All about

Прескочи до:

26.07.12
09:42

казано от Майстор Тричко на 25.07.12, 21:47:

казано от James Hinks на 19.07.12, 09:56:

сталкер 5х50кг(дъмбели по 25кг) - набиране на ръкохватката 1х(+70кг) - кофички 1х(+70кг) - набиране на ръковхатката 2х(+50кг) - кофички 3х(+50кг) - набиране на ръкохватката 4х(+30кг) - кофички 5х(+30кг) - сталкер 5х50кг(дъмбели по 25кг) - набиране на ръкохватката 1х(+70кг) - кофички 1х(+70кг) - набиране на ръковхатката 2х(+50кг) - кофички 3х(+50кг) - набиране на ръкохватката 4х(+30кг) - кофички 5х(+30кг).

Това всичкото един кръг ли е? Ако има почивки може ли да споделиш къде са? Набиране на ръкохватката, предполагам е неутрален хват (на успоредни тръби, дланите са една към друга)?

Един кръг е, почивките са колкото да се преместиш, сложиш/свалиш тежестите на/от колана.
Ръкохватката е точно това, което си описал, хвата е тесен - малко под една педя.

казано от Майстор Тричко на 25.07.12, 21:47:

Следя дневника ти отпреди да се регистрирам, тъй като начина ти на трениране съвпада с моите виждания, само дето ти имаш доста повече знания (за което благородно ти завиждам). Ако имам по някой въпрос за силово-кондиционното трениране и то свързано с бойно изкуство (спорт), дали мога да го задавам тук (не очаквам да ми даваш информация на готово)?

Може да го задаваш разбира се, щом следиш какво съм писал ще видиш, че по принцип отговарям на всички(ако мога).

ааа, и да продължава казармената тема, Боби няма да почива спокойно я :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.07.12 09:43.

26.07.12
15:31

Тренировката в понеделник :

Тренировка разхвърляно в рамките на почти 2 часа
кофички подхват 30 - 20 - кофички надхват 10.
набирания 3х30 с различни хватове(подхват, успореден хват, надхват).
кофички  30 - кофички подхват 20 - кофички надхват 10.

Тренировката в сряда :

обръщане от земя 6х60кг - високо изтегляне от земя 6х60кг, обръщане от земя 6х80кг - високо изтегляне от земя 6х80кг  -  тия двете серии за загрявка.
обръщане от земя 2х110кг - високо изтегляне от земя 5х110кг - сталкер 2х68кг(два дъмбела по 34кг). 2 пъти.
Исках да продължа да обръщам със 110кг, обаче много криви двойки, чак нещо ме жилна на няколко пъти в лактите и свалих малко тежестите.
обръщане от земя 5х90кг - високо изтегляне от земя 2х120кг - сталкер 1х68кг(два дъмбела по 34кг).
обръщане от земя 5х90кг - високо изтегляне от земя 2х120кг - 3х110кг - 7х90кг - сталкер 1х68кг(два дъмбела по 34кг).
Щях да се самонокаутирам с 90кг на високото изтегляне - чукнах си брадата на първото повторение, бях тоя ряз :D
всички серии са с щанга с малки дискове и от дупките в пода, тоест стартовата точка е на нивото на глезена ;)

редувано едностранно сгъване за бицепс с дъмбел - раменна преса с дъмбел 5х34кг(на всяка ръка) - тяга с максимално широк хват, с малки дискове от дупките 2х160кг. 2 пъти. Идеята беше друга - поне още по 2 повторения на тягата, ама много жега, целия мокър, като се наведа да хвана щангата и все едно теква чешмата и хвата...аха да си призная, че съм Лейди Гага :@

Тренировката днес :

набиране на ръкохватката 39 - 6.
бутане от лег с тесен хват 28 - 6, тука нещо обърках бройките...пиша по-ниските.
набиране на ръкохватката 22 - 8.
кофички с подхват 20 - 10 - 6 - 6.

Мислих, мислих и измислих как да тренирам следващия период... :D Схемата ме устройва, ще видя след първите две семдици как се чувствам.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.07.12 16:02.

