Ехаа, при такъв съпорт как да се шашка човек :)) Благодаря ви!
Няма да се втелясвам.
л. ръка - отпусната 24.5—- 24 днес
л. ръка - стегната 27—- 28 днес
Адмирации (bow)
И аз да “кажа” , че изглеждаш супер и подкрепям идеята за снимките :D
02.10.11
20:13
казано от Moonray на 02.10.11, 13:44:
Ти вместо да раздаваш “мъдрости” наляво-надясно на хората из темите вземи виж head hunter какво ти е написал. И се стегни малко. Не знам твоята как те търпи, но аз такива безгръбначни “мъже” органически не ги понасям.
И да знаеш, “СПРИ да пишеш!” не означава “Ела спамни в моя дневник”
Успех с каквото там си решил да правиш!
Би ли ми дефинирала “безгръбначни мъже” според твоите виждания?
02.10.11
22:04
казано от 110 на 02.10.11, 20:13:
казано от Moonray на 02.10.11, 13:44:
Ти вместо да раздаваш “мъдрости” наляво-надясно на хората из темите вземи виж head hunter какво ти е написал. И се стегни малко. Не знам твоята как те търпи, но аз такива безгръбначни “мъже” органически не ги понасям.
И да знаеш, “СПРИ да пишеш!” не означава “Ела спамни в моя дневник”
Успех с каквото там си решил да правиш!Би ли ми дефинирала “безгръбначни мъже” според твоите виждания?
Имаш огледало предполагам така, че наслаждавай се на определението пред него!
@Moonray, сори, че ти пиша в дневника. Чета ти дневника нищо, че не пиша, а е така и с още няколко. Поздравления за постигнатото и продължавай все така!
@hunter радвам се, че наминаваш, чувствай се поканен да споделяш впечатления и съвети :)
3.10.11
8:00 2 филийки с тахан, кафе с мед
10:00 чисто кафе, ябълка
12:00 спагети с доматен сос, извара
Днес глада рано се обади. Протеин - нъц. (едит: добавих извара)
Хамстер! А дентист!!
Мнението беше редактирано от Moonray на 03.10.11 12:50.
03.10.11
18:54
казано от Moonray на 03.10.11, 11:57:
@hunter радвам се, че наминаваш, чувствай се поканен да споделяш впечатления и съвети :)
Благодаря, ще гледам да е по-рядко но по същество :D
Днес с протеин-а, какво правим? :) Предполагам последните хранения са предимно белтъчини или?
Не, яко джънк..
Дописвам за деня:
15:00 прясно мляко (доста) + корнфлейкс (малко)
Тренировка
1.ротации
2.висене, опити за набирания (- тоя винкел ще ме убие, или лост или стадион..не намерих нищо лостоподобно по пътя до там. Ще го мисля. )
3. бягане 2-3 обиколки
4.комплекс: Griff *
800 метра бягане, 400 метра бягане назад
800 метра бягане, 400 метра бягане назад
за 17:20 мин - уж нямаше да го меря, ама ей така - за протокола
После на форсаж към вкъщи, че трябваше да излизам.
19:00 парче пица - оказа се някакво маломерно или аз съм била много гладна, щото си останах гладна
- кола - лигавих една чаша два часа щото ме прееетаковаха да карам пияниците после (muscle)
* Не се силих на нормалните обиколки защото ме болеше крака - дясното бедро отзад по средата, някак навътре в самия мускул. Подобно нещо ми се случваше преди с лявото на всяко интервално бягане дето се изсиля повече. Сега си ме болеше още от преди тренировката.
То аз и не мога да се силя май много много , бавничка съм - 2 и 20 на обиколка |-)
Иначе бягането назад очаквах да е страшна драма, пък не беше. Първата такава обиколка сприрах за по няколко секунди да наместя картата на околността в главата си, ама втория път нямаше такова нещо. Един единствен път щях да изора леха за картофи като сменях предавките от бягане назад първия път към вторите две обиколки нормално бягане.
Това е за днес.
edit: Намерих как се казва комплекса.
Мнението беше редактирано от Moonray на 04.10.11 09:40.
