Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Мерси за хубавите думи, надявам се следващият път да съм толкова як, че да няма как да ме порежат :)

Много, много айляк тия дни откъм трениране, но пък доста работа - втора поредна нощна смяна, поне е що годе тихо и спокойно :)

Хубавото е, че се хванах да си припомням френският, та върша нещо полезно :D

Теглото - от Джонито съм свалил няколко кила, дори без тренирането ги поддържам, гледам повечко протеин да има най-вече. Тия дни ще е малко по-сложно, но ще наблегна на яйцата и агнешкото.

Другата седмица почвам тренировки отново, ще пусна максове на тяга, клек, лежанка, раменна и почвам. Схемата е ясна, след известна безизвестност относно добавките и те се изясниха(с доста четене и разни идеи на “Краля на суплементацията” - Десо :D )....храната - постепенно увеличавам протеина и така и ще продължи - все още е прекалено малко :)

Вторник или сряда ще направя едно резюме на всичките неща, но се очертава интересно и активно лято :)

Тъй, малко се позабавих с резюмето на това, което смятам да правя, но не беше нарочно, а поради малко непредвидени спънки + 2 доста психически натоварващи дни в офиса, след които бях смачкан.

Та, да минем по същество. Както казах след Джонито, имам намерение да участвам на Купа България есента, целта ми е да се боря за медал в тягата. Не е малка цел, но мисля че е напълно постижима, стига да дам всичко от себе си.

Тренировки :

Тренировките ще бъдат разделени на 2 части. Едната част ще е съставена от тяга, клек, раменна преса, обръщане. Ще се комбинират :

Клек+раменна
Тяга+обръщане

Като раменната и обръщането ще си сменят местата за разнообразие. Протоколът на изпълнение е 10-12х1 без почивка - “несвежите” единички :D Бройката зависи от това как се чувствам, като ще напъвам да правя 12х1. Тежести - 90%+ от 1ПМ. За тази цел ще пусна другата седмица максове на клек, тяга, раменна и лежанка. Обръщането ще го карам една идея по-леко заради липсата на техника, но ще опитам да нацеля максималната тежест, на която мога да направя 10-12 единици без да се потроша :)

И като споменахме лежанката - лежанката отива изцяло в самостоятелна тренировка. Причина - понеже ми е пълна трагедия и трябва много да натисна на нея. В Пловдив получих много ценни съвети относно техниката, понеже определено тя ми е зле - бутам как мога, макар че определено съм виждал и по-крива от моята. В тренировката с лежанка ще имам и 3 скрипеца - там ще редувам надхват/подхват, тесен/широк хват, различни ръковатки. Тежестите - за лежанката - 2-3 повторения, тежки. За скрипците - 5ци, отново тежки. Вероятно в тази тренировка ще включа(когато не съм пребит и имам сили) и широка тяга + бицепс. От една страна за плажа естествено, от друга - цел да почна да се набирам.

План за честота на тренировките - минимум 4 седмично, тоест 2 пъти А и 2 пъти Б. Ако ми остава време, ще са повече.

Дотук с тренировъчните схеми.

Суплементация и хранене :

За къде без зоб ? :D

След джонито имах коренно различни идеи за суплементирането, но благодарение на едно вмятане от страна на ”Краля на зоба”, както и че случайно попаднах на разни теми, тук в ББ-тийм в последните 2 седмици, нещата се промениха коренно. Та, вмятането на Деско си го припомних покрай тази тема, изчетох я, минах и през дневника на Петър, изчетох и доста информация из нета по въпроса и съответно нещата се оформиха. За съжаление, търсейки продуктите за стака, ударих една малка греда. D-aspartic acid в България се намира на изключително големи цени, а единственият продукт, който е на нормална (на AI Sports Nutrition, 300гр) за съжаление е изчерпан и няма изгледи в бъдещите месеци да го има. В крайна сметка реших да не давам луди пари, а просто да поръчам отвън. И тъй като в този стак има нужда от ароматазен инхибитор, помислих и реших да се спра на продукт, който хора от форума са използвали - PES Erase. Отзивите за него из интернет са много добри, а след като и Скота каза “това РАБОТИ”, нямаше какво да се чудя. Та, стакът е следният :

