Лаф моабет - том седми

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.01.13
17:17

казано от Radost_nezemnA на 19.01.13, 17:10:

Здравейте! Опитвам се да намеря една статия и не знам къде да питам - сякаш тук най-малко ще е като спам. Та статията излезе преди 2-3 седмици и беше интервю с едно момиче което живее в Лондон относно тренировките и храненето й. Това е :) Благодаря за помощта предварително; аз продължавам да ровя в сайта.

http://www.bb-team.org/articles/4500_balgari-v-chuzhbina-billyana-dutton

19.01.13
17:38

Много благодаря.

19.01.13
20:00

казано от Intolerante на 19.01.13, 14:09:

Ебаси евтината постановка...тия да не би да мислят,че някой ще се върже ?! Въпреки ,че щях много да се изкефя да му пръснат главата на тоя изрод...

http://www.dailymail.co.uk/home/index.html

Има ни и като главно заглавие на Mail Online…

Мнението беше редактирано от Катето на 19.01.13 20:01.

19.01.13
23:18

казано от Intolerante на 19.01.13, 14:09:

Ебаси евтината постановка...тия да не би да мислят,че някой ще се върже ?! Въпреки ,че щях много да се изкефя да му пръснат главата на тоя изрод...

Пък аз тия тлъстите да се пробват , когато не е на земята и когато не го държи никой ! :) Както и той , да няма “оръжие” естествено ... да е по-т’ка честно , нали :P

П.П. Вярно , че хептен ще заприлича на кеча , ама ...

20.01.13
01:31

6/2(2+1)= 1 или 9 ?!?!?!??!??

Мнението беше редактирано от megabolic x на 20.01.13 01:33.

20.01.13
02:40

1. Математика за втори клас.

20.01.13
13:55

Всъщност е 9. Като цяло условието  e зададено некоректно, и различни калкулатори биха изкарали различни отговори. Но ако всички операции се извършват в изучавания в училище ред, то отговорът ще е 9. За да получиш 1 трябва да разделиш 6 на всичко след него, което е грешно. Изразът не е 6 върху останалото, ако беше така трябваше да има скоби - 6/(...).
Действията умножение и деление са равноправни и според учебниците следва да се извършат от ляво надясно, така че ако имаме А/В*С, първо се дели А на В, после се умножава по С. В случая С е израз в скоби, което няма никакво значение -> А/В*(..) следва да се смята като резултата от А/В умножен по (...).
6/2 може да се представи като 6*(1/2) (заменяме делението с умножение по реципрочното), тогава имаме 6*(1/2)*(2+1), което не е толкова заблуждаващо.

Мнението беше редактирано от Станимир на 20.01.13 13:59.

казано от Станимир на 20.01.13, 13:55:

Действията умножение и деление са равноправни и според учебниците следва да се извършат от ляво надясно, така че ако имаме А/В*С, първо се дели А на В, после се умножава по С. В случая С е израз в скоби, което няма никакво значение -> А/В*(..) следва да се смята като резултата от А/В умножен по (...).

Дам, 9 е. Само тук ще уточня, че скобите имат значение. Когато има скоби, те винаги са с най-висок приоритет и действието се извършва първо при тях, независимо какво има вътре. След това са с приоритет умножението и делението и на последно място събиране и изваждане.

Т.е. 6:2(1+2) = 6:2х3.

Когато имаме ред с действия с еднакъв приоритет, в случая умножение и деление, тогава се следва правилото за извършване на действията от ляво на дясно.

Т.е. 6:2х3 = 3х3 = 9.

20.01.13
14:55

Не е ли 1

20.01.13
15:00

Не, така зададено, без още скоби, е:

Мнението беше редактирано от Станимир на 20.01.13 15:02.

20.01.13
23:00

Здравейте, пак имам въпрос относно мачовете. От вчера се мъча да намеря тв плюс на цифровата, но не я откривам. Влезнах в сайта на доставчика и видях, че не я доставят. Тогава пробвах в интернер - намирам линкове, които ми искат инсталиране на програма, но пак без успех. Влезнах в сайта на прогвамата, но не намирам линк, за да гледам онлайн предаването, което излъчва, както при БТВ примерно. Интересувам се от мачовете в Испания, защото никога не съм имал удоволствието да ги гледам, като изключиме ШЛ. Намирам си препратки, от които не мога да различа играчите и терена(става мазало), а това не ме устройва. Въпроса - знаете ли как да гледам тв плюс онлайн ?

Мнението беше редактирано от 'satisfaction на 20.01.13 23:01.

