Екстра гръб! Сега и малко да изчистим талиите... Това последното повече за мен, отолкото за теб. :)
Благодаря, Боби :)
За момента количеството на храната ми е като за поддържане.Гледам да е максимално разнообразна и във всяко хранене да има въглехидрати, мазнини, протеини и задължително зеленчуци.Засега ми се отразява супер. . .успях да изчистя доста мазнини, като в същото време видимо натрупах мускули (изобщо във всяко отношение съм по-добре).Храня се само тогава, когато почувствам глад, без преяждания и с минимално включване на боклучава храна.
Надявам се с времето %-та да слиза, колкото по-долу талиите, толкова по-добре :P
п.с. Тези работи с неяденето преди трениране, еди колко си време трябвало да мине. . .и другите научни фантастики, които се носят из форума “и впрочем аз също съм изпробвал”, никога повече няма да послушам :D !
п.с. 2 . Никой не ме е питал за тези работи, но аз да си кажа каквото ми е на сърцето .
Мнението беше редактирано от Иван П. на 18.01.14 20:11.
п.с. Тези работи с неяденето преди трениране, еди колко си време трябвало да мине. . .и другите научни фантастики, които се носят из форума “и впрочем аз също съм изпробвал”, никога повече няма да послушам :D !
п.с. 2 . Никой не ме е питал за тези работи, но аз да си кажа каквото ми е на сърцето .
Половин година и повече го мъчих това трениране на гладно. Донесе ми само дискомфорт и регрес. Повече по модерни глупости не се подвеждам. :) Във фастинга като цяло има доста смисъл, но тренировката трябва да си е на не повече от 3-4 часа след сериозно хранене, за да има полза от нея. :)
19.01.2014
Храна:
#1 “”
Тахан, мед и какао
Цвекло
#2 “”
Зеле със свинско
Сланина
Банан
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#3 “”
4 яйца със сирене, в мас
1 кюфте
Сланина
Мед
Мандарина
Банан
Цвекло
#4 “”
Орехи
1 яйце
Тахан, мед и какао
Сланина
Цвекло
Морков
Мнението беше редактирано от Иван П. на 19.01.14 20:25.
Тренировката:
Сиси клек, предна везна за повторения, разни набирания, лицеви, кофи на лоста, L и V коремни на лоста, часовник.
20.01.2014
Храна:
#1 “”
Тахан, мед и какао
Цвекло
#2 “”
Сирене Бри
Банан
#3 “”
Кокошка
Сирене
Маслини
Помело
Цвекло
Мнението беше редактирано от Иван П. на 20.01.14 20:23.
Струва ми се, че нещо се поклаща тази врата. :) Да не вземеш да я обърнеш?
Не само ти се струва, наистина се клати :D Няма опасност да се обърне, но като се затопли времето задължително трябва да се измайстори нещо друго :)
Адашка заключи лактите :)
Ванка, нещо не те разбрах (wasntme)
Първата:
- Силово възлизане и разни други маймунджилъци на лоста
- HSPU и задържане в стойка на ръце
Довечера ще има втора, понеже силовите ме умориха и не направих планираното :)
Мнението беше редактирано от Иван П. на 21.01.14 12:17.
21.01.14
12:20
Тези работи с неяденето преди трениране, еди колко си време трябвало да мине. . .и другите научни фантастики, които се носят из форума “и впрочем аз също съм изпробвал”, никога повече няма да послушам :D !
но тренировката трябва да си е на не повече от 3-4 часа след сериозно хранене, за да има полза от нея. :)
В тотална грешка сте и двамата :)
Не винаги тренировката се повлиява от това кога,какво и колко си ял.Има и други фактори.
Аз например мога да направя много по-добра тренировка без да съм яла 20+ часа,отколкото ако съм яла стабилно,но съм нервна/умислена,тъжна.
Тези работи с неяденето преди трениране, еди колко си време трябвало да мине. . .и другите научни фантастики, които се носят из форума “и впрочем аз също съм изпробвал”, никога повече няма да послушам :D !
