Може би оценката на повечето хора тук е объркана,и когато някой е на друго мнение се започва с малоумни нападки.
Или като всяка уважаваща себе си овца не може да е на друго мнение трябва да е като всички останали?
Аз пък смея да си призная че не съм като всички останали и никога няма да стана.С което се и гордея!
Може заради това да съм загубила много “приятели” но ще продължавам да мисля различно!
Мнението беше редактирано от D&D на 03.10.11 18:13.
03.10.11
18:10
Ти разкажи как го търпиш такъв.. и в тебе е вината. Ако си приятелка на място и държиш на него, не шутове, ами не знам какво трябва да яде от теб ежедневно и ежечасно, докато не се осъзнае и да вземе да се държи като мъж и да си стъпи на краката. Ако не него, поне себе си уважаваш ли се достатъчно, че да си с такава медуза (макар и с брада)??
03.10.11
18:11
Деяне, според мен си говориш с него в момента, не с нея.
03.10.11
18:12
Ами не знам, Юли ме разби като каза, че го е виждал с приятелката на тренировките.. Щом момичето/жената го търпи, че и пред хора се появява с него, като нищо ще пише и във форума да го защитава и да му е агитка.. то и това момиче до колко е нормално е много спорен въпрос..
Мнението беше редактирано от deyan jelev на 03.10.11 18:13.
Първо само бил ревял а не правел нищо.Сега пък ама отишъл на тренировка пък с приятелката си.
Че не е ли това най-добрата мотивация!
03.10.11
18:20
Не бе, просто картинката придобива чутовни размери и освен за него почваме и за теб да се притесняваме.. като гледам си ОК с него.. тъжно.. за теб.
Честно.. как го търпиш такъв? че и колко години вече?
Мнението беше редактирано от deyan jelev на 03.10.11 18:21.
Първо само бил ревял а не правел нищо.Сега пък ама отишъл на тренировка пък с приятелката си.
Че не е ли това най-добрата мотивация!
не се ли малко поизложи с този мулти-акаунтинг? Хора сериозно да послушаме Славко, че и без това тварим сървъра излишно. Ако тоя искаше да направи нещо- нямаше да изпише 9 страници диария, ами щеше да направи нещо. То не бяха примери, чудесии, сума хора обясняваха ама ...
03.10.11
18:25
Може би оценката на повечето хора тук е объркана,и когато някой е на друго мнение се започва с малоумни нападки.
Или като всяка уважаваща себе си овца не може да е на друго мнение трябва да е като всички останали?
Ти пък, коя беше, че преценяваш, кое е малоумно и кое не? Можеш ли да си аргументираш мнението или просто си блееш? Я, като си такава защитничка на горките бедни и неоправдани хора, ми кажи, къде точно не съм прав? Чете ли му мненията, как бягал от контролата в градския транспорт, защото той разбираш ли нямал билетче, но ако го хванат щял да ги бие? Трябва ли всички ние, които работим и плащаме данъци и си купуваме карти за градския транспорт, да плащаме за такива, които нямат желание да работят за прехраната си, а искат да са шефове? Чете ли заплахите му към други съфорумци? Това нормално ли ти се вижда? Това ли трябва да подкрепяме, защото разбираш ли е решил да тренира, когато не го мързи? Защо не обясниш, какъв е приноса на един такъв човек за обществото? Защото някои от нас мислят, че за да си достоен за уважение, трябва да имаш доста повече положителни качества, ли “нападаме малоумно”? Каква трябва да ми е оценката за човек, който само се оплаква, но не прави нищо да подобри положението си? Ще ми се да ти пожелая един такъв за “мъж”, да си го носиш, като раница на гърба цял живот, но не си ме засегнала толкова.
п.п. Ако този ти е пример за уважение, на останалите 99% от форума, трябва такива поклони да правиш, че да ти се завива свят, когато си удряш челото в земята!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 03.10.11 18:29.
03.10.11
18:28
Ти пък, коя беше,
Приятелката му е това.
03.10.11
18:32
Ти пък, коя беше,
Приятелката му е това.
