Оо такива “наточени” билдъри дето не си знаят силата не искам да ме доближават :D Тя силата не е за там, както казва един приятел.
А гърлото мене ме боли щото пуших половин цигара оня ден...ето, признах си...
Откак ги спрях по-трайно ако се случи да си дръпна - моментално се разболявам, нека ми. :/ Сега ще се опитам да го избегна. Поне спря да ми се пуши.
21.09.11
8:00 150гр кисело мляко, 2 с.л. овес, кафе + мед
11:30 малък банан
- тичане тест
14:30 3 яйца, малко сирене
1:30 паниран хек, тахан с мед
Днес правих Теста на Купър 2 дубъл... ами няма разлика, 2150м - 50 метра повече.
Времето беше прекрасно - леко ръми, хладно. Дишането беше супер и по време и след бягането. Този път загрях само ставите без бягане. Реших да бягам равномерно и да ускоря накрая, само че кат си погледнах часовника и видях че остават някакви си трийсет секунди и бой! Та ускоряването почти го нямаше накрая. Усещането беше коренно различно от предишния път - имах чувството, че бягам много по-бързо и леко, пък то не било баш така..
Абе каквото - такова, поне знам че това ми е нивото. Следващия път - повече. Приближавам се до ефирната граница от 2200м за следващото ниво. :)
Едит: Дописвам храна. Ям малко на сила днес. И се опитвам да увелича белтъците.
Мнението беше редактирано от Moonray на 22.09.11 09:59.
22.09.11 -
Тренировка леко бягане + интервали + лостове = 1 час.
Храна - хек, картофи, домати, яйца, кисело мляко, сирене,грозде, една добра порция фетучини, бяло вино; вода към 2 литра, 2 кафета
23.09.11 -
Тренировка - селска работа - мъкнах едни дъски. Слаба ракия (т.е. нямаше реално тренировка).
Храна - яйца, кисело мляко, сирене, пилешки крила, домати,грозде, повечко бяло вино. Към литър вода, 2 кафета
24.09.11 -
Тренировка - няма
Храна - кисело мляко, пица, сирене, пълнозърнест хляб, риба тон, зехтин, грозде 2 кафета
Ще дописвам.
п.п. Дописвам.
Утре май ще ида да видя състезанието :)
Мнението беше редактирано от Moonray на 24.09.11 20:18.
25.09.11
8:00 1 филийка пълнозърнест хляб с мед и сирене
- кафе + захар
- бира
16:00 2 кюфтета, 1 филийка бял хляб
18:00 домашно грозде
20-21:00 Тренировка - 1 час леко бягане с елементи на фартлек, че ми писна по едно време
22:00 малко спагети с миди, 200гр кисело мляко
Весело беше днес на състезанието. Супер готини хора има в тоя форум, радвам се че се запознахме (party)
С Мая жулнахме по една бира на сладки приказки, на мен чак ми се замота главата.
Иначе храната - много голяма дупка се получи между леката закуска и следобядния обяд, то за това ме хвана и бирата, де. Щеше ми се да избегна локомотивските кюфтета, но не се получи.
Тренировката - екстра. Ударих два часа сън (нощес не можах да спя) след гроздето и излязох да тичам. Много добре ми идват дългите бягания като имам някакви несресани мисли и нелогични чувства. Време да смеля нещата, които съм усетила пък не знам какво да правя с тях. Както и да е. Нищо не реших, нито нещо се промени ама ей така, по-добре се чувствам.
Хубава неделя. :)
Мнението беше редактирано от Moonray на 25.09.11 22:43.
Готини ми...пък ти ни храниш само:)
Колкото и да се ядем в разни безмислени дрязги...наживо всичко си идва на мястото:)
О, да споделя какво си изрових в пощата миналата седмица - първото ми въртене на огън евър. На сватбата на една колежка преди 5-6 години, заритах токчетата и... Не беше планирано, бях пила и бях с пола - което обяснява до някъде ужасната стойка и малкото фигури, които посмях да направя. Художествена стойност - нула, но ми стана някво мило такова и реших да споделя. (hug)
Ох, и музиката е решение на човека дето си е направил труда да снима.
