06.12.12
11:10
Явно ритниците не прощават... аз имам две гадни падания и на двете колене, хрущят, пукат, като застудее болки, но интересно, че сега със смоловеца колената да чукна на дърво са бетон...
В интерес на истината и аз съм забелязал, че клекът при мен (заден, олимпийски) действа като балсам на колената - след баскетболния сезон като почнех да клякам и всички напрежения и болки изчезват, същото ставаше по-бавно, ако не клякам. И сега като го включих, след всяка тренировка травмата на дясното коляно е осезателно по-добре. Предният клек обаче не ми действа така.
http://www.youtube.com/watch?v=DJ1mw98HBvk 50пъти със 100кг.
полуприсед :D
10.12.12
15:21
Не съм тренирал от четвъртък и не съм пил пак от четвъртък :)
Нема 8-ми декември, нема нищо. Най-вече левове.
Телефона се счупи, не се чудете ако не вдигам или не се сещам с кой говоря - ползвам неква нокия тип “мечата на Готча” (puke)
Чудя се каква схема да пусна, въртят ми се в главата едни работи, но нещо от много информация не мога да си синтезирам нищо - скачам от идея на идея на всеки 2-3 часа, мисля, премислям и файда - ник’ва. Това е лошото да ти е пълна глават със схеми, програми и информация - на другите вършиш хубава работа, но на себе си - не чак толкова... (devil)
Едно е сигурно де - 3 ВКВ тренировки седмично скоро няма да има. Много ми дадоха за 4 месеца, но и много добре си платих за това.
Ще мис е нещо от сорта на 4-5 тренировъчни дни, хем силово, хем скоростно, хем издръжливост, хем да са кратки - демек няма такова животно в нашия зоопарк.
Аре някой сега да ми направи една програма за тренировки, много моля :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.12.12 15:24.
Това е лошото да ти е пълна глават със схеми, програми и информация - на другите вършиш хубава работа, но на себе си - не чак толкова... (devil)
Ми освен да ти направя аз една програмка по MAX-OT? :) След твоите ще ти се стори като разходка в парка. ;)
10.12.12
15:27
Това е лошото да ти е пълна глават със схеми, програми и информация - на другите вършиш хубава работа, но на себе си - не чак толкова... (devil)
Ми освен да ти направя аз една програмка по MAX-OT? :) След твоите ще ти се стори като разходка в парка. ;)
Ми ако отговаря на условията :
1. Сила
2. Издръжливост
3. Кратко времетраене
давай я :D
Хаха, мечта :) От материалните неща мечтата ми е М-ка...
Ма виж може да направиме един бартер за дрисливата Нокиа с/у тренировъчна програма... ще е много злокобна и неестествено нелогична обещавам :)
10.12.12
15:30
Както казах - претенции нямам, само да отговаря на горните условия :)
Такива нокии да искаш, давам 4-5-6 за една нормална :D
Ква е тая М-ка ? М-16 ? Ташак...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.12.12 15:30.
1. Сила
2. Издръжливост
3. Кратко времетраенедавай я :D
По първа и трета точка ще отговаря на условията, но втора е едно от слабите места на MAX-OT, което си признавам без бой. :)
Имам работеща Е61 и неработеща 8800 и още некоя може да се изрови :D
БМВ бе бате Сашо БМВ (bow)
10.12.12
15:33
Втора точка ми е много важна. Даже може да пренебрегна трета, но втора - не.
:D
А бе не съм лесен :D :D
10.12.12
15:36
Имам работеща Е61 и неработеща 8800 и още некоя може да се изрови :D
ОК, давай 61то ;) Сега събирам всички куци нокии, дето има тука и ти ги пращам.
БМВ бе бате Сашо БМВ (bow)
А, да ве, верно, че си от тия...дрифтъри...заеби, много куца кола е - карал съм М3 2010 модел...430 коня май е, атмосферка. Не го ще тва никога.
