъв тъп брейкдаун - 5-6 оризовки, много тахан, мед, ягоди, протеин, яйце, протеинова бисквита, кисело мляко. Не са смятани.
ТРЕНИРОВКА - Дърпаща
Въженце
1. Добро утро - 15х20кг / 15,15 х22.5кг / 10х25кг
2. Тяга - 15х25кг / 10х35кг / 8,6,8 х42.5кг
3. Повдигане за задно рамо (стоеж) - 15,12,12,12 х5кг всяка ръка
4. Суинг с дъмбел - 20,20,20,20,20 х10кг

Днес малко разочарована от техниката на тягата. Снимах се и видях, че не ми харесва. Мислих за твърде много неща и накрая ми се струва, че линията гръб-задница не е особено права. Коригирах поне положението на врата, но някак не мисля, че се получи добре самата тяга. Мноого бях замислена, повлия ми и един разговор в съблекалнята и нещо концетрацията ми изчезна. Сега не знам да го качвам ли тоя клип, мен лично не ме кефи и понеже забележките ясно кви ще са, май ще кача като си оправя техниката още. Суингът тотал щета, нямах никаква сила на него и е много смешен. Корем мислих да включа днес, но реших, че сряда добре го потренирах, тъй че може да го включа в неделното кардио (което е малко под върпос).
Иначе имам умопомрачителна мускулна треска на бедрата, а в задника ми все едно са забили по един пирон във всяка буза :D Смейте се, ама наистина така се чувствам. Положението е като в тая песен на Хиподил??  “боли ме г*за, г*за ме боли...” :D
Note to myself: След ден с клек и хип тръст не се пъни да правиш тренировка за задно бедро! Раздели ги възможно най-далеч :)
П.П. Нещо ми се яде сладко....(wasntme) => погледни Едит по-горе
П.П.2 If you wonder…:

Мнението беше редактирано от Sanya на 13.05.16 22:16.

13.05.16
20:11

Другият път като решиш да правиш интервали, пробвай на тва парче. Аз на него напрво излитам :D

13.05.16
20:30

Оууу да, много добре влиза :) Пък Степ ъп ми беше мега любим филм като тинейджър :D

13.05.16
22:40

казано от Sanya на 13.05.16, 19:34:

След ден с клек и хип тръст не се пъни да правиш тренировка за задно бедро! Раздели ги възможно най-далеч :)

Или намали суинговете...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1