Храня ви аз :)) Ако още някой спомене за т’ва въженце ще получа апоплектичен удар :D
Сериозно, Славко е супер душа на живо :)) Радвам се, че се видяхме - и с плевенската банда и с другите любими анимационни герои от форума :))
26.09.11
12:35
Брей, брей, брей...ти си била огън жена, а?! :P
На такова огнено шоу бях свидетел за пръв път преди 2 години, когато бях на море в Созопол. Останах наистина впечатлен, нищо, че огнените хора бяха на 5 метра от бара и целия дим влизаше централно in the face!
О и аз съм ги въртял тия огньове,само че беше суха тренировка,без да са запалени,и си пребоядисах една жълта тениска в черно!
Помниш ли? :)))
@ Тишо то това не се прави на закрито принципно. Усетил си що :) Смръдлива работа...пък и винаги е опция да подпалиш някой дето те нервира цяла вечер, а после да го лежиш за свестен. :)
Това ми е един от неразработените таланти, щото ми се отдава, но съм толкова търпелива и последователна, че...така и не си направих труда да поработя върху него.
@Жика не е същия :) Това клипче е от първото ми въртене - поя беше на една мадама дето се връщаше от участие в пърформънс и аз се възползвах, още си нямах мой. Не беше планирано. А поя дето ти го въртя после си го направих. Тая тениска оцеля ли? :)))
Мнението беше редактирано от Moonray на 26.09.11 16:59.
26.09.11
8:00 детска бананова каша, 1 филия пълнозърнест хляб + мед, кафе +мед
11:30 глутеново-соено джънк чудовище
13:00 кафе със захар
17:00 200гр кисело мляко + сирене
-30 гр белени слънчогледови семки
-леща
Много ходене напред-назад имаше днес, яко уморена съм. Не знам какво ще измисля за тренировка още. Вероятно ще тичам или ще си съчиня някое комплексче.
Пропуснах да отбележа, че уикенда се мерих на проверен кантар - 57.5 кила. Мерките ми последните седмици не са мръднали, калипера и той...само дето като промених килата на 58 във формулата, пак излезе над 19.5%. Таман се зарадвах, че падна под 18 и на.
Нещо храненето ми е много зле напоследък, а тренировките са все още спорадични и непоследователни. Йогата май отпада, нещо все не ми се занимава с нея.
Извода е, че трябва да си взема тахан. (wasntme)
Препоръки?
Едит: дописвам храна
Мнението беше редактирано от Moonray на 27.09.11 18:49.
Тая тениска оцеля ли? :)))
Тя оцеля,и се изпра ама вече ми е тесничка...в ръцете,и широка около шкембето.8-)
Клипът с огъня е върха! Ако това ти е спорадичното аматьорско изпълнение, не мога да си представя advanced version! :-)
btw - абе само аз ли не съм се запознала със Славко на живо!? Вече започвам да се депресирам! Айде да идва бууткемпа на Юли, че да ме огрее и мен най-сетне, ааааа! :-)
Тахана е много благо нещо - аз си взимам или от пазарчето на Люлин, или от Иван Вазов - суров. Около женския пазар има доволно много арабски магазинчета, където също се намира от техния тахан. Разликата е, че че по-ситно смлян. Което ми напомня, че трябва да се пазарува Дъщеря ми днес омете остатъците от последния буркан.:-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 26.09.11 18:51.
Ей Марти, добре дошла :) Аматьорско ми е изпълнението, лошото е че това го можех почти в първия момент когато хванах поя, това мога и сега. Жиката ме е виждал. Колкото и да ти идва от вътре си трябва много практика. Нещо не ми остава време да се занимавам с всичко, с което искам да се занимавам..