26.07.12
20:48

казано от James Hinks на 26.07.12, 09:42:

Не знам мен ли имаш предвид, ама моята почивка трудно ще я развалиш, поне по този начин. :) Аз и без друго докато съм на моренце, влизам във форума само да си попълня дневника,. :) (beer) Иначе казармени истории имам и аз няколко в ръкава - дивотии доста сме правили. :) Имахме един доста шантав тип в новобранската рота - тренираше здраво със собствена тежест, а освен това беше луд по йога, медитация и всякакви източни философии. Първа седмица, първо занятие по ФП. Взводният ни, едно новизлюпено лейтенантче ни изпитва, за да види кой колко може. Стигаме до набиранията. Онзи пич се хваща за лоста. Понеже средното ниво беше трагично, някъде към десетото набиране взводният му вика “Стига толкова, слизай!”. Онзи обаче не ебава. Още една заповед, после лейтентантът отиде до него и му увисна на краката. Онзи направи още едно цяло набиране с 60-килограмов лейтенант на краката. Е, колко чисто е било и дали взводният е висял изцяло не е ясно, но пичът си изкара 3 дни арест заради набирания. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.07.12 20:56.

27.07.12
14:34

казано от Boby_ на 26.07.12, 20:48:

казано от James Hinks на 26.07.12, 09:42:

Не знам мен ли имаш предвид, ама моята почивка трудно ще я развалиш, поне по този начин. :)

Тебе, тебе :D
Хем да си на почивка, хем да си мислиш за казармата ;)

Днешната, уж тренировка :

изхвърляне прав с щанга 10х50кг - раменна преса прав 10х50кг - високо изтегляне 10х50кг - обръщане прав(борческата) 10х50кг - коремни преси 50. 2 пъти.

Нищо работа, но кат стана сутрин 4.50 и ми е малко не за тренировки. Поне щангата не я пусках въобще де...

втора тренировка вечерта 100 ляв прав и 100 десен прав с една 5 кг гиричка, редувах ги по 10 удара на ръка, без почивка.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.07.12 09:03.

31.07.12
09:16

Вчера първа тренировка по новата схема. Или почти първа(хаха, баси израза) заради подготовката през миналата седмица.

високо изтегляне от земя 2х130кг - 2х110кг - 4х100кг - клек скок с дъмбелите 4х68кг - 10х34кг - редувано едностранно сгъване за бицепс с дъмбел - раменна преса с дъмбел 5х34кг(на всяка ръка). 2 пъти.

набиране с неутрален подхват на ширина на раменете 3х(+50кг) - кофички 2х(+70кг). 2 пъти.

редувано едностранно сгъване за бицепс с дъмбел - раменна преса с дъмбел 4х34кг(на всяка ръка) - високо изтегляне от земя 4х100кг - набиране с неутрален подхват на ширина на раменете 15 - кофички 30 - клек скок 30х20кг(тоя път използвах диск вместо дъмбел).

тренировка при почти 100% влажност на въздуха и 32 градуса темпертаура е супер усещане...щом краката ми бяха мокри все едно съм гази във вода...(devil)

31.07.12
10:54

Към 9:30 става ли за едни 5км на стадиончето или има вероятност да се гътнем от жега?

ВЕЛИК СИ!!!
Отивам да медитирам :)

31.07.12
11:07

казано от Puppy на 31.07.12, 10:54:

Към 9:30 става ли за едни 5км на стадиончето или има вероятност да се гътнем от жега?

Става, става, но от както изрязаха тополите там пече още от 6,30 сутринта :)
Все пак е Пловдив, не е Пампорово...

31.07.12
11:12

Ще го преживея някакси, нали ще ставам войн :D
Ще тренираме при тебе, нали няма проблеми, Сашо, то бягането ни няма да е повече от 24 мин ( за себе си говоря, другите са под).

01.08.12
14:10

казано от Veso Pervazov на 31.07.12, 21:06:

Та мери си приказките ти, че псевдонима и борбата не те правят невидим, а иначе аз поне си стоя зад коментара с името.

