Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

01.02.13
14:23

Блаже, тъпото, че аз и напредния се изгърбвах и държа там на свети крепки колко да се изправя и един път така ме резна кръста, че викам, ай нема нужда :) Докато на задния си правя добро утро и си свиркам (blush)
А ти си бизонче следващия път двойка на 105 :)

01.02.13
14:26

казано от Херцог Трън на 31.01.13, 18:07:

Мерси Боби :)

Иначе, Славко, ти пусна много тежката категория за сравнение :D Имам бая хляб и пържолЕ да изям за такъв клек :D (ако въобще е възможно :D ) + това аз лично се стремя към дълбок high bar клек :) Ето това : http://www.youtube.com/watch?v=1rodJM0n9fE :) Целта ми е не толкова възможен максимум на клека, колкото да има и пренос върху други движения :)

Аз го пускам, за да видиш че винаги има нещо по-криво от това, което правиш.

Лично аз ползи, от такива опити не виждам.

01.02.13
14:29

Мен като не ме свърта и тренирам...явно не съм се натоварил предната тренировка, щом например, имам сили да играя тенис на маса на работа или да ходя пеш 2 километра...значи има сили за няколко клякания...на едно място : )))

01.02.13
14:32

Браво, страхотен напредък, за толкова кратко време :) Къде е този фитнес с клетката, че където и да ходя все необезопасени варианти виждам и това ми пречи да напъвам с максимални тежести

казано от valerious на 01.02.13, 14:29:

Мен като не ме свърта и тренирам...явно не съм се натоварил предната тренировка, щом например, имам сили да играя тенис на маса на работа или да ходя пеш 2 километра...значи има сили за няколко клякания...на едно място : )))

Ем, то сега не съм много уморен, поне не го чувствам - както се вижда обаче от тренировката - натрупало се е :) Малко прасците са ми пренатегнати + плешката, ама тя е ясна :) Вече виждам как уикенда ще се вдига яко пак...акъл море, глава шамандура :D

@Лъчезар - 125то е това.

Тренировка [24]

Тяга : 1х150, 1х170, 1х180, 0х200, 1х180, 0х180
Лежанка : 4х80, 2х90, 3х100, 3х100, 3х100, 2х110, 6х100

Бицепс :

Скотово с дъмбел : 8х10
Долен скрипец : 5х35, 6х25
Крив лост : 8х30

Размисли и страсти :

Пак същият тип тренировка, все още кашлям, та да си ..... мамата :D То не е постоянно, ама като почна и ми се такова всичко. Днеска от една загряваща серия на 120 тяга и като се задъхах, нямам думи :@ Иначе дясното коляно ме притеснява леко - усещам го сякаш е “хлабаво”. Затова и не кляках днес, а дърпах тяга. Два пъти за 3 дни го ударих и сигурно затова, та сега малко почивка ще му дам...

Верно си е, че има дни и дни - преди 10 дни дръпнах 215 като да ги няма, сега 200 едвам ги отлепих, ама с отлепянето останах. После и на 180 фейл, докарах я до коленете щангата, ама толкоз. От друга страна лежанката ЛЕТИ. Планирах една идея повече серии, но дойдоха хората с лежанка 200+, та реших да поприключвам, че така и така нямах много време. Тройките на 100 с много аванс, после 2х110, където 3 би било мноооого на кантар. Накрая 6х100 за довършване. Определено прогрес има, имам усещането, че трябва да натисна мощно на лежанката и ще избухна :) Очертават се няколко дни почивка - утре изпит, след това 2 нощни. Някъде четвъртък пак ще има тренировка, този път по програма, пък ако ще да умирам - суперсериите ме чакат.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 03.02.13 16:44.

Тренировка [25]

10 пъти :
А1 Клек 150кг
А2 Борческо+раменна 50кг

10 пъти :
Б1 Хай пул (ш.х.)(4) / Широка тяга 70кг (6)
Б2 Лежанка 90кг

Размисли и страсти :

Вече нямах проблеми с кашлица, та една ранна тренировка преди работа. На клека ми спря тока тотално, основно заради китките - краката бяха свежи. Не знам каква е причината, но китките направо си е*аха мамата на клека, а като приключих 3-4 минути имах зверски болки в ямката между палеца и показалеца и на двете ръце - бяха като напомпани и беше ужас...