Трибулус (имам на бълкпаудърс, не съм броил колко точно капсули остават, ако се наложи ще поръчам на Now малка опаковка към края)
D-aspartic acid
PES Erase
Цинк
Витамин Д

Отделно от това ще имам един мултивитамин, ензими, магнезий, креатин, суроватка. Реших да взема и друсалка - от много отдавна ми хвалят DS Craze, а след като и Десо ме предупреди, че е възможно най-силното, реших да видя кво що. Нямам големи очаквания към него, тъй като си знам, че съм доста устойчив, но пък така може да ме изненада приятно. Няма да го пия преди всяка тренировка, а само когато се чувствам не особено в кондиция/уморен(ако правя тренировки след работа е най-вероятно да го ползвам).

Преди да започна стака, което сигурно ще е около 1ви юни, ще си направя пълна кръвна картина, за да измеря нивата на тестостерона и естрадиола, а и да видя как всички показатели ще се променят. Същите изследвания ще пусна и след стака, който ще трае 6 седмици.

Относно храненето - от темата на Валдис и неговите впечатления оставам с усещането, че ще съм на зърнена диета... :D Мисля да наблегна на червено месо(предимно свинско - вратни + шницели), яйца, масло, сирене/кашкавал, зеленчуци. Въглехидратите ще се опитам да ги набавям основно от картофи и ориз, но нямам идея какъв апетит ще ми се отвори.

Заключение :

В заключение - тренировките почват на 99% утре. Лятото ще е доста натоварено, но както гласи заглавието на дневника ми (една страхотна мисъл на Абаджиев!) - Много с малко не се постига.

Когато почна стака, ще опитам да водя дневник извън сайта, в който подробно да записвам всякакви наблюдения от ефектите му и в края на стака ще го споделя тук в едно резюме - надявам се ще има хора, на които да им е интересен. Силово очаквам значително покачване на тежестите, най-вече при лежанката. Очаквам да почна редовно да се набирам и то в серии. Също така падане на мазно + поддържане/увеличаване на активното тегло заради ефектите на повишения тестостерон. Пак заради него очаквам значително увеличено либидо :D

Предполагам малко хора ще изчетат цялото мнение, но аз никога не съм бил кратък, така че сигурно е било очаквано :D

Поздрави!

10.05.13
17:42

някакви конкретни цели имаш ли?
Силови, максове, собствено тегло?

За периода до края на стака или въобще питаш? :)

10.05.13
17:52

казано от Херцог Трън на 10.05.13, 17:45:

За периода до края на стака или въобще питаш? :)

За някакъв период. Дали ще е до края на стака, дали ще са 6 месеца все тая.

Ами, до Купа България най-общо казано са :

300+ тяга
Влизане в категория до 120кг

За лежанката и клека имам някакви очаквания, но не мога да ги определя точно като цели - 160+ лег ; 250+ клек

Плюсовете навсякъде зависят от обстоятелства като работа, но се надявам навсякъде да се изпълнят :)

10.05.13
18:02

Доста амбициозни цели. Успех ;)

10.05.13
19:02

Тръне, аз бих помислил пак (даже преосмислил) за Крейз-а! Явно не си чел навсякъде (по-конкретно си пропуснал си един много интересен и полезен блог ;) )
Сега се вихри скандал (въз основа на независими изследвания в Австралия и Швеция) около това, че в Крейза се съдържа изомер на метамфетамина и има случаи на хора, които след приема му са се озовали в болница.

Преди няколко седмици пуснах линкче в мохабета, но го пропуснахте...;)

Мнението беше редактирано от Петър на 10.05.13 19:04.

казано от dextermorgan на 10.05.13, 18:02:

Доста амбициозни цели. Успех ;)

Не бих казал, тръгвам със средна торба, пък ако я препълня - супер ;)

казано от Петър на 10.05.13, 19:02:

Тръне, аз бих помислил пак (даже преосмислил) за Крейз-а! Явно не си чел навсякъде (по-конкретно си пропуснал си един много интересен и полезен блог ;) )
Сега се вихри скандал (въз основа на независими изследвания в Австралия и Швеция) около това, че в Крейза се съдържа изомер на метамфетамина и има случаи на хора, които след приема му са се озовали в болница.

