recоvery

Прескочи до:

01.07.13
15:23

Събота вечер, поливане за бебе и именден... бели, черни и секви петна, трагикомична сигуация, важното, че съм оживял! :D
Вчера цял ден РЕАНИМАЦИЯ!!! Леш, тотална щета! :(

Днес - бягане на стадиона - 3км за 14:17мин. Комфортно темпо, ма накрая ми стана тегаво, нещо още не съм се детоксифицирал явно :D
Бях решил да правя щанги след това, ама се отказах, за да не фърля топа, та затва дома - ролер и йога.
На йогата се изпотих повече от, колкото на бягането :D
Ще си напиша програмата ми от Марги по йога, да си я имам и електронно и да ми каже, ако се сети нещо друго за нея.

1.1 Поздрави към слънцето А (2+3)
1.2 Поздрави към слънцето Б (3 пъти)

2.1 Наклон напред
2.2 Триъгълник
2.3 Широк ъгъл
2.4 Наклон напред с широк разкрач
2.5 Разтягане на глезените и гарван
2.6 Главоколянна
2.7 Задна опора
2.8 Кобра
2.9 Детска поза
2.10 Пеперуда
2.11 Периформис
2.12 Свещ
2.13 Рало
2.14 Мост
2.15 Странична извивка

На поздравите се опитвам да влизам по-плавно в позите, уж са ясни нещата. Гарвана е трагедия, нищо не се получава, като съм потен особено ми се плъзгат колената по ръцете... На другите има леко подобрение.

01.07.13
20:39

Искам да ми ги покажеш

Мнението беше редактирано от ISB на 01.07.13 20:50.

01.07.13
23:38

казано от gotcha на 01.07.13, 15:23:

2.11 Периформис

Това не е име на поза, но надявам се си запомнил как се прави. ;)
ПП: пИриформис, ако трябва да сме точни. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 02.07.13 07:52.

02.07.13
01:15

Марги, помня много добре какво е, само дето не съм сигурен напълно дали го изпълнявам правилно (blush)
Ивчо, ще те вържа на фльонга брат 8-)

02.07.13
14:46

Тренировка в залата

3 кръга с малки почивки

Преден клек @60 - 5
Суинг @32 - 5
Клек с дъмбели @2х21 - 5
Суинг @32 - 5
Набиране - 5
Ам. подскоци - 10
Кофи - 5
Клек с дъмбели @2х21 - 5

Пак опипваща тренировка. Трябваше да са 5 кръга, но бях недоспал и скапан, има време да се натиска...
Поскъсена йога накрая, добре ми идва след тренировка, защото съм вече загрял и стречвам по-лесно, а и разпускам добре :)

03.07.13
18:16

Каране на колелцето за разпускане, от вкъщи до околовръстното, оттам до ИКЕА и обратно.

24км за 53мин. средна скорост - 27 км/ч максимална - 55

Гледах да подържам по-голям каданс през цялото време.

04.07.13
16:47

Вчера с един приятел бразилец готвихме едно бразилско ястие, което силно напомня за “мързеливата” мусака на майка ми (каймата се запича и отгоре се запича картофено пюре с кашкавал отгоре).
Та общо 3 часа готвене с почивките, голяма занимавка беше. Прави се от корени маниока, които се белят сваряват и се правят на пюре, месото беше свински джолан, който го варяхме бая време, после го почистихме и направихме на много малки късчета, които ги задушихме в тиган с вино, чушка, лук, чесън и черен пипер. Накрая се изсипва в една тава, отгоре пюрето, кашкавал и пармезан. Беше много вкусно! Жените направиха десерт със сурови ядки, фурми, банан и какао. Всичко това полято с доволно количество бяло вино.
Финала на вечерта беше с музика на живо от китара, бас (с 2 кубета) и 3 цигулки, яко импровизации и всякакви известни парчета.
Беше много яка делнична импровизирана вечер!

