казано от Мила на 25.01.13, 13:02:
Skate магазин. Там всички дрехи са доста по-широки от обикновените размери.
Минусът обаче е ,че ако иска да си сложи някоя по-строга риза,няма да се връзва много много!
Когато човек има вкус и естетически поглед всякакви комбинации са възможни, въпроса е да си изградиш стил. Аз пък си го представям Трънчо с шалвари и фрак :D
казано от gotcha на 25.01.13, 13:13:
Когато човек има вкус и естетически поглед всякакви комбинации са възможни, въпроса е да си изградиш стил. Аз пък си го представям Трънчо с шалвари и фрак :D
Нещо като тоя ли?
http://www.vbox7.com/play:e88d5f99
25.01.13
13:23
Нещо не си ме представяш правилно :D :D :D
казано от Мила на 25.01.13, 13:02:
Skate магазин. Там всички дрехи са доста по-широки от обикновените размери.
Мила, то аз досега пазарувах от един магазин за дрехи, в който размерите са XXL до XXXXXXXXL. (както е мотото на магазина - дрехи за “мъже от сой” :D ). Но вече нещата там са ми прекалено големи ;) Плюс това, аз искам нещо, което да не ми е широко, а да ми пасва :) Ориентирам се към все по-малки размери ;) :P
казано от metalex на 25.01.13, 13:01:
казано от Херцог Трън на 25.01.13, 12:56:
.... Засега се оправям с колан, но тия дни верно ще поразтърся сериозно :)
Що не опиташ с тиранти?
Защото първо обикновено нося разни тениски и не са ми удобни особено, а и тениска с тиранти изглежда странно и неправилно :D :) Иначе имам тиранти и съм пробвал :)
казано от metalex на 25.01.13, 13:22:
Нещо като тоя ли?
http://www.vbox7.com/play:e88d5f99
(y) :D :D :D (y)
Трънчо, вземи под внимание първото ми изречение, второто е майтап - обвиъс :)
Успех с намирането на дънки и все пак не забравяй, че има и не лоши панталони, а те са с по-широки крачоли при бедрата...
25.01.13
13:30
Знам аз, че е шега, така съм го и приел :) Иначе за стила - широкото не е моят стил, имам опит с него :) А за дънките - 43/44 размер с малко по-широки крачоли и работите заспиват :)
казано от Херцог Трън на 24.01.13, 18:36:
76-77 санта....
Като краката принципно са ми и най-изчистеното от мазно място...
Ще има одисея да си намеря нови дънки май :x
Къде си мерите бедрото? Под г*** или над коляното?
казано от Anelia на 25.01.13, 13:35:
Къде си мерите бедрото? Под г*** или над коляното?
Под гза.
казано от Херцог Трън на 25.01.13, 13:30:
Знам аз, че е шега, така съм го и приел :) Иначе за стила - широкото не е моят стил, имам опит с него :) А за дънките - 43/44 размер с малко по-широки крачоли и работите заспиват :)
Тези са объркали кройките. Изчакай да стигнеш 34-36 да видиш какво са тесни крачоли.
Ако не - винаги има алтернативи - джинси, chino, khaki - всички са с по-широки крачоли от дънките. Или - vintage - панталоните от 80-те и 90-те са доста широки и удобни.
25.01.13
15:00
казано от Херцог Трън на 25.01.13, 14:56:
казано от Мила на 25.01.13, 14:47:
казано от Grey Knight на 23.01.13, 15:05:
Приповдигане на настроение, затопляне, фокус, повече издръжливост. Яко филм. :) Ако имаш пари за Алфа-ГПЦ нервната ти система няма да има умора.
Приповдигане на настроения, яко филм...чак така пък да ти влияе?
На кое викаш ‘’ГПЦ’‘?За ЦНС - Vinpocetine, GABA, Phosphatadyl Serine, Phosphatadyl Choline, CDP. Ама последните 3 са си бая пари. Аз ще стаквам първите 2 + Лецитин, че късата памет ме лъже.
Alpha GPC (L-alpha-glycerylphosphorylcholine) :)
А иначе - аз ползвам фосфатидил серин лично, скъпичък си е :) + това в България има само малки опаковки и то 3 пъти по-скъпи отколкото отвън :)
И какво ти е наблюдението върху Ф.С.? Стакваш ли го с нещо?