Иначе клека беше стабилен - само едно повторение изкривя леко, всичко останало беше стабилно и с добра техника.

Втората суперсерия - пробвах хай пул да правя, понеже кръста беше натегнат вече, но не се получаваше и смених със снач тяга (ръцете бяха плътно до ограничителите).

Вработващо общо взето, тия дни наистина ще обърна внимание на болежките, дето имам. Докато почивам не ме мъчат много, ама примерно 150кг на гърба пак ми отключиха болките в плешката.

Тренировка [26]

Клек : 1х110, 1х120, 1х130, 1х140, 3х1х150, 1х160, 1х170
Преден клек : 3-4х50, за техника...
Изхвърляне : 2х1х50, 1х55, 2х1х60, 0х65, 1х2х50
Лежанка : 2х90, 1х100, 1х110, 0х115, 6х100

Размисли и страсти :

Трябваше кръгова, но нямах нещо кондиция, та реших да поклякам и пълнежи. Клековете бяха до 160 без щангети, понеже ги дадох на Скота да кляка с тях, но въпреки това доста прилична дълбочина докарвах, може да пробвам да поклякам малко без тях. Иначе свежи клекове, 170 трябваше да се напъна за да ги стана, но нямаше кривене.

Реших да правя преден клек малко за техника на щангистки хват - тука каква трагедия е направо нямам думи....кача ли лоста, мога да държа на показалец и среден - мобилност за повече НЕМА. След това в клетката за клякане реших на 70 да вдигна, пак техника - докато ставах с щангата и се концентрирах върху ръцете - пернах единия ограничител и се разлетяха дискове. Слава богу, нямаше жертви или щети :D Изхвърляне - нов персонален рекорд, 60 бяха лесни, на 65 загубих баланс и след като бях заключил се отпуснах и трябваше да добутам, за да заключа пак, та го пиша 0. После една двойка на 50, за да изчистя 1-2 неща. Мисля да започна всяка тренировка да упражнявам малко пулове, snatch balance, overhead клек - техника най-вече. Днес пробвах да клекна само с лоста - даже хоризонтала не стигнах, еректорите ми бяха зверски натегнати.

Накрая лежанка малко, нищо специално. Надявах се на 7х100, но на седмото фалирах.

От два дни раменете и гърдите ми са в трагично състояние - болки, одървени, мускулна треска - ужас, без да съм тренирал, имах само мач. Не знам каква е причината, но дано мине тия дни, ще ги мажа с магнезиевото олио. Отделно почна леко да се обажда пак дясното коляно, ама нищо страшно...освен това не съм му дал повече от ден пълна почивка последните 3 седмици - ту зала, ту тренировка, ту мач....натрупва се. Сънят тия дни беше потресаващо малко покрай края на сесията. Само още 2-3 дни и ще мога да се концентрирам върху залата доста повече.

Малко клипове, надявам се Блажка и евентуално Тоди да се включат с коментари по техниката, която вероятно е потресающа :D :

Изхвърляне 50кг :

Изхвърляне-2 50кг :

Изхвърляне 55кг :

Изхвърляне 60кг :

Изхвърляне 65кг-фейл :

Изхвърляне 2х50кг

12.02.13
13:11

Бе не ги разбирам много ама изхвърлянето ти е като моето ... яко бицаги :Д  . Има да го учим много това ,,чукване’‘

Но аз освен някакви единички на 40, когато си наоколо - не съм правил изхвърляне от миналата пролет :)

П.П. И понеже Витан ми напомни - честит рожден ден на Иван Абаджиев - дано е жив и здрав още дълго време...един абсолютен феномен в щангите!

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 12.02.13 14:08.

12.02.13
15:43

Много ходи напред щангата, на клипчетата в които е снимано отстрани се вижда добре. По близо до теб трябва да е и да върви право нагоре(гледано отстрани) и по тялото.

12.02.13
15:59

Изхвърляш като Влади Петков Стронгмена :D
Така де, личното ви тегло позволява да си хванете щангата от земята и да си сложите над главата без никаква техника.
Ако сложиш 75-80кг вече без чукване и влизане отдолу, няма ка да ти се получи.

Ако говорим за щангистко изхвърляне, защото Гюнтер- гюлетласкача, моя нов “любим приятел” ( ще му забраня клиповете в ю туб!!!), той си прави такова изхвърляне на 100-110-120 кила серии, но неговото движение е съобразено с целите му и доколкото си спомням в клипа, наподобява експлозивността на определен момент в техниката на тласкане на гюле.