Гълъбче, заповядай в петък със софийската група - имаш златната възможност да постъпиш мъжки и да се извиниш за глупавите и с нищо непредизвикани обиди или пък да си застанеш зад думите и да видим колко си корав ;) Не се лъжи по псевдонима ми, почти половината трениращи сериозно някакво Бойно Изкуство или Боен Спорт в България ме познават, макар и с друг прякор - не се крия и не съм се крил никога и никога не съм връщал “отворени” гости ;)
Останалото са празни приказки, всеки може да се прави на отворен в нета, да обижда, това не показва нито дух, нито ум, нито култура или превъзходство :)

“От плодовете/делата/ им ще ги познаете” Евангелие от Матей 7:16

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.08.12 14:12.

01.08.12
14:20

Мислиш ли, че ще го качим в колата?
Но ако това е волята ти и последната дума, лично аз ще се забавлявам доста на гледката, лошото е, че един човек беше казал наскоро - “Такива закани никога не се реализират”, което като цяло свежда шансовете ми да видя това шоу до нула... :(

Мнението беше редактирано от Блажка на 01.08.12 14:21.

Пазете се от радиолога!!! Изцяло лекува облъчените!!!

01.08.12
14:23

казано от Puppy на 01.08.12, 14:20:

Мислиш ли, че ще го качим в колата?

Че то багаж се кара в багажника ;)

Нещоо ми се струва ,че се занимавате с глупости :))) Бат Сашо не се нерви за неща,които не си заслужават  , а се стягай че има вероятност да те посетя след месец :)

02.08.12
14:23

казано от Veselin Doichev на 01.08.12, 22:29:

Нещоо ми се струва ,че се занимавате с глупости :))) Бат Сашо не се нерви за неща,които не си заслужават  , а се стягай че има вероятност да те посетя след месец :)

Брат, не се нервя ;)
Ако се бях изнервил няма да има никакви постове по форумите, а съвсем друго нещо :)
Стягам се, заповядай, винаги си добре дошъл !

Вчера малко айляк го дадох, тренирах без много насилване :

раменна преса седнал 6х80кг - клек 5х140кг - широка тяга 2х170кг. 3 пъти.

широка тяга с малки дискове 2х160кг - суинг 12х50кг. 2 пъти.

набиране на въжето 15 - бутане от лег с хват на ширина на раменете 5х110кг. 2 пъти.

лицеви опори 3х(+100кг). 2 пъти

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.08.12 14:33.

James, аз да те питам колко ти бил макса на тяга , клек и на раменна преса, на лег си споменавал ама на тях май не.

06.08.12
11:42

казано от дебилен аморамлен на 05.08.12, 10:36:

James, аз да те питам колко ти бил макса на тяга , клек и на раменна преса, на лег си споменавал ама на тях май не.

Писал съм ги няколко пъти, ето ти последните от дневника - 2х200кг на тяга, 3х180кг на клек, 3х100кг на раменна преса. Поне това са последните най-тежки серии, които съм правил на тези движения. Имал съм и по-добри преди време, макар да са били в различни периоди.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.08.12 11:42.

06.08.12
15:37

Нека всеки човек насочи първо себе си към това, което е правилно и едва тогава да учи другите.

Гаутама Буда

06.08.12
17:39

казано от James Hinks на 01.08.12, 14:10:

Гълъбче, заповядай в петък със софийската група - имаш златната възможност да постъпиш мъжки и да се извиниш за глупавите и с нищо непредизвикани обиди или пък да си застанеш зад думите и да видим колко си корав ;) Не се лъжи по псевдонима ми, почти половината трениращи сериозно някакво Бойно Изкуство или Боен Спорт в България ме познават, макар и с друг прякор - не се крия и не съм се крил никога и никога не съм връщал “отворени” гости ;)
Останалото са празни приказки, всеки може да се прави на отворен в нета, да обижда, това не показва нито дух, нито ум, нито култура или превъзходство :)