Е значи е достатъчно наказана :D
За момент да напиша “Горкото момиче”, но се сетих, че сама си го търпи ;)
п.п. Сега очаквам и мен да заплаши с побой :D :D :D Поне съм му близко, та няма да му се налага да бяга от контролата :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 03.10.11 18:33.
03.10.11
18:53
Пич, ние тийновете в тоя форум да не мислиш, че се разхождаме с десетолевки в джобовете ? Не знам на кой се ежиш, че ше биеш, ама като те гледам най много да го убиеш от смях.
btw, ето ми ИП-то - 88.80.101.230 - намирай ме, спирай ми интернета, пали ми махалата ако искаш.
03.10.11
19:02
Пич, ние тийновете в тоя форум да не мислиш, че се разхождаме с десетолевки в джобовете ? Не знам на кой се ежиш, че ше биеш, ама като те гледам най много да го убиеш от смях.
btw, ето ми ИП-то - 88.80.101.230 - намирай ме, спирай ми интернета, пали ми махалата ако искаш.
Така говори, защото не е ял качествен бой, та да се чудят докторите от, къде да вземат чертеж, че да го сглобят :D :D :D
Дано извади късмет и не го вземе някой на сериозно, че да му организира “парти изненада” - двама човека с по 70 см. тръби дебелостенки ;)
03.10.11
19:14
Той се надява човека да се сдуха, понеже е 130 кила, ма ше се падне един ден на некой ултрас под прикритие, па да видим тогава дали ше е толкова добър в оправданията :D
Аз пък смея да си призная че не съм като всички останали и никога няма да стана.С което се и гордея! (да, особено...)
Може заради това да съм загубила много “приятели” но ще продължавам да мисля различно!
Типично за хора, които отчаяно искат да бъдат по-специални от останалите, независимо какво им коства това. Не този товар те прави разумен човек с индивидуално мислене. И не хората са овце като имат стандарт на разсъждения. Има определени неща в живота, които не са въпрос на гледна точка и мнение, а са просто такива, каквито са. Като универсални закони - близки са до акъла и е нормално човек да ги спазва. Не можеш да ги промениш, можеш само безуспешно да плуваш срещу тях и да си мислиш, че си кой знае колко интегриран философ срещу посредствеността на масите. Откажи се от тая идея, това е глупава и безсмислена кауза, че и загубена при това. Кьоравата овца си в случая ти.
п.п. К’во стана бе, вече двама станаха? Хората вече не си ли оправят живота сами?
edit: Всъщност какво по-точно се опитваш да кажеш с тоя пост? Аз отговорих по темата, която ТИ засегна, но сега като прочета отново и не виждам как е релевантна към .. каквото и де а тук. Май и ти имаш разни псевдо-синдроми. ADD too much? Държи да каже нещо, ама и то не знае какво. :D
Мнението беше редактирано от ~ DN на 03.10.11 19:47.
03.10.11
19:53
Траш, братле, требва да станеш философ. Секи твой пост ми пълни душата :D ти и дедмена сте най хардкор в тоя форум
03.10.11
20:22
Работя от 16 годишен и съм завършил средното и висшето си образование, като всичко съм си плащал сам.
Не е вярно!
Аз съм започнал да работя на 13-14, тръгнал съм на училище адски рано, някъде на 5-6. И всъщност за 8-ми клас учебниците още ги раздаваха в училище, макар че родителите ми са имали основно участие за всичко останало. Точно тогава обаче всичко се промени доста рязко. Родителите ми останаха без адекватно заплащане, въпреки че работеха, в училище вече не се раздаваха учебници и т.н. Ест. на мен ми беше адски трудно, поради споменати вече заболявания, свързани със запаметяване и усвояване на материала, но явно съм полагал повече усилия от другите или съм имал други компенсиращи качества, тъй като бях отличник и то въпреки не до там перфектното ми поведение, а нямаше как да е друго при такава сбирщина от некомпетентност в образователната ни система. И за да е пълна картинката имах и доста сериозна хранителна алергия, но въпреки това тренирам също от 5-6 годишен. Отделно че интелектуално се бях развил малко по-бързо от връстниците си и това че бях тръгнал малко по-рано не компенсираше достатъчно. Малцина бяха тези с които ми беше приятно да общувам.
