Дневникът на Moon

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.08.11
13:12

25.08.11
Тренировка – интервали
7-8 за около 25-30мин. Слабо към добре като енергия.
8:00 2 филийки пълнозърнест хляб с мед и тахан, Кафе
——
21:30 2 яйца, 4-5парченца суджук

Нямам обяснение за липсата на апетит, изключително рядко явление е при мен. А днес не можах да се насиля нищо да изям на закуска, което вече е много, много странно.
Предполагам, че е от бъркотията в главата по разни лични въпроси. Няма да се тъпча щом не ми се яде.

Ако някой се интересува - лаптопа е жив. Вчера като му натеглих майните, му изскубах всички кабели, обърнах го и му извадих батерията и излязох да се разходя. Като се върнах запали без драми. :)

Едит: Поствам тук предишния си коментар, че не се вижда май накрая на предната страница:
@Jikata - това е доста добра идея. Тъкмо допълнителна мотивация да не зарежа всичко зимата (както правя последните две години :/) и може би...само може би, казвам - да пробвам как е в зала. Щото още не ми е ясно как ще тренирам като стане студено.

@Тишо - да, точно така разбирам - и освен това съм супер жадна (понякога чак устните ми са сухи) - ако не излизам веднага да тичам пия по 2-3 чаши вода преди закуска. Иначе през деня не падам под два литра напоследък. Спирам да пия вечер към 8

Мнението беше редактирано от Moonray на 27.08.11 20:50.

27.08.11
21:11

26.08.11
Тренировка - няма.

12:00 кисело мляко 2% 400 гр
——
21:30 няколко мръвки от телешки сач + малко зеленчуци, чаша червено вино

27.08.11
14:00 1 яйце, малко сач, салата, 1/2 филийка хляб
18:00 1 варена царевица, парче черен шоколад
Edit: 21:30 1/2 гюведже - пилешки гърди с топено сирене (+малко кашкавал и кисело мляко вътре), домат, няколко смокини
Тренировка:
3х  2 обиколки бягане +10лицеви+ 10 асистирани набирания
20тина бърпита и после се учих да скачам на въже (опитах се да се удуша и спъна едновременно, но почвам да му хващам цаката)
+ висене на лоста, люлеене, пробвах с подскоци и после бавно да се пускам двайсетина пъти, но още съм далеч от истината.

Random мисли: Като че ли почва да ми минава безапетитната фаза, което е много добре. Нямах никаква енергия за тренировката, а от друга страна не се изморих. Едно такова много мързеливо..нищо не ми се правеше, ама отидохме да не съм валат.
Много се жаля - трябва да си давам повече жега! (rock)

Оо и бтв намерихме лостове в Красна поляна! До блок 38А - бул. Вардар. Има само два лоста и нищо друго, но поне не са от тия за тупане на килими. :)

..а уж нямаше да влизам тук уикенда

Мнението беше редактирано от Moonray на 28.08.11 11:25.

29.08.11
13:55

28.08.11
9:00 палачинки с домашно ягодово сладко
13:00 пиле с топено сирене, салата (домат, лук, сирене, зехтин)
16:00 диня
Тренировка - леко (монотонно) бягане
20:00
Пиле +салата, малко плодов шейк, диня
23:00 диня

Умерена мускулна треска на всичко по ръцете и малко по гърба.

Мнението беше редактирано от Moonray на 29.08.11 13:56.

29.08.11
21:09

Днес не ме свърта. Само спамя на хората по темите, та реших да си го напиша тука. Само пакости са ми в главата!

Хубав ден, преядох със сладко.