Аз за препоръки исках за режима и тренировките най-вече, не за тахана. :) Ама така съм го написала, че не се разбира.
То аз мисля, че знам к’во трябва да направя ама мързела е голям?Просто е време вече тренировките ми да придобият някаква форма, както и храната, разбира се. Оправдавам се с това, че при мен ежедневието винаги е с елементи на изненада - ако не е, сама си го правя. Т.е. и да си съставя план, най-вероятно ще го променя..
Ами идеята ми е такава значи:
- ще се опитвам да огранича големите дупки между храненията, дето ми се получават напоследък.
- ще опитам да вкарам повечко протеин.
- по-малко въглехидрати вечер.
- силно да огранича джънка, дето също се появява все по-често по уж “неизбежни” поводи.
- мисля да се запася с извара и да хапвам преди лягане по примера на Кольо.
За тренировките:
- йогата няма да я мъча като не ме влече особено. (Комплексчето си седи за когато ме удари музата.)
- тичането - още не знам какво да го правя...в смисъл как и кога. Понякога има много мерак, друг път няма никак мерак. Бавна съм.
- лостовете - правя едно и също и ентусиазма намалява. Ще разгледам на момчетата от стрийт фитнес отдела за някоя идея какво да разбутам.
- много ама много ме радват кросфит комплексчетата, точно щото са динамични и винаги различни - мисля в посока да ги увелича. Трябва да намеря/измисля такива с минимум инвентар. (Все още съм в принудителна почивка и не знам колко ще се проточи та..никакви зали, никаква “Младост” поне за сега) И сам война е войн. :)
Та..това са ми разсъжденията. Не искам да си правя план на тоя етап щото много неизвестни имам от към бъдеща натовареност. Коментарите са добре дошли.
Здрастий :) Компетентно мнение :D
Идеите за храната ми се виждат ОК :) Щом не те влече цикличното , което явно си дава резултати , е добре да избягваш големите дупки м/у храненията , май....Ориентирала си се към стандартните принципи : повече протеин , по-малко въглехидрати вечер , избягване на джънк...гадна извара :D - опитай :)
За себе си съм забелязала доста позитиви (не в сферата на “пълнеенето”) от подобен начин на хранене , а може и да не съм - то е малко трудно да се прецени и е доста индивидуално...
Бих те юркала да тренираме заедно , ако имах бял дроб :D Пак можем да намерим лост - аз ще се набера нескопосано 20x1(за прилично време , разбира се :D ) и ще ти правя бирена компания :D Бъзикам се - и за тренировките нищо не мога да вметна ...
Всъщност , тялото ти е екстра ;) и нямаш нужда от стриктни режими - не гониш спортни постижения или голЕм гръб :D Много готина мацка си :)
Достатъчно е да си активна(да пребориш мързела) и да ядеш качествена(до колкото има такава) храна...и кюфтета може понякога :D
И сам война е войн
Това изкефи (rock)
Добре “нацапах” тука :D
Поздрави (sun)
П.п. - имаш много хубави очи (inlove) - омилостивявам за спама :D ...но си е така :)
Уха, Майче, ще ми поникнат крила от толкова комплименти :)) Благодаря!
Чувствам се окей, честно казано. Има още на къде да се сваля пасивна тъкан или да се замества с активна, но не ми е фикс идея “отслабването”. Основната ми цел е да не ми писне и да зарежа всичко - или може би като ми писне да не го зарязвам.. Лятото е лесно - тренира ми се, тича ми се навън, ама зимата като дойде и..почва да ми се пуши, да не ми се излиза в тоя студ, да не ми се става рано..абе драма.
Не че надебелявам в тия периоди - не, ама искам да се науча на повечко търпение и дисциплина.
Така че не тренирам специално за да отслабна, нито за да се състезавам - това са спомагателни цели, които ми вършат работа.
За лостовете съм на линия, ти знаеш ;) Само дето си ми бая далече.