От там нататък бих могъл да кажа точно същото като теб.
Само не разбрах ти на 9-10 години ли си тръгнал на училище или си повтарял преди средното, че работейки от 16 сам си си покрил всички разходи по средното, което нормално няма как да започне по-късно от 15, нали? Даже доста трудно ще започне и на 15, но да допуснем и този вариант, пак ти се губи една година, а това не е никак малко време... Освен ако не си малко по-възрастен от мен и не си хванал всички промоции на комунизма, например като наистина напълно безплатното образование. И това без да броим евентуалните предходни разходи за уроци и т.н., защото всички знаем как се влиза в елитно училище, дори и средно такова. Аз бях в кварталната кочина, нищо че влязох с изпит и 3-та оценка в страната... Ест. хванах всички най-готини промоции на прехода... Съображенията на родителите ми бяха - цитирам - “няма пари за градски транспорт”, който май някъде по това време изведнъж скочи от 1.80 за година, на десетки левове за месец... По дяволите, имах колело, не може това да е причина, ако трябва пеша щях да ходя!!! “Не, не може, опасно е толкова надалече...”. Моето решение на проблема беше същото като твоето, просто да започна работа. Да обаче вече бях в скапано училище, което обрича живота ми не само за следващите 5 години, но и доста по-напред, както днес става ясно. Е аз си работех, учех си, вярно успехът ми понамаля малко, понеже не смятах за необходимо да се обяснявам на който и да било защо не ходя на училище достатъчно редовно, пък и на кой му пука, като 90% от съучениците ми висяха с кафето и цигарата в кафенето. Тогава беше срамно да си беден. Затова аз стисках зъби, бачках, учих и т.н. Не само че се издържах сам, но помагах и на родителите си, грижех се в известен смисъл и за по-малките си брат и сестра. Доколкото това баща ми да пребие мен защото не съм позволил да посегне на брат ми е грижа или да отида на дискотека със сестра ми, само защото иначе никога няма да я пуснат сама, нищо че такива места са ми безкрайно скучни и т.н.
Първия си апартамент съм купил на 27 години, отново сам.
Ето тук вече съдбите ни няма как да не са коренно различни... Явно съдбата е била доста по-благосклонна към теб и то доста преди 27. Тъй като аз на 27 вече имах зад гърба си над 10 години трудов стаж, т.е. не по-малко от твоят тогава, но когато погледнах назад не видях да съм постигнал каквото и да е с това че съм се смазал от работа в буквалния смисъл на думата!!! Тук също така ще се направим че и ти имаш брат и сестра по-малки и 2 полусестри по-големи. Или май си бил един на майка и на баща? Но всъщност всичко това е без никакво значение, понеже като дете си растял в нормална социална среда, поне що се отнася до обществената такава. После нека да подчертаем думата първия. Остава сега да ми кажеш че вече са няколко и си живееш само от наеми, не че това пречи и да работиш разбира се. Но не мислиш ли че е малко нагло и крайно безочливо да правиш сравнение? Имам леки спомени, как всъщност по едно време със спестяванията от двама дядовци, две баби и родителите ми, можех да си купя 3 апартамента, на другата година не можех да си купя и врата за апартамент с тези пари в същия влог, пари вкарани там с кръв и пот, забавно нали? Сега кажи ми че си си го купил в годините когато всъщност с една заплата се взимаше апартамент и още повече ще оценя постижението ти. Ест. Ти си го постигнал с много труд, но като усетиш твърдата почва под краката си, някак после всичко е доста лесно, нали? Всякакви следващи аналогии са безкрайно безсмислени... Това което е било някога, никога няма да бъде отново същото. Той и баща ми разправя как е дошъл гол и бос, ама забравя че е бил в пансион, с осигурена храна, подслон и образование. Също е хубаво, дори прекрасно че не са му били родителите на главата, но явно не е чак толкова хубаво, понеже за родител не става, не че не е имал желание...
Смело мога да твърдя, че не съм взел една стотинка от нашите след навършването на 16 годишна възраст, даже напротив.
А къде каза че си живял до 27?! Плащаше ли им всички сметки, че и наем, че и отгоре да им даваш?