10.12.12
15:37
1. Сила
2. Издръжливост
3. Кратко времетраене
давай я :D
Това е мощност!;))
10.12.12
15:39
Не баш мощност, но приблизително там :)
Всъщност логиката ми подсказва, че точки 2 и 3 са във взаимно противоречие. Не виждам как ще развиваш издържливост при тренировка с кратко времетраене.
Може и да пропускам нещо, разбира се. :)
Не знам дали си запазил програмата,която ми състави,ма като я гледам,май отговаря на изискванията ти.Тренировка А-кондиция,Б-4 серии от обръщане,борческо въртене или преси,клек,набиране и лег,тренировка В-двойки суперсерии от набиранки+лег,обръщане с изтласкване+борческо въртене,клек.Имам една нокия експрес мюзик,няма батерия,но е много яка иначе.Не работя с нея,защото нещо вече недовиждам дребния и шрифт.Почти не е ползвана.Ако я искаш,да ти я пратя.
10.12.12
15:45
Всъщност логиката ми подсказва, че точки 2 и 3 са във взаимно противоречие. Не виждам как ще развиваш издържливост при тренировка с кратко времетраене.
Може и да пропускам нещо, разбира се. :)
За 25 минути правя супер яка тренировка суперсерии 1-ци на 90% ПМ, без почивка, 4-5 двойки движения. Пулса е над 180 през цялата тренировка.
Става, обаче в момента не мога да си го позволя заради лактите.
10.12.12
15:45
Знам някои места където изкупуват стари телефони (щом е на едро сигурно за по левчета на бройка,но пак е по-добре от колкото в боклука) Ако имате количества мога да се позаинтересувам.
Мнението беше редактирано от donsir на 10.12.12 15:45.
10.12.12
15:49
Значи дойде време да направиш някоя експерементална програма.
10.12.12
15:49
твоята програма е за 50+, аз съм все още 30+ ;)
Пък и тя ще ми дойде малко айляк...
Нокията със симбиан ли е ?
10.12.12
15:51
Значи дойде време да направиш някоя експерементална програма.
Току що я привърших - ВКВ.
Но нещо зациклям и не мога да сътворя нова...Най-вероятно заради едно дърво не виждам гората зад него :)
А нещо като тая която аз правя в момента? В смисъл дето ти ми я даде- 2 кръга на макс и за 25-30 минути готов :)
10.12.12
19:15
Сашо, след дълго мислене и премисляне открих твоята тренировка:
т.нр. АВТОГЕННА ТРРЕНИРОВКА, а именно:
Съвременните методи за автогенна тренировка са свързани до голяма степен с името на немския психиатър Шулц. Основните източници на развитата от него техника за самовнушение са два. Първият са клиничните наблюдения върху пациенти, намиращи се в състояние на хипноза. В началните стадии на хипнозата те обикновено имат усещането за тежест в крайниците, а след това се появява и чувство за топлина. Вторият източник са медитативните процедури, съдържащи се в системата йога. Заслуга на Шулц е, че той е изчистил упражненията от присъщата им мистична интерпретация.
Автогенната тренировка се провежда в три различни пози. Легналата поза е най-лесна за усвояване и обикновено практикуването започва с нея. Пациентът ляга на твърдо легло (медицинска кушетка), като отпуска свободно крайниците си. Дрехите трябва да са свободни, за да не стягат тялото. При желание може да се използува възглавница. Седящите пози в някои случаи могат да бъдат за предпочитане, тъй като осигуряват намален прилив на кръв към главата. При тези пози тялото се отпуска свободно върху облегалката на стола или напред в позата “кочияш”.Първата процедура продължава между 30 и 60 секунди. Пациентът заема необходимата поза, отпуска се напълно и затваря очи. С тих глас лекуващият лекар произнася сугестивната фраза: “Аз съм спокоен, дясната ми ръка тежи”. Повтаря се няколко пъти.