04.07.13
16:57

казано от gotcha на 04.07.13, 16:47:

Вчера с един приятел бразилец готвихме едно бразилско ястие, което силно напомня за “мързеливата” мусака на майка ми (каймата се запича и отгоре се запича картофено пюре с кашкавал отгоре).
Та общо 3 часа готвене с почивките, голяма занимавка беше. Прави се от корени маниока, които се белят сваряват и се правят на пюре, месото беше свински джолан, който го варяхме бая време, после го почистихме и направихме на много малки късчета, които ги задушихме в тиган с вино, чушка, лук, чесън и черен пипер. Накрая се изсипва в една тава, отгоре пюрето, кашкавал и пармезан. Беше много вкусно! Жените направиха десерт със сурови ядки, фурми, банан и какао. Всичко това полято с доволно количество бяло вино.
Финала на вечерта беше с музика на живо от китара, бас (с 2 кубета) и 3 цигулки, яко импровизации и всякакви известни парчета.
Беше много яка делнична импровизирана вечер!

Бате като статия от някое лайфстайл списание си, честно :Д

04.07.13
16:57

...

Момче, ще те съдя, да знаеш! Ще се удавя в собствената си слюнка!

04.07.13
23:12

казано от Vic на 04.07.13, 16:57:

...

Момче, ще те съдя, да знаеш! Ще се удавя в собствената си слюнка!

Не ме съди Вик, ще се реванширам... някой ден :)

07.07.13
17:58

Вчера ролерче и малко йога сутринта.
След това приготовления за 33 годишнината на един приятел на къщата ни в Банкя. Съответно купоня беше от 6 до 12 някъде, салати, кюфтаци, ядки, много хубава орехова торта и бяло винце с лимон и малко спрайт.

Днес закусих кафенце с торта и пъпеш, но ме хванаха лудите и реших да потренирам следобеда.

На стадиона - 10х150м първите 5 през минута почивка, вторите през 2мин. средно 28сек. за бягане. След това един пич донесе някакви тежести да се набира и реших да видя как съм, та стигнах до 1-ца на 40кг, което не е толкова зле при условие, че не съм се набирал с тежести отдавна. После направих 30 минутно кросче в южняка за разпускане и накрая завърших с йога целият комплекс. Ролерче преди бягането и йогата.

09.07.13
15:22

Сутринта ролер

Тренировка в залата

Малко поздрави към (sun) за загрявка.
Високо изтегляне, изхвърляне, охс до 40кг. Обр. тласкане до 3х60, широка тяга до 3х80.

Клек @50кг - 20
Суинг @32 - 10
Напади @2х16 - 20 (10 на крак)
Ам. подскоци - 10
Набиране - 10
Бърпи - 10
Скачащи напади - 10

Пулс за 10сек. - 29 след 3мин.  - 18

Йога за разпускане и разтягане.

Трябваше да направя 3 кръга, но направих само един... спал съм само 4-5ч. и се чуствах смачкан :(
Възстановяването на пулса не е зле обаче.
Напоследък съм като пребит, възстановяването ми е много зле, малко сън, слаба храна и алкохол дърпат яко надолу...

Мнението беше редактирано от gotcha на 09.07.13 15:52.

10.07.13
17:48

Малко бягане на Витоша, че недосповането продължава и исках малко да подишам чист въздух поне. Тръгнах от Железница нагоре към Физкултурник и по средата някъде загърмя яко и заваля, та реших да не експериментирам повече и се върнах. Втори път не ми се танцува с гръмотевици :D
25мин. нагоре и 15 надолу, изцяло мокър, но поосвежен.

Мнението беше редактирано от gotcha на 10.07.13 17:52.