Сашо, излагаш се. Ще подмина въпроса защо ми пишеш тук, а не на лично, ако толкова искаше да го прочета, в смисъл, сериозно ли си мислиш, че целия форум чете дневника ти или просто събираш лайквания??? Това си е чисто и просто да приказваш на някого зад гърба. И сега понеже споменаваш дух, ум, култура, превъзходство, аз бих добавил и чест, ще те попитам защо пишеш полуистини и се правиш на засегнат и обиден, това показва ли дух, ум, култура, превъзходство, чест, достойнство??? Глупавите и непредизвикани обиди ги отправи ти, при това без да съм споменавал тебе, името ти, прякора ти, без да съм те коментирал и предизвикал по какъвто и да е начин в тази или друга тема.

казано от James Hinks на 31 Юли 2012 09:22

казано от Jikata на 31 Юли 2012 09:18:

Бате,много пишеш,ама нищо съществено..

Щото не пуши
Като го гледам как се страхува от никотина няма смисъл да му се вадят факти, че всъщност никотина е силен стимулант за мозъка и ако пушеше щеше да пише”по-умно”

Това е първия ти коментар по мой адрес, с нищо непредизвикана обида от ТВОЯ страна, останалото е размяна на реплики, ако някой от четящите дневника ти иска пълния текст-цък. Та ако имаш и част от това за което пишеш (дух, ум, култура...) ще се извиниш ти, вместо да изкривяваш и преиначаваш истината, най-малкото е, че не ти прави чест, както казах вече излагаш се... Аз тези качества ги имам и ти ДАВАМ ДУМА пред целия форум, че ще дойда в Пловдив и ще се извиня ЛИЧНО, ОЧИ В ОЧИ за това, което съм казал по твой адрес, веднага щом получа твоето извинение.
И както казваш: По делата им ще ги познаете.

06.08.12
17:46

Да кажем, че 99.9 % от форума чете този дневник.

аз не го чета :) не си заслужава да чета дневника на слабак като бат Сашо :))))

07.08.12
09:42

казано от Veso Pervazov на 06.08.12, 17:39:

казано от James Hinks на 01.08.12, 14:10:

Сашо, излагаш се. Ще подмина въпроса защо ми пишеш тук, а не на лично, ако толкова искаше да го прочета, в смисъл, сериозно ли си мислиш, че целия форум чете дневника ти или просто събираш лайквания??? Това си е чисто и просто да приказваш на някого зад гърба. И сега понеже споменаваш дух, ум, култура, превъзходство, аз бих добавил и чест, ще те попитам защо пишеш полуистини и се правиш на засегнат и обиден, това показва ли дух, ум, култура, превъзходство, чест, достойнство??? Глупавите и непредизвикани обиди ги отправи ти, при това без да съм споменавал тебе, името ти, прякора ти, без да съм те коментирал и предизвикал по какъвто и да е начин в тази или друга тема.

казано от James Hinks на 31 Юли 2012 09:22

казано от Jikata на 31 Юли 2012 09:18:

Бате,много пишеш,ама нищо съществено..

Щото не пуши
Като го гледам как се страхува от никотина няма смисъл да му се вадят факти, че всъщност никотина е силен стимулант за мозъка и ако пушеше щеше да пише”по-умно”

Това е първия ти коментар по мой адрес, с нищо непредизвикана обида от ТВОЯ страна, останалото е размяна на реплики, ако някой от четящите дневника ти иска пълния текст-цък. Та ако имаш и част от това за което пишеш (дух, ум, култура...) ще се извиниш ти, вместо да изкривяваш и преиначаваш истината, най-малкото е, че не ти прави чест, както казах вече излагаш се... Аз тези качества ги имам и ти ДАВАМ ДУМА пред целия форум, че ще дойда в Пловдив и ще се извиня ЛИЧНО, ОЧИ В ОЧИ за това, което съм казал по твой адрес, веднага щом получа твоето извинение.
И както казваш: По делата им ще ги познаете.

