Как да променя мнението на нашите за протеина?

15.09.11
00:55

Здравейте! След 2 месеца и нещо тренировка в залата и спазване на хранителен режим реших най-сетне да почна да приемам някакъв протеин. Много ми хареса Nectar-а на Syntrax и имам финансовите възможности да го взема, но просто не ми се правят мишкарски истории и да го крия от нашите. Реших да ги питам първо какво им е мнението за тези продукти и дали са съгласни да ги приемам и реакцията сами може да се досетите каква беше :) Веднага почнаха да ги сравняват с химии и т.н, че издували първоначално тялото, а после се губил ефекта, че се разваляло ДНК-то и наследството и т.н. А майката е доктор и разбира от тези неща, че зе наистина и мен уплаши. Вика, че самият продукт наистина е храна на прах, но съдържал редица примеси, които вредяли много на тялото и т.н и даже каквато и марка да избера ще е вредна, защото все пак е протеин... С няколко думи - синтетични боклуци и ги отрязаха напълно :D Просто не знам с такъв “аргумент” как да ги разубедя и затова бих искал тука малко помощ с 1-2 изречения, защото с вашите полезни статии в сайта за тези продукти и с цялата тази информация, с която се опитах да ги разубедя беше възприета от тях с единствената цел пропагандата на тези синтетични боклуци. :)

Темата беше редактирана от Insane M на 15.09.11 00:57.

CL

15.09.11
01:28

Не бързай да се тъпчеш с химия имаш едва 2 месеца опит,тренирай поне още толкова с правилно хранене и тогава аз бих взел нещо по-слабичко като за начало и така нагоре....това е моето мнение,все пак ти си решаваш ;)

15.09.11
01:38

Паца, каква химия те тресе бе, момчето за протеин ти говори. И какво разбираш под “по-слабичко като за начало”, да не би от Нектара да му порасне трети бицепс ли?

Мнението беше редактирано от Plamen Plamenov на 15.09.11 01:39.

CL

15.09.11
01:43

Това е моето мнение....а до това дали говори за протеин или каквото и да е друго аз мисля че щом е на прах е химия..не съм ли прав?

15.09.11
01:44

Мерси! И все пак да възприемам протеинът като химия? Не е ли само хр.добавка? А на доста места съм чел, че добавките не се водят като химия и т.н. И още един въпрос - за близо още 6-7 месеца пак може да си проличи, че тренирам и да има ефект - макар и малко оформяне на тялото дори без прием на каквото и да е (единствено на чиста храна съобразена с режим и програма), нали?

HE

15.09.11
01:51

казано от Insane M на 15.09.11, 01:44:

Мерси! И все пак да възприемам протеинът като химия? Не е ли само хр.добавка? А на доста места съм чел, че добавките не се водят като химия и т.н. И още един въпрос - за близо още 6-7 месеца пак може да си проличи, че тренирам и да има ефект - макар и малко оформяне на тялото дори без прием на каквото и да е (единствено на чиста храна съобразена с режим и програма), нали?

Протеина е хранителна добавка, а нарицеталното “химия” се използва за ААС!
За 6-7 месеца ще си проличи, че тренираш определено, но изгради подходящ тренировъчен и хранителен режим. Естествено, че може само с храна. Винаги съм повтарял, че най-добрите резултати съм имал, когато не съм ползвал хранителни добавки, защото тогава се мобилизирам и наблагам на хранителния режим, а не се лигавя да компенсирам нещо с протеинови пудри. Преследваш ли целите си, даваш ли всичко от себе си, мислиш ли с главата си и интересуваш ли се от това, което правиш - сигурен съм, че резултатите ще са повече от добри.
Бих ти препоръчал да не влизаш в излишни спорове и конфронтации с родителите си, за момента те най-добре да преценят какво е добре за теб. В случая ползата ти от това тяхно решение е, че ще свикнеш да обръщаш внимание на храненето.
Предлагам ти да им обясниш, че се отказваш от идеята за протеиновите пудри, но тъй като тренираш да ти помогнат със спазването на хранителния режим.

CL

15.09.11
01:52

:D значи казах че протеина е химия поради това че е храна на прах а не че е нещо вредно,напротив.

CL

15.09.11
01:57

Надявам се че не сте ме разбрали погрешно :)

15.09.11
06:37

Помоли ги да прочетат в уикипедия за суроватъчния протеин засега.

Казваш им, че спираш да пиеш протеин, но ще набиваш повечко пържоли. Нали в пържолите няма химия, хормони ГМО и бог знае още какви знайни и незнайни елементи от Менделеевата таблица.
Аман от доктори с нулеви познания за здравословното хранене, което е ужасно важно за здравето на един нормален човек.

15.09.11
07:55

В bodybuilding.com имаше 1 “писмо до родителите” което може да ти е полезно,ще потърся и ще дам линк ако намеря :) Инъче има сума ти и изследвания , че протеина не е вреден,че няма забранени субстанции в него и т.н. . Дай им да четат едно такова,кажи им че знанията им за добавките са нищожни .. оставяш ги без аргументи и готово ^^ Т’ва за примесите са си техни спекулации които не могат да подкрепят с факти/изследвания , а ти можеш ако се поразтърсиш из нета !

http://www.bodybuilding.com/fun/berardi80.htm

Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 15.09.11 08:03.

15.09.11
10:04

Да... Все пак вафлите, бисквитите, пастите, тортите, шоколадите и колбасите, които купува майка ти нямат в състава си Нектар или Голд Стандарт, а ПИК Ко, нали така? И сигурно е наясно със всички примеси в сиренето, кашкавала, млякото и още безброй продукти на пазара... мхм...

Моето предложение е да принтираш следните статии:
Хранителни добавки - мини гид за абсолютни новаци
Хранителни добавки при новаци
Протеин - какво има в него?
Протеин
Аминокиселини

Реакцията на родителите ти е такава поради незнание или дезинформация. Опитай да ги образоваш на тази тема, като направиш ясно разграничение опасно-безопасно.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.09.11 11:58.

15.09.11
12:04

едно ще ти кажа- ако имаш приятели (МНОГО) фармацевти и доктори- става. Иначе не приемат- не се мъчи. Не статии не нищо баце. Всичко е химия и всичко вреди ...
Те все още си живеят в “бай Тошово ” и са със закостеняли мозъци ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1