Преди няколко седмици пуснах линкче в мохабета, но го пропуснахте...;)

Малко късно се включваш, вече го взех :)

Иначе поразтърсих и намерих информация за скандала. Прегледах и опаковката на крейза - или въпросните субстанции имат още много имена, или не мога да ги видя...

Това не значи, че отричам, че ги има, но като гледам историята е още от миналата година, предполагам щяха да го спрат както и всичко с 1,3-ДМАА :) Проверих и написаните субстанции - нито една не излиза като нещо забранено/опасно. Тук вече има и варианта да няма въпросната на опаковката, което не е изключено.

Също така за изомерията - ако правилно помня, изомерите са с еднакъв състав, различно подредена верига и различни свойства. Поправи ме ако греша :)

П.П. За кой точно изомер става дума, понеже аз не намерих инфо? :)

П.П.2 Ако може и линк от мохабета, понеже аз рядко се вясвам там като цяло :)

10.05.13
21:22

казано от Херцог Трън на 10.05.13, 21:18:

http://patrickarnoldblog.com/

казано от Петър на 10.05.13, 21:22:

казано от Херцог Трън на 10.05.13, 21:18:

http://patrickarnoldblog.com/

Мдам, точно на Патрик Арнолд четох блога :

http://patrickarnoldblog.com/more-craziness-over-craze/

“In this material we found substances chemically similar to amphetamine and that probably would have similar effects to amphetamine has been says Anna Stenfeldt Henning, Head, Drug Analysis Unit, SKL.”

Горните почервенени звучат адски несериозно от научна гледна точка.

А пък :

This testing by the Swedes comes on the heels of a consumer who took Craze for two weeks and ended up in the hospital.

Предполагам, че ако предозирам и с кофеин може да отида в болница :)

Имайки предвид, че продукта е на пазара от 2-3 години (преди толкова за първи път ми бяха споменали за него) се чудя как FDA не са го спрели? И все пак - за момента изследванията по темата са бошлаф работа. Докато няма по-сериозни, които да потвърдят/отхвърлят, това може да е както истина, така и маркетингова атака.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 10.05.13 21:34.

10.05.13
21:36

казано от Херцог Трън на 10.05.13, 21:34:

Ако наистина предозираш кофеина, може и да не ти се наложи да ходиш в болница. :)

Дозата прави отровата :) Основен принцип на фармацията :)

Иначе съм предозирал веднъж :) Краш + повръщане - много, ама много неприятно усещане :)

10.05.13
22:17

А пък :

This testing by the Swedes comes on the heels of a consumer who took Craze for two weeks and ended up in the hospital.

Никъде не е посочено, че е предозирал...Но така или иначе нямам намерение и не ми беше идеята да изпадам в буквализми, а да ти дам алтернативен поглед. Всеки сам избира източниците, на които да се довери.
Лично за мен при наличието на толкова алтернативи на крейза, не си заслужава риска...Но както казах, всеки сам си преценя, а и както ти каза - закъснял съм :)

Мнението беше редактирано от Петър на 10.05.13 22:18.

Не бре, не ме разбирай погрешно :) Просто за момента изследванията не са солидни :) Иначе всякакви мнения има из нета :)

Иначе на мен да ми говориш за алтернативи - повечето съм ги пробвал - no explode, jacked, muscle marinade, black jack - само маринадата има ефект и то не особено силен :D Останалите са ми като степчета (като експлоуда съм го пил х3, а джака също - там обаче имаше зверско напомпване). Не помня с кого си говорех (май с Десо :D ), че съм толкова отчайващо резистентен, че ми е време за наркотици :D Това в кръга на шегата естествено :)

11.05.13
01:46

300 + тяга ..... чакаме ..  : )))

11.05.13
05:13

За мен дето съм почти 2х по-лек на твоя ръст г/д и приемам по 1-1,5-2гр кофеин и не само не съм предозирал,ами съм си и в норма,не ми се мисли колко ми трябва,че да започна да треперя,камо ли до болница да стигна......затова за теб към... 4 грама трябва да ти е горната граница на нормалното,а към 6-8-10 грама да се насочваш към болницата,ъьъаъхахахахах. 6-10 = примерно 40 -60 хапчета бърнър :D тоест 2/3 от целия пакет..видиш че не можеш-оп без да искаш да си предозирал :Д :D

Мнението беше редактирано от lordinario на 11.05.13 05:15.

