03.10.11
22:23
Мрънкането продължава ^.
Само ще кажа - настоящата работа я започнах без грам квалификация. Всичкото обучение беше :
1. От фирмата(само основите)
2. В движение(всичко останало).
Има ли желание - има и начин. Ако не - мрънкаш и обясняваш колко е шибан живота. Шибан е на КВАДРАТ даже и няма да стане грам по-розов за теб както изглежда.
03.10.11
22:23
@head_hunter
Пак шикалкавиш. Нали сравняваш данъците които сме платили до 28, какво общо имат тези които плащаш сега? Ако въобще някога си плащал такива в България, в противен случай приносът ти за тази страна е точно 0, като на всеки дезертьор.Всъщност това е без значение, понеже аз 1 стотинка не съм и няма да получа от твоите, нито от моите или на който и да е било данъците, споко... Не съм и няма да те ощетя с нищо.
Освен това дали ще си дупчиш билетче или не, това няма никакво значение какви ще са заплатите на шофьорите, кога ще станат редовни, кога ще спрат да карат все едно карат картофи, кога ще станат достъпни за хора в неравностойно положение и т.н. Реалната стойност на билета в момента е поне 10 пъти по ниска, затова ако стане 10 стотинки ще си дупча всеки път, което пак ще е една наистина символична сума, не по-висока от годишната ми карта за градски транспорт като ученик, която винаги е била платена. Както казах живяли сме в различни времена. При теб се е пътувало безплатно, само защото учиш, а аз трябва да си плащам. Бързо забрави че и сега уча, но сега само намалението е символично. Май не четеш или умишлено и ти се правиш на луд. Когато цената скочи стократно, тогава спрях да плащам и започнах да се движда само с колело. То и преди това предпочитах колелото, а и до ден днешен това е най-удачният транспорт в София.
Ти вярно си сбъркан тип! Хората, които наричаш “дезертьори” поддържат икономиката на обрулената ни държавица, защото вкарват “свеж капитал” от държавите, където работят ;) Благодарение на този капитал се въртят пари в държава, която е ликвидирала производството си, земеделието и всичко, което формира вътрешния брутен продукт, а се издържа от данъци и акцизи.
Сега последно, не си ходил в добро училище, защото си нямал пари за транспорт или ученическата ти карта е била винаги платена? В два поредни поста, казваш неща, които си противоречат или иначе казано - лъжеш най-безогледно.
Градския транспорт е в такова състояние, заради всички гратисчии и авантаджии, като теб, а от това страдат и хората в неравностойно положение, за това и ти имаш пряка вина. Всеки продукт или услуга се заплаща, а това дали ще я ползваш си зависи от теб самия, но да ползваш нещо и да не платиш - всички знаем, как се нарича подобна постъпка. Оплакваш се от кризата, а на мен тя ми носи печалба ;) Човек може да превръща и трудностите в успехи, но ти нямаш подходящото мислене /твоето е прекалено съсредоточено върху това да се чувстваш жертва и да оплакваш колко си прецакан от системата/ :P С това си мислене не само си стигнал дъното, а вече копаеш надолу :D
Леле колко помия се е изсипала тук! Това, мили съфорумници, няма да помогне на никой случайно или неслучайно браузващ потребител да научи повече за спорта и здравословния начин на живот.
Според мен тази тема е за коша, защото:
- не помага на никого, включително и на автора.
- ненужно ескалира напрежение ( групички, побой, заплахи тук там мернах).
- наливате от пусто в празно - този човек НЯМА да се промени, заради това което сте му написали. Спорите на база ценности - ценностите на възрастен човек НЕ МОЖЕШ да промениш с никакви аргументи!! So chill
- толкова много гадости никога преди не съм виждала в този сайт накуп, дори когато всички хейтъри са били във форма и са си хапнали въглехидратчетата
- ... (сигурна съм, че има още)
Всъщност ще взема в някой по-нормален час да преровя правилата на форума и ще едитна - убедена съм просто, че има начин тоя фарс да бъде спрян!
И аз си хапвам за моя сметка. Преди малко мушнах половин хляб :]
Уча също за моя сметка.
Къде видя да се оплаквам :D
Някой май ти е мушнал “големия” и те пере съчмата :D
03.10.11
23:06
Темата в този вид НЕ представлява дневник, затова я местя в раздел, който отговаря на съдържанието й.
Ако потребителят 110 има желание, нека отвори нов дневник в съответния раздел, но с уговорката, че ще бъде наистина дневник, а не сборник за обща и дървена философия.
Можете да продължите дискусията, разбира се, съобразявайки се с правилата на форума.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.10.11 23:08.
Кольо, още малко надолу е трябвало да я преместиш тази тема. С извинение но това се превърна във кенефа на форума.
03.10.11
23:20
От една страна ми е жал за този човек.Наистина... От друга страна съм объркан от светогледа му.Потресаваща безизходица лъха от постовете му.