След това лекуващият лекар казва: “Сега се връщам в нормално състояние”. Пациентът раздвижва ръцете си, вдишва дълбоко и отваря очи. По аналогичен начин всяка нова сугестивна фраза се въвежда от лекуващия лекар. Останалите автогенни тренировки се провеждат от пациента самостоятелно, като използуват същите сугестивни фрази.
Автогенната техника, развита от Шулц, се състои от 6 стандартни упражнения, които представляват началния курс, и 7 медитативни упражнения, които се включват в т. нар. висш курс. Правят се по две или три тренировки на ден обикновено след хранене, в подходящи помещения, осигуряващи добра звукоизолация и комфортна температура.
10.12.12
19:16
ха ха ха
11.12.12
09:51
Нема идеи...видяхте ли кво ми е на мен като ме питат за схеми и едва ли не очакват, че съм велик магьосник и гадател :D
Тренировката вчера :
раменна преса с тесен хват 6х70кг - 2х70кг - 1х70кг - 1х70кг - 6х60кг - 3х60кг -2х60кг - 2х60кг.
тяга 2х210кг - 2х200кг, 10х170кг.
набиране с неутрален раменен подхват 10х(+20кг) - набиране на ръкохватката 4х(+20кг) - кофички 10х(+40кг).
набиране с неутрален раменен подхват 10х(+20кг) - набиране на ръкохватката 4х(+20кг) - кофички 10х(+40кг) - раменна преса с тесен хват 20х50кг.
Лактите добре, ще пробвам и тръстър с тесен хват. Мисля, че вече се насочих към единия близък макс - 100кг раменна преса с тесен хват. 90 съм правил, мисля, че и със 100 ще се справя :)
Малко впечатления от 4-те месеца ВКВ :
1. Килата седят същите - 97 кг лично тегло.
2. Травмите яко се обадиха, но дългогодишния проблем с кръста си мълчи засега...коленете също.
3. На движения, които не съм тренирал или съм тренирал много рядко няма спад в силата, или е съвсем минимален.
4. С +4 см гръдна обиколка отпуснат :)
5. Тягата от 2х200кг с много зор на 3х210кг с много резерв :) Широката тяга от 1х180кг на 1х200кг :D
6. Качествена разлика в силовата, скоростната и сърдечно съдовата издръжливост.
7. Качествена разлика в експлозивността.
Тва е, още много неща има да наглася, да обмисля, да нагодя така, че да може да се прилагат от всеки.
Ако нямаше проблем с лактите щях да дръпна много повече и нямаше да спра експеримента по средата...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.12.12 09:51.
Абе тука има една пукнатина без футер близко до душичката, мислиш ли, че може да се мине без дублаж? Също така проекцията на грифа при магарето е доста ниска, да вадя шийката или да мина с леко побутване от горния капак?
11.12.12
10:49
Абе тука има една пукнатина без футер близко до душичката, мислиш ли, че може да се мине без дублаж? Също така проекцията на грифа при магарето е доста ниска, да вадя шийката или да мина с леко побутване от горния капак?
Плеаси спеак адър лангуич. Ако обичаш... :D :*
11.12.12
12:22
Е, не си мисли, че нищо не разбирам като ползваш лютиерска терминология ;)
Това е много добре, но ще ми кажеш ли какво да направя? Особено пък по нета...
Много често си ме изненадвал с начина ти на мислене в/у програмите/тренировките/упражненията и после винаги след време (минута, ден, седмица...) съм установявал, че си бил прав.
Много често съм си мислил за кондициите от примерно енимълската програма, че няма как да се оптимизира повече и после съм разбирал колко съм плиткоглед... и т.н и т.н
Това е погледа от мойта си камбанария, но предполагам доста други във форума се чустват така, та как очакваш наистина дори и да е на майтап някой да ти направи програма... аз лично зациклям още преди да се замисля за нея :D
11.12.12
13:42
Това е много добре, но ще ми кажеш ли какво да направя? Особено пък по нета...