Мнението беше редактирано от Блажка на 12.02.13 16:21.

12.02.13
16:01

Гюлето се тласка, това първо, второ общото между двете е...

12.02.13
16:03

казано от James Hinks на 12.02.13, 16:01:

Откъде да знам, гледай клиповете на Гюнтер.
Тоди и Стоян казаха, че треньорът му е мега мозък и подготовката му е желязна.
Значи явно има нещо общо. Няма да си дрънкам наизуст.

12.02.13
16:08

Конски сили

12.02.13
16:12

Ето, от 0:50 нататък е показано кое какво му помага и защо точно този вид изпълнение ( не щангистко - технически :D)

12.02.13
16:12

казано от Заболотная на 12.02.13, 16:03:

Откъде да знам, гледай клиповете на Гюнтер.
Тоди и Стоян казаха, че треньорът му е мега мозък и подготовката му е желязна.
Значи явно има нещо общо. Няма да си дрънкам наизуст.

Това правиш, наизуст дрънкаш ;)
Кой какво е казал не знам, леката атлетика ще те помоля да не я коментираш, разликата от лека атлетика и вдигане на тежести е като огромна :) Единственото нещо, което е общо е работата на краката, а примера, който даваш е смешен.

12.02.13
16:13

На мен Гюнтер хич не ми е смешен, мразя го, откогато ме мъчат с неговите уникални тренировки :D

12.02.13
16:18

Всичко взе да разбираш, та сега и до лека атлетика я докара...Вземи да се спреш, че се излагаш ;) Приятелски съвет :)

12.02.13
16:20

Изобщо не съм казала, че разбирам, и ти като нямаш какво да правиш, по-добре се прибирай вкъщи да се лекуваш и стига се заяжда.
Това горе е приятелски съвет. ;)

Казала съм, че изхвърлянето на Тръна ми прилича на изхвърлянето на Гюнтер и, че той го прави така, защото той си знае и му влиза в работа.
Нещо друго да съм твърдяла?! ?! ?!

А аз да попитам - Блажке, това с чукването как да го упражнявам? (wasntme)

12.02.13
16:31

казано от Херцог Трън на 12.02.13, 16:25:

А аз да попитам - Блажке, това с чукването как да го упражнявам? (wasntme)

Широка тяга с чукване и стремеж да изкараш щангата над пъпа, като не дигаш рамената.
Какво му викаха тука из форума - пулове.
Но трябва да се покаже, Стоян може да ти каже, че е доста трудно да схванеш, че рамената ти отиват назад, а не нагоре, оттам идва и чукването и правилността на движението.
Дръпнеш ли я както трябва - близо до тялото, с чукването я придърпаваш назад, минава гърдите и влизаш.
В момента, в който тя тръгне при удара напред, се изкривява параболата на движението и не можеш да влезеш.

Общо взето най-добрия индикатор, дали си схванал движението е, като хванеш лоста или с 40 кила на него, тръгваш от земя бавно, засилваш след коляно, чукваш и придърпваш към тялото си (без да изхвърляш), в тоя момент пускаш лоста и той трябва да остане до тялото ти, толкова време, че да можеш да го хванеш пак (devil)

казано от Херцог Трън на 12.02.13, 13:07:

Тренировка [26]

.... Изхвърляне - нов персонален рекорд, 60 бяха лесни, на 65 загубих баланс и след като бях заключил се отпуснах и трябваше да добутам, за да заключа пак, та го пиша 0. После една двойка на 50, за да изчистя 1-2 неща...

Привет от мен!

Аз бих те посъветвал да си намериш друго място за упражнение или да не качваш килата над 50 на това- прекалено опасно ми се вижда - ако залитнеш напред, ще се спънеш в подиума - няма къде да метнеш щангата - ако я заметнеш много и я превъртиш - ще уцели скрипец-а отзад/поне така ми се вижда на клиповете/ и или ще те плесне зад врата или ще приключиш като Десо с контузия в лакътя.
Ако ще гониш предимно техника , можеш да свалиш килограмите до 50 и да пробваш повечко повторения в серия 3-5, мисля, че на първо време би било много по-удачно; не бързай с килограмите на щангата - олимпиадата е далеч...
Поздрави!