Дано да се измъкне от блатото на живота! Стискам палци.
03.10.11
23:22
Valdis, мек ми е характерът май... :D
Всъщност до сега имаше толерантност заради идеята, че това все пак ще се превърне в някому полезен дневник. В момента това е обща тема в един особен раздел и лично гарантирам, че не ми трябва много, за да я смъкна още малко... :) Ако някой иска да избистри проблемите на държавата като цяло, образованието, транспорта, икономическата криза, южните пасати и любовния живот на охлювите - това е правилния раздел. Ако такава дискусия не може да се води нормално - значи отново сменяме раздела...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.10.11 23:25.
03.10.11
23:27
@gips
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55705/P280#p-679100
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/56197#p-679342
В сравнение с начина по който ти тренираш, не е вярно че и аз съм тренирал. Много силно ме респектираш, както и някои други, като например едно момче на половината на моите килограми, което май успя да завърши и той с 24-ките. Направо се чудех къде да се скрия като не можах и 200 метра да направя както трябва с тях... Явно съм в доста по-лоша форма отколкото си мисля, което още повече ме амбицира!!! Останалото съм го написал.
Аз само да ви питам защо изобщо коментирате тук? Като никой не му отговаря на момчето на емоционалните изхождания, няма да му е интересно - все пак паразитизмът има нужда от източник на енергия, която да смуче ;-)
03.10.11
23:44
любовния живот на охлювите
Да бе да, сега и клипче по въпроса няма да дадеш да пусна :D :D :D
Мятай я в кофата директно. О тази тема ще стане дневник, колкото от автора й, трениращ човек. ;)
04.10.11
00:09
И аз не харесвам дневника си в този вид, но трудно ще се промени, докато се толерира присъствието на фиктивни потребители като @sir Troll-a-lot и @deyan jelev имащи едничката цел да спамят и провокират за автоспам от моя страна.
04.10.11
00:35
Да не съм ти опрял пистолет в главата, че да пишеш ? :D А ако аз съм фиктивен, то ти си реален колкото Йети :D
04.10.11
00:50
Е щом не е в разрез с правилата да спамиш чуждите дневници, с няколко акаунта за по-добър ефект... Чудя се кога ли ще се вземат мерки?
04.10.11
01:11
Брадатко, не си мисли, че щом на теб ти чуруликат ято кукувици (всяка със собствено мнение) в главата, всички са като теб ;)
Мнението беше редактирано от deyan jelev на 04.10.11 01:12.
04.10.11
05:10
Брадатко, не си мисли, че щом на теб ти чуруликат ято кукувици (всяка със собствено мнение) в главата, всички са като теб ;)
Т.е. ти не си фиктивен потребител и ще чуем от теб нещо за физическата ти активност, поставените пред теб цели, някоя и друга снимка, ала бала?
Виждам че ти е трудно да си направиш собствен дневник и винаги си се чувствал по уютно в моя. Така че чувствай се свободен да споделиш с нас. Поне един познат? Въобще някаква причина за регистрирането ти тук, различна от горепосочените от мен?
04.10.11
07:56
7:30 Закуска: 1 Кофичка кисело мляко боженци (за сега ми се струва най-близо до истинското), 8 с.л. овесени ядки, 1 с.л. мед
Останах леко гладен, но май така трябва. За сега не се предвижда обяд, но да видим какво ще предложи студентският стол днес, ако имам време да отскоча до него.
Следват 10-15км каране на колело между 8 и 9 часа.
Около 20км каране на колело, по някое време след обяд или вечерта. Може и повече, ако възникнат допълнителни ангажименти.
Още не мога да ходя :]
Вечерята е трудно да се предвиди от сега...
04.10.11
17:05
Човече, ти или си яко във филма, или имаш сериозни хормонални проблеми. Просто не е възможно да караш по 20-30км колело на ден, да приемаш има няма 1000 калории за 2 дена и ДА НЕ ОТСЛАБВАШ (дори и мускули)
Човече, ти или си яко във филма, или имаш сериозни хормонални проблеми. Просто не е възможно да караш по 20-30км колело на ден, да приемаш има няма 1000 калории за 2 дена и ДА НЕ ОТСЛАБВАШ (дори и мускули)
Не знам колко е голяма вероятността това да се случи, но аз съм била всидетел на подобна картинка.
Една моя позната приемаше не повече от 500-800 ккал на ден, повечето от плодове и супи, тренираше почти всеки ден поне по час и половина( кардио + тежести) и си стоеше около 80кг при ръст около 165см.
Така, че има и такива случаи. Дали неговият е такъв или лъжа няма как да знам :)
04.10.11
17:12
Да има такива случаи, но това са болестни състояния. При здрав човек това е невъзможно.
Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 04.10.11 17:12.
