26.05.11
14:50
Трябва ли да смятам въглехидратите в тивкичките и чушките след топлинна обработка,защото сега ги ям непрекъснато и в големи количества хахаха.
Тиквичките ги пека на фурна ,а чушките стоят в марина бяло вино и лимон сок и след това на тигана.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.05.11 16:11.
26.05.11
14:55
Зеленчуците се състоят предимно от вода, не се притеснявай. Освен това съдържат доста фибри. Все пак мажеш да погледнеш таблицата на хранителните продукти от сайта и да провериш въглехидратното съдържание на повечето зеренчуци при термична обработка.
Аз лично на всяко хранене имам зеленчуци.
казано от Miss Fight на 26.05.11, 14:55:
Зеленчуците се състоят предимно от вода, не се притеснявай. Освен това съдържат доста фибри. Все пак мажеш да погледнеш таблицата на хранителните продукти от сайта и да провериш въглехидратното съдържание на повечето зеренчуци при термична обработка.
Аз лично на всяко хранене имам зеленчуци.
Тиквичките са плод, не зеленчук. И определено съдържат въглехидрати. А и плодовете са основно вода, но това не пречи на някой от тях да съдържат и над 20% въглехидрати.
Мнението беше редактирано от Valdis на 26.05.11 16:06.
26.05.11
16:10
Valdis, недей така. :) Тиквичките са зеленчук (не тиква, ако правилно разбирам горното питане). Имаме статия за тях и състава им.
казано от Димитър Михайлов на 26.05.11, 16:10:
Valdis, недей така. :) Тиквичките са зеленчук (не тиква, ако правилно разбирам горното питане). Имаме статия за тях и състава им.
Възможно е, наистина се подведох от тиква, смятах че са от един род.
26.05.11
16:25
казано от Valdis на 26.05.11, 16:15:
Възможно е, наистина се подведох от тиква, смятах че са от един род.
Те са от един род. :)
Объркването идва от смесването на ботаническите понятия с кулинарните (тривиалните) такива. Реално (и ботанически) погледнато двете представляват плодове на съответните растения. А вече кое минава в графата зеленчуци в ежедневието - това е друг въпрос. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.05.11 16:32.