4.10.11
8:00 2 филийки, 2 с.л. тахан, 1 с.л. мед, кафе
11:30 100тина грама спагети(готови), 50-60гр сирене
14:30 3 яйца, 100гр сирене, домати
17:30 100гр сирене, домати, 1 с.л. тахан, 1 ч.л. мед
- (beer)
23:00 свинска вратна пържола, грах
Тренировка няма.Сега си гледах лога, че ще ми е 6ти тренировъчен ден подред, а и нещо ме боли бедрото още..
едит: Дописвам.
Мнението беше редактирано от Moonray на 05.10.11 00:05.
5.10.11
10:00 овесена питка (1 яйце, 2 с.л. овес), тахан с мед (2с.л., 1ч.л.), 2 ч.л. домашно ягодово сладко, кафе
13:00 100гр сирене, домати
-1/2 бира
16:30 кисело мляко 2% 500гр - много ми беше, не го довърших
Сега ще разровя из комплексите за нещо подходящо за тая вечер. Мисля да потичам първо.
Дописвам.
Тренировка:
1.загрявка
2.лостаджийски опити + малко лицеви опори
3. бягане 800 метра
4. комплекс - 400 метра напади, 3 нормални лицеви на всеки 15
5. разтягания, мостове и т.н.
Не съм доволна от лостаджийските опити. Единствения прогрес, който забелязвам е, че с подхват се чувствам по-силна, но пак не мога да си вдигна д-то..
Времето за комплекса е доста мъгляво, понеже си нямах съдия. Пуснах хронометъра, зарязах го в раницата докато стартирам мина някво време. На края пък последната крачка беше последвана от просване по очи и докато се затътря до раницата пак мина някво време. Показваше 19:15
Лежерно.
Боли ме задника. Но този път се чувствам много по-добре, в смисъл можех да се затичам дори на връщане.
Мислех да направя някоя стойка на ръце, Бакасана и т’ва онова ама..друг път.
Ще вечерям сигурно яйца с кисело мляко и сирене. Днес явно наваксвам с протеина, така се случи. Прегреших по някое време с малко черен шоколад.
6.10.11
8:00 2 филийки с тахан, кафе, мед
11:00 филийка със сирене
Пътувам за Плевен днес. Мнооого ми е сдухано. Адски..
Тренировката ще е, ако имам сили и желание - довечера в Кайлъка.
Плеен д’ге.
Дописвам за деня:
Грах, още тахан с мед, малко хляб, кюфтета от проверен източник, домати, 2 шоколадови бонбона, две сладки с кокос, малко (d) с фанта.
Тренировка нямаше...Пристигнах към 18, вечерята беше в повече и късно..и с тия сладки...реших да се поразходя. Но Плевен е малък град и срещнах (не)подходящите хора.
Установих, че ме хваща от все по-малко.
Мнението беше редактирано от Moonray на 07.10.11 00:30.
7.10.11 Циклично
- чисто кафе, вода
12:30 Тренировка
Прозорец около 5 часа 14:30 до 19-20:00
Храна до тук - 2 кюфтета, 2 домата, 1 филия хляб, чиния грозде.
Тренировка: Бягане до края на Кайлъка и обратно, висене на лост, малко опити за набиране, малко лицеви опори.
Коментари:
Основните ми причини да започна циклично бяха чисто организационни - лекциите ми почват от другата седмица от сутринта до ранния следобяд, а и при наш’те тук храната ще е по-различна, т.е. ще я подбирам по-малко, манджички а-у. А цикличното като че ли носи повече на джънк.
Другото беше, че имах нужда малко да разнообразе. Много бързо се адаптирам, за добро или лошо.
Та по същество - очаквах да е малък (или голям) ад. Предвид, че съм с бърз метаболизъм по принцип и се събуждам много гладна, мислех че ще откача, но... може би щото бях подготвена, може би до някъде от инерцията и вчерашните въглехидрати - днес мина без много драми.
Стомаха ми изръмжа с отварянето на очите, аз му изръмжах обратно и...това беше. Проблеми с волята няма.
После на тренировката много се пазих. Първо щото бягането на обяд винаги ми е сваляло тока, второ щото тръгнах жадна с целия си акъл, и най-вече разбира се заради фастинга. Едва ли не очаквах хипогликемия. (Преди си ги правех сравнително често, откак вкарах и силов елемент в тренировките и почнах да ям повече не съм имала такива проблеми)
Е, нямаше.