:D :D :D :D :D . Те калориите като са му от ЛЕБ, защото разбираш ли го е мушнал е така, преди лягане :D
05.10.11
04:28
Хляба (1/2) съм го мушнал 1 вечер в месеца, защото е нямало друго а ми прилоша и сметнах за необходимо да мушна каквото и да е :] Пък и май не беше преди лягане, а няколко часа преди това (т.е. определено не заспах веднага), не че е от голямо значение когато същият ден не съм ял нищо, така че айде стига пак от мухата слон сме правили, става ли?
Вчера си останах само със закуската. Но и си легнах доста рано, почти веднага след като се прибрах и откъртих чак до сега, добре че поддадох да си легна по-рано, а не да се успя някой ден, макар че си дремуцам и на лекциите ако станат прекалено скучни.
3:00 Среднощна закуска: ~1/2 [500гр кисело мляко 2.9% (винаги взимам това с най-голям % и сравнително ниска цена, без прекалено груб компромис с качеството), 10 с.л. овесени ядки и 2 с.л. мед (още докато забърквах иначе вкусната помийка ми се стори че ще ми дойде много и така стана, затова си хапнах само половината и другото ще е след 4 часа )]
7:00 Закуска: ~1/2 (останалото от)[500гр кисело мляко 2.9%, 10 с.л. овесени ядки и 2 с.л. мед]
Не знам дали го написах достатъчно разбираемо, общо [500гр кисело мляко 2.9%, 10 с.л. овесени ядки и 2 с.л. мед], на приблизително две равни части.
Медът (макар и домашен) мисля че е много по 2 лъжици, ще продължа с по 1 следващите дни, пък и е скъп. Ако свърши домашният преди да ми пратят друг буркан, няма да си купя от магазина. Гледал съм пчели, знам какво е истински мед и повярвайте ми такъв в магазина просто няма, пък цената си е все така хубава... Но тук извадих късмет, все още има от къде да взема качествен мед, как му викахте (био). Аз го наричам само мед, защото другото не е :]
Боли си ме за млекцето че няма как да намеря истинско, а не е продукт подходящ за пренасяне, още по-малко за съхранение... И за да не кажете че не се оплаквам. Хладилника изгоря още в началото на това лято, но се оказа че не е голяма загуба, понеже и без това си седеше празен... Само вода се изстудяваше общо взето, малко яйца и май е това... Имахме и фризер, пускахме го само за останалото което не му пречеше да е замразено. Добрата новина е че и той изгоря вчера, въпреки че реално не е работил кой знае колко, освен когато има повечко месо (последното прасенце заколихме на нова година и бързичко свърши), но ест. гаранцията му е изтекла само преди няколко месеца, няма проблеми... Хладилника беше 30 годишен, за него си беше ясно че е пътник, но фризера... Абе като всичко “съвременно”, пълен боклук... Храна, техника, всичко... Защо ли ни се отразява толкова зле се чудим после... Както и да е, вече няма охладителна техника, но и лятото мина така че явно ще спестим ток :] Другото лято може пак да се вземе някой боклук, който да изкара няколко годинки и да се развали на следващия месец, след като му изтече гаранцията... Сестра ми вече е достатъчно дебела и тя, крайно време е да и скрием печката тази година и тока ни наистина може през зимата да е по-малко от лятото. Ест. ако забравят да го надпишат де :] Имам предвид че се отопляваме на ток, но има само едно радиаторче, което мисля че харчи прекалено много.
Това пак не беше много важно, само факта че и без това няма кой да готви, се засилва от факта че вече няма и къде да се съхранява. А и токът поскъпва, да не го забравяме като консуматив при готвенето. Значи храните ще са предимно трайни и тези които не им пречи да седят на балкона през зимата. В този ред на мисли, силно се надявам да няма проблем с яйцата... За сега ще са при съседите :]
КЪДЕ ТОЧНО СЪМ НАПИСАЛ ЧЕ НЕ ОТСЛАБВАМ?!
Просто не съм се мерил, нямам къде... Евтините кантарчета са до 110, най-много до 120, не че издържат над 100… Тези дни мисля да се поразходя до ЦСКА на 4-ти километър. Още като се влиза в комплекса има някакъв външен кантар, предполагам за говеда като мен, последно там съм се мерил. Да видим сега какво ще покаже и ако не съм свалил, не знам... Както казахте, ако не сланина, поне мускулната маса ще е паднала, голямо успокоение, няма що. Но винаги има и по-лоши варианти, като например мускулната да е паднала, сланинката да се е увеличила... Ако случаят е такъв, спирам да ям каквото и да е, ако ще да мра... За лекари и защо дебелея нямам пари да проверя. Последно като се тествах нямаше нищо... До колкото може да се вярва на “лекарите” в България...
05.10.11
05:03
Пфф, дразни ме тази половин купа, дето трябва да чакам още 2 часа за да я изям... ще взема да се поразходя малко с колелото и да потърся някой лост да си повися, може пък и някое набиране да успея да направя :]
Гледам да си върша работата между 7-8 сутринта, понеже в 8 до 8:30 най-късно трябва вече да съм излязъл, а трябва да я свърша в интервала 7-18, когато още не съм се прибрал...