Мога, що да не мога...така и така на подобни терзания отговарям редовно, Маестро Амати :)
Много често си ме изненадвал с начина ти на мислене в/у програмите/тренировките/упражненията и после винаги след време (минута, ден, седмица...) съм установявал, че си бил прав.
Много често съм си мислил за кондициите от примерно енимълската програма, че няма как да се оптимизира повече и после съм разбирал колко съм плиткоглед... и т.н и т.н
Помниш ли онова, което ти казах за дъската и цигулката ? Ти си направил/поправил 1000 цигулки, аз съм тренирал 1000 души. В един момент поглеждаш проблема и виждаш решението, нарича се усет/талант/рутина/опит...Същото е като при всеки, който достатъчно дълго време е правил нещо от сърце, усърдно и е мислил и разсъждавал докато го прави.
Това е погледа от мойта си камбанария, но предполагам доста други във форума се чустват така, та как очакваш наистина дори и да е на майтап някой да ти направи програма... аз лично зациклям още преди да се замисля за нея :D
Не е майтап, понякога нещо е пред очите ти, но не го виждаш заради това, че си вирнал главата много високо или пък просто отказваш да го видиш и приемеш.
Идеята ми беше, че ако си ми в ателието ще ти е много по-лесно да ми дадеш съвет за нещо, което ми убягва, но така виртуално поне лично на мен ми е пълна мъгла :(
Та аз дори не хващам смисъла на тренировките ти, смятай колко съм далеко, за да уцеля това, което ти се губи на теб трябва да имам късмет колкото за тотото :D
11.12.12
13:56
Идеята ми беше, че ако си ми в ателието ще ти е много по-лесно да ми дадеш съвет за нещо, което ми убягва, но така виртуално поне лично на мен ми е пълна мъгла :(
Та аз дори не хващам смисъла на тренировките ти, смятай колко съм далеко, за да уцеля това, което ти се губи на теб трябва да имам късмет колкото за тотото :D
Понякога нещата идват сами и на съвсем случаен принцип :) От къде да знам кой може да даде работещата идея ? :)
Тренировките са починени на трите точки, които съм сложил по-нагоре. Нямат претенции за нищо друго, поне за момента. Виж колко е просто уравнението, а няма лесно решение точно като Голямата теорема на Ферма :D
11.12.12
14:10
На кое точно се чудиш - всичките са черни :D
Вземи най-черното ;)
Ами трябват ми 4 еднакви ключа, които без особени промени по тях и никакви по дупките на цигулката да и паснат...
От има няма 80 ключа едвам събрах 3-4 комплекта, които не ме кефат особено :Д
Накрая вероятно ще стане, както обикновено - ще запуша старите дупки и ще ги отворя наново с 4 нови ключа без надценка в цената...
11.12.12
14:22
Ами трябват ми 4 еднакви ключа, които без особени промени по тях и никакви по дупките на цигулката да и паснат...
От има няма 80 ключа едвам събрах 3-4 комплекта, които не ме кефат особено :Д
Накрая вероятно ще стане, както обикновено - ще запуша старите дупки и ще ги отворя наново с 4 нови ключа без надценка в цената...
Eто, сега замини думите “ключ”, промени”, “цигулка” с “упражения”, “посторойка” и “тренировка” :)
От над 10 варината за трениране сглобих 3, които не ме кефят особено.
Накрая вероятно ще стане както обикновено - ще си карам както дойде на момента, без много напъване за нещо конкретно.
Мисля, че имаме един и същ проблем и освен да дойда да я сглобя аз тая цигулка, а ти да ми напишеш една програма, кво ше каже, а ? :D :D :D
11.12.12
14:41
Заеби :D
Нали...:D
Дойде на моето в крайна сметка;)
Сега освен да ида и един лек клек и суинг и така...
И аз съм така, постоянно измислям някакви нови, уж по-добри схеми и програми и накрая нищо :D