25.01.13
15:22
казано от Мила на 25.01.13, 15:00:
казано от Херцог Трън на 25.01.13, 14:56:
казано от Мила на 25.01.13, 14:47:
казано от Grey Knight на 23.01.13, 15:05:
Приповдигане на настроение, затопляне, фокус, повече издръжливост. Яко филм. :) Ако имаш пари за Алфа-ГПЦ нервната ти система няма да има умора.
Приповдигане на настроения, яко филм...чак така пък да ти влияе?
На кое викаш ‘’ГПЦ’‘?За ЦНС - Vinpocetine, GABA, Phosphatadyl Serine, Phosphatadyl Choline, CDP. Ама последните 3 са си бая пари. Аз ще стаквам първите 2 + Лецитин, че късата памет ме лъже.
Alpha GPC (L-alpha-glycerylphosphorylcholine) :)
А иначе - аз ползвам фосфатидил серин лично, скъпичък си е :) + това в България има само малки опаковки и то 3 пъти по-скъпи отколкото отвън :)
И какво ти е наблюдението върху Ф.С.? Стакваш ли го с нещо?
Не мисля, че мога СЪВСЕМ обективно да направя наблюдение върху фосфатидила отделно, но ето един опит :
Спортните добавки, които приемам са : пудра, креатин моно, бета-аланин, бцаа(всичко дотук в стандартни дози) + фосфатидил веднага след тренировка.
Преди също съм приемал въпросните в тази комбинация, без фосфатидила. Откакто приемам фосфатидила промяната е към :
-по-висока интензивност на тренировките (както се вижда от началото на 2013, обикновено имам между 2 и 4 последователни дни на тежки, поне за мен, тренировки). Фосфатидила го почнах точно преди Нова Година(пратката дойде на 25.12).
-Наблюдавам по-малка психическа умора - може да имам мускулна треска, болежка тук там, но като цяло съм свеж и не се чувствам преуморен, сънлив и т.н.
-Също имам съкратено време за мускулно възстановяване - 1 ден почивка, дори след 4 дни тренировки, обикновено ми стига на почти цялото тяло, за да мога да направя отново 2-3 последователни тренировки.
Тук ще добавя и едно СУБЕКТИВНО наблюдение, което може въобще да не е свързано с фосфатидила, но е ВЪЗМОЖНО. От началото на новата година с интензивните тренировки наблюдавам и доста добро намаляване на мерките (визуално), особено в коремната и гръдната област. Трябва да отбележа, че в момента реално режим НЕ спазвам откъм хранене - дори с голямо количество месо и мазно ми е трудно да се заситя при тези тренировки и въглени има редовно в менюто. Имайки предвид, че мазнините около пояса се свързват с висок кортизол, а фосфатидила намалява кортизола - може и да има ефект от него. Отново добавям - това е силно субективно мнение и е по-вероятно да е невярно, отколкото вярно :) За конкретни мерки(кг и см) - не мога да говоря, защото не съм се мерил от 1 месец и най-вероятно няма да го направя до края на февруари.
Ако имаш други въпроси, ще се радвам да отговоря :)
25.01.13
22:26
http://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/video/1749266110-Ivan_Abadjiev_Priznat_po_sveta_otrichan_u_nas.html
http://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/video/66478921-Papata_na_shtangite_Priznavan_v_sveta_zabraven_u_nas.html
Гледайте, гледайте...ОГРОМЕН!!!
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 25.01.13 22:27.
26.01.13
16:59
И аз като Славко ще почна да пускам разни линкове, които намирам за интересни тук :) От 1-2 дни съм се зарибил много по търсене и четене на информация относно методологията на Иван Абаджиев.
http://www.bodybuilding.com/fun/criticalbench22.htm
П.П. Цитатът в заглавието на дневника е на Абаджиев. А ето и нещо свързано :
Many American coaches have attended Mr. Abadjiev’s seminars, read his articles and even traveled to Bulgaria, “looking for ways to get the same results, but with lower intensity and volume of workouts,” he says.
Mr. Abadjiev, of course, says that is impossible.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 26.01.13 17:00.
