24.05.11
16:31
първи ден - гърди, бицепс, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, трицепс
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, крака, корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка
Програма за първи ден
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 12 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 12 повторения
пек-дек - 3 серии по 12 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 12повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 12 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
наклони встрани - 3 серии по 30 повторения
Програма за трети ден
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 12 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 12 повторения
гребане с дъмбел - 3 серии по 12 повторения
мъртва тяга - 3 серии по 12 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 12 повторения
разгъване за трицепс - 3 серии по 12 повторения
Програма за пети ден
раменна преса пред врат - 3 серии по 12 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 12 повторения
изнасяне на дъмбел пред гърди - 3 серии по 12 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
клякане на лег преса - 3 серии по 15 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения
Целта е релеф.Диета е НВД.Ям само салати и месо(пилешко свинско и риба),яйца с извара за закуска и за обяд пил филе + ориз а за вечера свински шишчета + задушени картофи или салата.Тука не съм много сигорен някаде приемат картофите в нвд.ПРавилна ли е програмата и диетата.Медикаменти л-карнатин и бцца.
24.05.11
17:30
Дай малко инфо за себе си... Така няма как да те посъветваме нищо.
Да, наистина дай някаква информация за себеси, стаж в залата, години, килограми, ръст ... така единствено мога да те посъветвам да вкараш малко кардио в програмата и да не тренираш крака с рамене, по добре остави гърба и краката в отделен ден, а рамото го тренирай с трицепс , нещо такова : Ден 1 Гърди , бицепс, предмишница , Ден 2 Крака, ден 3 почивка, ден 4 гръб, ден 5 Рамо,трапец и трицепс, ден 6 почивка и след това започваш пак с ден 1, ден 2 ... т.е. сплита ти е 2:1 - 2 дена тренираш 1 почиваш. Но все пак дай информация за себе си ...
Мнението беше редактирано от cchapo на 24.05.11 18:18.
24.05.11
20:08
Не мисля, че програмата е подходяща за целите, които си си поставил. Предлагам ти -> http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno#axzz1NI09XjUS . :)
Защо имам предвит това фитнес инструктора ми я препоръча + нвд 3 хранения на ден.
25.05.11
00:12
Програмата ти е точно каквато трябва да бъде за теб!
За по-добър ефект може да включиш кардио тренировка във вторник, четвъртък и събота или само във вторник и четвъртък, зависи колко си мотивиран да отслабнеш. Като отначало започнеш с по двадесет минути пътека или крос тренажор (от начало според мен по-добре крос тренажора, защото си доста тежък и не след дълго ще те заболят колената) и всяка следваща седмица увеличаваш времето с по десет минути и така докато кардиото стане 50-60 мин.
Другия вариант ако искаш да имаш повече свободни дни от тренировки е 10мин преди силовата тренировка и 15мин след, като всяка седмица вдигаш времето на кардиото след силовата тренировка с по пет минути и така докато стигнеш до 20-25 мин.
Относно храненето въглехидрати е подходящто да приемеш с първите си две хранения и в след тренировъчното си хранене (овесени ядки, някви трици, плодове) гледай със всяко хранене да приемаш и протеини (яечни белтъци, извара, пилешки гърди) яж и много зеленчуци. С НВД се свалят бързо килограми, но след това ще се запознаеш с йо-йо ефекта, ето защо балансираното хранене е по-подходящо според мен и по-здравословно. Условието за отслабване е калориен дефицит и хранене на всеки два три часа.
И накрая вода, пий 2,5 - 3л на ден!
Мнението беше редактирано от megabolic x на 25.05.11 00:19.
25.05.11
00:29
Релеф се гони с въглехидратна ротация и то като си г/д 8-15 % мазнини !
казано от megabolic x на 25.05.11, 00:12:
Програмата ти е точно каквато трябва да бъде за теб!
За по-добър ефект може да включиш кардио тренировка във вторник, четвъртък и събота или само във вторник и четвъртък, зависи колко си мотивиран да отслабнеш. Като отначало започнеш с по двадесет минути пътека или крос тренажор (от начало според мен по-добре крос тренажора, защото си доста тежък и не след дълго ще те заболят колената) и всяка следваща седмица увеличаваш времето с по десет минути и така докато кардиото стане 50-60 мин.
Другия вариант ако искаш да имаш повече свободни дни от тренировки е 10мин преди силовата тренировка и 15мин след, като всяка седмица вдигаш времето на кардиото след силовата тренировка с по пет минути и така докато стигнеш до 20-25 мин.Относно храненето въглехидрати е подходящто да приемеш с първите си две хранения и в след тренировъчното си хранене (овесени ядки, някви трици, плодове) гледай със всяко хранене да приемаш и протеини (яечни белтъци, извара, пилешки гърди) яж и много зеленчуци. С НВД се свалят бързо килограми, но след това ще се запознаеш с йо-йо ефекта, ето защо балансираното хранене е по-подходящо според мен и по-здравословно. Условието за отслабване е калориен дефицит и хранене на всеки два три часа.
И накрая вода, пий 2,5 - 3л на ден!
Това за НВД-то и йо-йо ефекта не е вярно