За голямо съжаление, това е общо взето най-широкото място в залата - хвърлянето на щангата не е проблем, просто трябва да свикна да го правя :) Иначе най-вероятно няма скоро да правя пак максове, това беше контролно по-скоро :) Сега знам на какво (първо) да обърна внимание откъм техника, та ще наблягам там + сила в горната част :)

Благодаря за включването! :)

12.02.13
18:17

Много си шантав ей : ))) Евала

12.02.13
19:28

казано от Заболотная на 12.02.13, 16:20:

Изобщо не съм казала, че разбирам, и ти като нямаш какво да правиш, по-добре се прибирай вкъщи да се лекуваш и стига се заяжда.

Духовита го даваш, а ?

13.02.13
10:09

казано от James Hinks на 12.02.13, 19:28:

казано от Заболотная на 12.02.13, 16:20:

Духовита го даваш, а ?

Не, просто да се карам с теб, е все едно да се карам с баща ми, да затръшна вратата и да изляза - накрая винаги се прибирам вкъщи и питам: “Има ли още пиле с ориз?’

Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.13 10:09.

13.02.13
10:12

Като свърши пилето докато затръшваш вратите ще те питам...

Не знам от какво, но най-горната част на корема ми е с ужасна треска - закашлям се/засмея се/протегна се - БОЛКАААААААААААААААА.....

Там не съм имал нещо подобно от години...

Едит : Сега се сетих...правих вчера драконов флаг преди лежанката...

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 13.02.13 20:21.

Тренировка [28]

Борческо обръщане : 5х40, 5х40
Военна преса : 5х40, 5х40
Лежанка : 5х80, 5х80
Клек : 5х120, 5х120
Тяга : 5х120, 5х120

После малко опити за пречукване, или иначе казано - техника на изхвърляне с лоста, а после и с 50кг

2х1х50 изхвърляне

Снач баланс с малкия лост

Размисли и страсти :

Трагикомично. Само това може да опише тренировката днеска. Толкова беше зле, че не знам какво да кажа, избеснях тотално... Мислех да направя вработваща тренировка след няколко дни почивка с по-леки тежести, да изкарам 4те кръга и да правя техника на изхвърлянето. Да, ама К*Р...2 кръга и фалирах. Не откъм въздух - там беше добре, а просто всичко тежеше зверски(освен борческото и раменната, ама оставаше и там....). След като свърших, реших да правя малко техника, да се концентрирам върху различните части на движението...и щях да се претрепя с 50кг. Стигнах дотам да не съм сигурен ще успея ли да направя пуш преса с 50кг... Отделно - дървен, ама до безумие - адуктори натегнати, глезените на желязо - ужас. Само раменете и китките бяха г/д добре, но само на общия фон.

Лявото рамо на пуш пресата(която беше зад врат) го поизкривих и докато бях в залата ме болеше, сега е по-добре. Кръста е натегнат яко, ама ще мине...

Сега отивам малко да се самобичувам с камшик, пък дано ми мине яда :@

Тренировка [29]

Клек : 5х70, 3х120, 2х140, 1х150, 2х1х160, 1х170, 0х180, 1х170, 2х160, 1х150

Много техника на изхвърлянето - с лост, с 40кг, с 50кг, много опити за изхвърляне пак със същите, няколко успешни на 50, 2х1х55кг - едно на ръце, едно с прилична техника :)

Размисли и страсти :

След келявата тренировка онзи ден, бях решил, че ще клякам тежко. Получи се горе долу, макар че леко ме ядоса тая нула на 180 - не че не мога да я стана, ама се засилих надолу като ракета уж да пружинирам и си е*а мамата. И двата опита на 170 (особено първият) бяха с такъв огромен аванс и толкова леки, че не е истина. Накрая мислех 3х3х150 да направя, но батериите бяха приключили и реших да не правя простотии :)

На изхвърлянето - още на загрявката пробвах чуквания само с оли лоста - толкова леко и небрежно се получаваха, че се изкефих. На 40 - пак се получаваха прилично, макар че почна леко да бяга щангата. Отбелязвам, че до 40 включително правих от вис, тръгвайки от над коляно. На 50 вече имаше доста пропуски, трябва ми още бързина, за да влизам под лоста. Как да е - няколко много добре се получиха, направих и няколко на ръце само. На 55 също няколко пропуска и два добри опита + 1, който не успях хубаво да заключа, а я бях чукнал много добре. Те това е - добра тренировка, много съм доволен, имам много още работа за това чукване, но ще стане. Мисля да натисна малко на високообемните тренировки клек/лег/тяга с повторения 1-3. На 90% съм решил да се включа на джонито, тъй че това + суперсериите ще са по-приоритетни за момента. Следват 1 тренировка тяга + една тренировка лег + суперсерии.