Добро утро (sun)
А трениране в домашни условия ? Спомена за разни ластици :) Упражнения със собствено тегло ?!? - клякания/напади/лицеви...и това е някаква активност , която можеш да отчиташ през зимата , да речем - достатъчно за твоите цели :)
П.п. Ще намерим лост на междинна дестинация :D С ‘убава кръчма на близо :D :x Безумствам :D
27.09.11
11:45
Също много готина, даже Любимата ми комбинация: червена коса и зелени очи (inlove)
Това с огъня от кога се каня да го пробвам, но с дълга тояга, че там имам най-много опит, но пак няма да ми помогне, като нямам никаква идея за хореографията...
Респект за тренировките без инвентар. Достатъчно е трудно и неудобно само по себе си, че щом си тръгнала по този път, значи грам мързел няма в теб :] От друга страна винаги силно съм препоръчвал тренировки само със собствено тегло, особено за жени. Продължавай в този дух.
Успех!
П.П. Ясно че във фитнеса има някои благинки, но не съм сигурен че разбирам жените които прекаляват с щангите, освен когато са професионални спортисти разбира се.
Също много готина, даже Любимата ми комбинация: червена коса и зелени очи (inlove)
Това с огъня от кога се каня да го пробвам, но с дълга тояга, че там имам най-много опит, но пак няма да ми помогне, като нямам никаква идея за хореографията...
Респект за тренировките без инвентар. Достатъчно е трудно и неудобно само по себе си, че щом си тръгнала по този път, значи грам мързел няма в теб :] От друга страна винаги силно съм препоръчвал тренировки само със собствено тегло, особено за жени. Продължавай в този дух.
Успех!
П.П. Ясно че във фитнеса има някои благинки, но не съм сигурен че разбирам жените които прекаляват с щангите, освен когато са професионални спортисти разбира се.
От кога започна да “препоръчваш”? Пробвал ли си го някога?
Не бе няма лошо...ако можеш да направиш 30бр.+ пистолета в серия на крак и 10бр.+ GHR с пълен обхват на движение...за к’во са ти щанги:)...ще имаш най-яките крака и дупе в София и околията:)
О, аз съм убедена, че много сериозно натоварване можеш да си докараш със собствено тегло ако си достатъчно изобретателен. Зависи човек какво цели.
Днес ми беше важен ден, и доста натоварващ. Прибрах се разбита, но много много доволна (party)
Докато сме още на огнена тема един поздрав: :)
27.09.11 :
11:00 100 гр белвита бисквитки
14:00 миш-маш + 1/2 бира
17:00 - 21:00 общо към 100гр тахан с 1 с.л. мед и 4-500гр грозде
Тренировка - нямаше. Бях много изморена + адско главоболие.
Едит: Дописвам храна.
Мнението беше редактирано от Moonray на 28.09.11 17:55.
28.09.11
8:00 50гр нестле фитнес + 200 гр мляко (има още няколко дозички по 50гр, гледам да ги довърша), кафе + мед
12:00 пилешка супа, 1/2 бяла питка
- мура шоколад* + кафе със захар
- 1/2 парче торта* , бира
17:00 тахан с мед
- 1/2 бира
21:30 малко извара с кисело мляко, 2-3 пилешки хапки, доматена салата
*ПМС - избива ме на агресия, секс и шоколад :D
Вчера изглежда психиката ми се е понатоварила щото вечерта така ме затряска главата! Едва заспах, но спах после десет часа та днес съм окей. Много джънк, много нещо.
Stay tuned, ще дописвам. Уж щях да оправям храната, аз още повече я скапах. Момента е такъв, шашав.
Едит: Дописвам.
Мнението беше редактирано от Moonray на 29.09.11 10:08.