Ми ела на тренировка и ще спре да не те свърта. :P

...или просто си направи пакостите! :P

30.08.11
16:15

@ бате Кольо ще ядеш бой ((: ще ме подхлъзнеш да направя някоя глупост!
@ Ники -  за момента няма как, но по-нататък ще видим :)

29.08.11
Тренировка - няма

8:00 Кафе +1 ч.л. мед, 2 препечени филийки  - мед и тахан; суджук
11:30 кафе със захар
13:30 ориз със спанак
19:00 пиле на жар – бяло месо без кожа, домати със зехтин
—- банан, черен шоколад, ягодово сладко ( uber l33t epic fail )
22:30 100гр кисело мляко + 20гр сирене

Друго к’во - трябваше да се премеря сутринта, амааа реших да си го спестя. (Вътрешното ми усещане беше, че няма да има промяна в резултата, поне не в добра посока.) Иначе калипера от тая събота вика 20’65% по 7те гънки.
Ииии почвам сериозно да си мисля, че съм малко по-висока отколкото си мислех че съм - втора девойка твърди че е 168-9, пък малко стърча над нея. И така. Май съм 1’70. Не че е важно.

Репорт за миналата седмица - яко разнообразие: 1 леко кросфитче, 1 лостове, 1 домашно с тежести, 1 интервално кардио, 1 монотонно. Общо за тренировките - слаба ракия, мързела беше голям.
Още експериментирам с тренировките и правя каквото ми се прави на момента.

31.08.11
13:06

30.08.11
8:00
чай, типов хляб, малко сирене и мед, кафе
12:00 палачинка с шунка и кашкавал
19:00 белвита – 4 броя (240ккал)
„Тренировка”
21:30 пиле + ½ малка пълнена тиквичка

Ще мрънкам, предупреждавам. Ама..има и такива дни. Очаквах го тоя момент.
Изобщо не ми се тренира. Вчера изобщо няма да си описвам тренировката щото беше голямо влачене  - пълна скука и не се изморих даже. Това ми е сериозен проблем и винаги до сега е било - нещо стане ли рутина направо го намразвам.
Разкихах се плюс хрема, легнах си късно и се събудих с адско главоболие и познайте дали тичах.

Качествената промяна в това още не е дошла - още се натоварвам от всичко, което ми е скучно. Но..опитвам се. Довечера ще ида да тичам, а може и на лостовете да повися.
Като осъзнах какъв ми е проблема и хремата и кихането веднага изчезнаха. Тая психосоматика ще ме довърши.

п.п. Единственото интересно покрай вчерашното...раздвижване бяха опитите за прословутите стойки на ръце. Реших и аз да пробвам и се оказа, че не съм толкова зле колкото очаквах.

Мнението беше редактирано от Moonray на 31.08.11 13:07.

31.08.11
13:19

И аз съм така с рутината.
За теб са груповите тренировки при Юли... Поне за няколко месеца ще си гарантираш разнообразие. А и външната мотивация е чудесно средство. Отделно твоите тренировки наистина не са особено натоварващи и ми се струва, че им липсва систематичност.

31.08.11
16:12

Нямам ли си вътрешна опорна точка и мотивация никакви външни стимули няма да са достатъчно трайни, ако ще не бандата на Юли ами Буда да дойде да ме тренира.
Иначе си права - тренировките ми са доста леки. Хубаво че свикнах поне да имам 5 дни в седмицата някаква активност. Ще съм много по-доволна ако успея сама да си мина лигавата криза и започна да тренирам по-качествено.  Юли и бандата надявам се няма да избягат.

31.08.11
17:31

Процесите винаги текат отвътре навън, понякога обаче външните стимули ефикасно допълват собствената мотивация и добавят нови елементи към нея.
Дневникът притежава подобна характеристика сам по себе си.
Не вярвам никой да избяга така или иначе, но ако се случи, ще намериш нещо друго.
Успех с преодоляването на “лигавата криза”.
Права си иначе - 5 дни някаква активност е в пъти по - добре от 7 дни никаква.  : )

Need something?

01.09.11
12:51

31.08.11
9:00 370гр кисело мляко 2%, 2 с.л. овес, 1 ч.л. ленено семе
Кафе с мед
11-12:00 кафе със захар
14:00 ½ малка пълнена тиквичка, бутче без кожа
15-17:00 ябълки – 4 малки
19:30 ½ малка тиквичка, 2 яйца, ½ филия хляб, домашно корни...