21.01.13
11:02

Който е от София може ли да ми каже адресът на спортната зала на ЦСКА , където е в Дружба , че нещо не мога да я намеря по картата ?

Спортната зала на ЦСКА е до зала Арена Армеец. :)

21.01.13
14:42

Още 3 страници...

21.01.13
15:38

казано от Кristiqn Ivanov на 20.01.13, 23:00:

Здравейте, пак имам въпрос относно мачовете. От вчера се мъча да намеря тв плюс на цифровата, но не я откривам. Влезнах в сайта на доставчика и видях, че не я доставят. Тогава пробвах в интернер - намирам линкове, които ми искат инсталиране на програма, но пак без успех. Влезнах в сайта на прогвамата, но не намирам линк, за да гледам онлайн предаването, което излъчва, както при БТВ примерно. Интересувам се от мачовете в Испания, защото никога не съм имал удоволствието да ги гледам, като изключиме ШЛ. Намирам си препратки, от които не мога да различа играчите и терена(става мазало), а това не ме устройва. Въпроса - знаете ли как да гледам тв плюс онлайн ?

по-лесно ще намериш линкове за конкретните мачове, а не за ТВ+ ;) ако кабеларката ви има договор с тях - ще я излъчват - онлайн едва ли ще намериш работещ линк - противозаконно е - явява се кражба на интелектуална собственост

21.01.13
17:19

казано от Кristiqn Ivanov на 20.01.13, 23:00:

Здравейте, пак имам въпрос относно мачовете.

http://livetv.ru/bg/

Аз ползвам този сайт за спортни предавания онлайн.Ако не те притеснява езика на коментара това е за теб.Можеш да гледаш много повече мачове от предаваните в БГ ефира ;).

Относно математиката по-горе.
Не смятам, че отговорът е 9.

6/2(2+1)=6/(2х3)=6/6=1

За да е 9, задачата щеше да изглежда така:
(6/2)х(2+1)=3х3=9

казано от veronique на 21.01.13, 19:02:

Относно математиката по-горе.
Не смятам, че отговорът е 9.

6/2(2+1)=6/(2х3)=6/6=1

За да е 9, задачата щеше да изглежда така:
(6/2)х(2+1)=3х3=9

Не, Рони. Подчертаните скоби са измислени и нямаш право да ги слагаш там. Получава се 6:2х3 и се извършват действията от ляво на дясно - първо делението и после умножението.

Не са измислени, сложих ги за да обясня нагледно как получавам отговора.
Първо се извършва действието в скобите (2 се събира с 1), полученото се умножава по 2 и цялото това нещо се дели от 6.
Искам да се постараете повече, за да ме убедите, че не съм права и ако успеете... с мъка ще си призная публично унижението и грешката.

Унижение, защото съм завършила математическа гимназия, математически профил:D

21.01.13
20:40

И аз. :)
Първо се извършват действията в скобите, а след това умножението и делението с равен приоритет отляво надясно.  В случая отговорът е 9.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.01.13 20:42.

Права си, че първо се извършва действието в скобите, но след това действието се извършва от ляво на дясно, тъй като умножението и делението са с еднакъв приоритет.

В мнение 3848 и 3849 го обяснихме максимално.

Аз не виждам унижение. Просто грешка. Някои неща се забравят, други се пропускат и такам. :)

21.01.13
20:44

Това правило незнам от къде го измъкнаха,ама вчера накарах брат ми - ученик от 10 клас,в ПМГ гр.Бургас,да попита преподавателката си,при положение че и на двама ни беше ясен отговора,който се припокри в последствие и със нейния - 1.

В четвърти клас се учи редът на действията. Ако на някой му се намира учебникът за този клас, ще реши задачата като направи една снимка с фотото. Аз нямам и не намирам безплатен в Интернет.

и аз искам снимка :(
все още заставам зад 1…
пак ще се опитам да го представя подробно

6/2(2+1)=6/(2х2+2х1)=6/(4+2)=6/6=1
в случая 6 е числителят, а цялото 2(2+1) е знаменателят.

http://www.mathgoodies.com/lessons/vol7/order_operations.html
http://www.algebrahelp.com/lessons/simplifying/oops/

21.01.13
21:14

казано от balabanov на 21.01.13, 20:44:

Това правило незнам от къде го измъкнаха,ама вчера накарах брат ми - ученик от 10 клас,в ПМГ гр.Бургас,да попита преподавателката си,при положение че и на двама ни беше ясен отговора,който се припокри в последствие и със нейния - 1.