29.09.11
8:00 2 препечени филийки с мед и тахан, кафе + мед
10:00 чисто кафе
11:00 200гр кисело мляко + 1 с.л. овес + 1ч.л. ленено семе, 1 ч.л. мед и тахан
Тренировка
14:00 извара, кисело мляко
<- желирано, домати, маслини
15:00 още 100гр извара и грозде
20:30 пилешка супа, 1 филийка хляб (към 70ккал, тъпкано с фибри - много добро хлебче, макар и неподходящо за това време на деня) , 2с.л. бял тахан + 1ч.л. мед
Тренировка:
1. Загрявка
2. Tabata something else: air squat, киремни преси, напади, лицеви опори на колене - х8 кръга.
3. 20 минути бягане
4. Стойка на ръце 1:50 мин.
Ако я нямаше втората закуска нямаше да го издрапам това. Хем скалирах комфортно, накрая на лицевите опори ми се видя пода на карета.
Следващия път като съчетавам бягане с някакъв комплекс задължително ще бягам преди комплекса! Тотално си спрях тока - 20 минути, но спирах на три пъти и се спъвах на равно. Със стойката на ръце нямаше проблеми - заключвам лактите и не ми дреме. Зора е да си изправя краката.
Мнението беше редактирано от Moonray на 29.09.11 21:05.
30.09.11
8:00 филийка с тахан и мед, кафе
още кафе
10:00 още една филийка с тахан
15:30 пилешка супа
16:30-17 100гр пилешки дробчета
19 и нещо Тренировка Интервално бягане + висене и негативни набирания с различен хват. Общо < 40мин.
Понеже ми се случиха (или си случих..) разни апокалиптични неща, та си помислих, че ще ми избият балансите да се смажа с някоя тренировка... Всъщност нямах ток, нито желание, нито се чувствах добре. Измъчена работа. :/
Добре съм.
Мнението беше редактирано от Moonray на 30.09.11 20:18.
Браво за стойката на ръце!!
Апокалипсисът ще доведе до нещо хубаво, неизбежно е ;)
Мнението беше редактирано от Atom на 01.10.11 08:06.
Благодаря Атомче! Дано да си права (hug)
1.10.11
9:00 мляко с корнфлейкс
- кафе +захар х 2
13:00 >1/2 принцеса с шунка и кашкавал
- лимонадена бира
18:00 2 филийки с домашен пастет от дробчета, 2с.л. тахан + 1ч.л. мед
Тренировка
21:00 може би извара
Тренировката беше кратка, но от сърце и бял дроб:
1. Загрявка - ротации, махове и чупки в кръста, 400 метра свински тръс
2. Мини-комплекс:
5х 200метра бягане, 10 бърпита
4х 100 метра бягане, 5 бърпита
400 метра ляко бягане за сваляне на пулса
3. Висене на...винкел :)) опити за набиране (има подобрение с подхват!), колене..нагоре няколко серии по 5-6
4. Стойка на ръце - 1:56мин
5. Разтягане
Днес голям глад, но си изкарах доста приятно. В борисовата далеч нямаше толкова хора, колкото очаквах, но отново се видяхме с обичайните заподозрени :) Аз се включих само в едно дърпане на въже и те ни биха щото Мая се включи към тях.. :/ Ама ще има реванш някой ден!
Данчо ми събра очите с разни акробатики на халки, страшно се изкефих!
Запознах се и с Марти на живо и на това също се изкефих.
И така. Хубав ден. :)
Едит: Забравих да напиша за ВинкелО
Мнението беше редактирано от Moonray на 01.10.11 21:44.
Ти някъде беше вазирал, дали да запълвате “прозореца”, дали си търгнахте не знам :))
01.10.11
23:31
Права е Атом, много е права дори. Апокалипсиса ще доведе до липсата на нужда от пари е моята прогноза. Но дори тези които си мислят че ще ги заболи от това, всъщност не са прави :]
Ти вместо да раздаваш “мъдрости” наляво-надясно на хората из темите вземи виж head hunter какво ти е написал. И се стегни малко. Не знам твоята как те търпи, но аз такива безгръбначни “мъже” органически не ги понасям.
И да знаеш, “СПРИ да пишеш!” не означава “Ела спамни в моя дневник”
Успех с каквото там си решил да правиш!
