Проблем с фитнес тренировки

16.09.11
20:39

Здравейте!
От скоро започнах да се занимавам с фитнес. Преди месец и малко започнах да посещавам фитнес зала. По принцип съм с по-едра струкура, никога не съм била супер слаба, то няма и как да съм, но исках да се постегна и да сваля 5-6 килограма и затова се реших на тази стъпка. Иначе от 2-3 месеца ходих да тичам всеки ден по 3-4 километра, като от средата на юли до средата на август бях спряла и тичането. С възобновяването му започнах и фитнеса - т.е. един ден фитнес, който включва 40 минути бягане на пътеката и час цялостни упражнения - крака, ръце, корем, и един ден само тичане по 4 км. Понякога (мн рядко) дори се случва сутрин да ходя на фитнес, а вечерта да тичам навън. Нямам някакъв хранителен режим. Ям си, както и преди, замених шоколадите и другите сладкиши с мюсли, проблемът е, че вечер доста си хапвам, докато през деня не ям чак толкова много. Проблемът ми е, че напоследък усещам, че съм наедряла още повече, вместо да съм отслабнала, не съм се мерила на кантара, защото знам, че не е особен показател в случая, обиколките си ги измерих чак преди няколко дни и няма как да направя съпоставка и с това, но просто и в огледалото виждам, че и прасците ми са станали по-големи, също и ръцете като че ли, изобщо не се харесвам и не знам какво правя грешно и какво трябва да променя. Не искам да спирам с тренировките, защото съм страшно нахъсана. Съвети?

Темата беше редактирана от Jane на 16.09.11 20:41.

Ето моите съвети

- Спри да бягаш като луда ( то може и от това прасците ти да са пораснали ).
- Започни с 3 силови тренировки седмично и веднага след края им прави 10-15мин. кардио но не повече от 15мин.
- Според мен не ти е нужен цял един кардио ден... почивай си тогава !
- Без режим на хранене и имзерване до грам можеш да постигнеш целта си но Без хранителни навици няма да стане наблегни на: Белтъчните храни ( месо, яйца, млечни продукти.. ) и пълноценните източници на въглехидрати ( ориз, картофи, грах, хляб... ) и мазнини ( ядки, зехтин, сирене и кашкавал ( те си спадат към млечните ), краве масло ако се наложи... ). 
- Храни се на малки порции и по-често ( 4-5хранения на ден ) - това ще ускори обмяната на веществата ( метаболизма ).

16.09.11
23:38

Благодаря за отговора!
А какво да правя с тичането, единствено това кардио след трите силови тренировки ли ще ми е бягането, или..? Много се наплаших честно казано, но не искам да го изоставя съвсем. А нарастването на ръцете от къде е??? Възможно е да си въобразявам за там, де, но все си мисля, че са пораснали, а не би трябвало, защото на уредите работя с малки тежести по няколко серии..Също така можеш ли да ми препоръчаш някаква определена диета, защото така явно като не спазвам точно определен режим, се тъпча с каквото ми падне (особено вечер, както споменах вече).

П.С. И да питам сега като поспра с тичането, нали ще ми се оправят прасците? Ще си се върнат в предишното състояние?

Мнението беше редактирано от Jane на 16.09.11 23:46.

Jane, нужно е да дадеш по-подробна информация за това как се храниш и как тренираш.

Това, че си махнала шоколада от менюто си не е гаранция за отслабване. Можеш да надебелееш и от пилешко. Освен качеството на храната е важна и големината на порцията. Ако приемаш повече калории отколкото изразходваш, излишъка се складира под формата на мазнини и други екстри, които няма да ти казвам, защото само ще те объркат.

Прасците са се уголемили от тичането, както и ръцете. Може и да си трупнала малко мазнини, а може и да е мускулна маса. Ако е първото - лошо. Ако е второто - супер. Да, да...знам какво си мислиш. Спокойно, няма да станеш мис Олимпия. :)

В твоя случай е важно да определиш колко калории приемаш с храната и от колко действително се нуждаеш. Това можеш да направиш с помощта на статията за калорийния баланс придружена с раздела за състав на храни и продукти.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.09.11 22:24.

Моето предложение... най-либералната според мен диета

РБД ( Равномерно Балансирана Диета )

18.09.11
21:43

казано от Тихомир Велев на 17.09.11, 22:23:

Jane, нужно е да дадеш по-подробна информация за това как се храниш и как тренираш.

Това, че си махнала шоколада от менюто си не е гаранция за отслабване. Можеш да надебелееш и от пилешко. Освен качеството на храната е важна и големината на порцията. Ако приемаш повече калории отколкото изразходваш, излишъка се складира под формата на мазнини и други екстри, които няма да ти казвам, защото само ще те объркат.

Прасците са се уголемили от тичането, както и ръцете. Може и да си трупнала малко мазнини, а може и да е мускулна маса. Ако е първото - лошо. Ако е второто - супер. Да, да...знам какво си мислиш. Спокойно, няма да станеш мис Олимпия. :)

В твоя случай е важно да определиш колко калории приемаш с храната и от колко действително се нуждаеш. Това можеш да направиш с помощта на статията за калорийния баланс придружена с раздела за състав на храни и продукти.

Поздрави!

Наясно съм, че ограничаването на сладкото не е гаранция за отслабване. Правила съм какви ли не диети...Просто за мен това си е голямо постижение, защото си умирам за сладки и тестени неща, направо не издържам, ако не си хапна нещо поне веднъж на ден, колкото и смешно да звучи. Иначе по-подробно какво си хапвам, както казах предимно вечер по никое време, предполагам, че от там идва цялата работа. Но така се получава, че ако съм си вкъщи и ми е скучно, все ходя да се ровя в хладилника, ако ли пък съм навън  цяла вечер - като се прибера задължително ям пак. Ям предимно пълнозърнест хляб (Бонус) да кажем 4-5 филийки на ден, кашкавал, пуешко филе, яйца, сирене, доста кисело мляко (0,1% или плодови), сутрин ям бисквити белвита, ако ми се закусва, но най-често пропускам (наясно съм, че не е хубаво да не се яде сутрин, но от малка съм така и просто изобщо не ми се яде по това време на деня), мюсли доста често с прясно или кис. мляко (вкл. понякога вечерно време като умирам за сладко), много домати, краставици, по-рядко плодове. Това основно и най-често, не обичам много месо, но да кажем 1 път в седмицата пилешка пържола, много рядко нещо по-калорично готвено...
За тренировките мисля, че обясних горе долу. Един ден тренирам във фитнеса - 40 минути тичане с умерено темпо на пътеката, като последните 10 увеличавам темпото. След това около 1 час се занимавам с уредите за крака, ръце, корем (в тази последователност и с почивки), на другия ден ходя на открито да тичам по 4 километра, неделя ми е почивен ден. Това е в общи линии.
Сега от петък не съм ходила изобщо да спортувам, защото адски се наплаших, днес гледам, че прасците леко са се поприбрали като че ли. Ще се заема сега с изчислението на калорийния баланс, пък да видим...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1