Тренировъчна програма. Добра ли е?

06.05.11
11:12

Момче на 16 години съм тренирам от два месеца
Височина 1,72
Тегло  66 кг

Търсих много но не намерих идеална програма за мен или твърде тежки упражнения или много дни,ето какво ми трябва на мен
Мога да тренирам по три дни седмично
целта ми е да отслабна с 3-4 кг но нямам за цел да имам плочки (поне за сега)
да натрупам повече маса а след това и да оформя бицепса и трицепса  също упражнения за предмишница
Ако някой знае за сходна програма с тези изисквания или може да направи такава ще му бъда благодарен

Темата беше редактирана от Ivan Petrov на 06.05.11 11:18.

06.05.11
11:14

На колко си години, ръст, килограми и ходил ли си преди на фитнес? Хем искаш да отслабнеш хем искаш да качиш маса...

Мнението беше редактирано от Turtlesapience на 06.05.11 11:15.

Няма практика за изготвяне на индивидуални програми в рамките на форума, а за дискутиране на конкретни такива и евентуалното им модифициране.

С така поставени въпроси сме в задъдена улица, затова по-добре вземи за база програма от раздела и да коментираме нея.

P&

06.05.11
11:15

От поста ти си личи, че си начинаещ. Насочил си се добре към 3 тренировки седмично, но не знам без маса как ще оформиш бицепса и трицепса :) Защо не вземеш да пропуснеш тая година морето и да седнеш да ядеш и тренираш здраво, пък другата година ще има какво да покажеш, след като изчистиш :)

06.05.11
12:32

Момче на 16 години съм тренирам от два месеца
Височина 1,72
Тегло  66 кг

Тази програма направих като използвах упражнения от други три дано съм успял
Тренировъчни дни понеделник,сряда и събота

Загрявка:
1.Пътека  3 минути  скорост 6 км/ч  наклон 2%
2.Въртене на ръце с гири 3 килограма
3.За бицепс с гири 5 кг.  3 серии  15 повторения
4.Пред мишница  гири 5 кг  2 серии  10 повторения

Основна тренировка:
1.повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения  като за начало мисля да не слагам тежести на щангата
2. Бицепсово сгъване с щанга  3 серии  само лост  6 повторения

3.бицепсово сгъване на дъмбел  3 серии по 5 повторения  не знам колко тежи дъмбела но след този от 5 кг  аз използвам най-малкия железен който е доста по-тежък (или на мен така ми се струва)

4. Придърпване на вертикален скрипец  3 серии по 10 повторения  не знам колко килограми е аз го слагам на 5 плочка  само пред гърди зад врата съм пробвал  но освен мускулна треска имам ми пукат рамената

5. Придърпване на долен скрипец  3 серии по 10 повторения  тежест 5

Мнението беше редактирано от Ivan Petrov на 06.05.11 12:53.

06.05.11
12:47

На теб ти трябва ММ (мускулна маса) не да слабееш. 4 серий са много 3 серии 8-10 повторения даже само 8 са добре.Трябва ти програма, включваща всички мускулни групи на тялото. Тренирал си 2 месеца а правиш упражнения само с лостове значи според мен не си правил нищо. http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1LPam5m3u Погледни тази програма. Аз я ползвах и е ефикасна. Опитвай се да дигаш по-тежко аз започнах с лоста за 3 месеца от 20кг стигнах до 50кг. Сам си нарпави сметка. :)

06.05.11
18:52

реших да не отварям нова тема за това питам тук по колко серии и бройки коремни преси е добре да правя и колко дни в седмицата

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1