2.10.11
9:20-30 2 филийки с тахан и мед (2с.л. тахан, 1 ч.л. мед)*
- кафе + захар
13:30 дробчета, домати, малко сирене, зехтин, 1 филия хляб
16:00 тахан с мед, същото количество*
Тренировка - кратка и домашна + йога
21:00 дробчета, домати, малко спагети
* Тоя тахан вече е под зорък контрол щото онзи ден установих, че за три дена съм мацнала половин кило О.о
Чудих се дали да се меря изобщо, с това пмс..Организма ми още се чуди кво става втори месец без хормони ама този месец е по-тегаво.
Не мога да хвана никаква закономерност, измененията са малки, а факторите много. Поствам резултата от метъчето за последното мерене—- днес:
л. ръка - отпусната 24.5—- 24 днес
л. ръка - стегната 27—- 28 днес
бюст 87—- 86 днес
под бюста 76—- 75 днес
талия 64.5—- 66 (пмс?)
дупе 95—- 94.5
бедро 54.5—- 53 +
прасец 36—- 36+
кръста 79—- 78.5
Меренето беше следобед, което също има значение при мен. А последното мерене не съм му писала дата, но е поне от преди две седмици.
Вървят надолу, удри тоя тахан! :D ( Въртят ми се чуденки как ли би ми се отразил един ВМ режим ама..само си го мисля).
Както казах, не мога да хвана никаква закономерност, а и не е много нормално състояние сега, та да се съди по него.Следващото мерене може би ще има по-реални резултати, ама на - да се отчета.
Едит: Дописах храна и тренировка. Изтрих част от коментарите по меренето, че хората решиха, че съм се ошашкала. :)
Мнението беше редактирано от Moonray на 03.10.11 09:51.
Една мацка тук ми разправя, че като прави упражнения за гърди при нея се засилва тоя негативен ефект.. Всъщност нямам идея как да процедирам...да се спра с тез лицеви опори?
Аз лично нямам проблем с лицевите опори. :) По-скоро промените в обиколката на бюста идват от храна и хормони.
Резултата от калипера пък е съвсем аут ъф спейс - всичко си е както предния път, само на кръста е с два мм нагоре О.о Почти удари 20% Добре, че има пмс, да се успокоявам.
ПМС не би трябвало да оказва влияние на гънките, ако са защипани както трябва.
Значи не е добре..
По-скоро си мислех за задържане на вода, щото и талията ми е със см и половина отгоре, което не е нормално.
Мнението беше редактирано от Moonray на 02.10.11 17:23.
Като гледам този тахан...при мен редовната му употреба неминуемо води до повечко мазнинки :(
Абе...навсякъде надолу, само талията нагоре...освен ако няма проблем с инсулина, каква е логиката?
Другата събота ще се разбере.
Изглеждаш си екстра! Не знам за какво са ти тия филми - калипери, метърчета. Пускай тука от време на време по 1 снимка да видиш как ще имаш само оранжеви постове в лога, както и 10-15 верни фена на приблизителна възраст м/у 15 и 18 години.
02.10.11
17:33
Става дума за 1-2см. и 1-2мм....и то на място, което обикновено е покрито с немалко подкожни мазнини. Всичко от задържане на вода поради увеличен прием на натрий, до газове, подуване на стомаха, неотиване по голяма нужда, хипертрофия на коремния мускул, може да доведе до разлика. Не се впрягай.
Вече ако след 2 седмици имаш още 2см. отгоре, тогава започни да се замисляш дали нещата не отиват на зле. :)
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.10.11 17:33.
02.10.11
17:35
И на 2х18 години ;)
А филмите - всеки минава през тях. Лошото е, че някои зациклят и остават в света на мерките и теглилките, но тя не вярвам да бъде от тях.
И на мен не ми изглеждаш на втелена калиперка...
А визията ти е 7,5-8 от 10..:)))
...NO FILMS, както казва Юли:)))