Тренировка [61]

Футболче в четвъртък, прилично. Бях с едни бутонки, адски неудобни, понеже гуменките се разпадат, а моя номер го нямат в магазините наоколо...поръчах си едни стоножки, но сигурно след 2 седмици ще пристигнат. Разпадащи се или не - гуменките ще ги нося явно...

Тренировка [62]

Клек : 3х3х120, 2х140, 2х1х160
Лежанка : 3х50, 5х50, 3х70, 3х70, 1х90, 2х1х100

Размисли и страсти :

Първо раздвижване от почти 3 седмици в зала, а тежко от над месец...кво да кажа - ТЕЖИ БЕ МАМА МУ :D На клека 120 ме мачкаха 1вите 2 серии, после малко олекнаха - 3тата серия с dead stop на всяко повторение, а 3тото повторение останаха долу 4-5 секунди и тръгнах експлозивно нагоре. 160 бяха тежки, 2рата единичка беше 90% усилие. Може би още едно 160 щях да мога, но няма смисъл да напъвам, На лежанката - с новата техника - 70 ме мачкат, ама ме СМАЧКВАТ :x Пробвах едно повторение със старата техника - ц, не е от техниката, просто тежат :D На 90 доста стабилно, явно влязох в час. На 100 и двете единици много тежаха, но нямаше драми. Много ми е странно новото бутане, ще мине известно време да му свикна. Трицепсите се подпалиха иначе :D Имаше и 1 тяга на 100кг - хич и не я усетих, май трябваше да почна с тяга вработващо :D

Тия дни пак ще има тренировка, едва ли утре(заради изборите), сигурно понеделник/вторник :)

Едит : Лорди, малко са поизфърли с дозите ;) А и ти злоупотребяваш зверски със стимуланти от години, тъй че килата ти грам нямат значение ;)

Едит 2 : Почвам креатин от днес пак. Имам цяла 500гр опаковка + около 40-50гр от старата :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 11.05.13 12:03.

11.05.13
17:57

казано от Петър на 10.05.13, 22:17:

А пък :

Никъде не е посочено, че е предозирал...Но така или иначе нямам намерение и не ми беше идеята да изпадам в буквализми, а да ти дам алтернативен поглед. Всеки сам избира източниците, на които да се довери.
Лично за мен при наличието на толкова алтернативи на крейза, не си заслужава риска...Но както казах, всеки сам си преценя, а и както ти каза - закъснял съм :)

Той си искаше друсалка - на му друсалка! :D

11.05.13
19:36

Не преувеличавам.Иначе че ‘’злоупотребявам’’ спрямо препоръчваното от FDA да,но килата си имат значение,затова върло дерзай! И като тръгнеш към предозиране си спомни-ба,лорда дето е 2х по-лек не умира от тая доза,па аз ли ще умра,не ми пука лек,вдигам дозата. :D

Лорди, 4гр кофеин са приблизително 15-20 еспресота (едно съдържа 200-250мг кофеин). Килограмите имат някакво значение, но съм виждал както 70кг хора, които бичат промишлено количество кафе като вода и такива над 100-110кг, които от 1-2 кафета по обяд/ранен следобед не могат да заспят вечер. А ти от години пиеш енергийни напитки блъскани със захар и стимуланти. Както някой ти каза - на 18 морето е до колене ;) Нямам намерение да споря повече по темата :)

On topic - слънцето много дава и много взима! Вчера мач в най-големия пек (14:30 - 16:00), после излизане след 18:00 с приятелка за по бира и пак хванах доста слънце. Прибрах се към 9 СМАЧКАН и изстискан. Хапнах, легнах за “10 минути” и станах в 02:15 :D Поседях малко на компа, пих някакви витамини и легнах пак. Станах преди малко КАТО НОВ. Лека мускулна на краката - основно вътрешната част на бедрата, но нищо страшно :)

Днес ще е айляче, довечера ще е работа. Понеделник-вторник вработващо тяга + обръщане + раменна.