21:00Тренировка
500 скока на въже без въже (сложно е за обяснение защо, но движението е същото)
Мини-комплексче: 25 глутеус мост с топка + 20 колене към лакти от лег – 7 серии
По една серия разни упражнения с топка, които исках да пробвам.
Изометрии – планк в/у топка, баланс, нещастни опити за стойка на ръце
Death by.. лицеви опори 16 рунда +5

Подариха ми топка за фитнес и реших да пробвам какво може да се прави с нея.
През цялото време се чудех дали да не отида на едно гости...но се въздържах..Бирата нещо ме влече напоследък. :)

Днес настроението е по-добре.Благодаря на Инис и Тишо за дето удариха едно рамо :)

01.09.11
16:04

И аз да споделя тук...
20 клека с 200кг. на гръб, ама без 200-те килограма...почти същото е...нямам обяснение...
200 набирания на лост, ама без лост...и тук нямам обяснение...

И други паранормалности, ама за тях по-нататък ще Ви светкам...

01.09.11
16:29

Славко какво те тревожи точно? Че не клякам с 200 кила ли?
Кажи си забележките, слушам/чета те.
Че са ми супер леки тренировките е ясно, друго?
Мога да дам писмено обяснение за въжето ако е нужно - причината е съвсем прозаична.

01.09.11
21:03

Нищо не ме тревожи, радвам ти се зверски...
Опитвам се да си представя скачането на въже, без въже...ама в слабото ми въображение изплуват елементи на берлински техно парад...

01.09.11
21:27

От Плевенската група официално ще ти направим безвъзмездно дарение - въженце ! :)

01.09.11
22:01

Ахаха ама верно много яко звучи нали? :D Много е готино, мога да ти направя клипче ако искаш, а ти направи едно как клякаш с 200 кила да се позабавлявам и аз :D
Комплексарите винаги ме забавляват, особено такива като теб дето са си повярвали ;)

Ще ви помоля и двамата да не ми пишете повече в дневника, освен ако нямате нещо смислено и полезно да кажете. Благодаря.

О, и Madboy имам си въженце, но колко мило от твоя страна, какъв си кавалер, тц тц :)) Срам ме е да кажа че съм от Плевен заради вас.

Край на оффтопика.

Мнението беше редактирано от Moonray на 01.09.11 22:02.

01.09.11
22:31

Moonray,
не се притеснявай, те просто така ги разбират нещата- че трябва да се тренира до пълно изтощение, по правила (с въженце:)...
А това, че сме жени и че, за да изглеждаме страхотно, не ни е необходимо да се напъваме чак толкова- това не могат да го асимилират въобще...Пък кавалерството колко липсва на тези географски ширини...виж сарказъм и подиграване има в изобилие...ама то не е лично към тебе- такива са си просто...

01.09.11
23:20

Събудиха днес гостите на хотела :D

02.09.11
07:28

Тука някаква предистория ли има, понеже не ми се вярва така да се намусите само заради някаква вметка от Славко (която даже не ми звучи заядливо)...?

02.09.11
08:50

О, много хляб има да изядат преди да ме изкарат от равновесие тия момченца. Не обичам да се държа така, но щом е дошъл да си го търси - ще си го получи.

Не спират да ме изумяват хората - направил си е труда да попрочете нещо в дневника ми, решил е дори да пише, и при целия си опит и знания ( това е човек дето други хора му ходят по акъла и го слушат! ) - та при целия си опит вместо да каже правиш тъпотии, скалирай това, включи това, като нямаш тежести ползвай едикакво си, а той дошъл да се подиграва. Виж му акъла (fubar) Направо смешна история.

Заминавай Славко на игрите да ти сипят с големия черпак :D

Но...стига със спама. ;)

02.09.11
10:00

Ба, на мен колко са ми сипвали...:)))
Комплексар съм бл...може бе, не знам...пък и да и кажа, мен никой не ме слуша...аз само си говоря...:)))

Бих ти помогнал винаги...просто ми стана супер смешно за скачането, па ти реши да ме снеможиш с огън и жупел:)))

Въжето не е тежест...и наистина доста хора са ме послушали...и продължават...ама трябва малко да се поизлезе от бб-тийм-а и се виждат нещата...