Тренировка [30]

Футбол снощи, 40 минути, доволен съм от свежест и бързина.

Тренировка [31]

Тяга : 2х140, 1х150, 1х160, 1х170, 1х180, 1х190, 1х200, 2х170
Висока тяга : 2х1х230 и 1х200

малко чуквания накрая за клипче, ама от 3 само едно се получи, гърба ми беше уморен, а едното рамо и лакът ме болят, та така

Размисли и страсти

Като цяло, целта да дръпна 200 си я изпълних. Проблема е, че тежаха и беше криво. Днеска нямаше пауър особено много. Загрях с малко широка тяга, ръце извън резката, не съвсем до ограничителите. До 150 бях с надхват, можех и още, но продължих на смесен. До 170 бях и с дефицит - стъпил върху 1 руски 25кг диск под всеки крак. На 190 и 200 махнах и щангетите. Високата тяга - зле. Още около 180 ме болеше едната предмишница, та 230 успях да ги държа много малко и двата пъти, а дърпането им беше супер тегаво (макар РОМа да беше много малък). Чукванията накрая - само едно стана - 1вото се наведох напред, на 2рото пък на пръсти останах (бях бос принципно), 3тото се получи ОК. Правих ги само с оли лост.

Не знам защо днеска нямаше много сила - може би трябва да увелича съня още, храната - повече протеин. Иначе пия от няколко дни ензими и се усеща ефект откъм тежест в стомаха и резултати след това :) Има накъде още, малко трябва да зачести тягата, че като я правя 1 път на 2 седмици няма да стане :) Преди, когато дърпах всяка тренировка и резултатите се виждаха :)

Неделя сигурно ще правя лежанка.

Поздрави :)

За момента, когато всяка капчица пот и усилие, което си вложил, най-после се материализират!!!

Here’s the thing that makes life so interesting. The theory of evolution claims that only the strong shall survive. Maybe so…maybe so…But the theory of competition says just because their the strong doesn’t mean they cant get their ass’s kicked. Thats right. See what every long shot, come from behind underdog will tell you is this. The other guy may in fact be the favorite, the odds maybe stacked against you, fair enough. But what the odds don’t know is this isn’t a math test. This is a completely different kind of test. One where PASSION has a funny way of trumping logic. So before you step up to the starting line, before the whistle blows, and the clock starts ticking. Just remember out here the results don’t always add up. No matter what the stats may say, and the experts may think, and the commentators may have predicted, when the race is on all bets are off. Don’t be surprised if someone decides to flip the script and take a pass on yelling uncle. And then suddenly as the old saying goes, WE GOT OURSELVES A GAME!

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 23.02.13 15:24.

Тренировка [32]

Лежанка : 3х95, 1х100, 1х110, 0х115, 1х115, 0х117,5, 2х110, 5Fх100

Клек : 25х100

Размисли и страсти :

Прилично, уж имаше сила или поне така мислех, ама 2 нули + фейл на 6тото повторение на 100. Потвърждава се, че като не тренирам няколко дни и не стават нещата -> ще тренирам по-често. 110 бяха супер леки на единицата, 2ката обаче беше като борба “прасе с тиква” и на двете повторения. Накрая едно клекче 25х100 - мислех да пробвам макс, можех още няколко, но тъй като не бях в клетката, спрях на 25 с резерв още 4-5 минимум. Мисля да правя това всеки път след тренировка с лежанка, като увеличавам тежестите (дойде като идея от buy-in-a на Витан :) ). Просто съм отвикнал на повече от 5 повторения и последният път като сложих 120 и нагоре нямах силица/въздух да направя 3+ повторения. Имаше и някакво пробно гребане, което направих - 5х50кг дъмбел, ама не го броя за нещо. Тежат си, не съм гребал с дъмбел от потресаващо много време, а преди го обожавах като упражнение. До джонито мисля да правя нещо от сорта :