Само, ако си върна дипломите и сертификатите след завършването, на вторични, ще изкарам за посещение във добра фитнес зала.
След това изречение вече със сигурност знам че никога не ти се е налагало да връщаш вторични суровини. А от там мога да заключа че със сигурност не знаеш какво е да си беден. Понеже в нас хартия и стъкло никога не са се изхвърляли. Бутилките докато бяха всичките стъклени се връщаха, всяка излишна хартийка и до сега се връща!
Смея да твърдя, че не винаги съм разполагал със средства, като към днешния момент, но никога не съм си позволявал да изпадал толкова.
Ами браво, гордея се с теб. Макар че някои несъответствия ме карат леко да се колебая за достоверността. Но в крайна сметка какво общо има. Аз пък съм се оставил да изпадна толкова. Но няма да се оставя да изпадна повече. Всъщност аз си имам всичко в момента, нали така?
110 иска нещо повече от този живот, в който е стартирал лошо, браво за което!
Я кажи с какво е стартирал това, което иска? С глад, спане по N брой часа и ядене на каквото има? Едно е да иска, друго да можеш и трето да го направиш! До тук виждам само искане и мрънкане. Когато искаш нещо знам, че трябва да се бориш за него /независимо какво е/ и безплатен обяд няма. Правилно ли разбирам, че се възхищаваш на някакво мрънкало, което счита, че целия свят му е виновен за собственото положение? Възхищаваш се на някой, който е в начална фаза “Релефа 2”, та си помисли дали не ти е объркана системата за оценка на хората.
Разбира се че целият свят е виновен за това което сам си причинява. Но на мен в частност ми е виновен само лошият старт. Аз наистина съм направил всичко възможно преди да се пречупя в някакъв момент или не знам какво е станало. Защото когато не мога да плувам и под мен има не по-малко от 3 метра вода, аз не реагирам като повечето хора:
“Нормален” човек се панира и започва да се бори с водата, някои се научават да плуват в този момент, други се давят. Ти разбира се с лека ръка би нарекъл удавилите се неудачници, а справилите се голямата работа (ама нищо че те всъщност вече са можели да плуват и ако не са се панирали е нямало да имат проблем, но пък без да се панират не могат да се научат и т.н. непонятни за мен моменти от човешката психика...), не само ти, всички останали биха били на това мнение или поне 99%. Аз пък бих нарекъл тях “глупаци”. Как постъпих аз в такава ситуация? Не се панирах, а използвах малкото ми време за да преценя ситуацията и тя беше подходяща за следното: Оставих се да потъна, стигнах дъното, после просто изпълзях по него на брега и реално сведох шанса да се удавя до 0. Ест. в твоите очи аз съм просто неудачника който е пълзял по дъното, а как и защо съм стигнал до там е без никакво значение, нали?. Или може би просто минавах от там, а даже май и не пълзях, а си ходех и много добре знаех на къде отивам, затова и стигнах навреме нищо че под вода и без въздух е “малко” по-трудно...
Сега не е много по различно, този път явно съм допуснал грешката да се опитам да плувам и пак стигнах само до дъното. Явно съм сгрешил в избора си този път, защото по вашия начин Загубих време, загубих въздух, не знам и брега къде е, но май имам някаква идея... Мога да тръгна нагоре по дъното и евентуално към брега, ако ми стигне въздуха или да продължа да се опитвам да се науча да плувам, докато не се удавя...
П.П. Не мога да ходя, затова днес си почивам само с лекции, без тренировка. Лошо ми е от глад, пак няма нищо за ядене. Нахраних обаче троловете, лека нощ на останалите :]
03.10.11
20:45
Забавен си :]
Ако беше си направил труда да прочетеш, можеше да разбереш на кой и защо съм се ежил. На някой 2 пъти по-лек от мен не мога и да си помисля да се ежа. Да ударя теб (дете), е като да ударя жена. Няма как да стане... Даже да ме предизвикаш, то няма да е нарочно или поне ще е по детски. А въпросният индивид си е регистрирал акаунт само и единствено за да се заяжда с мен... Не е просто да съм го подразнил и да ме е нахранил в някой и друг пост от сърце. О не, той води целенасочена кампания срещу мен и нямам представа защо, нито пък ме интересува. Това което ме дразни в него е само факта че е малоумен, просто имам органическа непоносимост към глупостта и цял живот се боря с това... Жалко, мислех си че съм успял, но нищо, колкото по глупави хора, толкова повече се калявам да ги игнорирам стоически. Така че той вече работи за мен. Но иначе, ти прочете ли му постовете и нима одобряваш това което прави “деянчо”?