Щом си се почувствал обиден от коментар, в които няма нито обидна дума, нито обидно словосъчетание, а има само шеговито поднесен факт - ИЗВИНЯВАЙ :)
Дали ще дойдеш или не - все ми е тая, нито извинения събирам, нито лайквания, нито пък пиша полуистини или изкривявам и преиначавам истината ;) Сложи си една снимка от периода, в който си имал 10 години стаж във фитнеса и дай пак да си говорим на тая тема ;)
Иначе ми е и все тая кой чете и кой не чете дневника. Ако им е интересен - да четат, ако не - да четат каквото им е интересено. Но явно се чете от време на време, пък даже и ти си чел, нали ? Не ти е казал някой “Я виж Животното какво е написал по товй адрес...” :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.08.12 13:11.

07.08.12
11:28

След четири дни почивка, вчерашната тренировка :

някъде в ранния следобед 41 кофички с подхват - 9 нормални.

самата тренировка,мкоято беше 4 часа след това

сталкер 2х68кг - клек скок(с дъмбели в ръцете) 5х68кг - обръщане прав(борческо) 10х70кг.
сталкер 2х68кг - клек скок(с дъмбели в ръцете) 5х68кг - обръщане прав(борческо) 5х90кг.

сталкер 1х68кг - редувано еднострано сгъване за бицепс с дъмбел - раменна преса с дъмбел 3х34кг(на всяка ръка) - клек скок(с дъмбели в ръцете) 5х68кг - високо изтегляне от земя 5х100кг. 2 пъти.

набиране на халки 3х(+50кг) - кофички 1х(+70кг). 2 пъти.

набиране на халки 20 - кофички на халки 30 - набиране на халки 12 - кофички 15.

Голям проблем със застопоряването на халките...иначе тия кофички на халки не знам защо ги водят толкова трудни, като въобще не са ;) Инцидентните 41 кофички с подхват бяха за проба и малко да се направя на корав :)
Набиранията на халки не са моите набирания, много ми пукат и хрущят лактите и сухожилията от тях, няма да ги правя скоро пак. Но кофички на халките, с тежест - почвам ги яко :)

Добавките от Pure Nutrition свършиха. Като ми остане време ще опиша всички впечатления от стака, най-важното е, че при силно орязана храна се възстановявах отлично и имах сила, свалих 2,5 кг тегло, свалих 3 см от талията и 3 см от бедрата, другото не е мръднало (muscle)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.08.12 13:12.

IS

07.08.12
11:58

Какво ще рече борческото обръщане- вдигаш щангата до над коляно и обръщаш с  напад или без напад?

А,за високото изтегляне каква е позицията на ръцете и краката(ширината на хвата и разкрача) и до къде издърпваш?

07.08.12
12:05

казано от Ivaylo Stefanov на 07.08.12, 11:58:

Какво ще рече борческото обръщане- вдигаш щангата до над коляно и обръщаш с  напад или без напад?

Стоиш прав, дърпаш хубаво нагоре щангата, стягаш плешките и обръщаш като само чукваш лоста в гърдите и връщаш обратно. Без да движиш краката, таза и кръста, само раменния пояс участва и лактите не се въртят колкото на щангисткото обръщане. Така ми го е показвал и така му казваше Юнака, лека му пръст. Обръщане прав, само на ръце и рамене.

казано от Ivaylo Stefanov на 07.08.12, 11:58:

А,за високото изтегляне каква е позицията на ръцете и краката(ширината на хвата и разкрача) и до къде издърпваш?

Ръцете малко по-широко от раменете, краката на ширина на раменете. Дърпам някъде до ключиците/гърдите/понякога на леки кила до брадата, къде спира точно движението не мога да ти кажа.

