Как да правя повече набирания?

19.11.11
18:40

Значи от както тренирам това ми е най-слабото упражнение! Никакъв напредък ,никаква сила ! Как мога да правя повече набирания.Някакви техники може ли да кажете?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 19.11.11 19:32.

Набирания се учат с набирания. В началото и на мен ми бяха трудни и затова започнах с подхват и с времето нещата станаха по-лесни :)

Поздрави !!!

sTroNG !

19.11.11
19:17

Стъпи на стол или пък си намери нисък лоста и така си помагай с краката(не да подскачаш, а леко да се подбутваш и с тях), но да ти бъде трудно. С времето намалявай помощта от краката и пробвай без тях. Също така може да пробваш с отскок да се намереш и после бавно негативно повторение, т.е. бавно да слизаш на долу.

Ти къде тренираш... в зала ?! на лостове ?!

Търсачка + вълшебната ключова дума ‘набирания’ = резултат.
Не е трудно...

Всичко, което е изброено по-горе е супер. Аз бих добавил две неща:
1. Можеш да започнеш на вертикален скрипец и правиш пулдаун (абе придърпване на скрипец с тесен или широк хват) като постепенно се опитваш да слагаш тежест докато стигнеш работна тежест равна на килограмите ти. Тук искам само да поясня - не докато стигнеш цифрата на дисковете на скрипеца, която съответства на теглото ти, защото в зависимост от различните уреди, наличие на повече ролки и положението им, може да си способен да повдигнеш плочки, на които е изписана по-голяма тежест от твоята собствена. Лесен начин да видиш дали придърпваш теглото си, е да пробваш да се овесиш внимателно на ръкохватката на скрипеца. Ако повдигаш тежестта, то тя е по-малка от теглото ти. Ако не можеш да я мръднеш, но все пак правиш повторения на скрипеца с тази тежест, то тичай към лоста за набиране.
2. На силов куб или т.нар. рак стойка слагаш една от металните пръчки, служещи за ограничители по-ниско, така, че краката ти да опират земята или тялото ти е под ъгъл, когато си се хванал за нея като за лост за набиране.. От тук се набираш като краката ти остават подпрени на земята. Не използваш цялата тежест на тялото си, защото краката ти не са във въздуха. С напредване и покачване на силата ти просто вдигаш пръчката по високо докато с танеш достатъчно силен да се набереш без да се опираш на земята.

Ето още една идея - задаване на определен брой повторения като цел без да са свързани в серия.Например  цел 10 повторения.Ако се направят в една серия - супер, но ако не може, то те се разбиват на части с почивка между тях да речем 4+ почивка ,3+ почивка,2+ почивка,1+ почивка - между тези мини серии почивката е 1-2 минути.Получава се нещо като “почивка-пауза”. Целта е тези примерни 10 повторения след известно време да се правят без почивките, след което целта става 12-15-20….. и т.н.

20.11.11
19:21

Постоянство е формулата за набиранията (а и за всяко нещо).
Преди 2 години  попитах инструктора в залата същото, а той ми вика: С повече правене-друг начин няма. Малко е издразни отговора, ама с времето се оказа прав човека. Преди и след всяка тренировка се напъвах като грешен дявол да правя набирания и днес направих 10 серии Х 8-10 повторения набирания за около 20 мин. с различен хват и продължих тренировката си за гръб. Успех.:)

20.11.11
19:52

2 години и правиш по 8-10 набирания ?? Поне с допълнителна тежест ли ги правиш.
Btw в по-хубавите зали има един уред наречен асансьор .Определят се с колко кила да започнеш , като тези кила ти помагат да се набираш . Стъпва се на една платформа която ти помага да се издигаш . Колкото по-малко кила слачаш , долкова по-добре .

казано от RinGo на 20.11.11, 19:52:

2 години и правиш по 8-10 набирания ?? Поне с допълнителна тежест ли ги правиш.

Човекът каза, че е направил 10 серии с по 8 - 10 повторения в серия. Няма значение как ги прави, това си е напредък. Браво!

20.11.11
20:40

че е напредък така си е , браво на момчето , но винаги може и повече :)

20.11.11
21:05

Да,10 серии Х 8-10-тук съм наблегнал на обема, без тежест, а пък и тренировката не беше само набирания. Не съм от леките - в момента 105кг.  Когато правя по-малко серии слагам тежести на колана, не много - 5-10кг, но + моите е достатъчно, поне за мен.:D А, иначе преди 2 год. не можех да направя и 3-4 чисти. Това е. Просто темата е да дадем на колегата  кураж, а не да си мерим п.ш..е 8-) и да си броим бройките. Успех на всички.(inlove)

Мнението беше редактирано от maximilian на 20.11.11 21:10.

20.11.11
21:15

И за мен, това е начина, който съм опитвал и продължавам да прилагам, като все още работи.
Задаваш си бройка или просто се целиш в “повече” и с много серии, постигаш бройката. С малко търпение, не след дълго сериите ще станат с повече повторения, тогава можеш и да увеличиш бройката или да добавяш и тежест.
Другото нещо, което ще е от полза е набиранията да се правят повече от веднъж седмично.

21.11.11
21:50

За да свикнеш по-лесно го прави 3 пъти седмично през 1-2 почивни дни. С подхват е по-лесно. Ако има нещо на което да стъпиш и се повдигнеш малко,го слагаш под лоста. Тъй че като стъпиш отгоре да стигнеш лоста с изпънати ръце. После отскачаш нагоре. Можеш да не се отпускаш до долу,а само леки частични повторения в първите месеци докато не си стигнал 8-10 повторения. След това като увеличиш бройката,трябва да подобриш качеството на изпълнение. Да увеличиш амплитудата и се спускаш все по-ниско надолу,а се набираш колкото се може по-високо над лоста.

Ще ти бъде много по-лесно да се набираш,ако увеличиш силата на бицепсите. Например увеличиш постепенно използваните тежести на бицепсовото сгъване с щанга. Примерно серии с 30-35 кг и нагоре. Можеш да теглиш и вертикален скрипец с тесен подхват за повече сила в бицепса.

21.11.11
22:20

Grease the groove на Pavel Tsautsulin ми се вижда логична.google-ни я.

Здравейте , на 13 съм 80 килограма 1,90 мога да правя около 10 ““chin ups”” но , ““pull up”” не мога нито едно .
Може ли да ми кажете методи да почна да правя ““pull ups”” благодаря предварително

Здравей Радостин, освен съветите по-горе може да прочетеш и тези статии:

- 4 начина да правите повече набирания
- Метод на стихващи вълни
- Метод TUT

Значи почни 2 седмици лицеви опори и на 3 си готов са лостове

12.03.16
16:57

Пряви на скрипеца

12.03.16
14:40

Здравейте на 14 години съм 1.80 70 кг.Не съм дебел среден съм така да кажа.Не мога да направя и едно набиране.Някакви идеи какво да правя за да направя поне едно набиране?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1