П.П. Всъщност което се опитва да прави, но не му се получава, просто защото е глупав.
Мнението беше редактирано от 110 на 03.10.11 20:46.
03.10.11
20:47
просто имам органическа непоносимост към глупостта
Чудя се как понасяш себе си в такъв случай.
03.10.11
20:49
Трудно :]
П.П. А ти?
Мнението беше редактирано от 110 на 03.10.11 20:50.
03.10.11
21:14
Само не разбрах ти на 9-10 години ли си тръгнал на училище или си повтарял преди средното, че работейки от 16 сам си си покрил всички разходи по средното, което нормално няма как да започне по-късно от 15, нали? Даже доста трудно ще започне и на 15, но да допуснем и този вариант, пак ти се губи една година, а това не е никак малко време... Освен ако не си малко по-възрастен от мен и не си хванал всички промоции на комунизма, например като наистина напълно безплатното образование. И това без да броим евентуалните предходни разходи за уроци и т.н., защото всички знаем как се влиза в елитно училище, дори и средно такова.
Не позна, живял съм на места, където не признаваха образованието тук и места, които евентуално си гледал по телевизията ;)
Или май си бил един на майка и на баща?
И тук удари греда :D
После нека да подчертаем думата първия. Остава сега да ми кажеш че вече са няколко и си живееш само от наеми, не че това пречи и да работиш разбира се.
Бройката няма да уточнявам, че ще вземеш да се разпенявиш още толкова :D Аз продължавам да си работя, а на това хората му казват “инвестиция” :P
А къде каза че си живял до 27?! Плащаше ли им всички сметки, че и наем, че и отгоре да им даваш?
Да при положение, че заплатата на нашите в цитираните от теб времена, беше към 10 $, аз си получавах заплатата във валута, а не в левчета :P
И до ден днешен на разплащателната ми сметка се водят консумативите, като вода, ток, парно и т.н. Оставяме на страна, че последните години, дори мебелировката се сменя на три години /евтини мебели от Солунската ИКЕА, на които тук се радват, като невидяли, но пък искам да имат разнообразие хората/, а преди това се прави цялостно освежаване на апартамента ;)
Лошо ми е от глад, пак няма нищо за ядене. Нахраних обаче троловете, лека нощ на останалите :]
Да си беше намерил някаква работа и сега нямаше да е такова положението, а? Обаче ти не приемаш съвети, от “глупаци” /нали така наричаш хората, които са постигнали нещо в живота си/ и си “безсмъртен” /пак от твой пост/ ;) “Глупаците”, като мен след малко отиват да си сложат вечерята /защото са работили за нея/, да прекарат малко време с любимия човек и да се порадва на “глупавия” си живот.
Всъщност не си наясно с нищо с нищо от живота ми - все пак аз не разправям, колко е гаден живота, как съм онеправдан и т.н., а правя нещо по въпроса, че да не съм така. Що не вземеш и ти да пробваш, току виж ти харесало да имаш някой лев в джоба и да вземеш да заприличаш на нормален член на обществото в, което живееш? Май повече ти харесва да мрънкаш и да се чувстваш жертва и действително си жертва - на собствения си акъл!
В един миг изпитвах съжаление, но в момента си ми безразличен и те възприемам, като забавление - 3D филм, но с повтарящи се сцени /момента, който обясняваш от три серии, че си имал кофти детство и т.н./. Трябва да разнообразиш малко сюжета, че рискуваш да ме изгубиш, като зрител и да тръгна да тегля нещо от арената :D
03.10.11
21:18
Трудно :]
П.П. А ти?