07.08.12
13:20

Иво, баш пък ти ли питаш какво е борческо обръщане...може да се прави и с крачка назад,получава се леко гмуркане иначе останалото е както го е описал Сашо..Поздрави

http://www.youtube.com/watch?v=14DceUP_MOY&feature=related 4. 38.мин

IS

07.08.12
13:38

И аз,това имах в предвид-да ли е с крачка или не:) Може пък и нещо ново да е измислил Сашо,не е като да няма идеи:)

08.08.12
19:12

казано от James Hinks на 07.08.12, 09:42:

Щом си се почувствал обиден от коментар, в които няма нито обидна дума, нито обидно словосъчетание, а има само шеговито поднесен факт - ИЗВИНЯВАЙ :)
Дали ще дойдеш или не - все ми е тая, нито извинения събирам, нито лайквания, нито пък пиша полуистини или изкривявам и преиначавам истината ;) Сложи си една снимка от периода, в който си имал 10 години стаж във фитнеса и дай пак да си говорим на тая тема ;)
Иначе ми е и все тая кой чете и кой не чете дневника. Ако им е интересен - да четат, ако не - да четат каквото им е интересено. Но явно се чете от време на време, пък даже и ти си чел, нали ? Не ти е казал някой “Я виж Животното какво е написал по товй адрес...” :)

Съжалявам, но не съм го разбрал като “шеговито поднесен факт”, приех го като обида и заяждане, ако не е било така се извинявам, както и за последващите ми коментари. Това по никакъв начин не замества и не отменя обещанието ми да дойда и да се извиня лично, очи в очи.
Относно дневника ти мисля, че е от полза за много от четящите във форума и затова не мисля да го спамя повече. ;)
Поздрави.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 08.08.12 19:14.

09.08.12
09:49

казано от Veso Pervazov на 08.08.12, 19:12:

.. - ИЗВИНЯВАЙ

...

... се извинявам, както и за последващите ми коментари. Това по никакъв начин не замества и не отменя обещанието ми да дойда и да се извиня лично, очи в очи.
...

Стискам ви ръцете и на двамата. Това вече е мъжки разговор. (handshake)

09.08.12
12:26

казано от Ivaylo Stefanov на 07.08.12, 13:38:

И аз,това имах в предвид-да ли е с крачка или не:) Може пък и нещо ново да е измислил Сашо,не е като да няма идеи:)

То ако бях слушал добре едно време на тренировки, щях да мога да ти обясня защо Юнака искаше да го правим без крачка един път и с крачка друг път, ама...падане на глава, падане на глава и на резултат :) Пък и неговите “силови” бяха малко по-странни ;)

Съжалявам, но не съм го разбрал като “шеговито поднесен факт”, приех го като обида и заяждане, ако не е било така се извинявам, както и за последващите ми коментари. Това по никакъв начин не замества и не отменя обещанието ми да дойда и да се извиня лично, очи в очи.

Грешка в комуникацията...Карай, нали се разбрахме в крайна сметка :)

Относно дневника ти мисля, че е от полза за много от четящите във форума и затова не мисля да го спамя повече. ;)
Поздрави.

Никой не е успял да го оспами досега :D Поне не и повече от мен :D

казано от Vic на 09.08.12, 09:49:

.. - ИЗВИНЯВАЙ

...
... се извинявам, както и за последващите ми коментари. Това по никакъв начин не замества и не отменя обещанието ми да дойда и да се извиня лично, очи в очи.
...

Стискам ви ръцете и на двамата. Това вече е мъжки разговор. (handshake)

Винаги съм смятал, че форумте по интереси не са място, в което търсиш врагове, а търсиш приятели :)
Да спорове има навсякъде и за всичко, но те би трябвало да са за хубаво ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.08.12 12:36.

09.08.12
12:35

Вчера адската жега, хич не ми се тренираше, а и имах чувството, че всичкия хляб изяден на обяд е станал директно на паласки :D

максимално широка тяга 1х180кг - суинг 10х50кг - клек скок с дъмбели 5х68кг. 3 пъти.
широка тяга 10х150кг - суинг 10х50кг - клек скок с дъмбели 5х68кг.

набиране с неутрален подхват на ширина на раменете 5х(+40кг) - 5х(+20кг) - обръщане изтласкване с много тесен хват 10х60кг - кофички на халки 15 - лицеви опори 10х(+50кг). 2 пъти.

