30.03.05
13:19
Здравейте, от 2-3 седмици си взех една щанга във нас и общо взето когато съм свободен си права по 2-3 серии по 20 вдигания за бицепс и 2-3 серии по 20 изтласквания над глава и сега съм решил да се захвана по-сериозно да тренирам и тъй като не съм много наясно как да си направя програма пък и разполагам само с щанга искам да Ви помоля за някакъв съвет - кога колко да дигам какви опражнения да правя въпреки че с щангата няма кои знае какъв набор от опражнения но ще съм ви благодарен ако споделите опитс мен и дадете някои съвет.
Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти времето, прекарано тук да е приятно и ползотворно за теб. Относно въпроса ти - една щанга е повече от достатъчна, налице са доста упражнения. Обаче ще ти трябват и тежести. Защото с времето, силата ти ще нараства и ще имаш нужда от по-голям стимул в тренировките. Препоръчвам ти сда разгледаш примерната тренировка “у дома” в сайта. Както и раздела с упражнения. След това ще помислиш как да си съставиш цялостната програма. Ние ще помагаме.
Поздрави и успех :)
Аз съм голям фен на ограничение от към техника/махинария/ тренировки.
Кажи какво тежест има щангата ти. Щом правиш 20 , надали е много. Май ще трябва да си намериш дискове...
Ако си кажеш физическите дани може да ти спретнем една програмка и ще си тип топ.
30.03.05
17:15
висок съм 188см. тежа 71кг. а щангата е 20кг. :)
[quote author=“Xtrime”]висок съм 188см. тежа 71кг. а щангата е 20кг. :)
пффф, тя много тежка бе, ползвай фитили да не я изтървеш. :lol: :lol:
Лигавя се, ами наистина купи си тежести и товага мисли, 20 кг са доста малко...
Дерзай :)
Виж в форума програма за начинаещи но ще ти трябват и поне дъмбели и лежанка щом си решил по сериозно да се занимаваш най добре е да потърсиш зала
12.04.05
14:06
стига с тва упражнение над глава ! след като си нов почни с др тренировки ! за начало почни базови упражнения не е задължително точно със щанга да става номера