15.05.12
10:42
Привет на всички, които се занимават по един или друг начин с кросфит!
С Вик създадохме три кросфит комплекса в чест на подвига на Ботев и неговите четници. Използвали сме регламента от миналата година за разделянето според нивата на тренираност със съответната тежест на пудовката. Подбрали сме така упражненията, че да може повече хора да ги изпълняват навсякъде - ако нямате пудовка ще може с дъмбел или дори щанга, а освен това за третия ще ви трябва и лост за набиране. Идеята ни е колкото може повече хора да направят някой от трите комплекса и да си разпишат резултатите при другите.
Но това не е всичко: освен класация на всеки от комплексите сме замислили да направим и нещо като състезание от разстояние, като на 2 юни (или близка дата при невъзможност точно тогава) трите комплекса да се изпълнят един след друг като един цял комплекс и отново да разпишем и сравним резултатите си.
Ето ги и трите комплекса:
Корабът Радецки
Пътят към Околчица
Той не умира!
Правила за състезанието:
С Вик уточнихме детайлите по правенето на трите комплекса като едно състезание:
* след първия и след втория комплекс почивате по точно 10 минути, преди да направите следващия.
* всеки комплекс участва по отделно в класиране и въз основа на точките, които сте получили за всеки поотделно се класирате в общото.
* пудовка 8кг правят втория комплекс с диск 5кг. Натам съответно пудовка/килограми на диск: 16/10, 24/15 и 32/20
* в третия комплекс има набирания. За стриктни и кипинг се начислява по повторение, а за скалираните варианти - с подскок и хоризонтални се дава по половин повторение. Т.е. при 20 кипинг набирания имате 20 повторения, а ако са били хоризонтални, то си смятате само 10 повторенияза крайния резултат на комплекса.
* в статията за всеки от комплексите и в клиповете към тях са обяснени стандартите за зачитане на повторение.
Състезанието и класирането е за тези, които искат да се състезават. То няма задължителен характер и всеки може да си прави комплексите по отделно, както и всеки друг комплекс.
УСПЕХ!
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 30.05.12 08:48.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим15.05.12
11:21
Браво, I’m in ! :)))
Искате ли тези, които сме в София да се съберем и да ги направим да едно място, няма значение къде?
казано от Puppy на 15.05.12, 11:38:
Искате ли тези, които сме в София да се съберем и да ги направим да едно място, няма значение къде?
Е, това е дума!
15.05.12
11:51
Давайте комплексите!!! Че ми се трошат времена. Че съм взел да озлобявам :)....
казано от Марин Маринов на 15.05.12, 11:51:
Само да няма DU, моля не бъдете гадни хахахах :)
15.05.12
11:55
казано от Puppy на 15.05.12, 11:54:
казано от Марин Маринов на 15.05.12, 11:51:
Само да няма DU, моля не бъдете гадни хахахах :)
Нищо Блаже, ние ще си правим по 3 скока за 1 ДУ (sun)(rock)
Много ясно, Мила, иначе ако ме чакат да правя DU, може да завършва комплекса за около 17 часа и 20 минути примерно хахаха
15.05.12
11:58
Тия (DU) още не съм ги усвоил :) Не вярвам Виц и Юли да ни прекарат :P
казано от Марин Маринов на 15.05.12, 11:58:
Тия (DU) още не съм ги усвоил :) Не вярвам Виц и Юли да ни прекарат :P
:D :D :D
Могат да ни разказват Вицове, докато правим DU
За теб Блажке скалирането на дъбъл ъндъри, ако има, ще е особено, че иначе няма да може да те хване камерата с тая скорост от няколко стотни на скок:))))))
15.05.12
12:45
Няма дабъл ъндъри. Стандартни и обичани неща има само. Като бърпита например :)
Ще съм благодарна няколко човека да покажат бърпи със стриктна лицева, объркаването ми идва от клипове, които гледам в тубата. Примерно последно гледах Кристан като че ли се избутва само с един крак като става и т.н. Искам да видя къде е границата на ‘легитимно’ повторения, кое се зачита и кое не.
Предварително благодаря за демонстрацията. :)
15.05.12
13:21
казано от Puppy на 15.05.12, 13:15:
Ще съм благодарна няколко човека да покажат бърпи със стриктна лицева, объркаването ми идва от клипове, които гледам в тубата. Примерно последно гледах Кристан като че ли се избутва само с един крак като става и т.н. Искам да видя къде е границата на ‘легитимно’ повторения, кое се зачита и кое не.
Предварително благодаря за демонстрацията. :)
Погледни какви клипове гледаш. След това погледни стандарта за съответното нещо.
В кросфит стандарта за бърпи е долу да си опряла гърдите (и таза казаха тази година, което е леко странно...). Горе - да си подскочила и допълнително се дава дали да е заключен таз, колене, дали да се докосва нещо на височина и т.н.
В кросфит (повтарям, за да го запомните, както казваше един ДиДжей за Дюран Дюран) съдиите гледат да са изпълнени стандартите за горе и за долу. Как стигаш от горе долу и от долу горе им е все тая. Може и с циганско колело, може и със салто.
От друга страна бърпи със стриктна лицева е нещо, което подхожда за клипове на Зузана и т.н.
Т.е. стигаме отначалото - виж какво гледаш.
Да, ясно, чета ги тея неща, просто казвам за Кристан - нали е master of disaster в кросфита, а някой някъде ( не се сещам в коя тема го четох) беше се изказал, че тя е на границата за ‘признаване’, иначе за стандартите - ясно, благодаря.