Пробвах кофички с тежест на халките, но висящата на колана тежест ме залюлява много и трябва да сменя стартовата точка - вместо да търгвам със сгънати ръце, ще трябва да тръгвам от изпънати и тогава да слизам до долу, за да мога да държа тежестта с краката и да не се клатя като пират на мачтата по време на буря. Ще се пробва де, то все пак от пролетта на 93-та до миналия петък не бях пипал халки :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.08.12 12:37.

09.08.12
12:39

Виж как те подмладяваме...пудовки, халки...:))))
Ще се навиеш ти за мастърса, не знам само какво се дърпаш:)))

09.08.12
12:41

казано от slavko на 09.08.12, 12:39:

Виж как те подмладяваме...пудовки, халки...:))))
Ще се навиеш ти за мастърса, не знам само какво се дърпаш:)))

Ми млад съм, какво да се дърпам...и с толкова подмладяване ептен няма шанс за мастъра :D
Пък и от Дънхил ше ви търсят сметка защо съм ги спрял :)

09.08.12
13:13

казано от James Hinks на 09.08.12, 12:35:

то все пак от пролетта на 93-та до миналия петък не бях пипал халки :)

Едно време (преди 15-тина год) в хлапашките ми години много им се кефех - не можеха да ме свалят от тях по време на часовете по физическо :). Не че имам спомен кво съм правел и надали е било квото трябва -висях там като маймун :D, ма ми беше много яко - това го помня! :)

Мнението беше редактирано от Петър на 09.08.12 13:14.

09.08.12
14:02

Вие поне сте правили нещо по физическо... При нас положението е повече от трагично в момента. Дъмбелите стоят в кабинета на даскала!

09.08.12
14:21

казано от HarleyQuinn на 09.08.12, 14:02:

Вие поне сте правили нещо по физическо... При нас положението е повече от трагично в момента. Дъмбелите стоят в кабинета на даскала!

Айде бе ... Вие поне дъмбели имате :D Не ли и като при нас да тичаш спринт на игрище с камъни и кал, и после да ти пишат лоши оценки, че не си изпълнил норматива на време :D Като цяло нещата преди са били доста по-добре. Сега даже ако влизаш в час по физкултура те имат за сдухан и зубър (въпреки, че не знам какво се зубри тук). Работата е зле!

Извинявай за спама James Hinks!

10.08.12
12:28

казано от HarleyQuinn на 09.08.12, 14:02:

Те не ви и трябват.
Часовете по физическо не са часове по фитнес ;)
Има толкова много други качества и начини да се изградят, че дъмбелите са последна грижа. Скок от място, спринт, гимнастика, крос - всичко дори и само с желание и минимално място и оборудване за изпълнение. Иска се системно изпълнение на основни неща и методика, по която това да се прави.

казано от Ceciii на 09.08.12, 14:21:

Айде бе ... Вие поне дъмбели имате :D Не ли и като при нас да тичаш спринт на игрище с камъни и кал, и после да ти пишат лоши оценки, че не си изпълнил норматива на време :D Като цяло нещата преди са били доста по-добре. Сега даже ако влизаш в час по физкултура те имат за сдухан и зубър (въпреки, че не знам какво се зубри тук). Работата е зле!

Че е зле - зле е. Учителите по физическо са зле платени(учителите въобще са зле платени), учениците са меко казано неуважителни и незаинтересувани, материалната база в повече случаи е лоша(което въпреки, че не е най-важното, е фактор, който влияе субективно върху обективни такива).
Да не говорим, че цялата образователна система е срината и не работи правилно. Няма единни нормативи за всички, няма градация в нормативите...
Всичко трябва да започне още от първи клас с най-общи занимания, които в последствие да водят до изграждане на някакви качества у учениците. Тези занимания трябва да са в началото под формата на игри, на състезания по групи, на състезания по двойки, по единично, постепено да преминат в леки тренировки, в тренировки с определена насоченост и така за 12 години в училище затлъстяли или обездвижени деца почти няма да има.
Обаче какъв е стимула за един учител по Физическо да го прави - никакъв. Да ходи да моли директора за пари за халки/въже/успоредка, гиманстическа пътека, скочище, медицински топки - защо, той и без това ще откаже, пък за учителя това значи ангажимент по време на часовете, по-лесно е дай им там топката и си гледай кефа, те и без това догодина ще са при други учители. На директора за какво му е да хвърля пари на вятъра за някакво оборудване като може да се купят нови карти, дъски, тебешири, гъби, парцали за пода, кафемашина, пердета...или да губи учебно време за спортен празник - я по-добре да наваксат за матурите и външното оценяване, че догодина пак ще сменят програмата...