но тренировката трябва да си е на не повече от 3-4 часа след сериозно хранене, за да има полза от нея. :)
В тотална грешка сте и двамата :)
И аз така си мислех, ама седем-осем месеца мъка ме убедиха, че не е точно това истината. Поне не и абсолютната истина за всеки. :) Ако тялото ми не може да привикне към нещо за толкова време, значи това няма да стане никога. Сега пак си фаствам и си тренирам, но с по едно ядене между двете. Много си ми е добре така. :)
21.01.14
12:50
Адаптацията настъпва по различно време и по различен начин за всеки. Вие двамата просто не сте я изчакали. На мен най-тежката ми тренировка винаги е на гладно и не се оплаквам от липса на сила в нея, поне не и заради лиспата на храна както каза Джулс. Понякога и втората е на гладно, но и там храната не влияе чак толкова много.
Адаптацията настъпва по различно време и по различен начин за всеки. Вие двамата просто не сте я изчакали. На мен най-тежката ми тренировка винаги е на гладно и не се оплаквам от липса на сила в нея, поне не и заради лиспата на храна както каза Джулс. Понякога и втората е на гладно, но и там храната не влияе чак толкова много.
Чакането си е чакане, но аз знам кога са ми вързали тенекия. :)
Хората са индивидуални, нормално е за един едно да работи, а за друг друго.
Защо всички трябва да приемем нещо за вярно и край, друго мнение няма по въпроса (shake)
21.01.14
13:11
Е що пък трябва да ги приемам и като фантастики ? :)
Не съм имал проблем със силата и т.н. ( на 24 часа фаст съм правил тренировка, като преди това съм работил ), но не видях смисъл в това да изпитвам глад и в същото време да се насилвам и да чакам определено време за да се храня :)
Аз виждам нещата по следният начин:
Двама души правят еднакви тренировки, хранят се с пълноценна и разнообразна храна, но единият прави фастове, а другият се храни 2-3-4 пъти на ден. . .Каква ще бъде разликата :P ?
Лично за мен си, предпочитам да хапвам разнообразна храна, без да се натоварвам психически с разни мисли, кога и какво не трябва да ям или да чакам да минат 100 часа.
Едното има плюсове, другото също и всеки може да избере, кое предпочита.
21.01.14
13:22
Двама души правят еднакви тренировки, хранят се с пълноценна и разнообразна храна, но единият прави фастове, а другият се храни 2-3-4 пъти на ден. . .Каква ще бъде разликата :P ?
Ами намери ги тия двама еднакви и ще видиш. Според вида на тренировките и естеството на храната резултатите също ще търпят промени.
Ами намери ги тия двама еднакви и ще видиш. Според вида на тренировките и естеството на храната резултатите също ще търпят промени.
Имам предвид, че разликата не е толкова голяма, че да си струва жертвата, защото за мен е жертва :D
Мнението беше редактирано от Иван П. на 21.01.14 13:31.
21.01.14
13:34
Имаш предвид, че предполагаш, че разликата не е голяма ;)
Защото :
1. Не си провел експеримента.
2. Не си провел експеримента достатъчно продължително време, за да получиш резултат различен от началните колебания.
3. Не си провел експеримента достатъчно дълго време, за да получиш резултат, който да можеш да прецениш обективно в дългосрочен план.
Много ме кефят изказвания наизуст :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.01.14 13:39.
Сашо, дефинирай достатъчно дълго.
И ако за различните хора е различно, защо отхвърляш възможността за някои достатъчно дълго да е никога или поне толкова много време, че да е на практика същото?