Ток и жица си бях първата една трета - даже ми се стори, че имам повече енергия от обикновено. После взеха да ми падат батериите и послаквах малко. Направих една по-голяма почивка на края на парка - няколко минутки ходих наоколо, даже поседях. После с висенето на лоста също - бавно и лежерно, с много по-големи почивки от обикновено. На края, на връщането се усещах изтощена бая, но имах сила за финален спринт, както си ми е обичая. Реших обаче да не правя щуротии и си финиширах кротичко, разтегнах се и се прибрах много доволна. Отне ми към 50 минути, че и отгоре с тия почивки.
Храната: Ако някой е загубил вкуса от храната - препоръчвам му да погладува! Само един ден е достатъчен :)
Притесненията ми за режима са свързани най-вече с това, че не знам дали ще успея да стигна нужните калории. Не ща хипогликемии, а и нещо не мога да се тъпча.. И най-вече да не си забавя метаболизма излишно. Страх ме е да сметна с тоя тахан напоследък какви калории са ми се събирали ама на първо четене сигурно има 2200-2400 (tmi) Като гледам плавно увеличавам интензивността на тренировките, чудно ми е на тях как ще се отрази.. както и да е, споделям впечатления и размисли.
Истинския ефект от режима го очаквам най-рано след няколко дни.
Абе машинка съм, ще избутам :)
Stay tuned ;)
07.10.11
16:17
Добре дошла в куба! ;)
Притесненията са ти безоснователни. Няма да имаш никакви проблеми, повярвай ми - нито с хипогликемията нито с метаболизма. Даже с цикличното метаболизмът се забързва.
Хаха има го това за вкуса от храната ;). Аз преди да си тръгна от бачкане вече съм поогладнял и имам яко апетит. Да не говорим след тренировка... понякога имам чувството, че ако не се ограничавам все пак, в хранителния прозорец от 5-6 часа мога да погълна 4-5 000 калории без проблем
Блъдъря, инж. Маринов :)) Дано да сте прав.
Сега е идеалния момент да пробвам, то ще се види. Не се фанатизирам, но съм с положителна нагласа.
тук става още по-интересно ;) успех с новия режим, ще се следи с голям интерес!
Норче ще гледам да го поддържам интересно, ама включвайте се повечко, де! Така градивно в глезените, че инак доскучава :)
Например нещо изумях как да си разнообразявам тренировките.. Гледам кво гледам в на другите дневниците и все ми се привиждат щанги и пудовки. Със сигурност има купища неща със собствено тегло, които мога да правя. Изглежда аз нещо давам заето..
Дописвам храна:
Второ хранене - кисело мляко с малко сирене вътре, грозде
Трето хранене - чушки запечени със сирене яйце и домат, филийка пълнозърнест хляб, още грозде, няколко сушени сливи
Спрях да дъвча в 7 без 20.
Към 17 и 30 нещо се опита да ми стане лошо О.о не разбрах от какво. Мина сравнително бързо.
Мускулната треска е все така епична - трицепс, бицепс, лопатките (?!), задника, бедрата целите..сутринта едва се размърдах.
Спането ми е доста зле от предишната нощ - нарочно си легнах късно, за да стана късно и пак...събудих се с един часовник, който звъни в София в 7 и 30.. ;(
Мина и ти на ЦХ....:)
Аз съм 3 дни вече,единствените отзиви са,че наистина усещам метаболизма ми забързан...ям в 8 часов прозорец през 2 часа,като гледам да не прекалявам,въглехидратите са предимно плодове,зеленчуци и ръжен хляб,и преди всяко хранене винаги съм гладен...но - одеве се случи да преям и познай - след 2 часа бях готов за следващото хранене!
В сряда имах тренировка(която беше на гладно и мина супер) - още ме мъчи мускулна треска в гърба,не се чувствам възстановен...всичко това го отдавам на цикличното.Обмислям като идея да включа протеинова пудра след тренировка(но да е непосредствено преди прозореца на хранене),а може и да изчакам,да направя поне месец на ЦХ да видим как ще е положението!