Сладурче плевенско...така та искам...острооооооо:)))

02.09.11
12:08

Мир, да кажем че и аз да преигравам с реакцията.  Как ме пресецна...бях се настроила да те разфасовам (:

Факт е, че можеш много да помогнеш ако искаш, но в тая форма изказванията ти предизвикват яко съпротива (при мен със сигурност). Ако имаш малко по-човешки подход (пак да си тренираш както си знаеш естествено), цена няма да имаш.
Колкото до комплексите - ами комплексар си, това е откровеното ми мнение - съжалявам ако съм прекалено директна. Друг е въпроса, че механизма на компенсация е довел много велики хора до нечовешки постижения във всякакви сфери. Щом това е твоя начин и път - желая ти успех. :)

1.09.11
8:00
пълнозърнести макарони със сирене, домашно корни, кафе с мед
11:30 пълнозърнести макарони със сирене (общо за двете < 100гр)
Следобед – грозде и бира (...)
21:00 малко домашно корни, тиквичка със сирене и яйце, грах
Тренировка – не

храна - шит, тренировка - шит
Настроение - бива.

02.09.11
12:38

Защо тоя зор, бе дИца ?! Я си се кефете на здравето и младостта :) Който к’вот иска да прай - дИмУкрация ;)
Moonray, я горе главата! Кви са тия шит-ни, дето си писала :) Май по-често трябва да си заглеждаш подписа :) , че и моя може да погледнеш ;)

03.09.11
13:28

2.09.11
6:45 Тренировка - бягане
8:00 три филийки с мед и тахан, кафе с мед
11:00 кафе със захар
13:30 палачинка с пилешко филе
19:30 2 варени яйца, ½ кисело мляко
После – мента с мляко
Преди лягане - моркови

Настроение днес - екстра!

Тази вечер май ще се вилнее (wasntme)

Мнението беше редактирано от Moonray на 04.09.11 18:22.

казано от Moonray на 03.09.11, 13:28:

Настроение днес - екстра!

Така те искам!

04.09.11
18:31

4.09.11
8:00 пълнозърнест хляб с мед и тахан, кафе
18:00 телешко, домати, мед+тахан за десерт

Днес цял ден бях в движение и яденето нещо не ми се получи. Малкото спане от предишната вечер ми напомни за себе си следобяд, но като цяло се чувствам доста добре.
Тази вечер тренировката ми ще бъде йога - с експертната помощ на Маргаритка в избора на комплекса. Ще поекспериментирам още малко с тренировките.

Мнението беше редактирано от Moonray на 04.09.11 18:38.

05.09.11
14:01

Първи впечатления от йогата - много гот. Очаквах да ми натовари ставите и сухожилията, но и мускулите ми затрепериха накрая. Голямо пукане на стави беше ((:
Маргаритка ми беше сглобила един сет от слънчевия комплекс (шакти йога?) и 32 асани от хатха йогата на Айенгар.
Ще напиша само тези, които ме озориха:

Падангущасана –  доста трудно, не я направих до край (втората част ми  беше невъзможна)
Пашчимоттанасана – също.
Краунчанасана – на тоя етап ми е невъзможна. - (единствената, която не опитах изобщо)
Ардха Матсйеднрасана – олекотения вариант.
Бакасана – с лакти в/у коленете.
Сету Бандха Сарвангасана – не успях да я направя като свят.

Други впечатления - чувствам се много добре. Ядат ми се странни неща като царевица с тахан  ииии ми е готино :)

05.09.11
17:13

казано от Moonray на 05.09.11, 14:01:

Краунчанасана – на тоя етап ми е невъзможна. - (единствената, която не опитах изобщо)

Не знам защо, но си мислех, че тази няма да те затрудни изобщо. (wasntme) Аз си почивам в нея. Коленете ли са проблема?