Та какво да правя до 7, за да не си легна и да заспя и да се успя... (нищо че не ми се спи), освен да потренирам :]
П.П. Само да видим как да се измъкна без да ме усети нито гаджето, нито кучето...
05.10.11
18:43
Лостове няма в околността, намерих все пак подходяща метална конструкция... Но не мога да се набирам в момента, затова само си повисях сутринта колкото мога, казаха ми че това има положителен ефект... За кофички не може и дума да става. Само клекове, лицеви опори и коремни преси има като опция за сега. И всичките са противопоказни за херния, както и колелото май, но докато мога ще си ги правя :]
Обяда пак пропуснах
18:30 Вечеря: Филия хляб и кренвирш и половина (не можах да изям и двата само с една филия, гадни са ми нещо)
05.10.11
19:26
Само клекове, лицеви опори и коремни преси има като опция за сега. И всичките са противопоказни за херния, както и колелото май, но докато мога ще си ги правя :]
:D :D :D :D :D :D :D
Култово, също като “креатина за жени” :D :D :D :D
Само клекове, лицеви опори и коремни преси има като опция за сега. И всичките са противопоказни за херния, както и колелото май, но докато мога ще си ги правя :]
Защото?
Питам, защо е толкова култово и смешно, изказването че клека, коремните преси, лицевите опори и карането на колело НЕ СА противопоказни при херния(някаква - ингвинална, феморална ...и т.н.)?
Мнението беше редактирано от 6th на 05.10.11 20:43.
Трите ти лева дневно се превръщат в 1.20 (кофичка кисело мляко и 100гр овес). Взимай се в ръце! Спри да мрънкаш. Започни да слушаш по опитните!
05.10.11
21:09
Защото?
Питам, защо е толкова култово и смешно, изказването че клека, коремните преси, лицевите опори и карането на колело НЕ СА противопоказни при херния(някаква - ингвинална, феморална ...и т.н.)?
А ще ми обясниш ли с какво всичките изброени са противопоказни при херния? (някаква) Или пък карането на колело? Или те притеснява употребата ми на идиома “култово” ?
Редакция : Също така ми е интересно какво мислиш за хипохондрията? :) Очевидно още едно заболяване, което в този дневник е противопоказно да се третира с клекове, коремни преси, лицеви опори и каране на колело :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 05.10.11 21:10.
05.10.11
22:25
Пробвал ли си лек джогинг или поне бързо ходене?
Притеснява ме, че от желание да се поспами, троли и да се направи гаргарата, изказванията започват да губят всякаква обективност.
Притеснява ме, че за разлика от 110, който си пише някакви неща и дава свои предположения, ти даваш категорични мнения по медицински проблеми.
Притеснява ме, че освен че си даваш категоричните мнения го правиш без никаква обосновка.
Не знам, какво знаеш ТИ за херниите, но аз за теб не знам нищо.
Не знам, дали говориш от собствен опит и нещо изпитано, не знам дали си медицинско лице и затова си толкова убеден, правейки забележките си.
Притеснява ме и че след култовата и невероятно смислена и забавна забележка, аз ти зададох въпрос, с цел да получа поне минимална обосновка на крайното ти мнение по медицински въпрос. Ти ми отговаряш с въпрос.
*Аз все пак ще ти отговоря: “Клин, клин избива”, също може да е метод на лечение. Обездвижването е нещо, което според мен може да е много вредно. - до тук, написаното те оставя с впечатлението, че всъщност ти си прав и аз съм съгласен с теб.
Обаче, когато има изменение на дадена тъкан, предизвикано от повишено вътрешнокоремно налягане - най-често при натоварване, подлагането на повишено вътрешно коремно налягане, може да е вредно И опасно. И има сериозна и напълно реална възможност, в този т.нар. херниален сак, да бъдат заклещени части от органи(обикновено черва) и това може да предизвика нужда от спешна оперативна намеса, която е високорискова и може да е неблагоприятен изход.
Едва ли, всички сме хипохондрици тук. В този форум, има много хора, които търсят съвети и разчитат да получат такива. Хора всякакви, някои от които са доста наивни, може и в момента да са силно притеснени за здравето си. И в следващия момент се появява един категоричен човек като теб, който всъщност си прави пишки.(с извинение или не)
Не знам, какъв ти е случая, какво те тормози, дали ти е много забавно или не, но мисля че вече си повече от вреден с поведението си.
Понеже, твърдиш че спортуваш и си реален човек, който се оправя сам с живота си, има си някакви спортни и житейски постижения, смятам че ще ме разбереш правилно и ще престанеш с глупостите. Прояви отговорност. Не към 110, не към мен. Прояви малко трезв разум към някой непознат, който в даден момент ще се подведе по написаното от теб.
Мнението беше редактирано от 6th на 05.10.11 22:26.