казано от Moonray на 07.10.11, 19:10:
Със сигурност има купища неща със собствено тегло, които мога да правя
Абсолютно вярно :) , но ако не ти се мислят комбинации от упражнения със собствено тегло, мога да ти препоръчам някои от видеотата на P90X :)
Кардио тренировки са: Cardio , Kenpo , Plyometrics . Подредила съм ги по нарастваща степен на интензивност/трудност. Иначе, Кенпо-то е много забавно - удари, ритници... :)
По-силова тренировка е Core Synergistics
И вече изолирано, за корем е Ab Ripper X
Yoga X, предполагам, няма нужда от представяне :)
Всички упражнения можеш да си модифицираш както ти е комфортно :)
Мнението беше редактирано от Diddlina на 08.10.11 09:08.
тук има един готин генератор - в секцията Gymnastics - “Bodyweight only workouts” може да си харесаш нещо ;)
http://www.wodshop.org/wods.html
Имам един съвет към дамите, които са решили да пробват режима - много, ама МНОГО внимавайте цикъла да не ви съвпадне в първите три дена от ЦХ! Абсолютно сериозна съм.
Чета тука, че третия ден е най-зле, трети ден плюс втори ден.... -Ако утре не пиша до обяд, моля някой добър човек да се смили и да ми донесе амоняк за свестяване и една палачинка с шоколад и банан! :D
Друг важен извод на тоя етап е, че чистото кафе сутрин на гладно доста влошава нещата. Болка, стържене, чак до гадене. Не ми понася добре.
Имам много добро желание да се занеса на тренировка след час. Stay tuned.
п.п. няма да мрънкам повече
Мнението беше редактирано от Moonray на 10.10.11 18:29.
08.10.11
12:05
казано от Moonray на 08.10.11, 11:17:
Имам един съвет към дамите, които са решили да пробват режима - много, ама МНОГО внимавайте цикъла да не ви съвпадне в първите три дена от ЦХ! Абсолютно сериозна съм.
А каква е точно причината, че не зацепвам в момента? Нещо като double damage ли се получава? :)
Чета тука, че третия ден е най-зле, трети ден плюс втори ден....
За третия ден от режима ли става въпрос или за нещо свързано с цикъла говориш?
Друг важен извод на тоя етап е, че чистото кафе сутрин на гладно доста влошава нещата. Болка, стържене, чак до гадене. Не ми понася добре.
Ъм, че те някои хора ползват кафето на гладно, за да вършат от големите неща във WC-то, та напълно нормално ми се струва. :)
Не ми е навик да си коментирам цикъла по форумите, но в случая влияе доста сериозно и за това.
—Да, получава се дабъл демидж - раздразнителност и от двете, ниско кръвно и от двете, обща отпадналост, главоболие..има и още, няма какво да продължавам.
—Трети ден от ЦХ, втори ден от цикъла (който по принцип е най-гаден) - т.е. утре очаквам да съм по-зле. Кой знае, може пък да се изненадам приятно.
—Нямам проблеми с това, с кафе или без кафе. Проблема е, че ми дразни стомаха и за това мисля да го спра. Другото е, като се позачетох - да внимавам с какво почвам да се храня. Трябва да е нещо възможно най-леко за усвояване, за да е по-лесно на стомаха. Нещо ми е тесен тоя прозорец..
8.10.11
Фастинг 20 часа, прозорец 4-5-6 -( мисля от 14 и 30 до към 19ч да е днес. )
Тренировка
1. Загрявка
2 Бягане до края на Кайлъка и обратно, леко с елементи на интервално
3. Лостове - обичайното висене и опити за набиране с различен хват
4. Мини- комплексче - 3х 7 бърпи +скок от място (от солидарност към групата на Юли)
Кризата отмина както и дойде - изведнъж. Някъде преди тренировката вече бях окей. Самата тренировка с много повече енергия от вчера. Без паузи, с добър тонус.
Храна 14:30 -
- бебешка каша “слънчо” 100гр (това е хранаТА :D), свинско с грах - доста мазно, 2 ч.л. течен шоколад
Ще дописвам.
казано от Moonray на 08.10.11, 12:13:
Другото е, като се позачетох - да внимавам с какво почвам да се храня. Трябва да е нещо възможно най-леко за усвояване, за да е по-лесно на стомаха. Нещо ми е тесен тоя прозорец..
Хммм, аз това не го спазвам и не съм усетил до сега никакви проблеми. Това във темата за воинската диета ли го чете?
На Кетлота и на Славко дневниците зачетох тая сутрин. Данчо след глад винаги почва с нещо леко , плодове примерно. Логично ми звучи - за по-лесно адаптиране на стомаха след като е въртял на празен ход толкова време. Не че е задължително, просто би го натоварило по-малко.