Аз се понасям перфектно ;) Също така имам добре платена работа, уча, тренирам и хапвам, всичко това за моя сметка. А ти, ти си “мрън-мрън-мрън-мрън” :)
03.10.11
21:23
Аз пък смея да си призная че не съм като всички останали и никога няма да стана.С което се и гордея! (
Бъди си различна ! ;)
03.10.11
21:23
Персонално глупак не съм нарекъл никой, но щом си се познал твоя воля, ти го казваш.
Виж обаче лицемер мога да те нарека с чиста съвест. Поредният извадил късмет навън и сега избиващ комплекси на гърба на хората бори ли се тук по една или друга причина... Май ще излезе че и данъци съм плащал повече от теб? Но сега когато уча даже здравните не ми плащат. Затова сега ще си пътувам без билетче.
То и моята заплата в един момент беше повече от тези на майка ми и баща ми взети заедно и какво от това?
Пак не ми отговори на въпроса, как така си започнал да работиш чак на 16, а сам си си платил средното. Всъщност няма ли да е по-лесно просто да кажеш че си си платил образованието и затова дипломите ти стават само за вторични суровини?
03.10.11
21:29
И аз си хапвам за моя сметка. Преди малко мушнах половин хляб :]
Уча също за моя сметка.
Къде видя да се оплаквам :D
03.10.11
21:30
Аз пък смея да си призная че не съм като всички останали и никога няма да стана.С което се и гордея! (
Бъди си различна ! ;)
Снимал си от грешната страна, я мини от другата и ще уцелиш :]
03.10.11
21:31
И аз си хапвам за моя сметка. Преди малко мушнах половин хляб :]
Уча също за моя сметка.
Къде видя да се оплаквам :D
Че то цялата ти тема е мрънкане колко е несправедлив животът и как само ти си преебан от кризата и т.н., и т.н., и т.н. Вече почвам да се съмнявам, че освен шизофрения имаш и раздвоение на личността. Не би ме учудило.
03.10.11
21:37
Headhunter,
ще трябва да свикваш да плащаш за хора, които не се оправят толкова добре колкото теб- в Западна Европа милиони безработни получават доста пари всеки месец...
И да, когато имаш добър старт, не развиваш качества като злоба и агресия, а съчувствие и разбиране...
И никъде не съм казала, че му се възхищавам, опитвам се да го разбера...
Петко К,
Бил Гейтс не е завършил Харвард, т.е., за да стигне до там е бил изключително образован или гениален в някоя определена област както нашите математици, които ги приемат там без изпити.
03.10.11
21:38
Ако смяташ че е снимано от грешната страна - качи се по-нагоре и прочети мнението на Траш ! Ако не си съгласен , твоя си работа - бери си гайлето ^^
Значи до сега се оплакваш , а сега се “фукаш” че ядеш половин хляб ... УАААААУ
Или може би , че ученето сам си го плащаш ? БРАВО ! Ти си първият и единственият който го е правил ! :Х С това успя да ме спечелиш на твоя страна :)
03.10.11
21:39
Къде съм казал че само мен ме е прецакала и прецаква кризата?
@Rasengan94
Вадиш някакви неща от контекста на разговора, и тази неадекватност с каква цел? Я ходи ти прочети пак...
Мнението беше редактирано от 110 на 03.10.11 21:44.
Не разбрахте ли, че този човек или не е добре с главата, или се гъбарка с вас !!
03.10.11
21:42
Персонално глупак не съм нарекъл никой, но щом си се познал твоя воля, ти го казваш.
Виж обаче лицемер мога да те нарека с чиста съвест. Поредният извадил късмет навън и сега избиващ комплекси на гърба на хората бори ли се тук по една или друга причина... Май ще излезе че и данъци съм плащал повече от теб? Но сега когато уча даже здравните не ми плащат. Затова сега ще си пътувам без билетче.
То и моята заплата в един момент беше повече от тези на майка ми и баща ми взети заедно и какво от това?
Пак не ми отговори на въпроса, как така си започнал да работиш чак на 16, а сам си си платил средното. Всъщност няма ли да е по-лесно просто да кажеш че си си платил образованието и затова дипломите ти стават само за вторични суровини?