05.10.11
22:32
Трите ти лева дневно се превръщат в 1.20 (кофичка кисело мляко и 100гр овес). Взимай се в ръце! Спри да мрънкаш. Започни да слушаш по опитните!
Ами, намалявам бюджета за не тренировъчните дни умишлено. За да мога да го увелича за тренировъчните. Целта е да вкарам малко повече протеин, като някоя и друга пържола покрай тренировките.
Мисля си че това е точно защото слушам по опитните, ако не ми се получава, много лошо...
22:00 Късна вечеря: 1/3 от това на снимката [остатък от суровата плънка (ориз, кайма и малко подправки) предназначена за пълнени чушки, я сварих докато стане ориза и поеме максимално вода; на по-слаб огън изчаках да се изпари още малко от останалата вода; залях с 2 разбити яйца и запекох леко - стана много вкусно, че и на вид май го докарах]
П.П. Мускулната треска този път май беше малко по-лоша, но ще мине по-бързо, усещам го :]
това което прочетох в дневника е че си много негативно настроен към всички и всичко в живота, дори и към роднините си. в някаква степен това провокира и агресия от другите, които пишат тук. не е болка за умиране, когато си песимист и аз съм такава, но когато полагаш усилия и нещата започват да се получават тогава променяш мирогледа си. имаш нужда да погледнеш по весело на живота си.
виждам, че си започнал да описваш храната си по добре. може да си направиш нов дневник, а филосовстването и другите коментари да се оставят за тази тема.
06.10.11
00:10
Притеснява ме, че от желание да се поспами, троли и да се направи гаргарата, изказванията започват да губят всякаква обективност.
Притеснява ме, че за разлика от 110, който си пише някакви неща и дава свои предположения, ти даваш категорични мнения по медицински проблеми.
Притеснява ме, че освен че си даваш категоричните мнения го правиш без никаква обосновка.
Не знам, какво знаеш ТИ за херниите, но аз за теб не знам нищо.
Не знам, дали говориш от собствен опит и нещо изпитано, не знам дали си медицинско лице и затова си толкова убеден, правейки забележките си.Притеснява ме и че след култовата и невероятно смислена и забавна забележка, аз ти зададох въпрос, с цел да получа поне минимална обосновка на крайното ти мнение по медицински въпрос. Ти ми отговаряш с въпрос.
*Аз все пак ще ти отговоря: “Клин, клин избива”, също може да е метод на лечение. Обездвижването е нещо, което според мен може да е много вредно. - до тук, написаното те оставя с впечатлението, че всъщност ти си прав и аз съм съгласен с теб.
Обаче, когато има изменение на дадена тъкан, предизвикано от повишено вътрешнокоремно налягане - най-често при натоварване, подлагането на повишено вътрешно коремно налягане, може да е вредно И опасно. И има сериозна и напълно реална възможност, в този т.нар. херниален сак, да бъдат заклещени части от органи(обикновено черва) и това може да предизвика нужда от спешна оперативна намеса, която е високорискова и може да е неблагоприятен изход.
Едва ли, всички сме хипохондрици тук. В този форум, има много хора, които търсят съвети и разчитат да получат такива. Хора всякакви, някои от които са доста наивни, може и в момента да са силно притеснени за здравето си. И в следващия момент се появява един категоричен човек като теб, който всъщност си прави пишки.(с извинение или не)Не знам, какъв ти е случая, какво те тормози, дали ти е много забавно или не, но мисля че вече си повече от вреден с поведението си.
Понеже, твърдиш че спортуваш и си реален човек, който се оправя сам с живота си, има си някакви спортни и житейски постижения, смятам че ще ме разбереш правилно и ще престанеш с глупостите. Прояви отговорност. Не към 110, не към мен. Прояви малко трезв разум към някой непознат, който в даден момент ще се подведе по написаното от теб.
Мисля, че е редно да отговоря, след като е насочено към мен :)
1. Не говоря от собствен опит, нямам херния, живот и здраве - няма да имам. Да чукнем на дърво :)
2. Говоря от опит с роднини, които са имали херния - баща, дядо. Нямам сериозно медицинско образование (макар да имам интереси към анатомията и физиологията от много ранна възраст, понеже баба ми беше преподавател и у нас учебници по темата имаше много), но имам някаква представа как стоят нещата.
3. Колкото до отговарянето с въпрос - донякъде си прав, признавам го :) Отговорих с въпрос, защото и ти не даде някакви аргументи, макар да беше също доста категоричен. От друга страна - и аз не го бях направил.