Мнението беше редактирано от Moonray на 08.10.11 18:36.
Дописвам храна:
- филийка с луканка, малко грозде, ябълка
- чаша прясно мляко, малка порция спагети с доматен сос - не я довърших
9.10.11
Фастинг 20 часа, прозорец 4
Тренировка - няма
Храна:
-свинско с грах, салата домати + сирене + зехтин, мед и тахан
-1 кренвирш, малко корнфлейкс, 2ч.л. мед и тахан
Намалявам храната прогресивно, ям на сила. Чувствам се много добре физически, абсолютно никакви проблеми.
Мнението беше редактирано от Moonray на 09.10.11 20:17.
09.10.11
19:39
Думата “гладуване” в името на режима не бива да те подлъгва. Храна си трябва и трябва да ядеш. Най-накрая ще “удариш стената”, макар изразът да има малко по-друго значение.
И внимавай с нервите, дръж кортизола мирен! :)
Знам Тишо, че трябва да ям и за това се опитвам да ям колкото мога ама нещо днес по-малко мога от вчера. :/ Това имах предвид. Не знам добре ли е или не е добре, но не ми се яде дори в прозореца. Определено като дневно количество ям може би на 2/3 от преди, ако не и по-малко.. Днес тахана пълни калориите.
А за кортизола всичко е под контрол ;) Моментно е.
10.10.11
Фастинг 19ч и 1/2 , прозорец 5ч ( 14’30- 19’30)
Тренировка 50мин домашна - гимнастики + баланс
Тренировка:
Работих си по стойките на ръце, въпреки че ми вървят. Почти нямах енергия за нищо интензивно, та беше кротко, с акцент на тяхниката. Включваше :
- Трийсетина изправяния на стената (това ми е трудно). Опитах и с лице към стената, което е в пъти по-лесно.
- Опити за стойка на 1 ръка - никакъв шанс на тоя етап.
- Скалирани раменни преси - няколко серии по 6-7
- Стойки на глава - изправям се без проблеми.
- Бакасана - мернах си отражението в един шкаф и щях да се преметна по глава от потрес. Задника ми отива много на високо и забивам нос в пода. Доста, доста работа има тук.
- Упражнение за баланс с 4кг тежест, което ме мързи да описвам
- между сериите клекове, собствено тегло и скачане без въже
Храна: Увеличих днес прозореца, че да опитам да увелича манджата.
- 100 гр детска каша банан+ ябълка, 1-2 бъркани яйца, риба тон в собствен сос - 130гр.
- 1 банан, 20гр белен слънчоглед, тъмен тахан с мед
- долната част на пилешко бутче, малко ориз, още тахан с мед (общо за деня 3-4с.л. и 1 с.л. мед)
Коментари:
1. Тия са ненормални! Една бебешка каша е 8 лева, а сухо мляко отива към 30! О.о После що само циганите имат деца..(fubar)
2. Чудя се, наложително ли е да се тъпча? Може би трябва да почна да си смятам калориите на седмична база..а така не ми се занимава.
3. Продължавам да скачам на въже без въже, и не виждам в тоя дъжд кога скоро ще имам възможност да го потренирам за да го науча. Вкъщи има място, обаче като се удря въжето в ламината така кънти..невероятно, но бебето на долния етаж не ме чува като скачам без него! Епик фейл съм с тва въже :)))
Edit: Дописвам храна. Спра ли да ям, после за второ и трето хранене не ми е толкова вкусно..
Мнението беше редактирано от Moonray на 10.10.11 22:52.
10.10.11
15:28
казано от Moonray на 10.10.11, 15:09:
10.10.11
1. Тия са ненормални! Една бебешка каша е 8 лева, а сухо мляко отива към 30! О.о После що само циганите имат деца..(fubar)
:) Привет! Защо на пробваш кашите на Слънчо. “Зърнин М” е една от най-вкусните каши, които съм опитвала.
Аз се чудя как никой още не ме е избъзикал за тия каши, ти чак ми препоръчваш :)) Екстра! Слънчо много ги обичам, особено банановата и тая с бисквити. Класика са те, щом си ги спомням от моето детство преди двайсети и много години.. :)
Захар и кой знае кво още имат пущините, ама са вкусни