казано от Moonray на 05.09.11, 14:01:

Ардха Матсйеднрасана – олекотения вариант.)

На тази поза и аз съм много далеч от завършения вариант. Но могат да се извлекат доста ползи и в по-лесните вариации.

Радвам се че ти е доставил удоволствие комплекса. :)

06.09.11
13:07

5.09.11
9:00 кафе с мед
Тренировка - йога
12:00 праскова и банан
13:00 царевица с тахан, мед + тахан
16:00 сирене, извара, зехтин, 2-3 маслини, 1 филия хляб
20:00 2 (beer)
23:30 пилешка супа, мед +тахан, 100гр кисело мляко

Какъв е тоя зор с меда и тахана не знам, не мога да спра да го ям това.
Йогата като за сефте ми отне час и двайсет минути, с цялото ровене и гледане кое как се прави. (Днес ми отне час.) Имам и мускулна треска лека по гърба между плешките.
Установих, че раменете ми не са еднакво мобилни - по принцип и двете се вадят постоянно (не ме боли), мога да си хвана ръцете зад гърба, но сега разбрах, че ми е много по-трудно когато лявата е отгоре.
Позите дето трябва да си цункаш глезените много ме мъчат. А най-приятни са ми тези с усукванията, макар че гръбнака май го отнася.
Днес не успях да направя Бакасаната, не знам защо - но пък направих стойка на глава. (По принцип не беше в програмата, но така ми дойде и се позадържах няколко секунди)

И така, това е. Ще ми се да направя още една тренировка днес - лостове или бягане, но ще видим.

06.09.11
13:18

казано от Moonray на 06.09.11, 13:07:

Установих, че раменете ми не са еднакво мобилни - по принцип и двете се вадят постоянно (не ме боли), мога да си хвана ръцете зад гърба, но сега разбрах, че ми е много по-трудно когато лявата е отгоре.

В 99.9% от случаите едната страна е по-мобилна от другата.

А най-приятни са ми тези с усукванията, макар че гръбнака май го отнася.

“Отнася” не е правилната дума - по-скоро извлича полза. Усукването встрани е изключително благоприятно за мобилността и здравето на гръбначния стълб.

Какъв е тоя зор с меда и тахана не знам, не мога да спра да го ям това.

Пристрастяващо вкусно е, нали? :)

За съжаление явно има значение и медът, защото с миналия, който си бях купил се получаваше уникален вкус. Вчера си купих друг мед и тази сутрин нещо...нещо не беше както трябва.

В какво съотношение ги мешаш? На мен ми допада най-много 100гр. мед и 50гр. тахан. :)

06.09.11
13:35

Аз пък тахана обърках тоя път :) Уникално вкусен ми е тъмния тахан (от целите семенца се прави) от “Слънце & Луна” ама този път една приятелка ми взе сирийски тахан от някакъв арабски магазин и няма нищо общо. Тя ме уверяваше, че е сто процента, суров и т.н. ама...не става - един бял, течен, съвсем различен вкус..абе не ме кефи. Отгоре на всичко е едно кило.
Иначе моята комбинация е с повече тахан 3:1 или 2:1 :) Направо е размазващо! Дори с тоя сирийския.

А меда ми е домашен - дядо го прави (sun)

П.П. не мога да се оправя с тая търсачка и това е! (headbang)  Исках да покажа на Маргаритка едно упражнение, което ми беше супер любимо - странични лицеви опори. Заставаш в планк на лакът, другата ръка на врата и самото движение ти е горния лакът да докосне земята - едно усукване към 90%, което тотално ми прецакваше гръбнака. Като го спрях базовата болка намаля значително. (То и сега си ме боли чат-пат, писала съм бая пъти защо, но много по-рядко) Също така първото нещо, което ми забраниха като отидох на лекар беше усуквания.
Казвам, че го отнася гръбнака защото го усещам в една определена точица как ще каже пук и ще ме заболи.
Сега...предполагам, че техниката на изпълнение има много голяма роля. Всъщност разчитам на това, иначе нямаше да се мяткам да ги правя тия неща.