Кръгова
Тежък клек + асистиращо лежанка (тука се чудя какво да сложа все още, колебая се между полулег/тесен лег/раменна)
Тежка тяга + асистиращо клек (на 90% съм решил да са напади с щанга - 3х8-10 повторения)
Тежка лежанка + асистиращо тяга (гребане с дъмбел 3х6-8 повторения) + дихателен клек
Суперсерии

Далеч от оптимално, но ще мога да се концентрирам върху 3те движения - ако ги правя в един ден, обикновено става един мазаляк от разтакаване и поне едното не стига време да го направя. Горните “тежки” дни са с 1ци до макс за деня(според усещане + техника), после връщане с ~10% за 2х1 и с още 10% за 2х2.

И клипче на 25х100кг, някои повторения не са много красиви, но там където кляках е доста неравно и има дупки :

Тренировка [33]

Футболче, 1 час. Нещата се подобряват с всяка седмица, има дребни грешки, ама положението е нагоре и пак нагоре :)

Тренировка [34]

А1 Клек 150кг 10х1
А2 Борческо + раменна 50кг 10х1

Б1 Тяга 140кг 10х1
Б2 Лежанка 95кг 10х1

В1 Лежанка 8х100

Г1 Планк 25кг - 30сек

Д1 Предмишница - 40сек с по 60кг дъмбел на ръка

Размисли и страсти :

Доста доволно днеска. Определено не ми е любимата тренировка тази със суперсериите, защото ми ебава мамата, но МНОГО дава. След 2рата суперсерия реших да направя на 100кг малко лег - чиста 8ца, което мисля че ми е рекорд :) Можех вероятно и още, ама малко психиката изигра роля - реших, че е фалит и се отказах. След това корем - планк с 25кг диск на гърба - 30 секунди. Не съм правил планк от 1 година горе долу, техниката ми явно е много зле, защото Скота каза, че гъзО ми е у небесата :D Накрая понеже той направи 40сек с 60ките, реших и аз да видя колко - еми 40 секунди и аз, при това след тягата (която не беше чак толкова тежка, ама пак е нещо). После не можех да си разтръскам шейкъра с протеина :D Много доволен, очаквах да е по-зле положението. Тия дни пак, трябва да засиля темпото, че не остана време до Джонито...

Тренировка [35]

Борческо : 5х50, 5х50
Военна преса : 5х50, 5х50
Лежанка : 5х90, 5х90
Клек : 5х130, 5х130
Тяга : 5х130, 5х130

Размисли и страсти :

Втора поредна кръгова, която хич, ама хич не става като хората. Но пък няколко неща извадих като поуки. Най-важното е свързано с едно интервю с Джон Броз, което четох снощи.

There’s motivation from desire, and there’s motivation from necessity, and if you’re coming from point of desire, it can always change — day by day, minute by minute: “Yeah, I want to lose weight, oh there’s a candy bar, it looks really good. Maybe I’ll eat this.” Your desire can fluctuate, so the problem with that is you float above or below the line of success all the time.

But, if you’re coming from a point of necessity, you can’t fail because you never see that as an option. You won’t allow yourself to fail. So when you look at things from point of necessity — “I must do this. I don’t have an option” — you can’t fail. Those people always succeed.

Та, да - когато просто мачкане + разтягане е вариант - почти не го правя. Когато обаче вече ТРЯБВА - явно ще почна... :@

Докато чаках Скота пред тях - болки в дясното коляно, външната част под капачката. Много, ама много кофти място да боли. То не е точно болка, но е доста неприятно чувство. По време на загрявката за клека - вадя 110кг и точно тогава - все едно ми забиват игла в гръбнака - в долната част на thoracic curve-a, на нивото на слънчевия сплит горе долу. ( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f8/Illu_vertebral_column.jpg/300px-Illu_vertebral_column.jpg ). Три пъти пробвах, 3 пъти ставаше така, дори без да съм тръгнал да клякам. И ме боли от заседяване основно. На 130 - пробни серии, хубаво изпъчен и стегнат - нямаше проблеми. Бях решил ако има, да правя само лежанка, но всичко беше чук.