4. Не случайно споменах “всички” дейности. Някои от тях действително са непрепоръчителни за хора с херния. Но пък не виждам никакъв проблем да се кляка(собствено тегло, допълнителната тежест при херния наистина би била глупост) или да се кара колело. Както споменах - имам опит покрай баща ми и дядо ми. Баща ми беше опериран, на дядо ми не му се наложи. И двамата са хора с изключително добра двигателна култура без да спортуват в този си смисъл и от наблюденията ми - движението, активността и натоварването направиха така, че дядо ми да няма нужда от операция, а при баща ми я забавиха с около 2 години. Накрая се наложи поради друг инцидент, но това е встрани от темата :)
5. За това, че повишеното коремно налягане може да предизвика опасни ситуации - да, съгласен съм. Но това повишено налягане може да се получи също при съвсем нормални ситуации, далеч от физическа активност. Какво - да лежим и да се пазим 24 часа, 7 дни в седмицата? :) Не мисля, че клековете със СТ и карането на колело биха създали подобна опасност(естествено, тук отново има условност, но говоря в болшинството случаи).
6. Относно хипохондриците - тук говорех за 110. Не знам дали си проследил дневника, но тази херния е в сферата на неговите предположения. Усетил преди години някакво стягане, ерго има херния. Боли ме кръста, ерго имам дископатия...а, чакай, може би просто съм се пренатоварил. Само че 110 изпада моментално в заключението, че има херния, а да потвърди не желае(българските лекари били не знам си какви, ала-бализми). Само извинения да не прави нещата, които му се препоръчват.
7. Надявам се с горните обяснения да съм внесъл малко повече яснота в изказванията си(не в частност това с емотиконките, а като цяло) и непознати хора да не се подвеждат. Както и познати :)
П.П. Поне според мен, далеч по-вредно е поведението на автора, защото твърде малко от нещата, които пише са обосновани. Ако някой случаен не прегледа целият дневник(то не е дневник - тема, извинявам се) и попадне на поредната глупост, няма ли и той да си направи някакви изводи ?
Поздрави и без лоши чувства :)
06.10.11
00:27
Пробвал ли си лек джогинг или поне бързо ходене?
Опитвал съм много отдавна, когато нямах много излишни мазнини, но все пак имах някакви, а ефекта беше нулев, освен ако не тичам десетки километри. Но това би било убийствено за коленните стави при моето тегло. Всъщност понякога ме наболяват дори от колелото, но тогава започвам да карам по-леко или дори си почивам 1-2 дни, ако се налага и после всичко е наред. Тук проблемът обаче е по-скоро в геометрията на рамката на колелото, а и аз едва ли карам по възможно най-правилният начин. Работя по промяна и на това.
Четох в една тема тук че както за ставите, така и за коремните хернии, е много важно да има достатъчно колаген приеман чрез храната, но като източник беше посочен само желатина... Та се чудя има ли алтернативен източник, понеже никак не обичам желето под каквато и да е форма... Ако няма, дали мога да си пийвам направо капсулите с желатин, а не да желирам нещо с тях и после да го ям. Или това ще е кофти за стомаха?
Ходенето, вече (от този месец) нямам много време за разходки, но понякога се случва предимно през уикенда. По принцип ходя бързо винаги. Ходейки бавно се уморявам по-бързо, но това си беше така и преди излишните килограми, дори тогава определено предпочитах да тичам, причината е нещо като лека форма на дюстабан, не знам може ли да се нарече полудюстабан или дори е по-леко, но е достатъчно за да ме заболяват зверски стъпалата ако седя прав повече от 2 часа, независимо от килограмите ми. Това е голям проблем и на работното място. Защото е много трудно да обясниш на работодателя си че е необходимо да поседнеш за няколко минути на всеки 2 часа, което са десетина минути за 8 часов работен ден. Разбира се в неговите, а предполагам и в очите на много от хората тук това е просто мързел, оправдания и глезотии. Ест. стискам зъби и не се обяснявам, защото знам че няма смисъл и няма да разберат, така без да съм нетрудоспособен, всъщност ме правят нетрудоспособен, понеже е абсурд да издържа цял ден без да поседна... И все пак на по-леки килограми дълго съм се мъчил и на такава работа... Всъщност си е реален здравословен проблем поради който всякакви по-дълги разходки или тичания са доста неприятни, предполагам и вредни за мен... Точно поради тази причина предпочитам всякакви упражнения за крака да извършвам седнал. За което също вече ме нападнаха много настървено, скаш велоергометъра е нещо лошо... Всъщност велоергометъра и разните му разновидности са може би най-добрият уред за вкъщи. Но поради липса на такъв, наблягам на колелото, което просто ми осигурява от 2 до 3 пъти по бърз превоз отколкото с обичайния градски транспорт. Единствено метрото ме изкушава понякога. Тази година обаче започна да ми се случва нещо странно. Сутрин като стана и хукна към метрото с бърза крачка и малко преди да стигна започва много гадно да ми пари на пищялите (какви мускули има там отпред, от обратната страна на прасците? - защото болката хем е като мускулна, хем като чели е в костите, слабост в кои мускули е това?), става дума за някакви си жалки 1000 метра. Примерно първите 600-800 метра чувството преливащо между парене и болка вече е на лице и точно там има спирка на автобуса, като следващата е точно на метрото. Този автобус обаче е на половин час, а и е доста нередовен, пък и няма къде да седна там, затова никога не го чакам. Т.е. ако не засека автобуса следват останалите 200-400 метра в които болката става проблем, но понеже бързам просто я игнорирам и не спирам и става по-лошо, после обаче отшумява особено ако мога да седна в метрото. След това имам да изкача около 2км баир, но там вече нямам проблем и не чакам трамвая, защото е бавен и обикаля. И тук идва въпросът, дали е умора или друго, защото не се чувствам уморен. Дали е защото още не съм се събудил, дали е само когато не съм закусил, въпреки че и тогава не е всеки път. Но така или иначе пътувам с метро само когато не мога да карам колело и по-скоро късно вечер, когато много по-лесно мога да вляза без билет.
