Какво мислите за техниката ?
http://www.youtube.com/watch?v=iniUBBpnGhs&feature=plcp&context=C3b0c0dcUDOEgsToPDskJlDj0-Cx37zBc8mSa8srjW
30.12.11
14:27
Добре е техниката, но почиваш много между повторенията.
Гледам от 4-5дни стомахът ми е доста издут дори и след края на фаста,а и мисляч,че съм задържал доста вода ..
Отивам да направя едни крака като за ,,последно’’ : )
Мнението беше редактирано от Стоян на 31.12.11 09:36.
С много добра тренировка завърших годината ,включително и с рекорд.
5рунда:
-напади в движение по 10 на крак с 16кг
-преден клек 5х50кг
-5х6 набирания СТ
Коремни преси
Лег с дъмбели-12х20кг/8х24кг/2х5х26кг
Много доволен :)
ВЕСЕЛО ВИ ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА
Има ли някакъв начин без да ходя на някакъв кантар,които изчислява % БФ да разбера дали съм задържал вода или да ми кажете начин по който да я изкарам от тялото задържаното количество ?
Ако си се наливал с алкохол вчера, днес ще си стабилно дехидратиран и ще си искарал част от водата..
казано от Rikoo на 01.01.12, 22:57:
Ако си се наливал с алкохол вчера, днес ще си стабилно дехидратиран и ще си искарал част от водата..
Не аз не съм пил,но май съм прекалил много със солта и подправките през изминалата седмица.
Тва е някъв мега филм :Х разбирам да съм ял само баници и баклави през тая седмица дето съм си вкъщи ама не ,а тъпия кантар с 3кг. отгоре... и всичко разбира се залепено на корема без никъде другаде разлика.Страшния бърз метаболизъм няма що
02.01.12
13:33
казано от brusakch на 02.01.12, 11:55:
Тва е някъв мега филм :Х разбирам да съм ял само баници и баклави през тая седмица дето съм си вкъщи ама не ,а тъпия кантар с 3кг. отгоре... и всичко разбира се залепено на корема без никъде другаде разлика.Страшния бърз метаболизъм няма що
Може би не тренираш достатъчно здраво :)
казано от Калоян Чолаков на 02.01.12, 13:33:
казано от brusakch на 02.01.12, 11:55:
Може би не тренираш достатъчно здраво :)
Значи тва 5х5 с колкото мога е равно на лежене в залата
02.01.12
13:58
Това, че правиш 5х5 не значи, че тренираш с целия си капацитет. Ако клипа на тягата по - горе е бил работна серия... значи изобщо не се напъваш.
Клек - 5х5х70кг/1х1х80кг(не ми е макса това)
Раменни преси с дъмбели 5х5х18кг(трябваше да е преси с щанга,но нямаше кой да ми помогне)
Тяга - 4х5х85кг/1х5х90кг
Набирания 4х5СТ/1х5+4кг
Малко бицепс и корем.
Днес ходих да се тегля на един кантар и ме изкара с 8.9% мазнини,което значи че сигурно съм задържал 2-3кг.вода ебаси филма :Д.Но съм доволен,че и има доста промяна в силата ,на някои базови упражнения.
Клек 5х5 - 70кг/72.5кг/75кг/77.5кг/80кг.
Лег 5х5 - 52.5кг/ 52.5кг/55кг/55кг/57.5кг
Гребане 5х5 - 45кг.
Малко трицепс и корем.
Правилно ли клякам ?
http://www.youtube.com/watch?v=1jBNcL2k-E0&feature=youtu.be
06.01.12
11:13
Аз нямам забележки за клека, освен че не трябва да почиваш толкова между повторенията. На колко кг. е това ?