Толкова по-жалко за Бурагската математическа. По мое време бяха на прилично ниво. Е, на нас от Софийската математическа не ни бяха особена конкуренция по състезания, но с НПМГ и Пловдивската взимаха по някой бронз... :)
А редът на действията е ясен - първо действията в скоби, после умножение и деление с равен приоритет, а след това събиране и изваждане с равен. При равен приоритет се пресмята отляво надясно.
Предай на брат ти и даскалката да не бъркат деление със знаменател в дробен израз.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.01.13 21:16.

Еми именно де, пресмята се отляво надясно при равен приоритет - каквито са умножението и делението, но в случая ни е зададена задачата по следния начин (гледам картинката)
6/2(2+1)
нали имаме c(a+b)=c.a + c.b (където “.” е умножение) или 2(2+1)=2.2+2.1
Това си го смятаме и след това спазваме правилото отляво надясно.

Пак казвам, че за да се получи 9, самото условие на задачата трябва да е дадено с още една скоба и да изглежда така:
(6/2)(2+1).

Тотално се изнервих, защото съм убедена, че съм права, а в същото време никой не е на моето мнение...
И наистина ми дойде в повече:(

21.01.13
21:28

Първо пресмяташ действието в скобите, тоест 2+1=3.
Заместваш го и получаваш 6/2×3. Остават умножение и делние с равен приоритвт, п
затова първо е лявото - делението. 6/2 = 3. Остана 3×3… :)  Не знам защо го усложняваш.

21.01.13
21:37

С тази разлика, че 6/2 е 3, а не 2.  ;) Мисля, че там ти  грешката, а не в реда на действията. :)

21.01.13
21:39

казано от veronique на 21.01.13, 21:10:

и аз искам снимка :(
все още заставам зад 1…
пак ще се опитам да го представя подробно

6/2(2+1)=6/(2х2+2х1)=6/(4+2)=6/6=1
в случая 6 е числителят, а цялото 2(2+1) е знаменателят.

За да е така трябва да имаш средни скоби - тоест -> 6/[2.(2+1)], а ти имаш” 6/2.(2+1), т.е.
6
—-  . (2+1)
2

Мнението беше редактирано от Петър на 21.01.13 21:41.

Знам, че 6/2=3

В първия случай (от картинката) не ми се налага да деля 6 на 2.
6/2(2+1)=6/6=1

Във втория случай, както би трябвало ад е изписана задачата, за да се получи 9, ми е необходимо.
(6/2)(2+1)=3х3=9

Не усложнявам, просто съм изумена:)

21.01.13
21:52

казано от veronique на 21.01.13, 21:44:

Знам, че 6/2=3

В първия случай (от картинката) не ми се налага да деля 6 на 2.
6/2(2+1)=6/6=1

Не усложнявам, просто съм изумена:)

От ляво надясно, не от дясно наляво! :)  Обясни ми защо след като получиш 3 от събирането в скобите, първо го умножаваш по две и чак тогава делиш шестицата на резултата. Това е грешката на всичките ти сметки. Обратното е  - след като имаш три от събирането в скобите, делиш шест на две и чак след това го умножаваш по три.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.01.13 22:03.

Не, деля 6-цата на 2, умножено по това в скобите. И си следвам ляво -> дясно :)
Просто за мен 2-ката върви заедно с това в скобите.
Ще се побъркам, казвам ти.
Много ми е нервно и забавно, и същевременно с това - адски интересно :)))
Рових се из интернет и се оказа, че точно същата задачка е дискутирана и по други форуми и там спорят така:))
/само че се срещат доста повече хора с мнение, че е “1”/

21.01.13
22:31

21.01.13
22:35

И защо двойката ще върви с това в скобите?
Това си е умножение и по правило идва след равното му по приоритет, но намиращо се в ляво деление. Объркването идва от факта, че вместо на пръв поглед логичния ред 3, 2, 1, действията трябва да се извършат в ред 3, 1, 2.

DO

21.01.13
22:43

Решението според мен е “9” ... иначе може и “1” и “6” ако се измислят нови логики.
Даже по 3 начина на решаване излиза 9.

Мнението беше редактирано от donsir на 21.01.13 22:45.

21.01.13
22:53

http://bnt.bg/bg/news/view/93204/opasnite_dieti на 29 минута обясняват как сланината имала 0 калории,и за месоядните да знаете че според тази жена вече сте пътници:)

21.01.13
23:09

Има няколко клипчета на Милко с още една диетоложка- голям смях пада :D. Самите те не ми изглеждат много във форма. Изгледах го- наистина казва че има 0 калории и може да се яде неограничено, стига да си следим лошия холестерол :D :D :D

Мнението беше редактирано от Петър на 21.01.13 23:16.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1