12.05.13
10:36

Бе ху,ама да кажеш след някоя друга сстраница-аз съм много резистентен,щото пак ще се намеся.4 грама естествено не,но грам и 250-грам и половина стигам почти всеки ден(да не кажа баш всеки).Тейче 2 грама ако те притесняват доста,не знам къде ти е отишла резистентността. :D

Тренировка [63]

Тяга : 1х120, 1х150, 1х170, 0х180, 1х180, 3х1х170
Военна преса : 5х40, 3х50, 1х60, 1х70, 5х60 (седнал)
Лежанка : 5х60, 3х80, 1х100, 0х110, 1х105
Лежанка тясно(юмрук разстояние) : 3-4х1х60

Бицепс

Размисли и страсти :

казано от FaceOff на 11.05.13, 17:57:

Той си искаше друсалка - на му друсалка! :D

Черна станция :D Пробвах го крейза, не знам дали не го разредих много, ама Ц - посъбуди ме, но в никакъв случай не мога да кажа, че съм усетил грандиозна енергия/фокус/концентрация. Явно трябва да намеря дилър ... :D

Сега за тренировката. Вработваща тренировка за тяга и раменна днес. Когато правих клек и лежанка, тягата беше супер (направих 1-2 опита на около 100 и летяха). Днес - никаква сила, още 70 на загрявката си тежаха, 120 също. Нулата на 180 беше, защото със Скота спорехме колко ще мога да дръпна само надхват - той даде 170, аз казах, че ще мога повече. Ами, 175 може би щях, 180, почти ги заключих, но ги изпуснах малко преди края. След това дръпнах 180, но ги усетих яко на кръста, отвикнал съм да правя тяга(според Скота още на 120-150 съм поизправял бързо краката) и реших да не рискувам - 3 единички на 170 и дотам. После на военната направих личен рекорд :) Досега 70 ги бях пробвал 2 пъти, единият път не успях даже да ги отлепя, вторият стигнах до брадата и толкоз. Днес излетяха супер лесно :) Сигурно имам още 5 резерв поне отгоре, но реших да спра и да направя един дроп - 5ца на 60 седнал. Много леки, без грижи. След това малко лежанка - упражняване на новата техника - до към 80-90 всичко е ОК, но от 100 натам ми става трудно. 110 до мъртва точка, 105 бяха леснички. Накрая малко бицепс правих докато Скота правеше кардио.

Като цяло доволка днес, не очаквах избухване на военната, ама явно си е дръпнала :) Клипове на 70 и 5х60 седнал има :)

70кг:

5х60кг:

14.05.13
16:16

Ще си пуснеш ли изследване в пика на цикъла?

Само в началото и в края :)

14.05.13
18:36

Поправка: Не 70х1 и 60х5, а 70х4-5 и 60х10 ;) Това серии не просто до отказ,а до епик грайндъри.Не мога да разбера защо не гриндите.

Мнението беше редактирано от lordinario на 14.05.13 18:37.

14.05.13
18:44

Виж с какво повторение трябва да завършва една нормална раменна преса.А и всичко друго.

По - скоро така. Близо 10 секунди грайндър. Взимай пример от този (но хейт бро), 75 кг (two times lighter than you are) енд репс аут йоур уан реп макс ?

Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 14.05.13 20:56.

Такива грайндове само да ти попречукат раменете.

казано от Grey Knight на 14.05.13, 20:58:

Да, затова има 150 бенч, щото раменете са му пречукани. Хвата му не е много широк, което пази раменете. Точно пък военната преса е едно от най - безопасните и щадящи раменните стави упражнения. Пресите с дъмбели и зад врат развалят раменете.

Бе, с такава форма... Както и да е. Всеки да прави, каквото му е кеф. Аз предпочитам да грайндя на клек и тяга.

14.05.13
21:06

За раменете не знам, но с подобно изпълнение на военната преса (полягането назад) кръста го отнася здраво.
Добре, че не вдига сериозни тежести ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.05.13 21:12.