10.07.13
17:55

казано от gotcha на 10.07.13, 17:48:

Малко бягане на Витоша, че недосповането продължава и исках малко да подишам чист въздух поне. Тръгнах от Железница нагоре към Физкултурник и по средата някъде загърмя яко и заваля, та реших да не експериментирам повече и се върнах. Втори път не ми се танцува с гръмотевици :D
25мин. нагоре и 15 надолу, изцяло мокър, но поосвежен.

Да бе, до средата си го минал за 25 мин...човек ще си каже че е колкото монцата в южния...

10.07.13
17:58

Немам жипиес брат, 1:20 го взехме с ходене, мисля, че за час щях да го избутам, понеже си тичах... е на места на слоу моушън де :D

12.07.13
17:02

Тренировка А

3х800 на стадиона - 3:21, 3:45, 3:40

Пулс след последното бягане - 30 - 18

Йога - Поздрави А, асани от стоеж.

Кондиция

4 суперсерии от:

Скачащи напади - 20 (10 на крак) (последните ги пробвах ходещи)
Ам. подскоци - 10

4 суперсерии от:

Бърпи с набиране - 10
Суинг - 10

Пулс след последния рунд - 30-18

Йога - Поздрави Б, асани от седеж

Днес се престраших да съчетая беговите с кондицията, по програма е сутрин-вечер, но просто нямам такава възможност, за това починах м/у двете тренировки и врътнах малко йога.
След снощното събиране с бб-тиймци и после запиване вкъщи, днес не бях в топ шейп, но поне се поизпотих яката! :)

12.07.13
17:30

Харесва ми йога-сплита ти. ;)

12.07.13
17:36

казано от Маргарита Манева на 12.07.13, 17:30:

Харесва ми йога-сплита ти. ;)

В интерес на истината се чудех, какво ли би си помислила за това мое своеволие :D (blush)

13.07.13
20:23

Днес разходка с колелото до едни приятели в Нови искър.

18.300км за 45мин.

Там лафче, а у и моя човек реши, че ще тренира, та бам една кондицийка от кросфитфутбола. От година не съм ги поглеждал тия... :)

10мин. амрап

15 ходещи напада на крак с 20кг диск над главата
10 хвърляния на диска в земята

Аз направих 2 рунда всичките напади и 6 хвърляния, той направи с 1 рунд повече...
Нито нападите ги владея, нито охс движения... мега злето, баланса никъф го няма :(

Връщане 55мин. по-лежерно, а и духаше яко.

Общо за деня: 36.800км за 1:40мин. и 22км/ч средна скорост.

13.07.13
21:46

казано от gotcha на 13.07.13, 20:23:

...
...

Това движение май не го знам...

14.07.13
01:55

казано от Vic на 13.07.13, 21:46:

казано от gotcha на 13.07.13, 20:23:

...
...

Това движение май не го знам...

Мисля, че замествахме - Ball slam

Това е WOD

Мнението беше редактирано от gotcha на 14.07.13 10:36.

15.07.13
15:49

Тренировка Б

На стадиона:

3 км за време с жилетка 15кг - 17мин.

Йога - Поздрави А - Асани от стоеж.

В залата:

3 кръга с малки почивки + 15кг жилетка

Преден клек @50 - 5
Суинг до вертикала @32 - 5
Клек с дъмбели @2х19 - 5
Суинг - 5
Набиране - 5
Американски подскоци - 10
Кофички - 5
Клек с дъмбели - 5

Пулс: 30 - 20

Йога - Поздрави Б - Асани от седеж

15.07.13
16:42

казано от gotcha на 15.07.13, 15:49:

Тренировка Б

На стадиона:

????

15.07.13
16:50

казано от slavko на 15.07.13, 16:42:

казано от gotcha на 15.07.13, 15:49:

Тренировка Б

На стадиона:

????

Като гледаш времето не е да съм припадал, бягах си в комфотно темпо :)
Идеята за жилетката ми е, че ще ходиме на едно походче и искам да свикна малко с допълнителна тежест.

15.07.13
22:14

Класическа вечеря - Пица маргарита с Дебело тесто, кола с джеймисън.