30.01.13
03:28
Днес беше един ужасен ден....недоспиване(учене), сутринта изпит. Той мина що годе добре, но ще видим след 2 седмици какъв е резила :D После малко с колегите - една-две бири, да полеем, че е минал....пък и - полят изпит, взет изпит :)
Само че след това - голяма драма. Цял ден бях труп със зверско главоболие. От обяд до полунощ - жестоко главоболие, врата ми беше схванат(все още е малко), направо ужас. Два масажа + 1 хапче по-късно са по-добре нещата. Отделно и гърлото ме боли, но току що ползвах една огромна чаша чай с лимон изстискан вътре да убия всичко живо на “мястото на събитието”.
И сега след цял ден сън(почти) - лягам отново, а сутринта щанги, живот и здраве :)
30.01.13
12:30
Тренировка [20]
На 25ти - футбол час. Добре беше.
Тренировка [21]
Клек : 1х140, 1х150, 1х160, 1х170, 1х185, 1х190
Лег : 2х95, 1х100, 1х105, 1х105, 1х110, 1х110, 2х105, 2х105, 2х100, 3х100, 3х100
Тяга : 3х120, 2х150, 2х150, 2х170, 2х170, 2х180, 1х190, 0х200
Размисли и страсти :
След вчерашните драми, а и поради факта, че гърлото ми не беше много добре, а и кашлях нещо - реших да пропусна нормалната тренировка, която имах (10х1 суперсерии), за да не умра в залата :D Реших днеска да бъде тежко на клек/лег/тяга. Почнах с клек и лег, като приключих с клека, лег и тяга редуване. Почивки - сравнително големи. На клека мислех до 180 да спра, но 170 бяха леки, та отново егото :D проговори. 185 ги станах с леко забавяне по средата, 190 малко повече кръст - много тясно бях стъпил и нямах опора да избутам. На лежанката реших да вкарам повечко обем на над 100кг - добре се получи, макар че лявото рамо почна да ме боли някъде след 110ките. Никъде нямаше откази из сериите, можех по 1-2 повторения на всичките след 110 да вкарам (а дори и 110 можеше една 2ка да направя сигурно). Тягата стабилна и лека до 180, 190 криви и на кръст, 200 щяха да са само на кръст, та реших да не правя глупости :)
Направих и 3-4 кофи за проба, че отдавна не съм правил - техника малко трябва или на по-тясна успоредка, че много влизат в раменете някъде около паралела и не смея да пусна надолу. Иначе клатене нулево (преди се клатех като фиданка на вЕтър...) - доволка.
След малко ще туря клип на 185, а 190 довечера ще го сложа.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 30.01.13 12:31.
30.01.13
13:45
Клек 185кг
Криво качество, ама така и така съм грозен, няма какво да се види много по тоя параграф :D
30.01.13
22:58
Клек 190кг
Много тясно стъпих => много на кръст, макар да не си личи колко беше криво :) Дори Стоян беше разочарован :D
31.01.13
11:59
Съвсем добронамерено - струва ми се, че не е толкова от разкрача, а не си стегнат в корема и изпъчен хубаво в гърдите и не ставаш с тях - пробвай да хванеш по-тясно и да дръпнеш лактите по-назад, бутай нагоре и с ръцете. И в никакъв случай не се гледай в огледалото, както ми се струва, че правиш. Не е грешка и да гледаш нагоре.
Ето виж, как работи с тялото: http://www.youtube.com/watch?v=Jt9OZoGAZ7M - не, че е нещо особено, пускам го, защото е гол до кръста.
Може и да не се мъчиш да слизаш максимално, а само докато не почне да поддава кръста - пак ще има пружинация и с времето ще слезеш естествено надолу.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 31.01.13 12:07.
31.01.13
15:58
Абе, тук си беше баш разкрача - даже Скота ме препсува, защото преди да извадя щангата ми каза да си оправя разкрача хубаво преди да тръгна надолу, ама аз се заблеях и забравих :D Не се вижда, но съм с по-тесен от раменен :) Иначе си прав, случва се да се отпусна долу, което си проличава :) Дълбочината също не мисля че е проблем - просто трябва да се наглася и да се концентрирам и спокойно ще стана с 200 :) Сигурно ще ги пробвам скоро :)
Основателно обаче е да тръгвам с гърдите нагоре, мислил съм го :) А за по-тесен хват - мда, ама ще ми трябват нови рамене :D
31.01.13
16:12
Сила има, то се вижда :)
Раменете са контузени или няма мобилност? Относно разкрача и навеждането - имах предвид и двете клипчета. Не че не се ползват всякакви ширини на хвата, но по-тесният ще позволи по-лесно да усетиш как трябва да позиционираш тялото. След това вече слагай дланите където поискаш.