KA

14.05.13
21:41

Момчета, с това повторение което показвате на вашите видеа, е изключително сериозно натоварването на гръбнака. Все пак ако няма да се става професионалист, едва ли има смисъл от цялото напъване, което почти сигурно ще ти доведе проблеми в дългосрочен план, особено с тази сериозна вертикална компресия. Всеки сам си избира де ..

14.05.13
21:50

Просто е готино.Самото усилие е за респект,точно щото не го виждаш никъде по залите :)

14.05.13
22:15

казано от Grey Knight на 14.05.13, 20:58:

С малко изометрия няма да ги пречукат. Аз максовете си ги вдигам само на инат, заради нея

Не гриндя, защото не смятам гринденето за рентабилно и спомагащо за целите ми :) Работата до отказ има място в тренирането, но от време на време, а не постоянно. И то не заради “изпържване на ЦНС” и т.н., а защото такива повторения предразполагат към контузии, особено при многоставни движения - военна/лежанка/клек/тяга. Правил съм грайнд на военна - полягането назад е неминуемо и натоварва гръбнака жестоко. Имам си схема, карам си по нея :)

14.05.13
23:05

Братле,остави ги тея глупости с контузиите,поне ги забрави за малко,няма да гриндиш цял живот :) Ама гринденето от своя страна,при един стабилен хранителен режим и аеробна дейност,ще те накара да топиш мазнина като луд :) Независимо с колко умрял метаболизъм си и колко боклуци си изял през живота си. Не си ли забелязал (ако си гледал де),че релефни дето вдигат леко, са само назобаните (и то не винаги), натуралните дето са релефяги (и имат някаква маса,а не манекенките) са доста силни, независимо дали вдигат щанги,фитнес или лостове.Аз не се сещам за много натурални,дето да се хранят правилно,да вдигат наистина много яко и да са мазни.

Да не си се контузвал,че да знаеш че те доближават до трвама? Или си гледал клипове как късат гърдите някои,хахаха. Пробвай па пак говори.

казано от A.W.E.I.T на 14.05.13, 23:05:

Братле,остави ги тея глупости с контузиите,поне ги забрави за малко,няма да гриндиш цял живот :) Ама гринденето от своя страна,при един стабилен хранителен режим и аеробна дейност,ще те накара да топиш мазнина като луд :) Независимо с колко умрял метаболизъм си и колко боклуци си изял през живота си. Не си ли забелязал (ако си гледал де),че релефни дето вдигат леко, са само назобаните (и то не винаги), натуралните дето са релефяги (и имат някаква маса,а не манекенките) са доста силни, независимо дали вдигат щанги,фитнес или лостове.Аз не се сещам за много натурални,дето да се хранят правилно,да вдигат наистина много яко и да са мазни.

Да не си се контузвал,че да знаеш че те доближават до трвама? Или си гледал клипове как късат гърдите някои,хахаха. Пробвай па пак говори.

Има разлика между разумен гринд и такъв, който ще те контузи.

14.05.13
23:13

Пък и на всичкото отгоре не знам, мен ми доставя удоволствие да се напъвам яко. Харесва ми такова,не знам защо спирате не 1, не 2,а дори повече повторения преди отказа и го броите за рекорд. Примерно можели сте 5,правите 2 и рекорд,другия път 3 пак рекорд ? Дали е пак рекорд,при условие,че си можел от първия път да ги вдигнеш?Дали наистина е подобряване,щото това е рекорд,да подобриш нещо,да направиш повече?

14.05.13
23:18

казано от Херцог Трън на 14.05.13, 11:58:

Тренировка [63]

Тяга : 1х120, 1х150, 1х170, 0х180, 1х180, 3х1х170
Военна преса : 5х40, 3х50, 1х60, 1х70, 5х60 (седнал)Лежанка : 5х60, 3х80, 1х100, 0х110, 1х105
Лежанка тясно(юмрук разстояние) : 3-4х1х60

според тези резултати .. постиженията които целиш до Купа България излгеждат доста непосилни ....
все пак тренирай здраво , дано да греша  : )))

Мнението беше редактирано от Кънин на 14.05.13 23:26.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1