Иначе - 2 кръга и бях вода тотално, въздуха свърши. На втория кръг дясната китка ме заболя още на лежанката. Сякаш предмишницата се напомпва и от китката до лакътя болка, а в китката е много зле...последно ми се случи на 10х1 клек преди 10 дни някъде - едвам изтраях да завърша.

Днеска отлагам всякакви ангажименти и ще прекарам доста време в различни разтягания и много мачкане - тия дни се обадиха и глезените, врата...така е като се правя, че не чувам почукването и се стига до тропане.

06.03.13
11:18

И аз откакто почнах кръгови,предмишниците се помпят на копеле...особено ако има тяга в надхват и обръщане хамалската...

Не е от това, щото е само едната китка и тя си ме наболява що годе редовно... + това ако се е напомпила от 10 смешни повторения, би било трагедия :D Просто така се усеща... :(

Тренировка [36]

Четвъртък, футбол, нормално, глупави грешки, но като цяло добре.

Тренировка [37]

Петък, футбол, поразтичах, въздух имаше, даже и няколко красиви изпълнения, нетипично за дръвче като мен :D

Тренировка [38]

Клек : 1х120, 1х140, 1х160, 1х180, 1х192,5, 1х170, 3х150, 3х150, 2х150
Висок клек : 2х200 (след 192,5 го направих)
Полулег с лост : 5х50, 5х70, 5х80, 3х90, 2х95, 1х95, 3х85, 3х85, 5х80
Сгъване с крив лост : 12х25

Размисли и страсти :

Вчера имах мач и нямам идея къде, кога и как - наебал съм си крака. Дясното стъпало, вътрешната част, сякаш някой ми е скочил върху крака, куцам яко, много боли. Не е надуто, синьо или каквото и да е, ама е МЪКА....

Бях решил да спя след нощната и като стана ако мога да ходя въобще - да тренирам. А според това как се чувствам - какво точно да тренирам. По план беше клек, ако беше зле - щях да правя лежанка. Сложих щангетите и се преродих - минимална болка, почти не се усеща. Имаше пауър, 180 леко криво клекнати, чудех се дали да правя 190, но тъй като Скота беше извадил 2х1,25 за лежанката си - реших да действам. Скота зад мен, 2 момчета отстрани на щангата пазеха. Станах ги, с малко забавяне при изправянето в полуклек, но без помощ. След това вдигнах ограничителите и 2х200 висок - много ме смачкаха, но след напъването на нормалния не се учудвам :) После малко “долни” серии, последната трябваше да е към 5+х150, ама ми се схвана едната ръка и реших да оставя щангата, за да не стане някоя драма.

Полулега - много добре го усещам, много различно натоварване спрямо нормалния - гърдите са ми фасул в момента, а след равен лег много рядко усещам нещо там. Май малко прекалих, предвид че утре имам тежка лежанка+гребане с дъмбел. Накрая и напомпах бицарата, последното повторение беше с много бавна негативна и направо ми такова мамата :D

Като за куц човек, много добра тренировка :)

Утре пак.

Тренировка [39]

Лежанка : 2х90, 1х100, 1х110, 1х120, 0х120, 2х110, 6х100
Гребане с дъмбел : 4х6х40, 3х6х35

Клек : 5-6х100 - не броих точно колко

Размисли и страсти :

Втори пореден ден с нов макс 8-) Стабилно бутане, не е абсолютен макс мисля, има някое и друго кило отгоре аванс. После опит да затвърдя, но не успях, другият път :) След това една двойка на 110 и макс на 100 - 7мото щеше да е фалит и с помощ.

Гребането с дъмбел - бавно и контролирано, 1во за да се концентрирам върху техниката, 2ро да изолирам максимално гърба и да не дърпам с бицепс. Много отдавна не съм гребал с дъмбел (да не говорим, че с повече от 30 никога не съм, като изключим преди няколко тренировки един опит с 50ка) и 40ката тежеше. С 35цата беше добре, но вече се бях поуморил.

Накрая мислех един макс повторения клек на 100, но едното рамо се схвана още като се нагласях и на 5-6то повторение оставих. Иначе сила в краката, въпреки вчерашните максове имаше доста :)

В момента гърдите и широкия гръбен са ми на пастет, особено гърдите :D От друга страна, бицарите са свежи, което значи, че съм се справил перфектно с гребането :) Сега 2 дни почивка, в четвъртък ме чака тяга + напади - lucky me :D

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 11.03.13 10:42.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1