Това навеждане, което се получава, се брои много опасно за гръбнака при клек с лост на трапеца. По-добре по-плитко и с изчистено положение на гърба, докато естествено не слезеш до долу. Само предлагам.
Пак ти обръщам внимание на клипа - поема въздух в гърдите, дърпа лактите, стяга корема, извива и фиксира гръбнака - след това започва клека, като почти не променя позицията. Така и пружинацията е по-добра.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 31.01.13 16:18.
31.01.13
16:22
Няма мобилност за чак толкова тесен хват :) Всъщност не съм сигурен къде точно е липсата на мобилност, защото може и да не е баш в раменете, а в лакти/китки - при други движения раменете показват чудесна мобилност :) То е комплексно - едното като е натегнато и дърпа другите. Мобилността като цяло не ми е сред най-силните качества :)
Мерси за идеите, ще ги пробвам :)
От офиса не мога да го изгледам клипчето, че ми е блокиран youtube, но поздравления за клека! :) 190 са си сериозна работа. :)
31.01.13
16:35
Як на бизон :). И лостът е ниско.
31.01.13
18:07
Мерси Боби :)
Иначе, Славко, ти пусна много тежката категория за сравнение :D Имам бая хляб и пържолЕ да изям за такъв клек :D (ако въобще е възможно :D ) + това аз лично се стремя към дълбок high bar клек :) Ето това : http://www.youtube.com/watch?v=1rodJM0n9fE :) Целта ми е не толкова възможен максимум на клека, колкото да има и пренос върху други движения :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 31.01.13 18:07.
31.01.13
18:15
А бе Слави, не може да сравняваш човек на половин грам “@” с Тръна, най-малкото е несериозно ;)
Ем чоек, с тия дълги фемури и като сложим 100 кила отгоре и Трънката и той може да се понаведе като Иво. Значи ако искаш хай бар , нисак клек, трябва много да работиш. Клякаш долу и седиш в клек у вас докато не станеш вълча порода...няма как. Стъпалата ти ще станат на гъз, всичко ще е на колене ама ще свикнеш и няма да имаш проблеми с нищо. Ей виж го Кларънс0…човека е с дълги фемури ама не го бърка на големите кила спуска се и това е. Най-важното е да оправиш глезените, да можеш с прав торс да клякаш до долу, без щанга и петите да са долу.
01.02.13
12:46
Тренировка [22]
Час футбол снощи - въздух 0. Не ми хареса като цяло - слаба тренировка.
Тренировка [23]
Клек : 1х140, 1х150, 1х160, 1х170, 1х160, 0х180, 5х140
Лежанка : 3х80, 2х90, 2х95, 2х105А, 2х105, 2х100, 10х90
Бицепсово с крив лост : 8х30, 8х30, 8х30
Дъмбел зад врат : 10х20, 12х22,5, 12х25
Размисли и страсти :
Една от онези тренировки, които трябваше да избутам някак...нямах никакво настроение честно казано, въздух също, сутринта гърлото ми беше в състояние все едно боя за Сталинград е бил там....малко се оправи с горещ чай за събуждане, но пак не беше добре.
Гърба ми беше смачкан от тягата онзи ден (то една тяга, да си ...), тересите ми особено бяха много зле, та реших само клек и лежанка пак на субмаксимални кила. 140, 150, 160 - леки. Пробвах препоръката да изпъча гърдите и да гледам нагоре - до 160 ОК, но на 170 - Ц. Ако не друго - знам, че мога да правя добро утро със 170 кила :x Върнах на 160 - пак стабилно, реших 180 и да правя след това повторения на по-ниски килограми. 180 бяха трагедия - първата ми нула на клек ВЪОБЩЕ откакто тренирам и като цяло първият път, в който не мога да стана с щангата. С много напъване от мен + дърпане от Скота - станах. После много измъчена 5ца на 140, където мислех да направя 10ка. Явно тоя вирус дето ме мъчи, колкото и да е лек взима...
На лежанката от друга страна - много доволен. Единственият проблем беше 1вата 2ка на 105, където реших да правя 2рото повторение с лек баунс, вместо да контролирам - щангата ойде нагоре след баунса от гърдите, Скота подпря леко с пръсти и след това пусна, а аз доизбутах. След това - 105 пак - много лека 2ка. Накрая завърших с 10ка на 90, която беше с аванс за 12.