Данъците ми брадатко, са повече от това, което изкарваш за година /ако приемем, че някой би те взел на работа в този ти вид/, а иначе в сегашното ти положение - няма смисъл да ти обяснявам ;)
Заплата ти била в повече - ми да си мислил бе! Ако си имал акъл да правиш пари, а не да харчиш, щеше да имаш какво да ядеш.
Образованието /вече се съмнявам, че имаш нещо над основното и то основно, защото все пак можеш да пишеш/ включва тетрадки, помагала и пособия, дрехи, раници и всичко останало, съпътстващо тръгването на училище ;)
Аз бях в кварталната кочина, нищо че влязох с изпит и 3-та оценка в страната... Ест. хванах всички най-готини промоции на прехода... Съображенията на родителите ми бяха - цитирам - “няма пари за градски транспорт”, който май някъде по това време изведнъж скочи от 1.80 за година, на десетки левове за месец...
С този си цитат ме подсети, че училищата събираха пари и изкарваха т.нар. “ученически карти за градски транспорт”, които струваха символична сума, а преди тях се пътуваше с ученическата карта, която удостоверяваше, че си ученик в определено училище ;)
Вече съм почти сигурен, че не си завършил средно образование, съответно за това е и драмата с намиране на работа. Та я пак кажи кой си е купил дипломата? Никой не знае, колко още такива неща си “забравил” :D :D :D
Само да те светна, че едно нещо повторено и 100 пъти, не става реалност! Чудя се колко ли си ги разправял такива?
03.10.11
21:44
Headhunter,
ще трябва да свикваш да плащаш за хора, които не се оправят толкова добре колкото теб- в Западна Европа милиони безработни получават доста пари всеки месец...
И да, когато имаш добър старт, не развиваш качества като злоба и агресия, а съчувствие и разбиране...
И никъде не съм казала, че му се възхищавам, опитвам се да го разбера...
Петко К,
Бил Гейтс не е завършил Харвард, т.е., за да стигне до там е бил изключително образован или гениален в някоя определена област както нашите математици, които ги приемат там без изпити.
Бил Гейтс (а и Стийв Джобс - справка : http://vbox7.com/play:457eef73 ) не са били чак толкова гениални, колкото предприемчиви. И не са стигнали до многото милиарди със седене пред компа и мрънкане колко е несправедлив живота. Действали са.
Колкото до разбирането - то беше в първите 2-3 страници. Когато някой показва, че НЕ ЖЕЛАЕ да промени нещата(не иска тая работа, не иска онази работа, отделно поне 4-5 човека му дадоха идеи за хранителен режим със 100 лева, но той примерно си е мушнал 1/2 хляб - защо да ги слуша? :) ) няма как да има разбиране. Ако пробва и не става - ок, разбираме. 110 постоянно говори за “Тате носи, мама меси”, но самият той иска някой да работи вместо него, да му даде парите, да му сготви, да му сдъвче, да му глътне, да го из*ка, да тренира вместо него и т.н. Или поне такова впечатление остава от мненията му. Сори, безплатният обяд е само сиренето в капана за мишки. Аз като почнах работа, почнах в магазин нощна смяна, 2 на 2, после нощен пазач 2 на 2, парите бяха мижави, а за спане нямаше как да се говори и на 2те места. Накрая намерих работа, където след няколко години яко бачкане се поиздигнах и заплатата ми вече е доста добра. Имаше моменти, в които ме прецакваха, но продължих и труда се отплати. Но да, само 110 го е засегнала кризата....
Как може да наречеш човек който ти (се опитва де) да ти помогне лицемер? Не че защитавам head_hunter или съм някакъв подмазвач, ама тва вече излиза извън граници. И какво като е извадил късмет? Има един лаф- за да имаш късмет трябва и ти да го търсиш. Чел съм му интервю-то за сайта и човек там казва, че не е стоял небръснат и неподстриган вкъщи да чака от небето да падне нещо за ядене, ами е работил по въпроса, както спомена и в предишните постове. Сериозно имаш някъв вид психично отклонение или нещо , ‘щото просто не виждам причина здрав прав човек на 20 и кусур години да стои и да оплаква живота като момиченце. Ми ти на 28 щом си изливаш душата по форумите до 48-78 кво ще правиш? Малко е банално- ама хората тогава деца ще гледат, някой внуци ти пак ще ревеш на някой на рамото ,че живота е несправедлив и някой видиш ли е ” извадил късмет”.