Най-добре се чувствам когато ходя бос. Когато бях по-лек дори тичах бос, независимо от настилката. Но както знаем това не е прието, пък и не всеки сезон го позволява.
В крайна сметка, ако смяташ че ще има по-голяма полза, мога да ставам с няколко часа по-рано и да заменя карането на колело сутрин с по-бързо ходене, а вечер евентуално с тичане на връщане. Но така ще губя наистина много време. Може би по-скоро в дните когато ми се налага да използвам градски транспорт и така или иначе не мога да ползвам колело по някаква причина. Тогава да пробвам разходките и тичането, да видим какво ще се получи. Т.е. до колко дискомфорта ще е по-голям и дали резултатите ще го оправдаят, но пък стои проблемът как да отчета има ли резултат?
П.П. Общо взето поста стана доста дълъг, а май пак нищо не написах, съжалявам за което...
06.10.11
00:49
точно там има спирка на автобуса, като следващата е точно на метрото. Този автобус обаче е на половин час, а и е доста нередовен, пък и няма къде да седна там, затова никога не го чакам...
Минаваш точно покрай зала Сиконко за да си хванеш метрото, нали. Имам добри контакти там и ако беше човек, а не кучешки екскремент, можеше да направим нещо по въпроса и да забравиш проблемите с тренировките за дълго време.
П.П. Искрено се надявам, както се буташ без билетче в метрото, някой път да те спипат двама трима контрольори, които са имали изключително лош ден и да ти поизправят стойката с един здрав и профилактичен бой. Май това ще ти е най от полза.
06.10.11
00:58
6. Относно хипохондриците - тук говорех за 110. Не знам дали си проследил дневника, но тази херния е в сферата на неговите предположения. Усетил преди години някакво стягане, ерго има херния. Боли ме кръста, ерго имам дископатия...а, чакай, може би просто съм се пренатоварил. Само че 110 изпада моментално в заключението, че има херния, а да потвърди не желае(българските лекари били не знам си какви, ала-бализми). Само извинения да не прави нещата, които му се препоръчват.
Подуването на пъпа ми ще кажеш че е халюцинация може би? Или защото съм дебел, ама нищо че е от преди това...
Имам консултации с двама лекари по въпроса. И както вече със сигурност съм го написал и ти си го прочел, ако не в тази тема, в друга в която спамиш. И двамата са били със заключение херния, но и двамата не са ми казали каква, обаче и двамата казаха че все още не е за операция, но да не прекалявам с тежестите каквото и да значи това... Но последните години шкембето расте, а дали това е само от затлъстяване или има и друго ти едва ли можеш да кажеш.
Всъщност в петък най-после ще посетя специалист, нещо което също знаеш че се каня да направя и ме спира само липсата на средства, както и на здравни осигуровки. Въпросът е само дали ще е този или другият петък. Мога и сега да клекна с 200кг, понеже все още мога да правя и пистолет например, но се въздържам и не клякам с повече от 100кг, точно поради тези причини. Ако специалистът херниолог каже че колегите му са олигофрени и нямам никаква херния или имам или нямам нещо друго, но нищо не ми пречи за което и да е от изброените упражнения, добре, ще си правя и много по-тежки тренировки и максове.
Но за сега се пазя. Ест. ти ще кажеш че не може клек със 100кг да е пазене, но аз ще ти кажа че за моите крака е пазене, като гледам да дишам правилно. Далеч по опасно ми се вижда вдигането на дори 50-тина килограма било то като мъртва тяга или още по-лошо по-нагоре, затова избягвам всякакви такива упражнения, освен когато това ми се налага в ежедневието, а това за съжаление е достатъчно често...
Ако нося тежко го правя само на рамо или на гръб, който всъщност е доста здрав и нямам никакви притеснения за него, дори да го претоваря и да ме боли, знам че той много трудно ще се прецака. Винаги съм вдигал от крака и съм носил на гръб, не на ръце. Смятам че точно носенето на ръце е много опасно за хернията, не знам до колко съм прав. Но щом налягането в корема може да се повиши от всичко, предполагам е нормално да се притеснявам малко повече. Да не говорим че познавам човек с херния от хроничен бронхит, което си е стряскащо.