Мнението беше редактирано от Moonray на 06.09.11 13:49.

Хех...аз пък съм на другия бряг. Купувам си бял тахан. Доколкото знам за този тъмния...бил по-горчив или нещо такова, но не съм опитвал още.

Също така ако сложа повече тахан и...едвам преглъщам. Не знам дали си пробвала да ядеш точно този тахан самостоятелно. ХАХА...само като се сетя. Няма преглъщане... :D

06.09.11
20:29

6.09.11
9:00 пълнозърнест хляб, мед, тахан, кафе
Тренировка 1 : йога 1 час
14:00 бял боб, 1 филийка, домати, мед и тахан
- чипс
- шейк прясно мляко + 1 банан
Тренировка 2 : Бягане 1 час
Веднага след тренировката 1 монстър low carb

Като завали и направо ми идва пауъра - бягам много по-добре. За един час спрях само да си вържа обувките и се прибрах щото бях решила, че ще бягам час, а не щото не можех повече.
Сигурна съм, че бавното ми бягане (особено в жега и прах) е свързано с дишането.  Вентолина не ми е трябвал от няколко месеца насам, не съм правила пристъпи (макар че ми бяха казали, че съм почти готова с астма) и все пак - малко като ми е сух въздуха и сдавам багажа. До скоро го носех постоянно с мен и беше си закон - спра ли да тичам правя пристъп.
Не виждам друг начин освен нормалния, да си вдигам аеробния капацитет - с интервали. Последно като ходих на преглед, казаха че бил “нормален” без повече обяснения.
Това са ми слабите места - китките, гърба и белия дроб. За нервната система не признавам (wasntme)

Днес съм много доволна - въпреки джънка и почти целодневното нищоправене. Въобще тия дни съм в страхотно настроение! (sun)

Да не повярваш, какво ми се беше дослушало.. Но както каза Кори Тейлър - Dig what you dig, man - и си наду Джъстин Тимбърлейк в ушите.^^

Мнението беше редактирано от Moonray на 06.09.11 20:35.

06.09.11
20:50

казано от Moonray на 06.09.11, 20:29:

Не виждам друг начин освен нормалния, да си вдигам аеробния капацитет - с интервали.

Ето ти и друг начин - дихателни упражнения :)

Относно написаното по-горе - разбрах за кое упражнение ми говориш, имам някои предположения за причината, които няма да изказвам в момента, но ще те посъветвам да те види рехабилитатор или кинезитерапевт, защото се съмнявам че частичното обездвижване на гръбнака би допринесло за отстраняване на проблема. По-скоро подходящо движение би помогнало.

Напълно нормално е да усещаш дискомфорт, когато тичаш на сух въздух - при всеки е така. Ако питаш мен - най-добре се тича по време на дъжд... :)

07.09.11
13:15

Хаха Марги сънувах, че ти отговарям че да ползваш пранаяма за увеличаване на аеробния капацитет е като да търкаш две субкритични маси уран, за да си сгрееш ръцете. :D

Да си кажа честно знам отдавна, че дишането е много силен инструмент, но не мисля, че на тоя етап имам такава осъзнатост и най-вече стабилност на ума да се занимавам с дихателни техники. ( Не говоря за моментни интервенции за стрес мениджмънт или сесии като холотропното дишане и подобни). Това, за което говориш няма да стане от един-два пъти.
Ако се търси само физическия ефект няма нужда от тежката артилерия, интервалите би трябвало да свършат работа до определена степен.

Спирам, че пак си наспамих дневника.

08.09.11
12:03

Някой е чел доста Тери Пратчет :D ...но не си далче от истината, да използваш дихателни практики без нужните знания и осъзнатост на действията ще има подобен ефект върху белодробните функции както урана върху ръцете :D :D :D

Мнението беше редактирано от Margi на 08.09.11 12:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1