П. П. Далеч съм от мисълта да споря с теб и да правя някакви обобщения. Със сигурност имаш повече опит и наблюдения върху фастинга и спорта (поотделно и заедно) от мен. От друга страна обаче при мен дискомфортът и слабостта при тренирането на гладно се задържаха от март до декември - даже не са 7-8, а цели 10 месеца. В същото време адаптацията към самия фастинг настъпи доста по-рано и неща като зверски глад, некотролируемо тъпкане в прозореца, сънливост и др. отминаха още на третия месец. Нито мога, нито искам да чакам повече. Въпросът е не само на това ще се случи ли тази адаптация и кога, а и на мотивация.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.01.14 13:44.
21.01.14
13:43
Над година може да отиде в адаптация, като тук пак ще говоря наизуст - страничните фактори могат да ускорят или да забавят процеса.
Дали на някой му е жертва или не вижда смисъл поради дългия лично за него период на адаптация, няма отношение с ползата и свикването с тренирането на гладно. Това се опитвам да кажа :)
Ванката си е лаком, ти си нетърпелив и си намерихте оправдание :)
Ех, Саше :D
Ще го кажа по друг начин:
В твоят дневник е ставало въпрос, за пиенето, пушенето и храненето ти.Тогава ти каза, че дори да знаеш, че ако ги промениш ще живееш 300 години в цветущо здраве, пак няма да се откажеш от този начин на живот.
Същата работа и с мен :D Самоче аз предпочитам да се храня редовно, пред това да фаствам. . .дори това да ми носи минуси :P
21.01.14
13:53
Точно такова нещо не съм казвал :)
Казвал съм, че няма режим, който да ти донесе 120 години цветущо здраве и съответно не е нужно да жертваш много неща(а не едно или две хранения, по-точно часовете на тези хранения) в името на несигурни резултати. Обаче в случая не говорим за това, а за конкретни резултати в тренирането ;)
То е до момент...;) А такива моменти ще видиш доста , всяко нещо с времето си :D
Подобни моменти имат ли конкретна идея и цел в хранителния ти режим или просто се случват.
Прияжда ми се нещо - ям го, припива ми се нещо - пия го(е, тва не винаги мога да си го позволя). Аз не робувам на диети и хранителни рестрикции, ако ще 300кг лег да мога ако се огранича, па и ако ще 300 години цветущо здраве ;)
Помня като слон :D !
Мнението беше редактирано от Иван П. на 21.01.14 14:01.
21.01.14
14:06
Явно съм се сетил за едно друго изказванеаз :)
21.01.2014
Храна:
#1 “”
Тахан, мед и какао
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#2 “”
Кокошка пълен комплект
Мас
Сирене
Чушлета
2 яйца
Банан
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#3 “”
Останалото от кокошката
Маслини
Чушлета
Сирене
Мандарина
Салата от цвекло, зеле, морков, целина, зехтин и оцет
Втората:
- Кофи от мъртва точка, после пропадане, набиране и повтарям (на видеото е без набирането)
- Набиране в успореден хват на халките, L набирания, задържане в горна позиция, набиране с акцент на бицагите :P
- Предни клекове с двете, с едната двупудовка, пистолети
- Стойки на ръце и HSPU
Стречинг.
Мнението беше редактирано от Иван П. на 21.01.14 17:09.
22.01.2014
Храна:
#1 “”
Тахан, мед и какао
Цвекло
#2 “”
5 яйца
1 парче домашна торта
Цвекло
Морков
ТРЕНИРОВКА
#3 “”
1 кюфте
3 яйца с масло и сирене
Крем карамел без захар
Мед
Мнението беше редактирано от Иван П. на 23.01.14 06:50.
Тренировката:
- Набиране с тесен подхват х40 , х20 кг, накрая набирания със смесех хват, като сменям ръцете
- После предни АТГ и много тесен разкрач клекове с щангата на 65кг, спринтове и повдигания, като единия крак е нависоко, а другият на земята
- Широка и тясна тяга на 120кг
От силовите на лоста, лявата предмишница е натегната малко. . .днес пак имаше няколко, отделно набиранията, предните клекове и за тягата не остана много сила.