06.01.12
11:13
Перфе! Само ограничи тези подмятания на щангата. Като я вдигаш и вадиш, трябва да си напълно сигурен, защото в зависимост от тежестта, могат да станат проблеми. Ако блузата или нещо друго ти пречи - махни го. :)
незнам аз ще изложа моето мнение, пък ако е грешно вярвам ,че ще ми направят забележка. Според мене ръцете трябва да са ти по близо на лоста- така ,че да нямаш изкривяване в китките , да е право от лакътя до пръстите. Не се вижда много добре, но ми се струва ,че изкривяваш в китките и назаде, т.е тва не е проблем сега, но като почнеш да клякаш от 100-150 нагоре, може да се получи гадна травма. За колената незнам вече ти трябва да си прецениш :)
Поздрави!
06.01.12
11:55
Ако клякам така, с колене напред, ще посетя близката болница точно 5мин след серията. Стъпалата нека сочат навън, коленете също. Не е проблем ако малко минават пръстите, но когато това “малко” стане 20-30см е гадно за коленете И за глезените. Така ще скокнат малко и работните килограми.
Ръцете не мога да ги държа по-близо,защото ме болят рамената,а коленет да мисля ,че си прав.Имам да подобрявам още техниката.
Това индикира проблем с мобилност в рамената. Според Марк Риптоу, дори и да е малко неудобно в началото е по-добре да се научиш да го правиш. Почни някакви разтяжки вкъщи за раменен пояс и след 3-4 седмици ще ти е по-лесно.
06.01.12
16:30
Техниката на клека е добра, но според мене малко по - натясно трябва да хванеш щангата, аз поне така се чувствам по - стабилен , сега на 70 кг. това може да не е пороблем, но като сложиш 130 кг, трябва да се чувстваш стабиле. Като дълбочина е добре... Ааа, иначе щангата ми се струва, че е на врата,а трябва да е на гърба според мен в смисал не на трапеца ами na upper back-a. Така поне аз имам повече сила. Малко по - широк разкрач също би ти донесло повече сила... И поемай въздух преди всяко повторение (диафрагмено) и го задържай, сега на леките килограми може да не ти се струва важно, но като сложиш големи щанги трябва ядрото да е супер стабилно... Иначе като цяло е добре клека :)
Пробвал съм да слагам щангата на гърба,но заради болките в рамената започвам да я изтървам.Разкрача не е много голям,защото иначе при ставането сгъвам колената.
Добре са колената!
Аз ако правя трибойския клек само със задника и имам брутални болежки в колената,ако тръгвам с колената напред пък са си супер!
Т.е. си е до твое удобство!
Върнах се днес в София и сега съм в сесия не знам кога ще мога да ида на зала ако изобщо ида този месец.
Храненето ще е главно месо,яйца,извара,ядки и много зеленчуци на гювечи и др.видове манджи,въглехидратите ще са само от тях.
12.01.12
10:28
Дори и по-малко. Може да вкараш някой кросфит комплекс със собствено тегло, например.
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 14.01.12 23:31.
В програмата 5х5 мога ли вместо рамента преса с щанга да я правя с дъмбели или пуш преса?
14.01.12
15:29
Не мисля, че ще е проблем, аз лично редухвах пресата с дъмбели и щанга през тренировка. А защо искаш да махнеш пресата с щанга?
14.01.12
15:43
Седнал ли я правиш, ако е така, провбвай военната преса.
14.01.12
15:58
Във програмата пише военна преса, а не раменна преса :) Военната преса е едно от най - безопасните упражнения - не ти трябва никой да те пази,не е тежка за раменните стави като пресата зад врат или пък дори пресата с дъмбели. Помага да качиш работни кг. на лежанката :)
Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 14.01.12 16:29.
Направих една тренировка днес,но не 5х5.
Лег - 5х6х50кг/1х1х60кг/1х1х62кг
Тяга-1х10х60кг/3х5х80кг/1х1х100кг
Набирания - 30
Малко бицепс.
На тягата тези 100кг. изобщо не ги усетих дори ги усетих малко по-леки от 80кг,но започнах доста да омалявам и не направих още серии от нея.