Дали ще възстановя?

22.07.13
11:53

Пет дневен поход до Пирин

Срядата пътувахме до Мелник, по пътя ми се скъса ремъка на колата и изгърмях с парите за трипа :D Добре, че хората си носиха кинти... Та късно вечерта в Мелник се нажулихме с Мелнишко и кайсиева ракия, която се оказа доста злобна хаха, взехме си 2 бутилки ракия и 5 вино, да има за из път :)

Четвъртъка се качихме с лифта до хижа Безбог и оттам за 3ч. през Попово езеро стигнахме до Самодивските езера, където си опънахме палатките. Няма такава величествена и респектираща планина...

Петъка се върнахме с лифта и отидохме до Банско, мислихме да атакуваме Вихрен от хижа Яворов и през Кончето, но беше късно и неможахме да стигнем до хижата, защото пътя за колите не стига до нея, за това нощувахме в хижа Бъндерица, под хижа Вихрен.

Съботата тръгнахме през Казаните до Премката, оттам решихме да стигнем до Кончето, по една обиколна пътечка, която се оказа доста трудна и навръщане яко се нааках, както имам страх от височини едвам се върнах, голяма параноя, защото наклона ти идва настрани. Отказахме се от Кончето, защото не ни оставаше време и качихме Вихрен. Аз го качих за 25мин. с един приятел като нормалното време го дават 40мин. Беше си доста отвесно катерене по големи скали, но като не гледах надолу нямах никви грижи.
Проблема беше, че не си сметнахме добре водата и докато стигнеме до едно поточе бях доста дехидратиран, направо имах чуството, че ще припадна... Спуснахме се от върха до хижа Вихрен, където видяхме диви кози и по асфалта се прибрахме в Бъндерица.

Като цяло страшно много се изкефих и издържах без ядове, благодарение до голяма степен на програмката от бат Сашо ;)
Раницата нещо не ми беше много удобна и яко ме заболя гърба от нея, трябва да я настроя май по-добре.
Вечерите си правихме добър гуляй и като цяло беше голям смях :)

23.07.13
13:28

Вчера малко ролер и йогата, че кръста ми беше леш от прехода и най-вече от продънените пружини на хижата...

Днес ролерче и бягане в парка.

Загрявка до Монцата. Там направих 5 ускорения по около 80м. по баира с 2мин. почивка м/у тях. Пулс 30-20. Веднага след това 26мин. лежерно темпо в парка.
Трябваше да правя 10х150, ама не ми се ходеше до стадиона, та напъвах баира, исках да направя 10 серии, ама умрех...

24.07.13
18:23

Постнах го във фейса, но и тук ще го направя.

Това ми е фобия от малък. Проблем с, който винаги съм се съобразявал и опитвал да превъзмогна. До днес само няколко човека знаеха за него, но с този пост искам да се мотивирам, за да предприема по-сериозни мерки и да го премахна завинаги. Хау

Синдром на плахия мехур

Надявам се да коментират само хора, които са прочели и осмислили статията или имат подобни проблеми.

Имах го това. Всичко е на психическа основа. Та ето как да оправиш проблема. Като почнеш да пикаеш вкъщи, ама струята да тече, се изплюй в кенефа. И така всеки път като почнеш да пикаеш на място на което ти е комфортно се изплюй в кенефа, после като идеш някъде където не си в душевен мир и го извадиш и неще, като се изплюеш ще се задейства в мозъка ти механизъм някакъв и готово, пикаеш си като пич на попа да речем :D Малко на НЛП бие, въпреки че аз като го праих не бях и чувал за НЛП.

Имам и друга теория, но неизпитана. Почни в нетрезво състояние да пикаеш на публични места и постепенно намалявай степента си на интоксикация продължаваш занятието, и така докато на кафе и водичка пикаеш на Славейков пред макдоналдса примерно :D

Не го мисли много като цяло, изолирай външната среда.

Дано съм бил от полза, успех в превъзпитаването на пишока.

Мнението беше редактирано от Рой Бати на 24.07.13 22:52.

25.07.13
00:09

Брат, на теория са ми ясни тия неща пределно ясно, работата е, че го мисля...
Тва с плюенето е интересен вариант :D

25.07.13
13:58

казано от gotcha на 24.07.13, 18:23:

Постнах го във фейса, но и тук ще го направя.

Това ми е фобия от малък. Проблем с, който винаги съм се съобразявал и опитвал да превъзмогна. До днес само няколко човека знаеха за него, но с този пост искам да се мотивирам, за да предприема по-сериозни мерки и да го премахна завинаги. Хау

Синдром на плахия мехур

Надявам се да коментират само хора, които са прочели и осмислили статията или имат подобни проблеми.

Ванка,
Аз много не схванах защо това да е голям проблем. И аз имам нещо подобно и не се чувствам комфортно в препълнени тоалетни. С годините поизчезна, но никога не съм му отдавал кой знае какво значение. Приемаш го като особеност и си търсиш по-уедидено място.

25.07.13
14:53

Ами, защото при мен може би е в по-висока степен... Не винаги мога да се уединя, а за всеки уединението е в различна степен. Прочети статията, много точно е обяснено.

28.07.13
21:45

Има ли индивиди, които да пътуват към Варна около 1-ви?

31.07.13
18:01

Десетина дни айляк. Втория ден след планината ме сцепи кръста, ама се оправи за 1-2 дни.

Днес реших да покарам колелце.

С рейса до Железница - 40мин. (изхитрих се вече) и оттам до обръщалото, за да хвана обиколката. 1:50 до паркинга в Бояна на историческия музей.
Не си давах много зор, че вчера пих ракия до 4… :D

01.08.13
14:50

Вчера вечерта пак се шляех из Сф с кулото, но нямам идея колко км съм навъртял, бирите бяха навсякъде около мен, в мен и една висеше в торбичка на кормилото :D (beer)

Днес разходка до Баумакс Люлин - 20км отиване връщане за 46мин.

28.08.13
18:56

Здравейте форумци, след мъчителни седмици на морето и село взех, че се завърнах, но не сам, тук съм вече с Дроба си... няма място за него вече :D
Почваме тренировки тези дни, да видим кой ще влезне във форма първи!

Жив и здрав да си!
И аз имам нужда от такова предизвикателство, че нещо много му отпуснах края :)

29.08.13
16:48

Бягане в парка - 28:34!!!

Само с 9 секунди по-бавно от най-доброто ми време, когато вероятно съм бил в най-добра форма... Никаква логика не виждам за това време, тъй като не съм бягал около месец освен на село 3км бос по асфалт (dull) :D а съм с 3кг повече от тогава и съм изпил света особено последната седмица. Единственото за което се сещам е отпуснати мускали и дишане на читав въздух...
След това малко йога - Поздрави А х3 и поздрави Б х 3, на тях се изпотих тройно повече от колкото на бягането :)
Сутринта се помачках с ролера, единствено прасците са ми понатегнати от бягането бос.
Ще се “захранвам” лежерно да няма препаратоси :)

02.09.13
16:30

Тренировка А

3х800 с почивка 3мин. - 3:30, 3:29, 3:31

пулс - 30/20

Йога - поздрави А х 3, асани от стоеж.

3 суперсерии

Ам. подскоци - 10
Ходещи напади - 10 (на крак)

3 суперсерии

Бърпи без лицева - 10
Суинг до хоризонтала @32 - 10

Йога - поздрави Б х 3, асани от седеж.

Лежерно за вработване.
Лаф мохабет в залата и планк с 50кг за около 30сек.

Мнението беше редактирано от gotcha на 02.09.13 16:31.

02.09.13
19:22

Я да хващаш щангите вече... :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1