23.01.2014
Храна:
#1 “”
Тахан, крем карамел без захар, мед и какао
1 яйце
Цвекло
#2 “”
2 яйца
Орехи
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#3 “”
Кюфте
3 яйца с мас и сирене
Маслини
Банан
Чагданоз
Цвекло
#4 “”
Кюфте
2 яйца
Чушлета
Крем карамел без захар
Мед
Цвекло
Мнението беше редактирано от Иван П. на 23.01.14 20:26.
Номер 2 :P
- Набирания раменен надхват, коремно възлизане и от там кофи на лоста, лицеви
- Пистолети с отскок и нормални пистолети
24.01.2014
Храна:
#1 “”
2 яйца
Цвекло
#2 “”
1 яйце
1 кюфте
Сланина
Сирене
Морков
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#3 “”
4 яйца
Сланина
Круша
Морков
Цвекло
#4 “”
Дроб в масло
Мнението беше редактирано от Иван П. на 24.01.14 20:33.
Тренировката:
- Преден клек с двупудовките
- Кофи от мъртва точка (на халки), набиране на въжетата на халките, гребане на халките, HSPU
- Жабешки подскоци, патешко ходене
Имам 2 видеота от тренировката, обаче на едното ми се закачи куката от халката в джоба, а на другото се плъзнаха краката при гребането :D
25.01.2014
Храна:
#1 “”
Сланина
3 яйца
Орехи
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#2 “”
Круша
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#3 “”
Дроб
1 яйце
Круша
Мандарина
#4 “”
1 кюфте
3 яйца в мас
Сирене
Маслини
Морков, цвекло, зеле
Мнението беше редактирано от Иван П. на 25.01.14 21:05.
#1:
- HSPU, стойки на ръце
- Диамантени лицеви, обикновени лицеви
- Пистолети, сиси клек
- Набирания успореден хват на 2 дебели тръби, набиране с раменен надхват
- Кофички на 2 тръби, като разстоянието между тях е 15-20 сантиметра
Мнението беше редактирано от Иван П. на 25.01.14 16:32.
26.01.2014
Храна:
#1 “”
Сланина
3 яйца
Цвекло
#2 “”
Тахан, крем карамел без захар, какао и мед
Круша
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#3 “”
Кюфте
3 яйца в мас
Сирене
Маслини
Орехи
Цвекло
#4 “”
3 яйца
Сланина
Морков
Цвекло
#5 “”
1 кюфте
Кисело мляко
Лук
Чесън
Морков
Цвекло
Днес май ще бъде ден за тяга :P
п.с. Пешо0о0о0о0о00о (headbang) да си взимаш снега, eй (ndolars) (nbat)
Мнението беше редактирано от Иван П. на 26.01.14 20:07.
Тренировката:
- Предни клекове, като поемам щангата с обръщане от вис (както винаги де :D ) (пълен, АТГ, разкрач. . .крак до крак) - 25х65кг - разпръснати в серии
- Тясна тяга в надхват - 25х125кг - разпръснати в серии
Бърза, напомпваща тренировка с минимални почивки :)
П.с. Открих начин да увелича количеството на тахановото бъркало (взаимствам името от дневника на Марги :P ).
50гр тахан, 20гр мед, 20-ина гр какао. . .бъркам до хомогенна смес.После слагам една порция от крем карамела без захар (прясно мляко, яйца и ванилия) и отново бъркам.Получената смес прилича на пудинг, като в същото време вътре има останали едри частици от (тахана, какаото и меда), които напомнят парченца шоколад (makeup) (nlove2) (nlick)
Мнението беше редактирано от Иван П. на 26.01.14 16:32.
27.01.2014
Храна:
#1 “”
4 яйца в мас, със сланина и сирене
Морков
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#2 “”
Тахан, крем карамел без захар, какао и мед
2 яйца
Круша
Цвекло
#3 “”
2 кюфтета
Сланина
Орехи
1 яйце
Цвекло
Зеле
Мнението беше редактирано от Иван П. на 27.01.14 17:20.