За да предотватя последващата дискусия кой е крив и кой е прав, кой е виновен и кой е невинен - всички депутати от 1990 досега и всички министър-председатели, министри на образованието, спорта, младежта, науката и там както ги въртяха тия министерства.
Всички, без изключение ! Никой никога не стана и не защити правото на българските деца да растат здрави и силни !

казано от Ceciii на 09.08.12, 14:21:

Извинявай за спама James Hinks!

Няма спам ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.08.12 12:34.

13.08.12
12:41

Тренировката в петък :

сталкер 1х68кг - клек скок с дъмбелите 7х68кг - преден клек 10х70кг - клек 3х120кг - набиране на ръкохватката 2х(+60кг).
сталкер 1х68кг - клек скок с дъмбелите 7х68кг - преден клек 3х100кг - клек 3х120кг - набиране на ръкохватката 2х(+60кг).
сталкер 1х68кг - клек скок с дъмбелите 10х68кг - клек 5х120кг - набиране на ръкохватката 3х(+50кг).
сталкер 1х68кг - клек скок с дъмбелите 10х68кг - клек 10х100кг - набиране на ръкохватката 3х(+50кг).

редувано едностранно сгъване за бицепс с дъмбел - раменна преса с дъмбел 3х34кг(на всяка ръка) - високо изтегляне от земя 3х110кг - обръщане изтласкване прав с много тесен хват 3х60кг - кофички на халките 5х(+20кг).
редувано едностранно сгъване за бицепс с дъмбел - раменна преса с дъмбел 3х34кг(на всяка ръка) - високо изтегляне от земя 3х110кг - обръщане изтласкване прав с много тесен хват 3х60кг - кофички на халките 5х(+20кг) - набиране на ръкохватката 12 - кофички на халките 15 - набиране на ръкохватката 12 - кофички на халките 15 - лицеви опори 10х(+50кг) - чукчета 5х110кг - лицеви опори 10х(+50кг) - чукчета 5х110кг.

Почти хванах начина на кофички на халките с тежест...ся искам една 10ка с 50 кила да мога да направя някой ден :)

14.08.12
09:34

Вчерашната тренировка :

обръщане от земя 3х100кг - високо изтегляне от земя 3х120кг - клек скок с дъмбелите 6х68кг - суинг 10х50кг. 2 пъти.
обръщане от земя 6х90кг - високо изтегляне от земя 6х90кг - раменна преса седнал 5х70кг - клек скок с дъмбелите 5х68кг - раменна преса седнал 5х70кг - клек скок с дъмбелите 5х68кг.

набиране на ръкохватката 8х(+40кг) - кофички на халки 5х(+20кг). 2 пъти.
Трудно удържам клатенето все още, но все по-лесни ми се виждат тия кофички.

лицеви опори 4х(+100кг) - кофички на халки 15 - чукчета 5х100кг - набиране на ръкохватката 10. 2 пъти.
Голям фал щеше да стане на лицевите, тръгнах да ставам докато ми махаха дисковете от гърба, обаче без да знам, че един ме е прекрачил с 50кг дискове в ръцете...добре, че не ги изтърва върху мен :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.08.12 09:35.

14.08.12
14:22

казано от James Hinks на 14.08.12, 09:34:

лицеви опори 4х(+100кг)

:x

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1