03.10.11
21:59
@head_hunter
Пак шикалкавиш. Нали сравняваш данъците които сме платили до 28, какво общо имат тези които плащаш сега? Ако въобще някога си плащал такива в България, в противен случай приносът ти за тази страна е точно 0, като на всеки дезертьор.
Всъщност това е без значение, понеже аз 1 стотинка не съм и няма да получа от твоите, нито от моите или на който и да е било данъците, споко... Не съм и няма да те ощетя с нищо.
Освен това дали ще си дупчиш билетче или не, това няма никакво значение какви ще са заплатите на шофьорите, кога ще станат редовни, кога ще спрат да карат все едно карат картофи, кога ще станат достъпни за хора в неравностойно положение и т.н. Реалната стойност на билета в момента е поне 10 пъти по ниска, затова ако стане 10 стотинки ще си дупча всеки път, което пак ще е една наистина символична сума, не по-висока от годишната ми карта за градски транспорт като ученик, която винаги е била платена. Както казах живяли сме в различни времена. При теб се е пътувало безплатно, само защото учиш, а аз трябва да си плащам. Бързо забрави че и сега уча, но сега само намалението е символично. Май не четеш или умишлено и ти се правиш на луд. Когато цената скочи стократно, тогава спрях да плащам и започнах да се движда само с колело. То и преди това предпочитах колелото, а и до ден днешен това е най-удачният транспорт в София.
03.10.11
22:04
Как може да наречеш човек който ти (се опитва де) да ти помогне лицемер? Не че защитавам head_hunter или съм някакъв подмазвач, ама тва вече излиза извън граници. И какво като е извадил късмет? Има един лаф- за да имаш късмет трябва и ти да го търсиш. Чел съм му интервю-то за сайта и човек там казва, че не е стоял небръснат и неподстриган вкъщи да чака от небето да падне нещо за ядене, ами е работил по въпроса, както спомена и в предишните постове. Сериозно имаш някъв вид психично отклонение или нещо , ‘щото просто не виждам причина здрав прав човек на 20 и кусур години да стои и да оплаква живота като момиченце. Ми ти на 28 щом си изливаш душата по форумите до 48-78 кво ще правиш? Малко е банално- ама хората тогава деца ще гледат, някой внуци ти пак ще ревеш на някой на рамото ,че живота е несправедлив и някой видиш ли е ” извадил късмет”.
Напротив, радвам се за неговия късмет, както и за всеки на който нещата са му се получили достатъчно добре, получават се или ще се получат. В този ред на мисли един ден може и на себе си да се радвам. Но тогава няма да гледам така от високо и да се правя на сляп за добре забравените несгоди. Някак лицемерно ми идва докато го прави, не знам защо така :]
Я поспри да пишеш глупости и сподели как според теб мина втората ти тренировка за този месец. Кажи, какво мислиш или ми цитирай, ако вече си написал.
03.10.11
22:19
Абе много е лесно да се говори на фона на заварено положение. Но хайде пак да ми се направите на много големи, ако случайно останете без работа по здравословни причини, т.е. да си търсите нова без квалификация. Тогава ще сте наистина обективни.
В момента доста над 50% от българите не просто не са доволни от доходите си, а са на ръба на оцеляването, те всички ли са мързеливи неудачници? Включително хора с висше образование, работещи в своята сфера, които нямат и 1 ден без работа.
Над 10 000 души разчитат на социални трапезарии и постоянно се увеличава тази бройка, подочух от телевизора, докато пишех горното. Оказва се че само безплатният им обяд е над 2 лева, но такъв на мен не ми се полага... Ест. аз не се водя социално слаб, въпреки че доходът ми не е официален. Някакъв човечец получавал 130 лева за 6 часов работен ден и с тях живеели 3-ма (той, жена му и детето му). България е една толкова прекрасна държава, с най-доброто управление в света и аз наистина започвам да се чудя с какво ли право съм недоволен?!