Това с таза означава ли, че ако се прави тип hand release се зачита? ( Не коментирам колко време може би се губи, само питам)
Мнението беше редактирано от Блажка на 15.05.12 13:36.
казано от slavko на 15.05.12, 13:44:
Блажке, а изчакай комплексите бре човеко:))))
Аз хубаво ще изчакам, ама дотогава не ми се сънува Славко, гол до кръста с тетрадка и хронометър повтаря: “Айде Блажке, знам че можеш, айде НАПРАВИ го де, NO REP, NO REP. :D
Пффффф, аз дето гледам само как да чийтна, че да спечеля някоя секундичка...:))))
Аз ще изчакам да видя комплексите и после ще реша дали да се включа ха ха ха (rock) но съм супер навита ;)
казано от Vessi на 15.05.12, 16:19:
Аз ще изчакам да видя комплексите и после ще реша дали да се включа ха ха ха (rock) но съм супер навита ;)
Това все едно не съм го видяла. Все пак се предполага, че Вик и Юли ще ги направят така, че всеки да може да учавства, а и са 3, най-вероятно с различна трудност, макар че е относително - все е по-добър от друг в нещо... ЧАКАМ, Слави, само си коментирам ;)
казано от Puppy на 15.05.12, 16:27:
казано от Vessi на 15.05.12, 16:19:
Това все едно не съм го видяла. Все пак се предполага, че Вик и Юли ще ги направят така, че всеки да може да учавства, а и са 3, най-вероятно с различна трудност, макар че е относително - все е по-добър от друг в нещо... ЧАКАМ, Слави, само си коментирам ;)
Казвайки това имах в предвид, че доста от упражненията в кросфит все още скалирам и затова :) например ако има набирания аз ще ги правя със скок, и не знам доколко това ще се зачете ;)
Това си е работа на Вик и Юли...:))) И най-малка представа нямам какво са замислили...
Знам какво е отпадало от сметките:))))
И нека ако има класиране да е само с клипове ОК или при тренерите.
Говоря за индивидуални участници :)
15.05.12
17:17
казано от ISB на 15.05.12, 17:02:
.... или при тренерите.
Кои са тренерите ?
Юли,Вик,Славко,Животното и Иван от Бургас.
Бе там където има групи и хора запшознати и доказали се.
Може би изключение прави Човека-Група : Иво от Ловеч.
Той е доказан на МИЛИОН и струва повече.
Наздраве Адашче (beer)
15.05.12
18:49
А имат ли си имена комплексите? Кръстете ги примерно “Ботев”, “Левски”, “Радецки”, “Ръковски” и някакви такива други имена.
казано от ISB на 15.05.12, 17:02:
И нека ако има класиране да е само с клипове ОК или при тренерите.
Говоря за индивидуални участници :)
Да не би някой да се състезава в този форум, че да снимаме или да се прави пред треньор?
Или ни плащат кой е НАЙ НАЙ? Нали идеята е да тренираме и да гледаме в една посока, а не да се делим, че някой иска да изпъкне и да участва в някакво класиране... Резултатът си е за нас сами! Ние да се осъвършенстваме и да ставаме по-добри!
Стига с тази скрита злоба!
Мнението беше редактирано от Miyu на 15.05.12 20:22.
Проницателна както винаги :)Кво да добая, Обичам те :)
Мнението беше редактирано от ISB на 15.05.12 20:39.
Иво (ISB)дървените медали направи ли ги ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 15.05.12 20:40.
Сашо ти гледай да си вземеш твоите.
Нека има състезания, нека има спортна злоба и нека има резултати, които да не минават само в графата “за здраве”...
15.05.12
20:48
Аз лично клипче няма да пусна, ако имам време може да отида при някой от треньорите (в моя случай James) но понеже не държа да се класирам в класирането, нямам нищо против да не участвам в него. Ще си направя комплексите щото съм сигурна, че ще са убийци :))))) Пък и класирането, не е акцента на темата, смятам.
Мнението беше редактирано от Мила на 15.05.12 20:50.
Точно така Мила, много добре си разбрала нещата.
Нека уважим труда на двама достойни мъже!
След като ще сме повече от 3-ма човека, bitch please, естествено, че ще има надпревара, всеки го знае!
15.05.12
22:53
Ема вий си мислите, че имате шанс ли? Блаже базикам се! :). Чакам с нетърпение комплексите. Аз може или с клип, или при Сашо, ама и ходене до Сф ми се очертава може, и при Юли. :) Ще видим.
казано от Петър Велчев на 15.05.12, 18:49:
А имат ли си имена комплексите? Кръстете ги примерно “Ботев”, “Левски”, “Радецки”, “Ръковски” и някакви такива други имена.
Изчакайте още малко да излязат статиите, всичко ще си имат комплексите - имена, клипчета, подробни описания и инструкции.
И да знаете, че въобще не сме ви жалили (devil)
16.05.12
10:30
казано от Vic на 16.05.12, 08:58:
казано от Петър Велчев на 15.05.12, 18:49:
Изчакайте още малко да излязат статиите, всичко ще си имат комплексите - имена, клипчета, подробни описания и инструкции.
И да знаете, че въобще не сме ви жалили (devil)
Те тава е приказка! хахахаха
16.05.12
17:41
Бургас участваме !Как и под каква форма ще решим в движение.
За който е пропуснал - Юли публикува първия от трите комплекса - ”Корабът Радецки”
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече