Как да кача килограми ?

Здравейте!На 17 год. съм ,164 см висока и тежа 44 кг.От дълго време се мъча да кача килограми и колкото и да ям все не става,ясно ми е че такъв ми е гена,тъй като майка ми и баща ми също са били много слаби,но се надявам да има някакъв начин да кача поне 5-6 кг. Знам,че за моята височина трябва да съм 50кг. Та мисълта ми е  някой да ми помогне с изготвяне на хранителен режим или нещо от сорта,чела съм много статии,форуми и т.н но не мога да реша какво да права тъй като не разбирам от такива неща...

Чувала ли си за жената, която можете да яде колкото си иска (буквално), но няма да покачи с нито грам теглото си? Можеш да се запознаеш с нея тук.

За съжаление жената е с диагноза muscular fibrositis disproportion (не знам как е на български). Освен ако не си от малкото хора по света, които страдат от тази неприятна болест, няма причина да не можеш да покачиш теглото си чрез достатъчно храна.

Щом не качваш, значи не ядеш достатъчно.

Разгледай долните статии и теми. Ще са ти полезни.

Мини гид за диетите при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Здравословното хранене - какво включва то?
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
Здравословното хранене - какво включва то?

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.04.12 21:47.

Хаха ами болна не съм ,това е сигурно,просто такъв ми е организма.Със сигурност ще има някакъв начин,затова и попитах за хранителен режим и т.н.,тъй като не съм пробвала по такъв начин.До сега съм  си яла когато ми падне и каквото ми падне :D ..
Благодаря иначе за статиите ,сега ще прочета :)

казано от Полина  Шуманова на 02.04.12, 23:50:

До сега съм  си яла когато ми падне и каквото ми падне :D ..

Тук най-вероятно се крие и проблемът ти. Особено ако си свикнала да ядеш храни с висок процент на засищане, но пък за сметка на това да са нискокалорични.

Като страничен въпрос, който не си включила в темата си - надявам се, че спортуваш нещо или поне правиш някакви упражнения у дома си? Ако имаш заседнал начин на живот и започнеш да се тъпчеш с цел покачване на теглото, гарантирам ти, че крайният резултат няма да ти хареса...и на теб и на околните. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.04.12 08:53.

Да,това с тъпченето и стоенето на едно място го знам и не го правя.Не спортувам нищо,но пък вкъщи правя упражнения от няколко месеца.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1