И за да е пълна програмата - отдавна тормозя Скота, че трябва да ми направи специализирана програма за ръце, понеже е сгъвач, та ми направи бърза комбинация. Бицепсовото засега беше кантарно, дъмбела зад врат беше с ОГРОМЕН аванс.
Накрая не можех да си пипна раменете :D
Сега като оставим настрана тренировката, малко бележки за болежки :
-дясно коляно - снощи го ударих в земята и допълнително го одрах - след клековете ме опъва. Не е болка, а едно особено чувство, сякаш сухожилията са натегнати - особено на сгъвката отзад. Имам и един лош навик - като извадя щангата за клек и докато си поемам въздух, заключвам коленете и пренасям повече тежестта върху тях. На малки кила не се усеща, но на големите е зле. Ще трябва да почина, да масажирам и да разтягам 2-3 дни, че да не стане някой дявол.
-врат - боли от няколко дни вдясно, имам чувството, че нещо съм разтегнал като съм си въртял главата на някой тежък опит - редовния ми номер...
-дясната плешка - там драмата се увеличава - вече ВСЯКО движение за събиране на плешките води до болка, макар и лека, днес даже след тренировката се засмях и ме заболя. Понеделник след последния ми изпит ще ходя да видя каква е проблемацията там и да го оправям. В момента е абсурд да правя борческо например...
Също така тия дни осъзнах, че белтъка ми е трагично малко като количество, което 100% има ефект върху днешната липса на сила. Тия дни ще опитам да компенсирам това и да рехабилитирам - хранене, самомасаж, разтягане и много почивка. Другата седмица ще се тренира пак на макс.
Еми и аз така съм си свикнал на кръст, поне предния се научих да не се кривя, а да хвърлям :)
01.02.13
12:57
казано от gotcha на 01.02.13, 10:11:
Валчо, мобилноста се постига после става тегавото с дългите фемури...
казано от valerious на 01.02.13, 10:16:
Знам ве :) Нали и аз съм като фламинго
Големи сте теоретици...я натискайте на практиката ;)
Натискам кво натискам, един път ставам леко, друг път се кривя кат червей. Остави ни ся поне да си се оправдаваме с нещо (blush)
Херцогът днес го е ударила логорeята :D
Мнението беше редактирано от Петър на 01.02.13 13:58.
01.02.13
14:00
казано от Петър на 01.02.13, 13:58:
Херцогът днес го е ударила логорeята :D
Ти да си ме виждал да съм кратък в дневника си? :D :D :D
Иначе : http://www.youtube.com/watch?v=xQntB8adJ4I - 24-25та секунда (забавения каданс). Брутална бързина...
Така е при Нешка Робева и Абаджиев - дигаш уморен, неуморен, джонито чака...даже ти предлагам до джонито всеки ден да правиш импровизирано джони в залата....и ще си ПРЕготов : )))
Аве, не майтапя се за фемурите чоек...смисал аз даже се кефя щото ще мога да сложа поече мускули на тоя дълъг кокъл : )))
Нулите са полезни понякога...и аз на клека много рядко съм правил нули....може би само на предния....
казано от gotcha на 01.02.13, 12:54:
Еми и аз така съм си свикнал на кръст, поне предния се научих да не се кривя, а да хвърлям :)
Нали беше там като се прендъхах на предния и се затиснах на 105 :D
Добро изпълнение мисля.
Жалко, че не беше да видиш как на изхвърляне се опитвам да задържа 50 кила, въпреки, че са изхвърлени накриво, че и тръгвам да ставам и бам на кръста директно си ги пуснах - кой като мен, потенциален самоубиец :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 01.02.13 14:15.
01.02.13
14:19
казано от valerious на 01.02.13, 14:13:
Нулите са полезни понякога...и аз на клека много рядко съм правил нули....може би само на предния....
Абаджиев : “Не правиш ли пропуски, не тренираш достатъчно тежко!”.
Уж сега говоря някакви неща за почивка, ама вече се виждам как ще се рехабна днеска на животно цял ден(ядене, добавки, контрастни душове и мачкане) и уикенда пак ще правя нещо....не ме свърта, ДА ГО Е*А!!!!
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 01.02.13 14:20.