Всъщност за себе си не се притеснявам чак толкова. Но в момента се грижа за млад човек в инвалидна количка и вероятността отново да проходи клони към 0. Може да се наложи да се грижа за този човек цял живот. Родителите ми от друга страна са доста възрастни вече и въпреки че ги недолубвам и са си го заслужили, вероятно няма да има кой да ги гледа и това пак ще е моя отговорност. Така че тежко ще ми се налага да вдигам още доста време и не мога да допусна нещо да ми пречи. Поради което хернията се явява наистина голям проблем... Също и нуждата от превенция, независимо дали я имам или я нямам.
Ако интересът ми беше насочен само и единствено към моето здраве и удобство, просто нямаше да вдигам тежко никога повече през живота си, щях да си тренирам само със собствена тежест и въобще нямаше да ми пука, а и най-вероятно нямаше да има защо, докато някой ден ако е писано не получа херния от нищо...
А ти щом имаш и баща и дядо с херния, замисли се! Това е просто най-приятелски съвет.
Още нещо за хипохондрията: Никога, ама никога не взимам лекарства, освен ако не е крайно наложително и поради изричното настояване на лекар! Дали щеше да е така ако бях хипохондрик?!
06.10.11
01:23
Имам консултации с двама лекари по въпроса. И както вече със сигурност съм го написал и ти си го прочел, ако не в тази тема, в друга в която спамиш. И двамата са били със заключение херния,
Това е различно вече. Щом лекари са го казали, ок, признавам, че съм сгрешил ;)
06.10.11
03:00
02:00 Среднощна вечеря: останалите 2/3 от ястието от 22:00
Мислех да остане за закуска, но нещо не ми се спи...
Глътка домашно червено вино, мислех да е повече, но не ми хареса, а сега с какво да си оправя вкуса... абе пак е по-добре от водата която изпих преди това :]
Да си хапвам по малко, на всеки 4 часа, ако не спя, дали е добра идея? И без това през деня може би пак няма да ям.
П.П. Толкова много съм редувал глад с неправилно хранене, че май съм загубил всякакво усещане за глад и ситост. Наистина ми е все едно дали ще ям или не. А в същото време като седна да ям имам доста апетит и в същото време ям много бързо и разбирам че съм преял твърде късно, но това става много рядко, защото отдавна си контролирам порциите изкуствено (предварително). И все пак например с диня винаги преяждам, защото много обичам, а и едва ли е чак толкова лошо да прекалиш с динята 1-2 пъти годишно :] Друго си беше цяло лято при баба дини и пъпеши на корем...
Искам да кажа че гладът наистина не ми пречи в не тренировъчни дни или поне доста успешно се заблуждавам... Например преди малко за първи път тази седмица ходих до тоалетната. Без да имам никакви проблеми от сорта на запек и т.н. Което само показва че приемам прекалено малко храна, но това ми е ясно. И започвам да виждам някакво решение от сорта на
Понеделник: Глад(1лев за храна), каране на колело
Вторник : Глад(1лев за храна), каране на колело
Сряда : Глад(1лев за храна), каране на колело
Четвъртък : 4.50 за храна, каране на колело и или силова тренировка
Петък : 4.50 за храна, каране на колело и или силова тренировка
Събота : 4.50 за храна, каране на колело и или силова тренировка
Неделя : 4.50 за храна, каране на колело и или силова тренировка
Като поне 2 от 4-те тренировъчни дни трябва да са наистина такива иначе храната там ще бъде намалена съответно в дните различни от тренировъчни и пред тренировъчни. Не съм сигурен само за след тренировъчните дни. Например ако тренирам само тази вечер и или в петък, защо да се “тъпча” в събота и неделя?
Това е най-доброто което мога да измисля за сега, в рамките на бюджета. Как мислите, има ли смисъл от подобен подход?
06.10.11
08:47
спал съм 4-5 часа, почти не съм се успал и почти съм се наспал :]
16 с.л. овесени ядки, 1 с.л. мед и 1/2 л. прясно мляко (няма кисело) - гледат ме лошо и уж на майтап ми казват “нямаме крава”
8:30 закуска: 1/2 от горното (малко повече от 300мл)
някъде към обяд или по-скоро към 13:00-13:15 ще мушна и останалите 300мл (не знам как ще излязат от това шишенце, не намерих по-голямо, но то гърлото е еднакво)
06.10.11
13:00
Значи аз това за ходенето го написах, защото много хора имам около мене, които всички карат колело и са много дебели, повече от тебе, а те въобще не ходят- от колата на колелото, пък и малко да промениш, но сега се сещам, че колелото го използваш като транспорт...
Ако се притесняваш за болки, просто спираш като те заболи, то едва ли ще е някаква уникална болка, като се прибереш можеш да си правиш масаж...
Но няма начин да се мине без болка и дискомфорт, то и сега те болят много неща...